מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחותנתי12/01/2013
שלום,
עברתי מספר דיאטות בחיי, ולפני חצי שנה עברתי לתזונה הטבעית .
אחרי כל ארוחה אפילו הקטנה ביותר יש לי נפיחות בבטן וכבדות. ( גם אם אכלתי מלפפון)
התחלתי לעסוק בספורט חשבתי שהנפיחות תעבור אבל עדיין היא תמיד נמצאת אחרי אכילה.
האם מערכת העיכול שלי חלשה?
האם האוכל לא מתעכל טוב?
איזו דרך ניתן לטפל בבעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
שושנה שרשבסקי12/01/2013שלום נתי,
יופי שעברת לתזונה טבעית , אך הסיבות לנפיחות בבטן הן רבות ומגוונות. אני ממליצה לך לגשת לתזונאית/נטורופתית על מנת להגיע להבחנה מדויקת
בינתיים תנסי להוריד מהתזונה שלך לתקופת מה (שבועיים/שלושה )כל מוצרי החיטה (העשירים בחלבון הגלוטן), ואפילו מוצרים נוספים הכוללים גלוטן כמו שיפון, קוסמין, שיבולת שועל,
ותראי אם יש הטבה.
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשב חיטהטל09/01/2013
כמה זמן לפני שתיית עשב חיטה, וכמה זמן אחרי שתיית עשב חיטה, ניתן לשתות מים, מבלי שהדבר יפגע ביעילות ובערכים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשב חיטה - תגובה
שושנה שרשבסקי09/01/2013שלום טל,
רצוי לשתות את המיץ בבוקר על קיבה ריקה. אפשר למהול אותו בקצת מים.
ארוחת בוקר כעבור חצי שעה.
אפשר גם לשתות בין הארוחות (שעתיים אחרי ארוחה, חצי שעה לפני הארוחה הבאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שמן וגבינההראל04/01/2013
קניתי שמן פשתן, אורגני וכתוב שהוא מאוד מאוד עשיר באומגה 3.
העניין הוא שכתוב על הבקבוק שהערכים הבריאותיים שבו נספגים בכמות המקסימלית כאשר מערבבים אותו עם גבינה. התפיסה שלי אומרת שמוצרי חלב באשר הם לא בריאים לגוף. אם כך מדוע השילוב בין שמן שהינו טבעי ומאוד בריא מפיק את המקסימום כאשר הוא מתערבב עם מוצר מהחי? אשמח לתשובה לגבי השאלה הספציפית הזאת. תודה מראש (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שמן וגבינה - תגובה
חנה הרשקוביץ05/01/2013שלום הראל :)
ערבוב של שמן פשתן עם גבינת קוטג' הוא חלק מפרוטוקול טיפול בסרטן של ד"ר בודוויג.
אני חושבת שמה שמרפא מסרטן בפרוטוקול הזה (אם בכלל) זה ההימנעות ממזונות מעובדים והחלפתם במזון בריאות. ערבוב שמן פשתן עם גבינה נשמע כמו עוד שיקוי קסם שמבזבזים עליו זמן וכסף.
שמן פשתן כשלעצמו אינו מזון בריאות - זהו מוצר מזוקק (זיקוק שמן מתוך זרעי פשתן).
כל שמן הוא לא טבעי. זה כמו סוכר לבן. אין בטבע שמן כי אם מזונות שמכילים שמן.
שמן פשתן רגיש מאוד לאור וחום והופך מהר מאוד למקולקל ומחמצן.
הגבינה היא כמו שכתבת, חלק ממוצרי חלב שאינם מזון לבני אדם ומזיקים לבריאות.
אפשר לומר שאנשים שהחלימו בגלל הפרוטוקול הזה החלימו *למרות* השיקוי הזה ולא בזכותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד משהו קטן
נדב06/01/2013בשמן פשתן יש כמויות מאוד גדולות של אומגה 3 לפי מה שכתוב בבקבוק, ניסיתי לאכול ככה פשתן אך יש לו טעם מריר, את אומרת בעצם שהשמן לא בריא כי זה רק תהליך של הוצאת השמן מגרגירי הפשתן או שלא הבנתי אותך נכון? כדאי לצרוך את השמן או לא?
בנוסף אם הבנתי נכון את אומרת שהערבוב בין השמן פשתן עם הגבינה הוא משהו שלא מוכח ושאם אני צורך שמן פשתן בנפרד וגבינה בנפרד אני אקבל את אותה התוצאה?
תודה רבה מראש! (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד משהו קטן - תגובה
חנה הרשקוביץ06/01/2013אני אומרת שזרעי הפשתן עצמם הם לא אוכל (זה טעים? זה מתעכל? הרי צריך לטחון את זה ולבלוע כדי להכניס לבטן...) וכמובן גם השמן שהוא מוצר מזוקק ובד"כ מקולקל.
אני אומרת שאומגה 3 מזוקק וגבינה הם לא תרופות. לא בנפרד ולא ביחד.
העניין בצריכת אומגה 3 הוא לא דוקא הכמות אלא האיזון בינו לבין אומגה 6.
אומגה 6 אנחנו מקבלים אם אנחנו אוכלים מוצרים מהחי, שמנים מזוקקים, אוכל מעובד ודגנים. כך נוצר עודף.
אומגה 3 אנחנו מקבלים מעלים ירוקים, פירות, אגוזים וזרעים.
כשמפחיתים למינימום את המאכלים מהקטגוריה הראשונה ומבססים את התזונה על השניה - אין צורך בתוספות מלאכותיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדי בר = זרעי משמש ??אלי04/01/2013
שלום לכולם
האם מישהו יודע (ולא חושב שהוא יודע :) האם שקדי בר מרים (כמו אלה שמוכרים במשקל בשוק העליה ), זה בעצם זרעי משמש ? ואם לא . מישהו יודע איפה אפשר להשיג זרעי משמש ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדי בר = זרעי משמש ?? - תגובה
חנה הרשקוביץ05/01/2013שלום אלי!
שקדי בר מרים זה שקדים. גרעיני משמש זה גרעיני משמש :)
אפשר למצוא אותם בתוך הגלעין של המשמש (גוגואים או אג'ואים בלשון העם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה הפורום הכי טוב באתררון קציר02/01/2013
פורום מספר אחת, אני קורא פסיבי ולומד המון מהתשובות ולכן אני חייב לשבח את מנהלות הפורום וחייב להגיד שאתן אלופות אמיתיות והלוואי שכולם היו בעלי ידע ותפיסה כזאת לגבי אוכל טבעי. שאר הפורומים.
שוב, תודה רבה ותמשיכו לעזור לאנשים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הפורום הכי טוב באתר - תגובה
חנה הרשקוביץ03/01/2013תודה רון :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורל קלציוםשי01/01/2013
שלום ..קורל קלציום...האם אפשר לקבל מידע..צמחוני..האם כדאי...alka mine
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורל קלציום - תגובה
חנה הרשקוביץ03/01/2013שלום שי :)
אני לא נוטה להאמין בניסים ונפלאות שבאים בצנצנות.
מה המטרה בלקיחת התוסף?
אם תוספת מינרלים, הרי שתוכל לקבלם בקלות ובזול ע"י צריכה של עלים ירוקים, ירקות, זרעים ואגוזים. מה גם שלגבי מינרלים זה לא שככל שתוסיף כמות תספוג יותר. הגוף זקוק לכמות קטנה מהם ומסוגל לספוג כמות מוגבלת.
אם המטרה כמו שהם כותבים, היא להפחית את רמת החומציות בגוף, הרי שזאת ניתן להשיג בקלות מתזונה המבוססת על פירות וירקות!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה ירוק ותה מחליטת צמחיםליאור01/01/2013
ב"ה
שלום רב
שמעתי רבות על תה ירוק וסגולותיו רציתי לברר מספר דברים:
1.האם לתה חליטת צמחים יש את אותן סגולות כמו לתה ירוק או אף יותר?(אם אפשר להתייחס גם לגבי הקטנת הסיכוי לחלות בסרטן ,ומספר הכוסות שיש לשתות)
2.האם זה נכון שתה ירוק "מפריע" לסידן להיקלט בגוף כראוי?כמו כן מה לגבי תה חליטת צמחים?
3.מה הזמן הכי נכון לשתיית תה ירוק או תה חליטת צמחים כדי לזכות במקסימום יתרונותיו?(לפני/אחרי האוכל? בסמוך למזון מסוים?,בוקר/ערב/לפני השינה?)
בתודה מראש,ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה ירוק ותה מחליטת צמחים - תגובה
חנה הרשקוביץ01/01/2013שלום ליאור :)
התה הירוק זכה לשמו הטוב בגלל חומרים שנמצאים בו המכונים נוגדי חמצון. נוגדי חימצון מפחיתים נזקים שרדיקלים חופשיים גורמים לגוף (תוכל לגגל את המונחים הללו כדי לקרוא עוד על הנושא).
נוגדי חמצון חשובים מאוד למניעת מחלות והזדקנות.
נוגדי חמצון קיימים בשפע בכל פרי וירק טריים.
לתה ירוק יש חסרונות גדולים מאוד:
הוא מכיל קפאין, ולכן מתיש את הגוף ובצריכה קבועה יכול לגרום נזק.
הוא אכן מכיל חומרים שמפריעים לספיגת מינרלים כמו סידן וברזל.
פירות וירקות בשפע יספקו לך את נוגדי החמצון ללא הנזקים של התה הירוק.
אם חשקה נפשך בשתיה חמה ביום קר, תוכל לחלוט צמחים עדינים כמו בבונג (קמומיל), נענע, לואיזה וכו'.
עדיף לא בסמוך לארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודהאלעד31/12/2012
האם סודה לשתייה היא שוות ערך לסודה בתור אבקה?
הכוונה לסודה לשתייה היא לסודה שמוכרים בתור משקה מוגז..ואם כן מה ההבדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה - תגובה
שושנה שרשבסקי31/12/2012זה לא אותו דבר!
למשקה המוגז ממיסים פחמן דו-חמצני
אבקת סודה לשתייה הוא סוג של מלח (סודיום ביקרבונט), משמש להתפחת עוגות, וכן יש לה המון שימושים לניקוי,,, לא מכינים ממנה משקה מוגז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמןשואל31/12/2012
שלום
איזה שמן לבישול הכי כדאי להשתמש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן - תגובה
חנה הרשקוביץ31/12/2012שלום :)
כל שמן שעובר חימום עובר קלקול.
הכי פחות ניזוקים הם שמן הקוקוס ושמן הזית (הם גם הכי פחות מזיקים בלי קשר לחימום).
רק צריך לזכור ששמן, בעצם מהותו הוא מוצר מזוקק שמכיל 100% שומן. אין בטבע עץ או שיח שמצמיחים שמן אלא מזונות שמכילים שמן שעברו עיבוד. כמו שאין בטבע צמח שמצמיח סוכר אלא מזונות שמכילים סוכר.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפהשואל31/12/2012
שלום
אני בת 21, מתעמלת בקביעות, ואוכלת בריא ונקי מאוד. לחץ הדם שלי נמוך, 90 על 50 כממוצע. והוא יורד די בקלות.
אני מאוד רוצה להפסיק לשתות קפה נמס. מה אוכל לשתות כתחליף לקפה? קראתי רבות שמומלץ להפסיק לצרוך קפה...
חשוב לי לשתות משקה חם שיעלה לי את הלחץ דם בבוקר, אחרת אהיה מסוחררת...
תודה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה - תגובה
חנה הרשקוביץ31/12/2012שלום לך :)
קפה גורם לאפקט מעגלי של עליה באנרגיה ולאחריה ירידה, שלא יוצאים ממנה עד ששותים עוד קפה. לאורך זמן המעגל הזה מתיש את הגוף משום שהקפה לא נותן אנרגיה אמיתית אלא מאלץ את הגוף לתת אנרגיה שאין לו. (זאת מבלי לציין את נזקי הקפה האחרים...).
לכן, זו החלטה חשובה מאוד בשבילך להיגמל ממנו.
את יכולה לעשות את זה בשתי צורות:
1. בבת אחת, ולקחת בחשבון שבההתחלה תסבלי מתסמיני גמילה (עייפות גדולה, חולשה, כאבי ראש ואולי עוד) אבל זאת הצורה הכי מהירה.
2. בהדרגה, ע"י הפחתת כמות הקפה שבכוס ולאחר כך מעבר לתה ירוק (שמכיל מעט קפאין) עד לגמילה מוחלטת. בדרך זו יהיו פחות תסמיני גמילה אך זה לוקח יותר זמן ויותר קל להתפתות באמצע לחזור לנס...).
תוכלי להמיר את ההרגל בשתית משהו חם בשתית תחליף קפה עשוי דגנים (כמו צ'יקו) או (יותר טוב) בחליטה של צמחים (נענע, לואיזה, בבונג וכו').
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדר?מעיין26/12/2012
שלום
אני בת 30 ורציתי לשאול האם זה מספיק לאכול 2 גבעי יוגרט ביום כדי לקבל את כמות הסידן היומית שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בסדר? - תגובה
שושנה שרשבסקי26/12/2012שלום מעיין,
אני בטוחה שאת מקבלת סידן מעוד הרבה מקורות, הרי את לא אוכלת רק 2 יוגורט וזהו!
סידן יש בשפע בירקות ירוקים עליים (ברוקולי, כרוב, חסה וכו'), באגוזים ובשקדים, בטחינה משומשום מלא, בטופו, בגרעיני חמניות, בפירות יבשים (בעיקר בתאנים, אך גם במשמש וצמוקים), בסרדינים עם עצמות.
בתאבון
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברות נוזליםאנה14/12/2012
שלום
אני בת 21, מתעמלת שנים ובכושר טוב ומצב בריאותי תקין, ברוך השם. אני אוכלת מאוד בריא, לא אוכלת מטוגן, לא סוכר לבן/חום, פחמימות מורכבות, קטניות ונבטים, שום מאכל תעשייתי עם כימיקלים או מזון מעובד.
אני מקפידה על אורח חיים מאוד בריא, אפילו בקוסמטיקה הכל אורגני.
למרות זאת אני סובלת מנפיחות בבטן. לא תמיד מדובר בגזים, זה מרגיש אחרת... לפעמים אני מרגישה נפוחה והשרירי בטן שלי מתנפחים, מלבד השכבת שומן שיש, וזה מרגיש לי כמו בטן הריונית קטנה. תחושה מאוד לא נוחה.
לכן עלתה לי המחשבה שאולי מדובר על הצטברות נוזלים.
אשמח מאוד לקבלת הדרכתכן המקצועית.
תודה רבה, המשך חג חנוכה שמח מבורך ומאיר נשמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטברות נוזלים - תגובה
אורית טרגנו14/12/2012אנה שלום, קודם כל כל הכבוד על שמירת אורח חיים מאוזן ובריא :-)
שימי לב האם הנפיחות מופיעה אחרי מזון מסוים שאכלת.
לעיתים נפיחות מופיע אחרי שאוכלים משהו שהגוף רגיש אליו
האם יש עוד תופעות פרט לנפיחות? כבדות, כאב, גזים כלואים וכדומה?
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנה14/12/2012שלום
תדוה רבה על תשובתך.
לעתים, בנוסף לנפיחות, מתלווה כאבים של גזים. אבל רוב הזמן מדובר בנפיחות ללא כאבים.
יכול להיות מיתר סיבים תזונתיים? איך אפשר לדעת מתי אוכלים יותר מדי סיבים?
תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hcgנתי06/12/2012
שלום,
היום התחלתי תהליך הרזיה של hcg
ניסיתי את כל הדיאטות האפשריות כולל תזונה טבעית.
שום דבר לא עזר, רני רק עולה במשקל.
בדיקות דם תקינות הכל בסדר אצלי חוץ מהשמנה שאין לה סיבה ממשית.
אשמח לקבל קצת חוות דעת לגבי הhcg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hcg - תגובה
חנה הרשקוביץ07/12/2012שלום נתי!
במה שקשור לירידה במשקל אין דרכים עוקפות.
כל הדיאטות, גם אלה שגורמות לירידה זמנית במשקל, אינן יעילות לטווח ארוך בין אם הן גורמות לך להיות רעב ולכן להישבר ובין אם הן גורמות לנזק ממשי (כמו דיאטות חלבונים).
שמירה על משקל תקין לאורך תוכל להשיג רק ע"י התמדה בתזונה טבעית דלת שומן שמכילה מספיק קלוריות ורכיבים תזונתיים בצרוף פעילות גופנית.
דיאטת HCG היא אחת המזיקות. הגבלת קלוריות משוגעת כזאת גורמת לגוף לשרוד בלי רכיבים תזונתיים. זה בשום פנים ואופן לא מוביל לבריאות!
(ועוד לא דיברתי על השפעת הורמון עוברי על הגוף!).
כשאתה מחפש דרך לרדת במשקל תשים את הבריאות שלך בראש מעיינך. גוף בריא מגיע בסוף גם למשקל הרצוי.
אל תתייאש מתזונה טבעית - תמשיך להתמיד בה עם הרבה פירות, ירקות, עלים ירוקים, מעט קטניות, דגנים, אגוזים וזרעים - ותראה כי טוב.
אגב, כמה זמן לקח לך לעלות במשקל? שבועיים? חודש? אני מתארת לעצמי שהרבה יותר.
גם לרדת חזרה לוקח זמן - תן לגוף קרדיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלמדיןאנה05/12/2012
מה יכול לקרות אם אני אשתה את כל הבקבוק של משקה קלדמין בבת אחת?
כל הבקבוק של משקה קלמדין מכיל:
סידן- 30,000 מ"ג
מגנזיום - 15,000 מ"ג
תערובת יסודות קורט - 10,950 מ"ג
אבץ - 375 מ"ג
בורון- 3500 מק"ג
ויטמין D3 - 10,000 יחב"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלמדין - תגובה
חנה הרשקוביץ06/12/2012למה שתעשי את זה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי זה בריא
אנה08/12/2012יש בזה מלא מינירלים בריאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי זה בריא - תגובה
חנה הרשקוביץ08/12/2012לא כל מה שבריא צריך לצרוך בכמות עצומה עכשיו ומיד. הלא כן?
כמות עודפת של מינרלים יכולה להיות מסוכנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים טרייםאנה03/12/2012
שלום
קניתי חבילה של שקדים פרוסים. חשבתי שאלה שקדים רגילים שניתן לאכול ישירות, אבל כשטעמתי הבנתי שזה מאוד טרי, טעם שונה לחלוטין משקדים של "פיצוחים"
אמנם על החבילה כתוב שקדים מיובשים, אבל היה לזה טעם מאוד טרי ושונה.
כיצד אוכל להשתמש בזה?
תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים טריים - תגובה
חנה הרשקוביץ03/12/2012שלום אנה!
שקד פרוס לא יכול לענות להגדרה טרי.
גם אם הקלקול שלו לא נראה לעין כמו בתפוח פרוס טרי, הוא עבר סוג של קלקול.
שקד הוא גרעין שומני מאוד. ברגע שחושפים שמן לאויר ולאור הוא מתחיל להתחמצן.
הצורה הטריה באמת של שקד היא שקד בתוך קליפה עבה בצבע חום בהיר. פחות טוב זה שקד שלם בקליפתו החומה הדקה. ועוד פחות טוב זה שקד פרוס או שבור.
תוכלי להשתמש בשקדים אלו לסלטים או לעוגיות שונות.
בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנה03/12/2012שלום
כתבתי טרי כי התכוונתי שהוא לא מטוגן, ממולח או קלוי. לא הצלחתי למצוא את מילה אחרת...
העיניין הוא אחר. הטעם שלו לא של שקד רגיל.. יש לו טעם שונה. לא מקולקל.. איני מצליחה להבין איזה תהליך זה. כנראה זה סוג אחר של שקד?
הוא אינו טעים ומתקתק כמו שקד רגיל...
תודה רבה על תשובתך (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
חנה הרשקוביץ03/12/2012הוא לא טעים ומתקתק כמו שקד רגיל כי הוא לא טרי... :)
אני לא יודעת איזה מן עיבוד הוא עובר כדי שלא יתקלקל אבל משהו עושים לו.
לבריאות בכל מקרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל החבילה כתוב dried almond
אנה03/12/2012האם זה מה שעושה את ההבדל?
שוב תודה D:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל החבילה כתוב dried almond - תגובה
חנה הרשקוביץ03/12/2012האמת היא שהרבה מהשקדים שנמצאים היום בשוק עוברים חימום או פיסטור כדי להאריך חיי מדף. ייבוש זה כבר רמה גבוהה יותר.
לא הייתי ממליצה להתייחס לשבבים הללו כאל שקדים אלא כאל שקדים מעובדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)