מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קליפה של שקדיםמאיה02/02/2013
שלום רב,
אני בת 20 ואוכלת מידי יום כ50-75גרם שקדים לא קלווים ביום –עם הקליפה החומה- התחלתי עם אכילת השקדים לפני כחודש בערך.
עליי לציין שאני אוכלת כמות זו מסיבה בריאותית-מיגרנה עם אאורה, השקדים למעשה מונעים את ההתקף מאחר ויש בהם ויטמין b2 ומגנזיום בכמות המונעת את ההתקף.
קראתי שבשקדים עם קליפה יש ציאניד ואני אכלתי עד עכשיו את כמות השקדים הרשומה לעיל עם הקליפה ,האם זה מסוכן, אני מאוד מודאגת?
במידה ואני רוצה להשרות מעתה את השקדים על מנת לקלף את הקליפה ,לכמה שעות משרים , והאם ההשריה לא פוגעת בכמות הויטמינים והמינרלים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליפה של שקדים - תגובה
שושנה שרשבסקי02/02/2013שלום אושרית,
לשקדים מרים יש ציאניד בקליפה. השקדים שמוכרים בארץ הם שקדים מתוקים ואין בעיה לאכל אותם עם הקליפה.
אם רוצים להוריד את הקליפה, להשרות כמה דקות במים רותחים והקליפה יורדת בקלות.
השרייה של כ-3 שעות , אפשר במקרר מעשיר את השקדים בחלבון ובכל החומרים הטובים (זה תחילה של הנבטה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בריא קמח דורום?דרור31/01/2013
אני מכין ממנו פסטה על בסיס מים.
האם יש להוסיף לפסטה אזה מוצר ע"מ שיהיה בריא יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בריא קמח דורום? - תגובה
שושנה שרשבסקי31/01/2013קמח דורום נחשב לקצת יותר בריא מקמח לבן, יש בו יותר חלבון ופחות פחמימה. זה הקמח העיקרי להכנת פסטות. הוא קשה יותר. אבל אפשר לעשות פסטה מקמח לבן (לא בריא...) או מקמח מלא (קמח דורום מלא), וזה יותר טוב!
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מומלץ להוסיף, איזה תוספות
דרור01/02/2013מולצות להכנת הפסטה
ע"מ שתצא טעימה/בריאה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מומלץ להוסיף, איזה תוספות - תגובה
שושנה שרשבסקי02/02/2013אף פעם לא הכנתי פסטה , אבל לדעתי אפשר להוסיף קצת תבלינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה תבלינים מומלצים לתזונה
דרור03/02/2013בריאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה תבלינים מומלצים לתזונה - תגובה
שושנה שרשבסקי03/02/2013למעשה כל התבלינים ועשבי תיבול בריאים וטובים. לכל צבע יש משמעות בריאותית!
אתן לך רשימה חלקית ממש עם מקצת ההשפעות שלהם:
כורכום - עשיר בנוגדי חמצון , נוגד דלקת
קינמון - נוגד חמצון, נוגד דלקת, משפיע על מערכת החיסון, מרומם, מחמם
זנגויל - מחמם, מעורר, מרגיע בחילות, טוב לשפעת, להצטטננות
מוסקט - מרגיע גזים ושלשול
שמיר - מעודד עיכול
רוזמרין- מחטא, קוטל נגיפים
שום, בצל, פטרוזיליה, פפריקה.....
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלוטןעלי מרווה29/01/2013
שלום רב,
אני אוכלת לחם שאור משיפון מלא. שאלתי היא מהם הסימנים המעידים על רגישות לגלוטן . אני שואלת בגלל שיש לי בעיה של גזים כבר תקופה ארוכה וחשבתי שמא הגזים נובעים מרגישות לגלוטן הנמצא בלחם . האם כדאי להימנע מסוג הלחם שאני אוכלת מידי יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גלוטן - תגובה
אורית טרגנו29/01/2013איזה לחם זה? האם ברכיבים רשומים עוד קמחים ותוספי מזון כגון E למינהם, קרמל וכו'?
כמה פרוסות את צורכת ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לגלוטן
עלי מרווה29/01/2013אורית, תודה ולשאלותייך:
אני אוכלת לחם שאור פרוס מקמח שיפון מלא ללא שמרים ( תוצרת "לחם הארץ" ) כ- 4-5 פרוסות ליום . במרכיבים שלו אני רואה שיש בו גלוטן חיטה ,חומרים מתחלבים ( E481 ו E472e כמו כן יש בו מעכב חמצון E300 , סוכר , אינזימים לאפיה גלוטן ממקור שיפון, חיטה ושעורה. ). האם לדעתך לחם זה יכול לגרום לגזים במשך כל שעות היום ןהלילה ?
על איזה לחם את ממליצה . אני מעדיפה כמובן שיהיה ללא שמרים.
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט יומיאוריאל29/01/2013
שלום.. האם תוכלו לכתוב בבקשה כאן תפריט יומי שיש בו רק תזונה בריאה והוא כולל את כל הויטמינים, המינרלים וכל אבות המזון שבן אדם צריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט יומי - תגובה
אורית טרגנו29/01/2013אוריאל שלום,
בעיני חשוב מאוד להתאים באופן אישי תפריט לכל אדם.
בגלל שלכל אחד מאיתנו יש מצב בריאותי אחר, העדפות שונות וסדר יום שונה.
באופן כללי התזונה הנטורופתית מבוססת על דגנים מלאים, שפע של ירקות, פירות, קטניות אגוזים וזרעים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות
אוריאל29/01/2013הבנתי.. האם לבן אדם שסובל מאקנה מותר לאכול אגוזים? לפי מה שהבנתי הם גורמים לאקנה. ולמה הם גורמים לאקנה אם הם טבעיים? ובמידה ואני אשתה כפית שמן זית כל בוקר על בטן ריק, זה לא יתרום לאקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה שאלות - תגובה
אורית טרגנו29/01/2013אוריאל שלום,
אצל כל אחד הגוף מגיב בצורה שונה למאכלים שונים, גם המזון הטבעי. לכן חשוב לצרוך כל מזון במידה ולהקשיב לגוף על מנת לשים לב מה עושה מה (לדוגמא: יש כאלה שסלק יגרום להם לשלשול ואילו לאחרים הוא יעשה טוב לבטן....)
שמעתי כבר מהרבה מטופלים שמינון מסוים של אגוזים וזרעים מגביר אקנה ולכן שים לב למינונים.
חשוב לבדוק את הגורם לאקנה, ולטפל בגורם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור יבש מאודעלי מרווה27/01/2013
שלום רב,
אני סובלת מעור יבש מאוד
( כמו בתמונות של אדמה יבשה וסדוקה רק שאצלי זה בעור) במיוחד בידיים ובכלל בכול הגוף. היובש מלווה לפעמים בסדקים וב"פיצוצים " בעור בעיקר באצבעות.
א. איזה טיפול חיצוני או פנימי יכול להועיל?
האם בכלל תזונה יכולה לשפר את מצב העור באופן שלא יהיה כל כך יבש? עלי לציין שאני נמנעת ממזון מעובד ומחומרי שימור .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור יבש מאוד - תגובה
שושנה שרשבסקי29/01/2013תזונה:
שתייה מרובה
שומנים טובים: אגוזים, שקדים, אבוקדו, שמן זית , זרעים
תגשי לנטורופתית או ארומתרפיסטית, היא תראה את העור שלך, ותוכל לרקוח לך קרמים מתאימים למצב שלך ולהתאים לך טיפול כללי מתאים.
(אני יכולה להמליץ לך על משהי מעולה בירושלים, אם תתקשרי אתן לך את הטלפון שלה)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עלי מרווה29/01/2013לגב' שושנה שרשבסקי שלום,
יש לי קושי טכני להגיע לירושלים היות שאני מתגוררת בפתח תקווה , בכל מקרה שוב תודה לך . אשתדל ליישם את המלצותייך כמיטב יכולתי. בברכה
מרווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטננויות תכופות בחורףעלי מרווה27/01/2013
שלום רב,
בתי ( בת 36) אם ל 3 בנות, מצטננת לעיתים תכופות מאוד במהלך החורף. ההצטננות מלווה בנזלת , בכאבי ראש ובחום .למרות שהיא אוכלת מגוון ובמיוחד ירקות היא עדיין יחסית חולה המון. מה הייתם ממליצים עבורה מבחינת תזונה , תוספי מזון או ויטמינים מסויימים וכו' כדי שלא תצטנן כל כך הרבה ? ממה כדאי לה להימנע ?
תודה מראש
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטננויות תכופות בחורף - תגובה
שושנה שרשבסקי29/01/2013שלום,
תזונה:
בחורף כדאי לעבור לתזונה מחממת:
מזון מבושל עם הרבה ירקות שורש(מרקים למשל)
ירקות מוקפצים במעט מאד שמן או מאודים עם תוספת תבלינים מחממים:
ג'נג'ר, טימין, קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט, הל, חרדל
מזונות כתומים
להימנע מ
מוצרי חלב, מעוררים ליחה
סוכרים פשוטים
שמנים אתריים מעולים למניע ולטיפול במצבי התקררות, נזלת, חום:
אדים עם כמה טיפות איקליפטוס
אמבטיות: להוסיף (לדוגמה) על כף מלח גס שמנים אתריים: ג'נג'ר, איקליפטוס, ולבנדר, 5 טיפות מכל אחד ועוד פלפל שחור וקינמון 2טיפות מכל אחד
אפשר לעשות אמבטית רגליים (עם קצת פחות טיפות)
זה רק דוגמה, כדאי לגשת לנטורופתית, שרוקחת כל מיני דברים מעולים
תוספי תזונה:
ויטמין C כל החורף
אכינצאה (מחקרים חדשים מראים שאכינצאה יעילה למניעת שפעת
חסר אבץ קשור לחולשה חיסונית, אפשר לקחת לזמן קצוב
מנוחה עד כמה שאפשר
לשתות הרבה
מומלץ לשתות חליטות צמחים, להתקררויות אפשר תערובת של בבונג, טליה, אכילאה, סמבוק, ועוד
הרעיון הכללי: לחזק את מערכת החיסון, וגם לחמם את הגוף.
לבריאות
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה27/01/2013
היי,אני בת 25, כבר קרוב ל3 חודשים אני עושה ספינינג 3 פעמים בשבוע(מתוכם יומיים שיעורים כפולים)ופעמיים בשבוע קיקבוקס.התחלתי במשקל 75 (גובה 1.73) כרגע אני במשקל 72 וחצי מה שאומר שבקושי ירדתי במשקל!אני לא עושה תפריט,אני פשוט משתדלת לשמור עד כמה שאפשר-שתיה מתוקה אני לא נוגעת בכלל,משתדלת לא לאכול חטיפים ומאפים(חוץ מסופי שבוע)מה שאני אוכלת בדרך כלל באופן קבוע זה איזשהו מעדן בבוקר,בצהריים מנת חלבון+פחמימה לא לפי כמות מסוימת,לפני אימון-בדרך כלל בננה,ואחרי אימון-קרקר עם גבינה וביצה וכמובן ירקות.אני רואה שינוי קטן בגוף באיזור המותן,ושינוי באיזור הידיים שנהיו שריריות יותר והאמת שזה לא מה שרציתי.הרגליים נשארו אותו הדבר בדיוק!שזה האיזור שהכי רציתי לרדת בו. מה אני עושה לא נכון?האם אני לא רואה תוצאות כי אני לא עושה תפריט מסודר?או שזה בגלל שאני עושה רק ספיניג וקיקבוקס ולא משלבת דברים נוספים?האם את\ה ממליצ\ה לי להתחיל תפריט חלבונים בלבד שבו הבנתי שרואים תוצאות!אשמח לקבל עצות.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אורית טרגנו29/01/2013דנה שלום,
דבר ראשון ירדת כמעט 3 ק"ג בשלושה חודשים, אל תזלזלי!
זה נהדר לעשות ספורט אך אם את רוצה לרדת במשקל כדאי שתקפידי גם על תזונה נכונה:
הרבה ירקות, קטניות ודגנים מלאים לרוב עוזרים לכך.
הפחתה בחלבונים מהחי גם תורמת
ודבר אחרון, אני רואה הרבה אנשים ששומרים באמצע השבוע ובסוף השבוע מרשים לעצמם הרבה יותר. כאשר התפריט מאוזן אין חשקים חזקים בסוף השבוע
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת גרעינים שחורים עם הקליפהליאורה21/01/2013
לא פיצוח גרעינים אלא אכילת הגרעינים כולל הקליפה:
לאחרונה עשיתי לי מנהג לאכול את הגרעינים השחורים כולל הקליפה. התוצאה, לחיצה למשך זמן רב ודחיקת תחושת הרעב כך שלאחר מכן אני יכול להסתפק באכילת סלט ירקות עשיר מפריטים רבים יחסית (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה וכד'). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי אני מתבל אותו ע"י תוספות גרעין דלעת (לבן) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. עם הזמן התפתחה אצלי תובנה שכביכול הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה שלי, למעשה, הקליפות היחידות שאני משליך לפח הן רק של הפיסטוקים.
נראה לי שבעקבות פעילות זאת נפח הגוף הוקטן קמעה עד שמעירים לי על כך (אני מיתמם שרק נדמה להם ושזה רק הביגוד ולמעשה לא מספר את הסיבה).
אף נדמה לי שיש קצת הקלה בלחץ בבטן כאשר אני שורך את הנעליים בבקר.
האם נכון לפעול כך? האם יש סיכון האם זה לא בסדר והדבר עשוי להזיק? האם קליפות הלעוסות משמשות כמקור לסיבים תזונתיים? מה ערך הקלורי של קליפות הגרעינים? ולחילופין מה ערך הקלורי של גרעינים כולל הקליפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אין תגובה לשאלה?
ליאורה30/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושנה אורית וחנה, האם אתן רבות מי י
ליאורה31/01/2013האם אתן רבות בינכן מי יענה לשאלה? האם בגלל זה התשובה מתעכבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו שאולי הן יודעות שענו לך על השאלה
דנה שטרן01/02/2013כבר שאלת את השאלה הזאת בפורום תזונה נכונה. הרגל מאוד מוזר שנראה לי שמאוד מכביד על הגוף. בכל מקרה קצת סבלנות, המנהלות פורום הזה שוות הרבה מאוד זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - אמתין בסבלנות לתשובה
ליאורה07/02/2013לתשובה המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת גרעינים שחורים עם הקליפה - תגובה
אורית טרגנו11/02/2013על פניו זה נראה כמו הרגל לא מועיל לגוף.
יש המון מזונות עשירים בסיבים תזונתיים כמו ירקות, פירות ודגנים מלאים אין צורך להכניס למערכת העיכול מזון קשה כל כך שגם יכול לפצוע את הקיבה ואת המעיים וגם לא תורם ערכים תזונתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לחולי צליאקמקסים21/01/2013
בן זוגי אובחן עם הצליאק, ולפי חיפוש מידע באינטרנט וכל השאר כל מי שסובל מהמחלה הזאת צריך לעשות דיאטה ותזונה מיוחדת. קבענו עם דיאטנית שבוע הבא אבל עד אז, חשבתי לשאול כאן, האם יש תזונה מיוחדת לחולי צליאק שאתם ממליצים עליו? משהו שיעזור ולא יגרום לסבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לחולי צליאק - תגובה
שושנה שרשבסקי21/01/2013שלום,
עד אז, הרבה ירקות, מכל הצבעים, הסוגים והמינים, ירקות עליים, פירות, קטניות (עדשים, מאש, סויה, אפונה, שעועית), כל סוגי האגוזים, זרעים, וגרעינים וגם קינואה ואורז מלא ( ארוך, עגול, פראי, בר, אדום....)
יש להימנע מכל הדגנים שיש בהם גלוטן בראש החיטה, אך גם שיפון, כוסמין, שיבולת שועל.
וכו יש להימנע ממזון ארוז, מעובד, מתועש, כמעט תמיד יש בהם גלוטן, (לקרוא את האותיות הקטנות, החוק מחייב לרשום כל מוצר שיש בו גלוטן)
ניתן לקנות בחנויות טבע או חנויות מיוחדות עוגות, פסטות וכו, ללא גלוטן.
בהצלחה.
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליאק
ענת24/01/2013אנשים הסובלים מבעיות ספיגה כמו חולי צליאק יכולים לקחת תוסף בשם "נוטרי נאנו" של סולגאר שעוזר בספיגה. (זה שילוב של Q10 וחומצה אלפא ליפואית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר בריאהאוריאל18/01/2013
היי.. תוכלו לכתוב לי מה אפשר לאכול בבוקר? פשוט כל הזמן הייתי אוכל מוצרי חלב ועכשיו הפסקתי לאכול אותם. אני צריך ארוחות בוקר עם כל אבות המזון. תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר בריאה - תגובה
שושנה שרשבסקי20/01/2013שלום אוריאל,,
פרוסות לחם מקמח מלא ( עדיף מקמח שיפון או מקמח כוסמין (פחות גלוטן)
על הלחם : אבוקדו/ חומוס/ טחינה . ביצה
להוסיף ירקות (חסה, ירקות עליים, עגבנייה וכו'
אתה מקבל דגן מלא, חלבון ,שומנים טובים, ויטמינים ומינרלים , סיבים
אפשרות אחרת: שיבולת שועל מבושלת על בסיס מים, להוסיף אגוזים, זרעים (פשתן, צ'יה, חמניה, דלעת), לאכול לצד הדייסה ירקות :גזר טרי, קולורבי, פלפל...
שוב אתה מקבל דגן חלבון, שומנים טובים, ויטמינים, מינרלים, סיבים
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מתאים גם לחולי קרוהן?
אוריאל21/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה מתאים גם לחולי קרוהן? - תגובה
שושנה שרשבסקי22/01/2013עקרונית כן, (בשלב השקט של המחלה) אבל חשוב לבדוק רגישויות לרכיבים אלרגנים, במיוחד לגלוטן (וחלב כמובן) וכן לפתח מודעות למזונות שגורמים לכאבים .
תפריט בסיסי עשיר בפירות וירקות, קטניות מונבטות,
להימנע מסוכרים פשוטים, מזון מעובד, חריף, מתובל, להימנע ממזון עשיר בשומן מן החי.
לצמצם קפאין
בשלב אקוטי התפריט צריך להיות דל בסיבים, הירקות מאודים, מרקים וכו'
בברכה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה17/01/2013
שלום,
איך אפשר להכין לילד בן 6.6 שנים פירה מפירות, שלא יגרום לו עצירות?
אם יש אפשרות תכתבו אם אני יכולה לתת לו אותו מתקון שאם תמליצו בערך כל יומיים?
הוא לא אוהב פירות וירוקות. בגלל זה אני מבקשת לכל יומיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילה - תגובה
שושנה שרשבסקי17/01/2013שלום אוקסנה,
פירות לא גורמים לעצירות, חשוב לילד להתרגל לאכל פירות וירקות, הם מלאי חומרים מזינים ובראים
אפשר לרכך מעט את הפירות על ידי בישול מאד קצר במעט מאד מים. אפשר גם לרסק אותם על פומפיה.
אבל בגיל שש ילד כמובן יכול כבר לאכל פירות וירקות שלמים וטריים. (או האם התכוונת לתינוק בן שישה חודשים?)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה17/01/2013לא. לילד בן 6.6 שנים, PDD, לא לועס.
בגלל זה השאילה איך לעשות את זה כי פירה? אני עשיתי לו 1 בננה + 1 תפוח + חצי גזר + 1 אגס. היה לו עצירות.
האם יש רעיון אחר? ומה אם הכמות פעם ליומיים לחתחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
שושנה שרשבסקי17/01/2013שלום אוקסנה,
תנסי לתת כל פרי לחוד, ריסוק או בישול קצר. כשאת נותנת הכל ביחד את לא יכולה לדעת איזה פרי או ירק גורם לו לכאב בטן או לבעיה אחרת.
ביום אחד, לארוחת 10 אפשר לתת לו שני תפוחים וכדי שהארוחה תהיה יותר מזינה את יכולה להוסיף לרסק התפוחים כף חמאת שקדים (שקדיה,שקדימון...)(זה יעשיר את המנה בחלבון.
למחרת תתני בננה מרוסקת, וכן הלאה.
יש יתרון נוסף לתת כל פרי לחוד: לאפשר לילד להכיר טעמים ומרקמים שונים.
חשוב שישתה מים בן הארוחות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! תודה!
אוקסנה17/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון מלא צמחי לאדם מתאמןאוריאל15/01/2013
שלום, אני בן 21 מתאמן בחדר כושר, בזמן האחרון אני חושב להפסיק לצרוך מוצרי חלב.
1.האם מוצרי חלב הם באמת לא בריאים?
2.איזה תחליפים צמחיים לחלבון מלא יש לי? ואיזה תחליפים צמחיים לסידן יש לי?
3.שמעתי שסויה לא טובה כי יש בה אסטרוגן, בנוסף לכך שמעתי גם שאי אפשר לצרוך את כל ה28 חומצות אמינו רק מהצומח למשל משילוב של דגנים וקטניות ושתהיה חסרה לי חומצה אמינית אחת או שתיים, ושעדיף לצרוך חלבון מהחי ולא מהצומח. האם זה נכון?
4.אני צריך ממש הרבה חלבון אחרי אימון בערך 30 גרם. האם אפשר להשיג את זה מהצומח? תודה על העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון מלא צמחי לאדם מתאמן - תגובה
שושנה שרשבסקי16/01/2013שלום אוריאל,
מוצרי חלב, בעיקר חלב ניגר, אינו בריא!, אפשר לאכל יוגורט (עבר התססה, קל יותר לעיכול), ואם מאד רוצים אפשר קצת מוצרי חלב עיזים.
עולם הצומח עשיר בחלבונים. על ידי תפריט מגוון, מקבלים כל חומצות האמינו הדרושות.
פיתה וחומוס זה חלבון מלא, אורז מלא ועדשים זה חלבון מלא, הוספת אגוזים, שקדים, זרעים לדגן נותן חלבון מלא איכותי.
אבל אתה לא חייב להיות צמחוני! עוף, דג, ביצה, זה בסדר כל עוד זה זה במתינות!
לא צריך חלב על מנת לקבל את הסידן!
מקורות במזון הצמחי:
ירקות ירוקים עליים (ברוקולי, כרוב, חסה, קולרבי...)
אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת
פירות יבשים (בעיקר תאנים , גם משמש וצימוקים.
קפאין, אלכוהול , עישון, עודף מלח בישול ועודף חלבון מן החי גורם להפרשת הסידן בשתן
אל תשתה משקאות קלים סוג ספרייט, יש בהם כמות גבוה מאד של זרחן, מפריע לספיגה של הסידן.
אפשר לאכל מוצרי סויה כמו טופו, פתיתי סויה(בחלב סויה מוסיפים כל מיני חומרים, לא
רצוי), יש בהם חלבון איכותי מאד, ועוד חומרים בריאים אחרים, פעמיים בשבוע זה מצוין. הפיטואסטרוגן בכמות סבירה אינה מהווה בעיה, להפך
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועליל12/01/2013
שלום רציתי לדעת האם שיבולת שועל נחשבת לרו-פוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
חנה הרשקוביץ13/01/2013שלום :)
גרגירי שיבולת שועל במקור, דומים לגרגירי חיטה (עגולים, מאורכים ושמנמנים). אותם אי אפשר לאכול נא כמו שאי אפשר לאכול גרעיני חיטה ללא בישול.
פתיתי שיבולת שועל המכונים קווקר, הינם גרעינים שהשטיחו אותם בעזרת חום והם כבר לא חיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת חיטה חיה
אסתר16/01/2013במסגרת הטבעונות, אני אוכלת חיטה חיה שטופה היטב, אחרי השרייה של 48 שעות במי ברז במקרר. אני טוחנת בבלנדר או בפוד פרוססור עם פירות וכו. מעדן.
יתכן שאפשר לבצע אותו תהליך עם שבולת שועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולי סויהאתי12/01/2013
שלום רב, האם אכילת פולי סויה אדממה נחשבת לבריאה או פחות רצויה? בגלל מה שקרוי פיטו הורמון . ישנם פולי סויה קפואים שאוכלים אותם עם בישול קל וישנם המיובשים שמגיעים בצורת חטיפים. תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולי סויה - תגובה
שושנה שרשבסקי12/01/2013שלום,
פולי הסויה כמעט לא מעובדים, מוצר טבעי ממשפחת הקטניות
לפולי סויה יש הרבה יתרונות בריאותיים, האדממה בהחלט חטיף בריא, אך כמו כל דבר לא צריך להגזים בצריכתו.
בברכה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו דגן חיטה?אתי12/01/2013
שלום רב, רציתי לדעת מהם דיגני חיטה והאם רצוי להמנע מאכילתם, ומה התחליפים הקיימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו דגן חיטה? - תגובה
שושנה שרשבסקי12/01/2013שלום אתי,
חיטה היא חיטה, יש דגנים אחרים: שעורה, שיפון, קוסמין, דוחן ועוד.
דגן החיטה עשיר מאד בחלבון בשם גלוטן, חלבון שאנשים רבים מתקשים לעכל, הוא גורם אצל רבים מיחושים בבטן, אנשים אלו רגישים לגלוטן.(יש מאט אנשים שהם אלרגים לגלוטן ולהם אסור לאכל אפילו כמות מזערית של החלבון, זו מחלת הצליאק)
החיטה של היום קשה לעיכול, החיטה נמצאת לא רק בלחם, אלא בפסטות, בעוגות, בעוגיות, במזון מעובד, לכן החשיפה שלנו לגלוטן גבוהה מאד, ומתברר שאנשים רבים רגישים לגלוטן.
לאור זאת מומלץ לצמצם במזונות המכילים חיטה, במיוחד אם את מרגישה אי נוחות כלשהי בבטן.
תחליפים: לחם משיפון , מקוסמין או מדגנים אחרים, (יש בהם גלוטן אך לא בכמות כמו בחיטה)
אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל
הרבה ירקות, פירות, קטניות
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשושנה שרשבסקי
אוריאל15/01/2013כתבת בתגובה הקודמת שהחיטה של היום קשה לעיכול.. מה הכוונה החיטה של היום? את מתכוונת לזה שהקמח לא מלא והחיטה עוברת עיבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לשושנה שרשבסקי - תגובה
שושנה שרשבסקי16/01/2013שלום אוריאל,
בעשרות שנים אחרונות החיטה עברה 'השבחה' על יד ערבוב זנים וטכניקות אחרות (שאינני מצויה בהם, אבל לא הנדסה גנטית),.
ההשבחה גרמה לעלייה של כמות חלבון הגלוטן בחיטה ( חיטה לבנה וחיטה מלאה). ככל שיש יותר גלוטן במאפה, הוא יותר אוורירי, טעים יותר .
אבל הגלוטן קשה לעיכול,והכמויות שאנו צורכים גבוהות מאד, מתברר שאנשים רבים מאד (אומרים שהוא פוגע ב50% של האוכלוסיה! ) רגישים לחלבון במידה זו או אחרת).
הפסקת הצריכה של גלוטן עשויה לפתור בעיות בריאות רבות (מערכת העיכול, כאבי פרקים, מחלות אוטואימוניות, מחלות עור ועוד)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)