מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונהאנה01/12/2012
הובחנתי כסובלת משחלות פוליציסטיות
שאלותיי הן:
1) מה זה בכלל "שחלות פוליציסטיות"?
2) מה הגורמים ל"שחלות פוליציסטיות"?
3) האם יש טיפול לשחלות פוליציסטיות? (מבלי לקחת גלולות)
4) האם ישנם תוספי תזונה שיכולים לטפל בשחלות פוליציסטיות?
5) האם תזונה קשורה לשחלות פוליציסטיות?
6) מדוע השחלות פוליציסטיות גורמים לאקנה בפנים ללהפסקת המחזור באופן מוחלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
שושנה שרשבסקי01/12/2012שלום יעל,
שחלה פוליציסטית: שחלה עם הרבה ציסטות
לא מחויב המציאות ,
גורמים: תזונתיים, מצבי סטרס.
קשור לרוב בעלייה במשקל,, עליה ברמת האינסולין, דבר הגורם לעלייה בקורטיזול (שמעלה את רמת הסוכר בדם ) העליה בקורטיזול גם גורם ליצור של טסטוסטרון בשחלות. ורמות אסטרוגן/פרוגסטרון לא מאוזנות
בדרך כלל מאופיין גם במחזור לא סדיר(דימום מוגבר,
יש טיפול (אלטרנטיבי)לשחלה פוליציסטית, טיפול שהוכיח את עצמו
טיפול תזונתי, הפחתת אינסולין, הפחתת משקל, מעבר לתזונה בריאה, הורדת המתוק, הורדת המזון המעובד, מעבר למזון מלא, הכנסה לתפריט הרבה ירקות וגם פירות,
טיפול נגד סטרס (לבחור בין כל מיני שיטות: רפלקסולוגיה, התעמלות, עיסויים, פרחי באך וכו,)
צמחי מרפא, הצמח המוביל הוא שיח אברהם ביחד עם צמחים נוספים (הורמונליים + נגד סטרס)
תוספי תזונה
לסיכום: לגשת ללא דיחוי לנטורופתית/תזונאית שתוכל להדריך אותך לגבי התזונה, ולהתאים לך טיפול בצמחים , בתוספי תזונה, ובכל טיפול נוסף המתאים לך.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלאנה29/11/2012
שלום
ברצוני לשאול לגבי שיבולת שועל מהירה להכנה
instant rolled oatmeal
אמנם מבשלים לדייסה למשך כדקה, אך אני אוכלת זאת חי ללא בישול.
מה ההבדל מבחינה תזונתית?
ומה ההבדל בין שיבולת שועל כזו, לבין שיבולת שועל שלוקח יותר זמן לבשל?
תודה וכל טוב,
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
חנה הרשקוביץ29/11/2012כל פתיתי הקווקר היו דומים פעם לגרגיר חיטה שלם. את גרעיני השיבולת שועל מועכים באידוי לפתיתים שקוראים להם היום קווקר. הפתיתים הגסים הם שלמים, והפתיתים הדקים יותר פשוט שבורים יותר ומאודים יותר.
הערכים התזונתיים נשמרים יותר טוב ככל שהמזון פחות מעובד.
לא מומלץ לאכול כמות גדולה של עמילנים לא מבושלים (כמו דגנים). עדיף להעביר בישול קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלורן25/11/2012
היי
התחלתי להתאמן לאחרונה (ספינינג 3 פעמים בשבוע)אני לא עושה תפריט מסודר אני פשוט משתדלת לשמור עד כמה שאפשר.רציתי לדעת אם לאכול גרנולה -2 כפות בבוקר כארוחת בוקר,ו2 כפות לאחר האימון (או לפני?) יפגעו לי בירידה במשקל כי לפי מה שהבנתי גרנולה לא באמת בריאה ודיאטתית כמו שהרבה חושבים.
קניתי גרנולה שערך הקלוריות שלה ל100 גרם הוא 379 זה המון לא?עדיף לוותר?או ש4 כפות ביום לא באמת יזיקו...תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אורית טרגנו26/11/2012היי לורן, כל הכבוד שהתחלת לעשות פעילות גופנית!כבר הוכח שפעילות גופנית תורמת רבות לגוף ולנפש. מאוד תלוי איזה גרנולה את צורכת. כאשר הגרנולה היא טבעית, ללא חומרים משמרים וללא סוכר אז אין בעיה איתה, שיבולת שועל (קוואקר) עשירה בסיבים ומזינה לגוף. אבל רוב הגרנולות בשוק עשירות בסוכר ובאגוזים קלויים לא בריאים. אני ממליצה להכין לבד או לקנות בחנויות הטבע. רק בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים בפירות וירקותמיכל21/11/2012
בזמן האחרון אני פחות נמשכת למאכלים של בשר ויותר מתמקדת באוכל בריא שכולל יותר פירות וירקות.
השאלה שלי היא כזאת, אני מבינה שאם חותכים את הירק/פרי אז אחרי זמן מה הויטמינים "בורחים"? כך שאין טעם להשאיר חצי עגבניה במקרר למחר? נכון?
מה שאני בעצם רוצה לדעת זה כמה זמן הויטמינים נשארים לפני שהסלט שהכנתי לדוגמא מאבד את הערכים התזונתיים שלו?
האם סלט שהכנתי ורק אחרי שעה נאכל עדיין מכיל ויטמינים?
(אני מנסה לחזק את המערכת החיסונית שלי בדרכים טבעיות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים בפירות וירקות - תגובה
חנה הרשקוביץ21/11/2012שלום מיכל!
קודם כל אני רוצה לחזק את ידייך - את עושה לעצמך טובה גדולה :)
כשחותכים פרי או ירק התאים נפגעים ומתחילים לאבד ערך תזונתי. ככל שעובר זמן, הערך אובד. לכן ברור שעדיף לאכול פירות וירקות שלמים.
למרות זאת, אני חושבת שזה בסדר גמור לחתוך לנו סלטים ולהכין שייקים כדי שיהיה לנו יותר טעים ופרקטי ליישם תזונה בריאה.
עדיף לאכול בעבודה פירות וירקות שחתכת מראש אתמול מאשר סנדוויץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עוד שאלה ברשותך
מיכל25/11/2012האם מלבד ירקות ופירות ניתן לחזק את המערכת החיסונית בעוד דרכים?
קראתי איו כתבה שדיברה על אכינצאה, האם את מכירה את הצמח הזה במקרה ואת תכונותיו הרפואויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משתמשת בזה
שני26/11/2012וגם אני באתי לשאול שאלה על זה.
אני גם הייתי אצל נטורפתית והיא אמרה לי לקחת אכינצאה של סולגאר וכן זה עוזר לחיזוק מערכת החיסון ולא תמיד התזונה שאנחנו אוכלים יכולה לעזור לנו. כי לפעמים לא תמיד הויטמנים, והמזון נספג בצורה טובה מאוד בגוף שלנו. אז צריך לעזור לגוף בעוד דרכים.
העניין הוא ששכחתי לשאול האם אפשר לקחת את התוסף בבוקר בארוחת בוקר ולא בצהריים...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משתמשת בזה - תגובה
שושנה שרשבסקי26/11/2012שלום לכן,
אכינציאה הוא צמח מעולה לטיפול בהתקררוריות, בשפעת וכו'
אך הוא אינו מיועד למניעה! לוקחים אותו לתקופה קצרה כשיש צורך.
למניעה: הרבה פירות וירקות המכילים ויטמין C! (פלפלים עגבניות, ברוקולי, פירות הדר, כרוב, כרובית, כל הפירות האדומים הקטנים, עשירים מאד בנוגדי חמצון, כולם מעולים לחיזוק המערכת החיסונית)
תוסף תזונה: ויטמין C (טוב עם ביופלוונואידים)
הליכה באוויר הצח כל יום
בבית לדאוג לאוורור נאות גם כאשר מחממים את הבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבורקסיםמיטל19/11/2012
כיצד אפשר להיגמל מבורקסים?
אני כל יום אוכלת יתר מ- 30 בורקסים בכל בוקר: עם שוקולד, גביניות, עם גבינות, עם תפוח אדמה, עם חמאה, עם קינמון, אצבעות וניל. איך אפשר להפסיק לאכול בכל בוקר בורקסים?
אני במצוקה!
אם יש בשולחן בעבודה בורקסים - אני אוכלת בצורה בלתי נשלטת איזה 30 יחידות.
באיזה דרך אפשר להיגמל מאכילת בורקסים?
איך אפשר לשלוט בדחף הבלתי נשלט לבורקסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מבורקסים - תגובה
שושנה שרשבסקי20/11/2012שלום מיטל,
גמילה של אכילה כפייתית, כל כך לא בריאה , דורשת טיפול פרטני. גשי ללא דיחוי לנתורופתית/תזונאית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלמיה19/11/2012
שלום
אני קונה שיבולת שועל גסה, היא מאד קשה ולכן מצריכה בישול אך אני משתמשת בה גם בכדורי שוקולד (טחינה מלאה, בננה, אגוזים ונוזל צמחי, מים וקקאו ) ולכן היא רק סופגת נוזלים.
האם זה אפשרי לאכול אותה כך? יש טעם לקלות אותה לפני קצת (רק אם זה יותר בריא) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
שושנה שרשבסקי19/11/2012שלום,
אפשר לאכל שיבולת שועל גסה ללא בישול או קליה,אבל היא תהיה קשה יותר לעיכול., דרך טובה היא גם להשרות את הפתיתים בנוזל כל שהוא. ספיגת הנוזלים מרככת אותם..
אני אוהבת לקלות אותם (עושה גרנולה ביתית ומוסיפה אגוזים, וזרעים),
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה19/11/2012מבחינת עיכול זה בסדר כי אני שותה הרבה מים ואין לי עצירות אך החשש שלי שזה אולי עושה נזק לקיבה לטווך הארוך, אולי פוצע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
שושנה שרשבסקי20/11/2012אני לא חושבת שיש חשש לפציעה, או לנזק (כמובן לא להגזים בכמויות!) אך כפי שאמרתי אני מעדיפה לרכך אותם קצת או לקלות אותם קלות. לתערובות (עוגיות וכד'), אני מעדיפה להשתמש בשיבולת שועל הדקה יותר.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכולית פומלה ופומליתשלי19/11/2012
שלום, ברצוני לשאול מה יותר בריא אשכולית פומלה או פומלית? מה ההבדל בניהם? וכיצד אני בוחרת אותם- למשל פומלית אדומה יש בקליפה ירוקה ובקליפה צהובה- מה עדיף?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכולית פומלה ופומלית - תגובה
חנה הרשקוביץ19/11/2012שלום שלי!
אשכולית בד"כ מעט מרירה, ולכן אני מעדיפה את האחרים, לא רק מבחינת הטעם האישי אלא בד"כ טעם מריר מתלווה למשהו שאנחנו לא אמורים לאכול. אם את מוצאת אשכוליות יחסית מתוקות וזה טעים לך - לבריאות...
ההבדל בין פומלה ופומלית הוא בגודל ובטעם. שניהם בריאים ומצוינים. בד"כ קליפה צהובה מעידה על פרי בשל (יותר טוב), אך כיום ישנם גם זנים עם קליפה ירוקה גם בהבשלה.
המדד - הם אמורים להיות מתוקים ולא חמוצים.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומלית
שלי19/11/2012תודה על תשובתך! יש גם פומלית עם קליפה ירוקה וכתם אדום קטן עליה. האם זה מעיד על פרי בשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפומלית - תגובה
חנה הרשקוביץ19/11/2012לא מכירה כתם אדום :)
אני מחפשת פומליות צהובות אם כי פגשתי כבר ירוקות מתוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרגירי רימוןלול18/11/2012
שלום רציתי לדעת האם לאחר קילוף הרימון, הגיגירים מאבדים ויטמנים? כעבור כמה זמן מהקילוף? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרגירי רימון - תגובה
חנה הרשקוביץ18/11/2012שלום!
אם הגרגירים שלמים ולא נפצעים הם די נשמרים. אפשר לקלף ולשמור את הגרגירים למחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני15/11/2012
היכן כדאי לאחסן שקית פתוחה של סובין שבולת שועל וסבות שועל גסה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אורית טרגנו15/11/2012חני שלום,
כדי שלא יכנסו חרקים למניהם,
רצוי לאחסן שקית פתוחה של דגנים במקרר
או בצנצנת אטומה במגירה/מזווה
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבולת שועל
חני17/11/2012כמה מומלץ לצרוך ביום שבולת שועל,כף או שתיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבולת שועל - תגובה
אורית טרגנו18/11/2012שיבולת שועל היא דגן עשיר ברכיבים חיוניים ולכן בעיני זה לא ממש משנה אם זה כף או שתיים. תבדקי עם עצמך כמה מתאים לך לצרוך ומתי. ברגע שמנגנון השובע והרעב מאוזן אנחנו אמורים להרגיש מה עושה לנו טוב וממה רצוי להימנע הן מבחינת הכמות והן מבחינת איכות המזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצה לפעוטהאורי14/11/2012
שלום,
יש לנו ילדה בת 3 בעוד כחודש ומשקלה תקין.
מה דעתכם על יציאה לבילוי של פעם בשבוע , בו הילדה אוכלת משולש פיצה (כאשר כיום היא מסוגלת לאכול חצי משולש).
אני טוענת שבפיצה יש קמח לבן חסר כל ערך תזונתי, גבינה צהובה שמנה (גבינה אמיתית ולא תחליפי גבינה).
כמו כן, אכילת פיצה (או חצי פיצה) בשבוע עלולה לגרום לרכישת הרגלי אכילה גרועים של ג'אנק פוד וגם בסופו של דבר תגרום להשמנה.
בעלי טוען שאין בפיצה כל נזק והיא מכילה סידן, ורסק עגבניות ופעם בשבוע זה לא נורא.
מבקשים את דעתכם בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצה לפעוטה - תגובה
אורית טרגנו15/11/2012היי אורי,
ברגע שאת מרגילה אותה לאכול פיצה באופן קבוע היא תלמד שזה מזון שהוא טוב לה
ובעצם כפי שציינת לפיצה אין כמעט ערך תזונתי - הבצק הוא מקמח לבן, הגבינה לרוב לא איכותית והסידן שבגבינה כמעט ולא נספג בגוף, הרסק מלא בסוכר....
ולכן אם הבילוי הוא פעם בשבוע הייתי מוצאת משהו יותר מזין לאכול.
אפשר גם להכין פיצה בבית מבצק איכותי מקמח כוסמין/קמח מלא עם גבינה איכותית או שמרי בירה או ממרח אגוזים ועם רוטב עגבניות ביתי ותוספות כמו פטריות וזיתים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שתיית מים מפחיתה את הסיכוןקורין11/11/2012
ללקות בסרטן?
קראתי במגזין רפואי ששתיית מים יכולה להפחית את הסיכויים לכמה סוגים של סרטן כמו המעי הגס ושלפוחית השתן... רציתי לדעת האם זה נכון?? כי אני לא שותה רבה מים, אני אמנם מקפידה על תזונה נכונה ומשתדלת לשמור על תפריד מאוזן אבל אני מפנקת את עצמי במיצים בתור פיצוי... וכמעט ולא שותה מים... האם יכול להיות בעקבות זה נזק לבריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שתיית מים מפחיתה את הסיכון - תגובה
חנה הרשקוביץ11/11/2012שלום עדנה!
הסיבה שאני יכולה לחשוב עליה להמלצה הנ"ל היא שחוסר נוזלים גורם לעצירות וזרימת שתן לא תקינה ולכן יכול להיות שאחרי הרבה שנים זה יהיה אחד הגורמים להתפחות סרטן.
בפועל, הגורמים לסרטן הם רבים ושונים, עיקרם הוא עודף רעילות (מהתזונה, מהסביבה, ממתח) ושום כמות של מים לא תמנע את זה.
חשוב לשתות כשצמאים, חשוב לשתות כשאוכלים אוכל עשיר ברעלים, סוכר ומלח כדי לדללם.
כשהתזונה מבוססת על מזונות טבעיים, שלמים ולא מעובדים, שעשירים מטבעם במים, הצורך בשתיה פוחת.
העמסה של מים בכוח מכבידה על הכליות ולא תורמת לבריאות.
מיצי פירות, בעיקר מיצים מזוייפים שעיקרם סוכר, מזיקים מאוד למשק הסוכר בגוף.
אין שום דבר שמעכב את ספיגת הסוכר שלהם כמו במזון טבעי (פירות עשירים בסיבים), והם יכולים להוביל לעליית רמות הסוכר והטריגליצרידים בדם.
כשבא לך מתוק - קחי פרי שלם שאת אוהבת ואכלי ממנו ככל שחשקה נפשך :)
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קורין
איילה18/11/2012לא יכולתי שלא להתערב :)
בקשר להפחתת הסיכויים לסרטן את האמת שלא שמעתי על זה אבל אשמח לדעת באיזה מגזין זה פורסם ומה בדיוק היה כתוב...בכל אופן, מאז שאני התחלתי לשתות מים (ובעיקר מי עדן) ובו זמנית הפסקתי גם עם הקולה ושאר המשקאות המתוקים למיניהם ירדתי במשקל והבדיקות כבר פחות מאיימות כבעבר... צריך להתרגל לאורח חיים בריא, גם מבחינת המזון שאנחנו מכניסים לגוף וכך למנוע נזקים בריאותיים רבים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קורין - תגובה
חנה הרשקוביץ18/11/2012ברור שהורדה של קולה וממתקים מהתפריט ואימוץ אורח חיים בריא יובילו לבריאות.
למים אין סגולות מרפא מלבד מילוי התפקידים הבסיסיים שלהם בגוף. גם לא למי עדן...
(פרסומת סמויה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואו פודמיה11/11/2012
שלום
אני רואה הרבה מתכונים של רואו פוד עם כמות מאד גדולה של אגוזים ושקדים לא קלויים.
נראה מצויין ומאד בא לי להכין אך איך ייתכן שזה בריא ולא משמין?
לדוגמא עוגה שלה שהבסיס עשוי מ 2 כוסות שקדים והמילוי מ 2 כוסות קשיו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואו פוד - תגובה
חנה הרשקוביץ11/11/2012שלום לימור!
העלית נקודה חשובה מאוד!!
המתכונים הללו עשירים מאוד בשומן ולא תורמים לבריאות.
רואו פוד אמיתי מבוסס על פירות וירקות טריים ומעט אגוזים וזרעים טריים.
לא על מתכונים עתירי שומן ומוצרים מזיקים אחרים כמו קקאו, כמויות של שמן קוקוס, סירופ אגבה ועוד.
אגב, הקשיו בארץ לא באמת רואו. כדי לקלף קשיו משתמשים בחום גבוה כי על גבי הקליפה שלו נמצא חומר רעיל. שומן מחומם מזיק מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון שאינו מבשרחגית10/11/2012
שלום, אני צמחונית כבר שנים רבות. שמתי לב שאני מרבה באכילת פחמימות ושומנים, וממעטת בחלבונים. ביצים אני כמעט ולא אוכלת, וכמובן בשר. סויה מידי פעם כי ישנן שמועות שלנשים עדיף לא להרבות בכך. איזה חלבונים אני יכולה לאכול כדי להעשיר את התזונה שלי, ואף להרזות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון שאינו מבשר - תגובה
חנה הרשקוביץ11/11/2012שלום חגית!
בצמחים יש כמויות מספיקות ואף יותר של חומציות אמיניות.
חומצות אמיניות הן אבני הבנין של החלבונים וגופנו יודע לבנות מהן את כל החלבונים להם הוא זקוק.
תזונה המבוססת על מזונות טבעיים מהצומח אינה נזקקת לתוספת מיוחדת או לדאגה בקשר לחלבונים.
פירות, עלים ירוקים, אגוזים, זרעים, קטניות, ירקות - כולם מכילים חומצות אמיניות או חלבונים צמחיים.
מה שכן, ממליצה לך להפחית את צריכת השומנים ובמקום זה להרבות בפחמימות, בעיקר פחמימות מפירות. בדרך זו תוכלי להשיג גם ירידה במשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת אפייהמיה10/11/2012
שלום
יש בבית הטבע אבקת אפייה ללא אלומיניום וללא נתרן אך היא עשוייה מחומרים כימקליים.
ברצוני לדעת אם זה באמת לא מזיק (בעיקר מסרטן)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת אפייה - תגובה
חנה הרשקוביץ11/11/2012אני לא יודעת לגבי הפוטנציאל המסרטן, אבל אבקה כימית היא בכל מקרה לא אוכל ולא אמורה להיכנס לנו לפה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה כתוצאה מתרופה פסיכיאטריתישראל09/11/2012
שלום רב ,אני מטופל בתרופה פסיכיאטרית ,שגרמה לי לעלות בחמישים קילו ,אינני אוכל יותר מבעבר, כלומר התרופה לא גורמת לתאבון מוגבר, זה גם גרם לי לעליית רמת האינסולין(לא הסוכר) ,אני בטוח שיש פתרון בתחום הרפואה הטבעית אשמח לקבל תשובה, תודה. ישראל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה כתוצאה מתרופה פסיכיאטרית - תגובה
חנה הרשקוביץ11/11/2012שלום ישראל.
הבעיה היא התרופה. כל עוד לא נסיר את הסיבה, לא נקבל פתרון אמיתי.
אם התרופה היא כרגע עובדה קיימת, תוכל לנסות לצמצם את הבעיות ע"י אימוץ תזונה טבעית מאוד קפדנית.
אכילה של מזונות טריים ושלמים והימנעות ככל האפשר ממזונות מזיקים.
שפע של פירות, ירקות, עלים ירוקים, מעט אגוזים וזרעים, ירקות שורש וקטניות.
ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע שיעזור לך לאמץ הרגלי חיים בריאים בריאים שיעזרו לגוף להתמודד עם התרופה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)