מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי בטן עזיםאמא22/03/2011
מקווה שאני בפורום המתאים.
לשאלתי, בני בן 7 חודשים, גדל ומתפתח יפה.
מאז שנולד היתה קיימת בעיה של בכי בזמן ארוחות, לעיתים ממש היה רוצה לאכול וכאילו לא מצליח, "נחנק".
לימים התברר שאלו הם כאבי בטן שלא מרפים עד היום. היו לו עצירויות רבות ומשום שהחלפנו לו המון תחליפי חלב (לצערי הנקתי רק 3 חודשים), קשה לומר אם היה תחליף חלב שמנע את בעיות כאבי הבטן.
כאבי הבטן באים לידי ביטוי בהתפתלויות, בכי רב לפני מתן יציאות (לעיתים לא), גזים שמעירים משינה וממש מפריעים לו במהלך היום..
לדעתי המעבר למוצקים עשה לו טוב, העצירות פסקה ויש יציאות, אך החל משעות הערב יש כאבי בטן וזאת משום שהוא ניזון מעוד 2 בקבוקי חלב בערב.
להלן הניסיונות שלנו:
מטרנה= גזים
מטרנה אקסטרא=גזים
צמחי= עצירויות (אבל זה היה בגיל 5 חוד')
נוטרמיגן= הקלה גדולה בגזים וכאבי הבטן, אך יציאות מרובות (קיצוניות של 8 פעמים ביום)
אם כך, מה אפשר לעשות, יש לי תור למומחה גסטרו, אך אמרו לי שאין אפשרות לעשות בדיקות בגיל זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן עזים - תגובה
שושנה שרשבסקי22/03/2011שלום אמא,
על פי התאור שלך, נראה שבנך רגיש לחלב פרה וכן לסויה, ולכן יש להימנע מלהאכיל אותו בחלב פרה או סויה.
יש אלטרנטיבות, לדוגמה, חלב שקדים.
ניתן לקנות "שקדיה", אורגנית, לא ממותקת , לדלל במים (הדילול לפי גיל התינוק, בכל מקרה, להתחיל בדילול די גדול, ולדלל פחות ככל שאת רואה שבנך מעכל טוב ואין בעיות), יש להמתיק את החלב על ידי ממתיק טבעי
(התינוק לא ישתה לא ממותק!), הכי טוב והכי פשוט, המתקה על ידי מולסה אורגנית נטולת גופרית (בבתי טבע)
אסור להמתיק בדבש! וכן לא מומלץ כלל להמתיק בסוכר
חלב שקדים עשיר מאד במגוון ויטמינים ומינרלים,ועשוי לתת מענה מעולה לצד מזון מוצק, בשלב זה בעיקר ירקות ופירות (להכניס לתפריט כל פעם דבר אחד חדש )
בהצלחה
והרבה בריאות לבנך
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי היום לתת לו
אמא22/03/2011משקה אורז אורגני + כפית שקדיה.
השאלה היא מה המינון המומלץ והאם המשקה אורז לא עשוי לגרום לעצירות, שכן הוא מבוסס על אורז...
בנוסף, האם יש את כלך הויטמינים והברזל הדרוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי היום לתת לו - תגובה
שושנה שרשבסקי22/03/2011שלום אמא,
חלב אורז אינו מומלץ לתינוקות הסובלים מעצירות
לכן עדיף חלב שקדים לבד(גם אפשרות של חלב שומשום, אך נראה לי שדורש יותר הכנה)
לגבי המינון, כפית שקדיה על בסי מים פושרים, לגבי הדילול צריך לנסות, בנך עוד קטן,אז הכל בזהירות.עם הזמן לדלל פחות. גם לגבי ההמתקה, מספיק כדי שזה יהיה טעים, אך לא יותר מדי.אפשר להמתירקגם בתמרים, אך זה דורש יותר הכנה (לבשל, לקלף, לרסק...)
שקדים ושקדיה עשירים בחלבון, חומצות שומן בריאות, ויטמיני , B1, B2, B3 , חומצה פולית, סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום, אשלגן, ויטמין E, סיבים תזונתיים,
מכיוון שהוא התחיל לאכל גם מזון מוצק (וכדאי להכניס לאט מגוון רחב ככל האפשר של ירקות ופירות),אין לך מה לדאוג, הוא מקבל כל מה שהוא צריך
אגב, חלב אורז אינו כולל את כל מה שהתינוק צריך, ונכון עשית להוסיף את השקדיה
תוכלי עם הזמן להוסיף טחינה (גולמית, מדוללת היטב)
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זית טרי מאוד מדרוזים -האם בריא?Viki20/03/2011
שלום!
שמעתי שמאוד בריא לשתות כל יום כף אחד של שמן זית בבוקר לפני האוכל.
רכשתי שמן זית טרי מאוד מדרוזים בצנצנת.
האם כדי להתחיל את היום מכף שמן?
או בכל צורה אחרת?
תודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן זית טרי מאוד מדרוזים -האם בריא? - תגובה
מירב אלטמן21/03/2011שלום לך
אפשר להתחיל את הבוקר עם כוס מים חמימים כמה טיפות לימון וכפית שמן זית
לבריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בדיוק זה טוב? למערכת עיכול?
Viki21/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בדיוק זה טוב? למערכת עיכול? - תגובה
מירב אלטמן21/03/2011כן טוב למערכת העיכול והכבד עוזר לנקות יותר טוב, מנקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף ?אורלי20/03/2011
פרוסת לחם מחיטה מלאה או לחמניה מחיטה מלאה ?
לכמה פרוסת לחם מחיטה מלאה שווה לחמניה מחיטה מלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף ? - תגובה
מירב אלטמן21/03/2011שלום אורלי
מבחינה קלורית אולי יש הבדל אך מבחינת השפעה חיטה זה חיטה תלוי מה עוד שמים באותו לחם/לחמניה. רצוי לקנות לחם ללא שמרים שמבוסס על מחמצת שאור (שמרים טבעיים) וללא סוכר.
לבריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותSL20/03/2011
שלום רב,
אני בת 18 ויש לי בעיית עצירות די מטרידה, במיוחד שאני נמצאת
עכשיו בצבא וזה ממש מעיק עליי הכאבי בטן והתווצרות האוכל בקיבה.
עד לא מזמן הייתה לי הפרעת אכילה והייתי בולמית והשתמשתי במשלשלים
כמו לקסעדין וגם עכשיו מידי פעם אני משתמשת אך הפסקתי עם ההקאות.
בכל מקרה אני מודעת לעובדה שהחומרים הללו ממש מזיקים לגוף ובטווח
הארוך בעצם מזיקים לקיבה, השאלה שלי היא האם תוכלו להמליץ לי על חומרים
טבעיים שבהם אוכל להשתמש בכדי להקל על המועקה שעוברת עליי, בנוסף
בין השאר גם יש לי פצעים בפנים שככל הנראה מגיעים גם מבעיית התזונה.
למרות שבתקופה האחרונה אני אוכלת בצורה מאוזנת בגלל תנאי הצבא כמובן
3 ארוחות ביום ובכולן אני מקפידה על אכילה של ירקות ומאכלים בריאים, ונמנעת
כמעט לחלוטין מלחם לבן, בורקסים למינהם ועוד אוכל רווי שמן ושומן שהצבא
אוהב לדחוף לחיילים שלו בארוחות. בנתיים מקריאה באינטרנט ראיתי שמות של
מוצרים כמו: סופרלס - טבליות מרוכזות של פירות, כמוסות סיבי פסיליום, שמן
זרעי פשתן, מגנזיום ציטראט, משקה אלוורה, שורש שן ארי, חומעה, שומר,
פרחי קמומיל וכמו שאפשר לראות הרשימה עוד ארוכה ומבלבלת. אני מחפשת
את הדבר הכי פשוט והכי עוזר לטווח הארוך שיכול להיות, ועדיף שיגיע בצורת
כדור בכדי שאוכל באמת לצורך אותו בצורה נוחה בצבא. אני ממש אודה ואשמח
לקבל תשובה עניינית וחדה, כמו שכבר כתבתי העבר שלי עם אוכל הוא לא הכי
מוצלח שיש ואני באמת רוצה לפתור כבר את בעיות האכילה שעוברות עליי
למרות שעצירות היא תופעה שכיחה, אבל אני רוצה להרגיש בנוח ולהיות יותר
רגועה ובלי כאבי בטן מעיקים. אני אציין עוד הערה אחת חשובה והיא שהבעיה
שלי לא נובעת מאיזה תסביך שירותים פסיכולוגי כי לעומת הבנות האחרות אין
לי ממש בעיה כרונית עם תנאי השירותים בצבא. שוב תודה, מצפה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות - תגובה
מירב אלטמן21/03/2011שלום לך,
לעצירות כאמור סיבות רבות, אבל הנה כמה דברים שיוכלו לעזור ללא כדורים:
הקפידי לשתות- מים לא קרים עם פלח לימון. בבוקר רצוי להוסיף גם כפית שמן זית.
הקפידי לעשות פעילות גופנית אפילו הליכה של חצי שעה ארבעים דקות ביום. התנועה חשובה לתנועה תקינה במעיים.
הקפידי לאכול סלק מבושל, את יכולה להשרות זרעי פישתן במים לשתות אותו ולאכול את הזרעים.
השתדלי לא לאכול ארוחות גדולות ועמוסות נסי לאכול יותר ארוחות קטנות.
הקפידי לאכול ירקות מכל הסוגים (לא רק עגבניה ומלפפון) ודגנים מלאים
מרק אפונה ירוקה יכול מאוד לעזור.
נסי את כל הנ"ל במקביל אני ממליצה בחום להפגש עם תזונאי/ת לקבלת מידע יותר ספציפי עבורך.
רק בריאות ושירות פורה נעים ומהנה.
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרווה רפואית ועלי לואיזההילה20/03/2011
שלום לכן,
הנה אני שואלת אתכן שוב :)
אז ככה...
1)אני שותה כמה כוסות ביום חליטת עלי לואיזה ולימונית ביחד (עלים יבשים).
האם אני יכולה לשתות כמה כוסות שאני רוצה או שיש צורך בהגבלה כלשהי?
בזכות החליטה אני מצליחה להוריד באופן ניכר את כמות השתייה של הקפה!
2) קראתי שעלי מרווה רפואית עוזרים לכאבי בטן ולעוד דברים...
האם עלי יבשים של מרווה רפואית עושים אותה פעולה או שצריך טריים?
והיכן ניתן לקנות ? או שכדאי לגדל?
ושאלה דבילית,יש הבדל בין "מרווה" ל"מרווה רפואית" או שהיינו הך?
ועוד שאלה קטנטנה,האם יש הגבלה על מס' הכוסות שניתן לשתות בחליטה עם עלי מרווה?
שוב הפעם, אתן ממש מקסימות ותודה רבה מראש על התשובות!!!
חג שמח!
הילה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווה רפואית ועלי לואיזה - תגובה
מירב אלטמן21/03/2011שלום הילה,
אם שתיית החליטה הזו מרגישה לך טוב אין מניעה להמשיך (כל עוד את שותה ללא המתקה) ואם בשל כך את לא שותה קפה אז מעולה
לגבי מרוווה שוב מה שנוח לך, היא גדלה הרבה ומהר אז אפשר לגדל לבד או אם יותר נוח לקנות גם אפשרי.
למרווה יש כמה מינים אחד מהם הוא מרווה רפואית.
בכל מקרה לא מומלץ לשתות ממנה הרבה- עלה שניים בכוס היא חזקה ומייבשת.
לבריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סושיאנונימית19/03/2011
שלום
אני מכינה סושי בבית, ויש לי מספר שאלות:
1) האם האצה באמת בריאה ועשירה כל כך בויטמינים?
2) כידוע, סושי מכיל סלמון טרי. האם בצורה הזאת ניתן לצרוך את הויטמינים והערך התזונתי של הסושי בצורה הטובה ביותר?
בסופו של דבר- עד כמה סושי בריא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סושי - תגובה
מירב אלטמן21/03/2011שלום רחל,
סושי נחשב מאכל מזין אך הוא גם מקרר מתאים יותר לעונות חמות
אין מניעה לאכול סושי במידה
אין כזה דבר "בריא" באופן אוביקטיבי תלוי מי אוכל, מתי אוכל וכמה אוכל ואיך מרגיש אח"כ. (נכון לכל מזון)
לבריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיביהאנונימית19/03/2011
שלום
האם אקטיביה באמת בריאה ומומלצת בתזונה היומית?
אשמח לקבל הסבר על מוצר זה.
תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיביה - תגובה
שושנה שרשבסקי21/03/2011שלום רחל,
הייגורטים הכי בריאים הם היוגורטים הטבעיים (לבנים!) המכילים רק 2 מרכיבים: חלב עם תוספת של חיידקים ידידותיים (ביו), כל רכיב נוסף הוא חומר מעובד שאינו תורם לבריאות
חשוב לקרוא את האותיות הקטנות, ככל שרשימת הרכיבים ארוכה יותר, היוגורט פחות בריא. בחלק מהיוגורטים מוסיפים לדוגמה ממתקים מלאכותים כמו אספרטיים ו/או אצסולפאם K שהם ממש לא בריאים או מוסיפים כל מיני חומרים אחרים.
צרכן נבון, הוא צרכן שקורא את האותיות הקטנות (לפעמים צריך זכוכית מגדלת!)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהאופק17/03/2011
איזו דייסה בריאה יותר לנערים?
סולת או שיבולת שועל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה - תגובה
חנה הרשקוביץ21/03/2011שלום אופק!
פתיתי שיבולת שועל גסים (לא אינסטנט) הם דגן שלם וכמעט לא מעובד.
סולת היא חלק מתוך גרגיר החיטה, ולא גרגיר שלם. בנוסף סולת עשירה בחלבון חיטה והרבה אנשים רגישים לחלבון חיטה.
לכן אני חושבת שדייסת שיבולת שועל בריאה יותר.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מיץ לימון ושתיית מיץ עשב חיטההילה14/03/2011
שלום לכן,
רציתי לשאול 3 שאלות:
האחת- האם שתיית מיץ לימון טבעי על הבוקר תורמת במשהו? ואם כן...במה?
השנייה-הבנתי ששתיית מיץ עשב חיטה בבוקר מאוד מומלץ.
אין לי מסחטת מיץ לעשב חיטה (ובינתיים לא מתכוונת לקנות), האם שתיית מיץ קפוא
גם חיונית ובריאה?
שלישית ואחרונה- לאחרונה אני מנסה להמעיט בשתיית נס קפה,אך אני מאוד אוהבת לשתות משהו חם...האם תוכלו להמליץ לי על תה או על חליטת צמחים שבריאה וטעימה?
(אשמח לשמות של צמחים...אני לא בקיאה בנושא זה)
ד"א,עיינתי בפורום ולמדתי רבות מהתשובות המקצועיות שלכן.
תודה רבה מראש על המענה :)
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מיץ לימון ושתיית מיץ עשב חיטה - תגובה
מירב אלטמן14/03/2011שלום הילה,
שמחה שאת מנסה להפחית נס קפה אכן משקה זה אינו תורם לבריאות נהפוך הוא
באמת כדאי לשתות משהו חם או לפחות בטמפ' החדר על מנת לא להכניס קור מיותר למערכת העיכול.
ניתן לשתות חליטות שונות מצמחים כל צמח בעל השפעה שונה:
לואיזה טרייה או יבשה- חמימה
מליסה או לימונית- קריר ומרגיע
גרניום לימוני- עוזר לכייח
מרווה- מיייבשת
תה יסמין- מריר ומנקה
ועוד...
לגבי מיץ לימון- מים חמים עם כמה טיפות לימון-חצי לימון בבוקר ומעט שמן זית מצוין לעיכול ליציאה טובה ולניקוי.
עשב חיטה אפשר להכין מאבקות או מקפוא מומלץ לא לשתות קר.
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מירב על התשובה המפורטת !
הילה14/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטה קרוטין גבוה בדם מסוכן?ש12/03/2011
גיל 64 צמחוני שאוכל הרבה ירקות דגנים וקיטניות.
אשתי אומרת שאני נראה כתום
1. בבדיקות מעבדה הכל תקין למעט POTASSIUM באיסוף שתן 24 שעות (בגלל צפיפות עצם)שנתקבל 166 בעוד התחום העליון 125.
אותה תוצאה קבלתי גם לפני שנה.
תפקודי כליה כאמור תקינים בדם.
האם צריך לטפל בממצא זה בתזונה? להקטין כמות ירקות ופירות?
האם בכלל צריך להתייחס לממצא זה ?
2. בטה קרוטין"
תוצאת בטה קרוטין 417 לעומת 200 מקסימום מותר בדם.
ויטמין A תקין 39 כאשר מקסימום 70.
אזי שוב אותן שאלות
אם צריך לטפל בממצא זה בתזונה? להקטין כמות ירקות ופירות ?
אם בכלל צריך להתייחס לממצא זה ?
אני מעריך שאני אוכל קג וחצי של ירקות ליום .
מס יציאות יומיות 3-4
כללית אני אדם בריא והבדיקות לא באו על רקע של מחלה או בעיה אלא רק בדיקות מונעות.
בתודה והערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטה קרוטין גבוה בדם מסוכן? - תגובה
חנה הרשקוביץ13/03/2011שלום ש.
אם אתה לא אוכל ירק אחד מסוים בכמות מופרזת אלא אוכל שפע מגוון של פירות וירקות - אין שום מקום לדאגה.
ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים וזרעים הם המזונות הטבעיים ביתר לגופנו.
אנשים שאוכלים הרבה ירקות מקבלים יותר אשלגן (פוטסיום) מהמזון ולכן הכליות שמווסתות את רמתו בדם - מפרישות יותר מממנו בשתן.
גם בטא קרוטן אינו גורם לרעילות. (ויטמין A כן).
כל עוד אתה מרגיש טוב ועוקב אחרי מצבך הבריאותי - הכל בסדר.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאין שמש אני סובלבעיה10/03/2011
אם אין חשיפה ישירה של הגוף לקרני השמש הסימפטומים הם:
גוף מתקשה, שרירים כואבים, עייפות , סחרחורות, עצירות עוויתות וכאבים.
חשיפה לשמש פותרת את כל התופעות כאילו לא היו:
הגוף משתחרר , הכאב נעלם, השרירים הופכים לרכים וישנה הקלה והרגשה טובה.
לאחר יומיים מהחשיפה כל התופעות הרעות הללו חוזרות.
למה זה? במה מדובר ?
אם יש יום קייצי עם הרבה אור אבל אין חשיפה של הגוף ממש לקרניים , זה לא יעלים את התופעות. זה נראה שיש איזהשהו חומר שנכנס לעבודה בחשיפה לשמש,שמשפיע בחיוב כזה. ובעל יכולת ריפוי.
מה הוא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, שאין שמש אני סובל - תגובה
חנה הרשקוביץ13/03/2011שלום לך!
מה שאתה מתאר יכול להתאים לכמה תסמונות כמו -
פיברומיאלגיה
תסמונת העייפות הכרונית
דכאון חורף
מחלת מפרקים
ועוד...
ויטמין D נוצר בגופנו כתוצאה מחשיפה לקרני השמש. הרבה תפקודים חשובים תלויים בו.
הכי טוב ללכת לאבחון וטיפול מקצועי.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, למי ללכת לאבחון ?
בעיה13/03/2011החשיפה לשמש פותרת את כל התופעות כאילו לא היו.
הכל משתחרר ויש הקלה גדולה.
האם זה דבר ידוע שחשיפה לשמש מחזקת את הגוף ?
לא חסר ויטמין D בבדיקה.
לא ברור לי הדבר הזה. אני לא יודע איזה רופא צריך ואיזה בדיקות ניתן לעשות מעבר לבדיקת דם כללית שנעשתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך, למי ללכת לאבחון ? - תגובה
חנה הרשקוביץ13/03/2011לא בטוח שיש כאן מחסור בויטמין D.
האם חום של אמבטיה גם נותן שיפור?
אני ממליצה לך לפנות לנטורופת/ית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום של אמבטיה לא עוזר..
בעיה13/03/2011רק החשיפה לשמש משחררת לי את זה.
תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום של אמבטיה לא עוזר.. - תגובה
מירב אלטמן13/03/2011שלום,
ממליצה גם על טיפול ברפואה סינית שבה משתמשים גם במוקסה שזה צמח שיובש הרבה זמן בשמש ומאוד מחמם ויוצר תנועה טובה.
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמח מוקסה זה לבליעה יום יומית?
בעיה13/03/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמח מוקסה זה לבליעה יום יומית? - תגובה
מירב אלטמן13/03/2011היי
לא זה בד"כ מגיע בצורת סיגר שמדליקים ומחממים מעל נקודות דיקור/ איזורים מסוימים או בתפזורת ואז שמים על גבי מחט דיקור. חשוב שמטפל מוסמך ברפואה סינית יבצע אבחנה מקיפה ומסודרת ובאם יש צורך להשתמש במוקסה הוא יבצע זאת. מומלץ לא לנסות לבד.
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל גם אם זה יעזור בטח ההשפעה של זה
בעיה13/03/2011לזמן מוגבל..
ואי אפשר לעשות את זה לבד כשמרגישים שצריך..
טיפול כזה חד פעמי זה לא יתן כלום.
אז זה לא כ"כ מעשי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל גם אם זה יעזור בטח ההשפעה של זה - תגובה
מירב אלטמן13/03/2011טיפול ברפואה סינית אינו חד פעמי אלא טיפול תהליכי בשורש הבעיה כלומר יש להבין למה זה קורה לך ולטפל בהתאם תוך שימוש בתזונה מתאימה/דיקור'מוקסה/צמחי מרפא וכו'...
מה שאתה מתאר מראה על קור ותנועה לא תקינה וניתן לטפל בזה.
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול הוא בדר"כ קבוע?
בעיה13/03/2011או כמה פגישות וזהו ?
אני אקבע עם מטפל ברפואה סינית ובמידה ויחליט על דיקור'מוקסה, וזה באמת יעזור.
אז כל פעם שארגיש לא טוב בגלל שאין שמש אקבע איתו לטיפול מוקסה שוב ?
כי יומיים בלי שמש והכל חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול הוא בדר"כ קבוע? - תגובה
מירב אלטמן14/03/2011היי
קבע פגישה אצל מטפל/ת ברפואה סינית ותוכל לקבל את המידע על משך הטיפול והאפקט שלו. לא ניתן לענות על שאלות אלו במסגרת הפורום הזה מהסיבה הפשוטה שצריך לראות אותך ולהקשיב לדופק שלך לראות לשון/פנים.
בהצלחה ובריאות טובה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,תוכלו לומר מה מומלץ יותראוהב08/03/2011
לתינוק,חלב שומשום או חלב שקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,תוכלו לומר מה מומלץ יותר - תגובה
חנה הרשקוביץ08/03/2011שלום מירב!
גם שומשום וגם שקדים בריאים ומזינים.
שניהם מצוינים כחלק מתזונה בריאה ומאוזנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בבוקראיציק08/03/2011
שלום.
יש לי בעייה שבכל בוקר בנסיעה בדרך לעבודה אני חוטף כאבי בטן מה שמצריך אותי לעצור בשירותים של תחנת דלק בדרך. לציין שמיד אחרי הקפה בבוקר בבית אני מתרוקן.
שאלתי היא האם יש מזון מסוים שמומלץ לאכול או לא לאכול בערב שישפיע בבוקר, וכמה זמן לפני השינה מומלץ לא לאכול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בבוקר - תגובה
חנה הרשקוביץ08/03/2011שלום אנונימי!
גם אם אתה אוכל מאוחר מאוד בערב או אוכל דברים מוזרים (לא יותר מידי) -
לא אמורה לכאוב לך הבטן.
כאבי בטן מעידים שיש בעיה וצריך לפתור אותה.
כדאי שתבדוק על עצמך אלו מזונות מפריעים לך (ע"י הורדה של כל המזונות החשודים ואח"כ החזרתם בהדרגה),
[אני חושדת שמדובר בחלב של הקפה אבל אין לי דרך לדעת וזה לא המקום לעשות זאת]
או שתלך לייעוץ אישי מקצועי.
בערב בכל מקרה לא כדאי לאכול כשעתיים לפני השינה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כדאי לאכול ביום לימודים ארוךמיכאלה08/03/2011
שלום
אני סטודנטית ויש לי פעם בשבוע יום לימודים ארוך שנמשך מ9 בבוקר עד 8 בערב.
רציתי לשאול איך כדאי להסתדר מבחינת אוכל ביום הזה....כי אני עושה כל מיני נסיונות אבל לא ממש מסתדרת.
אני דואגת לקחת סנדוויצ'ים(4-5 סנדוויצ'ים) שיספיקו לי למשך כל היום ולפעמים גם פרי ואני שותה הרבה מים במשך היום.
באופן טבעי באמצע היום בסביבות השעה 4-5 , אני כבר מרגישה עייפה וקצת לא מרוכזת בעיקר כי אני לא ממש שבעה מלחיות על סנדוויצ'ים יום שלם והקיבה והגוף נותנים את האותות שלהם.. ואוכל מבושל לא ממש אפשרי עבורי לקחת.
איזה מאכלים אתן ממליצות לקחת ליום שלם מחוץ לבית כדי לא להגיע מורעבת לסוף היום?
בעיקר חשוב לי לדעת מה כדאי לאכול באמצע היום להחזיר קצת את האנרגיה לקראת השיעורים האחרונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה כדאי לאכול ביום לימודים ארוך - תגובה
חנה הרשקוביץ08/03/2011שלום מיכאלה!
יש הרבה אפשרויות לאוכל שאת יכולה לקחת איתך, אבל נראה לי שמה שחשוב זה שתשתדלי לקבוע זמני ארוחות ולא תגיעי למצב שעוברים כמה שיעורים בלי לאכול.
את יכולה לקבוע שתי ארוחות עיקריות בהן תאכלי כריכים משביעים מקמח מלא, ועוד שתי ארוחות ביניים בהן תאכלי משהו מהבאים:
את יכולה לקחת קפסא או שקית שמכילים ירקות שחתכת ערב לפני - גזר, גמבה, מלפפון, קולורבי ועוד.
את יכולה להכין כמות גדולה של עוגיות בריאות מקמחים מלאים ושיבולת שועל ולהקפיא, וכל פעם לקחת איתך כמה ללימודים.
את יכולה לקחת איתך תערובת של פרות יבשים ואגוזים - תמרים, צימוקים, משמשים, שקדים, אגוזי מלך וכו'.
את יכולה לקחת איתך יותר מפרי אחד ולאכול ארוחת פירות.
אולי את יכולה לקחת מרק בתרמוס. נשמע כייפי ביום קר...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהו ברשותךאוהב08/03/2011
חלב שקדים, איפה אפשר להשיג? והאם מומלץ לתת אותו במקום תמ'ל או חלב פרה רגיל? הבת שלי בת שנה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו ברשותך - תגובה
חנה הרשקוביץ08/03/2011חלב שקדים אפשר:
1. לקנות בחנויות טבע מוכן
2. להכין לבד משקדים קלופים מושרים, שטוחנים עם מים ואח"כ מסננים
3. להכין לבד מ'טחינה' של שקדים כמו 'שקדיה'. גם זה להשיג בחנויות טבע.
זה בסדר גמור לתת אותו כתחליף לתמ"ל בגיל של ביתך בהנחה שהיא אוכלת עוד דברים.
זה לא מתאים כתחליף בלעדי להנקה או תמ"ל כי לא מכיל את כל רכיבי התזונה הדרושים.
והערה אחרונה - זה לא צריך להיות 'במקום' חלב פרה. לביתך אין שום צורך בחלב פרה.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)