מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחת בוקר שאלהמרים12/04/2011
שלום, אני אוכלת מסודר כ1300 קלוריות בערך ביום.אני יוצאת לעבודה ב7 בבוקר ואוכלת ארוחת בוקר ב6 וחצי (יוגורט+פרי+ברנפלקס) ולמעשה עד אחד בצהריים לא אוכלת כלום רק שותה קפה כי אין לי ממש זמן...רציתי לדעת האם זה בריא לאכול כל כך מוקדם? או שעדיף לדלג על ארוחת הבוקר? או להישאר ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר שאלה - תגובה
שושנה שרשבסקי12/04/2011שלום נטליה,
זה בסדר לאכל מוקדם בבוקר, בשום פנים לא לדלג על ארוחת הבוקר!
טוב תעשי אם תאכלי עוד משהו בין 7 בבוקר לאחת, כמו כריך קטן או כמה שקדים או 2 תמרים עם אגוז בפנים או ירק (גזר, פלפל חתוך שאת מביאה מהבית)
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות אכילה לסובלים מהחזר וושטיא.א.12/04/2011
שלום רב. אני סובל מ gerd. מה מומלץ לאכול ומה לא? אני נוטל לוסק 20 גר פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות אכילה לסובלים מהחזר וושטי - תגובה
שושנה שרשבסקי12/04/2011שלום א.א
נטילת נוגד חומצה לאורך זמן עלולה לגרום לבעיות עיכול קשות עם הזמן. לכן חשוב לקבל יעוץ תזונתי פרטני (תשאול על מנת לעמוד על מקור הבעיה והנחיות בהתאם), על מנת להוריד בהדרגה את התלות בנוגדי חומצה(חומצת הקיבה חשובה ביותר לעיכול ,מונעת ריבוי של נגיפים וטפילים, עוזרת לפירוק המזון ועוד)
אתן לך כאן כוון:
לעבור לתזונה בריאה, עשירה בסיבים תזונתיים (דגנים מלאים, קטניות, ירקות)
להקפיד על שילוב נכון של מזונות (ניסית אורז מלא עם עדשים +ירק מבושל?)
להימנע משתייה בזמן הארוחה
להימנע ממשקאות מוגזים וממותקים
להוריד מהתפריט סוכרים פשוטים (ממתקים), פירות, חלב (הרבה פעמים יש שיפור רב אחרי הוצאה של מזונות אלו )
להוריד מהתזונה מזון תעשייתי
להקפיד לא לאכל יותר מדי בארוחה אחת
בברכה
שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורזיעל10/04/2011
לאחרונה לאחר תקופה ארוכה בה אכלתי פחמימות מורכבות, בעיקר אורז מלא מסוגים שונים, קינוא וקוסקוס מלא אני פתאום נגעלת לחלוטין מהאוכל הזה.
הפחמימות המורכבות היחידות שאני יכולה לאכול אותן הן: לחם מלא או שיפון (ד"ר מארק), שיבולת שועל גסה ופסטה כוסמין או קמח מלא.
מכיוון שאני עדיין רוצה להרבות בקטניות שאלתי היא אם אוכל 3-4 פעמים בשבוע אורז לבן+קטניות האם זה נורא מבחינת בריאות (סוכר וכו') וכן שמירה על המשקל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז - תגובה
חנה הרשקוביץ10/04/2011שלום מיה!
יכול להיות שאם הגעת למצב שאת נגעלת ממזונות אלה, שאכלת מהם יותר מידי....
אורז לבן הוא אכן בעייתי גם מבחינה תזונתית וגם מבחינת שמירה על משקל. לכן כדאי להמעיט. ארבע פעמים בשבוע זה כבר הרבה. פעמיים בשבוע, אם שאר התזונה שלך טובה - לא נורא.
את יכולה לאכול קטניות גם בלי דגן!
בתוך מרק
בסלט ירקות (הולך מצוין! למשל גרגירי חומוס או שעועית אדומה)
בתור נשנוש (חומוס עם מעט מלח ופלפל)
כממרח (חומוס ביתי, עדשים)
או כתבשיל בפני עצמו.
נסי ליצור ארוחות עשירות בירקות כך שלא תרגישי בחסרון האורז הלבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולן!גלית06/04/2011
קוראים לי גלית ואני בת 21.
הגובה שלי הוא 1.65 והמשקל בסביבות 55-56.
יש לי תיאבון מאוד בריא ואני מאוד אוהבת לאכול (אין לי מושג איך אני לא שוקלת איזה 20 קילו יותר..), הבעיה היא שאני מודעת לזה שאני אוכלת יותר קלוריות ממה שאני באמת אמורה לאכול ואני יודעת שזה לא בריא, אני פשוט לא מצליחה לשלוט בתיאבון שלי!
ניסיתי לאכול שלוש ארוחות מרכזיות ביום עם שתי ארוחות ביניים קטנות אבל זה פשוט לא מספיק לי!
בנוסף לזה הרבה פעמים אני אוכלת סתם כי משעמם לי ולפעמים אפילו בלי פרופורציות (אני יכולה לאכול עכשיו המבורגר סתם כי בא לי לאכול משהו..).
יש אולי למישהי עצות מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולן! - תגובה
שושנה שרשבסקי07/04/2011שלום גלית,
יש לך מזל, חילוף החומרים בגופך עובד טוב, אבל ככל שתתבגרי, אם תמשיכי לאכל בצורה לא נבונה, הצרות עלולות להופיע...
תאכלי בתאבון, רק תנסי לעבור לתזונה בריאה יותר
לדוגמה, תתחילי כל ארוחה בסלט מאד גדול, עם רוטב על בסיס שמן זית, ורק אחר כך תאכלי את המנה "העיקרית" (הסלט "תופס" מקום בקיבה, תראי שתאכלי מנה קטנה יותר לאחר הסלט)
תאכלי מספר "ארוחות" קטנות ביום על מנת לספק את הצורך באכילה אך תארגני את הארוחות כך שהן לא תהינה גדולות ומפוצצות .
הרבה ירקות ,דגנים מלאים (נותנים הרגשת שובע), קטניות, זרעים (לא קלויים), אגוזים ושקדים (בכמות סבירה כמובן) הם מזונות בריאים , משביעים,
מעבר לתזונה כזאת יעזור לך לשלוט בתיאבון.
אם לא תצליחי פני ליעוץ מקצועי, אפשר לדוגמה להעזר בטיפול בפרחי באך, (תוכלי
לברר לעצמך מה המקור לתשוקה מוגזמת לאוכל.
ועוד עיצה:עסקי בספורט מתון או פעילות גופנית כלשהי
ובעיקר להיות עסוקה כאשר עסוקים, אין פנאי לאכל...
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןקארין06/04/2011
הי,
איזה מזון יכול להיות מקור טוב לסידן שאינו ממוצרי חלב או דגים ואינו משמין?
מה הכמות המומלצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן - תגובה
שושנה שרשבסקי06/04/2011שלום קארין,,
מזונות צמחיים עשירים בסידן:
ירקות ירוקים עליים כגון ברוקולי, כרוב, כרובית, חסה, קולרבי
טופו (עשיר במיוחד)
אגוזים (שומנים טובים, אומגה 3)
שקדים (עשירים במיוחד)
טחינה משומשום מלא (ועוד יותר טוב, טחינה משושמשום מלא מונבט, הספיגה של הסידן בשומשום המונבט מעולה - ההנבטה הורסת את החומצה אוקסאלית המפריעה לספיגה של הסידן בגוף)
גרעיני חמניות (לא קלויים!) וגם במידה פחותה גרעיני דלעת (עשירים מאד באבץ)
תאנים יבשים וגם במידה פחותה משמשים וצימוקים יבשים (לא להגזים בכמות, משהו כמו 2 תאנים או חופן צימוקים)
השמנים הנמצאים בשקדים, באגוזים, בגרעיני חמניות הם שמנים בריאים, צריכה מאוזנת מיטיבה עם הבריאות ואינה משמינה, אפשר לאכל כל יום 10 -15 שקדים כל יום (פחות אם רוצים לרדת במשקל) או 4-5 אגוזים
חשוב לדעת:
עודף חלבון מן החי גורם להגברת הסידן בשתן
קפאין, אלכוהול, ניקוטין,ועודף מלח בישול, כל אלו גם גורמים להפרשת הסידן בשתן
יש גורמים המפריעים לספיגה מירבית: יחס גבוה במזון של הזרחן לעומת הסידן, לדוגמה משקאות קלים כמו ספרייט
חומצה אוקסאלית וחומצה פיתית גם קושרות את הסידן לכן במזונות עשירים בחומצות אלו הספיגה אינה מירבית(עלי סלק, פטרוזיליה, תרד...)
אפשר בהחלט לקבל את הסידן הדרוש ללא מוצרי חלב או דג בתזונה צמחונית מאוזנת
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומןאנונימית05/04/2011
שלום
אני מתעמלת במכון כושר כל יום כבר 5 שנים.
ברצוני לקבל הסבר ועזרה איך לשפר שריפת שומנים במהלך אימון (מה לאכול או לא לאכול לפני) ומה טוב לאכול אחרי אימון שמסייע להמשך שריפת השומן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן - תגובה
שושנה שרשבסקי07/04/2011שלום רחל,
תזונת ספורט היא התמחות מיוחדת, חפשי פורום המתמחה בתזונת ספורט או פני ליעוץ מקצועי (נטורופתית שהתמחותה היא תזונה לספורטאים)
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אני עושההההההה !!!חסוי04/04/2011
אני בת 15 ורזיתי 20 קילו
ובזמן האחרון אני מתחילה ממש לאכול שטויות אומרים לי שלא רואים שאני משמינה ואני מפחד לעלות על המשקל
מה אני עושה כדי לא להעלות הכל בבום שוב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אני עושההההההה !!! - תגובה
חנה הרשקוביץ05/04/2011שלום לך!
הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות כדי לשמור על משקל מאוזן הוא לאכול מזונות בריאים:
שפע של ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, זרעים ומעט אגוזים.
כשאת אוכלת ממזונות אלה בלבד - גם אם את אוכלת בשפע ולא סופרת קלוריות ומודדת מנות - את יכולה לשמור על משקל תקין (לא גדול מדי וגם לא נמוך מידי!),
ועדיין להיות שבעה ולהנות מאוכל טעים.
הבונוס העיקרי מצורת אכילה כזו היא שהגוף שלך יקבל מה שהוא צריך כדי להתבגר בבריאות ויופי.
השנים האלו חשובות מאוד למצב הבריאות שלך בעתיד.
ממליצה לך ללמוד ולהכיר קטניות ודגנים מלאים שאת עדיין לא מכירה כדי להגדיל את מקורות המזון שלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבל...אהרון04/04/2011
אף אחת מתוך שלוש המנהלות לא מוצאת לנכון "לבקר" בפורום במשך שבוע.
האם זה זלזול בגולשים המעטים שעדיין פוקדים את הפורום או סתם הזנחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל... - תגובה
שושנה שרשבסקי04/04/2011כנראה שלכל אחת מאיתנו היתה סיבה שמנעה ממנה לבקר בפורום... לפני שכותבים בצורה כזאת ועוד ללא חתימה, אפשר לברר מה קורה...
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא גלוטן וללא סוכרגלית02/04/2011
קראתי לאחרונה הרבה על דיאטה ללא סוכר וללא גלוטן, האם זה בריא? האם לאורך זמן ניתן להחזיק מעמד בדיאטה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ללא גלוטן וללא סוכר - תגובה
שושנה שרשבסקי04/04/2011שלום גלית,
מה המטרה לדיאטה? ירידה במשקל? בעיות בריאות מסוימות? אלרגיה לגלוטן? אי סבילות לגלוטן?
מומלץ לכל אחד שרוצה לשמור על בריאותו לצמצם את צריכת הסוכר וצריכת פחמימות מזוקקות (סוכר, קמח לבן, אורז לבן, דגנים מזוקקים) ולהעדיף דגנים מלאים, אורז מלא, שיבולת שועל שהן פחמימות מלאות, החשובות מאד לבריאות
לגבי הגלוטן:החיטה היא הדגן העשיר ביותר בגלוטן, הגלוטן קשה לעיכול, יש גלוטן גם בשיפון, שיבולת שועל, כוסמין אך בכמות קטנה יותר.
מי שאלרגי לגלוטן (חולי צליאק), אסור להם לאכל אפילו כמות קטנה של מוצרים הכוללים גלוטן, אך מי שאינו אלרגי, אבל רוצה לרדת במשקל, או שיש בעיות בריאות (שלא אכנס אליהם כאן) אור וצה לנקות את הגוף לכל סיבה שהיא, אנו ממליצים הרבה פעמים להימנע מחיטה ומוצריה, ולהעדיף לדוגמה לחם משיפון.
לאורך זמן אין שום בעיה לשמור על אורח חיים בריא, תזונה מאוזנת, הכוללת את הרכיבים התזונתיים הנחוצים , סוכר ופחמימות מזוקקות (עמילנים פשוטים) אינם נחוצים לבריאות, אדם בריא אינו חייב להתנזר מגלוטן לוארך זמן , מי שמרגיש טוב יותר כאשר הוא מצמצם את המוצרים העשירים בגלוטן, שיצמצם, זה בסדר
בברכה
שושנה
בברכה
שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסת קווקרדנה02/04/2011
שלום
מהם ההבדלים בין קווקר שלם-גס לקווקר דק-שבור-טחון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסת קווקר - תגובה
שושנה שרשבסקי04/04/2011שלום דנה,
מזון טחון מאבד מקצת מהרכיבים התזונתיים שלו, גם מעלה מהר יותר את הסוכר בדם.
מצד שני, קווקר גס דורש בישול טיפה ארוך יותר. סך הכל שניהם בריאים וטובים.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשתדווה02/04/2011
שלום רב,
זו תקופה שאני סובלת מקשקשת קשה בקרקפת. לרופאי העור, כמובן, אין פתרון.
אני פותחת את יומי בשתיית מיץ עשב טרי שאני סוחטת בכל בוקר. מקפידה לאכול מזון חי, ירקות פירות, נבטים אגוזים וכו'. (כשנה וחצי). מה ניתן לעשות מבחינת מזון על מנת להקל על הקשקשת (+ סבוריאה). ובאילו תכשירים אתם ממליצים לחפוף את השיער?
(לאחר השטיפה אני שוטפת את השיער במוחץ תפוחי עץ מדולל במים ולפעמים יש הקלה בתופעה). השיער שלי גדל, אולי, סנטימטר בשלושה חודשים.
תודה מראש,
דווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשת - תגובה
שושנה שרשבסקי04/04/2011שלום דווה,
אני מציעה לך ללכת ליעוץ אצל נטורופת(ית) מומחה לבעיות עור וקרקפת.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מקרבים נער לחשיבות התזונה על בררונית01/04/2011
בני בן ה-14, נער בריא, חובב ג'אנק פוד ומתוקים, שבדרך כלל הוא אוכל כשהוא נמצא בבית אביו. הוא אינו נוגע באוכל מבושל (טעים!!) אוכל רק מזון מוכן מתועש ומתנזר מפירות וירקות. מזה זמן הוא סובל מבעיות של ליחה מרובה ונזלת שאיננה פוסקת, ואקנה (נו, מה הפלא??)
ניסיתי לשוחח עימו על הקשר בין תזונה לתופעות הללו ובכלל על השפעת התזונה על הבריאות, והוא שולל זאת לחלוטין ואומר שהכל שטויות ואין קשר בין בריאות לתזונה.
ניסיתי לקרבו לחומר קריאה -אך לשוא. הוא לא מוכן אפילו לקרא. גם אביו לא ממש מבין ומודע לנושא התזונה.בני אף לומד על כך בביה"ס באופן מקיף-וגם שם הוא מגיב באופן דומה-מתכחש.
הוא גם עוסק בשני ענפי ספורט באופן אינטנסיבי, ואחד מהמאמנים שלו אף מעודד לתזונה מתאימה ונכונה. אבל נראה שזה לא מזיז לו. הוא יכול לאכול ממתקים לפני אימון.
אני יודעת שזה גם גיל ההתבגרות, וצריך להניח לו, אולם אני דואגת ממצב בריאותו.
אני לא מצפה שיהפוך לטבעוני או שוחר בריאות, ושיעזוב את הג'אנק לחלוטין..אלא לעורר ולעודד מודעות.
יש לכם רעיונות איך לעשות זאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מקרבים נער לחשיבות התזונה על בר - תגובה
שושנה שרשבסקי04/04/2011שלום רונית,
אין מקום להיכנס לעימות עם בנך. כפי שאת אומרת בעצמך, הוא בגיל ההתבגרות, השכל יבוא עם הזמן, אך אם תנדנדי לו הוא יעשה להיפך בכוונה. אצלך בבית תגישי מזון בריא וטעים, יאכל , מה טוב, לא יאכל , לא נורא, אל תחזיקי בבית "שטויות", אם יהיה רעב, יתכן שיטעם את האוכל...כשאת לא רואה. כאשר הנזלת האין סופית או האקנה יפריעו לו, או חבריו יעירו, יתכן והוא יתחיל להקשיב, אך כמו שאומרים, זו בעיה שלו, לא שלך. את, תני לו אהבה, עידוד, תמנעי מביקרת (כמובן שיש לשים גבולות...), ובע"ה הכל יהיה בסדר עם הזמן
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייטאת הוליוודגלית30/03/2011
היכן אפשר לקבל את התפריט לדיאטת הוליווד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייטאת הוליווד - תגובה
שושנה שרשבסקי04/04/2011שלום גלית,
לא מכירה דיאטה זו, בפורום זה, אנו מדריכות לתזונה טבעית, מאוזנת, ולאורח חיים בריא
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחםאנונימית27/03/2011
שלום
האם אוכל לבקש מתכון ללחם בריא שאוכל לאפות בעצמי?
בנוסף, איזה לחם הכי כדאי ובריא לקנות? קראתי מאמרים על גלוטן, ורק התבלבלתי מכך.
אני אוכלת לחם שחור רגיל. האם הוא טוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם - תגובה
חנה הרשקוביץ28/03/2011שלום רחל!
הלחם הכי בריא הוא לחם מדגנים מלאים בלבד (ללא תוספות של קמח לבן, חומרי שימור, מייצבים וכו'), שהוכן משאור ולא משמרים.
לא בכל מקום תוכלי למצוא לחם כזה אך תמצאי ברשת מתכונים לרוב.
תוכלי למצוא מתכונים גם ללחמים מקמחים מלאים ושמרים שזה גם יותר טוב מלחם שחור רגיל.
קמח של לחם שחור רגיל לא עשוי מגרגירים שלמים. הוא דומה מאוד לקמח לבן רגיל.
לגבי גלוטן - הרבה אנשים היום רגישים לגלוטן וזה אומר לרוב סוגי הלחמים אך בעיקר לחיטה.
אם יש לך היסטוריה של צריכה מוגברת של חיטה ויש לך תסמינים שונים - את מוזמנת לבדוק:
הימנעי מחיטה לתקופה מסוימת (כמה ימים עד חודש) וראי אם התסמינים משתפרים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שמרים
שם28/03/2011האם הם בריאים? ומה לגבי הערך הקלורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי שמרים - תגובה
חנה הרשקוביץ28/03/2011אין לשמרים ערך בריאותי מיוחד ויש אנשים שמגיבים לשמרים בסימפטומים במערכת העיכול.
תבדקי על עצמך אם זה מתאים לך או לא.
לגבי ערך קלורי אני לא יודעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רב תודותאמא23/03/2011
לא ידעתי שקיים חלב שקדים.
במידה ואני רוכשת חלב שקדים, אני מבינה שאין צורך להוסיף שקדיה (ערכים תזונתיים מעניינים אותי לא המתיקות)?
בנוסף, קשה מאוד להאכיל אותו, המשקה אורז + השקדיה נשאב לאט מאוד לפעמים מדובר על חצי שעה של האכלה!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רב תודות - תגובה
שושנה שרשבסקי23/03/2011לאמא,
קיים חלב שקדים,(חנויות טבע) צריך לבדוק אם הוא ללא תוספות ומתאים לתינוק.. ואז זה מצוין
אני התכוונתי שתעשי בעצמך את ה"חלב" שקדים . כפית שקדיה +כוס מים פושרים(או יותר לפי הדילול הרצוי על מנת שלא יקח חצי שעה האכלה, לעשות חור בפטמת הבקבוק בהתאם לסמיכות) והעיכול לא יהיה קשה לבנך)
יש בשקדיה את כל הערכים התזונתיים כפי שפירטתי .
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)