מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהלןאוהב08/03/2011
אני נותנת לבת שנה בת השנה תפוז מדי יום עם 2 פירות נוספים. לאחרונה שמעתי שתפוז עם פירות אחרים מאבד 'מהאפקט' ולא מקבלים את כל הויטמנים הטובים שבתפוז.
אומרים שמומלץ לתת את התפוז לבד.זה נכון?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהלן - תגובה
חנה הרשקוביץ08/03/2011שלום מירב!
הענין שלא לתת תפוז עם פירות אחרים הוא לא מפני שהתפוז 'מאבד אפקט' ולא נפגעים רכיבי תזונה.
יש אנשים שצירוף של פרות חמוצים עם פרות מתוקים ייצור אצלם אי נוחות בבטן.
עדיף כשאוכלים ארוחה של פירות לאכול כל פעם סוג אחד של פרי, או לצרף פירות דומים כמו תפוחים ואגסים, פירות הדר וכו'.
וגם אם ביתך אוכלת סלט פירות ומרגישה עם זה בסדר - אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך !
אוהב08/03/2011עכשיו אני ממש מבולבלת. עד עכשיו ידעתי שצריך לתת 3 סוגי פירות כדי שיקבל את כל הויטמיניים. אני נותנת לה 3 סוגי פירות יחד עם טחינה גולמית והיא מסיימת הכל. בטיפת חלב אמרו שזה מצויין. ועכשיו אני מבינה שצריך לתת כל פרי בנפרד? :\
מה עושים בעצם? ממשיכים לתת לה את הסלט פירות והיא עדיין תקבל את כל הויטמנים? או מתחילים לתת לה כל פרי בנפרד?
החלב שקדים יהיה במקום החלב פרה, נראה שהוא בריא ומזין יותר.
מודה לך על התשובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ! - תגובה
חנה הרשקוביץ08/03/2011אין את כל הויטמינים ב-3 סוגי פירות. את כל הויטמינים מקבלים מתזונה מאוזנת שמכילה גם ירקות, קטניות, אגוזים, ועוד.
כדאי גם לדעת, שחוץ מויטמינים ומינרלים יש במזונות מהצומח חומרים רבים נוספים אשר מיטיבים עם בריאותנו ומונעים מחלות. הם מכונים פיטוכימיקלים או פיטונוטריאנטים.
ככל שנגוון במזונות מלאים מהצומח נקבל מגוון גדול יותר של רכיבים בריאים.
לעניינינו - את יכולה לתת לביתך בארוחה אחת 3 פירות מאותו סוג ובארוחה אחרת 3 פירות מסוג אחר.
את יכולה גם להמשיך לתת לה שלוש פירות שונים בכל ארוחה. זה גם בסדר.
את יכולה גם לגוון בטחינה - לערבב עם הפירות 'שקדיה' או שקדים טחונים או אגוזי מלך טחונים או גרעיני חמניות טחונים או זרעי צ'יה טחונים.
כל אלה יוסיפו לה רכיבי תזונה חשובים כמו חומצות שומן חיוניות, מינרלים ועוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר לבת שנתייםטלי06/03/2011
שלום,
יש לי ילדה בת שנתיים ועוד תינוקת קטנה יותר.
עד כה ביתי בת השנתיים מקבלת בקבוק של מטרנה בבוקר.
מאוחר יותר היא אוכלת בסביבות 8 וחצי ארוחת בוקר בגן.
אני רוצה להפסיק עם הבקבוק מטרנה אולם כרגע זמן האכילה עם הזמן המועט שיש לנו בבוקר קצת מקשה על ארוחת בוקר מסוג אחר. אנחנו יוצאים מוקדם מהבית.....
רציתי לשאול, האם מאחר וגם ככה ב8 וחצי היא אוכלת ארוחה בגן, האם זה בסדר לתת לה ב6 וחצי כשהיא מבקשת את הבקבוק, חטיף דגנים (חטיף אנרגיה) כלשהו במקום הבקבוק?
חטיף שכזה ניתן לאכילה בזמן מהיר יחסית ולא מלכלך.....
אשמח לקבלת תשובה בעניין.
תודה ושבוע טוב,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר לבת שנתיים - תגובה
חנה הרשקוביץ06/03/2011שלום טלי!
חטיף דגנים בד"כ עשיר בסוכר. גם אם זה סוכר חום או דבש, לא כדאי להרגיל אותה למזון כל כך מתוק.
בנוסף, בגילה אין לה כבר צורך במטרנה.
במקום המטרנה נסי את התחליפים הבאים:
עוגיה בריאה יותר שהכנת לבד מקמחים מלאים.
חלב שקדים בבקבוק.
תפוח/ אגס חתוך.
פריכית אורז.
'כריך' בריא קטנטן שהכנת מראש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה עוגיות מדובר?
טלי06/03/2011היכן ניתן למצוא להן מתכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה עוגיות מדובר? - תגובה
חנה הרשקוביץ06/03/2011לא משנה בדיוק המתכון אלא עצם העובדה שאת מכינה את העוגיות ובוחרת את חומרי הגלם הבריאים ביותר בשביל ביתך - קמח מלא (מחיטה, מכוסמין, מכוסמת ועוד), שיבולת שועל, מעט סוכר חום או סילאן או דבש, צימוקים, טחינה ושמן זית במקום מרגרינה או שמן מעובד.
אני בטוחה שיש המון מתכונים קלים ומהירים ברשת.
תערובת בסיסית מכילה:
קמחים שונים
שומן כלשהו (אני ממליצה על שילוב של שמן זית וטחינה גולמית)
ממתיק (סוכר חום/דבש/סילאן)
ביצים
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבש וקינמון לסיוע בהרזיהשלי06/03/2011
קראתי בעיתון שאם אוכלים כל יום דבש בשילוב עם קינמון יש לזה אפקט שעוזר לגוף בתהליך ההרזיה...
האם הדבר נכון? מה בדיוק דבש וקינמון תורמים לגוף?
באיזה כמויות כדאי לאכול אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש וקינמון לסיוע בהרזיה - תגובה
חנה הרשקוביץ06/03/2011שלום שלי!
קינמון משפר זרימת דם וממריץ. הוא מגביר תאבון ומוריד סוכר בדם.
דבש מכיל מינרלים ויש לון תכונות נוגדות זיהום ומעודדות ריפוי פצעים. הוא גם עשיר בסוכר.
הרזיה? לא יודעת....
מה יעזור בתהליך הרזיה?
אכילה של שפע מזון טבעי - ירקות ופרות, אגוזים וקטניות, דגנים מלאים ומים.
וכמובן פעילות גופנית והרבה שמחה...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות בין ג'ינג'ר ומיקרופיריןדניאלה05/03/2011
שלום,
האם יש מגבלה לצרוך ג'נג'ר כשמטופלים בתרופות מעכבות קרישה כמו מיקרופירין?
בברכה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות בין ג'ינג'ר ומיקרופירין - תגובה
שושנה שרשבסקי05/03/2011שלום דניאלה,
ג'נג'ר, בין יתר פעילותיו ממריץ מחזור הדם ומרפא את כלי הדם ההיקפיים.(הור גם מגביר הזעה, מחמם מאד, מפיג גאזים, נגד בחילות, אנטיספטי.
אין שום בעיה לצרוך ג'נג'ר צריכה רגילה ,כמזון, ביחד עם מיקרופירין (או אפילו עם תרופות סוג קומדין)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אחרי אימון כושראורי04/03/2011
שלום, אני רוצה לשאול לגבי תזונה אחרי אימון, הרבה אנשים ממליצים
על כל מיני מאכלים מעובדים כמו אבקות חלסון ודקסטרוז שאני חושב
שאני מעדיף להמנע מהם, אני בן 21 ואבקות חלבון שלקחתי לפני איזה שנה
היו עושות לי בלאגן בהורמונים לדעתי (הרבה פצעים בפנים וכד'),
יש נטייה לדברים האלה להכיל כל מיני חומרים בעלי אינדקס גליקמי מאוד גבוה.
מצד שני אני יודע שחשוב אחרי אימון כושר להחזיר את האנרגיה שאבדה לשריר
במהלך האימון כמה שיותר מהר.
תהיתי איך אני יכול לאזן את זה, לאכול מצד אחת תזונה טבעית ומצד שני
לא לאבד שריר.
חשבתי לעצמי שפירות יכול להיות טוב כי ממה שקראתי הם עוברים מהר
מהקיבה למעיים, מה שאומר שכנראה יגיע הסוכר מוקדם לדם, אך מצד שני יש
להם אינדקס גליקמי נמוך, אך צריך גם לאכול חלבונים אחרי אימון ופה קראתי שלא טוב
לשלב פירות אם מכלים אחרים, בקיצור יש הרבה עומס של מידע וקשה לי להחליט
איך לאזן את כל העניין והייתי שמח לעזרה שלכן.
נ.ב עוד אפשרות שחשבתי גם זה הרבה ירקות אחרי אימון שגם יש להם אינדקס גליקמי
אך מגיעים מהר למעיים ממה שקראתי, אבל גם יכול להיות שכל ככנחה שלי
שמכלים שמגיעים מהר למעיים מגיעים גם לדם מהר היא לא נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה אחרי אימון כושר - תגובה
שושנה שרשבסקי05/03/2011שלום אורי,
אינני מומחית לתזונת ספורט, (יש התמחות מיוחדת לתזונת ספורט, וכדאי לך לקבל יעוץ)
אבל אני כן אגיד לך כמה דברים
אין מקום בכלל לאכל מאכלים מעובדים למינהם שכל מיני אנשים ממליצים, או כל מיני תוספים לא בריאים.
לפני האימון, התזונה (הטבעית!) תהיה יותר פחמימתית, על מנת לקבל אנרגיה
ולאחר האימון, המזון צריך להכיל חלבון (לצד הפחמימות) על מנת לבנות את השריר
יש בטבע מספיק מאכלים! אין שום מקום ושום צורך למלא את הגוף בדברים לא בריאים!
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןאוהב04/03/2011
האם זה טוב? אני לא אוכלת ירקות פירות בשר דגים באופן קבוע ורציתי לדעת על ויטמנים, האם זה מומלץ ועוזר? קראתי על ויטמין C אסטר ואומגה 3 אני חושבת לקנות ולשתות אותם יום יום האם זה כדאי?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון - תגובה
שושנה שרשבסקי05/03/2011שלום לורן,
קודם כל חשוב מאד לאכל מזונות מגוונים, אין לוותר על ירקות , אלא להכניס אותם בתפריט היומי.
לגבי תוספי תזונה, כן שמם, תוספים, הם אינם באים במקום תזונה טובה ובריאה, אלא כתוספת
כדי להספג בגוף, צריך לקחת את התוספים עם מזון!
אומגה 3 הוא חומצת שומן חיונית שהגוף אינו מייצר בעצמו, לכן חשוב לקבל אותו מהמזון. הבעיה היא שבתזונה המערבית שלנו אין לנו הרבה מקורות של אומגה 3 (דגים מהים הצפוני, אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי מרווה וקצת בעלים ירוקים) ולכן בהחלט יש מקום לקחת תוסף של אומגה 3 ( במיוחד שבדרך כלל, אם התזונה שלנו אינה מאוזנת, אנחנו צורכים עודף של חומצת שומן אומגה 6 , האיזון בים 2 החומצות חשוב ביותר)
ויטמין C הוא גם תוסף חשוב, מחזק מערכת החיסון, אנטיאוקסידנט חזק)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםאוהב04/03/2011
אני רוצה להתחיל לאכול נכון על מנת לשפר את מצב עור הפנים שלי שנראה עייף ולא טוב.
קראתי שצריך לאכול ירקות ופירות, לשתות הרבה מים ומה עוד?
אודה לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם - תגובה
שושנה שרשבסקי05/03/2011שלום לורן, לבריאות טובה של העור (ובכלל של גוף ונפש!), כדאי לאמץ תזונה טבעית ככל האפשר. בקיצור נמרץ אתן את העקרונות הבסיסיים:
הרבה ירקות מכל המינים והצבעים , טריים או בכל צורת בישול (מאודה, אפוי, מוקפץ במעט שמן, בישול קצר במעט מים)
פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא, כוסמין, שיפון, דגנים מלאים, אורז מלא...)
קטניות (שעועית, מאש, עדשים, חומוס...(הכי טוב מונבטות)
זרעים (חמניות , דלעת), אגוזים
טחינה (ביתית!) משומשום מלא
שמנים מכבישה קרה (בעיקר שמן זית אבל גם שמן פשתן, שמן קצח)
פירות (לא לשכוח את האדומים, עשירים במיוחד בנוגדי חמצון!)
אפשר קצת עוף,דגים וביצים אם את רגילה
שתייה מרובה בין הארוחות (מים, מ ים עם לימון, חליטות תה )
וממה להימנע
עוגות, עוגיות, בורקסים, גלידות קנויות (יש בהם שומנים רווים, שומנים מוקשים וכו,
בכלל כל המזון התעשייתי, המוכן (יש בו שומנים לא בראים, סוכרים, תוספי מזון, צבעי מאכל, כל אלו גרועים ממש לבריאות העור ובכלל לבריאות, גם אלו שמפרסמים שהם הכי בראים בעולם!
מוצרי חלב (אפשר יוגורט ביו)
משקאות קלים (רגילים ודיאט!)
בקיצור לבשל ולאפות בבית עם חומרים איכותיים
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכי הרבה כולסטרול במוצרים?ניר02/03/2011
מצאתי כתבה שמדברת על אילו מוצרים יש בהם הכי הרבה כולסטרול. נראה שמה שמופיע שם הכי הרבה זה סלט ביצים וחמאות... אז מה להפסיק לצרוך מאלה?
לא ידעתי שיש כאלה כמויות ומעניין אותי גם לדעת מה המוצרים הבאים ברשימה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכי הרבה כולסטרול במוצרים? - תגובה
מירב אלטמן02/03/2011שלום ניר,
נכון שהמוצרים הנ"ל עשירים בכולסטרול
אך צריך לזכור:
1) גם כולסטרול הוא חשוב בגוף לבניית הורמונים וכו' וצריך ממנו
2) כדאי לצרוך במידה ולא להגזים
3) המוצרים הנ"ל מכילים עוד חומרים שיכולים להועיל/להזיק לגוף הכל תלוי בשימוש ובמינון.
אם אינך סובל מעודף שומנים/כולסטרול ניתן עדיין לאכול מדי פעם ביצים וכן גם חמאה
לבריאות
מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימה במעיים- תזונהאורית01/03/2011
שלום רב,
אבא שלי בן 79, עבר ניתוח עקב חסימה במעיים לפני 3 שבועות. החסימה נבעה מסיבוב של המעיים ולא היה צורך בכריתה. אתמול בלילה הרגיש סחרחורת ולא היו לו יציאות כבר יומיים. הוא הגיע למיון ושם נתנו לו לשתות משהו שגרם לו ליציאה. הוא כרגע מאושפז לבדיקות. השאלה שלי כיצד ניתן למנוע חסימות חוזרות מבחינת תזונה - מה מותר/אסור לאכול?
תודה רבה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה במעיים- תזונה - תגובה
מירב אלטמן02/03/2011שלום אורית,
קודם כל החלמה מהירה לאביך.
אוכל לתת לך המלצות כלליות בלבד כדי לקבל המלצות יותר ספציפות עבור אביך כדאי שמטפל/ת בתזונה יראה אותו.
אז בגדול מומלץ ארוחות קטנות שלא מעמיסות
רצוי שהמזון יהיה מבושל
בעיקר מרקים ודייסות
הרבה בריאות
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדניאל28/02/2011
שלום, יש לי מס' שאלות, הדיאטנית אמרה לי שאני צריכה להוסיף שומנים לתפריט ולהפסיק לאכול 0%-1% שומן במוצרי החלב. והוסיפה לי לתפריט 2-3 כפות טחינה או אבוקדו או חומוס ואמרה לי לאכול יוגורט 1.5% במקום 0% וקוטג'/גבינה 3% במקום 1% השאלה שלי במוצרי החלב יש בנוסף לשומן שמתווסף למשל בגבינה 3% יש גם שומן רווי שהבנתי שזה שומן לא טוב ואם אני אוכלת 3% ולא 1% אז הגדלתי את צריכת השומן הרווי ביום האם אני לא אשמין מזה? רציתי לדעת גם אם אפשר להמשיך לאכול מוצרי חלב 0% ו 1% ובמקום השומן במוצרי החלב לאכול נגיד אגוזים או מקור שומן אחר? ורציתי לשאול עד כמה השומן חשוב בתזונה על מה זה משפיע למשל, ואם התחלתי לאכול מוצרי חלב עם אחוזי שומן יותר גבוהים ולאכול 2-3 כפות טחינה ביום האם אני אשמין מזה? מכיוון שהגוף שלי לא היה רגיל לזה עד עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
שושנה שרשבסקי28/02/2011בוקר טוב דניאל,
שמנים מהצומח, הכוונה השמנים הנמצאים באבוקדו, בשומשום (טחינה), באגוזים למינהם ובזרעים בריאים הרבה יותר מהשומן הנמצא במוצרים מן החי. חשוב לבריאות לצרוך שמנים איכותיים ובריאים.
לכן טוב לצמצם את צריכת מוצרי החלב, לא רק על מנת לצמצם את צריכת שומן הרווי אלא גם כדי לצמצם צריכת חלבונים מן החי. יחד עם זאת אם אתה אוכל מוצרי חלב צודקת הדיאטנית שעדיף מוצרים עם 3% שומן (ולא עם 0% ), מאפשרים ספיגה של ויטמינים מסיסים בשומן, בנוסף, פחות שומן זה אומר יותר חלבון, כך שהמוצרים ב0% שומן אינם יותר בריאים.
(כמובן שצריכת חלבון הוא חשוב, אך כדאי לקבל לפחות את חלקו ממזונות מהצומח,עודף חלבון מן החי אינו מיטיב עם הבריאות)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דניאל28/02/2011היי שושנה קודם כל אני בת ותודה שענית לי, בנוסף רציתי לדעת אם אני אוכלת יוגורט אחד ביום של 0% ו200 גרם קוטג'/גבינה 3% ובנוסף 2-3 כפות טחינה או אבוקדו או חומוס או אגוזים האם אני לא אשמין מזה? הגוף שלי לא רגיל לקבל מוצרים שיש בהם שומנים כמו שציינתי האם אכילת טחינה או אבוקדו או אגוזים ושקדים לא משמינה? ואני מתכוונת אכילה שלהם בכמות המותרת ביום בכמות שצריך לבריאות זה מה שהבנתי שחייב את השומנים האלה לגוף, תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
שושנה שרשבסקי28/02/2011שלום דניאל,
סליחה, יש לי בן בשם דניאל!
ההצעה שלי: תאכלי כל יום יוגורט 1% וחצי, ותסתפקי ב100 גרם גבינה/קוטג', אפילו 5%, במילים אחרות, יותר טוב פחות גבינה באחוז שומן גבוה יותר, מהרבה גבינה באחוז שומן אפסי.
אכילה מבוקרת של שמנים טובים מהצומח אינה משמינה ושומרת על הבריאות שלנו .
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה-שאלה נוספת
דניאל28/02/2011היי שושנה, תודה שענית לי עזרת לי ואני באמת יעשה זאת, יש לי עוד שאלה מקווה שזה בסדר שאני שואלת כ"כ הרבה.. אם אכלתי כמות מסוימת של קלוריות ועכשיו הוספתי עוד משהו כמו 300 קלוריות לתפריט מכיוון שהדיאטנית הוסיפה לי מנות פחמימה כמו את השומנים כי אמרה לי שמה שאני אוכלת זה לא מספיק.. אז רציתי לדעת האם הדבר הזה יגרום לי להשמין? אני אוכלת בסביבות ה 900 קלוריות ביום לא כולל קלוריות של ירקות.
ועוד שאלה מה הסיפור של פירות יבשים? האם יש בהם יותר סוכר מפירות רגילים? והאם הם עוזרים לחילוף חומרים? כמו כן אשמח לדעת בנוגע לתמרים ומשמשים יבשים, מבחינה תזונתית מה עדיף פירות רגילים או יבשים? מקווה שזה לא יותר מדי שאלות ושוב תודה על העזרה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה-שאלה נוספת - תגובה
שושנה שרשבסקי01/03/2011בוקר טוב דניאל,
בת כמה את?
לפי מה שאני מבינה את בתת משקל... 900 קלוריות ליום זה ממש ממש לא מספיק!
חשוב שהתפריט היומי שלך יכלול פחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא, שיפון, כוסמין, דגנים מלאים, אורז מלא) , חלבון ושומנים טובים. כך תגיעי למשקל רצוי ותוכלי לשמור עליו .
הסוכר בפירות יבשים הוא מרוכז הרבה יותר מבפירות טריים, כי אין בהם מים, לכן בפירות היבשים יש ריכוז גדול יותר של מינרלים וויטמינים ל 100גרם פרי.
בגלל התכולה הגבוהה של סוכר בפרי היבש, אם אוכלים הרבה, זה משמין, אך אם אוכלים מאט, לדוגמה 2 תמרים עם אגוז בפנים, זה נשנוש בריא, יכול להוות ארוחת ביניים נחמדה.
פרי טרי הוא מצוין, לא משמין, גם מרווה צמא, כל פרי עם תכולות שלו וחשוב להכניס 2-3 פירות טריים לתפריט היומי כמנת ביניים, בין הארוחות.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דניאל03/03/2011היי שושנה, תודה רבה על התשובות שלך הן מאוד עוזרות לי,
לשאלתך אני בת 17 רציתי לדעת גם האם יש הבדל בין סילאן לדבש רגיל? ואם כן מהו ומה עדיף? אני שותה כל בוקר כוס מים עם כפית דבש ולימון הדיאטנית המליצה על כך שזה עוזר בחילוף חומרים האם יש לך עוד המלצות דומות? ושוב תודה ויום טוב (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
שושנה שרשבסקי06/03/2011שלום דניאל,
יש כמובן הבדל בין הדבש לבין הסילן, הסילאן הוא למעשה מיץ תמרים מרוכז, הערכים התזונתיים של הסילאן למעשה הוא כמו של תמרים.גם הדבש וגם הסילאן הם ממתיקים בריאים יותר מהסוכר הפשוט הודות לתכולותיהם במינרלים ובויטמינים.
לדבש כל מיני תכונות לריפוי .
לגבי שתייה בבוקר, אני ממליצה על כוס מים עם לימון וכפית שמן זית, מעולה לחילוף חומרים.
בברכה
דניאל08/03/2011היי שושנה, שוב תודה על תשובתך אני אנסה מחר לשתות לימון עם כפית שמן זית בנוגע לזה האם אני יכולה להוסיף לזה כפית דבש? על מנת לשפר את הטעם או לשתות רק לימון עם כפית שמן זית? תודה לך על כל העזרה טוב שהפורום הזה קיים ויום טוב (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
שושנה שרשבסקי13/03/2011שלום דניאל,
כן, אתה יכול להוסיף כפית דבש!
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה בתוספת בקבוק חלברונית אשטמקר27/02/2011
ביתי בת ה18 חודשיים לא אכלנית במיוחד אז לאחרונה התחלתי לתת לה כ 3 כפות גדושות של גבינה לבנה בתוך החלב והיא אוכלת בצורה טובה יותר
הרבה חברות שמרתיחות מים ואז מכניסות את הבקבוק ומחכות כמה דקות עד שהבקבוק יתחמם.וברור שבמקרוגל זה זריז יותר.
השאלה שלי האם אני מעבדת את האיכות של הגבינה לבנה בשעה שאני מחממת את הבקבוק במקרוגל?ובכלל האם מותר לחמם בקבוק חלב במקרוגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה בתוספת בקבוק חלב - תגובה
שושנה שרשבסקי27/02/2011שלום רונית,
ממש ממש לא מומלץ לחמם בקבוק של תינוק במקרו, נכון עושות חברותייך שמכניסות את הבקבוק במים רותחים. רוב בקבוקי התינוקות עשויים מפלסטיק, לא בריא לחמם במיקרו עם כלים מפלסטיק.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בקשר לגבינה הלבנה בבקבוק
רונית אשטמקר01/03/2011האם גבינה לבנה מאבדת מהאיכות כתוספת לחלב בבקבוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בקשר לגבינה הלבנה בבקבוק - תגובה
שושנה שרשבסקי01/03/2011לא , הגבינה אינה מאבדת מערכה או מאיכותה כתוספת לחלב,
אך לא מומלץ להאכיל ילדה בת 18 חודשים בבקבוק, בגיל הזה, הילדה יכולה לאכל בכפית, וכדאי מאד להרגיל אותהלכך (היא יכולה כבר לשתות מכוס, יש כוסות מיוחדים לתינוקות, עם מכסה)
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכול וגזיםאנונימית25/02/2011
שלום
כמה שאלות :
1. הבטן שלי משמיעה רעשים וקרקורים חזקים (גם כשאני לא רעבה) - כאילו הקיבה לא מצליחה לעכל . זה לא משהו שנמצא אצלי באופן קבוע אבל מדי פעם זה קורה ונמשך לכמה ימים
מה יכול להיות הגורם לזה?
2. אני סובלת מנפיחות בבטן וגזים רבים.דבר שמלווה אותי במשך תקופה ארוכה ומאוד מעיק. אני אוכלת הרבה ירקות בעיקר מלפפון,גמבה וגזר. מקריאה באינטרנט הבנתי שירקות יכולים לגרום לתופעה כזאת של גזים
אילו המלצות יש לכן לגבי תופעות אלה? אולי כדאי להפחית עם הירקות או להימנע ממאכלים מסויימים? האם
איזה מאכלים כן יכולים להפחית את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול וגזים - תגובה
שושנה שרשבסקי28/02/2011שלום ,
(אני חוזרת באופן חלקי על התשובה שנתתי לרחל (בטן נפוחה)
גזים הם תופעה רגילה ותקינה (על כל בליעה של מזון חודר אוויר והוא יורד לקיבה ביחד עם המזון.)
התנפחות הבטן היא תוצאה של עודף גזים. כדי להפחית את כמות הגזים החודרים לגוף יש לשים לב לכמה דברים:
יש לשים לב מה אוכלים ואיך אוכלים:
באכילה בהיסח הדעת, יותר אוויר נכנס לוושט.
חשוב מאד ללעוס היטב את המזון, פירוק ראשוני של המזון נעשה בפה, ככל שהמזון יהיה מפורק יותר , ההרגשה הכללית תהיה טובה יותר.
חשוב לפתח מודעות ולשים לב איזה מזונות נותנים תחושה טובה ואיזה לא. בכל מקרה כדאי להתנזר מסוכר. הסוכר גורם לתסיסה במעיים ועלול לגרום להתנפחות הבטן.
חשוב להימנע משתייה בזמן האוכל
ירקות טריים לפעמים קשים לעיכול ועלולים לגרום לגזים אצל אנשים מסוימים. חשוב מאד לאכל ירקות, אפשר להקל על העיכול שלהם על ידי בישול קצר או אידוי,
הסיבה העיקרית לעודף גזים היא עיכול לא שלם וספיגה לא תקינה .ניתן להיעזר גם בתוספי תזונה:
1. פרוביוטיקה (אצידוופילוס, ביפידופילוס...)
2. אנזימי עיכול: פורמולות טבעיות (הן מכילות ברומליין, פפאין ועוד)
שווה לך לנסות, יתכן שזה יעזור לך לרעשים וקרקורים וההרגשה הלא נעימה
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לאכול כשמרגישים חלשיםמיכל25/02/2011
אני בת 22 ,בריאה.
בחודשים האחרונים אני חשה חולשה כללית שלא ברור מאיפה הגיעה.
הלכתי לרופא שעשה בדיקות כלליות ושלח אותי לבדיקות דם ולא נראה כי יש בעיה או חוסר כלשהו בויטמינים.
אני מנהלת אורח חיים די בריא - אוכלת מסודר - גבינות ,ירקות,חיטה מלאה...
אני עושה פעמיים בשבוע ספורט(מתון כמו יוגה ופילאטיס כי בגלל החולשה אין לי ממש כוחות לעשות פעילות אירובית )...
ולמרות הכל אני מרגישה חלשה כמעט באופן תמידי, אני מתעייפת נורא מהר מדברים בסיסים כמו הליכה למכולת
רציתי לשאול אם יש דברים בתזונה שכדאי לשים דגש עליהם במקרים של חולשה..
האם יש מאכלים יותר מומלצים, דברים שכדאי להמעיט בהם?
מאכלים שמחזירים את האנרגיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לאכול כשמרגישים חלשים - תגובה
שושנה שרשבסקי01/03/2011שלום מיכל,
הסיבות לחולשה יכולות להיות מגוונות. אין לי אפשרות לעשות הבחנה באתר. אני ממליצה לך מאד לגשת לתזונאית קלינית או לנטורופטית על מנת לברר את מקור החולשה, יתכן ויש מזונות שאת אוכלת ואינם מתאימים לך.
בינתיים את יכולה לנסות להוריד מהתפריט שלך מוצרי חלב וחיטה (כן חיטה!)
התפריט היומי יהיה מבוסס על דגנים מלאים חוץ מחיטה (שיפון, כוסמין, אורז מלא, שיבולת שועל, דוחן),
קטניות (עדשים, חומוס, שעועית, מאש , טופו ...),
הרבה ירקות מכל הצבעים והמינים,
שומנים טובים: שמן זית, אגוזים מכל הסוגים וזרעים (חמניה, דלעת), טחינה
מעט עוף ודגים אם את רגילה.
שוב, כדאי לך לפנות לעזרה מקצועית
בברכה ובהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהraz24/02/2011
שלום אני בת 55 (גיל מעבר) - אחרי 4 לידות -גובה 170 שוקלת 55 קילו רוצה להוריד הקפים מדדתי את היקף איזור הבטן הוא 80 ס"מ (בטן תמיד נפוחה )
אני רזה....
אני מתאמנת משקולות אירובי אופני כושר פילאטוס. שומרת גם מבחינת תזונה אולי 1200 קלוריות ביום בשבת לפעמים מפריזה אוכלת חתיכת עוגה או שתיים.
אני יורדת במשקל (שאני לא צריכה) מה אפשר לעשות או שאני תקועה עם הבטן העגול - נראית כאילו חודש 3 הריון וזה לא אסטטי בעיני
מה דעתך על דיאטת הלחם?
אשמח לשמוע את עצתך
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שושנה שרשבסקי25/02/2011שלום ,
משקלך נמוך לגובה שלך, ולגילך, BMI = 19 , זה קצת נמוך, לכן אין מקום לדיאטת הרזיה.
בגיל המעבר חשוב לאכל תזונה מאוזנת, רבת חומרים מזינים, עשירה בסידן, דלת קלוריות (אך בלי לספור! אגב ,1200 קלוריות זה מעט מדי, במיוחד שאת מתעמלת, אסור לך לרזות עוד
התזונה שלך צריכה לכלול פחמימות מורכבות (לחם מלא, דגנים מלאים, אורז מלא), הרבה ירקות מכל הצבעים והמינים (לשים לב במיוחד לירקות ירוקים כגון ברוקולי, כרוב, חסה, קולרבי וכו' העשירים בסידן)
להכניס לתזונה קטניות (כחלבון מהצומח), לתת את הדעת לטופו, חשוב מאד לגיל המעבר (פיטואסטרוגן, וגם עשיר בסידן), שמנים טובים (שמן זית, אבוקדו, וכן מעט אגוזים, שקדים, זרעי חמניות)
ואם אינך צמחונית, מעט עוף ודגים
יתכן שהנפיחות בבטן נובעת מריפיון השרירים באזור זה, וטוב את עושה שאת מתעמלת, כדאי לכוון את התרגילים לחיזוק שרירי הבטן, וכמובן גם לחיזוק כללי של העצמות על מנת למנוע דילול העצם (הסכנה גדולה יותר דווקא אצל הרזים מדי)
בברכה
raz27/02/2011תודה על התשובה ועצות ......
אני אקח את זה לתשומת ליבי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהraz24/02/2011
מה זה
?אי סבילות לפרוקטוזה
הבנתי שזה גם בפירות איך יודעים עם סובלים מגזים או נפיחויות בבטן בגלל הפירות? האם יש פירות עם כמות יותר גדולה או כאלה לא מומלצים?
ומה הם הפירות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שושנה שרשבסקי24/02/2011שלום רות,
על מנת לדעת אם מזון מסוים גורם לך לבעיות בבטן, את צריכה לפתח מודעות, לשים לב מתי את מרגישה אי נוחות בבטן, אם אחרי פרי מסויים, לא טוב לך, אל תאכלי אותו לפחות לתקופה, וראי אם טוב לך יותר.
בכל מקרה, תאכלי פירות בין הארוחות, ולא כקינוח, וגם אל תגזימי בכמות 2 עד 3 מנות ליום
אל תשתי ביחד עם אכילת פירות.
לא ידוע לי על פרי שגורם לגזים יותר מאחרים, זה מאד אינדיווידואלי,
חשוב ללעוס היטב,
חלק מהפירות, ניתן לבשל אותם טיפ טיפה, ואז העיכול קל יותר.
ראי גם את התשובה שנתתי לרחל (היום)על שאלה על גזים
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
raz24/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)