מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גבינה ?נופר23/02/2011
שלום מה נכון להיום נחשב ספק הסידן הטוב ביותר פר 100 גר ? האם גבינה צהובה מוצרלה לבנה של גד (ללא חומרי צבע) עונה על כך ? ומה עוד? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה ? - תגובה
שושנה שרשבסקי25/02/2011שלום רינת,
אין ספק שלגבינה צהובה יש כמות סידן רבה והסידן נספג יחסית בצורה טובה
אינני מתמצאת בסוגים השונים של גבינות צהובות, (כמובן שזה טוב שגבינה זו היא ללא חומרי צבע)
הבעיה עם גבינות צהובות בעיני התזונה הטבעית, שזה חלבון מן החי, עשיר בשומן רווי ובכולסטרול, ולא הייתי ממליצה לאכל ממנה כל יום, אפשר פעמיים בשבוע.
יש עוד הרבה מזונות עשירות בסידן שכדאי להכניס לתזונה היומית:
ירקות ירוקים עליים כגון ברוקולי, כרוב, כרובית, חסה, קולרבי, עלים ירוקים למינהם,
טחינה משומשום מלא (טחינה גולמית), טופו, אגוזים ושקדים, גרעיני חמניות (לכל אלו שומנים טובים מן הצומח), תאנים,
כדאי לדעת שעודף חלבון מן החי גורם להגברת הפרשת הסידן בשתן (וכן קפאין, אלכוהול ,ניקוטין, ואפילו עודף מלח בישול.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהאנונימית22/02/2011
שלום
אני בת 20, משקל 60, גובה 1.64
אני מתעמלת במכון כושר כבר 5 שנים, כל יום שעתיים.
אני מקפידה על תזונה בריאה ומאוזנת- לא אוכלת ארוחות גדולות, לא אוכלת בכלל מאפים/בצק/מזון מהיר/חטיפים/שוקולד וכל מזון תעשייתי. מקפידה על תזונה טרייה וביתית, הרבה ירקות וסיבים תזונתיים. אמנם החולשה שלי היא עוגיות, ואני אוכלת עוגייה אחת כל שלושה ימים בממוצע. לוקחת כל יום אומגה 3 וויטמין C.
מקפידה מאוד על תזונה ואורח חיים בריא.
למרות כל זאת, יש לי אי נעימות בבטן. לדוגמא- הבוקר אכלתי שתי פרוסות לחם שחור עם שכבה דקה של דבש וכוס תה עם דבש.
אחר כך סלט עם פריכיות ויוגורט.
בצהריים אכלתי אפונה עם שתי כפות קטנות של ספגטי. מעט מאוד פחמימות...
ועם זאת- הבטן שלי נפוחה, לא נעים לי כלל. אני משערת שזה מגזים...
אשמח לקבל המלצה לטיפול נגד גזים, ועזרה כלשהי.
בברכה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה - תגובה
שושנה שרשבסקי24/02/2011שלום רחל,
גזים הם תופעה רגילה ותקינה (על כל בליעה של מזון חודר אוויר והוא יורד לקיבה ביחד עם המזון.)
התנפחות הבטן היא תוצאה של עודף גזים. כדי להפחית את כמות הגזים החודרים לגוף יש לשים לב לכמה דברים:
יש לשים לב מה אוכלים ואיך אוכלים, נראה שאת מקפידה מאד על מה שאת אוכלת, כל הכבוד, והנה כמה הצעות על מנת לצמצם את ההתופעה:
באכילה בהיסח הדעת, יותר אוויר נכנס לוושט. חשוב מאד ללעוס היטב את המזון, פירוק ראשוני של המזון נעשה בפה, ככל שהמזון יהיה מפורק יותר , ההרגשה הכללית תהיה טובה יותר.
חשוב לפתח מודעות ולשים לב איזה מזונות נותנים תחושה טובה ואיזה לא. בכל מקרה כדאי להתנזר מסוכר. הסוכר גורם לתסיסה במעיים ועלול לגרום להתנפחות הבטן.
חשוב להימנע משתייה בזמן האוכל
הסיבה העיקרית לעודף גזים היא עיכול לא שלם וספיגה לא תקינה .ניתן להיעזר גם בתוספי תזונה:
1. פרוביוטיקה (אצידוופילוס, ביפידופילוס...)
2. אנזימי עיכול: פורמולות טבעיות (הן מכילות ברומליין, פפאין ועוד)
3. תה קמומיל תמיד מרגיע
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה-האם הכוונהלאכילת יוגורט?
אנונימית25/02/2011תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה-האם הכוונהלאכילת יוגורט? - תגובה
שושנה שרשבסקי28/02/2011יוגורט ביו, זה טוב.
במקרים קשים, יש מקום לפעמים לקחת את הפרוביוטיקה כתוסף, הכמות של החיידקים הטובים ביוגורט נמוכה, זה לא טיפולי.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב מעכב ירידה במשקלמורן22/02/2011
1. יכול להיות ששתיית חצי כוס חלב מעכב ירידה במשקל
2. מה אפשר לאכול בדיאטה ועדיין לקבל ויטמינים וכמה לאכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב מעכב את הירידה
רונית02/08/2011רציתי לדעת עם חלב כול לעכב את תהליך הדיאטה
או אשל או גיל
האם מותר בכלל לאכול את זה או שזה מפריע לתהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב מעכב ואכילה בדיאטה- תגובה
שושנה שרשבסקי24/02/2011שלום מורן,
קודם לשאלה השנייה
דיאטה מוצלחת היא דיטה המביאה אותך לאורח חיים בריא
לכן על מנת לרדת במשקל ולקבל את הצרכים התזונתיים, יש להוריד לחלוטין מהתפריט את הסוכרים הפשוטים והשומנים הרעים (לא אוכלים עוגות, עוגיות, ממתקים, חתיפים,גלידות, שוקולד,מזון מתועש, מזון קפוא מוכן, וכו, יש בהם סוכרים ושומנים רעים מאד.
מה לאכל: הרבה ירקות מכל הצבעים (ללא הגבלה), טרי, מבושל, מוקפץ בקצת שמן זית, מרק
חשוב לאכל פחמימות מורכבות (לחם מלא, אורז מלא, דגנים מלאים), (כ6 מנות ליום, פרוסת לחם שווה מנה, חצי כוס אורז מלא ,תפוח אדמה בינוני
קטניות , אפשר עוף ,דגים
מעט שקדים, זרעים (חמניות,דלעת), שמן זית
כדאי להימנע מוצרי חלב (חוץ מיוגורט טבעי עד 3%)
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב ופרי?שונטל20/02/2011
האם זה בסדר מבחינת תזונתית לשתות חלב ואחר כך לאכול פרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב ופרי? - תגובה
חנה הרשקוביץ21/02/2011שלום שונטל!
מבחינתי זה לא בסדר מבחינה תזונתית לשתות חלב...
בכל מקרה מומלץ לאכול פרות בתור ארוחה בפני עצמה משום שהן מתפרקות ומתעכלות מהר יותר ממזונות אחרים ויוכולות ליצור תסיסה בגלל העיכוב שלהן במערכת העיכול ע"י המזונות האחרים.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגבניה הצהובהגל19/02/2011
האם בחימום קל הגבניה הצהובה מאבדת מערכה?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבניה הצהובה - תגובה
חנה הרשקוביץ20/02/2011שלום רועי!
אני לא מכירה עגבניה צהובה, אבל חימום קל פוגע רק מעט בירקות. אדומים או צהובים.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב עיזים - עזרה בבקשהא19/02/2011
לא ברור לי מדוע כל הזמן אומרים שחלב עיזים הרבה יותר בריא ומומלץ מחלב פרה. קניתי חלב עיזים מלא 3% שומן. מהשוואה של ערכים תזונתיים ל - 100מ"ל מול חלב רגיל 3% שומן מתברר כי: חלב עזים 3 גרם חלבון לעומת 3.2 בחלב רגיל 4.9 גרם פחמימות לעומת 4.7 גרם בחלב רגיל 2.2 גרם שומן רווי (מתוך 3 גרם שומן) לעומת כ1גרם שומם רווי (מתוך 3 גרם) בחלב רגיל (יותר מפי 2 שומן רווי בחלב עיזים) ו 12 גרם כולסטרול לעומת כ- 9 גרם בחלב רגיל. נראה כי חלב העיזים הרבה פחות טוב מבחינה בריאותית מחלב רגיל בכל בחינה שהיא ונוסף מבחינת הלקטוז אז יש גם חלב רגיל 3% שהוא דל לקטוז. אז אני ממש לא מבין מה אני מפספס - אנשים בכל זאת קונים חלב עיזים שהוא פי 3 יותר יקר וכמעט בכל מקום נאמר שזהו חלב יותר בריא ושרצוי לשתות אותו ... בבקשה עיזרו לי להבין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב עיזים - עזרה בבקשה - תגובה
חנה הרשקוביץ20/02/2011שלום א'!
שאלה יפה שאלת.
גם אני אישית חושבת שאם נגדל עיזים בדירים מודרניים כמו פרות, ונאכיל אותן באותו מזון ונטפל בהן אותו דבר ונאכל כל יום 3 מנות של מוצרי חלב עיזים - לא ישאר הרבה הבדל ביניהם.
מה שהופך את חלב העיזים המשווק היום ליותר בריא זה הנקודות הבאות:
1. החלב הוא חלב מלא ולא מעובד כמו חלב פרה ולכן הרכיבים התזונתיים נשמרים טוב יותר, במיוחד כשמדובר על חלב טרי ולא מפוסטר.
2. העיזים גדלות בתנאים טבעיים יותר מפרות (יותר במרעה חופשי, פחות תערובות דגנים לא בריאות ופחות תרופות וחיסונים) ולכן חלבן 'נקי' יותר מחומרים מזיקים ועשיר יותר בחומרי תזונה.
בעלי חיים הניזונים יותר מעשב ופחות מדגנים מכילים יותר שומנים מקבוצת אומגה 3 בהשוואה לאומגה 6 - יחס שבריא יותר לבני אדם.
3. מיעוט החלבון בחלב הוא יתרון: בניגוד למה שמקובל לומר, עודף חלבון מהחי בתזונה מזיק לבריאות. התפריטים המקובלים היום עשירים בחלבון מהחי הרבה יותר מידי ולכן הפחתה היא יתרון.
אז כן יש יתרונות לחלב עיזים, אך אני סבורה שיותר מידי מזה - גם לא מומלץ.
מי שרגיש ללקטוז - יגיב אותו דבר גם לחלב עיזים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הנבטהאור18/02/2011
שלום, קראתי הרבה דברים פה בפורום לגבי הנבטה של קטניות\דגנים.
מה כדאי ואפשר להנביט?
ויותר חשוב, האם יש אתר שאוכל ללמוד בו על הנבטה, איך עושים את זה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הנבטה - תגובה
שושנה שרשבסקי19/02/2011שלום אור,
למעשה אפשר להנביט את כל הקטניות, אך יש כאלו שזה קל יותר
אני מציעה להתחיל בהנבטה של מאש ועדשים, קל מאד להנביט אותם. שעועית, חומוס ניתן כמובן גם להנביט אך זה קצת יותר קשה. זה עוזר לרכוש ערכה להנבטה (יש בחלק מחנויות הטבע) ביחד יש הוראות הנבטה, הזמן להשרייה של כל מין ומין, וכו,
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונתרינת18/02/2011
שלום רב לכולן האם נכונה העבודה שאת האומגה 3 יש לצרוך עם דבר אוכל שומני לשיפור הספיגה שלו בגוף תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלונת - תגובה
חנה הרשקוביץ18/02/2011שלום רינת!
במזון האומגה 3 כבר מגיע כדבר אוכל שומני, וגם כתוסף - האומגה 3 בד"כ מגיע על בסיס שמן.
יש ענין לאכול תוספים עם הארוחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי שמירת הערך התזונתי של ירקותבן17/02/2011
שלום, רציתי לשאול לגבי ירקות.
כשחותכים ירקות מראש ומאחסנים ירקות חתוכים במקרר, האם הן מאבדים
ויטמינים ומינרלים או שזה נשמר כמה ימים באותה רמה?
ואם הם מאבדים אז תוך כמה זמן הם מתחילים לאבד מהעארך התזונתי
והאם יש ירקות מסוימים שיותר מומלץ לחתוך ואכול באותו רגע
וירקות מסומימים שפחות משנה אם מאחסנים במקרר חתוכים.
הירקות העיקריים שאני הייתי רוצה לאחסן שיהיה לי מראש הם עגבניה, מלפפון,
גזר, גמבה, בצל, אבוקדו, מיץ לימון.
האם למשל אחרי יממה של אחסון במקרר כשהם חתוכים הם יאבדו מהערך התזונתי.
גזר גם מה שלוקח את רוב הזמן זה לקלף אותו, אז אפשרי גם שאני אאחסן אותו
מקולף רק ולא אחתוך אותו אם זה עדיף
תודה מראש, בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי שמירת הערך התזונתי של ירקות - תגובה
חנה הרשקוביץ18/02/2011שלום בן!
ברגע שחותכים ירקות ופירות מתחיל איבוד של חומרי תזונה. חלק אובדים תוך דקות וחלק תוך שעות.
בכל זאת, גם הזמינות של המזון החי חשובה.
אם הכנה מראש של הירקות גורמת לכך שתאכל יותר בריא - זה בסדר גמור.
כמובן כמה שתחתוך יותר קטן - זה ישמר פחות טוב.
יממה זה לא נורא.
מכל הירקות שכתבת, אני מרחמת על הבצל והלימון...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרייהליאור16/02/2011
השרייה של קטניות ושל פניני גריסה
כמה זמן מומלץ
והאם אפשר לשים כמות רצויה בקערת חרסינה עם מים מהברז?
והאם עלי לכסות את הקערה לצורך ההשרייה? ובמה?
ובמילים אחרות: איך אתן ממליצות להשרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרייה - תגובה
חנה הרשקוביץ18/02/2011שלום טל!
קטניות גדולות כמו שעועית וחומוס כדאי להשרות מינימום 12 שעות.
קטניות קטנות יותר כמו עדשים ומש - אפשר אפילו שעתיים.
כל קערה טובה להשריה וזה בסדר במי ברז.
אין חובה לכסות את הקערה.
בימי הקיץ החמים כדאי להחליף את המים בהשריה ארוכה, במיוחד של חומוס.
אם אתה רוצה לשדרג את הקטניות, תסנן את המים, תשאיר עם כיסוי קליל (מגבת דקה) לעוד 12 או 24 שעות עד שיצא נבטוט קטן. ויהיו לך קטניות מונבטות שהערך התזונתי שלהן גדול יותר והן קלות יותר לעיכול.
צריך לשטוף אותן במסננת פעמיים ביום במשך ההנבטה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיח אברהםשרון16/02/2011
שלום:
1. האם חליטה יומית של שיח אברהם טובה לבעיית האנדמטריוזיס או מיומה? האם צריך לחלוט את הגרגירים או העלים?
2. האם בישול קטניות בסיר לחץ מוציא את הויטמינים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיח אברהם - תגובה
חנה הרשקוביץ18/02/2011שלום שרון!
1. שיח אברהם הוא אכן צמח שמותווה לבעיות שהזכרת אך לטיפול בהן צריך יותר מחליטה.
יש צורך בשינוי תזונתי וצמחי מרפא תומכים נוספים.
ממליצה בחום לפנות לטיפול פרטני.
משתמשים בפרות של שיח אברהם ומקובל יותר להשתמש בו בטיקטורה או בתמצית יבשה.
2. בישול קטניות הוא או ארוך מאוד או חם מאוד ובלחץ (כמו בסיר לחץ). בשני המקרים נהרסים ויטמינים. עדיין קטניות מבושלות הן אוכל מזין ובריא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי. ממה הכי חשוב להמנע?גית16/02/2011
שלומות.
שאלה לי אליכם.
אני לא מאד מקפידה לאכול בריא, מאוזן, וכו'. סה"כ אני בריאה והכל תקין.
אבל לאחרונה הבנתי, שכמויות הרעל שאנחנו מכניסים לעצמינו לגוף, הן לא סבירות...
החלטתי להתנזר בתור התחלה משומן טרנס, וכל סוג אחר של שומן מוקשה שהוא, ואני לא אוכלת שום דבר שמכיל את זה (מפורשות)...
האם יש עוד 'רעלים' חמורים כאלו שכדאי לדעת מהם ולהוריד מהתפריט?
(לא משהו שיוריד לי חצי מהתפריט בבקשה, משהו סולידי, לאט לאט... רק לא מזמן נגמלתי מבצק עלים...)
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי. ממה הכי חשוב להמנע? - תגובה
חנה הרשקוביץ18/02/2011שלום לך!
קודם כל, כל הכבוד!
כל שינוי הוא תהליך ותהליך לוקח זמן.
אז באמת יש הרבה חומרים בתזונה הנפוצה שמזיקים לנו.
אני חושבת שבשלב הבא תחליטי לא לאכול לחם לבן - רק לחם מקמח מלא (חיטה או שיפון).
עוד נושא חשוב הוא 'שכלול' של ענין השומנים:
כל השמנים ה'מזוככים' הזולים שמשתמשים בהם היום הם שמנים שהוכנו בכבישה חמה ובעזרת חומרים כימיים והתוצאה היא מוצר מזיק מאוד וחסר ערך תזונתי.
אני מתכוונת לשמן סויה, חמניות, תירס, קנולה.
במקומם תעברי להשתמש בשמנים מכבישה קרה - שמן זית, שומשום וקוקוס.
זה צעד שדורש הסתגלות אך ה וא חשוב מאוד.
בהצלחה רבה - ותמשיכי כך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן נבט חיטהאני14/02/2011
האם ניתן לשתות שמן נבט חיטה או שהוא לשימוש חיצוני בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן נבט חיטה - תגובה
חנה הרשקוביץ14/02/2011אפשר להשתמש בשמן נבט חיטה כמקור לויטמין E, אך במינון מוגבל (בערך כפית ליום) ורק במצבו הטבעי - לא מחומם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי חימום במיקרוגל ועוףנועם13/02/2011
יש כמה דברים שמעניינים אותי ואשמח לדעת אם אתן יודעות על זה משהו:
1. לגבי חימום במיקרוגל קראתי שהוא עלול להרוס ויטמין בי 12
אם יש לי עוף מבושל במקרר, האם אתן ממליצות לחמם אותו בטוסטר אובן במקום?
2. לגבי עוף קראתי גם שכשמבשלים בטמפרטורה גבוהה למשל במחבת
נוצרים חומרים מסרטנים כמו HCA, האם יש לכן ידע בנושא, ואם כן
איך אתן ממלציות לבשל עוף, בתנור בטמפרטורה נמוכה למשך הרבה זמן?
קראתי גם שאם משרים את העוף לפני הבישול במרינדה עשירה באנטיאוקסידנטים
זה גם עוזר.
תודה מראש, נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי חימום במיקרוגל ועוף - תגובה
חנה הרשקוביץ14/02/2011שלום נועם!
חימום במיקרוגל הורס רכיבי תזונה שנהרסים בחום, גם בחימום רגיל.
בנוסף, טכנולוגית החימום של המיקרוגל פוגעת במזון פגיעה רחבה יותר, מולקולרית.
אני ממליצה לא לחמם אוכל במיקרוגל כלל וכלל.
חימום בטוסטר אובן הוא חלופה טובה.
למרות זאת יש לקחת בחשבון שכל חימום פוגע ברכיבים התזונתיים בהתאם לדרגת החום ולמשך החימום.
לכן צריך לבשל את המזון במינימום זמן הדרוש לקבלת התבשיל הדרוש.
אכן תיבול המזון בתבלינים נוגדי חמצון ישפר את בריאות המנה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי המקירוגל
נועם14/02/2011ממה שחיפשתי באינטרנט לא ראיתי שיש מחקרים מוכחים שחימום במיקרוגל
פוגם באיכות המזון, ואפילו ראיתי שיש מחקרים שמראים שמיקרוגל הוא עדיך
בגלל שאין שימוש בשמן שנשרף ו/או שבחימום במיקרוגל האוכל לא מושרה בתוך
מים וככה רכיבי המזון אינם זולגים אל המים.
אז השאלות הן בעצם:
1. האם יש מחקרים שמוכיחים שהמיקרוגל מזיק למזון ברמה מולקולרית?
2. האם קטניות קפואות מבושלות מראש (סנפרוסט כאלה) לא עדיף במיקרו
מאשר לבשל בתוך מים כי אז רכיבי המזון זולגים למים? או שיש אפשרות לאדות
את הקטניות איכשהו בלי מיקרו? או שאולי אפשר פשוט להפשיר במקרר?
תודה מראש, נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תשובה על הנושא הזה...
נועם20/02/2011חימום במיקרוגל הוא הפוך מחימום רגיל - במקום חימום מבחוץ פנימה, הוא מחמם מבפנים החוצה.
ואני מצטטת ממאמרו של ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי:
תנורי מיקרוגל בנויים על העיקרון של זרם חילופי. אטומים, מולקולות ותאים נפגעים על ידי הקרינה האלקטרומגנטית והקוטביות שלהם משתנה מ-1 ל-100 ביליוני פעמים בכל שנייה. שום אטום, מולקולה או תא של אורגניזם כלשהו לא יכול בפני כוח הרס כזה כל פרק זמן שהוא, אפילו לא בטווח האנרגיה הנמוך של מיליוואטים. לכן מבנה המולקולות של מים הנמצאות במזון נקרע לגזרים ונוצרים איזומרים לא טבעיים – כלומר איכותם נהרסת.
גם השמש פולטת גלי מיקרו. אבל גלים אלו שונים בעוצמתם ואין הם פוגעים באורגניזמים חיים.
בטכניקת מיקרוגל משתמשים במחקר, כאשר רוצים לשנות גנים. מחלישים אותם עם קרינת מיקרוגל ואז הם ניתנים לשינוי. הקרינה הורסת את מבנה התא ובכך מנטרלת את הקוטביות החשמלית שבו. קוטביות זו מהווה את כוח החיות של התא המתקיים מההבדלים בקוטביות בין פנים התא לדופנותיו.
תאי הגוף של הניזון ממזונות כאלו הופכים לתאים אנאירוביים שמנצלים אנרגיה מגלוקוז בדרך של תסיסה. זהו המצב כשיש סרטן. זוהי הדרך בה תאי סרטן שורדים ומתרבים. תאי סרטן אינם יכולים להתקיים בנוכחות חמצן.
ותודה לד"ר הוכברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי תשובה על הנושא הזה... - תגובה
חנה הרשקוביץ21/02/2011חימום במיקרוגל הוא הפוך מחימום רגיל - במקום חימום מבחוץ פנימה, הוא מחמם מבפנים החוצה.
ואני מצטטת ממאמרו של ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי:
תנורי מיקרוגל בנויים על העיקרון של זרם חילופי. אטומים, מולקולות ותאים נפגעים על ידי הקרינה האלקטרומגנטית והקוטביות שלהם משתנה מ-1 ל-100 ביליוני פעמים בכל שנייה. שום אטום, מולקולה או תא של אורגניזם כלשהו לא יכול בפני כוח הרס כזה כל פרק זמן שהוא, אפילו לא בטווח האנרגיה הנמוך של מיליוואטים. לכן מבנה המולקולות של מים הנמצאות במזון נקרע לגזרים ונוצרים איזומרים לא טבעיים – כלומר איכותם נהרסת.
גם השמש פולטת גלי מיקרו. אבל גלים אלו שונים בעוצמתם ואין הם פוגעים באורגניזמים חיים.
בטכניקת מיקרוגל משתמשים במחקר, כאשר רוצים לשנות גנים. מחלישים אותם עם קרינת מיקרוגל ואז הם ניתנים לשינוי. הקרינה הורסת את מבנה התא ובכך מנטרלת את הקוטביות החשמלית שבו. קוטביות זו מהווה את כוח החיות של התא המתקיים מההבדלים בקוטביות בין פנים התא לדופנותיו.
תאי הגוף של הניזון ממזונות כאלו הופכים לתאים אנאירוביים שמנצלים אנרגיה מגלוקוז בדרך של תסיסה. זהו המצב כשיש סרטן. זוהי הדרך בה תאי סרטן שורדים ומתרבים. תאי סרטן אינם יכולים להתקיים בנוכחות חמצן.
ותודה לד"ר הוכברג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ולגבי השאלה השנייה
נועם21/02/2011שאלתי גם עוד שאלה שאני אשמח אם תוכלי לענות, התשובות שלך מאוד עוזרות לי, תודה מראש.
הנה השאלה:
2. לגבי עוף קראתי גם שכשמבשלים בטמפרטורה גבוהה למשל במחבת
נוצרים חומרים מסרטנים כמו HCA, האם יש לכן ידע בנושא, ואם כן
איך אתן ממלציות לבשל עוף, בתנור בטמפרטורה נמוכה למשך הרבה זמן?
קראתי גם שאם משרים את העוף לפני הבישול במרינדה עשירה באנטיאוקסידנטים
זה גם עוזר.
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ולגבי השאלה השנייה - תגובה
חנה הרשקוביץ21/02/2011שלום נועם!
לגבי חימום חלבונים זה נכון - צליה וטיגון ואף אפיה (לפני בישול) יוצרים חומרים רעילים ומסרטנים הנקראים אמינים הטרוציקליים. במיוחד ככל שהטמפרטורה עולה, במיוחד מעל 200 מעלות צלזיוס.
גם פחמימות שמטוגנות או אפויות בטמפרטורות גבוהות יותרות תרכובות מזיקות.
הפתרון הוא לחמם מזונות כמה שפחות - מינימום טמפ' ומינימום זמן.
בנוסף, בישול על בסיס מים (לעומת טיגון ואפיה יבשה) יוצר פחות חומרים מזיקים.
בכל זאת אנחנו כן אופים ומטגנים מידי פעם, ובמקרים אלו כדאי להקפיד על צריכה מספקת של מזונות המכילים נוגדי חמצון - שפע ירקות באותה ארוחה, ושפע פירות בארוחה אחרת.
כן ידוע לי שהשריה של עוף/בשר עם נוגדי חמצון מספקת הגנה (כמה?) מפני אותם חומרים מזיקים, כמו השריה בשום ובשל, ברוזמרין, בכורכום ועוד.
לגבי השאלה על הקטניות הקפואות -
אפשר לאדות בסיר אידוי או על אותו עקרון לשים מסננת ברזל על סיר עם מים רותחים.
אפשר גם לאכול אפונה קפואה ללא בישול, כחטיף.
ואם מבשלים במים, אפשר להשתמש במים למרק. וגם אם לא - לא נורא.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך את ממליצה לבשל עוף?
נועם26/02/2011מה הדרך הבריאה ביותר לבשל עוף לדעתך אז מהבחינה של החומרים המסרטנים?
(הכוונה אם במחבת/בתנור/כמה מעלות וכמה זמן וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה לגבי בישול של עוף
נועם28/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך את ממליצה לבשל עוף? - תגובה
שושנה שרשבסקי02/03/2011שלום נועם,
א. חשוב להוריד את העור מהעוף, בעור רוב הכולסטרול ושומן רווי
ב. בישול בהרבה מים, מרק עוף, מרק מצוין, רוב החומרים הטובים של העוף נכנסים למים, לעוף כבר אין ערך תזונתי גבוה, אך הוא קל לעיכול .(ולא הכי טעים...)
ג. לדעתי אפייה בתנור, כאשר עושים קודם מרינדה, (מצפים את העוף בתבלינים טובים, אין צורך להוסיף שמן או מים, אפשר להוסיף ירקות,(בצל, שום, עגבניות פלפלים....)אפייה על 180 מעלות לשעה או קצת יותר, תלוי בתנור ואיך אוהבים את העוף, רך מאד או לא כל כך .
אפשר גם לאפות את העוף בצפוי (שייק אנד בייק, כדאי להכין את הצפוי בבית!), ולאפות 180 מעלות כ50 דקות, יוצא יופי!(בלי הוספת שמן או מים)
ד. במחבת, יש צורך בדרך כלל לתגן את העוף בשמן אז זה קצת פחות טוב, אם כי אפשר להכין את העוף בתוך רוטב כלשהו
אני מקווה שעניתי לשאלתך
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער שאני מציף אבל יש לי עוד שאלה
נועם04/03/2011אהלן, הפורום הזה פשוט כל כך טוב שאני מתפתה לשאול עוד שאלות :)
מצטער אם אני מציף
תהיתי למה מבשלים עוף בטמפרטורה כל כך גבוהה אם יש את כל העניין של החומרים המסטרנים ושחום גם ככה בטח הורס עוד דברים.
אני ראיתי לפי ההנחיות של משרד הבריאות האמריקאי שהטמפרטורה המינימלית
הבטוחה לבשל עוף היא איזה 70 מעלות צלזיוס, אז למה תמיד מבשלים
בטמפרטורות כאלה גבוהות?
לא עדיף פשוט לבשל בטמפרטורה נמוכה כמו איזה 100 מעלות למשך קצת יותר זמן
וזה יחוצא יותר בריא?
תודה מראש, נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
נועם04/03/2011נ.ב אני מדבר על חתיכות דקות של עוף כמו חזה עוף, ברור לי שעוף שלם זה מאוד עבה אז צריך שהוא יתחמם גם מבפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב - תגובה
שושנה שרשבסקי05/03/2011שלום נועם,
חזה עוף מבשלים כמה דקות, הכי טוב על מחבת פסים, אין צורך בשמן (או ממש ממש מעט), וגם אם אופים בתנור או על מחבת חשמלית, זה מוכן תוך כמה דקות.
אני לא נסיתי לאפות כרעיים של עוף ב70 מעלות, אבל תנסה! אשמח לשמוע על התוצאות!
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיקים ללא סוכרמירי13/02/2011
אני אחרי הפסקת עישון ואני אוכלת הרבה מסטיקים ללא סוכר
קראתי כתבה מזעזעת על החומרים שנמצאים באוכל ללא סוכר וה]פסקתי מיד
וברצוני לדעת מה ניתן לעשות
מסטיקים עם סוכר הורס את השיניים ומלאים בסוכר מה עושים?
אני ממש חסרת אונים וחייבת את הלעיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטיקים ללא סוכר - תגובה
חנה הרשקוביץ14/02/2011שלום מירי!
את מציגה מצב בעייתי מכיון שמצד אחד הפסקת היעשון היא חיובית וחיונית ביותר, אך מצד שני, לעיסת מסטיק לא רק שמעמתת אותך אם סוכר/תחליף מלאכותי, היא גם לא מומלצת לבריאות מערכת העיכול.
אני לא מכירה תחליף טבעי למסטיק - אולי חברותי לפורום מכירות. תמשיכי לחפש.
בינתיים תנסי אולי לגוון - חלק עם סוכר וחלק עם ממתיק מלאכותי, ותנסי 'למשוך' עם אותו מסטיק כמה שיותר זמן... כך תצרכי פחות מסטיקים ביום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)