מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זרעי פשתן או שיבולת שועלשי27/11/2010
מה בריא יותר שיבולת שועל או זרעי פשתן, שהרי לא הגיוני לאכול מכל דבר בכל יום
זה בטוח משמין ואני לא רזה מידי, לכן אני רוצה לבחור באחד מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי פשתן או שיבולת שועל - תגובה
מירב אלטמן27/11/2010לשי,
ניתן לאכול משניהם
שיבולת שועל הינה דגן- מומלץ לאכול כל יום דגנים שונים ומגוונים. שיבולת שועל היא עשירה בסיבים מסיסים לא מכבידים על העיכול כן משביעה ועוזרת לנקות את הגוף מפסולת כמו כן טובה למערכת העצבים והמין ועוד דברים, מומלץ לאכול מהשיבולת שועל המלאה זו שהיא עבה יותר ולא עברה יותר מדי עיבוד.
זרעי פישתן הם זרעים הם עשירים בחומצות שומן חיוניות אומגה 3- שומנים טובים הם גם רכיב תזונתי שחשוב לצרוך כל יום במידה, הם גם עוזרים לפעולת העיכול ועושים עוד דברים.
הרעיון הוא לצרוך מכל רכיבי המזון: דגנים, ירקות, זרעים, קטניות, חלבונים,פירות
הכל במידה וללא הגזמה.
במידה ואתה רוצה לרדת במשקל ולעשות זאת בצורה נכונה ובריאה מומלץ לגשת ליעוץ תזונתי אישי
בהצלחה
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלהדואג27/11/2010
שלום,
האם אפשר לאכול שיבולת שועל ( קואקר ) בלי לבשל אותו?
מה הכמות המומלצת ביום?
תודה,
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
מירב אלטמן27/11/2010שלום אליזר
שיבולת שועל גרוסה דק ניתן לאכול לאחר ששמים עליה מים רותחים מחכים כמה דקות ואז אפשר לאכול
אבל עדיף כן להעביר אותה בישול אמיתי וגם עדיף לאכול שיבולת שועל מלאה (יותר עבה) כי אז גם זוכים לכל הדברים הטובים שיש בה. כמו כן ניתן לקלות אותה בתנור ובעצם להכין גרנולה, שאותה ניתן לשלב בסלטים, עם יוגורט וכו'.
מבחינת כמות, זה תלוי באיזו צורה אתה אוכל אותה, כמו כל דבר לא מדובר על הגזמה
פשוט עד שאתה מרגיש שבע.
בתיאבון
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרמיה25/11/2010
אני משתמשת בסירופ אגבה כתחליף לסוכר והבנתי שהוא מכיל סירופ תירס ופרוקטוז שאינו מומלץ ושיש הרבה זיופים שלו.
עם מה את ממליצה לי להמתיק שתיה? הרי גם בדבש יש פרוקטוז.
האם זה נורא להשתמש בסוכר חום אורגני? ואם לא אז יש איזושהיא אבקה במקום הסירופ, מלבד סטיביה שלא היתה לי טעימה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר - תגובה
חנה הרשקוביץ25/11/2010שלום מאיה!
הכי טוב להמתיק שתיה עם מעט דבש. למרות שהוא מכיל פרוקטוז הוא מזון טבעי יותר ולא מעובד כמו סירופ אגבה. שימי לב שהדבש אמיתי ולא מחומם.
גם לשתות מידי פעם תה עם כפית סוכר חום זה לא נורא אם שאר התזונה בסדר.
אפשר להמתיק גם עם מולסה או סילאן, אם כי סילאן לא מתאים לכל שתיה.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נשרף מצרבות למרותשאול24/11/2010
פעמיים ביום לוסק וכן טאמס בארועים אקוטיים,סודה לשתייה ,מי שיבות שועל ומי גרעיני פשתן לא עוזר ,מלפפנונים עוזר רגעיץ,
מה התזונה המיטבית
בגלל אוטם וסטנסט טריים אני מקבל
פלויקס,מיקרופירין,ליפיטור ופעמיים ביום אומפרדקס,
אני לוקח תוספ כורכום וq10 אכלתי עד לאחרונה ממש הרבה סלטים ירוקים טריים עם פשתו טחון מעט טחינה ושמעט שמן זית כתית ,קטניות חלקו מונבטות,דגים של אומגה 3 בתנורומעט
מאוד חזה עוף בתנור
האם לעבור לתקופה אקוטית בעיקר למרקים ובישול איטי ולהפסיק עם הטריללא בישול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נשרף מצרבות למרות - תגובה
שושנה שרשבסקי24/11/2010שלום שאול,
אני ממליצה לך לגשת לתזונאית או נתורופתית על מנת לקבל הדרכה פרטנית לתזונה מיטבית למצב שלך. צריך להתאים את התזונה לשמירה על כלי הדם, ולטפל בצרבת.
התרופות לצרבת עלולות להפריע לספיגה הטובה של התרופות שאתה מקבל בגלל האוטם.
במקום הלוסק ,הטאמס וכו' 'צריך להתאים לך פורמולה של צמחי מרפא, אבל זה אפשר רק אחרי תשאול והבנה של מכלול הסימפטומים ותסמינים.
.
בינתיים אתן לך בכל זאת כמה טיפים:
בהחלט לעבור למזון מבושל, מאודה, לתקופת מה, ולהימנע ממזון לא מבושל (המזון המבושל מפרק קצת את הסיבים ומאפשר עיכול קל יותר),
ללעוס היטב, לא לשתות בזמן האוכל
להימנע ממזון מטוגן, מתובל מדי, מלוח מדי
מספר ארוחות קטנות עדיפות על פני ארוחה כבדה
להימנע מקפה, תה, סוכרים, הדרים
כמובן להימנע מעישון
ועוד דבר לא לאכל בזמן מתח וכעס
חופן שקדים (לא קלויים) עשוי להקל על צרבת
מציצת קרח
כף חומץ תפוחים בכוס מים ,לשתות בלגימות קטנות
גש ליעוץ מקצועי
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הטיפים ידועים ולא עוזרים
שאול26/11/2010יש לי ידידה שניגשה למרפאה אמא ברמת אביב השייכת לרודריגז ,הבטיחו לה שהיא תפסיק לסבול מצרבות ,לקחו עבור טיפולים על ידי מטפל צעיר די חסר ניסיון הטוען שהוא מודרך על ידי רודריגז ,הרבה אלפי שקלים,כמו תמיד האשימו בכל את הקנדידה המסכנה ודרשו עבורה עוד אלפי שקלים,בסך הכל אחרי הרבה טיפולים ומינוס כ10,000 שקלים וגרון בוער מצרבות ,ידידתי רצה לגסטרולוג שהפסיק את הצרבות בעזרת אומפרדקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הטיפים ידועים ולא עוזרים - תגובה
שושנה שרשבסקי27/11/2010שבוע טוב,
אתה כמובן רשאי ללכת לטיפול קונבנציונאלי.
יתכן שפורמולה טובה של צמחי מרפא תעשה אותה עבודה כמו התרופות, אולי לאט יותר, אבל ללא תופעות הלואי של התרופות
כל אדם בוחר את הטיפול הנכון לו, אבל אי אפשר לברוח מטפול בשורש הבעיה
תזונה לא מתאימה עשויה להיות שורש הבעיה, וכן מתח או תרופות שחייבים לקחת,
אפשר לקבל יעוץ נתורופתי דרך קופת חולים (וכן יעוץ על ידי דיאטנית 'קונבנציונאלית') אני מאחלת לך בריאות טובה וכל טוב
שושנה
נ.ב. תנסה חליטה של פרחי קמומיל , מרגיע מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוסמיה23/11/2010
שלום
אני אוכלת רוב הימים מוצרים טבעיים שלא עברו עיבוד כלשהוא, מתנזרת מקמח לבן, סוכר לבן ואורז לבן (לעיתים רחוקות אני מרשה לעצמי) קונה מזון בד"כ בבית הטבע אך יש לי בעיה עם סלט חומוס שאני מאד אוהבת. בעבר אכלתי של צבר ואז שהתחלתי עם המזון הבריא הורדתי אותו בגלל החומרים המזיקים למינהם ועשיתי חומוס ביתי אך ההכנה והטעם לא מתאים לי יותר וחומוס אורגני בבית הטבע הוא יקר. שאלתי היא אם אני ממש מקפידה על מזון טבעי 99% מהזמן ורק אוכל כף חומוס תעשייתי אחת ביום, האם זה ממש מזיק? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומוס - תגובה
חנה הרשקוביץ24/11/2010שלום מאיה!
אפילו אם את מקפידה על 90% של מזון טבעי מלא ובשאר ה-10% את מרשה לעצמך להתפנק - זה בסדר גמור. במיוחד עם הפינוק של הוא כף חומוס...
כל הכבוד על ההקפדה והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת באיזה ממתיק אתם משתמשים ?אלעד23/11/2010
אני כבר שנים משתמש באספרטיים.
לאחרונה עברתי לסוכלוז - 4 -5 שקיות ביום.
בעקבות קריאת מאמרים אני די מעוניין להפסיק לצרוך כל ממתיק מלאכותי ולעבור למשהו טבעי.
אשמח לדעת מה דעתכם, איזה ממתיק לא יפגע בטעם התה לדוגמא ויכול להיות בריא כאחד. אם אין ברירה אתרגל לשתות בלי להמתיק אבל אשמח לשמוע חוו"ד מקצועית בעניין.
כמו כן, לפי הבנתי ממאמרים שקראתי לאור הנזקים של כל הממתיקים והתרכובות הכימיות מהם הם עשויים כבר עדיף לצרוך סוכר לבן, אני צודק ? (אני משתשמש בדר"כ בחום)
תודה רבה.
נ.ב
אשמח לשמוע גם את דעתם של חברי הפורום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לדעת באיזה ממתיק אתם משתמשים ? - תגובה
חנה הרשקוביץ23/11/2010שלום אלעד!
אכן סוכר לבן עדיף ממתיקים מלאכותיים, כל עוד אתה לא חולה סוכרת.
מה עדיף?
הכי טוב סטיביה אבל יש לה טעם לואי שלא כולם אוהבים.
דבש, מולסה, סילאן, סוכר חום - תחליפים טובים יותר מסוכר לבן. הדבש הכי טוב, הסוכר החום הכי פחות.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה כפיות סוכר מומלץ לצרוך ביום ?
אלעד23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולחילופין כמה כפיות דבש?
אלעד23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולחילופין כמה כפיות דבש? - תגובה
חנה הרשקוביץ23/11/2010סוכר לא מומלץ בכלל.
כפית או שתיים של דבש ביום זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצי ירקותשם22/11/2010
שלום
האם למיץ ירקות יש יותר יתרונות ויעילות מאשר אכילת סלט בשלל ירקות?
בברכה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצי ירקות - תגובה
חנה הרשקוביץ23/11/2010שלום rachel!
יש יתרונות וחסרונות:
מצד אחת, ספיגת ויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים תהיה טובה יותר בשתית מיץ.
מצד שני, מפסידים את הסיבים התזונתיים ואם לא שותים את המיץ מיד הוא מתקלקל ככל שהזמן עובר.
מסקנה - גם וגם!
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צימחוני או תזונת האדם הקדמוןשאול19/11/2010
אתר הבריאות הפופלארי בעולם דר מרקולה,טוען שכל הצימחונים חולים,הוא מטיף לתזונה טבעית ,המון ירקות רצוי לא מבושלים,מעט פירות (סוכר)ודגים ובשר אורגני,הוא מתנגד חזק לכל הדגנים למזוקקים הוא קורא רעל אך גם למלאים הוא די מתנגד בעיקר במצבי חולי כי הן סוכרים וגורמים לקפיצות אינסולין ודוגל באוכל אורגני ולהמעיט בפחמימות
לעומת זה הצימחונים מטיפים להרבה דגנים
אז מה באמת הגישה הנכונה לבראיתונו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צימחוני או תזונת האדם הקדמון - תגובה
חנה הרשקוביץ21/11/2010שלום שאול!
אני לא הכרתי את האדם הקדמון. לעומת זאת אני יודעת ש -
*פחמימות מזוקקות הן אכן רעל.
*לדגנים מלאים יש חשיבות תזונתית רבה.
*כמויות גדולות של מזון מהחי הן גורם לרוב המחלות הנפוצות בעולם המערבי.
*ויטמין B12 הוא חיוני ביותר לבריאותנו ואפשר למצוא אותו רק במזונות מהחי.
*אוכל אורגני עשיר יותר ברכיבים תזונתיים ונקי יותר מחומרים כימיים.
*כל אחד יכול להשתגע ממגוון הדעות, האופנות והמחקרים בענייני תזונה.
המסקנה שלי היא, שצריך לאכול מזון מלא, בעיקר מהצומח, ומעט מוצרים מהחי, ולהתרחק ממזונות מעובדים. ולשמור על איזון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצימחוני או תזונת האדם הקדמון - תגובה
שושנה שרשבסקי21/11/2010שלום שאול,
אין גישה אחת נכונה
יש הסכמה רחבה שמזון מעובד, סוכרים פשוטים, צבעי מאכל אינם מטיבים עם הבריאות
יש הסכמה רחבה היום שתזונה צריכה להיות מושתתת על הרבה ירקות, דגנים מלאים, קטניות, פירות ומעט חלבון מן החי למי שרוצה וטוב לו.
אבל ברור שאין תזונה שהיא מתאימה לכל, כל אדם הוא שונה, הצרכים הם מגוונים, הטעמים הם שונים, העכול הוא שונה, לכן התזונה צריכה להיות אינטגרטיבית, להתאים את עצמה לבן אדם.
לאחד מתאים ירקות לא מבושלים אך לשני זה יגרום לבעיות קשות בעיכול, אחד רגיש למזון זה או אחר ולאחר זה המזון האולטימטיבי בשבילו.
בחורף מרבית האנשים יעדיפו ירקות מבושלים, ובקיץ יעדיפו ירקות שלא עברו חימום.
דגנים מלאים הם מזון בריא לרוב האנשים אבל במצבי חולי מסוימים, יהיה צורך להימנע מהם, לדוגמה יש אנשים רגישים לגלוטן והם יצטרכו להימנע מחלק גדול של הדגנים.
פחמימות מורכבות, בעלי אינדקס גליקמי נמוך אינם מעלים מהר את הסוכר בדם, (גם בגלל הכמות הגדולה של סיבים המצויים בהם) ובדרך כלל הן מזון מעולה גם לסוכרתיים ,דווקא עודף של חלבונים ושומנים עלולים לגרום לבעיות.
לסיכום, להתאים את התזונה לאדם, ולא ללכת על פי דיאטות שונות ומשונות
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה פחמימות מזוקקות?
חנה הרשקוביץ21/11/2010מחקתי בטעות את השאלה שלך, אבל הנה התשובה:
דגנים שעיבדו אותם והוציאו מהם את הקליפה ומרכיבים נוספים כמו אורז לבן וקמח לבן שהם בעיקר עמילנים וחסרים את הערך התזונתי המקורי. גם סוכרים למיניהם - סוכר לבן, סוכר ענבים, סירופ תירס ועוד - הם פימימות מזוקקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל בבקשה פירוט?
דרור03/06/2013הי חנה,
תודה על תשובתך.
אנא צרפי רשימה של מאכלים כגון שציינת ואם אפשר אז גם את המקבילה שלהם.
לדוגמא:
אורז לבן - אורז מלא.
תודה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דוגמאות בבקשה
דרור03/06/2013הי חנה,
תודה על תשובתך.
אנא צרפי רשימה של מאכלים כגון שציינת ואם אפשר אז גם את המקבילה הבריאה שלהם.
לדוגמא:
אורז לבן - אורז מלא.
תודה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שלי לדרור בקשר למה ששאלת
הראל07/06/2013מן הסתם שמה ששאלת מאוד פשוט. כל מה שמלא הוא בריא. אורז לבן, פסטה, פתיתים, לחם מקמח לבן וכדומה הם מוצרים שעברו תהליך להסרת הקליפה והמרכיבים המרכזיים והבריאים של הדגן.
הדגנים הבריאים הם: אורז מלא, בורגול, כוסמת, לחם מקמח מלא, קוואקר וכדומה.
בקשר לצמחונות ולמה ששאלת על דגנים וחלבון.
אני, כאדם צמחוני (כמעט טבעוני- לא אוכל גם מוצרי חלב ומעט מאוד ביצים) יכול להגיד לך שהפסקתי לפני כ-9 חודשים לאכול בשר, דגים ומוצרי חלב, ביצים אחרי כמה חודשים הפסקתי לאכול. אני חייב להגיד שמאוד חשוב לאכול כל יום גם קטניות (חלבונים מהצומח כמו: אפונה, שעועית, עדשים וכדומה) וגם דגנים (פחממות כמו: כוסמת, אורז מלא, בורגול וכדומה). בבדיקת הדם האחרונה שעשיתי ראיתי שרמות הברזל והb12 שלי נמוכות, הסיבה הייתה שפשוט הזנחתי את הגוף ולא אכלתי באופן מסודר את הקטניות שמכילות כמויות גדולות של ברזל.
אחרי בדיקות הדם האחרונות אני מקפיד לאכול כל יום קטניות ודגנים ככה שאני באמת מבין שבלעדיהם הגוף שלי לא יקבל את מה שהוא צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה שלי לדרור בקשר למה ששאלת - תגובה
חנה הרשקוביץ28/07/2013שלום דרור וסליחה על העיכוב בתשובה :)
פחמימות לא מעובדות מגיעות בטבע בעיקר בפירות (המקור הכי טוב) וכעמילנים (בתוך ירקות עמילניים כמו תפוחי אדמה ובטטות, בתוך דגנים ובתוך קטניות).
לגבי דגנים וקטניות, ככל שהמוצר שלם יותר ולא מעובד, כך יהיה בריא יותר.
ניתן בהחלט להשיג ברזל וחלבון ללא אכילת דגנים וקטניות אך כדאי ללמוד איך לאכול נכון על מנת להצליח.
דגנים מלאים: חיטה מלאה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל (קווקר גס), אורז מלא, קינואה, תירס, דוחן, כוסמת, כוסמין.
קיטניות (שעועית, חומוס, וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי קטניות קפואותאביב19/11/2010
שלום,
רציתי לשאול לגבי קטניות מבושלות קפואות, כמו סנפרוסט
שקונים את זה מבושל וקפוא, אני בייוחד קונה חומוס מבושל קפוא ושעועית
אדומה מבושלת קפואה, רציתי לדעת אם זה מאבד מהערך התזונתי בצורה הזו
או שכשאני קונה סנפרוסט אני מקבל את כל הערכים התזונתתים של הקטניות.
אני כמובן שואל בגלל שזה הרבה יותר נוח לבשל את השעועית ככה מהר
מאשר להשרות כל הלילה ולבשל שעתיים כמו שזה לוקח בדרך כלל.
ועוד שאלה לא קשורה שרציתי לשאול לגבי בישול.
יש את השילוב הקלאסי של דגן וקטניה שנותנים חלבון מלא,רציתי לדעת אם
אני יכול לבשל באותו סיר סוגי דגנים וקטניות שונים ואיך אני עושה את זה,
אם נגיד אני רוצה לבשל גריסי פנינה ועדשים באותו סיר אם זה אפשרי ואם כן איך
עושים את זה, בדרך כלל רשום להביא לרתיחה ואז נגיד לבשל על אש קטנה
מס' דקות מסויים, גריסי פנינה נגיד ועדשים אדומות שניהם לוקחים איזה 20
דקות אז אולי אני יכול לבשל אותם ביחד?
ואותו דבר לגבי דברים שיש להם זמן בישול שונה,
וסתם עניין אותי מה הסיבה שצריך להביא קודם לרתיחה ורק אז לבשל על אש
קטנה ולא נגיד ישר לבשל על אש קטנה אם אתן יודעות.
תודה מראש, אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול קטניות
חנה הרשקוביץ21/11/2010שלום אביב!
הבעיה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה בשימוש בקטניות מוכנות קפואות, זה אם השרו אותם כמו שצריך לפני הבישול.
אתה יכול להכין לבד בבית בדיוק כמו סנפרוסט:
פעם בחודש-חודשיים תשרה כמות גדולה של קטניות 12-24 שעות, תבשל אותם בסיר לחץ או בסיר רגיל עד שזה כמעט מוכן, תסנן ותקפיא במנות.
וזה באמת מאוד נוח.
לגבי בישול דגן עם קטניה - בד"כ צריך להביא את הקטניות למצב כמעט מוכן ואז לבשל אותם עם דגן לפי זמן הבישול של הדגן. למרות שעם עדשים זה מסתדר יותר טוב כי הם מתבשלות יותר מהר. גם לשעועית 'מאש' מספיק השריה טובה ואז בישול עם דגן מלא.
וזה בסדר לאכול קטניות ודגנים בארוחות שונות לגמרי. גם ככה הגוף שלנו יודע להפיק מהם את החלבונים הדרושים לו.
למה להביא לרתיחה? כי על אש קטנה ייקח למים להתחמם הרבה יותר זמן...
יותר מהר להרתיח ואז לתת לזה להתבשל על אש קטנה.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן זיתמיה15/11/2010
שלום
כדאי שדגנים מלאים יהיו לי טעימים, אני מבשלת אותם בישול מלא ושמה בגריל 20-30 דקות עם שמן זית (למלוחים) ושמן שומשום (למתוקים).
בישול בלבד של דגנים מלאים מגעיל אותי! חייבת לאכול אותם שהם "קריספי".
האם זה הופך את זה ללא בריא בגלל החימום של השמן? מה ניתן לעשות??? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום שמנים
חנה הרשקוביץ15/11/2010שלום מור!
זה נכון שעדיף לא לחמם שמנים.
אבל אם את לא יכולה לאכול בלי השמן אז זה לא נורא. בפרט כשהשמן הוא שמן זית שמתקלקל פחות מהר.
תשתדלי לחמם בחום הכי נמוך שזה עושה לך טעים.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלק אדוםאני13/11/2010
ידוע כי סלק אדום ממריץ את מערכת העיכול,אילו עוד מאכלים ממריצים ומפעילים את המערכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלק אדום - תגובה
שושנה שרשבסקי13/11/2010שלום,
יש "עצות סבתא" שעשויים להועיל:
מיץ שזיפים (מושרים במים בלילה, לשתות את המים בבוקר
כף שמן זית על הבוקר על קיבה ריקה, אפשר להוסיף מיץ עגבניות לטעם.
אבל אם רוצים באמת להימנע מעצירות, כדא לאמץ הרגלי אכילה ושתייה נכונים:
שתייה מרובה (מים, חליטות צמחים- לא משקאות מוגזים ומתוקים, לא תה וקפה)
מזונות עתירי סיבים
פרות, ירקות , דגנים מלאים,אורז מלא, לחם מלא, שיבולת שועל, קטניות
זרעי פשתן (אפשר בביו יוגורט)
להימנע ממזונות המפריעים לחילוף חומרים של מערכת העיכול:
קמח לבן ומוצריו, סוכר לבן, מזונות מעובדים , לצמצם או להוריד צריכת חלב ומוצריו
וכמובן
לעשות פעילות גופנית
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבת שיש להמנע משתיית תה
רחל13/11/2010שלום
כתבת שיש להימנע משתיית תה. מדוע?
אני שותה בערך 2-3 כוסות תה קמומיל/אכיניצאה עם כפית דבש. זה לא טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבת שיש להמנע משתיית תה - תגובה
שושנה שרשבסקי14/11/2010שלום,
הכוונה לתה שחור, המכיל קפאין (תאין), את יכולה לשתות כל סוגי ה"תה" ללא קפאין, קמומיל זה מצוין, גם שומר, לאויזה, ועוד סוגים רבים אחרים אנחנו קוראים להם חליטות.
גם תה ירוק הוא טוב (נוגד חמצון זק, אבל מכיל גם קפאין).
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומרים איטיאנונימית12/11/2010
שלום
אני בת 19, מתעמלת במכון כושר כל יום, לרוב שעתיים בכל פעם, אוכלת מזון טרי עם סיבים תזונתיים (חיטה מלאה, דגנים וכדומה), אוכלת הרבה ירקות. לא אוכלת בכלל ג'אנק פוד ולא מאפים (מלבד שתי פרוסות לחם שחור בבוקר).
אני מאוד מקפידה על אורח חיים בריא.
למרות כל זאת, חילוף החומרים שלי איטי, והיציאות מאכזבות. לא מדובר בעצירות.
מה עלי לעשות?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חילוף חומרים איטי - תגובה
חנה הרשקוביץ13/11/2010שלום אנונימית!
אני לא יכולה לענות לך במסגרת זו.
יכולים להיות גורמים רבים לבעיה - תזונתיים, פיזיולוגיים, נפשיים. בשביל למצוא אותם כדאי שתפגשי עם איש מקצוע שישב איתך באופן אישי ומעמיק וימצא את הגורם.
אני הייתי בודקת קודם כל רמות של הורמוני בלוטת התריס. אבל שוב - זו רק סיבה אחת ואולי אצלך יש בעיה אחרת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר ענביםמאיה12/11/2010
מה עדיף לשימוש בעוגה מבחינה בריאותית: חצי כוס סוכר ענבים או דבש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר ענבים - תגובה
חנה הרשקוביץ13/11/2010שלום מאיה!
סוכר ענבים הינו גלוקוז. גלוקוז הוא הצורה בה הסוכר נמצא בדם. היחידה הקטנה ביותר שנספגת לגוף. לכן סוכר ענבים מעלה במהירות את רמת הגלוקוז - הסוכר - בדם כי אין לו צורך לעבור פרוק נוסף כמו פחמימה מורכבת יותר.
המטרה שלנו היא להשאיר את הגלוקוז בדם ברמות נמוכות ויציבות לאורך זמן.
גם דבש מעלה את רמות הסוכר בדם אבל בצורה פחות קיצונית והוא גם מכיל רכיבים תזונתיים בריאים והוא טבעי יותר.
לכן הבחירה שלי תהיה חצי כוס דבש.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תכולת יוד בירקותגיא11/11/2010
שלום, יש לי כמה שאלות שהייתי שמח לתשובה עליהם לגבי תכולה של יוד במזונות שונים
אני מנססה להגביל את צריכת היוד שלי בגלל שאני סובל מאקנה וקראתי שצריכה של יוד
מחמירה אקנה.
אני לא ממש אוכל דגים ואצות ים בגלל זה, אני לוקח כמוסות אומגה 3 לכפר על זה,
בכל זאת אני אוכל הרבה ירקות שזה מצוין, הייתי רוצה לדעת אם זה אפשרי לקבל
מספיק יוד מהירקות שאני אוכל בלי צורך בלאכול דגים או דברים שעשירים מדי ביוד.
האם אתן יודעות לגבי תכולת יוד בירקות בארץ? כי אני מבין שזה מאוד תלוי באדמה שהם
גדלים עליה, האם יש ירקות שתכולת היוד בהן גבוהה יותר מבירקות אחרים?
הירקות שאני אוכל הם בעיקר מלפפון, פלפל, גזר, עגבניה, חסה ערבית, בצל.
כרוב וברוקולי מדי פעם (הבנתי שאלה דווקא מגבילים שימוש היוד בגוף).
בנוסף הייתי רוצה לדעת אם יש דגים שאין בהם רמה גבוהה של יוד למשל
דגי מים מתוקים האם הם נמוכים ביוד ואיזה דגים כדאי לצרוך אם אני כן אחליט לאכול,
האם יש בדגי מים מתוקים פחות יוד ורמה זהה של אומגה 3?
ירק שאני רוצה להוסיף לתזונה כי קראתי שהוא מאוד זה מנגולד, האם הוא בעייתי
מבחינה של יוד כי הבנתי שהוא דומה לתרד ותרד הבנתי שסופח אליו הרבה יוד.
ועוד שאלה קטנה לא קשורה,
אני אוכל עוף על בסיס יומי, או עוף או בשר הודו, ובשר אדום פעם בשבוע/שבועיים,
האם זה בסדר לאכול עוף כל יום? מה החסרונות/יתרונות?
והאם העוף שאני קונה בסופר רגיל מלא בהורמונים ואנטביוטיקה שמכניסים לעופות?
האם כדאי ואפשרי לקנות בשר ועוף שהם אורניים/שלא ממלאים אותם בהורמוים
ואנטיביוטיקה?
תודה מראש וסליחה שהצפתי בשאלות :) אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על יוד ועל חלבון מהחי - תגובה
חנה הרשקוביץ14/11/2010שלום אביב!
הקשר בין יוד לאקנה הוא לא חד משמעי. יש אנשים שיגיבו לכמויות גדולות של יוד (מעל 150 מק"ג) בהתפרצות של אקנה, אך לא כולם.
מצד שני, יוד הוא מינרל חיוני ביותר לבריאותנו.
זה נכון שכמויות היוד במוצר הסופי תלויות באיכות האדמה. בגלל זה עדיף לאכול גידולים אורגניים. אמורות להיות כמויות טובות של יוד בסויה, שום, אבוקדו, גזר, פטריות, כרוב לבן, בצל, אגס, ואורז מלא.
ישנם ירקות גויטרוגנים - שמפריעים לספיגת יוד ע"י בלוטת התריס - ירקות ממשפחת המצליבים כמו כרוב וברוקולי וכן סויה, בוטנים, דוחן וצנוברים. המרכיב הגויטרוגני נהרס בבישול קצר.
קח בחשבון שיוד חשוב לא רק לבלוטת התריס.
בדגי מים מתוקים יש פחות יוד, אם בכלל יש.
אני ממליצה לך לאכול מעט דגי ים, ואצות, ומנגולד ופרות וירקות בשפע ולטפל באקנה מכיוונים אחרים.
לגבי העוף והבשר:
מזונות מהחי קשורים קשר הדוק למחלות רבות - מחלות לב, השמנה, סוכרת, סרטן, מחלות כליה, אוסטאופורוזיס ועוד.
באוכלוסיות שהתזונה שלהן מכילה כמויות גדולות של חלבונים מהחי יש את השכיחות הכי גבוהה של המחלות הללו. באוכלוסיות שהתזונה שלהן מבוססת על מזון צמחי ורק מעט מזון מהחי, שכיחות המחלות הללו נמוכה מאוד עד אפסית.
כמות גדולה של חלבון מהחי מעלה את רמות החומציות בדם וכך גורמת להפרעות רבות.
כדאי לצמצם את צריכת העוף והבשר לפעם-פעמיים בשבוע. אולי תראה גם שיפור באקנה בעקבות כך.
וכמובן - בעופות מגידול אורגני תקבל יותר עוף ופחות הורמונים.
אם העוף גדל בחוץ חופשי וניזון מעשב, תכולת השומנים שלו תשתפר - במקום כמויות גדולות של אומגה 6 תקבל יותר אומגה 3.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה אחת
אביב14/11/2010קודם כל המון המון תודה על התשובה המפורטת.
רק מה שהייתי שמח אם תבהירי לי זה לגבי המנגולד אם יש בו רמות גבוהות של יוד
האם יש איזו רשימה או מקור מידע שאני יכול לדעת איזה ירקות
סופחים הרבה יוד ואיזה פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה אחת - תגובה
חנה הרשקוביץ14/11/2010לא חיפשתי המון אבל לא מצאתי כמה מק"ג יש במנגולד.
באופן כללי בירקות יש בערך 30 מק"ג יוד ל-100 ג'. שזה לא הרבה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך למנוע בריחת סידן.מיכל11/11/2010
אני אלרגית למוצרי חלב. רציתי לדעת מה עלי לאכול וכמה על מנת לקבל את כמות הסידן שאני צריכה ביום. אני אוכלת הרבה שמיר, אמרו לי שיש בזה הרבה סידן. האם כל הסידן בשמיר נעכל בגוף??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך למנוע בריחת סידן. - תגובה
חנה הרשקוביץ13/11/2010שלום מיכל!
קודם כל אני ארגיע אותך - מוצרי חלב הם לא מקור טוב לסידן, בניגוד לפרסומות של תנובה.
מוצרי חלב תורמים לבריחת סידן מכיון שהם מכילים אחוז גבוה של חלבון מהחי שגורם לחומציות גבוהה בדם, דבר שמזמין בריחת סידן (בסיסי) מהעצמות לדם כדי לאזן את החומציות.
כדי למנוע 'בריחת סידן' - אוסטיאופורוזיס - צריך לאכול תזונה טבעית ומגוונת - צפיפות העצם לא מושפעת אך ורק מסידן כי אם ממגוון רכיבים תזונתיים כמו מגנזיום, בורון, ויטמין K ועוד.
לפעילות גופנית נושאת משקל יש חשיבות עליונה במניעת אוסטאופורוזיס.
חשיפה נבונה לשמש חיונית לצפיפות העצם.
סידן את יכולה לקבל ממזונות רבים: אגוזים, שקדים, זרעים (שומשום, חמניות וכו'), דגנים מלאים, קטניות כמו שעועית לבנה, חומוס, ירקות עליים כמו פטרוזיליה, ברוקולי ועוד, דוקא בשמיר אין כל כך הרבה.
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)