פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת מצווה
    אורלין
    26/10/2010

התיאומים שלי בני 12 בן ובת, (תאריך הולדתם באוגוסט) לא חגגתי לבת בת מצווה רציתי לחגוג לשניהם יחד למורת רוחה של הבת שלא הסכימה. וכך זה נשאר עד עתה מי יוכל לענות לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת מצווה

הוספת תגובה

• בת מצווה - תגובה

אדוה דרור
    27/10/2010

אורלין שלום,

זו אכן דילמה רצינית איך לחגוג בת/בר מצווה , איך לתת לכל אחד ואחת מהם
    את החגיגה המיוחדת הזאת , להרגיש את היום המיוחד הזה בדרך שתעשה אותו/ה מאושרים.
    בכדי לסייע לך אני זקוקה ליותר פרטים האם את מדברת על החגיגה המשפחתית או על חגיגה לחברים?או לחגיגה משותפת לכולם?
    מה את מרגישה וחושבת לגבי מסיבות נפרדות? האם מדובר באלמנט כלכלי בלבד (שכמובן שהוא חשוב וגדול מאוד במקרה כזה) או שיש לך התנגדות מסיבות אחרות?
    האם הם באותה כיתה?
    איך הקשר ביניהם? האם חל שינוי בקשר ביניהם בגיל הזה?
    אשמח לשמוע ממך
    אדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב ימי מחלה?
    יוני
    04/10/2010

שלום
    יש לי תאומים בן ובת בני 4 חודשים
    ורציתי לדעת בבקשה כמה ימי מחלה מגיע לאמא ו\או אבא עקב מחלה של הילדים ,והאם זה לכול ילד יש מספר ימי מחלה משלו או לשנהם יחד ???
    והאם חישוב "שעות הנקה" זה חישוב לכול ילד בניפרד או לשנהם יחד ?
    לפי החוק לילד אחד
    שעה אחת אחרי חופשת הלידה למשך 4 חודשים
    תודה יוני

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב ימי מחלה?

הוספת תגובה

• חישוב ימי מחלה? - תגובה

אדוה דרור
    04/10/2010

יוני שלום,

פורום זה מייעץ בנושא הורות לתאומים
    אינני בקיאה בחוקי הביטוח הלאומי
    נסה באתר ביטוח לאומי
    או בגוגל להקיש "ימי מחלת ילדים"

בברכה

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים -זכויות
    jb
    28/09/2010

שלום רב
    אני בשבוע ה- 8 להריוני כאם חד הורית הנושאת תאומים ברחמי
    האם במסגרת הטבות לאם חד הורית ובמיוחד לתאומים יש לי הזכות להגיש בקשה לתמ"ת בבקשה להעסיק עובדת זרה ?!

תודה וחג שמח JB

לקביעת תור
    סגירה
    הריון תאומים -זכויות

הוספת תגובה

• העסקת עובדת זרה

אדוה דרור
    28/09/2010

שלום רב,
    עלייך לפנות לביטוח לאומי לייעוץ
    בנושא , נסי באתר שלהם או במוקד הטלפוני
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומות זהות שבוע 35 . מתי קיסרי?
    גלגלית
    24/09/2010

אני בהריון של תאומות זהות (מונו - בי) בשבוע 35. שתיהן במצג ראש, במשקלים של כ- 2,600 כל אחת. בעוד שבית חולים אחד המליץ על ניתוח קיסרי בשבוע 36 - "נוכח הסיכונים העלולים להתפתח בהריון מסוג זה בחודש התשיעי", בית חולים שני עמד על כך שיש להמתין עד שבוע 38 - ואם לא תתפתח לידה רגילה יש לנתח. אני מאוד מבולבלת. נקבע לי ניתוח בשבוע 36+2 בבית החולים הראשון. האם המתנה להתפתחות לידה רגילה תסכן את העובריות ?

הוספת תגובה

• לגלגלית

אדוה דרור
    26/09/2010

גלגלית שלום,

אלו החלטות רפואיות שלצערי אין באפשרותי לייעץ לך לגביהן,
    אני מניחה שזה תלוי בהריון האם את מוגדרת בסיכון גבוה או לא
    כיוון שאני מכירה מקרים של לידת תאומים גם בשבוע 40
    מציעה לך להתייעץ בפורום הריון ולידה המצוי גם הוא בפורטל זה

חג שמח
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    21/09/2010

שלום רב,
    בני בן שנה ו 7 חודשים נמצא בגן החל מגיל שנה.
    הגננת מתלוננת בפני על כך שהוא מושך בשיער לכל הילדים בגן ומכאיב להם מאד.
    בני לא מדבר כלל וזוהי דרכו לתקשר עם הילדים.
    חשוב לי לציין שבבית הוא לא נרדם בלי לשחק לי בשיער וללפף אותו סביב המוצץ.
    אף פעם לא הראיתי לו התנגדות לכך.
    כיצד אוכל לגמול אותו מהמשחק בשיער שלי ומשיכת השיער לילדי הגן?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לרן

אדוה דרור
    26/09/2010

רן שלום

נשמע שאת עוברת תקופה לא קלה
    לא פשוט לשמוע מהגננת שהילד שלך מציק לילדים אחרים בגן
    אכן את צודקת והתגובות שלו הן מתוך רצון לבטא את עצמו
    ומתוך אי יכולת לבטא עצמו באמצעות דיבור
    זוהי תופעה מוכרת בגיל הזה, מה שחשוב זה להיות אמפתיים
    לילד לנסות ללמד אותו לתת לגיטמציה לרגש שלו אפילו שהוא עדיין לא מדבר
    כלומר כשהוא כועס ומושך בשיער להגיד "אתה מאוד רוצה ש... ישחק איתך ,
    אתה מאוד כועס עכשיו" וכו'..., המללת הרגשות תסייע לו לחוש שמבינים אותו
    והתסכול ירד.
    לגבי משיכת השיער שלך את אומרת שאף פעם לא הראית לו התנגדות
    זוהי אמירה משמעותית, לפני שתנקטי פעולה בעניין עליך
    להיות שלמה עם ההחלטה, לשאול את עצמך מה זה משרת עבורו?,
    מה יקרה אם לא יהיה לו את זה?, איך את תרגישי אם הוא לא יעשה את זה?
    עד כמה את רוצה שהוא יפסיק? כשכל התשובות האלה יהיו מגובשות אצלך
    ותוכלי להגיד לעצמך בפה מלא שאת רוצה שזה יפסיק
    תצטרכי לעבוד במשך כמה ימים, להיות החלטית ולהגיד לא
    כדאי שתחשבי על אלטרנטיבה להציע לו כמו שמיכה קטנה או חיתול
    וכל פעם שהא רוצה ללפף את השיער תגידי משהו בסגנון
    "זה לא נעים לאמא, אני לא מרשה למשוך לי בשיער אבל אני מרשה
    לקחת את זה במקום"
    כמובן עלייך להיות מוכנה לקצת בכי ועצבים אבל במידה ותהיי עיקבית זה ייגמר תוך מספר ימים
    בהצלחה
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהות או לא?
    גלוש
    14/09/2010

שלום רב
    יש לנו תאומות בנות 13 בהיריון כל הרופאים אמרו זהות בשליה אחת חוץ מרופא אחד שאמר השליה עם מחיצה באמצע אולי דבוקה אולי שלמה
    הבנות מאוד דומות אך לא זהות לגמרי
    האם אפשר לדעת בוודאות?
    תודה גלוש

לקביעת תור
    סגירה
    זהות או לא?

הוספת תגובה

• לגלוש

אדוה דרור
    14/09/2010

שלום רב,

ראשית את יכולה לבדוק אם יש להן אותו סוג דם
    אם סוג הדם לא זהה אז הן בוודאות תאומות לא זהות
    אם סוג הדם זהה ואת מעוניינת להמשיך בבדיקה
    עליך לבצע בדיקת DNA במעבדה המוסמכת לכך
    את יכולה לחפש באינטרנט או בעזרת קופת החולים שלך

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דומות ושונות
    שמרית
    13/09/2010

שתי התאומות שלי נראות זהות אבל נורא שונות זו מזו. אחת בכיוון ריאלי, אחת הומאני. אחת רוצה חוג כתיבה, אחת חוג כדורסל. האם זה טוב? האם לעודד אותם ללכת בכיוונים נפרדים? האם זה לא יצור בעיה בקשר ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה
    דומות ושונות

הוספת תגובה

• לשמרית

אדוה דרור
    14/09/2010

שמרית שלום,

נראה כי את מאוד חוששת מטיב הקשר והיחסים בין בנותייך לאורך זמן, במיוחד אם הן יפנו לכיוונים שונים. על מנת שאבין את התמונה קצת יותר טוב אשמח אם תספרי לי בנות כמה הן? האם הן באותה כיתה? האם יש להן חברות רק משותפות/ חלק משותפות? איך היחסים ביניהן באופן כללי? האם יש עוד אחים בבית? איך הן מבחינת לבוש? חדר משותף?

מחכה לתשובתך

שנה טובה וגמר חתימה טובה
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למכירה המון פריטים
    רינת
    12/09/2010

אני מחולון ואני מוכרת:
    עגלת פג בצבעי כחול-אדום כולל סלקל ואמבטיה - 1000 ש"ח לכל הפריטים יחד . במצב מצויין- הייתה בשימוש 4 חודשים בלבד
    2 נדנדות של פישר פרייס דגם אקווריום- במצב מצויין- 400 ליחידה
    לול סטנדרטי של מוצצים- 350
    2 מזרנים ללול- 70 לשניהם
    פרטי לבוש מגיל אפס עד מידה 2- חליפות מעבר , גופיות, חזיות, רגליות, בגדי גוף, - 5 ש"ח ליחידה, בגדים מעטים של שילב- 20 ש"ח ליחידה
    2 מעילונים מפליז- מידה 6 חודשים- 30 ש"ח ליחידה,
    סדינים לעריסה- 10 ש"ח
    סדינים לעגלה- 5 ש"ח
    מיטה של משכל בצבע שמנת עם ריבועי עיטור של חיות- 450
    מגני ראש ל: מיטה, עריסה, לול,- 30 ליחידה
    סלקלים של גרקו- בצבעי פיסטוק ירוק- 400 ליחידה
    כיסא הנקה בצבע כחול-ירוק עם פרחים + הדום לרגליים - 350
    לול קמפינג חדש - היה בשימוש רק פעם אחת- 250-בצבעי כחול-תכלת,
    מוביילים- 20 ליחידה,
    2 טרמפולינות של פישר פרייס כחולות במצב מצויין- 300 ליחידה,
    פח לחיתולים- לא היה בשימוש חוץ ממעצור לדלת...- 50 ש"ח

לקביעת תור
    סגירה
    למכירה המון פריטים

הוספת תגובה

• עוד רלוונטי??!!

גלית
    01/12/2010

היי..אם זה עדיין רלוונטי. אני אשמח לקחת ממך את הלול קמפינג.
    איך אפשר ליצור איתך קשר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העגלה רגילה או תאומים?

מיקה
    26/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומות מקסימות
    שירית
    04/09/2010

בנותיי בנות שנתיים ושלושה חודשיים מתוקות להפליא.
    התחלנו את תהליך הגמילה לפני כחודש ומאז היו לכל אחת מהן שתי הצלחות והשאר פספוסים אבל אני לא מתייאשת וממשיכה בניסיונות לגמול אותן לטובתן.
    ביתי הראשונה, ילדה חכמה במיוחד, מתוקה, מדברת שוטף אבל מאוד שובבה, ילדת "הדווקא", ממש עושה לי ביה"ס... כל דבר שאני אוסרת עליה לעשות היא עושה (לדוגמה, לא ללחוץ על הכפתורים בדיוידי או לא לכבות ולהדליק את האור בחדר,או לא להוריד את הסדין במיטה היא ממשיכה לעשות וצוחקת צחוק גדול) זה מייאש ומתסכל ובכל פעם שהיא עושה זאת אני שמה אותה בלול להירגע...אבל אחרי 5 דקות היא חוזרת על מעשיה משמע זה לא עובד כלל אלא מרגיע קצת. הילדה במאבקי כוח איתנו ואין לי מושג מהי הדרך הנכונה לנהוג איתה. אני משתדלת לגרום לילדה להרגיש משמעותית היא עוזרת לי להוריד כביסה ולקפל, לארוח שולחן, לצייר, השבוע הכנו עוגה ביחד, הילדה מבלה בפארקים והסביבה הקרובה של הסבים והדודים באמת חמה ותומכת כך שאני לא מבינה מה עליי לעשות על מנת לגרום לה לא לנסות להוכיח לנו שהיא יכולה לעשות את ההיפך ולרתום אותה לשתף פעולה.
    לגבי ביתי השנייה, ילדה מדהימה במיוחד! מתוקה וחכמה אף היא, קצת פחות עושה דווקא אבל רגשנית במיוחד ולומדת מאחותה לעשות לנו תרגילים.
    השבוע, באחד הערבים אבדו שני המוצצים ולא הייתה לי אפשרות להביא להם מוצץ והם נרדמו ללא מוצץ והם פשוט לא הפסיקו לבכות ממש! בכי ממש היסטרי חצי שעה עד שנרדמו מותשות, כאב לי הלב ממש אבל הרגשתי בפנים שזה לא הגיוני ולא מקובל שזה בגלל המוצץ ואני לא מבינה מה לעשות...
    תודה, אשמח לכל עיצה פרקטית שתלמד אותי לנהוג נכון עם בנותיי ,
    תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    תאומות מקסימות

הוספת תגובה

• לשירית

אדוה דרור
    05/09/2010

שירית שלום,

נשמע שאת ובעלך עוברים תקופה לא קלה, מדבריך רואים את ההשקעה הרבה שאת משקיעה בילדותייך,אם בעידוד עצמאותן ואם בזמן איכות וזמן לבד איתכם ועם המשפחה המורחבת, את מתארת פעילויות רבות שאת עושה איתן , ובאמת נשמע שאת כל כולך איתן, ולמרות כל זאת ואולי דווקא בגלל זה את מרגישה מאוד מתוסכלת לאור התנהגותן בזמן האחרון.

ציינת שבנותייך הן בנות שנתיים ושלושה חודשים זהו בדיוק הגיל שבו מתחילות התופעות שאת מתארת , כלומר זהו שלב התפתחותי נורמאלי, בשפה המקצועית הוא נקרא
    "גיל שנתיים הנורא" (terrible two) . מה שבעצם קורה בגיל הזה הוא שהפעוט מתחיל תהליך של נפרדות וייחודיות. ילדותייך כבר הולכות בכוחות עצמן, יכולת התקשורת שלהן גבוהה והן בעצם מתחילות תהליך של יצירת ההבחנה בינן לבינך . מן הסתם תשמעי הרבה "אני לבד" "לא רוצה" ומקרים דומים למקרה של ילדתך שמכבה את האור ועושה "ההיפך" ממה שאת מבקשת. למעשה מה שהיא רוצה להגיד לך זה אני כאן, אני כבר פחות התינוקת שהיא חלק בלתי נפרד ממך ויותר ילדה בפני עצמי שיכולה ללכת לבד ויכולה להחליט מה היא רוצה ומה לא.
    מה שחשוב להקפיד בשלב זה הוא:
    1)שהגבולות יהיו ברורים, לא לוותר על הגבולות, להחליט בשיתוף עם בעלך מה הם הגבולות החשובים לכם ועליהם להתעקש ובדברים אחרים לצמצם כדי להקטין את נקודות החיכוך והתסכול, כך לדוגמא את יכולה להחליט שהורדת סדין מהמיטה פחות משמעותי מבחינתך אבל משחק בחשמל זה קו אדום.
    2)לא להיכנע להתקפי הזעם שהם חלק בלתי נפרד משלב זה, אלא להישאר איתנים, להרגיע את הילדה באמצעות חיבוק או שטיפת הפנים , להציע לה להירגע עם דובי/מוצץ במקום אהוב ובעיקר
    לאפשר לה להרגיש את הכעס ולהגיד לה שאת "מבינה שהיא עצובה/כועסת כי זה לא נעים שאת מאוד רוצה... ולא מקבלת"
    3)לזכור - זה לא נגדך אלא זה בעדה
    4)ממליצה לך על ספר מצוין שנותן המון טכניקות להשגת שיתוף פעולה מהילדים במיוחד בגיל הרך "איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ואיך להקשיב שהילדים ידברו"

שנה טובה
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת, צירים מוקדמים...
    שלומית
    04/09/2010

היי
    אני בת 31 בשבוע 23+3 עם תאומים אחרי חודש טיפולים הורמונליים, הזרעה והפחתה משלישייה .
    היום הלכתי לבדיקה שגרתית ( אני במחלקת סיכון גבוהה) והרופאה ראתה פתיחה קטנה והשכיבה אותי עם מוניטור צירים ונראה היה שיש לי צירים אבל הם עברו מהר מאוד לכן לא נתנו לי תרופות בינתיים ושלחו אותי לבית ואני מתחילה שמירה, אני לא יודעת מה בדיוק ההגבלות של השמירה? ואך אני אדע אם יש שוב צירים אני מפחדת מאוד כי את אלו שהיו היום לא הרגשתי בכלל, אמרו לי לבדוק אם הבטן קשה ויש לחץ מתחת לשלפוחית או בצדדים אבל קשה לי לדעת תמיד יש כל מיני הרגשות מוזרות בבטן ואך מבדילים בין זה לבין בעיטות.
    אני בחרדה ולא רוצה שיקרה משהו לקטנים בגלל שאני לא יודעת מתי לפנות לרופאה בזמן.
    אשמח מאוד לקבל עזרה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת, צירים מוקדמים...

הוספת תגובה

• גם אני מוטרדת...

אילנה
    04/09/2010

היי
    אני נמצאת באותו שבוע , אשמח אם תוכלו לפרט איך אפשר לדעת שיש צירים או פתיחה מוקדמת ללא בדיקה וגינלית.
    תחושות ? מוניטור?
    כל כמה זמן עושים מוניטור בשלב זה?- האם רואים במוניטור פתיחה? או רק צירים?
    אני בשמירה וחוששת מכל תחושה בבטן..
    הרופא אינו רוצה לבצע שום בדיקה וגינלית כדי לא לקחת סיכונים..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למור

אדוה דרור
    04/09/2010

מור שלום,

בהמשך לתגובתי לשלומית
    מצטערת אולם אינני יכולה לעזור בנושא
    אנא פני לפורום הריון ולידה

שנה טובה
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלומית

אדוה דרור
    04/09/2010

שלומית שלום,

לצערי לא יכולה לעזור לך בעניין, פורום זה מיועד לייעוץ בנושאי הורות
    ממליצה לך לפנות לפורום הריון ולידה הפועל בפורטל זה גם כן.

שנה טובה

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות על כיסאות בטיחות ברכב
    מילי
    31/08/2010

תאומים בני שנה וחודשיים נראה שבסלקל כבר מתחיל להיות צפוף ואנחנו מתלבטים עם לעבור לכיסאות בטיחות ,מעוניינים בizi comfort של בי סייף נראה שהוא מרווח מספיק עם טווח גילאים גדול, או לסחוב עוד קצת בסלקל?

הוספת תגובה

• כסאות בטיחות לרכב

מירי רבין
    31/08/2010

באופן עקרוני חלוקת הגילאים היא כזאת שמגיל שנה עד גיל 4 ש' מושיבים בכסא בטיחות ואח"כ המעבר הוא למושב הגבהה (בוסטר) . ממליצה לך להיכנס לאתר של ארגון "בטרם" , שעוסק בבטיחות ילדים, שם מפרטים גם על גובה ומשקל הילד, שמתאים לסוג האמצעי ביטחון בנסיעה ברכב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי תאומות מאוהבות
    נעמה
    30/08/2010

שתי התאומות שלי בגיל בית ספר יסודי מאוהבות באותו חבר. אני חוששת שהדבר יביא לפירוד ביניהם. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    שתי תאומות מאוהבות

הוספת תגובה

• שתי תאומות מאוהבות

אדוה דרור
    30/08/2010

נעמה שלום,

את מספרת שבנותייך מאוהבות באותו חבר ומביעה חשש רב מהתוצאה של התאהבות זו, זו אכן התמודדות לא קלה, אשמח אם תוכלי להוסיף מספר פרטים על העניין:
    ראשית בנות כמה הן?
    איך מערכת היחסים ביניהם באופן כללי?
    איך אתם עובדים בבית על נושא הנפרדות? האם הן באותה כיתה? האם יש להן חדרים נפרדים או אזורים מוגדרים באותו החדר? האם הן נפגשות באופן קבוע עם אותם חברים וחברות? מה לגבי בגדים , תחומי עניין וכדמ'?
    אנא הרחיבי קצת על החששות שלך,

להתראות
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידת תאומים- איך להתחיל??
    אילנה
    23/08/2010

שלום
    רציתי לדעת אם כבר בהתחלה כדאי לקנות או להשכיר 2 עריסות או שכדאי בחודש-חודשיים הראשונים להשתמש בעריסה אחת לשתי תאומות?

אני מאוד מבולבלת ואשמח למעט סדר בבלגן-
    הריון ראשון, אני כעת בשבוע 20 נמצאת בשמירת הריון משבוע 14. והרופא הסביר לי שבשבוע 23-24 הוא מכניס אותי לשמירה קפדנית מאוד של שכיבה/ישיבה מרבית היום.

אני תוהה מה לעשות, האם להתחיל להסתובב עכשיו ולבחור מוצרי תינוקות? זה מרגיש לי מאוד מוקדם. מצד שני אני לא יכולה להשאיר הכל לבעלי ולאמא שלי- חשוב לי להיות שותפה בתהליך.

אשמח לקבל הצעות מעשיות שידריכו אותי מאיפה להתחיל בכלל ומתי
    כל עצה תתקבל בברכה
    מור

לקביעת תור
    סגירה
    לידת תאומים- איך להתחיל??

הוספת תגובה

• לידת תאומים - איך להתחיל??

אדוה דרור
    24/08/2010

מור שלום,

אין ספק כי הריון ולידת תאומים הם סיפור ארוך ומורכב וככל שמתקרבת הלידה הלבטים והחששות עולים, אנסה לעזור לך בכמה דגשים ועצות, אני מניחה שאם את כבר בעיצומו של העניין שמעת על נושא נפרדות התאומים, חשוב להדגיש שאחת המורכבויות בתאומים היא הנפרדות, היכולת של כל אחד ואחת מהם לפתח זהות אישית מגובשת ואינדיבידואלית, קושי זה יכול ליצור מספר מצבים:
    -תלות של התאומים זה בזה עם קושי בפיתוח עצמאות
    -חוויה עצמית של יחידה אחת- התאומים חווים את עצמם כחלקים בלתי נפרדים של יחידה אחת
    -חלוקת תפקידים נוקשה כך שכל תאום הופך להיות בעל תפקיד בלעדי
    ביום יום שלנו כהורים הדברים שלכאורה נראים קטנים או פחות הרי גורל הם אלו שמסייעים לפתח ולחזק את הנפרדות וזה מתחיל בעריסה בבגדים, באביזרי התינוקות וממשיך לאלבומי התמונות, לשפת הדיבור (שבלי לשים לב הופכת לזוגית), לגן וכו'...
    על כן כמו שאת מבינה אני ממליצה על שתי עריסות מהתחלה זה יסייע לכם כבר מהתחלה לחשוב ולפעול בדרך של חיזוק הנפרדות.

לגבי בחירת המוצרים לתינוקות , הריון תאומים ידוע כהריון עם לידה מוקדמת ואם את נמצאת סיכון
    לפי מה שמשתמע מדברי הרופא שלך אני מניחה שכדאי להתארגן , אמנם קצת מוקדם אבל על מנת שתהיי רגועה ותדעי שהכל מטופל כפי שאת רוצה ואוהבת כדאי לפחות להסתכל להכין רשימה מסודרת, לקבל הצעות מחיר ובעלך יכול לסגור את ההזמנה בבוא העת.
    שיהיה בהצלחה ובקלות
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה...
    בהריון
    20/08/2010

אני בהריון תאומים בתחילת השבוע ה- 17,
    ובזמן האחרון התחילו לי מדי פעם גירודים מציקים בשדיים
    (בעיקר באזור הפטמות).
    האם זה קשר לזה שהם גדלים, או "מכינים" את עצמם...?
    או שזה משהו שצריך להדאיג אותי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה...

הוספת תגובה

• שינויים בגוף במהלך הריון

אדוה דרור
    21/08/2010

שלום לך,
    במהלך ההריון גוף האשה עובר שינויים רבים ביניהם
    שינויים בחוזק ובגמישות של העור בעיקר בירכיים, בבטן ובשדיים,
    בדר"כ מופיעים סימני מתיחה ורודים על העור שיכולים להיות מלווים בגירודים
    מציקים כמו אלו שאת מתארת, אפשר להקל על התופעה על ידי מריחה
    של שמנים ומשחות המיועדים לכך בתקופת הריון, נדמה לי ששמן נבט חיטה
    מומלץ , כל בית מרקחת שתבדקי בו יוכל להמליץ לך על התכשיר המתאים ביותר
    בהצלחה ובקלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...

בהריון
    21/08/2010

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    חסוי
    16/08/2010

מאז שניכנסתי להריון ספונטני וגילתי שאני עם תאומים זהים ההתרגשות הייתה רבה ומאז אני תמיד מסתכלת בפורום זה הלכתי כצפוי לסקירה מערכות ראשונה ויצאתי בוכייה -עלה חשד לתסמונת ttts הפנו אותי לתל השומר שם עברתי שתי ניתוחי לייזר ע"י פרופ ליפיץ וד" וייס וינון שעזרו ותמכו לצערי הרב הניתוחים כשלו והעוברים מאוד חולים לצערי החלטנו אני ובעלי על הפסקת הריון שהולכת להתבצע מחר בתל השומר(אני שבוע 24+3) עוברים עלנו ימים קשים ואני בחרדות רבות לגבי מחר.
    מאוד קשה להרגיש אותם כול שנייה ושנייה ולדעת שמחר הן לא יהיו קיימות אני ממש מרגישה אמא שהולכת לאבד את התינוקות שלה מישהי עברה דבר דומה ותוכל לעזור לי איך להעביר את המחר?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• חסוי

מירי רבין
    16/08/2010

ליבי איתך. לא תמיד הסביבה מבינה, כי לאבד עובר זו חויית אובדן והאבל והצער שאת חשה מבטאים זאת. בהריון ולידת תאומים עוצמת החויות והרגשות באה במנה כפולה ונראה לי כי יהיה זה מובן שגם חוויה קשה של איבוד הריון תאומים היא בעלת עוצמה רבה יותר. אני מקווה שיש בסביבתך אנשים שיכולים להבין זאת ולאפשר לך להיות עם האבל והרגשת הצער כל זמן שידרש לך. לאנשים יש לעיתים נטיה לחשוב שכיוון שאין עדיין ילוד ההתאוששות תהיה קלה ומהירה. אך למעשה עוצמת תחושת האובדן משתנה מאישה לאישה וותלויה גם הנסיבות ובשלב של ההריון. אז חשוב שתהיא קשובה לעצמך ותרשי לעצמך לחוש את הכאב שאת חווה. במידה ותרגישי במהלך הזמן, כי האבל והצער נחווים באותה עוצמה ומקשים על המשך תפקוד כדאי להיעזר באיש מקצוע רגשי לעיבוד האובדן. אני מאחלת לך שהכל יעבור בשלום ומשתתפת בצערכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה