פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלישיית בנות
    מירי
    02/04/2013

שלום,
    אנחנו הורים לשלישיית בנות, ללא הפריה מלאכותית. הילדות בנות חמש ואני מעוניין בבן ואישתי מסרבת לנסות שוב, לטענתה היא חוששת ששוב תצא שלישיה או תאומים, והיא מבחינתה סיימה עם נושא ההריונות. אני ממש רוצה לנסות. עד מתי כדאי להתעקש בלי לפגוע בשלום בית?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלישיית בנות

הוספת תגובה

• שלישיית בנות - תגובה

סימונה פלג
    02/04/2013

ערב טוב לכם,
    האם אתם מדברים עלינו???
    ראשית וחשוב לדעתי שהריון יהיה מרצונם של שני הצדדים, כך שאם יש כרגע חילוקי דעות חשוב להיות קשובים אחד לשני ולא להתעקש.

אני היית בהריון ספונטני עם שלישיית הבנות שלי.
    לאחר 5 שנים נכנסתי שוב להריון ומאוד פחדתי שיהיה לי יותר מעובר אחד, אבל היתה לי ולבעלי שיחה מאוד עניינית שאם יש לנו בת, מהר מאוד יהיה הריון נוסף. כי לא רצינו שתיהיה לנו שלישיית בנות ומולם בת בודדת.
    ומה שקרה...
    נולדה מספר ארבע המקסימה. ומהר מאוד (חודשיים אחרי הלידה) נכנסתי להריון עם בתי החמישית. במהלך ההריון כל כך פחדתי לעשות אולטרסאונד (עוד שלישיה?), שהגעתי לרופאה לראשונה רק בחודש השישי להריוני...
    וכך הפכנו להורים גאים ל-5 בנות במשך 15 שנה.
    וזה קרה!
    הוא הגיע, הג'נג' המקסים, בן הזקונים לבית פלג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אותה כיתה?
    אלה
    13/03/2013

האם מומלץ שילדים שנכנסים לכיתה א' ילמדו באותה כיתה? האם האמא יכולה בכלל להחליט?

לקביעת תור
    סגירה
    אותה כיתה?

הוספת תגובה

• אותה כיתה? - תגובה

סימונה פלג
    13/03/2013

שלום אלה,
    עדיף שהילדים ילמדו בכיתות נפרדות, כדי לעזור להם לגבש אישיות עצמאית. יש להם מספיק מה"תאומוּת" בשעות שאינם בבית הספר.

בתור אמא לשלישיה אני ממליצה לך להתעקש להפריד את הילדים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    בתיה
    21/02/2013

אם עגלת תאומים סטנדרטית לא נכנסת למעלית??

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• מה עושים - תגובה

סימונה פלג
    22/02/2013

שלום בתיה,
    האם יש אפשרות לקשור את העגלה בכניסה לבניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

מאירה
    04/03/2013

אבל קשה לי להחזיק את שניהם על הידיים, במיוחד אם אני עם קניות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן - תגובה

סימונה פלג
    04/03/2013

שלום מאירה,
    אני מבינה אותך מאוד.
    באיזה קומה את גרה?
    האם יש אפשרות שאחד יהיה במנשא? או קשור אלייך באיזשהי דרך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני 10 חודשים
    פרי
    13/02/2013

שלום רב,

יש לי תאומים (בן ובת) בני 10 חודשים. את תהליך הגמילה מאוכל בלילה כבר עשינו, אבל כיוון שיוצאות שיניים והתהליך אכן כואב או שיש להם חלום רע או סתם רוצים יחס או שצמאים (אציין כי הם מזיעים בלילה).

כיוון שהלילות מאוד קרים אז אנחנו מלבישים אותם עם 2 שכבות ויש רדיאטור דלוק כל הלילה אבל אנחנו מקפידים לבדוק מה הטמפ' ולבדוק שהם לא מזיעים או חמים מידי.

במהלך הלילה הם מתעוררים בין פעמיים להרבה יותר ומה שמרגיע אותם זה בקבוק עם מים ושאשתי מחזיקה אותם עם שמיכה ואז הם שותים, נרגעים וחוזרים לישון.

אין צורך לציין שאנחנו מותשים לגמרי מזה. האם יש דרך או תהליך לגמול אותם מזה ?

אנחנו שמים לב בלילה שהם קצת דביקים כי הם הזיעו אז הגיוני שהם צמאים אבל גם בלילה אנחנו בודקים מה הטמפ ושהחדר לא חם מידי.

יש רעיונות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני 10 חודשים

הוספת תגובה

• תאומים בני 10 חודשים - תגובה

סימונה פלג
    13/02/2013

שלום פרי,
    אין ספק כשלא ישנים בלילה מרגישים מותשים וקשה לתפקד.
    הסיבות שהילדים קמים בלילה הן רבות, צמיחת השיניים, חום, אולי חלומות, חוסר נוחות...
    יכול להיות שחם להם שחם להם והם צריכים לשתות.
    הייתי מציעה לא לישון עם רדיאטור שידוע הוא מייבש.
    בנוסף אני רוצה להסב את תשומת לבכם לכך שאם מדובר בהרגל " חדש" של לצאת מהמיטה לקבל את הפינוק והשתיה כדאי לצאת מהרגל זה.וזאת על ידי זה שלא נותנים להם לשתות אלא מרגיעים עם המוצץ.
    אני יודעת שזה קשה אבל אם זו הסיבה להתעוררות אז כדאי להתחיל להמעיט אותו.
    אך קודם הייתי בודקת את עניין הרדיאטור.
    בכל מקרה הפסקת שתיה, תזונה של ילדים בלילה תיהיה סוג של סדרת חינוך ולכך צריך להיות מוכנים נפשית.
    אשמח להתעדכן ולעמוד לרשותכם.
    בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פרי
    13/02/2013

תודה רבה סימונה.

לגבי הרדיאטור אז הוא משולב עם מתקן לפיזור אדים כך שאומנם מייבש אך לחות יוצאת לחלל החדר, אך אכן אבדוק את הנושא אם כי קצת בעייתי כי הלילות קרים מאוד והבית ממש קפוא בלילה.

לגבי ההרגל החדש אז ננסה לאחר הבדיקה עם הרדיאטור אם מוצץ ירגיע.
    אנחנו מנוסים כבר בשבירת ההרגל של לאכול בלילה אז נקווה שאם זה הרגל אז הוא ייפסק.

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

סימונה פלג
    13/02/2013

שיהיה בהצלחה,
    בכל שאלה אשמח לענות ולעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהים או לא
    תרצה
    07/02/2013

באיזה שלב בהריון ניתן לדעת האם תאומים זהים או לא? (אם בכלל אפשר)

לקביעת תור
    סגירה
    זהים או לא

הוספת תגובה

• זהים או לא - תגובה

אדוה דרור
    13/02/2013

תרצה שלום,

למיטב ידעתי ניתן לדעת סביב השבועות 10-13 בסיוע בדיקת אולטראסאונד
    אולם פורום זה איננו פורום רפואי אלא פורום להורות תאומים ושלישיות ועל כן אני ממליצה לך לבדוק עם רופא בפורום הריון ולידה לקבלת תשובה מדויקת ומלאה.

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברים דירה
    מעיין
    30/01/2013

ומתלבטים האם בדירה החדשה כדאי כבר להפריד את התאומים שלנו לחדרים נפרדים או עדיין לא הם בני 3

לקביעת תור
    סגירה
    עוברים דירה

הוספת תגובה

• עוברים דירה - תגובה

אדוה דרור
    30/01/2013

מעין שלום,

בהמשך לתשובתה של סימונה בפורום באותו עניין מלפני כמה ימים (כדאי שתקראי)
    הפרדת תאומים בחדרים בבית לטעמי, דינה כדין הפרדה בין אחים, היא מתאימה כאשר במשפחה מרגישים שהגיע הזמן, כאשר הילדים עצמם דורשים את זה או כאשר אתם כהורים חשים שזה ישרת את ההתנהלות המשפחתית.

את התאומות שלי לדוגמא הפרדתי כשהן היו בנות 8 וזה היה בעיקר כי הן ביקשו. חשוב להקפיד על הנפרדות בתחומי היומיום האחרים כגון חברים, זמן איכות עם ההורים, לימודים, חוגים, בגדים, אביזרים וכדמ. תוכלי למצוא הרחבה לגבי נושא הנפרדות בתשובות קודמות בפורום.

יש יתרונות רבים לשהות של אחים/תאומים יחד באותו חדר, ליצירת חברותה של אחים, משחק, שיח, ברית אחים, יתרונות שהיום עקב השפע והאמצעים, המחשב והטלוויזיה לפעמים הולכים לאיבוד ולכן אני אישית מעודדת אותך להשאיר אותם באותו החדר.

במידה ויש לך תהיות נוספות בעניין אשמח להרחיב

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לול אחד או שניים
    דיטה
    20/01/2013

עדיף לשים תאומים בני חצי שנה בלול אחד או שניים?

לקביעת תור
    סגירה
    לול אחד או שניים

הוספת תגובה

• לול אחד או שניים - תגובה

סימונה פלג
    20/01/2013

שלום דיטה
    אפשר לשים תאומים בלול יחד בשלב זה. בשלב יותר מאוחר כאשר הם זזים וגדלים והלול נעשה צפוף עדיף להפרידם.
    בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לעזור לילדים להשתפר
    לירן
    09/01/2013

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר לעזור לילדים להשתפר

הוספת תגובה

• אפשר לעזור לילדים להשתפר - תגובה

סימונה פלג
    11/01/2013

בוקר טוב לירן
    כן, אפשר לעזור לילדים להשתפר וזאת על ידי עידוד ותמיכה וגישה חיובית למה שהילד עושה.
    הרבה סבלנות מצד ההורה או כל מבוגר שנמצא במגע עם הילד.
    לעיתים השיפור ניכר אחרי זמן רב ולעיתים פחות.
    אבל
    שיפור יבוא עם ההתמדה והאמונה שאפשר לעשות אחרת.
    מקווה שעניתי לך על שאלתך.
    שבת מבורכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדרים
    יעל
    26/12/2012

מאיזה גיל מומלץ להפריד תאומים לחדרים נפרדים?

לקביעת תור
    סגירה
    חדרים

הוספת תגובה

• חדרים - תגובה

סימונה פלג
    26/12/2012

שלום יעל,
    אני חושבת שהפרדת אחים,תאומים זה עניין של השקפה ועקרונות שאת כהורה מחליטה ללכת על פיו. אין גיל שמומלץ להפריד אחים בחדרים להבדיל ממסגרת חוץ ביתית ששם ממולץ להפריד תאומים כדי שכל ילד יוכל לפתח את עצמאותו בלי ליצור תלות אחד בשני .
    ולפתח מעגל חברים כל אחד משל עצמו.
    ולכן אם את מרגישה שנכון הוא להשאיר את הילדים יחד בחדר , עשי זאת . הרי בסופו של דבר מגיע הזמן שכל אחד רוצה את הפינה שלו ושם כזר ההפרדה נעשית חיונית
    בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם תאומים בני 5 וחצי
    אמא לשניים
    12/12/2012

שלום רב,
    אשמח לעזרתכן. אמא לתאומים בני 5 וחצי. השנה הפרדתי בינהם מכיוון שחששתי כי אחד יותר דומיננטי חברתית. רציתי לתת לאחיו להתמודד בחברה בעצמו. מה שיצא הוא שהיום הוא לבד לבד!! כל הילדים האחרים כבר מצאו את הקשרים שלהם עם אחרים והוא נותר לבד!! אתמול כשהגעתי ליום הולדת, הבחנתי בכך שהילדים לא רוצים לשתף אותו במשחקים שלהם. פשוט כאב לי הלב!! אני מאשימה את עצמי מכיוון שעד היום בעצם לא יזמתי מפגשים עם ילדים אחרים בשעות אחר הצהריים, הרי יש לו את אחיו....
    אני ממש שוקלת לאחד בינהם שוב. לפחות יהיה לו את אחיו...(יש לציין כי הוא ואחיו מאוד אוהבים אחד את השני ועולמם הפנימי די דומה).

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם תאומים בני 5 וחצי

הוספת תגובה

• בעיה עם תאומים בני 5 וחצי - תגובה

סימונה פלג
    13/12/2012

שלום,
    כאם לשלישיה אני יודעת עד כמה קשה לנו לראות שלילד אחד "הולך" וילד אחר פחות.
    ילד אחד יותר מסתדר ומתחבר בקלות וכו' והילד השני נתקל בקשיים.
    יחד עם זאת חשוב לזכור שהדבר היחיד המשותף לילדי תאומים שלישיות ...
    הוא כניסתם לרחם, יציאתם מהרחם וההורים.
    ומכאן כל ילד יש לו את ההתפתחות, ההתמודדות והאתגים בקצב האישי שלו.
    ולכן אני חושבת שחשוב להתחיל ליזום יותר מפגשים בין חברים הן בבית והן בגן שעשועים, אם יש שעת סיפור ובכלל לראות עם איזה ילד יש איזשהו חיבור.
    לא הייתי ממליצה לחבר בין הילדים יחד במסגרת חוץ ביתית מפני שאז יכול להיות מצב של התקבעות דשל כל ילד במקום שלו, הווה אומר האחד צריך את התמיכה של אחיו כי אין לו והשני צריך לתמוך..
    לא שאני חושבת שהתמיכה והיחודיות בין אחים בני אותו גיל לא נכונה , אבל במצב זה אני מקבעת את מקומו של כל אחד מהם.
    אשמח להתעדכן ולשמוע איך הולך.
    בברכה, סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה נוספת...

אמא לשניים
    15/12/2012

תודה רבה על תגובתך! שאלה אחרת אם אפשר...לא ציינתי שהקטן שראה שאף אחד אינו מעוניין להתחבר איתו, מציק כל הזמן ולא מסוגל להתנער מהתנהגות זו? כיצד אפשר לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה נוספת... - תגובה

אדוה דרור
    16/12/2012

אמא לשניים שלום,

להערכתי כל אמא שקוראת את שכתבת מזדהה עם התחושות והתסכול שמלווים אותנו כהורים לנוכח ילד אחד שמשתלב חברתית וילד אחר שאינו מצליח כל כך להשתלב. כשיש לנו תאומים העובדה הזו עוד יותר בולטת ומכאיבה. אני חושבת כמו סימונה שחשוב לשמור על הנפרדות של שניהם ודווקא לעודד מסגרות נפרדות ושונות כמה שיותר כי כאמור כל אחד מהם בא עם מטען אחר, יכולות אחרות וצרכים אחרים. לפעמים כהורים לתאומים אנחנו נשאבים לתוך ההשוואות וההגדרות וקצת שוכחים שמדובר בילדים שונים שלכל אחד עולם ומלואו שלו.
    חשוב לזכור שאומנם אנחנו כבר באמצע השנה אבל עדיין בנך עבר שינוי משמעותי בעצם ההיפרדות מאחיו התאום , יש ילדים שלוקח להם יותר זמן להסתגל במיוחד אם בשעות בהן הם נמצאים בבית המצב הקודם ממשיך והם מבלים את מרבית השעות במשחק יחד. הייתי ממליצה במקביל לתשומת הלב ליצירת מפגשים חברתיים נפרדים לכל אחד מהם, גם לך ולבעלך לעשות עם עצמכם חושבים, להסתכל על נקודות החוזק האחרות של הילד ולנסות להצמיח אותו במקומות בהם הוא חזק . אני גם ממליצה על זמן נפרד עם אמא וזמן נפרד עם אבא לכל אחד מהם. את מוזמנת להסתכל בתשובות קודמות בפורום בנושא נפרדות בתאומים ותוכלי להיעזר ברעיונות נוספים.

לגבי ההצקות בסופו של דבר ילדך נמצא במצוקה, הרבה פעמים כאשר יש נושא שמציק לנו כהורים בהתנהגות הילד שלנו ובמיוחד כאשר מדובר על פאן חברתי, גם בלי להרגיש ולרצות אנחנו משדרים לילד שיש בעיה, הייתי מציעה לך לשאול את עצמך כמה שאלות קודם כל:

כיצד את מגיבה מול הילד בסיטואציות חברתיות? האם את משדרת לו שאת רוצה שימצא חברים? האם זה הופך לנושא מרכזי מבחינתך? כאשר הוא חוזר מהגן?

הרבה פעמים כהורים אנחנו מעצימים את הבעיה בעצם הרצון שלנו לפתור אותה ובתאומים כאשר ישנה מלחמה מתמדת על תשומת הלב, הבעיות הן דרך "נפלאה" עבור הילד לקבל את תשומת הלב וכאשר הוא קולט שיש נושא שהוא רגיש אצל אמא או אבא זה מקום משמעותי לפעול בו.

הדגש לדעתי בתקופה זו צריך להיות בחיזוק הילד במקומות בהם הוא טוב , מצליח, ופחות לשים דגש על ההצקות והחברויות. כשילדך ירגיש בטוח וטוב עם עצמו הוא ימצא את החברים שמתאימים לו.

בברכה,

אדוה דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדנדת טרמפולינה לתינוקות
    ויקי
    09/12/2012

שלום!

התינוקות שלנו בני 4.5 חודשים ומשקל 6500 בממוצע.
    קנינו עכשיו נדנדת טרמפולינה (כשאחד אוכל למשל - השני בוכה, וחשבנו שטרמפולינה זה פתרון טוב)
    מסתבר שהטרמפולינה הזאת היא עד 11 קילו.
    האם קנינו אותה מאוחר מדי?
    האם זה יתאים להם עד גיל שנה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    נדנדת טרמפולינה לתינוקות

הוספת תגובה

• נדנדת טרמפולינה לתינוקות - תגובה

סימונה פלג
    13/12/2012

שלום ויקי,
    אנני יודעת אם קנית את הטרמפולינה מאוחר מדי, אבל אם היא עוזרת לך בתקופה זו תהני ממנה וכן גם הילדים.
    אם הטרמפולינה מרגיעה ועושה את עבודתה , שימי לב באמת להוראות היצרן( מבחינת המשקל) והפיקי את המקסימום ממנה.
    גידול מהנה
    בברכה,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת תאומים-דחוף
    ג'סיקה
    02/12/2012

שלום רב
    יש לי תאומים בנים בני חודש וחצי.
    אשמח לקבל טיפים להאכלת שניהם בבקבוק יחד.
    כרגע אני לוקחת אחד על הידיים ואת השני מושיבה בעגלה עם הגבהה ונותנת תמיכה לבקבוק עם כרית.
    הבעיה היא שהבקבוק נופל כל הזמן ואני מזיזה את שניהם כל כך הרבה פעמים שבסופו של דבר האכלה היא פשוט סיוט והם גם פולטים המון.

תודה רבה רבה מראש

ג'סיקה

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת תאומים-דחוף

הוספת תגובה

• האכלת תאומים-דחוף - תגובה

סימונה פלג
    02/12/2012

שלום ג'סיקה,
    מזל טוב להולדת התאומים,
    אני מאוד מבינה את הקושי והתסכול של להסתדר בו זמנית בהאכלת הילדים יחד.
    לא תמיד זה הולך חלק , וחשוב לי שתדעי שזה בסדר גמור. אחרי הכל את אחת והם שניים.
    יחד עם זאת הדרכים להאכיל את הילדים יחד על הצד הטוב ביותר הם:
    הדרך שתארת, כאשר את מחזקת את הבקבוק בעזרת חיתול תומך, ואפשר ששניהם יוכלו בדרך זו ואז כאשר אחד צריך הפסקה את יכולה להתפנות אליו.
    האפשרות השנייה שאני נקטתי היא שכל אחד אוכל בנפרד במנו הוא, זה נכון שיוצא שכל הזמן את סביב האכלה והחלפה אבל זה רק לתקופה מסויימת ואז כשהם גדלים יותר את יכולה לחבר להם את זמני הארוחות,
    טיפ נוסף מאוד חשוב, כשיצא לי להאכיל את שלושת הבנות ואחת היתה על הידיים ושתיים על הסל קל, הייתי מדברת אלהיין ושרה הרבה, כך שהן היו קשובות לקול שלי ונרגעות,
    את מוזמנת ליצור עמי קשר טלפוני, אם את מעונינת לשמוע או להבהיר יותר את שיטות האכלה.
    שיהיה בהצלחה וכל טוב,
    בבכה
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים וכו...
    שלומית
    01/12/2012

התאומים שלי בני שנתיים והבן שלי מאוד רגיש ,הבת תמיד הייתה חזקה יותר ,הייתה תקופה שהיא משכה לו בשיערות(עברנו את זה) והיא הייתה לוקחת לו הכל(עברנו את זה:) והוא לא נלחם אלא מוותר ובוכה, השבוע הם נכנסו לגן פעם ראשונה והוא בוכה המון כשאנחנו מגיעים ונרגע כשאני הולכת(טבעי) אבל, הוא התחיל לתת לעצמו מכות בראש עם הידים כשמישהו לוקח לו משהו והוא ומשתתח על הרצפה וצורח ואפילו דפק את הראש ברצפה מס פעמים . מה עושים? האם יש בעייה רגשית?
    אני מנסה לא להתייחס אבל אני מפחדת עליו וגם מרגישה שהוא עדין ולא מכן על עצמו ומכאיב לעצמו

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים וכו...

הוספת תגובה

• תאומים וכו... - תגובה

סימונה פלג
    02/12/2012

שלום שלומית,
    גיל שנתיים הוא הגיל שהילד מתחיל להכיר בחוזקותיו וכוחותיו.
    את מתארת את בנך את התנהגותו של בנך והייתי רוצה להתיחס ראשית לזה שהוא מכה את עצמו בראשו, אנני יודעת איך את מגיבה אך הייתי מציעה לך להרים אותו מהרצפה ולחבק אותו, לא לדבר הרבה או להסביר אלא פשוט לחבק עד שירגע.
    כנ"ל ההשתתחויות על הרצפה שרצוי שהוא ירגע מעצמו ואז לחבקו בלי להסביר או להטיף או להתעצבן יתר על המידה.
    חוסר ההתיחסות מצידנו ההורים לעיתים מגביר את ההתנהגות וכלן ההתיחסות תיהיה ממקום אוהד ומכיל ומחבק .
    שיהיה בהצלחה,
    עדכני אותי,
    סימונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לגבי לידת תאומים
    רבקה
    08/11/2012

היי צהריים טובים,
    אני רבקה אחות לתאומה עומדת להינשא בע"ה לארוס שלי שגם הוא תאום אבל לבת
    הם אינם זהים כלל וגם אני ואחותי אינן זהות...
    מה הסיכוי שיהיה לי גם תאומים(אני מאוד מקווה שכןןןןן)
    האם זה גנטי?או תורשה?
    ותמיד מבלבלים אותי ואומרים לי חלק שלא,וחלק שזה קופץ דור...לכן החלטתי לפנות
    לפורום לשם ייעוץ.

אשמח לתשובתכם.
    בתודה מראש וסופ"ש נעים.

רבקה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ לגבי לידת תאומים

הוספת תגובה

• מעירים אחד את השני
    ג'ו
    08/11/2012

אני אמא לתאומים בן ובת בני 4 חודשים. הם מתקשים לסגל לעצמם שנת לילה מכיוון שכל אחד מהם מתעורר בזמן אחר והבכי מעיר את האח השני. האם נכון בשלב זה להפריד בחדרים לליליה או האם יש המלצה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    מעירים אחד את השני

הוספת תגובה

• מעירים אחד את השני - תגובה

סימונה פלג
    08/11/2012

ערב טוב ג'ו
    מזל טוב ללידת התאומים. כאם לשלישיה אני יודעת כמה קשים הלילות הלבנים.כל שכן כשמדובר לא רק על ילד אחד.
    הרגלי שינה של תינוקות לוקחים זמן. אבל, וכאן ישנה חשיבות לאבל..אפשר להגיע לשינה מסודרת גם אצל תאומים.
    ראשית להחליט שאת לוקחת את כל הזמן הדרוש לכך ומתחילה להשריש הרגלי שינה מסודרים וקבועים אפילו בגיל קטן.
    איך:
    חשוב שיהיה טקס קבוע לשינה. יכול להיות שהקניית הרגלי השינה תיקח יותר זמן ממה שחשבת או תכננת אבל להתמיד ברוטינה של סדר טקס השינה.
    לא להתיאש.
    דבר נוסף, אני לא הפרדתי את בנותיי בחדרים .עם הזמן ילד מסתגל לבכי של אחיו ויכול להמשיך לישון. חשוב שבהתעוררות של הילד לא יהיה דו שיח או דיבור כלשהו , אלא לתת את המוצץ שיגיע, לא להרים לידיים ולשמור על שלווה להמשך השינה.
    אני רוצה להסב את תשומת ליבך לעוד משהו חשוב והוא: אם את מרגישה שהפרדה בין הילדים מביאה לך ת השינה שאת צריכה ואת הלילות הרגועים ואת יותר רגועה ומצליחה לישון ולאגור כוחות, לכי עם מה שיהיה לך טוב ויתן לך כחות. בסופו של דבר את צריכה אותם. אבל גם אם את מחליטה להפריד , חשוב שטקס השינה יהיה קבוע ועקבי.
    אשמח להתעדכן.
    בברכה,
    סימונה פלג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה