מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי לידת תאומיםשלומית20/01/2011
אני חודש ושבוע אחרי לידת תאומים בניתוח קיסרי ומניקה את שניהם מלא.
לפני ההריון הייתי עם מחלת האנורקסיה המון שנים ועליתי מעט במשקל (מתת משקל של 45 ל1.69 גובה) ושיקמתי את עצמי ואחרי טיפולים של חודשיים נכנסתי להריון עם תאומים . בהריון עליתי המון!! בערך 30 קילו , בהתחלה כי הייתי צריכה ואחר כך כי סתם הייתי רעבה לדברים שלא היו לי שנים בגוף.
עכשיו אחרי חודש ושבוע ירדתי 15 קילו , הבעיה היא שעכשיו אני לא מצליחה לשמור על דיאטה ואחרי הנקה בא לי מתוקים וכל מיני שטויות ועליתי 2 קילו מאז הלידה , הנושא מאוד רגיש אצלי ואני לא יודעת מה לעשות , זה גם משפיע עליי ריגשית
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידת תאומים - תגובה
אדוה דרור20/01/2011שלומית שלום,
קודם כל מזל טוב על הלידה! שנית נשמע שעברת תהליך מאוד משמעותי בשנים האחרונות
ועשית דרך ארוכה ורצינית אז קודם כל תחשבי על התהליך שעברת ותהיי גאה בעצמך!!
לצערי אין לי ניסיון עם הנושא של אנורקסיה ולכן הייתי ממליצה לפנות למי שטיפל בך בעבר עם הנושא או לתזונאית שמתמחה באנורקסיה. חשוב מאוד שלא תישארי לבד עם זה את בתקופה מאתגרת וחשוב להיעזר בכל מי שאפשר.
מאחלת לך המון בהצלחה וכוחות להתמודדות ושוב זכרי שעשית כבר דרך ארוכה
אז יש בך את היכולת
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מלווהשחר18/01/2011
צריכה עזרה דחופה במציאת רופא מלווה עדיף דרך מכבי באיזור ר"ג, גיבעתיים, רמת אפעל סביון, וכו'. אני שבוע 7 עם תאומים ומעדיפה רופא שעובר בתל השומר. סקירה ומי שפיר אני יעשה פרטי אבל מעקב הריון אני רוצה דרך מכבי.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מלווה - תגובה
ליאת לוי18/01/2011שחר שלום,
ראשית מזל טוב על ההריון.
אינני מוסמכת להמליץ לך על רופא ללות את ההריון, אך אם יש לך שאלות הקשורות להורות לתאומים זה המקום להתייעץ.
שיהיה בהצלחה.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר לילדה בת 6 שלאמא יש תאומותשרון11/01/2011
היי....
אני בשבוע 20 עם הריון תאומות.
אף אחד חוץ מהמשפחה שלי לא יודע שיש לי שניים בבטן
יש לי מספר שאלות אודה לכן על תשובה מקצועית מניסיונכם.
1.האם אני מחוייבת לספר לבוס שלי על תאומים? הוא יודע רק על הריון.?
2. מתי כדאי לספר לחברים ולסביבה שלי שיש שניים בבטן?
3. השאלה הכי חשובה: הבת שלי בת 6 וחצי יודעת שיש תינוקת בבטן ולא יודעת שיש שניים.
מתי מספרים ? איך מספרים? איזה תגובות עלולות להיות והשלכות? האם צריך לחכות לסוף ההריון כדי לספר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לספר לילדה בת 6 שלאמא יש תאומות - תגובה
אדוה דרור16/01/2011שרון שלום,
סליחה על התגובה המאוחרת כמו כולם בימים אלה השפעת הכריעה.
ראשית שיהיה במזל טוב , מדברייך נשמע שאת מאוד חוששת מתגובות הסביבה
הקרובה להריון, אשמח אם תרחיבי קצת על חשש זה על מנת שאוכל לעזור יותר טוב.
בעקרון אני כשהייתי בהריון תאומים, סיפרתי לכולם כולל הבוס ולא הייתה שום בעיה
אבל כמובן שזה תלוי אנשים ונסיבות בכל מקרה למיטב ידיעתי אין שום חוק המחייב
אותך למסור למקום העבודה שלך את כל הפרטים הרפואיים לגבי ההיריון אלא רק ליידע שאת בהריון, כך שאת לא חייבת.
כמובן שאינני מכירה את התמונה אבל הייתי ממליצה לך לשקול את הנושא בסופו של דבר הריון זה דבר משמח וחיובי ואני בטוחה שכולם ישתתפו בשמחתך על אף היותה מאתגרת. בנוסף, גידול תאומים הוא משימה מאתגרת כמו שציינתי ומאוד חשובה התמיכה של הסביבה הקרובה כך שככל שתשתפי אותם מוקדם יותר הם יוכלו להיות לצידך בשעת הצורך.
לגבי ילדתך בת השש אם היא כבר יודעת על ההריון חשוב מאוד לשתף אותה בכך שזהו הריון תאומים כבר עכשיו, ילדה בת 6 היא בוגרת מספיק בשביל להבין וחשוב שתהיה שותפה כבר מעכשיו לשינוי שהולך להיכנס לחייה , את יכולה להיעזר בספר ילדים על לידת תאומים (לא זוכרת כרגע את השם אבל תתייעצי בחנות ספרים, אנסה לחפש ולשלוח לך שמות), חשוב מאוד לא לדחות את זה אלא לשבת איתה בהקדם ולספר לה. אפשר לשוחח איתה להסביר לה שלא הייתם בטוחים עד עכשיו אולם עכשיו אתם יודעים בוודאות שמדובר בתאומים , לשאול אותה מה היא חושבת על זה, איך היא מרגישה וכמובן להיערך לכך שתהיה לכם עזרה כל שהיא בחודשים הראשונים על מנת שתוכלו להקדיש זמן גם לה.
אני בחודשים הראשונים הייתי עם התאומות בבוקר ואחה"צ הבאתי נערה שהצטרפה אלי כך שיכלתי להתפנות להיות עם בתי הגדולה שהייתה אז בת 3 זה היה מועיל וחשוב עבור כולנו.
אשמח לעזור אם יש לך עוד שאלות וחששות
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומיםשחר07/01/2011
שלום,
בשעה טובה, נולדו לנו לפני שבועיים תאומים.
אנו מעוניינים לרכוש עגלת תאומים (קיבלנו עגלה ישנה מחברים ומסתבר שהיא לא נוחה).
אנחנו כרגע מתלבטים בין בייבי ג'וגר סיטי לאיזי ווקר של שילב.
נשמח לשמוע חוות דעת בנוגע לעגלות אלו מנסיונם של משתתפי ומשתתפות הפורום - משקל, ניידות, קיפול והטענה לתוך תא מטען של רכב סטיישן (יש לנו יונדאי איי 30 סטיישן).
אנחנו כמובן פתוחים לשמוע חוות דעת על עגלות נוספות.
בתודה מראש,
שחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלת תאומים
בהריון26/01/2011מזל טוב!
גם אנחנו ילדנו תאומים, לפני חודש.
אני ממליצה לך לא לקנות את המיני ג'וגר כי היא די מפלצתית בגודל ובעייתית בכניסה לכל מיני מקומות, וגם- עגלה שיש לה גלגלים בצורת משולש (גלגלים קדמיים צמודים אחד לשני) היא פחות יציבה וזה די הרתיע אותנו לפחות...
לנו יש עגלה של דוקטור בייבי 75 ס"מ, היא עוברת בדלתות ומאוד יציבה ונוחה, וקלה מאוד לנסיעה (ומסתובבת בקלות מאוד...). הבעיה היחידה שלה היא שהיא מתקפלת כלפי מטה, ואז הקיפול אמנם נוח מאוד וגם בטיחותי, מבחינת הנעילה של העגלה כשהיא פתוחה, אבל לנו היא לא נכנסת לבאגז'... (יש לנו יונדאי אקסנט) אבל יש לנו גגון על האוטו וזה פתר את הבעיה.
בסה"כ אנחנו מאוד מרוצים ממנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי...
בהריון26/01/2011גם המשקל שלה אחלה! (12 ק"ג)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהנתי מהעגלות
מה עושים13/02/2011אני אמא לתאומים בני שנתיים וארבע אנחנו גם לא ידענו מה לבחור אז הלכנו על איזי וולקר שהייתה מדהימה עד גיל שנה וקצת ואח"כ מכרנו אותה ביד 2 ועברנו לבייבי גוגר מיני עלית שאני מאוהבת בה הכי נוחה בעולם ומשתמשת בה עד היום זה היה כמו להחליף מעגלה לטיולון פשוט שתי עגלות מדהימות שמתאימות לגיל שונה בהצלחה דרך אגב מכרנו את האיזי בדיוק במחיר של הבייבי ג'וגר אז גם לא הפסדנו כלום ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנוייה מטפלת חמה ומנוסהלילי02/01/2011
שלום, אני מטפלת חמה, אחראית, סבלנית ומנוסה מאוד בטיפול בתאומים, מלידה (כולל פגים) עד העברתם לגן, כולל עבודות בית קלות. אני משתמשת בעבר העשיר שלי כמטפלת וכבעלת משחתון כדי לעזור לתינוקות להתפתח, תוך התחשבות ברצונות ההורים, והכי חשוב, עם הרבה אהבה.
אני מחשפת משרה מלאה באזורי המרכז והשרון.
ברשותי המלצות רבות וחמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד ניתן ליצור איתך קשר?
ענבל07/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים - שאלה כלליתhhh01/01/2011
שלום רב!
האם זה נכון שאצל תאומים - מי שנולד ראשון הוא יותר בוגר מהתאום שנולד אחריו?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - שאלה כללית - תגובה
אדוה דרור01/01/2011שלום לך,
באופן כללי בגרותו של ילד תלויה במספר רב של גורמים, בין היתר האישיות המולדת שלו, יחסיו עם ההורים הבאים לידי ביטוי במידת התלות לעומת מידת העצמאות שלו, מידת העצמאות שאנו כהורים מאפשרים לו ומעודדים אותו לקחת ומיקומו לעומת אחים אחרים במשפחה (בכור, ילד זקונים). אצל תאומים מידת הבגרות יכולה להיות מושפעת גם ממערכת היחסים בין התאומים לבין עצמם, טיב הקשר, רמת התחרותיות והקנאה המאפיינות את הקשר.
בנוסף יש חשיבות רבה לשים לב לכך שכהורים לפעמים אנו מטילים "תפקיד" על אחד מילדנו ובכך בעצם יוצרים נבואה שמגשימה את עצמה - אחד "הבוגר", והשני הוא "התינוק" , זה "האחראי" וזה "העצלן" , חשוב תמיד להסתכל על הילד שלנו במספר סיטואציות, לא לקבוע לו תפקיד אחד ומסוים אלא לתת לו הזדמנות להיות גם "האחראי" גם "העצלן" גם "הנחמד" וגם "הכעסן"
אשמח להרחיב איתך בנושא במידה ותרצי להרחיב קצת בפרטים, גילאי התאומים שלך? מערכת היחסים ביניהם? חששות?
בברכה,
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהכנת חדר לתאומיםימית30/12/2010
שלום לכולם , אני בשבוע 30 הריון תאומים וברצונילהתכונן מעכשיו לקנות את כל מה שצריך לתאומים המיועדים להגיע בע"ה .
אני נמצאת קתת בדילמה ,אני מעדיפה לוותר על שידת החתלה ולרכוש ארון עם מגירות לאיכלוס .
האם לקנות 2 עריסות או עריסה אחת ולשים בה את שניהם ,או לחלופין האם לשים אותם ישר במיט ה?
אני אודה אם תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בהכנת חדר לתאומים - תגובה
אדוה דרור01/01/2011שלום ימית,
ראשית המון בהצלחה ושתהיה לך לידה קלה.
כפי שכבר יעצתי בעבר בפורום אחת הסוגיות המרכזיות בגידול תאומים היא הנפרדות,
היכולת של כל אחד ואחת מהם לפתח זהות אישית מגובשת ואינדיבידואלית, קושי זה יכול ליצור מספר מצבים:
-תלות של התאומים זה בזה עם קושי בפיתוח עצמאות
-חוויה עצמית של יחידה אחת- התאומים חווים את עצמם כחלקים בלתי נפרדים של יחידה אחת
-חלוקת תפקידים נוקשה כך שכל תאום הופך להיות בעל תפקיד בלעדי
ביום יום שלנו כהורים הדברים שלכאורה נראים קטנים או פחות הרי גורל הם אלו שמסייעים לפתח ולחזק את הנפרדות וזה מתחיל בעריסה בבגדים, באביזרי התינוקות וממשיך לאלבומי התמונות, לשפת הדיבור (שבלי לשים לב הופכת לזוגית), לגן וכו'...
על כן כמו שאת מבינה אני ממליצה על שתי עריסות מהתחלה זה יסייע לכם כבר מהתחלה לחשוב ולפעול בדרך של חיזוק הנפרדות.
בברכה,
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלת תאומיםחן14/12/2010
שלום בנות!
אנחנו בחיפושים אחרי עגלת תאומים טובה כבר די הרבה זמן, ומאוד מבולבלים וגם המבחר לא משהו. יש לכן המלצות לעגלת תאומים ככה טובה שאת מרוצות ממנה? או לחילופין הסתייגויות מעגלה מסויימת?
תודה , חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלות תאומים תגובה
ג'ולי20/12/2010לגבי עגלות תאומים:
קחי בחשבון שעגלות תאומים באופן כללי פחות טובות מהעגלות הרגילות והמבחר (לפחות בארץ) הוא לא משהו. ככה שאת צריכה לבחור את הרע במיעוטו. אל תשווי את העגלות של תאומים לעגלות של יחידים שקיימות בשוק, כי לעגלות הרגילות יש מבחר הרבה יותר גדול וגם כל מיני פיצ'רים נחמדים שלא קיימים בעגלות תאומים.
לי יש עגלת בייבי ג'וגר סיטי מיני. די מרוצה ממנה, זזה בקלות,גלגלים גדולים, יציבה, עוברת בכל הדלתות הסטנדרטיות (דלתות כניסה ומעלית). היא בשימוש מגיל 0 .
הן ישנו בעגלה בכיף (למרות שהיא לא נפתחת ל-180 מעלות) עד שהתחילו להיתהפך.
בקיצור, בינתיים עוברת שימוש מאסיבי ואין תלונות.
מה שכן, נתקלתי במספר אנשים שמאוד לא מרוצים מעגלת ד"ר בייבי.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לעגלה
בהריון26/01/2011לנו יש עגלת דוקטור בייבי 75 ס"מ, ואנחנו מאוד מרוצים ממנה!
היא קלה, נוחה לנסיעה, עוברת בדלתות, מגיל 0- התאומים שלנו אוהבים לשכב בה!
הבעיה היחידה שלה היא שהקיפול שלה אמנם נוח ובטיחותי, אבל קשה להכניס אותי לבגאז'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלישייהג'ני05/12/2010
שלום, אני בשבוע 9 עם שלישיה הרופא ממליץ על דילול וגם מה שקראתי על הנושא כמעט בכל המקרים ממליצים על דילול. מה עושים איך מחליטים החלטה כה גורליתת או איך לוקחים את הסיכון לשמור. רוב הדברים שקראתי הינם ישנים האם ישנם מחקרים או סיפרות עדכנית יותר להיום. אשמח לקבלהכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלישייה - תגובה
אדוה דרור07/12/2010ג'ני שלום,
לצערי הרב ביותר קטונתי מלתת לך תשובה מספקת בנושא כזה, ההחלטה שפנייך אכן גורלית וממש קשה , ואני מניחה שאת עוברת ימים לא קלים בכלל. בסופו של דבר נראה לי שהחלטה תבוא מתוך האינטואיציה הפנימית שלך ולא משום דבר אחר כי הסיפורים כמו שכבר בטח גילית הם לכאן ולכאן. אבל בכל זאת אם את מחפשת חומרים בנושא הכי טוב לפנות לפקולטות לרפואה למי שמתעסק עם מחקר בתחום, לצערי אני לא מצויה בתחום הרפואי אז אין לי מישהו ספציפי להמליץ לך עליו. יש מאגר מידע אינטרנטי שנקרא pubmed ובו יש פרסומי מחקרים בכל התחומים.
בנוסף הייתי ממליצה ללכת ולשוחח עם מישהו קרוב שיודע להקשיב ולנסות לעבד את המחשבות באמצעות השיחה או לחלופין לקחת לעצמך כמה שעות ולאוורר את עצמך עם משהו שאת אוהבת לעשות ואולי מהמקום של השקט תצמח ההחלטה.
מאחלת לך שהתקופה הגורלית הזאת תעבור מהר ובקלות
ותצאי לדרך המדהימה הזאת של ההורות עם הרבה בריאות ואושר
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשלישייה
אלי30/12/2010מיצטער להגיב להודעה שלך באיחור כי היום ראיתי את ההודעה, על סמך הניסיון האישי שלנו ושל קבוצה מאוד גדולה של הורים לשלישיות ורביעיות שאנו מכירים ההמלצה שלי אלייך פשוטה , אם את מרגישה טוב וההריון ניראה תקין אז מה הבעיה?? זכית בלוטו מאלוהים ובטוח שאין דרך להשוות את המתנה הזו לשום דבר אחר, אז למה לדלל?? אישתי ואני היינו בסיטואציה הזו עם הרביעייה שלנו שבעוד מיספר שבועות יחגגו את יום ההולדת השני שלהם ואין לי שום דרך לתאר את האושר והכיף שאנו חווים כל יום, ואל תישכחי שלרפואה יש כלים וידע בימנו לטפל בהריון עם שלישיות ושישיות בהצלחה ובמיקרה שלנו רק עם רביעייה אז מקווה שתקבלי החלטה נכונה וקצת אמונה לא תזיק, בינתיים המון מזל טוב ואל תישכחי ששלישייה זו מתנה ענקית ונדירה קחי אותה בשתי ידיים ומבטיח לך שאת תהיי הכי מאושרת בעולם מזל-טוב אלי זוהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לאלי
קישקשתא10/01/2011שלום, שמי שלומית ואני בשבוע 21 עם שלישיה +2 בנות בבית.
גם לי היה קשה לשמוע כל הזמן על דילול, הרופאים לא חוסכים מלדבר על הנושא, עד שאמר לי אחד הרופאים, בשבוע 10 בערך, "אם את היית רוצה לדלל כבר היית עושה את זה מזמן" ואז הבנתי שזה נכון, לא הייתי בכלל בכיוון פשוט מרוב שאת שומעת על הנושא אוטומטית נכנסת ההתלבטות.
ואז החלטנו שאנחנו הולכים עם זה עד הסוף, כמו שאמר אלי, קיבלנו מתנה ואת כל השאר השארנו בידיי שמיים. כרגע ברוך השם הכל בסדר.
בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת העובריםמיטל30/11/2010
שלום
בת 35 בהריון ראשון תאומים.
1.בתחילת שבוע 21 הרגשתי בבוקר ממש בעיטה בבטן מהעוברים.(זה קרה ברגע שקמתי והתישבתי במיטה) זה קרה כמה ימים(לא רצופים), ומאז ועד היום (מחר מתחילה שבוע 24) לא מרגישה בכלל את העוברים. יכול להיות שבשלב זה לא מרגישים? (ולמרות שהיו כמה ימים שהרגשתי ממש בעיטות)?
2. לפני ההריון שקלתי 56 (גובה 1.64). כמה בערך צריך לעלות עד שבוע זה?
3. מאיזה שבוע בערך יש משמעות לתנוחת העוברים לקראת הלידה??אני יודעת שיש מצבים שעובר מתהפך ברגע האחרון, אך רציתי לדעת בד"כ מאיזה שבוע סביר להניח שלא ישנה תנוחה?
תודה מראש
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת העוברים - תגובה
אדוה דרור01/12/2010מיטל שלום,
מניסיוני בהריונות שלי לפעמים מרגישים ולפעמים לא, ובהריון עם התאומות שלי
היו הרבה פעמים שהרגשתי תזוזות רבות בצד אחד ובצד השני לא , בדר"כ
אם אוכלים משהו מתוק לאחר מכן יש יותר תזוזות, שוקולד למשל. בהריון ראשון בדר"כ מתחילים להרגיש תזוזות סביב שבוע 20 . בכל מקרה אם הכל תקין בהריון ואת במעקב לא נראה לי שיש מקום לחשש ותמיד כמובן את יכולה לפנות לרופא שלך.
לגבי השאלות האחרות שלך לא יכולה לספק לך מידע מקצועי ומדויק מציעה לך לפנות לרופא
המטפל לגבי תנוחות ולאחות טיפת חלב לגבי משקל.
בהצלחה וחג חנוכה שמח
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים זהיםסי23/11/2010
נאמר לי שלפי מה שרואים בשבועה 10 זה נראה כמו תאומים זהים באותה שליה אך לא באותו שק העם הם חייבים להיות זהים במצב זה או שייש אפשרות שהם לא יהיו מאותו מין או דומים פיזית סליחה מראש על הבורות כל הנושא חדש לי ומסקרן אותי כרגע אני בשבוע 13 בערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים - תגובה
אדוה דרור24/11/2010שלום סי,
תאומים זהים הנמצאים באותה שליה תמיד יהיו מאותו מין
ודומים פיזית אך לא בהכרח בעלי אותו אופי.
תאומים הם תוצאה של התחלקות של הביצית המופרית
ככל שהביצית המופרית מתחלקת יותר מאוחר בשלב ההפרייה
ככה התאומים יהיו דומים יותר מבחינת המאפיינים הגנטיים שלהם והמשאבים
שלהם.
במצב שאת מתארת בו יש שני שקים ושליה אחת
ככל הנראה ההתחלקות התרחשה בין הימים ה3 ל-8 של ההתעברות
שזה מה שקורה ב75% מהריונות התאומים הזהים.
מקווה שעזרתי
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים מאוד הריון תאומיםסי23/11/2010
אני בשבוע 13 בערך להריון תאומים כפי שנאמר זהים באותו שליה אך לא באותו שקיש לי כאבים ממש חזקים בבטן תחתונה ועד כדי שזה מעביר כאבים למפסאות ולרגל אחת כאילו נתנו לי שם מכה ויש לי כחולים שאני לא יחולה לזוז מתנוחת שכיבה עם רגלים מורמות יש לי עוד 2 ילדים בבית קטנים ואני גם עובדת רציתי לשאול מה אני אמורה לעשות במצב זה, גם כן יש לי הפרשות מאוד לא נעימות צהובות וסמיכות וגם כמו בריכת שתן כל הזמן התחתונים שלי רטובות. תודה ואשמח לתשובה בהקדם זה ממש דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים מאוד הריון תאומים - תגובה
ליאת לוי23/11/2010שלום הריונית יקרה,
לצערי לא אוכל לסייע לך בבעיות אלו, הייתי מציעה לך לפנות לרופא שלך על מנת להתייעץ איתו בסוגיות הנ"ל.
בהצלחה,
ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי מה שהרופאה אמרה לי
מיקה26/12/2010אני בשבוע 18 עם תאומים נפרדים. גם לי יש כאבים (גם מתמשכים וגם חדים וקצרים) די מתחילת ההריון ועד היום.
הרופאה שלי אמרה לי שהרחם מתרחב והרצועות נמתחות ומשום כך כואב.
נכון שכואב במיוחד בשינוי תנוחה (אפילו קימה מכורסה)?
הרצועות והגידים.
שמעתי את ההסבר הזה גם מהריוניות תאומים שילדו כבר.
מקווה שזה ירגיע אותך כמו שהרגיע אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים, הפרשות ועוד
לנה25/01/2011אני מציעה לך בחום לפנות בהקדם לרופא נשים - נגיד במוקד נשים, כי חוץ מכאבים (וכל כאב בהריון מצריך בדיקה רפואית) יש לך עוד סימנים שמצריכים בדיקה ובירור !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רלונטי
לנה25/01/2011אופס, לא שמתי לב שההודעה היא כבר ישנה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר לכיניםיעל20012/11/2010
אני אמא לתאומות והן הדביקו עכשיו אחת את השניה בכינים. מישהו ניסה פעם תכשיר נגד כינים שהוא ללא חומרי הדברה? ראיתי שיש חומר שנקרא ריזאלטס ושזה בלי חומרי הדברה. השאלה שלי אם זה באמת עובד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר לכינים - תגובה
ליאת לוי12/11/2010יעל שלום,
אני לא מכירה את החומר האמור, אני מבינה משאלתך שאת חוששת משימוש בחומרי הדברה על ראשן של הבנות. אני יכולה להבין את חששך.
באופן אישי כאשר הבנים שלי נדבקים, אני חופפת, שמה מרכך ומסרקת במסרק צפוף טוב. ( כך במשך כמה ימים). לא כתבת בנות כמה הבנות, מה אורך השיער, והאם את מעריכה שתהיה להן סבלנות... אך אם תהיה להן (ולך) זמן וסבלנות להשקיע בטיפול, זה בטוח ללא חומרי הדברה.
דרך אגב, הזמן שאת מבלה עם כל אחת בנפרד, בסירוק ופליית החרקים המזיקים, יכול להפוך לזמן איכות נעים ביותר ( כמה מהשיחות המשמעותיות ביותר שהיו לי עם הבנים נערכו בזמנים אילו.
ואת מוזמנת לחזור ולשתף אותנו...
בהצלחה
שבת שלום,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו, הסיוט, אני מכירה את החומר
נעמה וייס16/11/2010כמה מעצבן. גם לי יש תאומים בני חמש, שני בנים עם תלתלי זהב, ארוכים. הם לא מוכנים להסתפר ואם רק הייתי יכולה למצוא את האמא ששולחת את הילד שלה קבוע לגן עם החיות ולא מטפלת, וואו מה שהייתי עושה לה.
בקיצור, השניים כנראה כינים פרנדלי כי הם נדבקים אליהם כל שני וחמישי.
בהצלחה יקירתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה10/11/2010
שלום, לפני כחודשיים נולדו לי תאומים פגים, הבת השתחררה מהפגיה לפני חודש וחצי בריאה, לאחרונה היא פולטת הרבה אחרי הארוחות (לא בכל ארוחה) מה אני צריכה לעשות? הבן בשתחרר מהפגיה לפני כ-3 שבועות ומאז הוא סובל מצינון ונזלת וזה מקשה עליו לנשום בעיקר בשעות האוכלת, הרופא המליץ לקנות אוטריוויני (שפריצר של מי מלח לתינוקות) האם הנ"ל מספיק או שיש דרך נוספת לעזור לילד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אדוה דרור10/11/2010שרה שלום,
ראשית המון מזל טוב ודרך צלחה,
לגבי בתך והפליטות, פליטה אצל תינוקות היא דבר טבעי ומקובל, יש כאלו שפולטים מעט ויש כאלו שפולטים הרבה, אחד הדברים שכדאי לשים לב אליהם הוא לא לטלטל אותה יותר מדי אחרי האוכל. במידה והיא עולה יפה במשקל אין מה לדאוג לגבי הפליטות במידה ויש בעיה של עלייה במשקל רצוי להיוועץ באחות טיפת חלב ובמידת הצורך ברופא ילדים.
לגבי בנך ישנן כל מיני אופציות ברפואה האלטרנטיבית לטיפול בצינון ונזלת אולם היות ומדובר בפג וכיוון שאני אינני אשת מקצוע מתחום בריאות הילד ופורום זה מתמקד בייעוץ בנושאי הורות, כדאי שתתייעצי עם רופא לפני השימוש בכל תכשיר כזה. אפשר לשים אדים בחדר וישנן גם כמוסות עם שמן שפותחים ומטפטפים על פינת המיטה ניתן לרכוש בכל בית מרקחת שוב בייעוץ הרופא.
עיסוי תינוקות מאוד יכול לעזור במקרים של נזלת וקשיי נשימה.
בהצלחה
אדוה דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לגבי פליטות
ליאת לוי12/11/2010כפי שאדוה כבר כתבה, פליטות הן תופעה טבעית ( בדרך כלל). אך אם הן נראות לך מוגזמות, הן מבחינת התדירות והן מבחינת הכמויות ( הייתי מנהלת רישום של כמה ימים- על מנת לעקוב אחר הנושא), הייתי, בכל זאת, מתייעצת עם אחות טיפת חלב או רופא ילדים, מאחר ויש תופעה שנקראת ריפלוקס, שיכולה להתבטא גם בפליטות מרובות, ואם התינוקת סובלת ממנה- כדאי לדעת ולטפל ( אין מה להיבהל זה לא תופעה מסוכנת- אך היא מטרידה מאוד, ויש מה לעשות בנידון...)
בהצלחה,
שבת שלום,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לעזרה מביטוח לאומי?אבי31/10/2010
אנחנו הורים לארבעה ילדים (2,6, וחודש) שהאחרונים הינם תאומים, יש עזרה כלשהיא מביטוח לאומי? עזרה של מטפלת/עוזרת לכמה שעות?
שמעתי שבעבר היה ניתן עזרה של מטפלת או כספית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לעזרה מביטוח לאומי?
ליאת לוי01/11/2010אבי שלום,
פורום זה דן בשאלות הקשורות בחינוך והורות לתאומים ושלשיות,
לצערי איני בקיאה בחוקי הביטוח הלאומי.
עלייך לפנות אליהם לשם ייעוץ בנושא ,
או לנסות באתר שלהם או במוקד הטלפוני
בברכה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)