פורום תאומים ושלישיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחות...
    אמאלה2
    12/04/2011

יש לנו תאומים- שני בנים בני 4 חודשים.
    כשהם נולדו (כפגים) הדריכו אותנו להאכיל אותם כל 3 שעות, כולל בלילה עד שיגיעו למשקל 3 ק"ג. זה מה שעשינו ובשלב יותר מאוחר רופאת הילדים שלהם אמרו לנו לעבור להאכיל אותם כל 4 שעות במשך היום. הם עדין אוכלים בערך כל 4 שעות אבל ברוך השם כבר ישנים לילה שלם, אז זה יוצא שיש להם ביום 4 או 5 ארוחות.
    רציתי לשאול אם זה בסדר, ואיך אמורים להתנהג עכשיו? להמשיך להקפיד על הזמנים או לתת להם לאכול מתי שהם דורשים? וכמה ארוחות בממוצע הם צריכים לאכול ביום, בהנחה שהם ישנים לילה שלם? (10-11 שעות בערך).
    חוצמזה, אנחנו נותנים להם לפעמים מים בין הארוחות אם הם מבקשים, ואמרו לנו להתחיל עוד מעט לתת להם ירקות מרוסקים.
    מה דעתכן על זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות...

הוספת תגובה

• שכחתי עוד פרט..

אמאלה2
    12/04/2011

שכחתי לציין שהם אוכלים בכל ארוחה 150 CC.
    ושהם שוקלים בסביבות ה- 6.5 ק"ג ועכשיו ממש אנחנו מפסיקים עם המטרנה סנסיטיב ועוברים לפורמולה רגילה של מטרנה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי עוד פרט.. - תגובה

אדוה דרור
    17/04/2011

שלומית שלום,

באופן כללי מה שתיארת נשמע לי בסדר גמור אבל,
    לצערי אין לי מנדט לעסוק בהמלצות תזונתיות לפעוטות ובטח לא לפגים
    אני ממליצה לך לפנות לאחות טיפת חלב שאצלה אמורות להיות כל
    ההמלצות של משרד הבריאות.
    לגבי זמני הארוחות זה נהדר שיש סדר יום ושיגרה
    בהחלט ממליצה להמשיך ולהקפיד עליו כל עוד הם עולים במשקל והכל בסדר במעקב ההתפתחותי ואין המלצות רופא אחרות.

חג פסח שמח וכשר

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר יום
    שלומית
    08/04/2011

עוד שאלה :)
    מי יכולה לעזור לי עם סדר יום, עדיין אין לנו בדיוק ועוד שבוע אני מתחילה טעימות ולא יודעת מה לעשות עם זמנים וכו...
    צריך לשים אותם לישון או לחכות שהם יהיו עייפים ואז שישנו כי זה מה שקורה עכשיו אין לי שעה שאני שמה אותם במיטה והם נרדמים במשך היום , אני רואה שהם נהיים עייפים או מקטרים מעט ואז שמה אותם ( בדרך כלל זה לא ביחד:() בלילה יש טקס אמבטיה קבוע בשעה 6 ואוכל ולישון ב7 .
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סדר יום

הוספת תגובה

• סדר יום - תגובה

אדוה דרור
    10/04/2011

שלומית שלום,

כמו בכל נושא הקשור להתפתחות ילדים והורות בימינו הדעות הן רבות ומגוונות
    יש הדוגלים בסדר יום מובנה מראשית הדרך ויש הטוענים שצריך לתת לתינוק להסתגל
    לעולם לאט. בראש ובראשונה הדבר תלוי בך ובבעלך ובמה שמתאים לכם.
    אני באופן כללי ממליצה מאוד על סדר יום מובנה, סדר היום הוא הבסיס להנחת הגבולות
    לילדנו. כאשר הם תינוקות הגבולות מתבטאים בעיקר בסדר היום בזמני האוכל, המקלחת, והשינה וכאשר הם גדלים זה מתרחב לכל שאר ההתנהגויות, משחק, שפה וכדמ'
    את יכולה לקרוא בתשובות קודמות הרבה על נושא הגבולות וחשיבותם
    מה שעוד כדאי להדגיש הוא שהרגלים שאנחנו רוכשים בגיל הצעיר יש להם סיכוי רב יותר
    ללוות אותנו במהלך חיינו ולכן ילד הגדל במסגרת מסודרת ומאורגנת, בשעות קבועות
    יכול בהמשך לנהל את חייו באותה צורה.
    לעניינך זה, נהוג להשכיב תינוקות בגילאים אלה לשנת בוקר סביב השעה תשע לכשעה
    ואח"כ בצהרים לקראת 12 לכשעתיים.
    לאט לאט הם יתרגלו לשעות וכך יהיה, אני רואה חשיבות רבה בלהרגיל אותם לישון במיטתם ולא שירדמו סתם בבית איפה שהם נמצאים ומתי שזה קורה. גם כאן אנחנו מדגישים את הגבולות של כל דבר , בבית יש מקום לשינה, יש מקום למשחק ויש מקום לאכילה.
    זה מאוד חשוב גם לשקט שלך וליכולת שלך לתכנן את היום שלך, לפנות קצת זמן לעצמך לנשום, כשיש גבולות יש שקט

קחי בחשבון שזה יכול לקחת קצת זמן עד שהם יתרגלו לסדר היום החדש , אבל אם תשמרי על עקביות זה יצליח

בברכה,

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי וכו...
    שלומית
    08/04/2011

אני מקווה שאני במקום הנכון:)
    אני אמא לשני תאומים מקסימים בן ובת בני 3.5 חודשים, יש לי בעיה עם הבת , היא בוכה כל פעם שמישהו בא אליי לבית בכי היסטרי ולא מצליחה להרגע עד שהם הולכים היא גם בוכה מאוד כשאני שמה אותה על הבטן ולא בגלל שהיא לא מצליחה להחזיק את הראש , היא רוצה לזחול כבר ולהגיע לצעצועים וזה מתסכל אותה שהיא לא מצליחה , היא רוצה לשבת ולעמוד ואני יודעת שזה נשמע מוזר לבת 3.5 חודשים אבל היא דוחפת את עצמה.
    הבכי שלה היסטרי והיא זורקת את הגוף לכל הכיוונים ומותחת קשת לאחור ומתפרעת וזה מדאיג אותי כי היא ילדה טובה בסך הכל וגם הבן רגוע מאוד ואנחנו מאוד רגועים בבית ואני לא יודעת מה לעשות זה קרה למישהי? אני צריכה לדאוג או שזה עדיין מוקדם?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי וכו...

הוספת תגובה

• בכי וכו... - תגובה

אדוה דרור
    10/04/2011

שלומית שלום,

בעקרון שמעתי על ילדים שכבר התחילו "לזחול" לקראת גיל 4 חודשים
    כמו בכל דבר יש את הממוצע ויש את הקצוות, כך שמהבחינה הזאת
    זה יכול להיות תקין, הדברים האחרים שאת מתארת לגבי נוכחות של אנשים אחרים
    והתסכול הרב, הייתי ממליצה קודם כל להתייעץ עם רופא ילדים
    ולעשות בדיקה התפתחותית אם יש צורך , יכול להיות שיש משהו שמפריע לה או כואב
    לה, אולי יש רגישות תחושתית כלשהי.

שיהיה שבוע טוב

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפריד מגיל שלוש בעד ונגד
    יחד ולחוד
    31/03/2011

פגשתי יועץ התפתחותי שהסביר לי את הבעיתיות שחווים תאומים :
    שתמיד בכל משימה 20% מהמוח שלהם עסוק בהיכן אח שלי ומה הוא עושה .
    שיצירת קשרים חברתיים מוזנחת בגלל שיש לי את אחי .
    שתמיד אחד יעקב התפתחות או יזרז התפתחות כדי לשמור על שיויון התפתחותי .
    ושכל אחד מהם עלול לזנוח תחומים שהוא אוהב או טוב בהם כי אחיו לא אוהב או לא טוב בהם .
    המשמעות של ההסבר הזה מובילה אותי להחלטה חד משמעית להפריד ביניהם . הם מכורים אחד לשני תמיד בדאגה אחד מלשני פשוט מכורים אחד לשני באהבה עמוקה בלתי ניתנת להסבר ! גם מה שאמרתי עכשיו שוב מוביל אותי להחלטה להפריד ביניהם ולאפשר להם לחוות את העולם כל אחד בדרכו... אבל.. אני לא יודעת אולי זה טוב בעצם הם מדהימים וכן מפגינים אופי שונה והתנהגות שונה ובבית ההתיחסות אליהם היא לכשני אנשים שונים לגמרי בקיצור מה שאני מחפשת זה סטטיסטיקות או מחקרים שמראים מה קרה לאלו שהופרדו לפי גילאים שונים ז"א מה הגיל האידיאלי להפרדה והאם הפרדה היא בכלל הכרח לטובתם ואולי הביחד עדיף ... תודה מראש
    לא ציינתי הם תאומים זהים כרגע בני שנתיים וחמש והדילמה היא לגבי שנת הלימודים הבאה

לקביעת תור
    סגירה
    להפריד מגיל שלוש בעד ונגד

הוספת תגובה

• יעכב

יחד ולחוד
    31/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להפריד מגיל שלוש בעד ונגד - תגובה

אדוה דרור
    03/04/2011

שלום לך,
    לגבי הפרדת התאומים תוכלי למצוא בפורום תשובות רבות בנושא, מבחינתי
    התשובה היא להפריד חד משמעית, כל מה שתיארת בשאלתך לגבי הקשר והתקשורת בין התאומים נכון ובמיוחד בתאומים זהים, על מנת שכל אחד מהם יוכל לפתח לו זהות אישית בריאה וברורה יש להקפיד במיוחד על עידוד נפרדות . ההפרדה במסגרת החינוכית מאפשרת לכל אחד מהם לפתח תחומי עניין שהם ייחודיים לו, לפתח קשרים חברתיים שהם שלו ובכך לבנות לעצמו זהות אישית בנפרד מאחיו. חשוב להקפיד על כך גם בהתנהלות המשפחתית ביום יום, אם אפשר מבחינת חדרים, כמובן שמבחינת לבוש לעודד לבוש
    שונה, חוגים ולעודד זמן נפרד עם חברים אחרים, עם ההורים כל פעם כל אחד לבד ועם הסבא וסבתא.
    זה יפה ונחמד שהם דואגים כל כך אחד לשני אבל בסופו של דבר זה תמיד יפגע בהתפתחות של אחד מהם לפחות ולכן לנו כהורים תפקיד מרכזי בעידוד הנפרדות.
    כמו כל דבר יש להקפיד על המינון הנכון ולא לעשות שום פעולה בקיצוניות אם הם רוצים מדי פעם להתלבש אותו דבר לאפשר להם אבל באופן כללי לעודד כל אחד לבחור דברים שיהיו שלו.

שבוע טוב
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת שקיפות עורפית - תאומים
    keren
    27/03/2011

שלום

כמה זמן נמשכת הבדיקה? האם מדובר בבדיקה ואגינלית?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית

אמאלה2
    28/03/2011

התאומים שלי ב"ה כבר בני שלושה חודשים, ולפי זכרוני- הבדיקה הזאת ממש לא ארוכה, ובד"כ היא לא ואגינלית, אבל לפעמים- בגלל שהעוברים עוד קטנים, מתחילים בבדיקה חיצונית ואם יש צורך, כי לא ממש רואים אותם, אז עוברים לואגינלי... אבל זו בדיקה קצרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קרן

ליז
    29/03/2011

שקיפות עורפית לא בהכרח חייבת להיות וגינלית הרופא בודק תחילה בטנית ואם מצליח לראות לא יבצע וגינלית .אצלי זה נמשך משהו כמו 15-20 דק'.
    ב-ה-צ-ל-ח-ה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך עם שלישיה
    עומר
    21/03/2011

אנחנו בחודש החמישי להריון עם שלישיה, אחרי הרבה שנים שחיכינו לזה.

האם לדעתכן מומלץ לסגור על עזרה נוספת לפני הלידה או לנסות להתמודד עם זה לבד בהתחלה? ההורים לצערנו גרים רחוק ומבוגרים יחסית, ואנחנו מתלבטים בעניין זה רבות.

לקביעת תור
    סגירה
    בדרך עם שלישיה

הוספת תגובה

• בדרך עם שלישיה - תגובה

אדוה דרור
    22/03/2011

עומר שלום,

ממליצה בחום להיעזר כמה שיותר בכל מי שאפשר
    ובוודאי לקחת מראש, הטיפול בשלישייה מאוד אינטנסיבי
    וקשה בנוסף על כך ההתמודדות עם להיות הורים לראשונה,
    זהו שלב לא פשוט ומורכב לכל זוג הורים ובוודאי
    להורים לתאומים ושלישיה
    אחד הדברים המרכזיים שלומדים כהורים לתאומים ושלישיה
    זה לבקש עזרה!!

בהצלחה

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדרך לשלישייה

אלי
    23/03/2011

אתם חייבים עזרה לפחות בחצי שנה הראשונה כי אל תישכח שאישתך לא תהיה כל כך חזקה לאחר הלידה והחודשים הראשונים הם הכי קשים כי העבודה היא סביב השעון כל שלוש שעות האכלה והחלפות חיתולים ובין לבין שטיפה והכנת בקבוקים כביסות וכמובן המטלות הרגילות, לאחר חצי שנה בערך הם כבר ישנים יותר והטיפול נעשה פחות קשה כי בין השאר אתם כבר תיתרגלו למצב ותהיו מאוד מתורגלים בשיגרה החדשה, ואז אולי תוכלו להיסתדר לבד, כך זה היה עם הרביעייה שלנו שהיום הם בני שנתיים וחודשיים והעזרה היחידה שיש לנו היא עם הנני שגרה אצלנו חמישה ימים בשבוע ואנו בסך הכל מסתדרים לא רע, המון מזל טוב אלי זוהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בתחום ההנקה
    בילי
    06/03/2011

שלום,

ילדתי בשעה טובה לפני חודש תאומים.
    במהלך הלידה קיבלתי מגנזיום דרך הוריד עקב רעלת הריון ביומיים הראשונים היה אסור עלי להניק.

התינוקות נולדו במשקל קטן יחסית 2 ק"ג בערך כל אחד ולצורך איזון משקלם הייתי חייבת להאכיל בתמ"ל עשיר קלוריות המיוחד לפגים.
    לדעתי הקטנטנים התרגלו לבקבוק ואני מרגישה שפעולת היניקה שלהם נחלשת , אפשר לומר שהם בכלל לא יונקים.
    אני שואבת חלב ונותנת להם מבקבוק , אך כמות החלב שאני מצליחה לשאוב קטנה מאוד

איך אני יכולה לשנות את המצב כך שעיקר התזונה יהיה יניקה שלהם ולא שאיבה? , איך אני יכולה להגביר את כמות החלב שגופי מייצר?

תודה,
    בילי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בתחום ההנקה

הוספת תגובה

• שאלה בתחום ההנקה - תגובה

אדוה דרור
    08/03/2011

בילי שלום,

לצערי אינני יכולה לעזור לך בסוגיית ההנקה
    ממליצה לך לפנות לפורום הנקה הנמצא בפורטל זה

בברכה,

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. נבדוק.

מיכל
    10/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרוצצות לפני השינה
    מיכל
    04/03/2011

שלום רב
    אני אמא חד הורית לתאומים מקסימים בני שנתיים וחצי. עד היום, המעבר לשינה היה קל ופשוט. הכנסתי את הילדים למיטה, "לילה טוב" ובזה הסתיים הסיפור. בתקופה האחרונה כאשר אני משכיבה אותם לישון מתחילה מסיבה. הם יורדים מהמיטה בקלילות רבה (מיטת תינוק), רצים בבית צוחקים ומשתוללים. אני מחזירה כל ילד למיטה בנפרד ולפני שאני מספיקה להכניס את השני, הראשון כבר בחוץ. הם משוחחים ביניהם ומעודדים אחד את השני. התחושה היא שהם שניים ובידיהם הרבה מאד כח כנגדי. חלק מהמשחק הוא לתזז את אמא, זה מאד מצחיק אותם.
    גם אם אני בוחרת להשכיב אותם לישון בזמן נפרד, הם לא מוכנים וקוראים אחד לשני ומתחילה החגיגה. אני מנסה בכל מיני שיטות ואתמול, התייאשתי מהמרדף ונחתי להם לעשות כרצונם תוך הבהרה מאד ברורה שאמא כועסת עליהם (שאותה הם הבינו בברור משום שכל פעם אחד מהם בא לחבק ולנשק אותי כנסיון לרצות).
    לבסוף, הם פשוט נשכבו על הספה בסלון ונרדמו.
    אשמח לעצות ופתרונות "קסם".

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התרוצצות לפני השינה

הוספת תגובה

• התרוצצות לפני השינה - תגובה

אדוה דרור
    08/03/2011

מיכל שלום,

נשמע שהתחלת לגלות את "הכח" המייחד את התאומים, אכן אחד הדברים המאתגרים ביותר לנו כהורים לתאומים הוא התמודדות מול "היחד" שלהם וכשזה מגיע לשעת השינה
    זה בכלל מתיש ומתסכל.

לצערי אין פתרונות "קסם" וכהורים במיוחד בעידן הזה תפקידנו מאתגר ומורכב.

ראשית בדקי עם עצמך מה הוא "טקס" השינה בביתך, איך מתארגנים לשינה, האם יש שעת שקט, עם סיפור או שיש משחק והשתוללות ואח"כ הולכים לישון?
    באופן כללי מומלץ שהשעה לפני השינה תהיה שעת רוגע , שתהיה ירידה באנרגיות ולא שעת משחק אקטיבי המעלה את האדרנלין.

שנית בעת משבר חשוב להקפיד ליצור את ההפרדה בין התאומים מבחינת אופן הדיבור והפנייה אליהם, הכוונה היא שכהורים לתאומים הרבה פעמים אנחנו לא שמים לב ומדברים אליהם בלשון זוגית "תפסיקו" "מה אתם עושים" "תיכנסו למיטה מיד" , שימוש בפנייה זוגית אליהם רק מעצים את ה"יחד" שלהם נגדך ורק מחזק את התסכול כיוון שהם בעצם לא שומעים אותך, הם נמצאים בתוך היחד שלהם שמעניק להם תחושת אחווה.
    הייתי ממליצה לתרגל פנייה אישית לכל אחד מהם בשעת ההשתוללות עם קשר עיניים על מנת שהוא יבין שעכשיו אמא מדברת אליו.
    מניסיון עם התאומות שלי הפנייה הישירה לכל אחת בנפרד מחזירה אותם למקום של אני מול אמא ולא אנחנו מול אמא.

לא הייתי ממליצה להפריד את שעות השינה זה לא נראה לי ישים במיוחד שאת לבד ואין מי שיעסיק את התאום השני.

את מוזמנת לדפדף בפורום ולקרוא בנושא גבולות לתאומים מתשובות שענינו בעבר

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע

מיכל
    08/03/2011

תודה רבה על התגובה.
    כאשת חינוך אני יודעת שאין פתרונות "קסם". יחד עם זאת, את כל ההמלצות שכתבת, אני מיישמת כבר הרבה זמן. לרוב אני מתייחסת לכל אחד מהם בנפרד, בעיקר אני משתדלת יותר כאשר אני כועסת עליהם/ משבחת אותם, וזאת בכדי לייחד כל אחד מהם.
    לפני השינה ישנו סדר השכבה קבוע הכולל: אמבטיה, קלטת+בקבוק חלב ולמיטה.
    אני מעדיפה את קלטת על פני ספר משום שהיא מרגיעה אותם הכי טוב. בספרים הם מתעניינים לכמה דקות ואז הם מתחילים לחפש עיסוקים אחרים= השתובבות.
    האם יש לכן המלצות ספציפיות בנוגע לשינה שאפשר לנסות כגון: להתעלם מההשתובבות עד שהם יתעייפו בעצמם / להחזירם למיטה בכל פעם שהם יוצאים גם אם זה כרוך בהחזרה אינסופית. אשמח לשמוע אם יש לכן רעיונות נוספים מתוך הנסיון שלכן.

תודה רבה, מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע - תגובה

ליאת לוי
    10/03/2011

מיכל שלום,
    בגדול ישנן כמה גישות עיקריות להשכבת הפעוט, עם כל מיני וריאציות באמצע. לפני שאת מאמצת את אחת הגישות, קחי בחשבון שתקופת ההסתגלות לא תהיה פשוטה, בייחוד לאור העובדה שהם שניים. אך בדרך כלל נחישות ועקביות בנוגע לגישה שבחרת מוכיחה את עצמה:
    1. מגע וקירבה עד להירדמות- בגישה זו את מסייעת להם להירדם ע"י מגע וקירבה. את יכולה לשבת ליד מיטתם, לחבק אותם, ללטף אותם או לשכב לידם ( במקרה של מיטת תינוק זה קצת יותר בעייתי, אם כי ברגע שהם עוברים למיטה פתוחה אפשר להצמיד את המיטות ולשכב בינהם).
    2. שהייה בחדר הפעוט- ללא מגע, דיבור או קשר עין. את נוכחת אך לא צמודה אליהם, ובכך מאפשרת להם להירדם לבד. את יכולה לשכב על מזרן לצד מיטתם, או בכיסא ליד מיטתם. עד שיירדמו. בשיטת הכיסא, את לאט לאט מרחיקה את הכיסא, עד למצב בו הם לא ממש רואים אותך- אך יכולים לחוש בנוכחותך.
    3. שיטת הרם הורד- בכל פעם שהילד יוצא מהמיטה מחזירים אותו, אומרים לילה טוב, ויוצאים מהחדר. חוזרים ברגע שהוא מתחיל לצאת מהמיטה או כשהוא בוכה.

שיטת החמש דקות, ושיטת הבכי הרצוף הם עוד שתי שיטות- אך מאחר והבעיה שלך היא לא הבכי שלהם, אלא שהם יוצאים ממיטתם, לא נראה לי רלוונטי לפרט עליהן כאן ( מה גם שהדעות גבי השימוש בהם חלוקות מאוד!

שיהיה בהצלחה,
    נשמח לשמוע מה עבד בשבילך...
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומות זהות בנות 5
    עטרה
    02/03/2011

שלום לכן, יש לנו שתי תאומות זהות בנות חמש.

בכל פעם אני נתקלת בהתלבטות מחדש - האם לקחת אותן יחד לקניות ולבילויים או ליצור זמנים מיוחדים לכל אחת מהן?

אני מאמינה שבגילאים מאוחרים יותר זה יותר חשוב...

אגב, הן מאוד אוהבות להיות יחד, אך גם קנאיות

לקביעת תור
    סגירה
    תאומות זהות בנות 5

הוספת תגובה

• תאומות זהות בנות 5 - תגובה

ליאת לוי
    03/03/2011

שלום לך עטרה,
    יצירת זמן בנפרד לכל אחת מהתאומות נחוצה גם בגיל הרך. אחת מהמשימות הגדולות של התאומות היא ליצור את הנפרדות שלהן, ולהרגיש ייחודיות. לכן מומלץ לקחת את התאומות בנפרד מידי פעם לצורך פעילויות משותפות עם אימא.
    פעילות כזו מאפשרת לכל אחת מהתאומות לקבל זמן איכות עם אמא בנפרד- דבר אשר מחזק את הקשר הרגשי איתך, ועשוי להקטין את המאבק על תשומת ליבך ואת תחושות הקנאה ביניהן.
    בנוסף הזמן בנפרד מהתאומה השנייה יסייע לכל אחת מבנותיך לפתח את תכונותיהן ואישיותן, ולתפקד בבאופן עצמאי.
    אם כל זאת חשוב לזכור שמאחר ובנותיך נמצאות מתקופת העוברות ביחד, הניתוק צריך להיעשות בהדרגה, ותוך כדי הקשבה לצרכים של בנותיך.

והכי חשוב שהזמן שאת מבלה עם שתיהן או רק עם אחת יהיה זמן של הנאה משותפת.
    והרבה כייף.

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיחות תסמונת התאום הנעלם
    חן
    22/02/2011

היי,
    רציתי לשאול בבקשה עד כמה התופעה הזאת נפוצה???
    כל המידע לגבי תאומים שהאינטרנט מוצף בו עוזרים כמובן, אך גם מפחידים.
    אם נצפים בבירור 2 שקי הריון ו2 דפקים, מה הסיכוי שאחד "יעלם"?
    הרופאה שלי אמרה שאפסיק לקרוא שטויות אך בכל מקום באינטרנט זה רשום...
    יש סיבה לדאגה?
    או שאפשר להרגע קצת?
    ממש מלחיץ אותי עצם המחשבה.....
    (אני שבוע 9, תאומים לא זהים)
    תודה!!!

הוספת תגובה

• שכיחות תסמונת התאום הנעלם - תגובה

אדוה דרור
    23/02/2011

חן שלום,

לצערי אינני יכולה לעזור לך במידע רפואי מן הסוג
    הזה . את יכולה להתייעץ בפורום הריון ולידה או לפנות לייעוץ רפואי נוסף.
    מדברייך עולה שאת מאוד חוששת ולחוצה, באופן כללי
    יכולה להמליץ באמת לנסות להירגע במיוחד היות ומדובר
    בתהליכים שאינם בשליטתך, לחץ וחרדה כן עשויים להשפיע
    עלייך לא טוב בתקופת היהריון ועל כן הייתי מציעה
    לך לנסות לעסוק בדברים שאת אוהבת אשר יסיחו דעתך קצת מהעניין
    ולחכות ולתת לטבע לעשות את שלו

בהצלחה

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יום ולילה
    מורן
    21/02/2011

שלום
    התאומות שלי בנות שלושה חודשים כרונולוגי. פגות שנולדו בשבוע 33 כיום שוקלות 4.150 ו 3.800
    עברנו חודשיים קשים עם גזים בלילות. בתקופה האחרונה הגזים פוחתים אך עדיין אנחנו לא עוצמים עין כל הלילה. גם שהן רגועות בלילה, ללא גזים, הן מאוד ערניות, בוכות מידי פעם , המוצץ נופל מהפה כל כמה דקות והן "קוראות לעזרה". בסביבות השעה 8-9 בבוקר באופן קבוע הבנות נרדמות למשך 3-7 שעות, קמות לאכול וממשיכות מייד לישון.

נראה כאילו היום והלילה התהפכו. כולם אומרים לי שבגיל הזה אין כזה דבר, אך באופן קבוע הן ישנות ביום וערות בלילה.

ניסיתי לעורר אותן במשך היום על ידי שירים, צעצועים ומקלחת, אך הן חוזרות מייד לישון.
    מה אתן ממליצות לעשות? אני לא עומדת יותר בלילות האלה...
    האם בגיל הזה התהפכו היום והלילה?

תודה, מורן

לקביעת תור
    סגירה
    יום ולילה

הוספת תגובה

• יום ולילה - תגובה

אדוה דרור
    23/02/2011

מורן שלום,

נשמע מדברייך שאת ממש מותשת ועוברת תקופה לא קלה,
    להסתגל לתינוק חדש זה מאוד קשה ולשתיים זה קשה פי כמה וכמה.

באופן כללי תינוקות בני שלושה חודשים כבר מתרגלים לסדר יום, אולם יש תמיד מספר גורמים שחשוב לקחת בחשבון והם: הקפדת ההורים על סדר היום, תזונת התינוק (אם מניקים תזונת האם וכמות מספקת של חלב), הטמפרמנט של הילד (יש ילדים שיותר קל להם להסתגל , יש תינוקות שיותר קשה להם הם בוכים יותר, קשה להרגיע אותם וקשה להם להירדם) ואצלך כמובן מן הסתם לפגות יכולה להיות השפעה על זה.

בנושא הפגות לצערי אינני בקיאה ואין באפשרות לייעץ אולם הייתי ממליצה לך לפנות לפורום פגות הנמצא בפורטל זה וכן להתייעץ עם הרופא המטפל או האחות המלווה מטיפת חלב.

קשה בילדים ראשונים שלא לשמוע את כל המלצות הסביבה והקביעות והתאוריות של כולם וזה אחד המקומות שמביאים אותנו כאמהות לתסכולים, שמקורם במחשבות על למה הילד שלי שונה, אבל חשוב לזכור כל ילד הוא שונה ומיוחד וכל אמא ואבא הם שונים ומיוחדים ולכן כדאי להפחית בהשוואות ובהתייחסות לכללים כאלה ואחרים שהסביבה מנדבת לך האמא הטרייה בשמחה ולעיתים קצת בהגזמה.

נחזור לעניין השינה כיוון שיש מספר מרכיבים שניתן לבדוק בהמשך למה שתיארת,
    הנה מספר שאלות שיסייעו לך לבחון את התמונה :

1)מה כוונתך בערניות? אנא פרטי

2)כמה פעמים בלילה הן אוכלות? האם את מיניקה? אצלי הנקתי עד גיל חודש וחצי ואח"כ הן נהיו חסרות מנוחה ורצו לינוק כל הזמן כי האוכל לא הספיק להן ואז שילבתי בקבוק עד גיל שלושה חודשים שם הפסקתי לגמרי להניק

3) תיארת את נושא המוצץ שמאלץ אותך לקום כל הזמן ולהחזיר להן אותו, האם ניסית להתעלם המוצץ? מה יקרה אם תתעכבי קצת ולא תיגשי כל רגע להחזיר אותו? בדקי את עצמך האם את קמה באמת כשצריך? או האם את קמה לכל "ציוץ"?

4) האם הן מתעוררות באותן זמנים? מניסיון אצלי בחצי שנה הראשונה כל אחת התעוררה פחות או יותר אחרי אחותה וכל אחת התעוררה לפחות פעמיים בלילה כך שאם מסכמים את זה יוצא שלא נשאר כמעט זמן לישון....

לסיכום, להיות הורים לתאומים זה אתגר לא פשוט, אחד המאפיינים המרכזיים של הורות לתאומים הוא שכל מה שמתרחש בהורות לילד אחד מתרחש יותר מכפליים, כך שמחסור בשינה אצל ההורה המטפל האופייני מאוד בשנת החיים הראשונה של התינוק יכול להיות משמעותי עוד יותר כשמדובר בתאומים, כך גם לגבי מריבות בין אחים ועוד..

אשמח לשמוע ממך ולהמשיך את הדיון בפורום,
    מאחלת לך שינה טובה

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקשיב לאמא
    מה עושים
    11/02/2011

שלום רב
    אני אמא לתאומים מדהימים בני שנתיים וארבעה כשאני מוציאה אותם מהגן ומנסה להוביל אותם לאוטו שנמצא רחוק יחסית הם בורחים לי לכל מיני כיוונים צוחקים ומשפיעים אחד על השני ומתעסקים בדברים אחרים לוא נשמעים לי הרבה פעמים אני בוחרת לבוא עם העגלה ו"להעמיס אותם" אבל זה לא פתרון וגם לא הכי נעים להם ולי היות שהם גדולים ונעים לטייל מעט עם הבימבות או ברגל בשביל כמו כולם ... בהרבה מקרים אני פשוט לוקחת נשימה ויודעת שיקח לנו המון זמן להגיע לאוטו אבל יש גם מקרים יוצאי דופן שבהם אני לא מצליחה כלל וצריכה להרים אחד מהם עד לאוטו ולהשאיר אחד לבד בשביל ולחזור לקחת אותו אח"כ אחרת לא נגיע הביתה

לקביעת תור
    סגירה
    להקשיב לאמא

הוספת תגובה

• להקשיב לאמא - תגובה

אדוה דרור
    13/02/2011

שלום לך,

התיאור שלך החזיר אותי אחורה כמה שנים לימים בהם גם אני מצאתי את עצמי
    רצה אחריהן ומנסה לאסוף אותן הביתה מהגן או מחברה....

אחוות התאומים ואיחוד הכוחות מול ההורים הם אחד המאפיינים המרכזיים של התאומות והתמודדות כהורים לתאומים.

התאומים שלך נמצאים בגיל בו מתחילה ומתעצמת בדיקת הגבולות בשפה המקצועית זה נקרא "גיל שנתיים הנורא" זה הגיל בו לפעוט יש כבר יכולות מוטוריות המאפשרות לו עצמאות והוא מרגיש שהוא יכול לעשות הרבה דברים לבד, זהו גיל בו מתחיל תהליך הנפרדות, נפרדות מהתלות וסימביוזה עם האם ובחינת הגבולות היא האמצעי לכך, להראות שהנה אני קיים, יש לי רצון ויש לי יכולת לעשות דברים שאני רוצה.

ילד יחיד כאשר הוא נמצא במצב של בחינת גבולות מול הוריו ילך עד גבול מסוים כי הוא מאוד חרד לכך שההורה יכעס עליו, לא יאהב אותו, אצל תאומים הדבר שונה כיוון שיש להם האחד את השני כך שתמיד גם אם ההורים כועסים עדיין המצב לא כל כך מפחיד ובודד כי יש לי את האח התאום שלי ולכן ההתמודדות עם נושא הגבולות היא מורכבת ומאתגרת פי כמה ולאט לאט תגלי עוד ועוד תופעות של יחד כנגדכם ההורים.

מה עושים?
    1. גבולות - מבררים לעצמי מה הכי חשוב לי מבחינת הגבולות אם אני יכולה לוותר על הליכה מתוזמנת הביתה ולהפוך את ההליכה למשהו חופשי ונחמד כמו שאמרת לקחת אוויר, אז להחליט מראש שככה זה יהיה מעתה. במקומות שאני לא יכולה לוותר אין מנוס מלפעמים לקחת אחד ולחזור לאחר, ככה גם אני עשיתי , בגיל הזה גבולות הם הרבה פעמים גם על ידי יצירה פיזית שלהם כמו הרחקה של חפצים, שימוש בעגלה שתיארת וכדומה. וכמובן לבחור סנקציות וליידע אותם על הסנקציה הצפויה.
    2. הכנה מראש - כשאת יודעת מראש באילו מקרים הם חוברים יחד ומתריסים על הגבולות את יכולה להיות מוכנה ולהתמודד יותר טוב עם המצב
    3. נפרדות - הקפידי על עידוד הנפרדות שלהם, לקרוא להם בשמותיהם ולא "בואו" "אתם" "מה קורה איתכם" אלא פנייה אישית לכל אחד בשמו, הקפידי על זמן נפרד לכל אחד מהם, בגדים שונים, צעצועים אישיים וכדמ'
    4. נפרדות בשעת המשבר - אני חוזרת כאן כדאי להדגיש בשעת התעלול הקפידי לפנות לכל אחד מהם בשמו וליצור קשר עין זה מסייע לנטרל את תחושת הכח מהיחד ומחזיר אותם לסיטואציה של אני מול אמא ולא אנחנו מול אמא.

בהצלחה ושבוע טוב

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עם חיבוק ענק

יחד ולחוד
    20/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לתאומים
    מרינה
    10/02/2011

אני בשבוע 6+4. באולטרסאונד נצפו 2 שקי הריון, שניהם עם דופק. אחד הרבה (הרבה) יותר גדול מהשני (העובר הגדול- 7 מ"מ, הקטן- כ-2 מ"מ). מה הסיכוי הסטטיסטי שיתפתח רק עובר אחד? אני קצת חוששת מהריון וגידול תאומים (אבל מה שבא- ברוך הבא, כמובן).

לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי לתאומים

הוספת תגובה

• סיכוי לתאומים - תגובה

אדוה דרור
    10/02/2011

מרינה שלום,

לצערי בשאלה זו אין ביכולתי לעזור לך, את מוזמנת לפנות
    לפורום הריון ולידה לייעוץ מקצועי של רופא/ה

בברכה,
    אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני שנה וחודש
    קארין
    05/02/2011

שלום יש לי תאומים בנים בני שנה וחודש. בשבוע האחרון אחד ממשיך למשוך את השיער של השני ואילו השני ממשיך כל הזמן לנשוך את הראשון. ניסיתי להפריד ביניהם כדי שלא יכאיבו אחד לשני ולהחזיק את היד של הראשון וללטף את השני כך שירגיש באחווה ולהסביר שהם אחים וכולי אבל כלום לא עוזר. אני אובדת עצות איך אפשר בגיל הזה למנוע התנהגות זו??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני שנה וחודש

הוספת תגובה

• תאומים בני שנה וחודש - תגובה

אדוה דרור
    10/02/2011

קארין שלום,

ברוכה הבאה למשפחה, אחד השלבים המאתגרים ביותר הוא המריבות
    בין התאומים ומריבות בין אחים בכלל. אצלי התאומות שלי החלו במריבות
    כבר בגיל 8 חודשים הן היו מושכות אחת לשנייה את המוצץ מהפה כשטיילנו
    עם העגלה....
    מריבות בין תאומים הן דבר שכיח מאוד ועוצמתי פי כמה ממריבות בין אחים רגילים היות והתאומים למעשה, נמצאים בתחרות על הכל כבר מבראשית. המריבות מבטאות את הקנאה שלהם והתחרות ביניהם על תשומת הלב של ההורים, על החברים, הצעצועים וכל דבר בחייהם. אכן לא קל ולא פשוט להתמודד עם המריבות האלה במיוחד כשהן מתחילות בגיל כל כך צעיר אולם חשוב לדעת שהמריבות האלה משמעותיות מאוד לפיתוח הנפרדות של התאומים (את יכולה למצוא בפורום בתגובות קודמות שלי הסבר מפורט על נושא הנפרדות בתאומים). יש כמובן לשים לב מצד אחד, לכך שהמריבות לא הופכות להיות דפוס הקשר היחידי ביניהם ולא מקצינות יתר על המידה ומצד שני חשוב שלא ייווצר מצב שאין מריבות בכלל מכיוון שעצם היכולת שלהם לבטא כעס אחד כלפי השני מסייעת להם ליצור את האני הפרטי שלהם ולא לחוות את עצמם כיחידה אחת.

כהורים לתאומים חשוב שנהיה ערים לחשיבות של ביטוי הרגשות האלו.

אז מה עושים כשזה קורה?

1. לא נבהלים מהמריבות זה חשוב ובריא למערכת היחסים ביניהם
    2. גבולות - צריך מראש להחליט על הגבולות שלכם, אפשר לתת למריבה להתרחש כל עוד היא לא הופכת לפיזית ואלימה מאוד. בגיל של התאומים שלך ניתן להפסיק את המריבה על ידי שימת גבול פיזי , כלומר להפריד ביניהם באמצעות "הפרדת כוחות"
    3. הימנעו מחלוקת תפקידים קבועה - אל תמהרו להפוך את האחד לרע ואת השני לטוב
    4. הימנעו מהשוואות - השוואות ותחרויות מעודדות קנאה ומריבות , כשיש תאומים אנו ממהרים להשוואות ביניהם באופן טבעי כדאי להיות מודעים לנטייה הזו ולנסות כמה שפחות לערוך השוואות ותחרויות (כמו מי ראשון במקלחת...)
    5. זמן לבד - הקפידו על זמן בילוי נפרד לכל אחד מהתאומים אם זה איתכם או עם הסבא וסבתא או עם חברים.
    6. לנשום עמוק- לגדל תאומים לא קל אולם רגעי הקסם בהם הם מתחבקים על המיטה או ממציאים איזה ריקוד משוגע או מעוללים איזה תעלול שווים כמעט הכל

שיהיה סוף שבוע נעים

אדוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

קארין
    21/02/2011

תודה רבה על התשובה המפורטת זהו באמת עולם מאתגר במיוחד..
    אני ובעלי כן משתדלים לפתח אישיות נפרדת לכל ילד וזה מה שאנו תמיד דורשים מהסביבה הקרובה אבל עניין משיכת השיער עדיין מציק לי כי זה מצד אחד מאוד מכאיב לתינוק ומצד שני, אם אני מתייחסת לתינוק המושך, אז הוא מקבל ממני ומאחרים הרבה תשומת לב וכך הוא חוזר למשוך שוב ושוב.
    יש לציין שאני מעניקה להם הרבה תשומת לב ומשתדלת לתת לכל אחד זמן איכותי לבדו , כך שאני לא מרגישה שהמניע למשיכה הוא צורך בתשומת לב.

אם אני מתעלמת, אני גורמת לסבל של תינוק אחד, ואם אני מתייחסת, אני מעודדת תינוק אחר להמשיך למשוך בשיער.
    מה עושים??

מודה לכן מקרב לב!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים
    אורי (בת)
    02/02/2011

היי, אמרו לי שתאומים זה משהו שקופץ דור, ואם סבתא שלי היתה תאומה אז גם אני או אחד האחים שלי נלד תאומים. האם זה נכון ומה ההסבר הרפואי לזה? אורי (בת)

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים

הוספת תגובה

• תאומים - תגובה

ליאת לוי
    03/02/2011

אורי שלום,
    למיטב ידיעתי אין ממצאים חד משמעיים לגבי הקשר בין הריון תאומים לתורשה. אולם יש מספר גורמים הידועים כמגדילים את הסיכוי ללידת תאומים. המרכזיים שבהם הם: תורשה- אם אחד ההורים תאום, הסיכוי שיהיו לו תאומים פי 10 מאשר אצל אדם שאינו תאום, הריון בגיל מאוחר של האם ושימוש בתכשירים הורמונאליים לטיפול בבעיות פוריות.
    לקבלת הסברים רפואיים מדויקים יותר את מוזמנת לפנות לפורום הריון ולידה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה