מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי ספיקת לבגדי28/12/2009
שלום רב
אבי בן 59, אובחן לסובל מאי ספיקת לב בדרגה גבוהה (בין 3-4)
במסמכים הרפואיים צויין כי יש סיכון גבוה בביצוע ניתוח מעקפים וניתוח זה אפשרי באמצעות מכשיר תומך מסויים שנמצא במספר בתי חולים בארץ. וצוין גם אפשרות למועמדות להשתלת לב
כעת הוא בביתו ומטופל בטיפול תרופתי אשר מטיב את מצבו
שאלותי הן:
1. האם כדאי להמתין ולחכות ל"חיזוק הלב" ע"י הטיפול התרופתי טרם ביצוע ניתוח מעקפים והאם תוכלו להמליץ לי על מנתחים
2. האם לאור הסיכון שבניתוח יכול מנתח לסרב לנתחו (למרות שהחולה מעוניין בכך)?
3. האם כדאי לשמוע מספר דעות באשר לאפשרויות לניתוח.
4. במידה ולא מבצעים ניתוח מהי התוחלת החיים הצפויה לו בהנחה שממשיך טיפול תרופתי.
5. האם יש אופציות אחרות.
אשמח לתשובתכם בהקדם שכן אנו מרגישים אובדי עצות ודואגים לגורלו
תודה רבה
גדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב
פרופ` גיל בולוטין28/12/2009גדי שלום
התשובה לשאלה כזאת מורכבת תלוייה מאוד בנתונים האישיים של החולה ובתוצאות הבדיקות שלו: אקו וצנתור הלב.
כמו שכתבתי לך באופן אישי, רק אחרי בדיקתו וצפייה בבדיקות אוכל לתת תשובה יותר אחראית.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב
שרה31/12/2009תודה רבה על תשובתך
לאחר התיעצויות עם 2 מנהלי מחלקות צינתורים הן בתל השומר והן בפוריה
החלטתנו ללכת לכיוון של צינתור טיפולי בתל השומר על מנת לנסותו לפתוח את העורקים הסתומים
הרופאים מציינים כי ישנו סיכוי סביר שיצליחו לצנתר ולהצליח. מצד שני הבהירו את הסיכון הקיים.
אנו מבינים כי חייבים לעשות משהו על מנת לשפר אתמצבו את אבי ומוטב מוקדם ככל האפשר
אנו מקויים ומתפללים לטוב
תודה מראש
גדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב
פרופ` גיל בולוטין31/12/2009גדי שלום
שיהיה בהצלחה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיקה27/12/2009
לפני כמה שבועות סבא שלי בן ה-82 אושפז בבית חולים בעקבות קשיי נשימה. גילו שיש לו דלקת ריאות ואפילו מים בריאות. הוא שוחרר לאחר כשבועיים ועתה הוא מרגיש טוב יותר. לאחרונה אמרו לי שהמצב נבע מבעיה בלב, רציתי לבדוק האם זה אפשרי? האם יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת ריאות ומחלה לבבית
ד''ר עובד כהן27/12/2009בהחלט אפשרי יש קשר ישיר בין הלב ותפקודו והריאות. יש לבצע בדיקות כמו אקו לב שיכולות להסביר מהי הבעייה הספיציפית בלב המשפיעה על הריאות בצורה כזו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזיטרולחנן18/12/2009
שלום ד"ר .
אני בן 50 לאחר אוטם שני לפני 5 שנים ומקבל איזיטרול 10 מ"ג +ליפיטור 10 מ"ג ומגיע לערכים של :
cholesterol=148
hdl=57
ldl=70
לחץ דם 140/80 (לוקח נורמיטן 12.5 מ"ג)
האם לדעתך אני מאוזן מבחינת שומנים ולחץ דם ?
לאחרונה שמעתי שאיזיטרול היא תרופה שלא הוכיחה שהיא פועלת בכיוון הורדת שומנים בדם , האם זה נכון ? ועגיף להגדיל את הליפיטור במקום איזיטרול .
מודה לתשובתך הרפואית .
פרדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזיטרול
ד''ר עובד כהן19/12/2009איזיטרול הינה תרופה שעובדת במנגנון אחר מליפיטור היא מונעת ספיגה של שומנים "רעים" למעי.
ויעילותה לאוך מחקרים אחרונים שנערכו מוטלת בספק. לעומתה הליפיטור הינה תרופה ששייכת למשפחת הסטטינים הפועלות על הכבד ומשפרות את פרופיל השומנים בגוף. בנוסף לליפיטור ערך נוסף עקב השפעתו על הורדת תהליכי דלקת המתרחשים בגוף ובכך מפחית במידה מסויימת את הטרשת בכלי הדם הלבביים המינון המומלץ היום הינו 40 מ"ג ולא בגלל הורדת הכולסטרול אלא מהסיבה השניה שציינתי.
אני ממליץ לך להעלות את מינון הליפיטור בעצת הרופא המטפל ולהוריד לחלוטין את האיזיטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדי
ד''ר דני פינק19/12/2009פרדי שלום ערכי הכולסטרול שלך הם תקינים לחלוטין. אני הייתי שוקל להפסיק את האזטרול שכן מינון הליפיטור הינו נמוך ביותר וקרוב לודאי שאין צורך באזטרול. האזטרול ניתן בשילוב עם סטטינים לאנשים שמינון הסטטין מקסימלי ועדיין ערכי הכולסטרול גבוההים מה שאינו כן אצלך. בכל מקרה עליך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב בארץויקי16/12/2009
שלום,
יש לי שאלה קצת כללית. אם לאחר שמטופל נבדק אצל רופא, הרופא אומר לו שהוא זקוק לניתוח לב או ניתוח מעקפים. האם זה משהו שקובעים ישירות או שיש תקופתץ המתנה? איך התהליך מתרחש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקי
ד''ר סאמר דיאב16/12/2009שלום לך
להמליץ על ניתוח מעקפים זה יעשה לאחר בדיקת צינתור, בדיקה זו בודקת אם יש מחלה בעורקי הלב ולפי התוצאות ממליצים לחולה על הטיפול: תרופתי בלבד. סטניטים והרחבה בלונית במהלך אותו צינתור או צינתור אחר או אופציה לטיפול כירורגי. לאחרונה יש גם צינתור וירטואלי בו בודקים את עורקי הלב בעזרת בדיקת CT מיוחדת אך עד היום עדיין צריך בדיקת הצינתור בכדי לקבוע מה סוג הטיפול שהחולה צריך.
לסיכום: הקביעה שחולה מסויים צריך ניתוח מעקפים הינה לפי תוצאות הצינתור.
תודה רבה
ובהצלחה
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויקי
ד''ר דני פינק17/12/2009בקר טוב
כעקרון אין היום במדינת ישראל מצב של המתנה ארוכה לניתוח. ברוב המחלקות בארץ ניתן לקבל תור לניתוח לב תוך 7-10 ימים לכל היותר. אשמח לענות על שאלותייך בנושא
בכבוד דר דני פינק
מנתח לב- מרכז רפואי שערי צדק
ירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול לאחר ניתוח מעקפיםמור10/12/2009
אבי עבר לפני שלושה שבועות ניתוח מעקפים. לאחרונה הוא התחיל ממש להשתעל. זה יכול להיות משהו שקשור לניתוח או שאין צורך להילחץ מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול לאחר ניתוח מעקפים
ד''ר עובד כהן11/12/2009שלום רב
יתכנו סיבות רבות אך השכיחות שבהם הינם
נוזל פלאורלי שמצטבר סביב הריאות לאחר הניתוח וגורם לגירוי ושיעול, יש לבצע צילום חזה שיבדוק את הנושא.
טיפול ע"י תרופות שגורמות לשיעול - יש לפנות לרופא המטפל שיבדוק את רשימת התרופות ויפסיק תרופות שיכולות לעשות שיעול
דלקת בדרכי הנשימה עקב המנעות מפנוי הפרשות כתוצאה מכאב המפריע גם כאן מומלץ לבצע צילום חזה ובדיקה אצל רופא מטפל
בברכה
דר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאףנעמי03/12/2009
בי בן 81 אחרי ניתוח של החלפת מסתם סובל מאי ספיקת לב קשה. מתאשפז פעם בשבוע במחלקה של אי ספיקת לב בתל השומר.
מזה כחודשיים סובל מהתפרצויות חוזרות של דימום מהאף בכמויות גדולות.
לפי בדיקות הדם אין בעיה של קרישת הדם, ולחץ הדם שלו תקין. ממה יכולות להגרם התפרצויות אלה ?? במחלקת אף אוזן גרון שללו את האפשרות שהדימום נובע מהאף. ולאיזה ברורים נוספים עליו לפנות על מנת לגלות מה המקור של התופעה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם מהאף
ד''ר עובד כהן07/12/2009האם הוא מטופל ע"י קומדין או אספירין - יתכן ובמידה והדמם כל כך מאסיבי ולא נשלט יש צורך בהפסקה זמנית של הטיפול בתרופות אלה.
בנוסף למרות שציינת שא.א.ג. בדקו אותו לדעתי יש צורך בבדיקה נוספת כיון שבד"כ יש כלי דם חשופים שמדממים ויתכן שניתן לצרוב אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תחושה אחרי מעקפיםצביקה24/11/2009
שלום,
עברתי ניתוח מעקפים לפני כחודשיים וחצי מאז זרת יד שמאל "רדומה"
ותחושה ירודה כמו שיתוק חלקי,למרות שידוע לי שזו תופעה מוכרת האמורה
לחלוף אני תוהה האם יש מה לעשות בנדון.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תחושה בזרת אחרי מעקפים
פרופ` גיל בולוטין24/11/2009צביקה שלום
זו באמת תופעה מוכרת שמיוחסת ללחץ על העצב האולנרי עקב פתיחת בית החזה.
ברוב המקרים זה חולף לאחר מספר שבועות.
יתכן שיש מקום לפיזיותרפיה להקל ואולי לזרז את ההחלמה.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיביתמירי23/11/2009
שלום,
לפני חודשיים אחותי עברה צנתור. היא אמא לשני ילדים, ואני יודעת שחיי היומיום שלה כוללים פעילות שניתן לקרוא לה ספורטיביתץ היא רצה אחרי ילדים ומרימה אותם. האם היא תוכל לחזור לכך? אם כן אז מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה
ד''ר סאמר דיאב23/11/2009דינה שלום.
כיום פעולת הצינתור הינה פעוןלה שמתבצעת באשפוז יום ז"א החולים הולכים הביתה באותו יום. לגבי אחותיך היא יכולה לחזור לפעילות היום יומית שהייתה לה טרם הצינתור.
תודה רב
דר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם בסורוקהמודאגת19/11/2009
האם מבצעים ניתוחי מינימל, החלפת מסתם בצינתור, בבי"ח סורוקה בבאר שבע?
אם לא, מה היא הפרוצדורה על מנת להעביר את חמותי בת ה-82 לביח במרכז שמבצע ניתוחים כאלה?
אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מסתם
ד''ר דני פינק19/11/2009שלום ובוקר טוב
למיטב ידיעתי עדיין לא משתילים מסתם דרך צינתור בסורוקה. בבית חולים שערי צדק בירושלים בו אני עובד כמנתח לב אנו משתילים מסתם בצינתור. אנו בית החולים הראשון בארץ שהשתיל מסתם בטכניקה זו ורכשנו נסיון בטכניקה זו. ברצוני לציין שישנם שתי צורות להשתלת מסתם בטכניקה זו האחת בצינתור דרך המפשעה והשני בחולים עוד יותר מורכבים ישירות ללב דרך חתך קטן מהחזה. חשוב לציין כי פרוצדורה זו שמורה בינתיים לחולים שהם בקבוצת סיכון מאד גבוהה לניתוח בצורה הקונבנסיונלית בחתך רגיל מהחזה ועם שימוש במכונת לב ריאה. נקודה שנייה, מסתם זה אינו בסל הבריאות ועלותו הינו על החולה ועלותו הינו כ20000 אירו- מחיר מאד גבוה. על כל פנים ברצוני להציע לך ליצור קשר עימי לקבלת פרטים נוספים כדי שנוכל לעזור לחמותך בצורה הטובה ביותר.
בכבוד רב
ד"ר דני פינק
מנתח לב וחזה
מרכז רפואי שערי צדק ירושלים
טל: 02-6555171: 0508685071* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מעקפים חולה סכרת 65א11/11/2009
אבא \ בעלי עבר צנתור היום ונמצא כי יש לו 9 חסמים כאשר באחד מהם חסימה של מעל 90%, ברצוננו לדעת האם יש מומחה המטפל במצב זה, מה חשוב לדעת ומה כדאי לעשות בדחיפות, כרגע ממתינים לישיבת רופאים להחלטה סופית לגבי תאריך הניתוח, מה בעניין הסכרת (סיכונים, דברים שיש לעשות). נשמח לעצות ופתרון מהיר להחלמה מהירה ובטוחה.
פורום מצויין יש לציין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מעקפים
פרופ` גיל בולוטין12/11/2009א שלום
למעלה משליש מהחולים שעוברים ניתוח מעקפים ברמב"ם סובלים מסכרת.
אני ממליץ להמשיך ולאזן את הסכרת עד לניתוח.
בימים הראשונים לאחר הניתוח יש בדר"כ עלייה של רמות הסוכר ואנחנו מאזנים את הסוכר יותר בקפדנות עד למנת למנוע זיהומים. בהמשך, הסכרת חוזרת להיות כמו לפני הניתוח.
אנחנו לוקחים לכל החולים בדיקת HBA1C, שמראה על איזון הסוכר בגוף בשלושת החודשים שקדמו לבדיקה. כך אנחנו יכולים להמליץ למנותחים שלנו האם יש צורך בשינוי הטיפול בסכרת לאחר הניתוח.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה11/11/2009
בת 58 מזה כחודשיים כאבים בזרוע שמאל. שומנים גבוהים בדם.
סי כום בדיקת מאמץ
משך המאמץ 4.29 דקות שלב2 מהירות 2.5 שיפוע 12 אחוז
אק"ג בהתאוששות שינויים בלתי ספציפיים ב-st
st depression שינוי st בלתי ספציפיים
דופק מירבי בבדיקה 160 אחוז מירבי חזוי 99 אחוז
ל.ד. בשיא מאמץ 160 על 80 עומס מירבי 6.3 mets
הסיבה להפסקת הבדיקה השגת דןפק המטרה {דופק תת מירבי
ללא כאבים בחזה.
סיכום תגובה נורמוטנסיבית למאמץ
סבירות נמוכה לנוכחות איסכמיה במאמץ
לא נצפו הפרעות קצב בזמן המאמץ
אנא בדחיפות מה אומרת הבדיקה כי הרופאה אמרה לי לא לגמרי תקין אבל אופיני לנשים
בנות גילו
תודה תודה אני מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה
ד''ר דני פינק11/11/2009רצוי שתתיעצי עם הקרדיולוג שהפנה אותך למבחן. לאור התוצאה הייתי שוקל לבצע בדיקת אקו במאמץ שיכול להדגים האם יש ירידה בהתכווצות הלב בעת מאמץ שיכול להעיד על איסכמיה(העדר אספקת דם מספקת)של הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתמיםדידי07/11/2009
לאחר דיון ארוך בבית חולים בו אני מטופלת נאמר לי שלא אוכל להגמל מכונת לב-ריאה לאחר הניתוח.לכן אינם רוצים לנתח אותי. אני עדיין מעבדת לעצמי את המידע הזה בהבנה שאי אפשר לרפא הצרויות של מסתמים,בידיעה שזה מצב מתמשך וסופי. מה הדרך להקל על מצבי?הוסיפו לי עוד תרופות אבל יש משהו נוסף שאפשר לעשות?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי
ד''ר סאמר דיאב08/11/2009שלום
יש לתת לכתוב לנו את המצב הבריאותי שלך בשביל שנוכל לדון במצב. איזה מסתם?
היום יש אפשרות להחליף מסתם בצורה מלעורית.
בכל זאת כל גוף לענינו.
מבקשים מידע מפרט על המצב הבריאותי, אקו לב.
אז נענה בהתאם.
תודה רבה
ויום טוב
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לב זעיר פולשני?אלישבע01/11/2009
שלום לרופאים המכובדים.
האם ניתן לבצע ניתוח לב בשיטת זעיר פולשני, ז"א עם מצלמה זעירה וללא מפשק צלעות? אני שואל כדי לדעת האם יש סיכוי שלא לסבול מהכאבים שאחרי חיתוך הרקמות והשרירים בניתוח הפתוח...
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח זעיר פולשני
ד''ר עובד כהן01/11/2009ניתוח לב זה מושג מאד רחב. ניתן לבצע ניתוח מעקף אחד בשיטה זו לדעתי בארץ אין מספיק ניסיון בנושא. ניתוחים אחרים כמו ניתוח מעקפים בהיקף מסויים או ניתוחי המסתם המיטרלי והאאורטלי ניתן לבצע בחתך יחסית קטן. חשוב להבין דבר בסיסי יותר. בניתוחי לב הדבר החשוב הוא איכות הניתוח והפעולה המתבצעת בלב ולאו דווקא התוצאה הקוסמטית שהיא כמובן חשובה אך הפעולה הכירורגית המתבצעת בלב היא זו שתכתיב את איכות ואורך החיים של המנותח בהמשך.
פעולות אלו ברוב המקרים מסובכות עדינות ומורכבות ורצוי על מנת להשיג תוצאה מייטבית לבצע אותן בתנאים אופטימלים ולאו דווקא דרך חתך קטן תוך כדי הוספת קשיים למורכבות הניתוח ולסיכויי ההצלחה החשובים כל כך בסוג זה של ניתוחים. ולכן יש לשים את הדגש על הנושאים החשובים באמת ולא על הקוסמטיקה שחשיבותה כאן היא משנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרקומה בהאורטהשלום24/10/2009
לאישתי יש גידול במיקום נדיר מסוג MPNST שעוטף את האורטה וההמלצה של הרופא לבצע ניתוח בהקדם להסרת כל החלקים הנגועים כולל חלק של האוטה והשתלה מחדש
ברצוני לדעת האם נתקלתם במקרה דומה
מי הכירוג בארץ הממולץ ביותר לביצוע ניתוח כזה מורכב בכלי הדם כולל השתלה של חלק מהאורטה
אודה לכם אם תחזרו אלי בהקדם עקב חומרת המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר סאמר דיאב25/10/2009באמת ממצא נדיר ביותר.
באיזה חלק מהאאורטה
דר דיאב סאמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהראובן21/10/2009
שלום
אני בן 33 לאחר צנתור דרך עורק ראדיאלי מימין עם חסימה בעורק ועם כאב חזק במיוחד בזרוע יד ימין . רציתי לדעת האם זו תופעה מוכרת ומה צריך לעשות עם זה? אני מטופל במרפאת כאב ועושה פיזותרפיה . ומה זה החסימה ?
אני שבוע וחצי מהצינתור .
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראובן
ד''ר סאמר דיאב25/10/2009שלופ לך.
לאחרונה חלה עליה ניכרת בצינתור דרך עורק רדיאלי. צינתור דרך היד הינו צינתור קל לחולה מבחינת ניידות כך שאפשר לרדת מהמיטה וללכת לאחר הצינתור לעומת זאת צינתור מהמפשעה צריך להשאר במיטה לפחות למשך 6 שעות עם סיכוי לסבוך של דימום וזיהום באזור המפשעה.
אחד הסיבוכים בצינתור דרך היד הינו חסימה ופגיעה בעורק הרדיאלי. לכף היד יש שני עורקים שמספקים לה את הדם עורק רדיאלי ועורק אולנארי ובאחוז גבוה של האנשים יש קשר בינהם לכן גם אם פוגעים באחד העורקים עדיין לא תהיה פגיעה בכף היד. לכן לפני כל צינתור עושים בדיקה לגבי האם יש שר בין שני העורקים או אין ובמידה ואין קשרא אזי מבצעים את הצינתור מהמפשעה בד"כ.
לכן מה שאתה מתאר יכול להיות סיבוך של הצינתור. מכיוון שעבר שבוע וחצי ואתה סובל רק מכאבים זה מדגיש שיש קשר בין שני העורקים, לגבי הכרב זה יכול לעבור עם הזמן.
בכל אופן אפשר לעבור בדיקת US לבדוק זרימה בכף היד.
בריאות שלימה
דר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)