פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חיים
    04/11/2010

שלום
    לכמה שנים מחזיק סטנט בלתי מצופה? החומר שממנו עשוי אינו מתכלא עם הזמן?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלהחיים

ד''ר דני פינק
    05/11/2010

שלום חיים - סטנט לא מצופה יכול להחזיק שנים והוא לא מתכלה. הבעיה של הסטנט הינו הנטייה שלו להיסתם שההערכות הינם סדר גודל של כ20-30% בשנה הראשונה לאחר ההשתלה. זאת הסיבה שייצרו את הסטנטים המצופים כדי להקטין את הארעות הrestenosis דהיינו הנטייה שלהם להיסתם. מקובל לחשוב שאם לא קורה שום דבר בתוך הסטנט שנה הראשונה והמטופל מאוזן מבחינת גורמי הסיכון ומטופל בסטטין ונוטל אספירין יש סבירות לא קטנה שהסטנט יישאר פתוח לזמן ארוך
    בהצלחה
    דר דני פינק
    מנתח לב וחזה
    מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין ואוכל
    מישהי
    26/10/2010

אומרים שכשנוטלים קומדין (אחרי ניתוח מסתם מכני), עם הקומדין אסור ירקות ירוקים. קראתי שזה קשור לויטמין k , הכוונה בגדול שאסור לאכול מאכלים עם המון ויטמין k, כמו בננות, תפו"א וכדומה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קומדין ואוכל

הוספת תגובה

• קומדין ואוכל - תגובה

ד''ר עובד כהן
    16/11/2010

התשובה היא כן לגבי השאלה האם ויטמין K מוריד מהיעילות של הקומדין במניעה של קרישה. אבל זה לא אומר שזה אסור אלא שצריך לקחת את זה בחשבון שבמידה ואוכלים ירקות ירוקים יש צורך להעלות את מינון הקומדין ולבצע בדיקת תפקודי קרישה בתדירות גבוהה יותר על מנת לוודא ש INR נשאר ברמה הנדרשת ולא יורד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    26/10/2010

האם עלי לבצע צינטור? תוצאות לחץ דם במנוחה 150.90 במנוחה דופק 80 אקג במנוחה סינוס ללא סימני אסכמיה שינויים באקג במאםץ סיכום מה פירושממצאי מיפוי מחשידים לאיסכמיה באיזור קטן אינפרו אפיקלי כנראה בטירוטוריה rsa.

אני חולה סכרת ולחץ דם האם יש לי בעיות לב לפי התוצאות.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` גיל בולוטין
    27/10/2010

חני שלום

אין מספיק נתונים להחלטה דרך האינטרנט.
    איך את מרגישה?
    האם יש לחצים בחזה או סימטומים אחרים בזמן ביצוע מאמצים?

אני ממליץ בחום לפנות עם התשובה לקרדיולוג לצורך החלטה משותפת האם יש צורך בצינטור.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים מהי הבעיה במסתם
    אייל
    19/10/2010

שלום

בעקבות צנתור אבחון ובדיקות אקו לב שנעשו לאבי נקבע כי עליו לעבור תיקון מסתם מיטרלי ומעקפים. תוצאות הבדיקות הן כי קימת בעית אי ספיקה במסתם.

1. האם ישנה בדיקה/ הדמיה שמראה מהי בדיוק הבעיה במסתם למשל מיתרים קרועים/עלה פגום/משקעים על העלים או שרואים זאת רק בניתוח?

2. באופן כללי האם לחולה בן 75 עדיף להחליף מסתם במסתם ביולוגי או לתקן?

תודה רבה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים מהי הבעיה במסתם - תגובה

ד''ר דני פינק
    19/10/2010

אייל שלום ובוקר טוב
    יפה שאלת!!!
    אכן בבדיקת אקו ניתן לקבוע בדכ מהי מנגנון האי ספיקת המסתם המיטרלי. במידה ובדיקת האקו הרגילה אינה אבחנתית דיו ניתן לבצט בדיקת אקו תוך ושטי(דומה לבדיקת אנדוסקופיה רק שמדובר באקו אך בולעים את הצינור( וזה נותן הדמיה טובה ושיטתית יותר וכך ניתן לראות את כל מכלול המסתם- עלים כורדות אנולוס וכו. בכל מקרה בעת הניתוח עושים אקו תוך וושטי שזה ינחה את המנתח וכך יהיה לו בקרה בזמן אמיתי על רמת ההצלחה של התיקון במידה והוא תוקן.
    לגבי שאלתך השניה זו שאלה שקשה לענות עליו כי תלוי במספר גורמים ראשית יש לדעת מהי סיבת אי ספיקת המסתם ומה המנגנון. ב מה מצב החולה שמנוצח האם רמת הסיכון שלו לניתוח גבוהה או נמוכה כך שייגזר מכך אם יוכל לעמוד בניתוח שמשך הפעלת המכונת לב ריאה עשויה להיות ארוכה וכך יכול רמת הסיבוכים לעלות. חשוב שאת התשובה תנהלו עם המנתח שאמור להסביר לכם את כל הפרטים הללו. נכון שברמה עקרונית לתיקון מסתם יש עדיפות אך השאלה היא מה ה"מחיר" וכן האם התיקון יהיה מושלם או לא.
    אשמח להרחיב את הדיבור אם תיצור קשר איתי
    בהצלחה
    דר דני פינק
    מנתח לב-מרכז רפואי שערי צדק ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אחרי צינתור
    אדרי ליזי
    09/10/2010

אבא שלי בן 56 עבר צינתור לפני חודש, מאז הוא הפסיק לעשן לאחר שהיה מעשן 2 קופסאות ביום, מאז הוא מדווח כל פעם על חולשה בגוף ועייפות כמו כן הוא נמצא בסוג של דיכאון מכונס בעצמו ואף עזב את העבודה אציין כי שהגיע למרפאת מכבי הרופא החליף לו את הכדורים שקיבל מביה"ח בטענה כי "זה אותו דבר" האם יכול להיות שהכדורים הם אלו שגורמים לתופעה או אולי אלו תופעות שכיחות אחרי צינתור?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות אחרי צינתור

הוספת תגובה

• תופעות אחרי צינתור - תגובה

ד''ר דני פינק
    10/10/2010

ליזי שלום בהחלט יכול להיות שתופעות אלו הן משניות לשינוי בתרופות ולכן חשוב לדעת איזה תרופות הוא נוטל. שנית גם ייתכן וחלק מתופעות אלו הן חלק מתמונת הגמילה מהסיגריות.
    בכל אופן כדאי להיוועץ ברופא המשפחה.
    בהצלחה
    דר דני פינק
    מנתח לב וחזה
    מרכז רפואי שערי צדק ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות אחרי צינתור
    אדרי ליזי
    09/10/2010

אבא שלי בן 56 עבר צינתור לפני חודש, מאז הוא הפסיק לעשן לאחר שהיה מעשן 2 קופסאות ביום, מאז הוא מדווח כל פעם על חולשה בגוף ועייפות כמו כן הוא נמצא בזוג של דיכאון מכונס בעצמו ואף עזב את העבודה אציין כי שהגיע למרפאת מכבי הרופא החליף לו את הכדורים שקיבל מביה"ח האם אלו תופעות שכיחות או שיש להבדק?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות אחרי צינתור

הוספת תגובה

• תופעות אחרי צינתור - תגובה

ד''ר עובד כהן
    16/11/2010

התמודדות עם מחלת לב בפעם הראשונה היא מפחידה וגורמת לחרדות והינה התמודדות לא קלה. כמובן שבהמשך הסימפטומים הראשונים חולפים ורוב האנשים לומדים לחיות עם הבעייה ולומדים שלא חייבים למות מזה וניתן להמשיך בחיים תקינים.
    עד אז עוברים שלבי הסתגלות שמתבטאים בחרדות, מצבי רוח, קושי בשינה בלילה. דפיקות לב והרגשות מוזרות וכ'
    כאמור אין לזלזל בבדיקות ולאבחן היטב את המחלה ולטפל בה בצורה מיטבית אם כל שאר התופעות שהוזכרו הרבה תמיכה משפחתית וחזרה לשיגרת חיים תקינה מאד מסייעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות במשך חודש לאחר השתלת מסתם
    סיגל
    01/10/2010

שלום,

אימי עברה השתלת מסתם לפני כחודש והכניסו לה גם קוצב. מאז הניתוח ובמשך כל החודש האחרון היא סובלת מהתקפי בחילות קשות וממושכות. היא לא לוקחת משככי כאבים, אלא רק כדורים שקשורים לתפקוד הלב (אין לי את השמות של הכדורים). אמרו לה שהבחילות אמורות לעבור אבל הן לא עוברות. אשמח לקבל עצה ומידע בנושא - מדוע מופיעות הבחילות, ומה ניתן לעשות בנידון?

תודה מראש

הוספת תגובה

• סיגל

ד''ר דני פינק
    01/10/2010

שלום םיגל
    תופעת בחילות במשך כל כך הרבה זמן לאחר ניתוח אינה תופעה נפוצה. ראשית יש לברר מהם התרופות אותה היא נוטלת שכן ייתכן וזו תופעת לוואי לאחד מהם. במידה וניתן להפסיק חלק מהתרופות או כולן והבחילות אינן עוברות הרי שיש לבצע בירור של מערכת העיכול. בינתיים ניתן לטפל בתרופות כגון: פרמין או זופרן שהן מונעות בחילות
    בהצלחה ורפואה שלמה
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה
    שערי צדק ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשרות ליעוץ פרטי בנושא

סיגל
    01/10/2010

לד"ר פינק,

תודה רבה על תשובתך. האם ניתן להתייעץ איתך גם באופן פרטי לגבי הנושא. אם כן, כיצד ניתן ליצור איתך קשר?

תודה שוב,

סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה...ראיתי את הלינק עם הטלפונים

סיגל
    01/10/2010

מצאתי תשובה לשאלתי לגבי דרכי התקשרות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ל"אובדי עצות"
    rhadas@hotmai
    28/09/2010

ראשית, תודה על העצה, הענין הוא שהאם מסרבת לכל דבר, אני לא מעלה על דעתי שתסכים לשתף פעולה עם פסיכיאטר. היא כ"כ חלשה וירדה בצורה תהומית במשקל שהיא בקושי יכולה ללכת (בין היתר, בגלל פצעים בפה היא כמעט ולא אוכלת) . מנטלית היא באמת בדיכאון, דוחה כל נסיון או הצעת עזרה, כולל הכנת אוכל. כואב לי שכך זה מתפתח וכואב לי על חברה שלי שצריכה להתמודד עם זה לבד ולא יכולה לעזור לאמא שלה. האם יש אופציות של הזמנת פסיכיאטר וקרדיולוג הבייתה שייראו אותה ?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך ל"אובדי עצות"

הוספת תגובה

• בדיקה בבית

פרופ` גיל בולוטין
    28/09/2010

שלום

יש בהחלט אפשרות להזמין פסיכיאטר לבית.
    במקרים רבים זו האפשרות היחידה.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדי עצות לאחר התקף לב
    rhadas@hotmai
    26/09/2010

חברתי הטובה מתמודדת עם אימה שעברה התקף לב, ומאז היא בבית מסרבת לאכול, נחלשת מאוד ומסרבת לכל הצעת אוכל. חברתי ממש אובדת עצות, על פניו זה נראה שהאם (בסביבות שנות השבעים שלה, אינני יודעת בדיוק) גמרה אומר עם עצמה, חלשה מאוד ומסרבת לכל הצעת עזרה. מה עושים במצבים כאלה ? חברתי ממש מיואשת והאם עקשנית וממשיכה להיות חלשה, בין היתר יש לה פצעים בפה בגלל תותבות שמשפיע גם על חוסר התיאבון......בתודה הדס

לקביעת תור
    סגירה
    אובדי עצות לאחר התקף לב

הוספת תגובה

• rhadas

ד''ר דני פינק
    27/09/2010

לום רב
    מדבריך אני מתרשם שהיא בדכאון עמוק ולכן חשוב לערב פסיכיאטר בטיפול מהר ככל שניתן. כמוכן חשוב שהיא תיבדק על ידי קרדיולוג לוודא שמבחינה לבבית הכל בסדר
    בהצלחה ורפואה שלמה
    דר דני פינק
    מנתח לב וחזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר החלפת מסתם אאורטלי
    אברהם
    25/09/2010

שלום רב וחג שמח
    אני בן 58 ועברתי לפני 8 חדשים החלפת מסתם ביולוגי ,הניתוח הסתבך מעט וארך כ-11 שעות עקב איבוד דם (קיבלתי כ-5 מנות דם) לאחר מכן הושתל גם קוצב לב.
    כיום ישנן מספר בעיות :עייפות לאחר מאמץ קטן ביותר ובמיוחד בעליות קלות,חלק מעצם בית החזה יצאה מהקיבוע שלה ויש נקישה.בבדיקות הדם האחרונות ישנן מספר חריגות: wbc=12.3K/ul ,lym%=41%,LYMP.abs=5/1K/ul,RDW=16.1% .
    לא פירטתי את כל הבדיקות .
    אודה לך על תשובה.
    אברהם

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר החלפת מסתם אאורטלי

הוספת תגובה

• החלמה לאחר ניתוח החלפת מסתם אאורטלי

ד''ר עובד כהן
    26/09/2010

אין קשר בין בדיקות הדם לבין מצב העצם. אלא אם יש מצב של זהום, בעצם שיבוא לידי ביטוי בחום הפרשה מוגלתית מהפצע בחזה וכ'.
    באופן עקרוני יש צורך לאחר החלפת מסתם במעקב אקו לב שידגים את תפקוד הלב ותפקוד המסתם ואולי יסביר את העיפות שאתה מתאר.
    מאד קשה לאבחן את הגורמים לבעייתך עם כל כך מעט נתונים ובשלט רחוק.
    רצוי שתקבע תור במרפאה של המחלקה לניתוחי לב במרכז בו נותחת ושם תפרט באוזני המנתחים שהיו מעורבים במקרה שלך מה בדיוק מפריע לך וניתן יהיה לקבל תמונה ברורה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר החלפת מסתם אאורטלי

פרופ` גיל בולוטין
    26/09/2010

אברהם שלום

אין מספיק פרטים להסביר את העיייפות הרבה שאתה חש.
    ממליץ לפנות לקרדיולוג ולאחר בדיקת אקו לנסות ולהבין לפי אל הבדיקות את הסיבה לעייפות.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין
    ורד
    21/09/2010

שלום דר' אני עברתי ניתוח לב פתוח, החלפת מסתם אורטלי מכני ומקבלת, כמובן ,קומדין 5 מ"ג. שאלתי, האם יש סיכוי מתי שהו שתימצא תרופה אחרת במקום הקומדין? אני מאוד שומרת על המינון הנכון ואפילו מבצעת את בדיקת pt בעצמי מדי שבועיים שלושה. הייתי מאושרת הרבה יותר אם היה פיתרון לכדור הזה. אשמח לקבל תשובת עידוד. תודה רבה ורד

לקביעת תור
    סגירה
    קומדין

הוספת תגובה

• ורד

ד''ר דני פינק
    21/09/2010

ורד שלום
    ישנם היום בפיתוח תרופות חדשות לדילול דם שלא יצטרכו מעכב צמוד לINR כמו שהקומדין מצריך. אלו תרופות שנקראות מעכבי תרומבין שפועלות במנגנון אחרץ אב טיפוס שנקרא דביגטרן הוחל בניסוי קליני לחולי פרפור פרוזדורים הנוטלים מדללי דם למניעת תסחיפים ואירוע מוחיץ התוצאות הראשונות מעודדות אבל רחוקה הדרך עד לאישור במסתמים מכניים. דרך אגב איזה סוג מסתם מכני יש לך? במידה ומדובר במסתם מכני מסוג ON-X הרי שיש ניסוי גדול שנערך בארהב לחולי מסתם אאורטלי מכני שלהם אין מחלות רקע נוספות ולהם תפקוד לבבי תקין לטפל בהם עם אספירין ופלוויקס. התוצאות אמורות להתפרסם בעוד כ1-2 שנים. לבינתיים צר לי לומר לך שאת צריכה בקומדין. אם התווית נגד הרי שאת יכולב להוסיף כדור אספירין ולהוריד את רמת הדיול ל2-2.5 ולעקוב אחר הINR גם עם מכשיר ביתי שמאפשר נטילת דוגמא על ידי דקירת להוצאת טיפת דם
    בהצלחה
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה
    מרכז רפואי שערי צדק ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ורד
    21/09/2010

אני כבר משתמשת במכשיר לבדיקת דם בעצמי, מזה 3 שנים. אין לי מושג בדיוק איזה מסתם מכני יש לי אולם נאמר לי ע"י הרופא שעדיין אין פתרון לבעיה הספציפית שלי אבל אמרו לי לא לאבד תקוה כי יש סכוי גדול שיהיה שינוי דרסטי עם הכדור הזה ואולי באמת לא אצטרך לקחת יותר קומדין. אני סבלנית ואחכה. דרך אגב, זה הניתוח השני שעברתי להחלפת מסתם. הראשון היה לפני 14 שנה והושתל לי מסתם ביולוגי שלצערי נקרע אחרי 8 שנים. שנתיים בערך הייתי על הרבה כדורים עד שהמצב היה גרוע מאוד ועברתי השתלת מסתם מכני לפני 4 שנים. היום אני מרגישה בסדר גמור ורק מקווה שלא אצטרך לקחת קומדים כל החיים. תודה רבה על תשובתך וחג שמח. ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דביגטרן

יורם
    21/12/2010

ד.ר.פינק שלום
    אמא שלי סובלת מפרפור פרוזדורים.מטופלת בקומדין בשבוע- 4פעמים 5 מ"ג 3פעמים 2.5 מ"ג,בשבוע שעבר נותחה בעיין עקב הפרדות רישתית,האם יש קשר לקומדין?והאם אתה ממליץ לעבור לטיפול ב דביגטרן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנמוטורקס לאחר VATS פלורודזיס מכני
    דניאל
    11/09/2010

שלום רב,
    הנני בן 27, לא מעשן.

בינואר 2009 עברתי ניתוח פלאורדזיס מכני (עם VATS) בבי"ח בילינסון בעקבות הישנות של פנאומוטורקס בריאה ימין. לא נעשה בולקטומי כי לא מצאו את הבולה בניתוח.

במרץ 2009, במאי 2009 ובאוגוסט 2010 (לפני 3 שבועות) היו לי הישנויות קטנות של פנאומוטורקס לאחר הניתוח, באותה הריאה :(

בכל המקרים נאמר לי שלא ניתן או רצוי שלא לבצע איזושהי התערבות כירוגית, כי הפנאומוטורקס קטן (שאפתי לבצע פלאורודזיס כימי עם טלק באמצעות נקז קטן).

כאמור, לפני 3 שבעות הגעתי לבילינסון בעקבות כאבים המוכרים לי. אובחן "חשד לחזה אוויר קטן מנורתק בבסיס הריאה". אושפזתי להשגחה ללילה ואז שחררו אותי להמשך מעקב רופאת משפחה.
    כבר 3 שבועות והפנאומוטורקס לא עבר מעצמו, עדיין יש לי כאבים קלים (בבית החזה, ומוקרנים לכתף וליד), מועקה בחזה, ותחושה נוראית של "בעבוע" של האוויר בבית החזה. אני לא יכול להגיד שיש שיפור. הכאבים פשוט השתנו במיקום ובצורה שלהם. אני חושש שאולי הבולה נפתחה שוב במהלך הזמן תהליך ההחלמה?

שאלותי הם:

1. כמה זמן לוקח לפנאומוטורקס קטן להיספג בעצמו? האם זה נורמלי שכבר 3 שבועות והפנאומוטורקס לא נספג ולא השתפר משמעותית?

2. האם עלי לערוך צילום חוזר? להיבדק? או פשוט להמשיך לנוח כי זה יעבור מעצמו?

3. האם יש איזשהו פתרון זמין לעניין הפנאומוטורקסים החוזרים לאחר הפלאורודזיס המכני? זה מטרד רציני ופגיעה באיכות החיים שלי. אני סובל מכאבים ומיחושים, מועקה בחזה, ומוצא עצמי ישן כמות גדולה מאוד של שעות כל יום.

לתשובתכם אודה מאוד,
    דניאל.

הוספת תגובה

• פרטים נוספים + אשמח לתשובה

דניאל
    24/09/2010

כבר עברו 5 שבועות מאז שהפנאומוטורקס חזר, והוא לא מפסיק.
    החור נפתח שוב ושוב. כמעט החלמתי לפני כשבוע, ואז נפתחה הבולה שוב!

מצד אחד - מדובר על פנאומוטורקס קטן (כ-10%) ולכן תמיד המלצת הרופאים היא לא להתערב, ולהמעיט בצילומים וב-CT, פשוט להתעלם, היות ולא מדובר על מצב מסכן חיים.

מצד שני - זה לא נעים, ואני סוחב את זה כבר 5 שבועות, ואינני יודע מתי זה יסתיים.

האם יש פתרונות לעניין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול לאחר ניתוח מעקפים
    דורין
    28/08/2010

אבי עבר ניתוח מעקפים דחוף לפני 3 שבועות. האם הגיוני שעדיין מבולבל? יכול להפגש, להגיד שלום לחבק ואחרי חצי שעה ניגש שוב כאילו כרגע נפגשנו. עלי לציין כי הוא בן 47. הבלבול קורה מידי פעם -נאמר לנו כי בצחילה זה הגיוני אך האם גם כיום זה הגיוני? מה הסיבות?

לקביעת תור
    סגירה
    בלבול לאחר ניתוח מעקפים

הוספת תגובה

• בלבול לאחר ניתוח מעקפים

פרופ` גיל בולוטין
    29/08/2010

דורין שלום

בלבול לאחר ניתוח מעקפים היא תופעה יחסית שכיחה. אולם היא קוראת יותר בגיל המבוגר ובדר"כ חולפת לאחר מספר ימים. אם אביך עדיין מאושפז זה עדיין יכול להיות בלבול שקשור לימים ולאישפוז לאחר הניתוח. במידה ואביך כבר השתחרר לביתו, לא סביר שעדיין יהיה בלבול והייתי ממליץ להפנותו לבדיקה נוירולוגית.

בברכה

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לב וניתוח היום
    דנלה
    25/08/2010

לפני 11 שנה עברתי ניתוח לב פתוח כ8 חודשים מיד לאחר הניתוח היה לי דלקת מסביב ללב, לאחר 8 החודשים האלה הכל עבר ואני לא מטופלת בשום תרופה מזה כ10 שנים כלום כלום, מה שכן ישנם מצבים בהם נותנים טיפול אנטיביוטי לפני פעולות או סיטואציות שעלולים לגרום לחדירת חיידקים לדם והפעולות הם: טיפולי שיניים ,כריתת שקדים או אדנואידים,פעולות במערכת העיכול והשתן,ניקוז כירורגי של חומר מזהם וברונכוסקופיה
    אני מעוניינת לעבור ניתוח לייזר בעיניים מסוג לאסיק הייתי כבר בבדיקת התאמה ונמצאתי כמתאימה לניתוח מהסוג הזה רציתי לדעת אם זה יכול להוות בעיה שעברתי ניתוח לב והאם אני צריכה לקחת אנטיביוטיקה או משהו

אשמח לתגובה מהירה אני מעוניינת לקבוע תאריך לניתוח במיידי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לב וניתוח היום

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה לאחר ניתוח לב

ד''ר עובד כהן
    25/08/2010

זה תלוי איזה ניתוח לב עברת אם זה ניתוח מעקפים לא צריך שום טיפול אם ניתוח אחר תלוי בניתוח. תני לנו יותר פרטים ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וניתוח

דנלה
    26/08/2010

לא זוכרת במדוייק את שם הניתוח נולדתי עם מום ועברתי תיקון בגיל 17 הגיל בו התגלה המום היה 16 וחצי בערך, משהוא שקשור להזנת הלב בחמצן שיצא מהמקום הלא נכון ועשו לי תיקון ללא עזרים כאילו תיקנו והכל ללא תוספות חיצוניות
    בדרכ כשעה לפני טיפולי שיניים ורופא נשים אני מקבלת 2 גרם מוקסיויט פורטה, רציתי לדעת אם כדאי לקחת גם לפני ניתוח תיקון ראייה בלייזר ניתו שנמשך כ 5 דק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תזונתי במחלת עורקים
    ירון
    24/08/2010

שלום.

אבי עבר צינתור משולש לפני כשנה. מאז הוא מחפש כל דרך אפשרית למנוע סתימות חוזרות בעורקיו.

הוא הופנה למאמר של ד"ר אורניש
    "Can lifestyle changes reverse coronary heart disease?:: The Lifestyle Heart Trial"
    שטוען שפעילות גופנית, טכניקות רגיעה (כגון מדיטציה,יוגה) ותזונה נכונה (צמחונית, דלת-שומן, פחמימות מלאות') יכולות לגרום להסגת מחלת עורקים. המאמר פורסם בירחון נחשב (lancet). בעקבות כך, אבי גם התעניין בצום ארוך (כשבועיים, אך ורק מים) כאמצעי להסגת הרובד הטרשתי וטיפול במחלה.
    סליחה על ההקדמה הארוכה. :)
    כעת, שאלותי הן:
    *)האם המחקר של ד"ר אורניש נכון לדעתכם, כלומר: האם ישנה אפשרות להסיג/לפתוח כך סתימות עורקים?
    *)האם יש מחקר כלשהו / מידע שבידיכם לגבי צום במקרה כזה, והשפעות חיוביות או שליליות שלו על רבדים טרשתיים?
    *)האם ישנה דרך התמודדות אחרת כ-ל-ש-ה-י שאתם מכירים?

תודה רבה!
    ירון.

הוספת תגובה

• טיפול תזונתי

ד''ר עובד כהן
    25/08/2010

למיטב ידיעתי אין כל מידה מחקרי מבוסס המעיד כי תזונה מסויימת גורמת לרגרסיה בטרשת העורקים הכלילים. חשוב לשמור על רמות קולסטרול ושאר השומנים בקפדנות ולטפל עם סטטינים בהתאם. חשוב לשמור על לחץ דם מאוזן ורמות סוכר מאוזנות ולטפל בהתאם במידת הצורך
    ככל שנמנעים מגורמי הסיכון המוכרים לטרשת העורקים הכלילים בצורה טובה יותר יש סיכוי להאיט את קצב התקדמות המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה