מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עברתי היום טיפול שינייםעדי17/08/2009
ולקחתי שעה קודם 2 גרם מוקסיפן פורטה השאלה האם לקחת גם במשך היום עוד מוקסיפן? רופא השיניים אמר שיש שלוקחים ויש שלא השאלה היא מה לעשות?יש לציין שאני 5 חודשים אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגי
כמו כן משהו מוזר שלא יודעת אם קשור לזריקה של הטיפול(נתנו לי זריקה ללא אדרנלין)
כשעתיים אחרי הטיפול לפתע התחילו לי כאבים בכתף שמאל בעורף שמאל ובראש
כאבים שנמשכו כ5 דקות וחלפו
שידרתי אקג לשחל והכל הייה תקין
כמו כן עשיתי אקו לפני שבוע והייה תקין
האם זה קשור ללב? האם צריך לעשות משהו או לא להתייחס
יש לי שבוע הבא שוב טיפול שיניים
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים
ד''ר עובד כהן17/08/2009מוקסיפן יש לקחת רק 2 גרם לפני הטיפול ובהמשך אין צורך לאחר הטיפול באנטיביוטיקה נוספת
לגבי הכאבים אין קשר בין טיפול השיניים ובין הניתוח לב שעברת , האפיזודה של הניתוח עצמו חלפה.
כל שאר הארועים והטיפולים כמו טיפולי שיניים יש לטפל בהם בלי קשר לניתוח כולל מתן תרופות הרגעה ושיכוך כאבים וכ' הדבר היחידי הוא לזכור טיפול פרופילקטי עם אנטיביוטיקה לאחר פרוצדורות כירורגיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם החזה לאחר ניתוח החלפת מסתםא.ב.11/08/2009
שלום,
אבי בן 81 עבר לפני כחמישה ימים ניתוח להחלפת המסתם האורטלי. הניתוח עבר בהצלחה, אלא שהיקיצה מהניתוח היתה מלווה בתנועתיות יתר ( בגלל בלבול ואי נוחות בשכיבה בגין פריצת דיסק). מסתבר שחיבורי עצם החזה כנראה התפרקו (לאחר ששמנו לב להפרשות ממקום הניתוח). מה הטיפול המומלץ במקרה כזה? ד.א. הבלבול ממשיך להתקיים, למרות שקיימת תקשורת איתו, אבל ישנן הזיות שונות.
לתשובתכם אודה א.ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם החזה לאחר ניתוח החלפת מסתם
ד''ר סאמר דיאב13/08/2009שלום.
בלבול לאחר ניתוח לב בעיה שכיחה במיוחד אצל מבוגרים ובד"כ חולפת עם הזמן עם טיפול תרופתי לתקופה קצרה. רוב רובם של החולים הבלבול עובר לאחר מס' קטן של ימים.
לגבי אי יציבות בעצם החזה השאלה עד כמה זה התפרק. ממה שכתבת כנראה שמדובר בגלל בעיה מיכאנית ולא זיהומית במצב כזה הטיפול הוא חגורה חיצונית וטיפול נגד כאבים, אך במידה וזה זיהום יש להתחיל אנטיביוטיקה דרך הוריד. לגבי ניתוח חוזר לקיבוע הסטרנום מחדש ( במידה ואין זיהום) אזי תלוי במידת האי יציבות של העצם. אם יש אי יציבות קשה אזי יש לעבור ניתוח חוזר לקיבוע העצם במידה וזה קל אזי חגורה לבית חזה. במידה וזה מזוהם יש לתת אנטיביוטיקה לזמן ממושך של 6 שבועות דרך הוריד ובמידה ואי ויש אי יציבות קשה אזי ניתוח והטריה של הפצע.
לסיכום ווממה שהבנתי כנראה מדובר באי יציבות בגלל בעיה מיכנית ולא זיהומית לכן טיפול נגד כאבים וחגורה של בית חזה.
החלמה מליאה ומהירה.
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה11/08/2009
שלום רב,
בת 40.
בחודשים האחרונים התחיל לי הסימפטום הבא-
כשאני שוכבת על צד שמאל (בין אם בשינה ובין אם שכיבה ממושכת), אני חשה מעין גודש שלוחץ על הלב.
ממש גודש לוחץ לא נעים שגורם לי להמנע מלשכב על צד שמאל.
עוד תופעה שהתחילה במקביל (לא יודעת אם קשור) שהתחלתי לקום בבוקר עם עפעפיים עליונים נפוחים ואדמומיים.
הלכתי לקרדיולוג בקופה. הוא בדק עם סטטוסקופ ולא שמע משהו חריג. וגם א.ק.ג יצא תקין.
אילו בעיות יכולות לגרום לתחושה הזו בשכיבה על צד שמאל?
ברקע:
* באקו מלפני שנתיים היה לי MR וTR קלים.
* בשנים האחרונות ל"ד שלי נעשה נמוך באופן קבוע (85/52).
* בכל החודשים האילו, יש לי פרזיטים במעיים שבינתיים אנטיביוטיקות לא מצליחות לסלקם. והם גורמים, בין השאר, לשקיעת דם קצת גבוהה (17).
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמה
ד''ר דני פינק11/08/2009נעמה שלום
לאור הסיפור הנל הסבירות שמדובר בבעיה לבבית קלושה ביותר. קרוב לוודאי שיש לך דלקת בסחוס או בצלעות וזה מקור הכאב. משככי כאבים כמו נורופן או אדויל עשויים לעזור. לגבי בעיית העיניים ועפעפיים כדאי להתייעץ עם רופא עיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון וניתוח מעקפיםסו אלן09/08/2009
שלום רב למומחים.
אבי עבר ניתוח מעקפים לפני כחודש וחצי ורציתי לדעת מהם הסיכונים לאדם כמוהו שחוזר לעשן - גם אם בכמות קטנה בהרבה ממה שעישן קודם לכן - לאחר ניתוח שכזה? האם הסיכוי לעבור התקף לב הוא גבוה יותר או כשל כלל האוכלוסיה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ו אלן
ד''ר דני פינק10/08/2009בוודאי שהסיכון גבוה יותר ואפילו עם סיגריה אחת!!!
כל מה שאני יכול להגיד לך זה חבל על כל מה שעברת ושהמנתחים טרחו בשבילך. לא חבל על הבריאות שלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אחרי החלפת מסתם אפשרעדי01/08/2009
טיפול שיניים? אני 4 חודשים אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגי
ואני אמורה לעבור טיפול שיניים שאני דוחה אותו
האם זה בסדר לעשות שיננית? וטיפול שיניים? כי לאחר הניתוח אמרו לי שבחודשים הראשונים לא רצוי כי יש חשש לאנדוקרדיטיס
האם לבקש זריקה בלי אדרנלין? או שאין לזה חשיבות? ומה לגבי האספרין שאני נוטלת כל יום 100 מג" האם להמשיך כרגיל?
מה לגבי האנטביוטיקה? כמה זמן לפני עליי לקחת והאם גם לאחר הטיפול?
המון תודה ושבת שלום:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר דני פינק02/08/2009עדי שלום
רצוי שבצע את טיפול השיניים שלך שכן מצב שיניים ירוד מעלה שכיחות של זיהומים ובמקרה שלך עקב הנוכחות של מסתם תותב הרי שבאופן פוטנציאלי מסתם זה יכול להזדהםץ רצוי להתייעץ עם רופא השיניים שלך על נטילת אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים כולל שיננית. אין מניעה משימוש בזריקות עם אדרנליןץ לעניות דעתי אין צורך בהפסקת אספירין אלא אם כן מדובר בעקירה או טיפול שורש שצפוי דימום מרובה יותר ואז מומלץ להפסיק כשבוע לפני הטיפול.
בהצלחה ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצת אבי העורקיםרחל שמש31/07/2009
הנני בן 70 בבדיקת סי.טי התגלה התרחבות אבי העורקים מתחת לכליה בגודל של 5 סמ. האם יש צורך בנתוח של החדרת שתל ? מה הסיכונים בנתוח זה ? איזה ביח חולים מבצע ניתוח כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבה של אבי העורקים היורד
ד''ר עובד כהן31/07/2009הרופאים המטפלים בפורום זה הינם מנתחי לב שמטפלים במפרצות של האאורטה העולה והקשת ולא החלק הנמצא בבטן ולכן יש לפנות למנתחי כלי דם המטפלים בתחום זה.
בברכת בריאות שלמה
ד"ר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחה לאחר אירוע לבביראאיד31/07/2009
שלום רב
אבא שלי עבר ניתוח מעקפים לפני שנתיים...ביום השחרור קיבל התקף לב ובוצעה לו טמפונדה ומאותו רגע הוא סובל משכחה בזיכרון בטווח הקצר..בבי"ח סיפרו שזה משהו זמני אבל הדבר לא עובר..ןמאותו יום הוא מטופל אצל נוירולוגים..
מה שאני רוצה לדעת זה האם ישנה עילה לתביעה. ולמי לפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף..סליחה
ראאיד31/07/2009והאם ישנו טיפול מומלץ והאם זה נובע מהלב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוע מוחי לאחר ניתוח לב
ד''ר עובד כהן31/07/2009ארוע מוחי לאחר ניתוח לב הינו סיבוך ידוע ומוכר ולהערכתי אין עילה לתביעה למרות הנזק ועוגמת הנפש הנגרמת מסבוך כזה. להערכתי גם אין טיפול לשיכחה אבל את זה צריך לשאול נוירולוגים המטפלים בשיכחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצג שמאל-דלקתמאיה29/07/2009
שלום.בת 28 ברקע טלסמיה מינור אנמיה שחפת שטופלה וחוסר בברזל והמוגלובין נמוך(9).מזה מספר ימים אני סובלת מכאבים באיזור החזה השמאלי\הלב שמתעצמים מאד בזמן נשימה או התעטשות.וגורמים לקוצר נשימה לעיתים.מעין כאב שמזכיר שריר תפוס או דקירה.צילום רנטגן יצא תקין.הרופא לא ידע לאבחן במדויק וטוען שיכול להיות שמדובר בדלקת בין הצלע לסחוס ונתן לי כדור בשם ETORICOXIB\AROXIA .רציתי לדעת האם זה יכול להיות מסוכן?והאם יכול לחלוף מעצמו?ואיך ניתן לדעת שלא מדובר בדלקת בקרום\שריר הלב? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר דני פינק30/07/2009מאיה שלום
קרוב לוודאי שהרופא שלך צדק. רוב הסיכוי שאכן מדובר בדלקת של מפגש הסחוס עם הצלע והטיפול התרופתי אמור לעזור לך. לא מומלץ ליטול תרופות אלו למשך תקופה ממושכת מדי ורוב הסיכוי שתוך מספר ימים תחושי הקלה. לא סביר שמדובר בגילך בבעיה לבבית. במידה ותלונותיך יתמידו ומלווים בחום ועייפות גוברות הרי שאז יש להרחיב את הבירור גם לבעיה לבבית שרופא המשפחה שלך ידע לבצעו.
כל טוב ורפואה שלמה
ד"ר דני פינק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי אקו לב והכל תקיןעדי23/07/2009
אז מה יכולה להיות האיוושה הגסה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו תקין ויש אוושה
פרופ` גיל בולוטין25/07/2009עדי שלום
אם אני מבין נכון, מדובר בעדי לאחר ניתוח להחלפת המסתם האורטלי.
אם האקו תקין לחלוטין, אין משמעות לאוושה.
תנסי לחזור לחיים רגילים ולהנות מהניתוח שהצליח.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זו אני תודה על הייעוץ
עדי25/07/2009תמיכה ועזרה שבת שלום:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך מאודתמר21/07/2009
שלום רב
מהי המשמעות של דופק 41 לאדם בן 80 שבליבו הושתל מסתם לפני 7 שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר
ד''ר סאמר דיאב21/07/2009שלום תמר, דופק 41 נחשב בג'רגון הרפואי כברדיקרדיה, ז"א דופק איטי. לגבי המשמעות שלו זה תלוי אם החולה מרגיש סימן ( סימפטום), לדוגמה סחרחורת, עייפות קוצר נשימה , חולשה .....
כמו כן האם דופק זה במהלך כל היום או למשל בשינה ?
במידה והחולה אסימפטומטי ( ללא סימנים) אין צורך לדאוג במיוחד ודופק זה במהלך השינה. כמו כן זה באמת יכול להיות באנשים שעברו ניתוח החלפת מסתם אאורטאלי.
אם זה סימפטומטי יש חפנות לקרדיולוג יכול להיות שצריך השתלת קוצב. במידה וזה אסימפטומטי והדופק מופיע גם בזמן מאמץ אזי גם לפנות לקרדיולוג. אך במידה וזה מופיע לעיתים רחוקות במיוחד בשינה או במנטוחה והאיש לא חש בדבר אזי לא להתיחס.
במידה וזה מדאיג אותכם אזי אפשר לעבור בדיקת הולטר בה בודקים את הדופק לאורך זמן ואז לפי הבדיקה אפשר לדעת מה האפשרות הטיפולית אם בכלל.
הרבה בריאת
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם אאורטלי דו-עליאבנר14/07/2009
שלום ! שמי אבנר אני בן 37 גילו לי את המסתם אאורטלי דו-עלי בתיכון בבדיקות שגרתיות לפני הצבא. בס"הכ אני מרגיש בסדר גמור ואף התאמנתי בקרב-מגע במשך 10 שנים אך הפסקתי כתוצאה שחלק מהרופאים המליצו להפסיק. אני מאוד אוהב ספורט אך די הורדתי מינון בשנים האחרונות. כיום אני מתאמן 5 פעמים בשבוע כשעתיים ביום בבית רוכב על אופניים לפעמים בחוץ אך בעיקר על אופני כושר קצת שכיבות שמיכה תרגילי בטן ללא משקולות ולא הלכתי אף פעם למכון כושר.ב 10 שנים הראשונות היה לי רופא קבוע והייתי במעקב כל שנה. בשנים האחרונות עברתי מיספר רופאים. בבדיקה האחרונה שעשיתי בתאריך 31/03/2008 הרופא עשה לי אקו לב ושלח אותי גם לבדיקת מאמץ כל הבדיקות היו מצויינות והרופא אמר שיש לי כושר טוב. הרופא אמר לי לבוא לבדיקות מעקב כל שנתיים. האם זה שאני מתאמן 5 פעמים בשבוע כשעתיים זה מאמץ יותר מדי בשבילי וכאדי לי להוריד במינון? {אני רוכב על אופניים כשעה-שעה וחצי} הרופא אמר שאופניים זה טוב בשבילי. האם מאמץ יתר יכל להשפיע לרעה יותר מאוחר? האים מוממלץ לעשות מעקב כל שנה ולבקש תמיד גם בדיקת מאמץ? או כמו שהרופא המליץ כל שנתיים? בתודה מראש אבנר!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם דו- עלי
ד''ר סאמר דיאב14/07/2009אבנר שלום.
מסתם דו- עלי נמצא אצל 1 עד 5 % מהאנשים, בד"כ ללא בעיה קלינית לפחות עד עשור 6 לחיים.
בד"כ בגיל מעל 60 מתחילה בעיה במסתם ( לא אצל כולם) של היצרות ברוב המקרים או אי ספיקה, ואז צריכים להיות במעקב רפואי הדוק. כרגע לא רואה שום מניעה לעשות בכל ספורט שתרצה. בכל זאת ממליץ לך להיות במעקב קרדיולוגי פעם אחת בשנה או שנתיים. כמו שממליץ לכל בן אדם בריא.
תהנה מכל ספורט.
דר דיאב סאמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששאבי09/07/2009
שלום בן 32 בריא בד"כ ללא מחלות רקע לא מעשן ,לאחרונה חווה מעין כאב קל נקודתי מציק מעל מרפק שמאל חולף לא כואב במגע לא קשור למאמץ האם מקורו מהלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר סאמר דיאב10/07/2009שלום אבי
תיאור הכאב שאתה מציין אינו מתאים לכאב ממחלת לב אסכימית( אינו טיפוסי בכלל), כמו כן הגיל בנוסף לכך שאתה לא מעשן כולל תיאור הכאב מוריד את האפשרות למחלת לב לדירוג נמוך מאוד. ממליץ לך קודם כל לבדיקה ע"י אורטופיד.
בריאות לנמח
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לבאלי04/07/2009
שלום רב
עשיתי בדיקת אקו במאמץ ולהלן התוצאות:
מנוחה
חדר שמאלי בגודל תקין-48/23 מ"מ .תפקודו הגלובלי טוב. הפוקינזיה אינפרו וספטו-אפיקלית.אין עדות להיפרטרופיה.MR-TR קלות. לחץ ריאתי תקין RAPּ28 .
מאמץ
הודגם שיפור גלובלי ואיזורי בתפקוד החדר במאמץ טוב ובדופק מטרה, ללא עדות לאיסכמיה.
יכולת מאמץ טובה.
תודה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו
פרופ` גיל בולוטין04/07/2009אלי שלום
סך הכל לבך מתפקד היטב ואין בעייה משמעותית במסתמים.
אולם, יש רמז לירידה קלה בתפקוד באזור אפיקלי. לכן צריך לבדוק האם הירידה נובעת מבעייה באספקת הדם ללב (יתכן אפילו אוטם ישן) או שאין לכך משמעות.
ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג טוב שישלים בדיקה גופנית, שיחה ובדיקות נוספות לפי הצורך.
בברכה
דר' גיל בולוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה חודשים לאחר החלפת מסתם אורטליעדי03/07/2009
האם ידועה לכם התופעה של שיכחה אחרי ניתוח לב? כי מאז הניתוח אני ממש בקושי זוכרת דברים
והכוונה לזכרון הקצר.
האם זה חולף? ומתי? הבנתי שזה מהמכונת לב ריאה
כמו כן עוד שאלה לי
קבלתי בירושה מהניתוח LBBB
ואני חייה איתו בשלום לבנתיים
השבוע הייתי בביקורת אצל הקרדיולוג שלא אמר לי על שינוי כלשהוא מלבד שיש לי איוושה חזקה
וכתב CLBBB
האם יש הבדל ביןLBBB לבין CLBBB?
והאם זה שכיח שאחרי ניתוח החלפת מסתם יש איוושה בלב?
תודה ושבת שלום:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר סאמר דיאב03/07/2009שלום לך עדי
הפרעות קצב לאחר ניתוח החלפת מסתם אורטאלי ידוע כולל ה- LBBB ו CLBBB. בינתיים להיות במעקב.
ממה שכתבת לא כתוב איזה סוג של מסתם הושתל, ואם כרגע את סובלת ממשהו כמו חום קוצר נשימה כאבים בחזה. על פניו בגלל האוושה את צריכה לעבור בדיקת אקו לב, אם יש לך חום את צריכה לפנות לבית חולים ולעבור בירור. בכל אופן אקו לב את חייבת לעשות.
בריאות שלימה ובהצלחה
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההושתל מסתם ביולוגי
עדי04/07/2009אין לי חום וקוצר נשימה
והקרדיולוג אמר לי שתמיד אחרי השתלת מסתם יש איוושה רק אצלי היא חזקה יותר
עשיתי לפני חודש וחצי אקו והוא הייה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי
ד''ר סאמר דיאב04/07/2009שלום עדי .
קודם כל השכיחה לאחר ניתוח לב דבר שיכול להיות וזה כמו שאמרת בגלל שימוש במכונת לב ריאה, בד"כ זה חולף ככל שמתרחקים מהניתוח. הרי בעיות נוירולוגיות לאחר ניתוח לב ידועות בד"כ רובם חולף עם הזמן, לדעתי אין מה לדאוג. בכל זאת במידה וזה נשאר לתקופה ארוכה יש להיות במעקב אצל נוירולוג. בינתיים מציע לחזור לשגרת החיים שלך. לגבי האוושה קשה לדעת מה זה אוושה חזקה ומה חלשה בגרגון הרפואי יש לחוזק של האוושה מספרים ולפי זה נוכל לדבר באותה שפה. אמרת שהיה לך אקו תקין לפני חודש וחצי אטך לא אמרת אם החה לך אז גם אוושה חזקה. מאחר ואין לך כרגע חום גבוה מולא קוצר נשימה לא לכנס ללחץ בכל זאת כנראה אוושה חלשה אך בכל זאת יש לעבור בדיקת אקו 3 בשביל השקט הנפשי.
שיהיה לך יום טוב
דר סאמר דיאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרט לך בדיוק מה כתב הקרדיולוג
עדי05/07/2009על האיוושה:
לב: קולות לב סדירים
אוושה סיסטולית 6/2 גסה בנקודה האורטלית.
מה זה אומר?????
האם יכול להיות מצב אחרי החלפת מסתם אורטלי שיש איוושה
המסתם הוחלף למסתם ביולוגי MAGNA 19 PERICARDIAL
המון תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בשפה הרפואית זו נקראת איוושה
עדי12/07/2009קלה או חזקה? בפירוט שפירטתי לגבי האקו??????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי
ד''ר סאמר דיאב14/07/2009ראה תשובה קודמת
דר דיאב סאמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי
ד''ר סאמר דיאב14/07/2009שלום עדי.
אוושה זה מה שהו סובייקטיבי מאשר אובייקטיבי, הדבר הכי טוב ומהיימן לבדיקת תפקוד ומבנה המסתם הינו אקו לב. ההצעה היא להיות במעקב קרדיולוגי. הרוטינה הינה אקו לב 3 חודשים אחרי הניתוח, חצי שנה אחרי היתוח ובהמשך פעם אחת בשנה.
לסיכום בדיקת האקו היא זו שקובעת. אוושה יכולה להיות אחרי ניתוח.
בריאות שלימה.
דר דיאב סאמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי16/07/2009אני ביום א באקו אדווח:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מוזרה צריך עזרהאבי02/07/2009
שלום אני בן 29 אני יספר בקצרה על הבעיה שלי ואולי יש לך המלצה או חוות דעת או תשובה לגבי מה זה יכול להיות ואיזה בדיקות או דרכים אני צריך לבדוק
עשיתי משנת 2007 שלוש ניתוחים של הזעת יתר בשנה אחת
ומאז כנראה שהרופא פגע לי בעצב שצד שמאל
וכול החזה שמאל מרגיש כול הזמן עיקצוצים
יש לי כול הזמן לחץ בחזה אבל עשו לי בדיקות ולא גילו כלום בדיקות כמו צילום חזה וסיטי חזה
קשה לי לתפקד ויש לי זיעה קרה בצד שמאל של הפנים וזה מתחיל הדופק נהיה מהיר אני לא מרגיש טוב דפיקות לב אני לא עושה ספורט כבר הרבה זמן אבל בתקופה האחרונה אני הולך קצת ושאני מתאמץ אני מרגיש חנק ודפיקות לב מוזרות שזה מפחיד אותי
קראתי על כול מיני בעיות של לב ורציתי לדעת מה יכול להיות ממה ששמעתה
אני יודע שרק קרדיולוג יכול לעזור לי אבל אולי אתה יודע בצורה מקצועית ורצינית מה יכול להיות בערך הבעיה ואם זה נראה כקשור ללב
אני בקושי מתפקד ואני צעיר
רציתי להגיד שגם יד שמאל כול הזמן מין הרגשה של נימולים וברגל שמאל כול צד שמאל לא בסדר
בחצי שנה האחורנה תוקף אותי חנק שבבדיקת נשימה אמרו לי שאני נושם בסדר אבל אולי זה בעיה עם הלב
אבקש תשובה רצינית ומקצועית ממך אולי תוכל לעזור להמליץ המקרא שלי הוא לא רגיל שצד שמאל בפנים שלי נוזל זיעה וקרה וצד ימין של הפנים יבש ולא מזיע וכול הבעיות האלה התחילו מאז הניתוח הזעת יתר
אבקש תשובה בהקדם תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר סאמר דיאב02/07/2009שלום אבי.
ניתוח שנקרא סימפטיקטומי שעושים אותו להורדת כמות הזיעה בידיים נעשה היום בשיטה טורקוסקופיה בה חותכים עצבים בבית החזה, פעולה זו עם אחוז הצלחה שמתקרב ל- 95%, וכמו לכל ניתוח יש לה סיבוכים שבד"כ חולפים עם הזמן למשל הזעת יתר בבטן בגב בחזה ובגפיים תחתונות. כמו כן יש סיכוי לפגיעה בעצב שיגרום לתסמונת הרנר שבה תהיה פגיעה בפתיחת עין, גם נימול בפנים וגפיים ידועה. על פניו לא נראה שהתופעות שאתה מתאר קשורות לבעיה לבבית במיוחד שאתה מציין שהתופעות החלו לאחר הניתוח אזי קרוב לוודאי שהכל קשור לניתוח. בכל זאת כדאי לעשות בדיקת הולטר לבדוק אם יש הפרעות קצב במיוחד שאתה מרגיש דפיקות לב.
לסיכום קרוב לוודאי שכל מה שאתה מתאר קשור לניתוח שעברתה ולא קשור למחלה לבבית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)