פורום ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוזלים בראות לאחר ניתוח מעקפים
    אולגה
    13/04/2010

אני בת 72 עברתי לפני 7 חודשים ניתוח מעקפים ותקון מסתם ויצאתי לשקום ושם היה לי קוצר נשימה ולחצ -דם גבוה היחזירו אותי לבית חולים לאחר בדיקות וצלום חזה ראו שיש נוזלים מסביב לראות וללב והחליטו לשים נקזים משתי הצדדים מצד שמאל יצא 3לטר ומצד ימין 1ליטרלאחר חודש יצאתי שוב לשקום והביתה ולאחר מכן קיבלתי סטרואידים לחודשים ובהפסקה הדרגתית וקיבלתי colchicne ובצלום חזה מראה שיש עוד נוזלים וכל הזמן יש לי קוצר נשימה ומתעיפת מהר מה עלי לעשות תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נוזל פלאורלי לאחר ניתוח

פרופ` גיל בולוטין
    13/04/2010

אולגה שלום

נוזל פלאורלי לאחר ניתוח לב הוא סיבוך יחסית שכיח.
    במיוחד אם מדובר באי ספיקת לב.
    ברוב המקרים שאיבה חד פעמית על ידי נקז מספיקה.
    לעתים הנוזל חוזר ויש לחזור על הפעולה.
    אני ממליץ לפנות למחלקה שבה עברת ניתוח עם צילום חזה מעודכן ולשקול ניקור נוסף.

בברכה

דר בולוטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אבי
    08/04/2010

אני בן 35, ללא עודף משקל , מעולם לא עישנתי.עוסק בפעילות גופנית ובאופן כללי בריא . בבדיקות דם שערכתי התקבלו תוצאות מעט גבוהות. האם נדרש טיפול תרופתי כבר כעת ?
    אבי עבר ניתוח מעקפים בחזה וגם פתיחת עורק בצוואר בגלל משקעים של כולסטרול בגיל 59.
    כולסטרול -237
    טריגלצרידים - 106
    HDL- 59.5
    NON-HDL -177.5
    LDL -156

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אבי

ד''ר סאמר דיאב
    08/04/2010

אבי שלום.
    לפי ההמלצות מתחילים טיפול תרופתי כשרמת ה- LDL מעל 160 במידה טאין לך גורמי סיכון כמו סכרת, לחץ דם או עישון. במצב זה צריך ספורט אך מכיוון שאתה כבר ספורטאי ולמרות זאת הערכים עדיין גבוהים. ויש לך סיפור משפחתי של מחלה טרשתית הן בעורקי הלב והן בעורקי התרדמה, כן ממליץ לקבל טיפול תרופתי של סטטינים. סימוביל או ליפיטור במינון של 20 מ"ג. ולחזור על הבדיקה כעבור שלושה חודשים.
    שיהיה לך בהצלחה
    דר סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול

ד''ר עובד כהן
    10/04/2010

אני רוצה לחזק את תשובתו של ד"ר דיאב. אנשים רבים פוחדים להתחיל טיפול תרופתי... אין שום סיבה לחשוש. תוחלת החיים היום הוכפלה לא בגלל שנהיינו יותר בריאים גנטית אלא בגלל הטיפול הרפואי הקיים היום ובעיקר יש חשיבות לטיפול המניעתי. רוב האנשים מעדיפים לא ליטול תרופות באופן קבוע אך זו טעות רק בדרך זו תוכל להבטיח מצב בריאותי אופטימלי ככל שזה תלוי ברמות הכולסטרול שלך ולחיות עם אורך חיים ואיכות חיים מקסימלית.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה אחרי החלפת מסתם אורטלי לביולוגי
    עדי
    31/03/2010

האם מותר לשיננית לנעשות לי ניקוי שיניים עם מכשיר חשמלי? כידוע לי אסור רק עם מסתם מכני ולי יש ביולוגי,
    והאם עליי לקחת אנטביוטיקה גם אחרי הטיפול למניעה או רק שעה לפני 2 גרם?
    תודה וחג שמח

הוספת תגובה

• ניקוי שיניים

ד''ר עובד כהן
    31/03/2010

מותר לך לעשות ניקוי שיניים ויש לקחת אנטיביוטיקה פרופילקטית בדיוק כמו שציינת רק 2 גרם מוקסיפן שעה לפני הפעולה אלה ההנחיות העדכניות ביותר
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי באקג
    עדי
    21/03/2010

שלום רב:
    לפני כשנה עברתי ניתוח החלפת מסתם אורטלי לביולוגי,
    לפני כ3 שבועות עשיתי אקו לב והכל הייה תקין
    בשבת לפני שבוע וגם בשבת האחרונה היו לי כאבים למשך כמה דקות בכתף שמאל וצוואר שמאל
    ולכן הלכתי לעשות אקג.
    היום עשיתי אקג ויש שינויים ואני מאד לחוצה,
    מה שכתוב הוא:
    evolving sign of left vent hypertrophy
    אם תוכלו להסביר למה הכוונה? והאם הסימנים שהיו לי יכולים להעיד על התקף לב או שזה שכיח אחרי ניתוחי לב?אני חייבת לציין שבעוד כמה ימים אני אמורה לטוס לאירופה האם זב בסדר? או יכול לסכן אותי?
    תודה על התשובה המהירה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי באקג

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר דני פינק
    21/03/2010

עדי שלום
    שלום רב
    את לא ציינת את גילך ומחלות הרקע שלך. כמוכן מה היתה הסיבה שהחליפו לך את המסתם. אם החליפו לך בגלל שהמסתם הטבעי היה מוצר הרי שבמצבים כאלה החדר השמאלי של הלב עוד לפני הניתוח מנסה לפצות על המצב הלא תקין על ידי מנגנון שמעבה את מסת השריר- מה שנקרא בלשון הרפואית היפרטרופיה. בדכ אחרי הניתוח תוך מספר חודשים אנו רואים נסיגה בהיפרטרופיה בדרגה כזו או אחרת. כמוכן מצבים כמו יתר לחץ דם אף הם עשויים לגרום להיפרטרופיה. לתופעה הזו יש סימנים באקג שמרמזים על כך -אך בדיקת הבחירה במצב זה הינו לחזור על בדיקת האקו שמדגימה בזמן אמיתי את שריר הלב וניתן למדוד את עוביו, תפקוד המסתמים ותפקוד חדרי הלב. באופן כללי כל מי שיש לו מסתם תותב רצוי שיבצע בדיקת אקו פעם בשנה כמעקב. כמוכן לגבי מקור הכאבים לא נראה לי שיש לך מה לחשוש , ניתן לבצע מבחן מאמץ שהינו בדיקת סקירה טובה לראות האם הלב"סובל" או לא. לא נראה לי שיש מקור לדאגה וכי תוכלי לטוס לחול כמתוכנן. הייתי מנסה לארגן בדיקות אלו לפניכן להגברת הבטחון שלך
    בהצלחה ונסיעה טובה
    דר דני פינק
    מנתח לב וחזה - מחלקת ניתוחי לב
    מרכז רפואי שערי צדק- ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר פינק-) הינה כמה תשובות

עדי
    21/03/2010

לשאלותיך:
    החליפו לי את המסתם למסתם ביולוגי לפני כשנה מאחר והמסתם שלי הייה מוצר ביותר 0.65 ומפל לחצים של 100 אבל החדר השמאלי לא הייה היפרטרופי.
    ירשתי כתוצאה מהניתוח CLBBB
    אבל אני חיה עם זה בשלום.
    אין לי לחץ דם גבוה אלא רגיל ביותר אבל מאחר ויש לי דופק מהיר אני כל יום לוקחת חצי כדור נורמיטן.
    אקו לב עשיתי לפני כחודש והאקו תקין.
    לא ברור לי אם בודקים שם גם את שריר הלב ומידותיו אבל חדר ימין ושמאלי תקינים ללא התרחבות.
    המסתם תקין וכללית הכל תקין.
    מה שעוד לא מובן שאני משדרת מידי פעם אקג לשחל שאליו אני מחוברת ושם לא ראו שינויים באקג.
    רציתי לדעת מה אתה ממליץ אם האקו יצא תקין האם לחזור לסדר היום? ולחכות עוד כמה זמן לעשות אקג חוזר? או לעשות שוב אקג? ומה הן ההשלכות של שינויים אלו באקג?

המון תודה אני חייבת לציין שהפורום שלכם והרופאים בו כולל אתה תמיד מרגיעים, עונים ביסודיות רבה, והחשוב מכל אדיבים. באמת תודה מכל הלב וחג פסח שמח:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי

ד''ר דני פינק
    21/03/2010

שלום עדי
    לפי האינפורמציה הרי שלדעתי אין לך מה לדאוג. אם מימדי הלב באקו הינם תקינים אין לך מה להתרגש. ליתר בטחון קבעי תור עם הקרדיולוג שלך שיעבור איתך על דוח האקו. המימדים שאנו מסתכלים עליהם לקבוע האם יש היפרטרופיה או לא הינם עובי הספטום בזמן הסיסטולה והדיאסטולה.
    הייתי ממליץ לך לחזור לפעילות תקינה ללא חשש. במידה והכאבים יתמידו הייתי שוקל לבצע מבחן מאמץ. במידה ויופיעו דפיקות לב או תלונות של סחרחורות הייתי ממליץ על ביצוע מעקב אקג ל24 שעות(הולטר)
    נסיעה טובה
    דר דני פינק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה וחג פסח שמח וכשר:-)

שירי
    21/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב שכחתי לציין לשאלת אני בת 39.5

שירי
    21/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם אאורטלי דו-עלי ושימוש בויאגרה
    אבנר
    20/03/2010

שלום רב
    האם יש מידע על סיכוני שימוש בויאגרה, למי שיש אצלו מסתם אאורטלי דו-עלי?
    למיטב הבנתי ויאגרה משפיעה על מנגנון ויסות הדם,כך שייתכן שיש קשר בין הדברים?
    בברכה
    אבנר

הוספת תגובה

• סתם דו עלי וויאגרה

ד''ר דני פינק
    21/03/2010

אבנר שלום
    למיטב ידיעתי אינה התוויות נגד לשימוש בוויאגרה כל עוד מצב הלב שלך תקין ואינך סובל מתעוקת חזה- היצרויות העורקים הכלילייםץ אם למרות העובדה שיש לך מסתם אאורטלי דו עלי והינו תקין דהיינו: אין היצרות קריטית של המסתם ואין דליפה קשה שלו הרי שלמיטב ידיעתי אין מניעה. בכל מקום כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג מטפל שלך. בנוגע למסתם הדו עלי האאורטלי חשוב שתהיה במעקב קרדיולוג שוטף ושיבוצע לך אקו באופן שגרתי כדי לוודא שהמסתם תקין ואינו מוצר או דולף וכן כדאי שימדדו את קוטר אבי העורקים העולה שכן ידוע שלאנשים בעלי מסתם אאורטלי דו עלי ישנה שכיחות יתר של הרחבת אבי העורקים ולכן כדאי לדעת על כך.
    אשמח לפרט יותר ולהרחיב את הדיבור.
    בכבוד רב
    דר דני פינק- מנתח לב וחזה
    מחלקת ניתוחי לב וחזה\מחלות אבי העורקים
    מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים
    0508685071

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אאורטה מורחבת

יגאל
    22/03/2010

שלום רב
    לפני חודש במהלך בדיקת אקו הופתעתי לגלות שיש לי מסתם דו עלי ומן הסתם גם אאורטה מורחבת
    49/50 מ"מ (אאורטה עולה) עד הקשת .
    אני אצטרך כנראה התערבות כירורגית להחלפת הקטע הבעייתי ובקרוב , קראתי את הכתבה על דר'
    עובד לגבי המחקר שלו בארה"ב ועכשיו אני מתלבט על אופן הביצוע.? הבנתי שנעשה רק ניתוח אחד בארץ לשיטתו.
    לציין שאני בן 43 בריא בד"כ , בבדיקת האקו הלב היה תקין כמו גם המסתמים
    והאם יש קשר לעובדה שמדי פעם יש לי כאבים מאזור החזה בזמן מאמץ או התרגשות?
    תודה מראש
    יגאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאל

ד''ר דני פינק
    23/03/2010

שלום יגאל
    לפי תיאור הבעיה אכן מומלץ לעבור את הניתוח ובהקדם. כיום ההמלצות למסתם אאורטלי דועלי עם אאורטה עולה רחבה היא החלפת אבי העורקים כאשר קוטרו מגיע ל5סמ. ההמלצה היא החלפה לאדם בגילך. זהו ניתוח שמבוצע ברמת סיכון יחסית נמוכה(פחות מ1% תמותה) לאדם בגילך. מומלץ לעבור צינתור לפניכן ולחזור על בדיקת האקו לודא שאין בעיה במסתם האאורטלי. אני מבצע ניתוחים כאלה בצורה סטנדרטית במרכז בו אני עובד_ שערי צדק בירושלים. התמחתי באחד המרכזים המובילים בעולם בתחום אבי העורקים. אשמח לשוחח איתך בנידון ולהרחיב את הדיבור. ניתן ליצור קשר עימי
    דר דני פינק
    מנתח לב וחזה
    מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים. טלפון: 0508685071

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יגאל שלום

ד''ר עובד כהן
    24/03/2010

אשמח לראות את החומר שלך תוצאות בדיקות וכו' וליעץ בהתאם
    בארץ כבר בצענו יותר מ 10 מקרים בהצלחה מלאה של 100% של עטיפת האאורטה מבחוץ מבלי צורך בהתערבות נוספת.
    במידה והמקרה שלך עונה על הקרטריונים נשמח כמובן לטפל בך או להציע את החלופה הטובה ביותר.
    צור עימי קשר דרך המחלקה 048542631
    חג שמח
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרחבות אבי העורקים היורד
    ליאת
    15/03/2010

שלום רב,
    אבי סובל מלחצים קלים בחזה בתקופה האחרונה. לאחר אקו לב במאמץ, צינתור וCT נמצא שאבי העורקים שלו מוגדל (עולה 36 מ"מ, יורד 50 מ"מ). כעת אנו נמצאים במעקב צמוד (CT נוסף עוד 3 חודשים) ע"מ לבדוק את מגמת ההתרחבות שכן הובהר לנו שמצבו כנראה דורש ניתוח מסובך.
    חיפושים שאני עורכת באינטרנט לא מצאתי כלל עדויות לניתוח החלפת המסלול היורד. האם אין כלל ניתוח כזה? האם ניתוח זה מצריך את החלפת כל אבי העורקים. אני אשמח אם תסביר לי מעט על האפשרויות העומדות בפניי ובנוסף את האפשרות החדשנית שמציע ד"ר כהן.
    תודה ליאת.

הוספת תגובה

• אבי העורקים

ד''ר דני פינק
    15/03/2010

שלום ליאת
    אכן לאביך קיימת התרחבות מפרצתית של אבי העורקים היורד- אך בדכ בקוטר של 5 סמ בהנחה שאביך אינו סובל מתסמונת מרפן הרי שההמלצות הינם מעקב בלבד עד שהוא מגיע לקוטר של 5ץ5סמ או קצב גדילה מואץ של יותר מ3-5ממ בשנה.
    לא ציינת את גילו של אביך וכן מחלות רקע והכי חשוב היכן ההתרחבות מתחילה והיכן אבי העורקים שב למימדים תקינים. היום הטיפול במפרצות באבי העורקים היורד השתנה- היום מקובל לטפל במפרצות מהסוג הזה באמצעות סטנט גרפט שמושתל בצינתור בהרדמה כללית בחדר ניתוח.
    במרכז בו אני עובד אנו מבצעים פרוצדורות כאלה ןאשמח להרחיב את הדיבור איתך על הנושא.
    ניתן ליצור קשר איתי בטלפון:0508685071

בכבוד רב
    דר דני פינק. מחלקת ניתוח לב וחזה
    מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום אחרי ניתוח
    פז
    15/03/2010

שלום,אבא שלי עבר ניתוח החלפת מסתם בקפלן,לפני חמישה ימים גילו לו זיהום בדם והעבירו אותו לטיפול נמרץ,גילו לו חיידק סטפילקוקוס,הוא מטופל באנטיביטיקה אבל החום לא יורד,בבדיקת אקו ראו שאזור הלב נקי,
    נראה שלא מצליחים לקדם אותו בריאותית בקפלן,מה ניתן לעשות?למי לפנות?יש מומחה שניתן להתייעץ או להביא לקפלן?

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום אחרי ניתוח

הוספת תגובה

• זיהום אחרי ניתוח

פרופ` גיל בולוטין
    15/03/2010

פז שלום

לדעתי בשלב זה צריך לסמוך על הרופאים המטפלים.
    יתכן שיהיה צורך בבדיקות אקו חוזרות (TEE דרך הושט) לוודא שוב שאין שום זיהום על הלב.
    אני משער שהצוות ממשיך לקחת תרביות דם ובמידת הצורך אביך יטופל באנטיביוטיקה רחבת טווח.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

שיהיה בריא

דר' גיל בולוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת/תיקון מסתמים
    עוז
    11/03/2010

שלום רב,
    אמי בת 76 אמורה לעבור ניתוח הכולל:
    1. החלפת/תיקון מסתם מיטרלי
    2. תיקון מסתם טריקוספידלי
    3. פרוצדורת Maze
    4. אפשרות למעקפים.
    שאלתי:
    1. האם ניתוח זה הכולל 4 פרוצדורות הינו שכיח ?
    2. האם ניתוח לתיקון המסתם הטריקוספידלי הינו מורכב יותר ושכיח פחות מניתוח לתיקון/החלפת המסתם מיטרלי ?
    3. האם יש מנתחים המתמחים ספציפית בניתוחי מסתמים ?
    בתודה מראש,
    עוז

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח החלפת/תיקון מסתמים

הוספת תגובה

• עוז

ד''ר סאמר דיאב
    12/03/2010

שלום
    לגבי השאלה הראשונה בקשר לשכיחות הניתוח. אכן ניתוח זה מורכב הכולל בתוכו 4 פרוצדורות ומתבצע בתדירות נמוכה יותר ( ככל שמס' הפרוצדורות בניתוח גדול יותר השכיחות שלו קטנה יותר) עדיין ניתוח זה מתבציע בכל מחלקה של ניתוחי לב בארץ ובד"כ מנתח בכיר סביר יכול לבציע ניתוח זה. יש מנתחים אשר מבצעים ניתוחי מסתם בתדירות גבוה יותר ממנתחים אחרים, אך לפי דעתי בכל מחלקה בארץ שתפנה אליה תמצא לפחות מנתח אחד אשר יכול לבצע ניתוח זה ואשר עשה הרבה כמוהו.
    לגבי השאלה השניה: תיקון המסתם המיטרלי בד"כ מורכב יותר ודורש מיומנות ניתוחית יותר מאשר תיקון מסתם טריקוספידלי, תיקון מסתם טריקוספידלי הרבה יותר קל ממיטרלי, לגבי השכיחות לבעיה במסתם טריקוספידלי, אכן כן השכיחות פחות מאשר במסתם מטרלי.
    מקווה שעניתי לך על התשובה.
    שיהיה לכם בהצלחה
    דר' סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול חמור - מחכה לתשובה
    דפנה
    11/03/2010

אבי עבר לפני חודשיים ניתוח לב. פתאום לאחרונה הוא התחיל להשתעל ממש חזק. בהאם זה יכול להצביע על משהו או ששני הדברים לא קשורים? האם יש צורך לפנות לרופא או שאני סתם נלחצתץ מכלום? אודה על תשובה מהירה, אני ממש חוששת.

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול חמור - מחכה לתשובה

הוספת תגובה

• דפנה

ד''ר סאמר דיאב
    11/03/2010

דפנה שלום לך.
    לשיעול לאחר ניתוח לב יש רשימת אבחנה מבדלת ארוכה. מהשאלה שלך יש מעט אנפורמציה על המצב הבריאותי של אבא שלך. האם יש לו חום גבוה? צמרמורת? שיעול יבש או פרודוקטיבי? השיעול במשך כל היום? מלווה בתסמינים נוספים או לא?
    בד"כ חולים לאחר ניתוח לב משתעלים בימים הראשונים לאחר הניתוח, וזה מכמה סיבות: 1. פינוי הפרשות שהצטברו במהלך הניתוח. 2. חולה עם עישון כבד אשר סובל ממחלה שנקראת ברונכיטיס שהייתה טרם הניתוח. 3. דלקת ריאותת אשר מלווה בד"כ עם חום גבוה והפרשה מוגלתית וקוצר נשימה.
    יש לציין שחולים לאחר ניתוחח עם מערכת חיסון חלשה לכן חשופים לזיהומים וירלים אשר יכולים לגרום לשיעול.
    אפשרות אחרת לשיעול אשר יכול להתחיל לאחר ניתוח לב הוא כתוצאה מתופעות לוואי של תרופות. בד"כ כמעט כל החולים לאחר ניתוח לב מקבלים תרופה מסוג חוסמי AC אשר יכול לגרום אצל חלק מהאנשים לשיעול יבש טורדני ובצקות פריפיריות. מכיוון שציינת שהשיעול החל שבועיים לאחר הניתוח אזי זה יכול לההתאים. אפשר לבדוק את ע"י הפסקת מתן תרופות אלו ולבדוק את התגובה.

בכל אופן במקרה והשיעול מלווה בחום וצמרמורת יש לפנות לרופא באופן מיידי.
    בריאות שלימה
    דר' סאמר דיאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצמות בית החזה לאחר מעקפים
    קובי
    03/03/2010

שלום רב
    לפני 3 שבועות עברתי ניתוח מעקפים (4), מיד לאחר הניתוח ועד היום עצמות החזה זזות / מתחכחות , ויש כל הזמן "קנקים" ,ובכל תנועת ידיים וחזה העצמות-החזה מתנועעות כשבימים האחרונים המצב אפילו מחמיר .

האם תופעה זו נורמאלית ומקובלת ?

(מהיום השני לאחר הניתוח רוב היום אני עם חגורת/רצועת-חזה ).

ראוי לציין כי נדמה לי שנפח החזה שהיה לי ירד, נהייה שקוע יותר מליפני הניתוח .

וכמו"כ-וקשה לי לנשום. כשאני שוכב על הגב מידי לילה אני עובר לכורסת ישיבה /שכיבה היות והנשימות כך קלות יותר .
    האם גם תופעה זו שכיחה ?

אודה להתייחסותכם
    בתודה ובברכה
    קובי

הוספת תגובה

• קובי

ד''ר סאמר דיאב
    04/03/2010

קובי שלום.
    בהתחלה מאחל בריאות שלימה.
    תופעה זו של כאבים בעצם החזה לאחר ניתוח ושמיעת קליקים ע"י החולים הינה תופעה מוכרת וחולפת עם הזמן, צריך טיפול נגד כאבים, להמנע מהרמת משקלות בחצי השנה הראשונה לאחר ניתוח.
    אבל לפעמים יש תופעה של הפרדות מיכנית בין עצמות החזה כתוצאה מ: 1. פעולה מיכנית חריגה כמו הרמת משקלות או שיעול קשה או תנועה פיזית חריגה. 2. מצב זיהומי בו פצע הניתוח מזדהם והעצמות מתחת מזהמות וכתוצאה מכך מפתחים מחלה שנקראת אוסטיאומיאליטיס.
    לפי התיאור שלך רוב הסיכוי שאין לך את שתי הבעיות הנ"ל אלא יותר כאבים רגילים שלאחר ניתוח, לא ציינת את הגיל, בד"כ חולים צעירים סובלים יותר מהכאבים כתוצאה מסף כאב נמוך. לגבי האפשרות של פגיעה מיכנית ללא זיהום הטיפול הינו חגורה והמנעות מהרמת דברים כבדים. במידה ויש זיהום מה שנראה אין לך מכיוון שלא ציינת שיש לך חום גבוה צמרמורות , צריך טיפול אנטיביוטי דרך הוריד. בכל אופן כדאי שהמנתח יבדוק אותך שוב ויתרשם בעצמו מהמצב כי מקרים אלו לא מספיק תיאור המקרה כי לפעמים תיאור של קליק שונה מחולה לרופא. יש לציין שיש אפשרות אחרת שנקראת בשפה הריפואית כפוסטפיריקרדיטומי ובה החולה סובל מכאבים בכל הגוף בעיקר בעצמות החזה, חום סביב 38 במקרים אלו הטיפול ע"י אספירין או איתובן למשך שבוע.
    לגבי התלונה של קוצר נשימה בזמן שכיבה שחולף בישיבה, מצב זה מוכר אצל חולים כם אי ספיקת לב, לא ציינת לי מה מה מצב תפקוד הלב.
    בכל אופן יש לפנות לבדיקת הכירורג שלך.
    מאחל שוב בריאות שלימה. לכל שאלה אפשר ליצור קשר איתי.
    דר סאמר דיאב

בכבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבי מסרב ללכת לשיקום לאחר מעקפים
    נתי
    01/03/2010

אז ככה אבי(54)אחרי שבוע עבר ניתוח מעקפים
    3 עורקים מסתם ותיקון מסתם שני
    אבי טוען שהוא לא רוצה ללכת לשיקום מכיוון שיש שם מלא חיידים
    והפצע שלו עדיין לא הגליד וקצת מפריש אז הוא חושש
    הוא מעדיף להישאר בבית.
    מה טוב יותר בישבילו להיות בשיקום או להישאר בבית?
    ואם כן איזה מקום עדיף ללכת לשיקום יש המלצות ?

הוספת תגובה

• שיקום לאחר ניתוח מעקפים

ד''ר עובד כהן
    01/03/2010

באופן עקרוני העמדה הרשמית הינה שמומלץ ללכת לשיקום לאחר ניתוח לב פתוח.
    אך....ישנם רבים מהמטופלים המרגישים טוב יותר בביתם הפרטי ולא נזקקים לתמיכה ולהרגעה הניתנת מתוקף העובדה שנמצאים תחת השגחה רפואית למשך מס' ימים נוספים.
    אנחנו משחררים את החולים מהמחלקה אך ורק כאשר הם כשירים ללכת או להחלמה או לביתם ואין מניעה רפואית לחזור הביתה מיד בתום האשפוז אבל כאמור רוב המטופלים מרגישים רגועים יותר ושלווים יותר להיות בהחלמה למשך מס' ימים. לגבי איזה מקום החלמה מומלץ זה תלוי באזור מגוריך ובהסכם עם קופת החולים אליה אתם שייכים וההסדרים שלה עם המוסדות לשיקום.
    בברכה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם
    אש
    01/03/2010

אני בת 37. לפני כשלוש שנים וחצי עברתי ניתוח להחלפת המסתם המיטראלי למסתם ביולוגי. בנוסף לפני כשנה וחצי החל פרפור פרוזדורים. אני מטופלת בסטולול ובמצב פרפור, הכדור שהופך אותי הוא קינידין. מאחר שהקינידין גורם לי לבעיות בתפקודי כבד, איני יכולה לקחת אותו באופן קבוע. לפני ארבעה חודשים ילדתי תינוקת חמודה. במהלך ההריון היו מספר אפיזודות של פרפורים. בתחילה אושפזתי בכל פעם עד להיפוך, עד שגילינו שעם הקינידין אני מתהפכת ולכן לאחר מכן במקרה של פרפור הייתי לוקחת בבית כדור קינידין ומתהפכת ואז ממשיכה עם הסוטלול.
    בשבוע האחרון, לאחר כחצי שנה ללא פרפור (גם לא בלידה שהיתה טבעית וללא אפידורל) התחלתי להרגיש אי סדירות בקצב הלב. לא מדובר באותם פרפורים שהיו לי עד עתה, אלא משהו כמו - 3 פעימות "נורמליות" ופרפורון קטן וחוזר חלילה. ההרגשה היא כאילו הלב לא רגוע. הקינידין לא מצליח לסדר זאת. בנוסף, ומה שמדאיג אותי יותר, יש לי תחושה של מאמץ קל בנשימה, ואני חוששת שאולי יש גם בעיה עם המסתם. אני מטופלת אצל קרדיולוג, אולם הוא בחו"ל ואני עוד לא הספקתי לעשות אקו אבל הייתי שמחה לדעת איך אני אמורה להרגיש כאשר המסתם הביולוגי דורש גם הוא החלפה. האם מדובר בהרעה באופן מיידי או שיש סימנים מקדימים?

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת מסתם

הוספת תגובה

• מסתם מיטרלי ביולוגי

ד''ר עובד כהן
    01/03/2010

הפורום הזה לצערי אינו יכול להחליף את הקרדיולוג שלך גם כאשר הוא בחו"ל. הטיפול בהפרעת הקצב שלך הוא מורכב ודורש מעקב מסודר וניטור של התרופות ולאור העובדה שחל שינוי במצב הפרעות הקצב לאחרונה יש צורך לשקול החלפת טיפול או היתערבות נוספת יש להוועץ בקרדיולוג מומחה להפרעות קצב (אלקטרופיסיולוג) הקיים בכל בית חולים.
    לגבי המסתם באופן עקרוני על מנת לבדוק את המסתם יש לבצע בדיקת אקו של הלב. להערכתי במידה והמסתם היה לא תקין היית סובלת מקוצר נשימה, בצקת ריאות עייפות וכ', קצב לא סדיר אינו מהווה אינדיקציה לבעייה במסתם התותב.
    אני ממליץ לבצע אקו בקרוב ולו רק בשביל השקט הנפשי שלך שבצורה עקיפה ירגיע אותך ויקטין אולי גם את הפרעות הקצב.
    בברכה
    עובד כהן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום מסתם טריקוספידלי
    זוקי
    27/02/2010

אמי בת 86 ,סובלת מלחץ דם גבוה ומקבלת אלטרוקסין בגלל בעיה בבלוטת התקיס. יש לה בעיה של מום מסתם טריקוספידלי, שגורם לתפליט פלורלי ,דלקת ריאות, בצקות ברגליים זהום, שהתלבש על הבצקות ברגליים , וקשיי נשימה ועייפות .מטופלת בפוסיד לטיפול בבצקות ואנטיביוטיקה לזהום ברגליים.מקבלת קומדין בגלל בעית פרפור פרוזדורים.
    שאלתי היא. מה הפתרון האם חובה ניתוח, מה עושים בניתוח, והאם מומלץ לאשה בגילה לעבור ניתוח לתקון המצב, והאם יש פתרון אחר, שאמור להקל עליה כמו תרופות ספציפיות לבעיה בלב ,במידה ולא יבוצע הניתוח, מה צופה העתיד בשבילה במצב זה?הרבה תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מום מסתם טריקוספידלי

הוספת תגובה

• זוקי

ד''ר דני פינק
    27/02/2010

שלום זוקי
    אכן לאמך בעיה מאד קשה- לצערינו אין טיפול אפקטיבי ארוך טווח לטיפול באי ספיקת המסתם הטריקוספידאלי.ץ בדרך כלל בעיית מסתם זו נלווה לבעיות במסתם המיטרלי ולעתים אף במסתם האאורטלי הנמצאים בצדו השמאלי של הלב. בדרך כלל בזמן ניתוח לב לבעיות מסתמיות הרי שלרוב ניתן לתקן את המסתם הטריקוספידלי עלידי החדרת טבעת היושב על המסתם ומיצר אותו ןכך מונע דליפה של המסתם בעת סגירתו. במידה והמסתם הינו הרוס או שלא ניתן לתקנו הרי שיש להחליפו במסתם תותב לרוב ביולוגי( מחיה- פרה או חזיר).
    לאור הסיפור של אימך הרי שניתן בגילה לנסות לטפל בסימפטומים שלה על ידי טיפול אגרסיבי במשתנים בתקווה שאלו יורידו את הבצקות והתפליטים. ניתוח לב בגילה כרוך בסיכון מוגבר ויש להתחשב בכך לפני שמציעים לה ניתוח. יש לזכור שבמידה והטיפול התרופתי ייכשל והסימפטומים שלה יחמירו הרי שלא תהיה מנוס מניתוח. חשוב לדעת כי לפני כן עליה לעבור צינתור כדי לוודא שאין לה מחלה של העורקים הכליליים. בכל מקרה אשמח לשוחח איתך בנידון באריכות
    בהצלחה
    דר דני פינק- מנתח לב חזה
    מרכז רפואי שערי צדק
    ירושלים
    0508685071

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקת לב
    שרה
    27/02/2010

שלום
    אבי בן 59 , סובל מאי ספיקת לב קשה.
    לפי כחודש עבר צינתור בתל השומר בו הצליחו לפתוח חלק המעורקים החסומים (פתיחת עורק ימני ועורק העוקף), מאז מצבו משתפר באופן משמעותי, הוא ירד במשקל , וחל שיפור משמעותי בתסמיני המחלה.

שאלתי היא האם ניתן לבצע בעתיד הליכים רפואיים נוספים (צינתור נוסף או ניתוח מעקפים)?

במידה ולא האם ניתן להאריך מהי תוחלת החיים במקרה זה בהנחה שימשיך לקחת טיפול תרופתי.

אודה לתשובתך

גדי

לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת לב

הוספת תגובה

• גדי

ד''ר דני פינק
    27/02/2010

שלום אני שמח לשמוע שאביך מחלים מהפרוצדורה שעבר וכי הוא נוקט באמצעים להורדת גורמי הסיכון שלו. לשאלתך אכן אם יזדקק בעתיד לפרוצדורה נוספת הרי שניתן יהיה לצנתרו ולפי הממצאים לקבוע מה לעשדות- השתלת סטנט או סטנטים נוספים או לחילופין ניתוח מעקפים. החשוב ביותר הינו נקיטת כל האמצעים להורדת גורמי הכסיכון כגון: עישוןת ילד סכרת והורדת השומנים בדם וכן להגביר פעילות גופנית ולאכול מזון בריא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף לב
    קובי
    25/02/2010

אני בן 47 עברתי התקף לב לפני כחודש 2 צינתורים ובדיקות לא שמו סטנד יש ממצא שהעורקים שלי "רחבים ואקטטים"שוחררתי סיימתי ימי מחלה 4 שבועות ,רציתי לחזור לעבוד והמעסיק ביקש שאני יסיים את הליך רופא תעסוקתי שהוא בעוד כשבועים
    האים באופן עקרוני אני יכול לחזור לעבוד בתקופה הזאת עד שיגיע מועד הפגישה עם רופא תעסוקתי.
    קראתי שהמלצתכם היא לחזור מהר לשיגרה אני במקצוע שלי מנהל מטבח ושף
    אני מאוד רוצה לחזור אך לדברהם הם חוששים לי.
    תודה קובי

לקביעת תור
    סגירה
    התקף לב

הוספת תגובה

• קובי

ד''ר סאמר דיאב
    26/02/2010

קובי שלום
    האם באמת היה לך אוטם בשריר הלב. ז"א במהלך הצינתור הייתה פתיחה של אחד העורקים. היה שינויים ב- א.ק.ג או עליה באנזימים.
    לפי מה שכתבת אין מחלת עורקים קורנרים, הכוונה שאין היצרויות. מה שיש לך זה קורונרים מורחבים ואיקטטים, עדיין מצב זה לא נורמלי. לשאלתך אתה יכול לחזור לעבודה ללא בעיות. עדיין מומלץ להבדק ע"י רופא תעסוקתי. יש לקחת את התרופות שלך בזמן ולא לדלג. כמובן במידה ואתה מעשן יש להפסיק מייד ולהתחיל אורח חיים חדש בו תעשה ספורט יומי.
    שיהיה לך בהצלחה
    דר' דיאב סאמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אתם ניפלאים

קובי
    26/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה