מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך מתמודדים עם פחדעינב16/09/2009
בני בן 9 מפחד מאז שהיו פרסומים על בת הים, הוא מפחד מהעיניין הז, לא רוצה לשון לבד בחדרו, טוען כי הוא מפחד מהחושך, מבקש לסגור את התריסים והחלונות בחדר, מפחד להקלח לבד, להישאר לבד בבית וכו.. עבורו השינויים האלה מהווים רגרסיב מפני שאת כולם עשה בעבר ללא בעיה מיחדת. לציין כי לפני שלושה חודשים עברנו לבית חדש, לפני כחודש נולדה לנו תקינוקת חדשה אחרי שנים רבות בהם עידו ואחיו היו לבד. איך מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעינב
ד''ר חיים היילפרין17/09/2009גשי עם הילד למספר פגישות עם פסיכולוג/ית המתמחה בטיפול בחרדה אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"רטל13/09/2009
האם אתה מקבל לטיפול דרך הקופה? כללית או חברת פניקס שבה אני מבוטח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לטל
ד''ר אודי אורן13/09/2009לטל שלום,
אייננו מתייחסים לנושא זה באתר.
מספרי הטלפון שלנו מפורטים
בברכה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת, אשמח לתגובותמיואשת13/09/2009
שלום דוקטור,
אני סטודנטית בת 24, לפני שנתניים התחלתי לסבול מהתקפי חרדה בעקבות מוות של אדם קרוב. הרגשתי ש"איבדתי את עצמי", את החיות שלי ואת שמחת החיים
התחלתי טיפול פסיכולוגי שעזר אך בפירוש לא חזרתי לעצמי לגמרי. אני לא יוצאת כמו פעם מהבית , הרבה פחות מטיילת ובכלל-כל נסיעה מחוץ "לתחום" מלווה בפחדים וחששות.
לפני כחודש בהמלצת הפסיכולוגית שלי התחלתי לקחת כדור ציפרלקס ביום, הכדור הגביר מאוד את תחושת החרדה אצלי ואני מרגישה מדוכאת , אין לי כח לעשות כלום פיזית, ממש חולשה נוראית ברוב שעות היום. אני נרדמת כל הזמן מתקשה ללמוד ומרגישה בעיקר חוסר חשק כללי. לאחרונה בכל פעם שאני יוצאת מהבית אני מרגיש בחוסר פוקוס ובסחרחורות..ובאופן כללי רק החמרה במצב ולא שיפור
אני מיואשת לגמרי מכל העניין הזה. הייתי בחורה אנרגטית ומלאה שמחת חיים, פעילה ונמרצת ואין דבר שאני רוצה יותר מלחזור לעצמי..
אשמח לעצתך.
תשובה
ד''ר אודי אורן13/09/2009שלום רב,
אני ממליץ לך לפנות לרופא שנתן לך את המרשם ולספר לו על תגובתך לתרופה.
לא פעם קיימת תגובה בעייתית בתחילת התקופה בה נוטלים את התרופה, אך אני מתרשם שתקופה זו כבר היתה צריכה להסתיים. בהחלט יכול להיות שתרופה אחרת יכולה לעזור.
אני ממליץ לך להתייעץ עם הפסיכולוג/ית שלך לגבי האפשרות שתפני לטיפול ממוקד בטראומה שחוית, ושבעקבותיה התפתחה הפרעת החרדה. טיפול EMDR נחשב לאחד הטיפולים היותר יעילים לבעיות מסוג זה. טיפול התנהגותי - קוגניטיבי נחשב ליעיל מאד בהתמודדות עם בעיות חרדה.
אני מבין את תחושת התסכול שלך. חשוב שתדעי שמתוך מה שכתבת איני רואה סיבה מדוע לא תתגברי על הבעיה תוך פרק זמן לא ארוך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהשירי13/09/2009
כמה מקובל לטפל בבעיות חרדה עם תרופות כגון ויפאקס xr?
תשובה לשירי
ד''ר אודי אורן13/09/2009לשירי שלום,
ממליץ לך לעשות חיפוש בגוגל. תמצאי הרבה מידע.
האינדיקציה למתן התרופה היא דכאון.
אנא התייעצי עם הרופא המטפל.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ציפרלקסשירי12/09/2009
מזה שנה אני נוטלת ציפרלקס והחיים קלים יותר....החיים ימשיכו ככה ויהיו רגילים לגמרי בלי הציפרלקס. כעת אני בהפחתת מינון בהתאם להוראות הפסיכאטרית, ופתאום כבר אני מרגישה את החרדה דופקת חזק בדלת ומתה להשתלט עליי שוב, מה לעשות? להמשיך בחיים טובים עם הכדור? להכנס בחרדה ובאמת להפחית באטיות את הכדורים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשירי
ד''ר חיים היילפרין13/09/2009טבעי שתרגישי חרדה כעת כשאת עומדת להיפרד מהציפרלקס... אם כי ניתן לעשות זאת בצורה הדרגתית כל כך שלא תרגישי כלל בפרידה (מה שנקרא "לגרד עם סיכה" - מילולית לגרד כל יום קצת יותר מהכדור כך שבמהלך מספר שבועות לא תרגישי בכלל שאת יורדת במינון). בכל מקרה, אני ממליץ לך לגשת לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. הדבר יקל על הפרידה מהציפרלקס ובניגוד לטיפול התרופתי (שרק מקל על הסמפטומים אך אינו מטפל בשורש הבעיה), יסייע לך בשינוי המתבקש בדפוסי החשיבה, הרגש וההתנהגות או בנסיבות האובייקטיביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםנורית12/09/2009
שלום
אני אמא לילד בן 9 , ילד מקסים חכם ומיוחד, בעל לב של זהב.
מזה 4 שנים בערך, שהוא סובל מפחדים שמתגברים יותר ויותר עם הזמן.
הוא אינו ישן לבד, לא הולך לשרותים לבד, לא נכנס לשום חדר בבית לבד ובעיקר לא בשעות הערב והלילה.
הוא חולם על זוועות, ולאחרונה הוא אומר לי שהוא גם מדמיין דברים כשהוא ער.
לפעמים במשך היום הוא מתנהג כרגיל ואז כשמגיעה שעת השינה שלו הוא נכנס לפחדים, הוא מסתכל כל הזמן אחורה כאילו מישהו רודף אחריו, הוא סיפר לי אתמול שכשהוא התעורר משינה הוא ראה את הרגליים שלו מכוסות בדם.
הוא טופל אצל פסיכולוגית אך ללא הואיל
אינני יודעת מה לעשות, הוא ממש סובל ומבקש ( זועק )מאיתנו שנעזור לו כי הוא לא יכול עוד, ואני מודה שאני כבר חסרת אונים כי אינני יודעת כיצד לעזור לו מלבד לחבק אותו ולומר לו שאנחנו כאן בשבילו.
מיותר לציין שהמצב בבית גם לא קל כיוון שכל הזמן אחיו או אחד מאיתנו ההורים צריך ללכת איתו לכל מקום בבית או להרדים אותו בלילה ( ולהירדם איתו במקום עם בן/בת הזוג ) .
אינני יודעת אם יש קשר אך לפני כמעט שנה בשנתו הוא פירכס ולאחר בדיקות גילנו שמדובר באפילפסיה קלה שתעבור עם השנים ( "רולנדיק" אם זיכרוני אינו מטעה אותי ) כיום הוא שותה תרופה בשם דפילפט. אשמח מאוד לקבל עזרה/ הכוונה .
נ.ב. יש לציין שהפחדים התחילו בעיקבות אירוע בו בני נבהל מאוד ממשהו שראה במחשב. הפחדים הופיעו בהדרגה בהתחלה הוא טען שהוא מפחד ממפלצות וביקש ללישון עם אור ובכל פעם נוסף עוד משהו זה היה נראה כמו סתם פחד של ילדים ממפלצות או משהו כזה....
הבעיה העיקרית היא השנה האחרונה שיצאה לגמרי משליטה....
תודה,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לנורית
ד''ר חיים היילפרין13/09/2009לא ברור לי מדוע הטיפול הפסיכולוגי לא עזר... אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) ו/או ב-EMDR. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת לוריווןשמר08/09/2009
שלום רב ,
לאחרונה הובחנה אצל אימי מחלה ניוונית קשה במוח הכרוכה בנסיגה תפקודית ומנטלית מהירה וחריפה. עקב כך , אני סובלת ממתח וחרדה תמידית . בהמלצת רופאת משפחה , רכשתי את התרופה לוריוון. אשמח לדעת דעתך על התרופה ומהו מינון סביר .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לשמר
ד''ר חיים היילפרין10/09/2009הלוריבן שייך לקבוצת תרופות הנקראות בנזודיאזפינים, המשמשת להקלת מתח ועצבנות, להרפיית שרירים ולהשראת שינה. המינון המקובל נע בין 1 ל-6 מ"ג ביום. בדומה לבנזודיאזפינים אחרים, הלוריבן עלול לגרום לתלות פיזיולוגית ופסיכולוגית בנטילה יומיומית למשך תקופה ארוכה והוא מאבד מהשפעתו עם הזמן, ומסיבות אלה לא רצוי לעשות בו שימוש יומיומי מעבר למספר שבועות. אני ממליץ לך מאד (במקביל או במקום הטיפול התרופתי) על ליווי מקצועי של פסיכולוג קליני בתקופה קשה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות חרדתיות משפיעות על תפקוד יוםספיר08/09/2009
או קיי..אני בת 20. מגיל קטן יש לי כל תקופה מסוימת בחיים חרדה שדבקה בנושא מסוים.
בין אם זה חרדת מבחנים כשהייתי קטנה. חרדה שיקרה משהו רע למשפחתי בתקופת מלחמת לבנון השנייה.
ברור לי שזה סימפטום של משהו.לאחר שנים רבות של טיפולים פסיכולוגיים המסקנה הרווחת
היא- אמא שלי שהייתה בדיכאון כשאחי הקטן נולד לפני 13 שנים וסבלה מ-o.c.d
כתוצאה מכך רמת הרגישות שלי עלתה, ונהייתי ילדה שסובלת מחרדות ומחשבות טורדניות שמשליכות בצורה חמורה על התפקוד היומ-יומי שלי.
זה לא הגיע לנקודת שבירה. עד החצי שנה האחרונה.
משקל- זה דבר מאוד חשוב עבורי. בעבר הייתה לי תקופה בה משקלי היה נמוך ביותר, אך בשנים האחרונות העליתי מעט והגעתי למצב מאוזן.(תקין מבחינה רפואית, לא ע"ס חוות דעתי בלבד)
מה שקרה לפני חצי שנה התחלתי להשתמש בגלולות. העליתי במשקל בעקבות רעב בלתי נפסק. ישירות הפסקתי עם הגלולות אך, מאז התפתחה לי חרדת רעב!..הפסקתי עם הגלולות.
כל המקרא שלי בראש בנוגע ל-רעבה - לא רעבה התבלבל לגמרי והתחילו לי בעיות בלילות.
כל לילה לוקח לי כמה שעות להירדם. קיימת חרדה שאם אני לא אהיה שבעה אני לא אצליח להירדם.
כשבמודע ברור לי שאני לא רעבה. הגעתי לרמות עייפות מטורפות ועדיין החרדה משתלטת עליי.
ולא נותנת לי להירדם עד שלא אשבע. בנוסף הדבר מדכא אותי שכן ירידה במשקל לא יכולה להתקיים במצב של חרדה כזו.
יש סימפטומים של o.c.d ודיכאון, אני מרגישה שזה חי אותי. במקום שאני אחיה את החיים ואתמודד עם זה. יש שליטה אחרת שאני לא מודעת אליה שמתוכנתת כל לילה למצב של-שובע.
סוג של התנייה בראש. עד שלא תשבעי- לא תרדמי.
לאיזה תרופות עליי לפנות בדיוק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לספיר
ד''ר אודי אורן08/09/2009לספיר שלום,
לצורך קבלת תרופות עלייך לפנות לאבחון אצל פסיכיאטר בקופת חולים, תחנת בר"הנ, או באופן פרטי.
אני ממליץ כי תשקלי פניה לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל התנהגותי - קוגניטיבי או מטפל EMDR. אני מתקשה להאמין שטיפול תרופתי בלבד יפתור את כל הבעיות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפל קוגניטיבינונה07/09/2009
שלום רב,
אני צריכה בבקשה המלצה למטפל קוגניטיבי באזור השרון.
עדיפות למישהו שעובד עם הכללית.
מדובר בהפרעת חרדה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לנונה
ד''ר אודי אורן08/09/2009לנונה שלום,
האתרים של אי"טה ושל עמותת EMDR-ישראל הם מקומות טובים לחפש.
איני יכול לתת המלצות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בדחיפותדנה06/09/2009
שלום דר'.
אני בת 32 ואין לי רישיון נהיגה. לפני כשלוש שנים עברתי תאונת דרכים עם בחורה שלא עצרה בתמרור ונכנסה טרנזיט. מאז החיים שלי השתנו. אני סובלת בכל פעם שאני צריכה לעלות על הכביש ולא משנה מי יהיה הנהג. לפני האירוע נהיניתי מאוד מנסיעות וטיולים בטבע ועכשיו זה הפך לסבל , אני משגעת את כל מי שנמצא על ההגה ופשוט הופכת את הנסיעה ואת עצמי להיות בלתי נסבלת. הפחד העיקרי שלי הוא בעיקולים בכביש או פחד מטורף מהגדר הפרדה שבין הנתיבים. אני מוצאת את עצמי מכווצת מפחת במשך שעות עד שיורדים מהרכב. החשש שלי שהפחד מלבד זה שהוא משבש לי את החיים לחלוטין יפגע לי גם בבריאות שלי שכן אני נמצאת בסטרס מטורף ואם זאת נסיעה ארוכה אז הסטרס הוא למשך שעות.
בבקשה תעזרו לי אני לא יכולה לסבול את עצמי ומה שנהיה ממני , מאחת שנהנתה כ"כ מהחיים לאחת שמהססת אם לנסוע לצפון או בכלל לאיזה שהוא מקום בגלל עצם הנסיעה בכביש.
תודה המתוסכלת מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדנה
ד''ר חיים היילפרין07/09/2009את זקוקה, כמובן מאליו, לטיפול פסיכולוגי בנזק הנפשי שנגרם לך בתאונה, וטובה שעה אחת קודם. אני מקווה שתבעת את חברות הביטוח המעורבות בתאונה - אם לא, את עדיין יכולה וחייבת לעשות כן - ושלא סגרת את התיק ללא פיצוי משמעותי גם על הנזק הנפשי שנגרם לך בעליל. מגיע לך, למשל, כחלק מהפיצוי, גם טיפול פסיכולוגי - ממושך ככל שידרש - על חשבון חברת הביטוח! צרי איתי קשר אם ברצונך במידע מפורט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
דנה08/09/2009לא תבעתי את חברת הביטוח , אבל אבדוק אם אכן זה אפשרי
מודה לך על העזרה
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ותרופותבועז05/09/2009
לצוות הרפואי שלום רב ,
אימי בת 77 ,מקבלת תרופות מזה שנתיים לחרדה ודכאון .
בבוקר ציפרמיל ,צהריים סימבלטה ובערב קלונקס .
הסימבלטה הוספה לה רק לפני כחודש .
כל התרופות ניתנו לה ע"י הנוירולוג שלה .
חוץ מזה אשה בריאה וללא כל מחלות "רגילות " אחרות
והבדיקות שלה כולן טובות מאוד באופן אבסולוטי ולא
יחסית לגילה אפילו ,והיא מתפקדת וקוהרנטית.
מזה זמן רב מתלוננת " שהרגליים לא נשמעות לה .המוח
מוציא פקודה אך הרגליים לא מבצעות " כך לדבריה.
הדבר מתבטא בהליכה קשה ,מהוססת ואיטית כל הזמן
דבר שגורם לה להסתגר בבית ולא לצאת כמעט ,רק אם
לוקחים אותה .
שאלתי ,האם תופעה זו ידועה בקרב חולי החרדה והדכאון
והאם ידוע על תופעות כאלו עקב הכדורים המסויימים שהיא
מקבלת?
שאלה שניה ,האם ההרכב , הכמות והתדירות לא רבים מידי
עבורה ( שלושה מינים שונים לאורך היום ) .
בכבוד רב ,
ובתודה מראש
לבועז
ד''ר חיים היילפרין05/09/2009סיפרלקס הוא נוגד דיכאון וחרדה ארוך טווח וקלונקס הוא נוגד דיכאון וחרדה קצר טווח. השילוב של השניים שכיח מאד במקרים כאלה, אם כי מומלץ יותר לקחת את הקלונקס לפי הצורך ולא על בסיס קבוע כמו הסיפרלקס. הסימבלטה הוא נוגד דיכאון בעל השפעה מיטיבה גם בתלונות סומטיות (גופניות) ונראה שזו הסיבה שהנוירולוג הוסיף אותה. מובן שבירור יסודי של בעיות ההליכה של אמך (ושאלת המינון) יכול וחייב להתבצע רק ע"י הנוירולוג שמטפל בה, וגם חוו"ד נוספת ראויה להנתן רק ע"י רופא שיבצע בה בדיקות רפואיות מקיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר על התשובה המהירה והבהירה
בועז05/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אצל דר' גבריאל?איתן05/09/2009
שלום לך,
אשמח לדעת אם שמעת משהו על הטיפול בן ה4 מפגשים שמעניקה דר' גבריאל במרר? ***השם שונה בעריכה - נא לא להוסיף פרטים שיש בהם פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי***
ואם כן, האם הוא אכן יכול לעזור לבעיית קשב וריכוז? ולהגברת הביטחון העצמי
בתודה מראש
לאיתן
ד''ר חיים היילפרין05/09/2009ל"רופאה" הנ"ל תואר שלישי בכירופרקטיקה - הא איננה פסיכולוגית קלינית או פסיכיאטרית - ולכן בעקרון אינה מורשה על פי חוק לטפל בבעיות אלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הצעהשי עדן04/09/2009
שלום רב.
רציתי רק לדעת אם אני לוקח תרופות כמו קלונקס 1 מ"ג, פלוטין 20 מ"ג.
ואנלה 225 מ"ג. אם אצטרך להשתמש בתרופות אלו שנים. 40 שנה. נניח
האם יכול לקרות משהו לגוף. כבד. מעיים. קיבה. או יכול להיות בעיה מסוימת בתפקוד הגוף.
תודה
שי עדן
לשי עדן
ד''ר חיים היילפרין05/09/2009האדם המתאים יותר להתייעצות בעניינים אלה הוא הפסיכיאטר המטפל בך, לא האינטרנט... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זההגוי03/09/2009
שלום אני בן 27 עובד מנהל חיים נורמליםם לגמרי בעל תפקיד.אני מאוד פעיל מספורטבי לא חסר לי כלום.לפני מכ השנים היה לי התקפה פניקה ואז הרופא נתן לי כדור ליום ריסטל והכל מצוין..אבל יש לי בעיה מלפני יומיים ואני לא יודע מה לעשות יש לי מחשבות טרדניות על התאבדות ואני מבוהל לגמרי מאיפה הגיעה המחשבה הזו שלא עוזבת אותי ואני לא יודע מה לעשות בשבל להעלים אותה אני יודע שהיא לא מצאותית ושאני לא רוצה את זה בכלל אבל לא יודע מאיפה זה נכנס לי לראש
תשובה לגוי
ד''ר אודי אורן04/09/2009לגוי שלום,
יש יתרון בשילוב טיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי.
ממליץ לך לפנות למטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
מחשבות מטרידות כאלו מופיעות לא פעם לצד חרדות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 10 חרדה בדיקת דםשלומית03/09/2009
למי לפנות הילדה בת 10 שנה שלמה אנחנו מנסים לקחת בדיקת דם ללא הצלחה מי התחלת השנה הרופאת המשפחה החליטה אם את לו עושה בדיקת דם אני לו נותנת לך קונצרטה .
מה עושים לי פונים ??????????????????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לשלומית
ד''ר אודי אורן04/09/2009לשלומית שלום,
אנא פנו לקופת החולים שלכם. לכל קופה יש פסיכולוגים לילדים. בקשו מטפל המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)