מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבות חרדתיותמחשבות30/03/2010
אני בת 23 ובעלת מחשבות חרדתיות טורדניות.
כל פעם שאני עושה משהו אני דואגת שמה יקרה הגרוע מכל. אפילו בדברים הכי קטנים שמבחוץ אף אחד לא חושב עליהם, אני חושבת על הגרוע מכל.
לדוגמא: אם יש לי חשש שברז המים מטפטף ושלא סגרתי עדהסוף תהיה הצפה שתוביל לקצר חשמלי ולשריפה. אם השארתי מטען של פלאפון בחשמל אני חוששת לשריפה גדולה, אם צילמתי תינוק במצלמה אני חוששת שזה יפגע בראייה שלו אני טיפוס מאוד מאוד חרדתי . המחשבות לא יוצאות לי מהראש וגורמות למצב רוח ירוד, מועקה גדולה המביאה איתה כאבי בטן, בחילות דופק חזק. אני פוחדת שאם לא עשיתי משהו נכון בעבודה יבואו לאסור אותי ויאשימו אותי.
המצב מוביל אותי לפחד מאחריות כלשהי. איני מסוגלת לעשות כלום בלי לבדוק מיליון פעם את הדברים שמה חס וחלילה יקרה הגרוע מכל.
אני פוחדת שזה ישפיע על המשך החיים שלי ועל התנהלות רגילה של חיי היומיום כי מכל דבר אני פוחדת. אני מתביישת לספר על כך למישהו קרוב שלא יחשבו שאני משוגעת
מה אוכל לעשות?? האם יש דרך לצאת מהמחשבות החרדתיות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבת ב-23
ד''ר חיים היילפרין31/03/2010כן, לפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. במקרה הצורך, תופני גם לטיפול תרופתי במקביל. תוכלי למצוא מטפל בעלות נמוכה יחסית דרך קופת החולים שלך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית מיקוד בעייניםירון 36130/03/2010
שלום, רציתי לברר אם הטיפול שלכם מתאים לי.
הבעיה שלי היא שכאשר אני מדבר עם גבר או אישה, אני מביט בעינייהם במהלך ושיחה, אך אז לרגעים קטנים, העיניים שלי בורחות לחלקית שניה. במהלך שיחה עם אישה העיניים בורחות לכיוון החזה (ממש לפחות משניה, אך מספר פעמים בשיחה) כשאני מדבר עם גבר העיניים בורחות לכיוון איבר המין של הגבר גם לפחות משניה אך במהלך מספר פעמים במהלך השיחה. אני לא שולט בזה ולא מצליח להפתר מזה. התופעה אינה מעוררת אותי מינית, היא רק מביכה אותי. בשיחות עם אנשים אני לרוב דואג שחפץ מסויים יסתיר להם את איבר המין כדי שלא אביט ואובך. רציתי לדעת האם יש פיתרון לפעולה הלא רצונית והמביכה הזו. גילי 37.
האם אתם יכולים לעזור לי (אשמח לקבוע פגישה) והאם מדובר בטיפול קוגנטיבי התנהגותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לירון
ד''ר חיים היילפרין31/03/2010הבעייה מוכרת ואינה קשורה למיקוד הראייה אלא לחרדה מעצם המבוכה... טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עשוי בהחלט לעזור ובד"כ פותר בעיות מעין אלה בתוך מספר פגישות. צור איתי קשר בטלפונים שלהלן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה של חרדות ודכאון אחרי טראומהאלי29/03/2010
לד"ר שלום רב
לפני 4 שנים הייתה לי טראומה בעקבות דימום מוחי שהישאריני עם נזק מוחי המתבטא בשיתוק וחולשה בפלג גופי השמאלי .
אולם בשבועות האחרונים התחיל להתפתח אצלי תופעות חרדה ודכאון והרגשה של חוסר אונים ונטייה להישאר בודד ולא בחברת אנשים .
האם זה יכול להיות תוצאה ישירה מהטראומה שעברתי לפני שנים כאמור
חג שמח והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאלי
ד''ר אודי אורן02/04/2010לאלי שלום,
התופעות שאתה מתאר יכולות להיות תוצר של הטראומה הפיזית, הטראומה הנפשית או (וזאת ההשערה שלי) שילוב של שתיהן. כמובן שיכול להיות שחלה התפתחות בחייך שהשפיעה גם היא.
אם התופעות לא יעברו תוך פרק זמן קצר, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה וחג שמח
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה ופחד ממות של ההוריםani7425/03/2010
שלום,
אני בת 35 השנה בעקבות טיפול שיניים בהרדמה מלאה חוויתי התקף חרדה קשה שלא נגמר במקרה אחד, כחודש הייתי עם כדורי הרגע אחרי חזרתי לתפקוד אבל עם פחד קבוע מההתקף הבא. נסעתי לחול וקיבלתי התקף חרדה קשה ועכשיו כל שינוי קל גורם לפחד, אני נוסעת לסופ"ש עם חברים ונכנסת לאי שקט מהפחד שיגיע התקף. כדורי הרגעה משפיעים עלי לא טוב אני מותשת מהם רק רוצה לישון ומרגישה מטושטשת ולא יכולה לתפקד איתם אז משתדלת שלא רק במקרה של חוסר ברירה.
יש כדורים שנחשבים יותר עדינים וניתן לקחת רק בהתקף או באי שקט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב אני
ani7425/03/2010הכותרת של ההודעה הראשונה שלי לא תאם את התוכן כי עייפתי לרגע מהכתיבה ואשאיר את נושא החרדה הקיומית שמלווה אותי מהאפשרות המאוד ראלית שהורי לא יהיו כאן לאורך זמן (הם מאוד מבוגרים אני בת זקונים) זה כנראה מסויף להתקפי החרדה אבל אתייעץ בפעם אחרת לגבי זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה נוספת
ד''ר אודי אורן26/03/2010שלום,
אין ספק שזה נושא נוסף אך - בהחלט יכול להיות - קשור לנושא הראשון.
אני ממליץ כי תעלי אותו במסגרת הטיפול.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לאני
ד''ר אודי אורן26/03/2010לאני שלום,
לכדורים שונים יש תופעות לואי שונות. כדאי לך להחליף את הכדורים בהתייעצות עם הרופא המטפל.
כדאי לך גם לפנות לטיפול פסיכולוגי. מכיוון שאני משער שחווית חוויה קשה (ההרדמה המלאה)שממשיכה להשפיעה עלייך, אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR או לטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוזרים לילד בן 9.5 שפוחד לטוסאילנה21/03/2010
אנחנו עומדים לטוס לחו"ל בקיץ , בעלי, אני ושני הבנים. הבכור בן 13 והקטן יהיה כמעט בן 10. לאחרונה כשהתחלנו לדבר על הזמנת הכרטיסים הוא הודיע לנו שהוא לא בא איתנו. כשניסיתי לחקור אותו, הוא הודה שהוא פוחד שיקרה משהו למטוס (תאונה, התרסקות וכו'). הצלחתי להרגיע אותו שהמטוסים באל על מטופלים ומתוחזקים היטב, ושנעזור לו להתגבר על הפחד. אני יודעת שככל שמועד הטיסה יתקרב (אמצע יולי), החרדות יצופו. איך עוזרים לו להתגבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאילנה
ד''ר אודי אורן21/03/2010לאילנה שלום,
בהנחה שמדובר בחרדה נקודתית אני מציע לעשות מספר דברים במקביל:
לברר ממתי החלו הפחדים ומה המקור שלהם.
להמשיך לדבר על הנסיעה ולתכנן אותה תוך כדי ערוב של הילד בתכנון
לבקר בנת"בג או בכל מקום אחר שרואים מטוסים ממריאים ונוחתים.
אם עד מאי לא תהיה רגיעה, פני למטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית חרדהטובי21/03/2010
מזה כשנתיים אני סובל מבעיית חרדה אני נוטל סרנדה 100 מ"ג ובלילה מירו 45 מ"ג ולאחרונה סרוקאל 50 מ"ג אבל לא מרגיש שיפור אני נוטל את התרופות כבר חצי שנה לפחות איכות חיי מאוד נפגעת אשמח אם תייעצו לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לטובי
ד''ר אודי אורן21/03/2010לטובי שלום,
בנוסף לטיפול תרופתי כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
חפש מטפל EMDR או מטפל התנהגותי - קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהיעל18/03/2010
שלום,
ילדתי לפני שבוע בלידה די קשה וטראומטית.
במהלך ההריון נטלתי ציפארמיל עקב חרדות ומעט אוסידי
ידוע לי כי התרופה בטוחה בהריון שכן התייעצתי רבות עם המכון הטרטולוגי ועם רופאת הנשים והפסיכיאטרית וכולם המליצו פה אחד להמשיך את הטיפול גם במהלך ההריון.
מלאחר הלידה נראה כי החרדות גברו לביתי הקטנה. אני כל הזמן חוששת ומאשימה את עצמי שלא הייתי צריכה לקחת את הכדור. פתאום אני מכירה אותה ואוהבת אותה כל כך... וכל הזמן מתעסקת בזה שאולי יכולתי לוותר על הכדור בהריון, למרות הידיעה הפנימית שלא הייתי עוברת את ההריון בלעדי הטיפול.
מלבד לזה אני כל הזמן בודקת שהילדה בסדר, אוכלת בסדר, ישנה טוב... ואם משהו קטן לא נראה טוב אני מתחילה לחשוב שזה בגלל שלקחתי את הכדור.
אני מפחדת שאאשים את עצמי כל חיי ואני סובלת מזה.
מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב כרגע...?
האם יש צורך בעלת מינון למרות שגם מזה יש לי פחד?
האם משתתפי הפורום או הרופאים יכולים לעודד לגבי ילדים שנולדו עם התרופה.
ידוע לי מהמכון הטרטולוגי כי היום נשים רבות משתמשות בטיפול בהריון אך אני עדיין מוטרדת.
אני רוצה לגדל אותה בנחת והנאה, ואני בעיקר לא רוצה שהיא תרגיש את הלחץ שלי...
אשמח לעזרה/ תמיכה........
תודה.
ליעל
ד''ר חיים היילפרין19/03/2010מזל טוב - נכנסת בשעה טובה לעול הדאגה האופייני להורים... העובדה היא שאין אם נורמלית אחת שאינה "מוטרפת" מדאגה לילדיה, והדבר טבעי ותקין לגמרי. את פשוט ממקדת את כל דאגותיך לתינוקת בנושא אחד (התרופה בה השתמשת במהלך ההריון), שזה פטנט לא רע להתמודדות איתן. בשורה התחתונה, התרופה לא הזיקה לילדה, ועם הזמן גם הדאגה שלך תחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מחוסר משיכה לבן הזוגשרון16/03/2010
היי,
אני בקשר כבר 11 שנים ונשואה שנתיים.
מאז החתונה אני בחרדה שאולי אני לא נמשכת יותר לבן זוגי. זה מלווה בבדיקות אם אני נמשכת אליו, דימיון מצבים אינטימיים ותהייה אינסופית. לצערי אני כל הזמן לא מצליחה "להרגיש" את המשיכה או האהבה מה שמגביר את הפאניקה שלי.
אני מטופלת זה שנה וחצי אצל מטפל ע"י CBT ובמשך שנה הייתי על רסיטל 30מ"ג. כיום אני מרגישה שחפרתי בור מאוד עמוק בזוגיות שלי ושכל החרדות שלו הפכו למציאות הקשה ואני חוששת נורא מכך שהנישואים שלי עומדים להסתיים.
חשוב לי לציין שעד לפני החתונה הכל היה נפלא הביננו וגם חיי המין. היום אני לא מצליחה לפנטז על סקס שלא לדבר על לשכב עם בעלי. אני לא רוצה לאבד את הנישואים שלי בגלל זה.
אנא עזרו לי והמליצו לי מה עליי לעשות.
לשרון
ד''ר חיים היילפרין17/03/2010לא ברור ממכתבך האם כחצי שנה לאחר נישואיך פנית לפסיכולוג ולפסיכיאטר בגלל החרדה שאת מתארת ומדוע הבעייתיות בזוגיות לא קיבלה מענה במשך שנה וחצי של טיפול. אם לא עשית כן, כדאי לך להעלות את הבעיה בפני המטפל שלך, ואם אין בידו לסייע לך, פני לטיפול זוגי (אם בעלך מעוניין לקחת בחלק בטיפול, פנו יחד; אם הוא מסרב, לכי לבדך) והעלי שם את הבעיה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומה מאמבטיה - פחד מאמבטיהשחר15/03/2010
הילדה שלנו בת שנה עשתה שבוע שעבר את צרכיה באמבטיה ומאז היא פשוט לא מוכנה בשום אופן להתקרב לאמבטיה, ניסינו עם משחקים חדשים ניסיתי להיכנס איתה ביחד והכל ללא הועיל.
השאלה האם לנסות בכח?? האם להפסיק תקופה לרחוץ אותה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לשחר
ד''ר אודי אורן21/03/2010לשחר שלום,
ממליץ להמשיך לנסות בעדינות. לרחוץ אותה ליד האמבטיה עם מגבת רטובה, לרחוץ צעצוע בתוך האמבטיה וכו'. להיות יצירתי. לא חושב שכח הוא רעיון טוב.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים במצב כזה ? כבר נמאס לי !!!בת 2714/03/2010
בוקר טוב ,
מה עושים במצב כזה ... ?!
אם הרופאים בסוף האבחנות שלהם המתסכלות והמכאיבות אומרים שאני סובל ממכיהאהזן כמובן חוץ מהאבחנות הרפואיות האחרות ...
זה ממש הכזיב אותי , ובכך אני לא מאמינה בשום מילה או טיפול שהם נותנים... זה אולי מתוך כעס , אכזבה ,או אפילו האבחנות השגויות שלהם או שלא מבוססות על מדע רופאי ...
ככל שאני שואלת למה זה ? איך זה קורה ? איפה הולך הדם... ?... למה קשה לי לנשום ? למה כואבת הבטן ? למה הדופק 160 והחום עולה בליה ל 39.5 ? אין תשובה ואין תשובה ----ואם יש וולא בקיצור רב ולא לעניין , אפילו מדברים מחוץ לחדר - כי בקיצור לא יודעים למה זה קורה ?
הבעיה הרופאית היא כך : התחילה לפני כשלוש שנים עם כאבי בטן עליונה והקות דמיות - אחרי שנה מההקות עברת כריתה חלקית של הקיבה בגלל כיבים מדממים .. ההימוגלובין היה בהתחלה יורד ל 4.5 היו נותים מנות דם אבל ללא שיפור משמעותי במצב הדם ...
לפני שנה חזרו הירידות בהימוגלובין ל 6 נותנים מנות דם - עולה ואז אחרי כשבוע זה יורד ואז אצטרך להתאשז וקבלת עוד מנות - וכך החיים שלי ... טיפול ללא אבחנה...\
נכון שעברתי מרבית הבדיקות האפשריות ( גסטרו' , קולו' , קפסולה , מיפוי ע"ש מקל , CT רובן תקינים ולא מראים דימום כלשהו , אפילו מבחינה גיולוגית הכל תקין , וגם כן אורולוג מבחינתו תקין ...\
בגלל שהבדיקות לא מראות סיבה להירידות בהימוגלובין - וכל פעם אני מתלוננת שקשה לי לינשום למרות שהסיטואציה תקינה 98-100% , קושי בהליכה , לחץ בחזה ודפיקות לב , כאבי ראש , סחרחורת .... לא יודעת אפילו אם מותר לי להתלונן במצב כזה ... כי אם מתלוננת הינה האבחנה שלהם סאני סובלת ממיכהאזן (איך הגיעו לזה לא יודעת?!!!) אולי כי אין באמת רופאים שיודעים לאבחן ולטפל בבעיות ...
אני בנתיים לא מאמינה לשום מילה ממה שהם אומרים , אפילו בתקופה האחרונה אני קורעת מולם את מכתי השחרור או הבדיקות ... תגידו שאני משוגעת ולא אחראית ... בנתיים זה לא יכבת לי ... מרגישה שבבה"ח הכל מזויף , אבל התרופות או מנות הדם ועירויי הברזל מזוייפים - כי הם לא עושים את העבודה שלהם...
אני מודה שאני בדיכאון קשה ואפילו חמור יותר מדי ... למה מה אתם מצפים ממני ? כבר מספיק לי !!! לא נראה לי שכך אני צריכה לחיות ! אפילו לפעמים מרגישה שעדיף למות ולא לסבול אני וגם המשפחה שלי מהמצב הזה ... למה לחיות כך ?! מה יש בחיים האלא חוץ מכאבים ותסכול אחרי תסכול ... חוץ מהתנהגות הרופאים כלפי - הם מרגישים שאני לא יודעת כלום - אבל את האמת כל מילה ומילה נכנסת באוזן ולא יוצאת אפילו מאחורי הדלת ...
אני בוכה והם לא רואים את הדמעות שלי !!! צועקת ואף אחד לא שומע אות ...
כבר מספיק... כן מספיק ... ועוד פעם מספיק
זאת לא החיים שציפיתי לה . ולצערי צריך להפסיק אותה מיידית ...
עדיף לי ולמשפחתי ...אולי אנוח קצת - לישון ולישון עד אין סוף ...
אולי הם מבחינים את התסמונת הזאת בגלל האישפוזים החוזרים על עצמם....
אבל , באמת , זה לא באשמתי , אני לפעמים מתעלפת מחוסר הדם ומגיעה אפילו באמבולס...
מה , אם הם לא מצליחים לגלות את הסיבה , אז יזריקו הכל עלי!!!
טובים שבכל אישפוז ןאישפוז נותנים מנות דם , נוזלים , ולפעמים אינטוביוטיקה...
טוב שיש בדיקות דם שמצדיקות אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לבת 26
ד''ר חיים היילפרין16/03/2010הצטערתי מאד לשמוע על מצבך... את מתארת בעייתיות רפואית ופסיכולוגית מורכבת מאד, וודאי שלא אוכל לחדש כאן במישור האבחנתי מעבר למה שנאמר לך על ידי הרופאים שבדקו אותך. עם זאת, ברור שאת זקוקה לתמיכה נפשית רבה, ואני ממליץ לך להסתייע בפסיכולוג רפואי שילמד את מכלול הבעיות מהן את סובלת ויתווה איתך התמודדות מיטבית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 20 נרתעת בבהלה באם יונים חגות מעליהד``ר חיים היילפרין14/03/2010
בתי בת ה20 נרתעת בבהלה באם יונים חגות מעליה או בלכתה ברחוב . מה יכולות להיות הסיבות לפחד זה ? תודה חגית האמא
לאנני
ד''ר חיים היילפרין16/03/2010הבהלה עשויה לנבוע מחוויה לא נעימה בעברה (אולי לישלשה פעם יונה על ראשה?). מכל מקום, אם הדבר מהווה בעייה של ממש עבורה, כדאי לה לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ולהפטר מהתגובה הלא רצויה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה-כמה שאלותיוזר78913/03/2010
שלום!
אני בת 28 ולפני כמה חודשים חויתי לפי האבחון שלי כ"התקפי חרדה"
1.ראשית רציתי לשאול מדוע נוצר ההתקף חרדה שכן במשך 28 שנה הייתי בסדר גמור?
2.שנית,אני רואה שהתקפי החרדה שלי מתרחשים כש:
אני חושבת על העתיד הלא ידוע (אין לי זוגיות),עתיד ההורים שלי (רק המחשבה שהן לא יהיו איתי לעולם..) וכשאני חושבת כ"כ הרבה מחשבות (מחשבות מהירות ורבות ) ואני מרגישה שאני עומדת להשתגע כי יש לי כ"כ הרבה מחשבות ללא הפסקה וגם המחשבה שאני כ"כ מדברת לעצמי בראש...
בנוסף יש לי קטע שאני כאילו מפחדת שלרגע פתאומי אתחיל ...להתעוור ..לראות שחור..מוזר נכון?
3.רציתי לקחת כדורים אבל התופעות הלוואי גרמו לי להרגיש כ"כ רע שהחלטתי להפסיק. כיצד ניתן להפסיק לחשוב על המוות על העתיד הלא ידוע ולהתעסק בהווה?
פעם הייתי בן אדם כ"כ שמח ומצחיק וכיפי והיום הכל התהפך לי ככה שאני יכולה לחלק את החיים שלי לפני ההתקף חרדה ואחרי התקף החרדה. מאז יש לי כל כמה ימים התקף,וגם נוספו לי חרדות נוספות שבכלל לא היו לי כמו אגרופוביה וכו'
האם שיחות עם פסיכולוג לא יעמיקו את העיסוק בחרדה?
במידה וארצה פסיכולוג מה אני צריכה לבדוק לגבי ההתמחות שלו?
תודה רבה...
תשובה ליוזר789
ד''ר אודי אורן13/03/2010שלום רב,
יש הסברים רבים להתפתחות של התקפי חרדה. אין הסבר אחד ברור. בהחלט יכול להיות שזה קשור בהתפתחויות וארועים שחווית בתקופה האחרונה, אך זה לא בטוח.
התופעות אינן "מוזרות", אלא הן חלק מהסימפטומים הקלסיים של מצבי חרדה.
יש תרופות שונות לחרדה, ולפעמים לוקח זמן למצוא את התרופה המתאימה העוזרת עם תופעות לואי מינימליות.
שיחות עם פסיכולוג עשויות בהחלט לעזור. כדאי לך למצוא פסיכולוג המתמחה בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או ב-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףף חרדות ומחשבותנעמה2211/03/2010
שלום רב,אני בת 22 נשואה+ילד בן 3 ,לפני כשנה סבלתי התקף חרדה ובעקבותיו הגעתי לבית החולים כי לא ידעי מה יש לי,אחרי שחקרתי באיטרנט הבנתי שזה התקף חרדה,לאחרונה עברתי כמה התקפים שהרגשתי כאילו אני הולכת להשתגע...אני מפחדת כלכך...אני לא מאושרת כמו פעם יש לי רגשות אשמה על זה שאני אמא לא טובה מכיוון שאני חווה את זה ומפחדת שבני יגדל ויהיה לו אמא משוגעת...אני חווה גם מחשבות טורדניות וכפייתיות ממש לא הגיוניות...וכמו כן שאני אולי יעשה משהו נוראי לילד או לי וזה לא נכוןןןן,אני יודעת בתת מודע שזה מחשבה פולשנית ואני לעולם לא יזיק לאף אחד ובמיוחד לא לבן שלי...בעקבות המחשבה אני מפחדת להישאר איתו לבד...שאני לבד אני מתפללת ובוכה שזה יעבור...האם אני מסוכנת בשבילו???...האם זה משהו שיכול לעבור?.... אני רוצה לחזור לחיי ולהיות שמחה ומאושרת ללא מחשבות ופחדים מה עושים?האם יש טיפול שיכול לעזור ללא תרופה?...בתודה נעמה (עברתי הרבה חוויות קשות בחיים האם זה תוצאה של זה?)
תשובה לנעמה
ד''ר אודי אורן11/03/2010לנעמה שלום,
לחרדה יש טיפולים שיכולים לעזור לך.
את אינך מסוכנת לילדך או לעצמך, אבל חשוב שתפני לקבלת טיפול.
את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי ו/או תרופתי. מומלץ טיפול משולב, בודאי אם חוית הרבה חוויות קשות בימי חייך.
אני ממליץ לך על טיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני יכולה לדעת שההתקפים שיש לילינוי10/03/2010
הם התקפי חרדה?
לפני כחודש התחילו לי כל מיני מראות/זיכרונות מחלומות או דברים שכביכול קרו לי בעבר.
תחילה חשבתי שזה ד'ה וו אבל אני חושבת שלא מדובר בתופעה הזאת.
ההתקפים הללו קורים לי אחת ליומיים כאשר יש מקום או מראה שמזכיר לי אותם.
באותו הרגע אני נכנסת ללחץ, מזיעה, יש לי בחילות והדופק שלי מהיר.
האם אילו הם התקפי חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללינוי
ד''ר חיים היילפרין11/03/2010כן, ניתן לקרוא לחוויה שאת מתארת התקפי חרדה... ובניסוח מעט יותר מדוייק, את חווה תסמיני חרדה בתגובה לזכרונות או למראות שמעוררים בך את הזכרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת09/03/2010
שלום,
אני סובלת מהתקפי חרדה שמלווים בדפיקות לב, נשימה שטחית, רעידות. מתקשה לישון ולעיתים לא מצליחה לצאת מהמיטה בבוקר.
כרגע אני מטופלת בטיפול פסיכולוגי וקבלתי כדורי "אסציטאלופרם" לטיפול מתמשך ו"קלונקס" להתקפי חרדה בעצמה גבוהה (לא לשימוש יומיומי או קבוע אלא לחירום).
הייתי שמחה לקבל מידע על הכדורים ולשאול אם יש דברים נוספים שאפשר לעשות בכדי למזער את ההתקפים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לליאת
ד''ר אודי אורן09/03/2010לליאת שלום,
אנא כנסי לגוגל ושם תוכלי למצוא את דפי המידע של כל התרופות, והתייחסויות לשאלות שונות לגביהן. כמו כן אני ממליץ לך לדבר עם הרופא שנתן לך את התרופות
התאור של מצבך מעלה שאלות לגבי מידת ההשפעה של הטיפולים אותן את מקבלת (אלא אם כן מדובר בשבועות הראשונים של הטיפולים).
אם הטיפול כבר נמשך מספר חודשים אני ממליץ לך לדבר עם הרופא המטפל על האפשרות לשינוי תרופה / מינון, ולדבר עם הפסיכולוג על הדרך בה את מטופלת.
יש מספר טיפולים ממוקדים בחרדה כמו CBT ו- EMDR שהוכיחו יעילות רבה בטיפול בחרדות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)