פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד מעיוורון
    ערן
    16/10/2009

שלום.

שמי ערן, אני בשנות השלושים לחיי. אני סובל מאוד מפחד מעיוורון, מזה קרוב ל- 13 שנה.
    הבעיה התחילה כשהייתי חייל בצבא. קיבלתי טיפות עיניים שאסור היה לי להשתמש בהן בגלל
    רגישות שיש לי לאחד מהרכיבים (סולפאציד) המצוי בתרופה .

הפחד מעיוורון מגביל אותי מאוד בחיי והופך את חיי לבלתי נסבלים.

כיצד הפחד בא לידי ביטוי?

כידוע, הטכנולוגיה התפתחה מאוד, במיוחד בשנים האחרונות, וטכנולוגיית הלייזר נכנסה לשימוש נרחב בחיינו. כידוע, ניתן למצוא את הלייזרים כמעט בכל מקום (סורקי לייזר בחנויות, מדפסות לייזר, סמני לייזר, עכבר לייזר, מד מהירות לייזר משטרתי ועוד....)

ידוע לי ממידע שקראתי באינטרנט שלייזרים עלולים לגרום לכוייות ברשתית, ולהביא לנזק בלתי הפיך לראיה.

כאשר אני נתקל במוצר שמכיל לייזר אני נתקף בבהלה היסטרית. הפחד שלי החריף גם מכיוון שרוב המוצרים משתמשים בלייזרים באורך גל בלתי-נראה שהעין האנושית אינה מסוגלת להבחין בה.

ככל שהשימוש במוצרי לייזר הלך והתרחב מצאתי את עולמי נהיה "צר יותר".

ישנם שני מוצרים שהם פסגת הפחד שלי:

1. סורקי ברקוד לייזר, ידניים ושולחניים, שנמצאים בשימושים נרחבים בחנויות.
    2. מכשיר שנקרא טוטל סטיישן (מכשיר המשמש מודדים על ידי שליחת קרן לייזר בלתי נראית לעבר מטרה וחישוב המרחק אליה).

כתוצאה מפחדיי אני נמנע מלהיכנס לחנויות ומשתדל לצאת מהבית רק בשעות הערב המאוחרות בהן המודדים אינם עובדים.

הפחד הזה הורס את כל חיי והשתלט עליי לחלוטין.

אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות? האם יש תקווה? האם ניתן למצוא עזרה?
    מה עושים?

אשמח לתשובה, אני בבעיה גדולה מאוד.

ערן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מעיוורון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לערן

ד''ר חיים היילפרין
    18/10/2009

וודאי שיש תקווה וחבל שאתה סובל כל כך הרבה שנים מבלי לפנות לטיפול... הטיפול המומלץ בפוביה כמו שלך ובחרדה בכלל הוא טיפול פסיכולוגי (לעיתים בשילוב עם טיפול תרופתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 10
    נננ
    15/10/2009

לבני יש פחד נוראי מחתולים!! בכל פעם שרק רואה חתול הוא תופס את עצמו ורץ מהר לצד השני הכל כדי לא להיות לידו.לא נשרט בעבר עי חתול לא חווה דבר טוב או רע עי חתול.
    השאלה מה ניתן לעשות בכדי להפחית ממנו את רמת הפחד?

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 10

הוספת תגובה

• שלום רב,

ד''ר אודי אורן
    19/10/2009

שלום,
    לבנך יש פובית חתולים.
    מטפל EMDR או מטפל קוגניטיבי התנהגותי יוכלו להקל על מצוקתו תוך זמן קצר יחסית.
    אני ממליץ לפנות איתו לטיפול.
    יש אפשרות לנסות לעשות איתו טיפול חשיפה על ידי עשיית צעדים מאד קטנים: להראות תמונות, להראות חתול מרחוק וכו'.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיביות לילדה בת 5.5
    נוגה
    15/10/2009

שלום רב,
    ברצוני לשאול האם קיימת הפרעה אובססיבית כפייתית אצל ילדה בת 5 וחצי.
    לבתי יש לפעמים תקופות שהיא בודקת וסוגרת כל הזמן דלתות שאחרים לא סוגרים, מחזירה דברים למקום (אנחנו משפחה מבולגנת), מסדרת הבגדים שלה ישר וכו'. כמו כן לאחרונה היא מוטרדת לפעמים שהיא מעליבה אותי או גורמת לי לצער.
    אני עובדת עליה בכיוון של קבלה של חוסר מושלמות וזה נראה לי שמקל עליה. אני גם מרגיעה אותה כשהיא מודאגת לגבי העלבתי.יש לה לפעמים גם טיקים קלים, שחולפים מהר.
    האם יש צורך לעשות משהו? חוץ מזה היא מתפקדת להפליא.

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיביות לילדה בת 5.5

הוספת תגובה

• לאיריס

ד''ר חיים היילפרין
    19/10/2009

ראשית, אבקש את סליחתך על העיכוב בתשובה לשאלתך (מסיבות שאינן תלויות בי).
    לגופו של עניין, את מתארת תסמינים קלים של OCD שאינם חמורים דיים כדי אבחנה או צורך בטיפול. המשיכי לעקוב אחר הילדה ו"לטפל" בה באופן שתיארת - ולהנות גם מהעובדה שבסך הכל היא מתפקדת להפליא. רק אם וכאשר תחול החמרה בתסמינים - והסיכוי לכך אינו גדול - פני איתה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והנקה
    דריה
    14/10/2009

שלום,
    אני מתלבטת האם להתחיל לקחת ציפרלקס 10 מ"ג עקב חרדות עם גוון אובססיבי ניכר.
    חלק משמעותי מההתלבטות נובע מכך שאני מניקה (תינוק בן שמונה חודשים) וחוששת להשפעה עליו.
    רופאת המשפחה אמרה שמגיל חצי שנה זה אפשרי אך אני חוששת ואשמח לשמוע את דעתכם.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והנקה

הוספת תגובה

• לדריה

ד''ר חיים היילפרין
    14/10/2009

סיפרלקס מופרש בחלב האם, כך שלמרות הסיכון הנמוך מאד לתינוק, עדיף שתחכי עם התרופה עד שתסיימי את הנקת הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממוות
    קרן פ
    12/10/2009

שלום
    שמי קרן בת 31 נשואה +2 בת זקונים לשני הורים מבוגרים אבא 73 ואמא 68
    בתקופה האחרונה אני שומעת הרבה על מוות של אנשים מוכרים ללא סיבה או ללא מחלה
    וזה התחיל מאוד להפחיד אותי אני לא מפסיקה לחשוב על זה יש לי כל הזמן צמרמורות בגוף ותחושת בטן לא נעימות אני אפילו מגיעה לפעמים לבכי אני מנסה לא לחשוב על זה אבל זה גובר אותי הייתי רוצה לדעת עם זה סוג של חרדה ועם יש לזה תרופה ומה אלי לעשות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

• לקרן

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2009

את אכן מתארת תגובה חרדתית... ישנן תרופות רבות נוגדות חרדה אך הטיפול המומלץ יותר במקרים כמו שלך הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה
    שרונה
    11/10/2009

שלום
    בעוד יומיים אני טסה לארה"ב. בגלל קלסרופוביה שהתעוררה בזמן האחרון, התיעצתי עם פסיכיאטר שרשם לי קלונקס לשימוש בהתאם לצורך (0.5 מ"ג כחצי שעה לפני עליה למטוס).
    שאלתי היא האם קלונקס משמש תחליף לכדור שינה או שניתן לקחת גם בונדרומיל לשינה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה

הוספת תגובה

• לשרונה

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2009

הקלונקס יסייע לך גם להירדם ואין צורך לקחת בנוסף בונדורמין... (הקלונקס והבונדורמין שייכים לאותה משפחה של תרופות - הבנזודיאפינים - שהן נוגדות חרדה ומשרות שינה.) טיסה נעימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין קלונקס לאלפרוקס?

אנונימי
    12/10/2009

שלום ד"ר

אשמח לדעת מה ההבדלים בין קלונקס לאלפרוקס ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרון

ד''ר חיים היילפרין
    13/10/2009

האלפרוקס (הידוע גם בשם זאנקס) שייך לאותה משפחה של תרופות כמו הקלונקס והבונדורמין - הבנזודיאפינים - שהן נוגדות חרדה ומשרות שינה. עם זאת, הקלונקס נוטה להשרות שינה מעט יותר מהאלפרוקס ולכן קיבלת מהפסיכיאטר דווקא אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה כללית או OCD?
    אמנון
    11/10/2009

אני כל הזמן מודאג מכל דבר
    מפחד ששכתחי לנעול את הדלת, נלחץ אם אשתי מאחרת לחזור הביתה, מפחד משינויים ובכלל כל דבר קטן מלחיץ אותי. אני לא חושב שיש טקסים שאני עושה, לפחות לא במודע. אובחנתי כסובל מהפרעת חרדה, אבל אני חושב שאולי באותה מידה זה גם יכול להיות OCD לא?
    בכל מקרה קיבלתי ויפאקס כנגד החרדות, וגם אם יש טעות באבחון וזה OCD התרופה עשויה לעזור לא?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה כללית או OCD?

הוספת תגובה

• לאמנון

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2009

OCD היא גם סוג של הפרעת חרדה (הפרעות חרדה הן משפחה גדולה ומגוונת), כך שהויפאקס יסייע לך בכל מקרה (ובשמות שונים)... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לפני טיסה - אלפרוקס ?
    אנונימי
    10/10/2009

שלום רב

אני לקראת טיסה ארוכה (12 שעות) ודיי חושש מהטיסה עצמה (סוג של קלסטרופוביה, לחץ , חוסר אויר וכו').

לעיתים אני נמצא במצב של סוג של פאניקה או לחץ (בעיקר במצבים בהם אני מרגיש לא בשליטה במצב (המראה / נחיתה אלה חלק ממצבים אלה).

בשנה האחרונה חלה התגברות במצבים בהם אני מרגיש לחוץ..

לקראת הטיסה קיבלתי המלצה מחבר לקחת כדור אלפרוקס 0.5 מ"ג למהלך הטיסה בלבד.

האם כדור זה יעיל למצבים כאלה ? כמה זמן לפני הטיסה או במהלכה עלי לקחת את הכדור ?

אשמח לתשובה ..

תודה,
    א

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לפני טיסה - אלפרוקס ?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אודי אורן
    10/10/2009

שלום רב,
    אלפורקס יכול לעזור במצב כזה.
    אני ממליץ לך לקחת אותו לפחות פעם אחת לפני הטיסה כדי לראות מה תגובתך לכדור.
    דבר עם הרופא שייתן לך את התרופה על התזמון ללקיחתה.

טיפול ב- EMDR או בגישה קוגניטיבית התנהגותית יכול לעזור תוך פרק זמן קצר בהתמודדות עם חרדת טיסה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיסה בעוד 3 ימים

אנונימי
    11/10/2009

שלום רב ד"ר ותודה על התגובה.

הטיסה היא בעוד 3 ימים.

החשש שלי הוא שלאחר נטילת התרופה לא מומלץ לנהוג והיא עלולה לגרום לחוסר ריכוז ביום שאחרי.

בחו"ל זה פחות מפריע לי (שוכב לי על החוף) אבל בארץ אני עובד ביום יום ובסידורים אחרונים לפני הטיסה.

תוכל לומר לי מתי עלי לקחת את התרופה (כאמור לא קיבלתי אותה מרופא אלא מחבר שהמליץ בחום - גם אם זה לשימוש חד פעמי) ?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימי

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2009

אלפרוקס מתחיל להשפיע לאחר כחצי שעה. לאור משך הטיסה, כדאי לך לשאת אותו איתך ולקחת אותו רק אם וכאשר תרגיש שאתה באמת זקוק לו במהלך הטיסה. בעקרון יש לקחת תרופות מסוג זה רק בהמלצת רופא ובאמצעות מרשם ואין לקחת תרופות בהמלצת חבר (חמה ככל שתהיה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה (תודה מראש)

אנונימי
    13/10/2009

שלום רב ד"ר

תודה רבה על התגובות הזריזות והסבלניות..

ציינת שבגלל משך הטיסה כדאי שהכדור יהיה בהישג יד ואצרוך אותו לפי הצורך...

במקור חשבתי ליטול את הכדור (0.5 מ"ג) כחצי שעה לפני העליה למטוס על מנת להתחיל את הטיסה ברוגע (ההמראה והעובדה שצריך לשבת חגורים במטוס ללא יכולת לנוע היא אשר גורמת לי חרדה)..

האם ישנה מניעה לקחת את הכדור כפי שציינתי ?

לאיזה משך זמן הכדור פעיל (מבחינת שעות) ?

במידה ולאחר לקיחת הכדור אחוש במהלך הטיסה חרדה נוספת - מה הפרשי השעות בהם אוכל לקחת כדור נוסף לאחר נטילת הכדור הראשון?

אני מבין את המלצתך בנוגע להתייעצות עם רופא, אך לצערי נזכרתי מאוחר מידי וכשאחזור אטפל בנושא בצורה מקצועית ומתאימה יותר..

אנא נסה להבין ולסייע לי עד כמה שניתן ...

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנונימי

ד''ר חיים היילפרין
    14/10/2009

אתה יכול לקחת את הכדור חצי שעה לפני העליה למטוס. הכדור ישפיע עליך משך כל הטיסה ויותר (עד 18 שעות). ניתן לקחת כדור נוסף בכל זמן, בעקרון, אך מובן שכדאי לך להמתין להשפעת הראשון ולקחת את השני מספר שעות מאוחר יותר רק אם מצבך באמת בלתי נסבל. וכשתחזור לארץ, עשה לעצמך טובה, עזוב את הכדורים וגש לטפל בחרדת הטיסה (ובכלל) כמו שצריך, אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

אנונימי
    14/10/2009

תודה רבה ד"ר.. אכן שאחזור לארץ אטפל בכל מה שדורש טיפול למען איכות חיים טובה יותר..

מעריך מאד את הסבלנות ואת התשובות המהירות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה אמיתי לחרדות ופחדים

אירנה רוזן
    11/10/2009

*** המודעות נערכו - מדובר בפורום מומחים (הקוראים שואלים, המומחים עונים) ולא במה לדעות אזוטריות שיש בהם משום הטעיה של הציבור ופרסומת לגוף מסחרי ***

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטימיות
    קורין
    09/10/2009

היי, שמי יעלי, בת 20.
    לאחרונה מאז התחלתי לעבוד בעבודה חדשה יוצא לחשוב המון על יחסים בין אנשים.
    אני כחודשיים עובדת במפעל, והשתלבתי יפה מאוד מבחינה חברתית, (לעומת הזמן בצבא, ששם התקשיתי ביצירת קשרים).
    ואני הייתי רוצה להביא חברים הביתה אך אני חוששת.
    יש לי פחד מהלבד עם אדם אחר. איך להינות מאינטימיות עם אנשים.
    יש לציין שבמהלך פגישות כאלה שאני יוזמת אני מרבה לחשוב עם האדם שאתי מרוצה וכו'
    תודה יעלי.

לקביעת תור
    סגירה
    אינטימיות

הוספת תגובה

• תשובה ליעלי

ד''ר אודי אורן
    09/10/2009

ליעלי שלום,
    ברכות על הצעדים קדימה שעשית מבחינה חברתית.
    אני מניח שמדובר בקשיים שאת מתמודדת איתם כבר תקוופה ארוכה.
    יש כמה אפשרויות:
    להמשיך ולפתח את מערכות היחסים עד לנקודה שבה הפחד יפחת.
    להשתתף בעוד ועוד פעילויות חברתיות שונות עד שהבטחון העצמי שלך לגבי יכולותייך החברתיות יתחזק.
    להתחיל טיפול פסיכולוגי פרטני או קבוצתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קרה קודם ?????
    נועה
    08/10/2009

שלום רב. אני בת 35 .
    לפני כחודש החלו דפיקות לב מהירות וחזקות כמעט במשך כל היום . עשיתי בדיקות א.ק.ג והולטר ולא נמצא דבר. אך מאז יש לי כמעט כל יום תופעה אחרת. פעם דקירות בלב פעם נרדם חצי פנים שמאל. כאבים תמידיים בחזה. כל פעם נדמה לי שאני הולכת למות ואשאיר את שני ילדיי הקטנים יתומים . אבי נפטר מהתקף לב לפני 5 שנים .המחשבות אינן מרפות. השאלה שלי האם מדובר בחרדה שגרמו לדפיקות לב מהירות ? או להיפך מדפיקות לב שגרמו לחרדה ? האם לבדוק את הלב או לטפל בחרדה ? אני מבולבלת מאוד . מה קרה קודם ??????אני עסוקה מידי במחשבות. אומנם מתפקדת בבית ובעבודה אך מפחדת להגיע למצב שלא ניתן לחזור אחורה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה קרה קודם ?????

הוספת תגובה

• לנועה

ד''ר חיים היילפרין
    09/10/2009

קצת סדר בדברים: א. דפיקות לב מהירות הן תסמין שכיח של חרדה; ובמילים אחרות, החרדה קרתה קודם. ב. אין ספק שטראומת מותו של אביך וחששך לחייך ולעתיד ילדיך מלבים את החרדה. ג. טפלי בחרדה - פני לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מדובר בטיפול שיחתי קצר-מועד (מספר שבועות) שיסייע לך "לצאת מזה". בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות פנימיות
    יקיר
    07/10/2009

לד"ר שלום רב,
    אני בחור בן 26,סובל 8 שנים מחרדות ופחדים.
    כרגע לא נוטל שום כדור פסיכולוגי,
    בזמן האחרון כשבוע בערך יש לי רעידות פנימות חזקות באזור החזה העליון צד שמאל.
    מלווה לפעמים בפעימות לב חזקות.
    הרופאה אומרת לי בגלל שאני עם חרדות,ובגלל שאני צעיר שזה של עצבים.ולא שום דבר לבבי.
    אשמח לדעת האם היא צודקת,האם זה יכול להיות מהעצבים .ואיך אני יכול להיות רגוע שזה אכן זה
    מה הבדיקה לכך
    בתודה
    אלירן.

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות פנימיות

הוספת תגובה

• תשובה לאלירן

ד''ר אודי אורן
    09/10/2009

לאלירן שלום,
    אני משער שהרופאה בדקה אותך ומצאה כי אין ממצא פיזי שמסביר את דפיקות הלב או מצביע על בעיה גופנית כלשהיא.
    התופעה שאתה מתאר היא אחת מהתופעות היותר שכיחות של חרדה.
    שילוב של הנתונים הנ"ל עם העובדה שאתה סובל מחרדות מזה 8 שנים מצביע על כך שסביר להניח שהרופאה שלך צודקת.
    הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות זה להתחיל בטיפול אצל מטפל המתמחה בטיפול בחרדה. מומלץ לחפש מטפל בעל הכשרה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    07/10/2009

שלום,
    אחי בן 38, מהנדס,מעונין להתחיל טיפול פסיכולוגי, אך לא יודע אם עליו לטפל אצל פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט.
    בעיתו- חוסר ביטחון, שקט, דימוי עצמי נמוך, סגור , לא יוצר קשרים חברתיים, לא מתחיל עם בנות, לא מדבר בחברה, לא אסרטיבי - לא יודע לענות כשמישהו פוגע בו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אודי אורן
    07/10/2009

שלום רב,
    השאלה היותר חשובה היא מה האוריינטציה הטיפולית של המטפל.
    אני ממליץ על מטפל התנהגותי - קוגניטיבי או מטפל EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ודיכאון
    רחלי
    06/10/2009

לד"ר שלום רב,
    לפני שבועיים תקפו את בעלי כאבים בחזה קוצר נשימה וכאבים בגב אני הייתי איתו בבית והזמנתי לו אמבולנס, עשו לו א.ק.ג ולא יצא תקין והוזמן לו אמבולנס טיפול נמרץ, הוא פונה לבית החולים, עשו לו צינטור, העורק הראשי היה חסום ב-99.9%בקריש דם , הותקן לו אסנד, ועדיין יש 2 עורקים חסומים, והוא צריך לעשות בשבוע הבא מיפוי לב. (המצנטר אמר לנו שהגענו לבית החולים בדקה ה-99 ותודות לכך ניצלו חייו) וכעת לעניני. מאז אני לא חזרתי לעצמי, כנראה שעברתי איזה שהיא טראומה מכל העניין הזה, ורק כעת אני מעכלת את מה שקרה ,אני מרגישה דיכאון, חוסר אנרגייה,וחרדה, מה אתה מציע לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודיכאון

הוספת תגובה

• לרחלי

ד''ר חיים היילפרין
    07/10/2009

מובן שגם את עברת טראומה של ממש ועצתי לך (ולבעלך) היא להסתייע בליווי של פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בררי האם מגיע לכם טיפול שכזה דרך ביה"ח בו טופל בעלך ובכל מקרה תוכלי לפנות לקופ"ח או למטפל פרטי. בהצלחה, ורפואה שלמה לבעלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה
    רעות
    04/10/2009

שלום
    לפני מספר שנים עברתי ת"ד ונפצעתי פגיעות יבשות. מאז אני לא נוהגת בכביש מהיר, מפחדת מכל דבר שקשור באיבוד שליטה ונסיעה למקומות מרוחקים. זה כולל טיסות, נסיעה בתחבורה ציבורית למקומות מרוחקים וכו'. בנוסף אני כל הזמן לחוצה, לפעמים דופק מהיר, הכתפיים תפוסות וחושבת שיש לי כל הזמן משהו בריאותי- חרדת בריאות שכנראה זאת אחת הסיבות שאני מפחדת לאבד שליטה...
    אני כיום בת 26. ניסיתי בעבר פגישה אצל פסיכולוגית להתגבר על הנהיגה ועוד שיטות אחרות אך ללא הצלחה.
    רציתי לברר האם כדאי להמשיך ולנסות שוב טיפול פסיכולוגי על כל החרדות או שימוש בתרופה?
    אני מפחדת להתחיל להשתמש בתרופות-אולי מתוך סטיגמה או תופעות לוואי שיהיו
    אשמח לחוו"ד

תודה ויום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה

הוספת תגובה

• לרעות

ד''ר חיים היילפרין
    05/10/2009

הטיפול המומלץ במצבך הוא טיפול ייעודי בחרדה (ובדפוס ההימנעות) בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. לאחר שתתחילי בטיפול, התייעצי עם הפסיכולוג האם יש צורך לשלב גם טיפול תרופתי ודברי איתו על השגותייך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו..

רעות
    05/10/2009

הייתי תחילה אצל פסיכולוג כמה טיפולים על חרדת הנהיגה ועזבתי.
    אח"כ ניסיתי טיפול מסוג זה אצל עוד אחד שמתמחה בזה באופן פרטי ולא עזר לי-רק הסביר לי את הלחץ שלי ואיך להפחיתו. בפעם השלישית ניסיתי מורה נהיגה שמתמחה בחרדת נהיגה ואיתו דווקא התחלתי לנהוג קצת.הבעיה שהוא פרטי ולא יכולה לעמוד בזה..

הבעיה שלי שעדיין לא נוהגת לבד למקומות מרוחקים, וקשה לי גם עם נסיעה ציבורית וטיסות-כל מה שקשור לאיבוד "שליטה"... השאלה אם כדאי בכל זאת לנסות תרופות-אם הם באמת הפעם יעלימו לי את החרדות שלי? ומה הסיכון/תופעות לוואי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרעות

ד''ר חיים היילפרין
    06/10/2009

טיפול תרופתי (מסוג נוגד חרדה ארוך טווח, כמו סיפרלקס או לוסטרל) אכן יקל עליך ויעזור לך למקסם את התקדמותך נגד דפוס ההימנעות, אך אני עדיין ממליץ לך לעשות כן במסגרת טיפול פסיכולוגי מהסוג שצוין לעיל ולא כטיפול העומד בפני עצמו. ישנן תופעות הלוואי, והן שונות מעט מתרופה לתרופה ומפורטות בהרחבה בדפי אינטרנט; עבור מרבית המטופלים השיפור המורגש עולה על אי הנוחות שבתופעות הלוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה..

רעות
    06/10/2009

אוקיי..תודה רבה

נראה לך שזה באמת יעזור לי לפתור את החרדה הכללית שלי וההימנעות? שלא ארגיש את הלחץ הזה..?

יש לך פסיכולוג/ית באזור נתניה מקופ"ח מכבי שאתה יכול להמליץ לי שמתמחה בסוג כזה?
    אני צריכה פסיכולוג שמתמחה ספציפית בטיפול קוגנטיבי והוא ישלב לי טיפול תרופתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעות

ד''ר חיים היילפרין
    07/10/2009

כן. לצערי איני מכיר פסיכולוג CBT באזור נתניה העובד בקופ"ח מכב"י - נסי לברר דרך הקופה או הרחיבי את החיפוש מחוץ לקופה ולנתניה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס אינו משפיע
    נעה
    04/10/2009

שלום רב
    אבי (בן 70)סובל מחוסר אנרגיה ודכדוך למשך תקופה ארוכה של כ 14 חודשים. פרופ'/פסיכיאטר רשם לו לפני כשנה כדורי שינה + ציפרלקס 10 מ"ג, לאחר שלא ניכר שום שינוי או השפעה לטובה במצב רוחו, עבר לפרופ' אחר, שהגדיל את המינון של הציפרלקס ל- 20 מ"ג ביום, ושינה את כדור השינה במקום "מירו" ל"רידזי"ן. לצערנו אין שום שינוי לטובה עדיין ואנו - המשפחה - חסרי אונים, ונשאלת השאלה אם יש משהו שיכול לתת אנרגיה, לשמח את אבא שהיה כל כך חיוני, שמח ואנרגטי כל השנים (אין בעיה בריאותית ו/או סיבה ידועה למצב הרוח הדכאוני, לא נראה לנו שיש השפעה לטובה על הכדורים שהוא מקבל, ואולי ההיפך אפילו. הוא שקוע בעצמו "כבוי" מיואש ןמדוכא.
    מה ניתן עוד לעשות??
    תודה מראש,
    נעה.

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס אינו משפיע

הוספת תגובה

• לנועה

ד''ר חיים היילפרין
    05/10/2009

מירו ורידזין אינם כדורי שינה - מירו הוא נוגד דיכאון (המסייע גם בשינה) ורידזין הוא נוגד פסיכוזה (המסייע גם בהרגעת חולה תוקפני או אלים). התייעצי עם הפסיכיאטר המטפל לגבי העובדה שהתרופות אינן עוזרות - ייתכן והשפעתו המרגיעה של הרידזין מותירות אותו עוד יותר חסר אנרגיה - ובקשי ממנו לשקול מחדש את התרופות. כדאי לאביך לנסות במקביל טיפול פסיכולוגי שיחתי - טיפול שכזה עשוי לחשוף ולטפל בסיבות ספציפיות לדיכאון. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתשובה לתשובתך - הבהרה נוספת

נעה
    05/10/2009

תודה רבה על תשובתך המהירה ד"ר, אך נראה שלא הסברתי את עצמי, השאלה התייחסה לציפרלקס - בו "תלינו את תקוותנו" - כאמור המינון הוגדל ל-20 מ"ג וממש לא משפר את מצב הרוח של אבא. הוא לא מסוגל לעבוד, לא מאושר, עייף כל הזמן (כנראה מהרידזין?) נפשית/פיזית וכל הזמן אומר "מה יהיה הסוף עם זה". האם אין משהו שיכול לשפר את מצב הרוח? אבא רוצה לישון (אך מצליח רק 5 שעות בלילה) כל הזמן. אנחנו חושבים ששורש הבעייה הוא לחץ גדול בעבודה שגרם לו להרגיש בלחץ אדיר, ולכן אולי כל הכדורים הללו (רדזין/ציפרלקס ) בעצם לא פותרים את הבעיה ואולי בכלל מיותרים ומזיקים, כי שורש הבעייה הוא מקום עבודה היא זו שגורמת ללחץ הנפשי? אבא צלול ושפוי לגמרי מעבר למצב רוחו המדוכא ואנחנו הילדים ואשתו מתחילים לחשבו שהכדורים רק מעצימים את הבעייה ולא מקילים עליו. מה דעתך?
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

ד''ר חיים היילפרין
    06/10/2009

כפי שכתבתי, בקשי מהפסיכיאטר המטפל לשקול מחדש את התרופות ובמקביל הפני את אבא לטיפול פסיכולוגי שיחתי - טיפול שכזה עשוי לחשוף ולטפל בסיבות ספציפיות לדיכאון (כן, כמו לחץ בעבודה). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה