מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ? מחלה?איך לעזור לבני?מישהו30/05/2009
בני שהינו בן 21,שתמיד היה ילד מאוד מאוד מקובל ואהוב,ותמיד היה מלא שמחת חיים והיה המצחיקן שבחבורה,הםביר לי שהוא לא מסוגל יותר לסבול את הכאב שפוקד אותו.הםביר שאינו מסוגל להסתכל לאנשים בעיניים כשמדברים אתו, והמחשבה שאפילו זרים ברחוב ילכו מולו וצריך ולהישיר מבט מדאיג אותו נון סטופ לדבריו, והמצב הזה לקח לו את כל האושר הפנימי שהיה לו,מסתבר כך הסביר לי היום שאפילו איתי,יש לו בעייה להישיר מבט.אז שאלתי איך לא הבחנתי בזה,אמר שפתח לעצמו מכל מני שיטות שזה לא יורגש עם חברים וכו" אבל הוא בטוח שהם מבחינים שהוא פחות צוחק ושהוא מסוגר ונמנע מלשוחח.בכה ובקש לחזור להיות מאושר.מבירור אתו אני מסיקה שהתנסות רעה עם החברה בעישון חשיש גרמה לו לכך.והוא כמובן הפסיק אבל מסתבר שכבר יותר משנה זה לא עובר.והוא מתוסכל מזה לדבריו בכל רגע,יום וליילה.מלא ברחמים עצמיים.והפסיק לעבוד.הוא מאוד רוצה להבין ממה בדיוק הוא סובל ולאיזה בעל מקצןע לפנות.אגב עשיתי לו משלים זהב בלאומית בכדי שיקבל טפול,אבל אני חוששת שבכל הרשימה שקבלתי המטפלים אינם פסיכולוגיים קליניים ,כפי שהבנתי שמוטב מאוד שיהיו,אודה לך על עזרתך מהאמא הדןאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאלן
ד''ר חיים היילפרין31/05/2009בנך חווה משבר חרדתי ואני ממליץ להפנותו לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מקווה שבין המטפלים העובדים עם קופ"ח לאומית תמצאי אחד כזה. אם אין, צרי איתי קשר טלפוני. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתיסמין30/05/2009
שלום רב,
אני בת 23 ומבלי ללכת לפסיאטר או לפסיכולוג אני יודעת בוודאות שאני סובלת מחרדה חברתית.
אני לא יודעת מה הרמה אבל אני יודעת שזה מספיק בכדיי להעיק עליי בחיי היום יום.
אינני יוצאת בערבי שישי, כל בן שמתחיל איתי אני מיד פוסלת כי אני פוחדת שזה יכול להיות רציני ואז אני לא אדע איך להתנהג איתו, מלבד זאת היה לי בצבא חבר במשך שנה אבל משום מה אמא שלו פשוט לא אהבה אותי, אני חושבת שזה היה קשור למראה חיצוני כי אני מאוד חברותית ונעימה,יכול להיות שחשבה שמגיע לבן שלה לצאת עם מישהי ממש יפה..זה לא משנה כי זה כבר עשה את שלו,מאז אני תמיד חושבת מה יהיה עם החבר הבא שלי, איך אמא שלו תקבל אותי??אני מיד חושבת שהיא תגיד "יכולת להשיג יותר מזה"..
אני מרגישה ממש לא יפה ביחס לחברות שלי,דבר שדי מדכא אותי, אני לא מבינה למה אני לא מצליחה לראות מעבר, אני בגיל כזה שאני אמורה לקבל את עצמי כפי שאני ולא לחפש כל הזמן לשפר בעצמי דברים..
בקיצור אני לא רוצה להאריך כי זה פורום אבל רציתי שתייעץ לי אם אתה יכול איזה דרך טיפול נראה לך שאני צריכה..האם פסיכולוג? פסיכאטר? אולי סדנא?
אני מקווה שזה לא מאוחר מידי כי גיל 23 זה כבר די מאוחר נראה לי..
תודה על כל תשובה שלא תהיה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לתמי
ד''ר חיים היילפרין31/05/2009נתחיל מהסוף - לא רק ש"זה לא מאוחר מידי" אלא שבגיל 23 רק מתחילים לקבל פרספקטיבה על החיים, ובין השאר, על כל אותם דברים הדורשים תיקון (כמו החרדה החברתית עליה את כותבת)... ראי בזה תחילתו של תהליך צמיחתי שיוביל, במיוחד בטיפול מתאים, לבגרות של ממש. לגופו של עניין, כדאי לך לפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות (ובטיפוח דימוי עצמי תקין וכד') בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל פעוטהיפעת28/05/2009
שלום אני אם לילדה בת שנתיים שתמיד הייתה קצת פחדנית וביישנית אך בזמן האחרון הנושא ממש יוצא משליטה, היא בוכה כל פעם שהיא רואה גבר זר עוצמת עיניים וצועקת הביתה, הביתה, אפילו מסבא שלה היא מתרחקת ונמנעת מלגשת אליו שבעבר הייתה משחקת איתו כל הזמן, היא לא מוכנה להיכנס למקומות עם אנשים כמו חנויות או סופר, ובאופן כללי מפחדת מרעשים או מחיות ודמויות בטלויזיה האם ניתן לעשות משהו בגיל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ליפעת
ד''ר חיים היילפרין29/05/2009כן, פני למכון להתפתחות הילד בקופ"ח - שם יוכלו לבחון את מצבה הנפשי של הילדה ובמקרה הצורך, להציע לך אפשרויות טיפוליות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה !מתולתלת25/05/2009
אני לוקחת ציפרלקס כדי לטפל בחרדות חברתיות, אני לא סובלת מדיכאון.
אם אני עצובה, ציפרלקס ישפר את הרגשתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדנה
ד''ר אודי אורן26/05/2009לדנה שלום,
המרחק בין עצבות חולפת לבין דכאון הוא גדול.
עצבות היא חלק ממגוון הרגשות הטבעיים שאדם חווה.
טיפול תרופתי אינו בא למנוע (ואינו יכול למנוע) רגשות כאלו.
אם העצבות שלך מתמשכת, אנא התייעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאמי24/05/2009
שלום רב,
אני אמא לילד בן 11.5 שנים. בני חווה טראומה בכיתה א ' - המורה שלו הקשתה מאוד וגרמה ללחצים איומים.
ממחצית כתה א' הוא החל לגמגם והגמגום נמשך עד היום. מאז כיתה א העתקנו מקום מגורינו למקום אחר עם אוירה שונה מורות אחרות וחברים אחרים ניסנו תקופה מסוימת טיפול אצל קלנאית אבל זה לא עזר . אני מרגישה שהבעיה רגשית ולא פיזיולוגיות. אין לנו גמגום בגנטיקה . יש פעמים שהוא מרגיש חסר ביטחון ונרגש ואז הוא מתחיל לגמגם ומתבלבלות לו המילים. חשוב לציין שהמורה לא רואה שום בעיית התנהגות בכיתה כלומר הוא משתתף וכו '. לי זה נראה כמו סוג של הרגל או חוסר ארגון בראש או פחד שלא יקשיבו לו איפוא ולאן אני אוכל לקחת את בני על מנת שיאבחנו אותו ויתנו לנו יעוץ באיזה טיפול כדאי לבחור (פסיכולוגי או קילני ) אשמח לקבל תשובה היות וזה מאוד מציק לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאמי
ד''ר חיים היילפרין25/05/2009אני ממליץ לך לחפש בגוגל אחר מרכזים המתמחים בטיפול בגמגום (הקלידי "גמגום" ותגיעי למספר רב של קישורים ממומנים ומידע רלבנטי אחר; כמדיניות, איני יכול להמליץ כאן ספציפית על גוף מסחרי כזה או אחר), שם יסתייע בנך באבחון וטיפול מצוות מקצועי המונה בד"כ פסיכולוג קליני, קלינאי תקשורת ועוד ומצוייד במכשור ותוכנות ייעודיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסיעל24/05/2009
אני מטופלת חודשיים בציפרלקס ונודע לי שאני בהריון האם אפשר להמשיך עם הטיפול
ליעל
ד''ר חיים היילפרין24/05/2009עלון התרופה מציין שמחקרים בחיות מעבדה הדגימו פגיעה בהתפתחות העובר כאשר ניתנו
מינונים גבוהים מאד של התרופה, ויש להשתמש בה בהריון רק אם הפוטנציאל הרפואי גובר על פוטנציאל סיכון לעובר... בקיצור, כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדותסיגל24/05/2009
שלום אמא אשה בת 50 לקתה בחרדות לאחר מוות של קרוב מישפחה היא טופלה ברסיטל ואחר כך בפקסט הכדורים לא השפיעו עליה והמצב שלה הידרדר היא התחילה ליצעוק ולהיתנהג בצורה ממש מוזרה היא אושפזה בגהה והישתחררה לאחר 4 חודשים ועכשיו המצב שלה שוב הידרדר וכול כמה חודשים מחליפים לה את הכדורים השאלה שלי האם מותר להחליף את הכדורים כול פעם ומה ניתן לעשות במקום הכדורים כדי שהיא תחזור לעצמה תודה רבה סיגל
לסיגל
ד''ר חיים היילפרין25/05/2009מהתיאור שלך נראה שאמך לקתה תחילה בחרדות אך מצבה הידרדר לכדי הפרעה פסיכוטית. אני מניח שהפסיכיאטר המטפל ניסה תרופות שונות בניסיון לייצב את מצבה הנפשי והמנטלי במינימום תופעות לוואי. מותר ודי שכיח להחליף תרופות באופן שכזה ואם אמנם אמא מתמודדת עם תסמינים פסיכוטיים אזי לא ניתן לעשות הרבה למענה חוץ מטיפול תרופתי; אם מצבה התייצב והיא סובלת כעת "רק" מחרדה או דיכאון, אני ממליץ לה לפנות לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) בנוסף לטיפול התרופתי אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה איומהכואבת22/05/2009
אני נשואה הרבה מאד שנים ויש לי בעיה של פחד אימים מנטישה בעלי אדם רגיל לא רע אבל גילה את הפחד וכשאני מצליחה להרגיז אותו במריבה הוא משתמש בזה שהוא עוזב ובכל פעם שאני מסה להשלים או להסביר למה איך הוא קם והולך הוא חוזר לאחר כמה שעות אבל פעם גם עזב לכמה ימיםואני הפסקתי לחיות
ואני חושבת שאדם שמשתמש בכלי כזה בעוצמה כזו נגד הבן זוג שלו שסובל מחרדת נטישה בצורה קיצונית הוא לא אדם ראוי
ואז אני משתתקת מפחד הבטן נכנסת לי לגב אני לא מסוגלת לאכול במשך ימים לא יכולה לישון אני חייבת להרדים את עצמי יום ולילה בשביל לא להיות מפוכחת ע"י כדורי שינה כי אחרת אני לא מסוגלת לעמוד בלחץ אני מקיאה ועולות לי מחשבות אובדניות אני מבזה את עצמי בכל פעם בבקשת סליחה ומחילה גם כשאני מרגישה צודקת איני יכולה להשתלט על המצב הזה אני יודעת שזה חורג מכל פרופוציה ומה גם שמלווה אותי הרגשת השפלה קשה כי אני מרגישה שאין לי ערך בעיניי בעלי ואני גם מרגישה שהוא מנצל את המצב וזה אומר לי המון כעס על עצמי על כך שאין לי טיפת הערכה לעצמי להסחף ככה זה נורא אין לי כוח לחרדה הזו ואין לי איכות חיים לצערי אין לי כסף לטיפול פסיכולוגי ולא נראה לי שבכוחות עצמי אוכל לעשות משהו אני פשוט פורקת מעט ממה שרובץ על ליבי ואני יודעת שאחרי המלחמה האחרונה תמיד תגיע עוד אחת אני מקווה לנס שאהיה חזקה ואפסיק לפחד ככה
לכואבת
ד''ר חיים היילפרין23/05/2009את יכולה לקבל טיפול פסיכולוגי דרך קופת החולים בה אתה חברה (בתשלום מסובסד של כמאה למפגש) או אף בחינם, באחת מהתחנות לבריאות הנפש באזור מגורייך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהנועה22/05/2009
האם התרופה רמוטיב העשויה מצמח ההיפרקום טובה גם לחרדה?
ליעל
ד''ר חיים היילפרין23/05/2009לא. רמוטיב היא תרופה המיועדת לטיפול בדיכאון. בכל מקרה, כדאי לך כצעד ראשון לגשת לטיפול שיחתי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - יש סיכוי מצויין שלא תצטרכי טיפול תרופתי כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםליאת21/05/2009
לפני שנה ילדתי וכל ההריון סבלתי מחוסר אויר ושיעןל טורדני עברתי את כל הבדיקות ולבסוף גילו אסתמה קלה וריפלוקס.ועדיין לא יכולים להסביר לי למה התסמי נים יותר חזקים ולא תואמים את הממצא.יש לציין מאז שאמרו לי אסתמה אני מאוד פחדנית הולכת ברוב היום למקומות שיש בהם רופאים ולא מקומות אחרים כי כל הזמן אני מפחדת מהתקפת אסתמה הפחד הזה מפריע לי והורס את חיי ...כי רוב היום אני בבית עם מאווררים ומזגן,ושאני יוצאת מחוץ לבית אז אני סמוך לקופת חולים או בית חולים כל הזמן לא יוצאת מרחקים בילווים בקיצור חיי לא חיים....מה עלי לעשות על מנת לעזור לעצמי אני כל כך רוצה.....אני מבוטחת בלאומית איפה מטפלים יחד עם הקופה
לליאת
ד''ר חיים היילפרין23/05/2009עליך לגשת לרופא/ת המשפחה ולבקש הפנייה לטיפול פסיכולוגי במסגרת הקופה. את תקבלי הפנייה לפסיכולוג/ית פרטי העובד כנותן שירות חיצוני עבור קופ"ח לאומית. עמדי על כך שתופני רק לפסיכולוג קליני המומחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 2.5 מפחד בגן השעשועיםרוני20/05/2009
אשמח לעזרתכך בנושא -
בני בן 2.5 ובחודשים האחרונים הוא פיתח פחד ממתקנים בגני השעשועים. עד גיל שנתיים בערך הוא נהג לעלות ללא פחד על המתקנים (נדנדות, מגלשות, קרוסלה וכו'). אך עם הזמן החל להסכים לכך פחות ופחות. בהדרגתיות הוא הפסיק לעלות על המתקנים - בהתחלה לא הסכים לעלות על הנדנדות, אח"כ על המגלשה, אח"כ על הקרוסלה וכו'. בהתייעצות עם הגננת, לא התעקשנו על כך מאד בכדי לא ליצור מזה עניין. אבל המצב מחמיר גם בגן- אפילו אם הוא מסכים לשם שינוי לעלות למשל על המגלשה הוא תמיד מבקש עזרה למרות שהוא מבחינה פיזית הוא מסוגל לעשות זאת לבד. פעם לא הפריע לו שגם ילדים אחרים נמצאים על המתקנים אבל כיום הוא מסרב לחלוטין לעלות על מתקן עם ילד אחר נמצא בו. הוא מסכים רק לפעמים לעלות על המתקן רק אם הוא ריק מילדים וברגע שילד אחר מגיע הוא מיד מבקש לרדת.
אנו הולכים הרבה פעמים במהלך השבוע לגן השעשועים עם ילדים מהגן שלו והוא מאד אוהב ללכת לשם ביחד עם כל הילדים אבל יש לי הרושם שהוא נהנה יותר מלהיות בחברתם מאשר מבאמת לשחק איתם ולעלות ביחד אתם על המתקנים. הרבה פעמים הילדים מציעים לו להצטרף אבל הוא כמעט תמיד מסרב ומעדיף להיצמד אלי למרות נסיונות השידול שלי שהוא ישחק אתם.
אני רוצה לציין שהוא מאד מפותח מבחינה ורבאלית ומדבר שוטף אך ההתפתחות המוטורית שלו תמיד היתה יותר איטית. למשל, הוא החל ללכת עצמאית רק בגיל 1.5 כאשר הרגיש מספיק בטוח לעשות זאת לבד בצורה מושלמת. בנוסף, הוא קטן בגיל ביחס לשאר חבריו וגם קטן מאד פיזית דבר שלדעתי משפיע גם על הבטחון העצמי שלו.
לסיום, אני מעוניינת לדעת האם יש אפשרות שיש לו איזו בעיה פיזית/בריאותית או מדובר בעניין רגשי. אם מי אני יכולה להתייעץ בנושא? ומה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב?
מצטערת על האורך אך ממש אשמח להכוונה.
תודה.
תשובה לרוני
ד''ר אודי אורן20/05/2009לרוני שלום,
הסיכוי שמדובר בבעיה בריאותית/פיזית הוא נמוך ביותר.
אם את רוצה להיות לגמרי בטוחה תוכלי להתייעץ במכון להתפתחות הילד בקופת החולים שלך.
בסבירות גבוהה מדובר בקושי התנהגותי שמבוסס על חויות שעבר במתקנים.
לכאורה מדובר בהתפתחות מוטורית איטית, אבל למעשה יש פה נסיגה המעידה שהוא חווה חויה שלילית.
גם כאן, מכון להתפתחות הילד יכול לעזור בעצה.
כעקרון:
אם התפקוד הכללי בסדר, אין מקום לדאגה.
להמשיך לתמוך, אין סיבה ללחוץ.
לנצל הזדמנויות כדי לתת חיזוקים חיוביים להצלחות מוטוריות.
לתרגל איתו אתגרים מוטוריים אחרים כדי להוכיח לו שהוא מצליח.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביה מג'וקיםרינת18/05/2009
שלום רב, רציתי לשאול איפה ואיך אפשר לטפל בפוביה כזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לרינת
ד''ר חיים היילפרין19/05/2009ניתן לטפל בפחד מוגזם (פוביה) מבע"ח בכלל, וג'וקים בפרט, בטכניקה התנהגותית הקרויה דסנסיטיזציה, שעיקרה חשיפה מבוקרת והדרגתית תוך הרפיה. מרכזי טיפול ייעודיים עושים שימוש במכשור להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך. כמדיניות, איני יכול להמליץ כאן על מרכז ספציפי - תוכלי למצוא אותם דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומלבד זאת
רינת19/05/2009ישנה עוד דרך לטפל? היפנוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, אבל
ד''ר חיים היילפרין21/05/2009ישנן דרכים רבות לטפל בפוביות - אני המלצתי כמובן על הדרך היעילה ביותר. ניתן להשתמש גם בהיפנוזה לטפל בפוביות אך גישה זו פחות אפקטיבית מדסנסיטיזציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאננניי18/05/2009
תראה יש לי בעיה.
לפני כמה חדושםי בערך היה איזה ילד אחד קטן פחות מהגיל שלי שאני אקרא לזה "ילד רחוב" היו לו בעיות נפשיות בטח ניראה לי , אז פעם אחת אני הלכתי לבדי ברחוב הוא גר בשכונה שלי אז הוא פעם אחת איים עליי במקל צעקתי עליו וזה לא עזר , פעם אחת הוא דחף אותי כמעט נפלתי לכביש אחר אך אמרתי לאמא שלי הלכה אליו וצעקה וגם לאחים הגדולים וואיימו עליו וזה לא עזר.
אחרי כמה ימים אחרי זה הוא דחף אותי. ואז אחרי כמה זמן שעבר לא ראיתי אותו ברחוב ולפעמים שהוא ראה אותי הוא לא כ"כ בא אליי. אבל עכשיו לא אכפת לי לפוצץ אותו מכות....
אבל בכל מקרה זה מכניס אותי לפאניקה ולפחד ולפעמים שאני יוצאת מהבית אני חושבת שאם אני במקרה יראה אותו ברחוב.. כול פעם אני חושבת על זה לפעמים.. ונמאס לי לחשוב על זה את\ה יכול\ה לייעץ לי בבקשה מה לעשות לגביי זה? כי איו לי בעיה להרביץ לו למרות שהוא קטן ממני..
אמשח לקבל את תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאני
ד''ר חיים היילפרין19/05/2009הכי טוב היה אם אמך היתה פונה לאימו של הילד הקטן כך שהוא היה נענש על התנהגותו ומוזהר לבל יפגע בך שוב. כדאי לך לדבר עם אמא ולהבהיר לה שמבחינתך העניין אינו סגור ועדיין את מפחדת לפעמים לצאת את הבית ולהתקל בו. בכל מקרה, אני שמח לדעת שאת חזקה מהילד הזה בהרבה - הידיעה שאת מסוגלת להרביץ לו בקלות תעזור לך להתמודד עם הפחד גם אם תפגשי בו. אני לא ממליץ לך "לפוצץ אותו במכות" אבל את בהחלט יכולה להגן על עצמך באופן שיבהיר לו שלא כדאי לו להתעסק איתך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהרים טובים
אננניי19/05/2009תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מהריון ומבטן הריוניתרחל גולן17/05/2009
שלום אני בת 36 נשואה פלוס לפני כשנתים ביצעתי הפלה עקב חרדות חזקות מאוד מהריון ומהבטן שתגדל אני מצטערת על כך יודעת בוודאות שלא יכולתי אחרת היום אני מאוד רוצה להרות אבל מפחדת מאוד מהתקפי חרדה וחוסר שליטה מהפחד שהבטן תגדל ויחנוק אותי אני מודעת לזה שהכל בראש לפני זמן מה היה לי איחור ונבהלתי ושוב נכנסתי להתקפי חרדה ופחדים שלא בשליטתי הרגשתי רעד פנימי וחיצוני ודפיקות חזקות אנא ממך תדריך אותי זאת מחלה או שאפשר להיכנס להריון ולעבור אותו בשלום ללא התקפי חרדה איזה טיפול עלי לעבור כדי לירפא נפשית ואם אתה מציע לי להיכנס להריון
לרחל
ד''ר חיים היילפרין19/05/2009בחרדות ניתן לטפל בקלות באמצעות טיפול פסיכולוגי (שיחתי) וגם בטיפול תרופתי, וחבל שבגלל חרדות את חוששת מהריון ואף עברת הפלה. אני מציע לך לפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית או ב-EMDR וכאשר תרגישי טוב יותר, תוכלי אפילו לההנות מההריון! בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי + שיחות בחרדותמירה15/05/2009
צהריים טובים
אני מטופלת בפאקסט 1 ביום 20 מ"ג, כבר כשנתיים( ע"י רופא משפחה) + שיחות אצל פסיכולוגית,
עקב חרדות שסבלתי מהם לאחר מות אחי ( בן 41)
בימים אלה אני אמורה לסיים את השיחות, ואני מעונינת להפסיק את השימוש בפאקסט וקצת פוחדת שהחרדות יחזרו כיצד מפסיקים את השימוש בפאקסט?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למירה
ד''ר אודי אורן16/05/2009למירה שלום,
אנא התייעצי עם הפסיכיאטר/הרופא שעוקב אחרי הטיפול התרופתי שלך.
באופן כללי ההפסקה היא הדרגתית.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)