פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• קלונקס
    הסובלת
    05/10/2012

שלום
    התחלתי לקחת לוסטרל לפני 3 חודשים אבל כל הזמן יש לי התקפי חרדה ואני נאלצת לקחת חצי קלונקס כמעט כל יום...רק הוא מצליח להוריד את רמות החרדה הקשות
    האם התמכרתי לקלונקס?היות ואינני יכולה בלעדיו...או שפשוט הלוסטרל לא עוזר לחרדות שלי ולכן אני חייבת את הקלונקס
    מה עושים?אין לי כבר כוחות לסבל הזה...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/10/2012

שלום,
    נראה לי שהלוסטרל לא עוזר. איני מאמין שהתמכרת כל כך מהר ובמינון כה נמוך.
    הדבר הראשון לעשות זה לדבר עם הרופא שלך. לא יכול להיות שאת סובלת כפי שאת מתארת והוא לא יודע על העניין ולא עושה שום דבר בעניין.
    הדבר השני (לאר שהתייעצת ואולי שינית מינון ו/או תרופה) זה לשקול לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT. זכרי שטיפול תרופתי אינו מטפל בסיבות שבגללן את סובלת מחרדה.
    מטפלי EMDR תוכלי למצוא באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עדן
    03/10/2012

אני בת 29 בריאה תרופה קבועה : לקסעדין.אני מתכוונת להתחיל טיפולי הפריה והלחץ גדול מאוד .כל פעם שהרופאה בודקת לי דופק הוא מהיר מאוד כתוצאה מהלחץ אקו לב תקין וא ק ג תקין.לחץ הדם הוא 110-70.

נרשמה לי תרופה בשם propranolol hcl .10 שזה ירגיע את הדופק קצת מה דעתך ? תוך כמה זמן יהייה שיפור?
    וקראתי שאסור לקחת תרופה זו כשייש לחץ דם נמוך ומה שיש לי טיפה נמוך לא ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/10/2012

לנירית שלום,
    כל שאלה לגבי התרופות אני ממליץ לך בחום לברר עם הרופא המטפל. רק הרופא שלך מכיר את התרופה ואותך גם יחד.
    אם לחצים משפיעים עלייך לרעה אני ממליץ לך לשקול טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT).
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוריוון, טיסה ואלכוהול
    R
    02/10/2012

שלום דר'

אני עתידה לטוס מחרתיים טיסה של 5 שעות. אני, כמובן, סובלת מחרדת טיסה נוראית ומעוניינת לקחת לוריוון.

בעבר לקחתי לוריוון לטיסה של 12 שעות ופשוט ישנתי רוב הטיסה, ואח"כ לקחתי לטיסה של 5 שעות וזה כמעט ולא השפיע..

השאלות שלי הן כך: מתי כדאי לי ליטול את הכדור כדי שיהיה כמה שיותר אפקטיבי בטיסה?

מה משך ההשפעה שלו?

מתי ניתן לשתות אלכוהול לאחר נטילת הכדור?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    לוריוון, טיסה ואלכוהול

הוספת תגובה

• לוריוון, טיסה ואלכוהול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/10/2012

קחי את הלוריוון (1 מ"ג) כשעה לפני הטיסה. הכדור ישפיע למשך +12 שעות, כך שהוא "יכסה" את כל הטיסה. שתיית אלכוהול אינה מומלצת עד להתפוגגות השפעת הכדור. בכל מקרה כדאי שתדעי שתרופות הן פתרון גרוע לחרדת טיסות (הן רק ממסכות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה אפילו מקבעות אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא שיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (במקרים קשים ניתן לשלב גם הדמיית טיסה). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו 30
    עופרה צדיק
    01/10/2012

שלום,

לאבי בן 80 סרטן הערמונית אשר התפשט בעצמות ובגוף , במצב נפשי ירוד ללא תאבון ללא אופטימיות ועם חרדות , חולשה .
    קיבל מירו 30 לקח כדור אחד בערב שהרדים אותו כמעט ל-12 שעות ויותר
    האם יתכן שהתרופה לא מתאימה? האם להפסיק ולבדוק מול רופא או שזו תופעה מוכרת זמנית?
    אודה לקבלת תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מירו 30

הוספת תגובה

• מירו 30 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/10/2012

לעופרה שלום,
    תגובותיהם של אנשים מבוגרים לתרופות היא לא פעם שונה מתגובותיהם של אנשים צעירים יותר. אני ממליץ להתייעץ עם הרופא לגבי המינון של התרופה. הרבה פעמים אנשים מבוגרים צריכים לקבל מינונים נמוכים יחסית.
    אני ממליץ לך - באופן דחוף - להיות בקשר עם הרופא המטפל ולהתייעץ איתו. יכול להיות שגם התייעצות עם רופא שמתמחה באוכלוסיה המבוגרת עשויה לעזור.
    בנוסף, הייתי ממליץ לשקול טיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות ללקיחת תרופה נגד חרדה
    יובל
    30/09/2012

שלום רב,

אני בזוגיות למעלה משנתיים,הזוגיות בעליות ומורדות אך בעיקר מורדות לאור המצב החלטנו ללכת לייעוץ זוגי במהלך הייעוץ חברה שלי העלתה לדיון את האפשרות שאקח תרופות נגד חרדה דבר שאיתו אני מתמודד היועצת שהיא פסיכולוגית במקצועה צדדה בחברה שלי ואף לא פסלה את הרעיון .שניהם ביחד הציגו בפני את היתרונות של תרופות נגד חרדה ובאופן לא לוחץ המליצו לי לשקול את העניין ברצינות ,אני באופן מידי התנגדתי בצורה נחרצת .
    חשוב לציין שהחרדה בה אני מתמודד לא מעיקה ואני מצליח להתמודד בצורה יחסית טובה .
    אך עם זאת בזמן האחרון התחלתי לשקול את העניין מחדש ולחשוב ברצינות על כן לקחת תרופה .... אך אני חושש מאוד !

מקריאה ראשונה באתרי אינטרנט על תרופות נגד חרדה גליתי שקיימות תועפות לוואי בנטילת התרופה שרק המחשבה אליהם מכניסה אותך לחרדה : ) ,לי חשוב מאוד לדעת שתרופות הנ"ל באמת עוזרות להכחיד את תופעת החרדה ולא מחמירות חלילה או גרומות לתלות ואף להחרפה של המצב .

שאלתי אלכם :
    א. האם כדאי לנבור בנושא בכך שלקרוא המון על התרופות
    ב. במידה והחלטתי לקחת תרופה ,איך אני מוצא רופא טוב ?

בברכה
    יובל

הוספת תגובה

• התייעצות ללקיחת תרופה נגד חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/10/2012

טיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים קלים כשלך די לעיתים בשיחה או שתיים כדי לפתור את הבעיה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    שרון
    28/09/2012

שלום לכם!
    יש לי תחושה שאני מפיח וזה הכניס אותי לחרדות
    אני שואל את עצמי אולי אני מפיח בלי לשים לב
    או שזה סתם מה אני יכול לעשות תודה לכם!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• עזרה דחוף - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/09/2012

לא הבנתי למה כוונתך ב"מפיח"... אשמח להשיב לך לאחר שתבהיר את הנקודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שרון
    29/09/2012

יכול להיות שאני מפליץ ולא מרגיש כלום או שאני סתם חושב כי לפעמים חשבתי שכן ויתברר לי שזה היה סתם רעש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/09/2012

קשה לענות על שאלה שכזו בפורום אינטרנטי, שרון - פנה לשיחה עם פסיכולוג קליני במהלכה יוכל להכיר אותך ואת בעייתך בפירוט המתבקש ולהעניק לך מענה הולם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פקסט בהריון
    הסובלת
    27/09/2012

נטלתי פקסט כ-10 שנים,לפני מס' חודשים הלכתי ליעוץ טרטולוגי כי כוונתי להכנס להריון, הוא המליץ לי על לוסטרל ולפני כחודשיים עברתי לקחת לוסטרל, ומאז החיים סיוט...
    בתחילה היו המון שלשולים (ירדתי כ-5 קילו) ועד היום יש לי המון חרדות,חוסר תאבון נוראי עד כדי אכילת מעט מאוד וגם זה בכוח, והרגשה כללית מאוד לא טובה,נאלצת לקחת כמעט בכל יום גם קלונקס
    אני שוקלת לחזור לפקסט רק כדי להרגיש טוב (כבר לא אכפת לי מכלום אני רק רוצה לתפקד),הבנתי שהסיכון בפקסט בהריון הוא סיכוי למום בלב וכי אפשר לבדוק אותו ע"י אקו לב לעובר.
    האם יש אפשרות לחזור לפקסט?אני ממש משתגעת כבר
    נא עזרתכם...
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פקסט בהריון

הוספת תגובה

• המון תודה על תשובתך!

הסובלת
    27/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל-תופעות לוואי
    גימל
    23/09/2012

שלום
    לאחר כ10 שנים של לקיחת פקסט עברתי לקחת לוסטרל 50 מ"ג לפני כחודש, מאז השינוי אני חווה המון התקפי חרדה וכמעט כל יום נאלצת לקחת חצי קלונקס במקביל, בנוסף יש לי חוסר תאבון נוראי, ירדתי כבר כ-5 קילו אני לא מסוגלת להכניס כמעט כלום לפה,כאילו יש לי מין פקק בגרון...ובעקבות כך אני כמובן חלשה עייפה ומצוברחת
    האם תופעות אלו אמורות לעבור? האם ניתן לקחת משהו להגברת התאבון או שזה לא יעזור בגלל שחוסר התאבון נובע מהבעיה בנפש ולא בגוף?
    ומה עם התקפי החרדה המטורפים?מתי זה יעבור??
    עיזרו לי!
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל-תופעות לוואי

הוספת תגובה

• לוסטרל-תופעות לוואי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/09/2012

שלום רב,
    אנא פני בדחיפות לרופא שרשם לך את התרופה והסבירי לו מה קורה.
    אין שום סיבה שבעולם שתמשיכי לסבול תופעות לוואי ברמה שאת מתארת.
    יש תרופות שאינן מתאימות לאנשים מסויימים ואז צריכים להחליפן.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה
    חנה
    23/09/2012

אני בת 34 וסובלת מהתקפי חרדה שבאות ונעלמות מגיל 21
    יותר מ- 5 שנים רצוף היתי מטופלת ע"י כדור פריזמה ובמקביל עברתי במשך שנה טיפול פסיכולוגי cbt.לפני שנה וחצי נכסנסתי להריון והפסקתי לקחת כדורים.במהלך שנה וחצי לא הרגשתי התקפי חרדה ופתאום לפני יומיים תקף אותי התקף חרדה.
    חשבתי שזה כבר עבר לי לגמרי, אבל לצערי לא....
    לצערי אני לא הרגשתי שום שיפור אחרי טיפול פסיכולוגי ועכשיו אני מנסה להזכר ולהשתמש בטכניקות שלמדתי בטיפול- ללא הצלחה.
    האם אני צריכה לחזור לקחת כדורים באופן קבוע? ואיך עכשיו לצאת הכי מהר מההתקף? יש לי ילדים ומשפחה ואני לא יכולה לתפקד בבית

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה

הוספת תגובה

• התקף חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/09/2012

לחנה שלום,
    אני מציע לך לחזור לפעילות פיזית, תרגילי הרפיה ודיבור עצמי/פנימי מרגיע.
    אם ההתקפים ימשיכו, אני מליץ לחזור לטיפול פסיכולוגי ממוקד. אם ה-CBT לא עזר אני מציע שתנסי טיפול EMDR שגם הוא מומלץ לבעיות חרדה שונות. כמובן שאפשר גם לחזור לטיפול תרופתי, אך הבעיה היא שבהרבה מקרים הוא לא מרפה את שורשי הבעיה.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    שנה טובה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה

חנה
    23/09/2012

תודה רבה על התגובה המהירה.
    האם יש למרכז הזה שלוחה בירושלים?
    ואיך אני יכולה עכשיו הכי מהר לצאת מהתקף הזה? פעילות פיזית לא עוזרת במיידית וגם הטיפול הפסיכולוגי לוקח זמן...
    אולי יש איזה תרופות מיידיות להרגעה במצבים כאלה?או איזשהו פטרון מיידי אחר, כי אי אפשר להישאר במצב הזה הרבה זמן, זה משתק את החיים שלי ושל המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/09/2012

שלום,
    למרכז הזה יש שלוחה בירושלים.
    ההצעות שנתתי לך + המשך הפעילות הרגילה שלך הם ה"תרופה" המיידית. כמובן שיש תרופות שהרופא יכול לתת לך. כל רופא משפחה מכיר אותן.
    אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בתקוה שתוכלי לגרום לכך שהבעיה תפתר אחת ולתמיד.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון בילדת בת 7
    ליאת
    22/09/2012

שלום
    יש לי ילדה בת 7 בכיתה ב סובלת מחוסר ביטחון וחוסר רצון ללכת לבית הספר ביררתי עם המורה ואין שום בעיה מבחינה לימודית ולא מציקים לה בבית ספר , היא לא משתתפת בשיעור ולפעמים משחקת לבד בהפסקות היא נורא ביישנית .
    אני מנסה לחזק אותה ולומר לה שהיא חכמה אבל היא אומרת לי בתשובה שהיא לא חכמה איזה מילים אפשר לומר לה על מנת לחזק את הביטחון העצמי שלה
    במידה ויש אתר שנותן מידע אשמח לקבל קישור .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון בילדת בת 7

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון בילדת בת 7 - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/09/2012

הקלידי "שיפור הדימוי העצמי" או "שיפור הדימוי העצמי אצל ילדים" ותופני לעשרות אתרים בהם תוכלי למצוא שפע של מידע בנושא. אם אלה לא יעזרו, את תמיד יכולה לפנות עם הילדה למספר פגישות עם איש מקצוע, רצוי פסיכולוג קליני המטפל בילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חדה במשקל
    שרית
    22/09/2012

ד"ר נכבד שלום רב,
    אני פונה אליך בקשר עם אמי שרזתה במשך שנה וחצי כ- 18 ק"ג התחיל בערך לאחר שנפטרה אמא שלה - סבתי. אמא מאוד רגישה למצבו הבריאותי של סבא אביה אליו מאוד קשורה. אמי בת 58 גובה 163 ושוקלת כיום 58 וממשיכה לרדת בין 1-1.5 ק"ג מדי חודש. אני חוששת שמא תגיע בקצב זה למשקל אנורקטי. התזונה שלה טובה חלבונים, שומנים לא הרבה פחמימות אמנם, ירקות פירות אגוזים תמרים וכד'. מעשנת. לפני כשנתיים וחצי סבלה מהליקובקטור פילורי שגרם לדלקות קשות טופלה וכיום בסדר גמור, נמנעת ממאכלים מסויימים וללא שמרים. נמנעת במודע ממצבי מתח שגורמים לה לכאבי בטן וליציאות רכות וחוששת שמא תמשיך לרזות מכך. מאוד עייפה במהלך היום ודי חלשה פיסית. לדבריה איננה בדכאון. מסרבת לטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי אמנם יודעת שישנה בעייה ולדבריה הכל בשליטה, יוצאת לרקוד פעם-פעמיים בשבוע ומבלה עם חברים. אינינה עובדת. חיה בגפה. בלילה מתעוררת עם חשקים בלתי מוסברים למתוק אוכלת גלידה. יש לאמא בעיה בבלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין בדיקות אינן מצביעות על בעיה. סובלת גם מנדודי שינה. מדי מס' חודשים עוברת בדיקות כלליות שיוצאות תקינות.
    אודה על ייעוצך המקצועי ועל דעתך את המצב מה רצוי לעשות או אם הכיוון הוא נפשי ולא פיסי.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה חדה במשקל

הוספת תגובה

• ירידה חדה במשקל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/09/2012

מצטער - אני אינני מוצא בעיה מיוחדת עם משקלה של אמא (היא נמצאת בדיוק באמצע הבריא יחסית לגובהה), עם הרגליה (מלבד העישון, כמובן) ואורח חייה. אמא מכחישה שהיא בדיכאון, מרגישה בשליטה ואינה מעוניינת בטיפול. בקיצור, המצב סביר ואיני רואה כל צורך בהתערבות (על רקע נפשי או פיזי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה חדה במשקל

שרית
    23/09/2012

תודה ד"ר על תשובתך המהירה והעניינית. מבחינה מסויימת תשובתך מרגיעה ומחזקת אותי ואז אני מתחילה שוב לחשוש שמא היא תמשיך לרזות ואולי יש עוד איזו בדיקה שלא עשתה אולי שתצביע על איזה חיידק או בסגנון שהוא גורם לירידה החדה במשקל...דיי מתסכלת אותי הסיטואציה.
    יחד עם זאת, מודה לך על התייחסותך ותשובתך המלומדת.
    גמר חתימה טובה
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לניטין
    דין
    21/09/2012

שלום רב,
    שמעתי שאת התרופה לניטין לא משווקים יותר בארץ
    אני מעוניין לדעת אם יש תרופה גנרית תואמת ללניטין
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לניטין

הוספת תגובה

• המשך

דין
    21/09/2012

השאלה היא בשביל אבי, הוא מעוניין לדעת אם יש תחליף לתרופה עם המרכיב Bromazepan
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/09/2012

לדין שלום,
    לצערי איני יודע את התשובה.
    מציע לך להיכנס לגוגל או לכל בית מרקחת.קופת חולים.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה
    אני
    20/09/2012

יש לי דודים שלא ראיתי 10 שנים ופשוט אין לי רצון לראות אותם,
    לא יודע למה .

לא מבינה למה זה ככה.

אני בן 24 נורמטיבי לא מרגיש שום קשר ומה גם שחלקם לא ראו אותי כל התקופה אז בכלל..

מה אפשר לעשות? ויש לי חששות ..

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה מוזרה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/09/2012

"רחוק מהעין - רחוק מהלב"... מובן שאם אינך שומרת על קשר כלשהו עם הדודים (ואני משער שגם לפני כן לא הייתם קרובים כלל) לא תרגיש קשר או קרבה מיוחדת אליהם. עם זאת, העובדה שאת מוטרדת מעט מכך מעידה שאולי בכל זאת לא התנתקת לגמרי ואולי כדאי לך לעשות את הצעד הראשון... אתה עשוי לגלות שגם הדודים שלך מרגישים כמוך וישמחו לראות אותך שוב. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחדת לישון לבד
    לי
    19/09/2012

שלום רב

אני בת 36, אימא לתינוקת מקסימה בת שנה ושבעה חודשים.
    אני בריאה, ללא אירועים טראומתיים או בעיות מיוחדות כלשהן.
    לאחרונה התגרשתי מבעלי (הליך ללא משקעים), ולמרות כל זאת ולמרות שבתי כבר ישנה לילות מלאים, אני מתקשה להירדם- לעיתים לילות שלמים -בגלל הפחד שמא גנב או פורץ יחדור לביתי. למרות שהדירה בא אני גרה מאובטחת מספיק אני לא מצליחה להרגע ולהשתחרר מהפחד הזה, אלא אם כן מישהו ישן יחד איתי בדירה.

אשמח לשמוע האם יש לכם המלצות/רעיונות כיצד להקל עלי- כיוון שלאחרונה אני מרגישה שזה ממש פוגע באיכות החיים ואני עייפה כל הזמן.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פוחדת לישון לבד

הוספת תגובה

• פוחדת לישון לבד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/09/2012

שלום ללי,
    נראה לי שעשית מה שאת יכולה בעצמך כדי להתמודד עם הקושי.
    הגיע הזמן לפנות לעזרה מקצועית אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול ממוקד בחרדה. כאשר הבעיה היא ממוקדת (ונראה על פניו שזה המצב במקרה שלך) מדובר כרגיל בטיפול קצר למדי. שתי השיטות המקובלות הן EMDR ו-CBT.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה ושנה טובה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בגרון
    אניה
    19/09/2012

שלום רב ,

מאז שבועיים התחלתי להרגיש גוש בגרון , אני מנסה לבלוע וזה לא ניבלע וזה כאילו סותם לי את הגרון ואני מתחילה להלחץ כי לא יהיה לי מה לנשום וכמה ימים אחרונים הגרון שלי כל הזמן במצב של מתח והגוש כמעט כל הזמן קיים רק הוא נהיה לפעמים ממש גדול ולפעמים קטן ואני מנסה לא לבלועה כדי לא להכניס את עצמי לפניקות.

לפני חודש וחצי עברתי 3 ניתוחי שקדים בשבועיים עקב דימומים , היה לא קל והיו בעלות קשות האם לא מדממת שוב.
    הייתי אצל רופא משפחה נתן לי כדורי הרגעה והם לא עוזרים לי בכלל .

1.האם הגוש בגרון אכן זה החרדות וזה יכול להיות קשור לטראומה שעברתי?
    2.ואם כן אז למי לפנות לפסיכולוג או ניורולוג או פסיכיאטר?
    3. האם יש לתסמין הזה טיפול או שאני צריכה ללמוד לחיות עם זה כך?
    תודה רבה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בגרון

הוספת תגובה

• גוש בגרון - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/09/2012

לאניה שלום,
    אני מבין שהרופא בדק את הגרון ולא מצא גוש או בעיה פיזית אחרת. על סמך זה אני
    משער שה"גוש" בגרון הוא סימפטום של חרדה בעקבות הטראומה הרפואית שעברת.
    אני ממליץ לך לא להימנע מאכילה/שתיה וכו.
    אני ממליץ לך לא לקבל את המצב כפי שהוא אלא לטפל בו.
    הבעיה אינה נוירולוגית ונראה כי הטיפול התרופתי לא עוזר באופן משמעותי.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומות/חרדות שנקרא EMDR. תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה