פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    רונית
    18/09/2012

שלום, אני סובלת הרבה שנים מחרדות ומקבלת טיפול תרופתי.
    לאחרונה החרדות החריפו והחליפו לי לפלוטין.
    לאחר כחמישה שבועות כשלא היה שיפור העלה לי הרופא את המינון ל- 40 מ"ג ביום
    ועדיין יש לי חרדות, רעד, חוסר שקט, מצבי יותר גרוע משהיה. (עבר כבר שבוע נוסף
    לא הולכת לעבודה, לא נשארת לבד מצב רוח רע וכד'.
    האם זה עדיין סביר? האם יכול להיות שהכדור הזה לא ישפיע?
    אני לא חושבת שאני מסוגלת שוב להחליף כדור. כל ההחלפות עושות לי לא טוב
    אני מיואשת לחלוטין (דרך אגב אני בטיפול CBT וגם לא עוזר לי)
    מה עוד אפשר לעשות? האם יכול להיות שזה משהו אחר? למה זה לא עוזר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    18/09/2012

מאחר וכבר התנסית, ללא הועיל, הן בטיפול תרופתי והן CBT, אוכל לעשות צדק עם שאלתך רק בפגישה שבה אוכל להכיר אותך ואת בעייתך לעומק וגם להסביר לך בפירוט המתבקש כיצד "יוצאים מזה". את מוזמנת ליצור איתי קשר במספרי הטלפון שלמטה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית
    ענת
    15/09/2012

שלום,
    ביתי בת 12 לא הולכת לבית הספר, מנסה ומיד מסתגרת בבית. דפיקות לב וכאבי בטן, לא מסכימה ליצור קשרים חברתיים, בטוחה שלא אוהבים אותה וקיים גם קושי בלימודים. איך גורמים לילד להפסיק להיות חרדתי ולחזור לשיגרה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/09/2012

לענת שלום,
    אני בטוח שאת תומכת בביתך ועושה כל מה שאפשר כדי להקל עליה ללכת לבית ספר וליצור קשרים חברתיים. ביתך סובלת מבעיית חרדה המשפיעה על התפקוד הפיזי והחברתי שלה.
    אני חושב שהגיע הזמן לפנות לטיפול מקצועי. אני מציע לך לעשות זאת בהקדם האפשרי כדי למנוע את ההתקבעות של הבעיות שאת מתארת.
    פני לפסיכולוגית בית הספר, או לפסיכולוג ילדים במסגרת קופת חולים, או לפסיכולוג באופן פרטי. גם אם הילדה לא מעוניינת בטיפול חשוב שתגיעו לטיפול.
    חשוב שתבחרי מטפל המתמחה בטיפול בילדים והוא מטפל פעיל שיעבוד גם עם ההורים וגם עם הילדה.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש אבוד בקשר לחרדות

אסף
    18/09/2012

שלום אני בן 19 בקרוב ורציתי לשתף בחרדות שקיימות ואני לא יודע איך להתמודד איתם לפני כמעט כשנה כאשר הייתי לבד בבית קיבלתי טלפון מהשכנה של סבתא שלי שאמרה שהיא נפלה אני כמובן נכנסתי ללחץ עצום ורצתי מהבית שלי עד לשם שזה 10 דק בערך שהגעתי האמבולנס כבר התחיל לפנות אותה ואני באותו רגע בכלל לא הבנתי מה קורה אז פשוט ישבתי ורעדתי . עוד עניין קטן אני בקושי יוצא מהבית וזה לא רק מהמקרה הזה פשוט הסתגרתי בתוך עצמי חודשים שלמים לא הייתי יכול ללכת לבית ספר היו לי חריקות שיניים ורעידות אני מרגיש ממש אבוד ולא יודע מה לעשות ואני בן אדם ששומר הרבה בבטן קשה לי לדבר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש אבוד בקשר לחרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    18/09/2012

כדאי שתדע בפתיח שאין הבדל עקרוני בין תסמיני מצוקה קיצונית (כמו שחשת כשסבתך נפלה ואושפזה) ותסמיני חרדה - ההבדל היחיד הוא שאדם החווה תסמינים שכאלה ללא סיבה, כביכול - אם משום שאינו מודע לקשר או שאינו נותן לגיטימציה לתחושותיו - בטוח שיצא מדעתו ולכן נופל לספירלה ללא תחתית של "להילחץ מהלחץ". דפוס ההתנהגות הקשור לחרדה הוא הימנעות, ולפי תיאורך ה"אויב" העיקרי שלך כרגע הוא לא החרדה אלא דווקא דפוס ההימנעות הנרחב שפיתחת. תוכל להיפטר משניהם בתוך מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות של אשתי
    דוד
    15/09/2012

אשתי בת 60 לאחרונה סובלת מחרדות חזקות. זה קרה אחרי נסיעה שלי לצורכי עבודה בחול. התמוטטות כללית.(חרדות היו תמיד אבל בשליטה ולא בעוצמה כזו) כעת בחודש וחצי האחרון מקבלת טיפול תרופתי 1 ביום ציפראמיל 20
    + 3 ביום הרגעה של לוריון
    במהלך לקיחת התרופות אין הקלה נהפוך הוא, יש הרבה נפילות, הגוף שורף, בכי רב בעיקר בבוקר. מחשבות של חרדה שמשתלטות לה על המוח.לא מסוגלת לצאת מהבית.
    מחר צריכה להפגש עם הרופאה להמשך ביקורת.(נתנה לה מועד רק אחר חודש וחצי)
    דעתכם המלומדת.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות של אשתי

הוספת תגובה

• המשך..

דוד
    17/09/2012

הרופאה הפסיכאטרית לאחר התלבטות, לאור הדרדרותה (חודש וחצי) של אשתי החליפה את הכדור לפאקט.
    הרופאה התפלאה שהכדור (הקודם) לא הקל, ולטענתה כדור זה עוזר ל 90% מהחולים.
    האמנם?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/09/2012

לדוד שלום,
    אני מעריך שהרופאה מבינה בטיפול תרופתי ונותנת לאשתך את הטיפול המיטבי. לא פעם לוקח זמן עד שמוצאים את התרופה המתאימה.
    חשוב לי להדגיש שטיפול תרופתי הוא רק חלק מהטיפול בבעיה שממנה סובלת אישתך. טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה הינו חלק חשוב (ויש הטוענים שהוא החלק הכי חשוב) בטיפול.
    אני ממליץ כי תמצא לאישתך מטפל EMDR או מטפל CBT. שתי שיטות אלו הוכיחו את יעילותן בטיפול בבעיות חרדה. תוכל למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפל CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר

דוד
    17/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוחדת לקחת כדורים
    נעמה
    13/09/2012

אני סובלת מחרדה,פוחדת מהרבה דברים וכתוצאה מכך נמנעת מהם..
    הפסיכיאטרית המליצה על 50 מ"ג של סרנדה.כמובן שלהתחיל בצורה הדרגתית.

אני מאוד מאוד מאוד פוחדת לקחת את הכדור.מצד אני אני רוצה כי אני רוצה כבר לצאת מהתקיעות שבה אני נמצאת מצד שני אני מתה מפחד מהתופעות לוואי של הכדור,פוחדת שיהיה לי סיוטים בלילה,שאתחיל לרעוד ועוד כל מיני.

אשמח לכל הרגעה בנושא.
    המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פוחדת לקחת כדורים

הוספת תגובה

• פוחדת לקחת כדורים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    14/09/2012

לנעמה שלום,
    אני מבין את ההתלבטות. אין ספק שמדובר בתרופות יעילות אך לרובן תופעות לואי. מעקב אצל הרופאה יאפשר לך להתמודד עם רוב תופעות הלוואי בהצלחה.
    מצד שני את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT. טיפולים אלו הוכיחו יעילות רבה בטיפול בחרדות גם באופן עצמאי וגם בשילוב טיפול תרופתי.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    שנה טובה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

תודה על התשובה האם השיטה שאתה כותב שאתה מלמד תעזור לי בלי כדורים להרגשת חרדות מהבוקר שאני קם אם לחצים ומתגבר לפני הערב ואם התקפי פניקה שפשוט אין לי חיים ממש כך זה כל היום לדאוג מתי אני כבר שוקע להתקף נוסף חזק שהתקף הנוסף החזק נכון שהוא בעוצמה גדולה שאני נ סע אם אשתי למוקד אבל אני מתייחס אליו כפחות בעיתי ההרגשה מהבוקר בתוך הנשמה של מגעילות פשוט כך שלא עוזבת האם שיחות יעזרו לי כי פעם ההיתי אצל פסיכולג לפני הרבה שנים וכאילו לא ההיתי לא עזר ני ישמח להגיע אליך אם באמת זה נותן מענה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך שאלה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/09/2012

כן, מניסיוני, מרבית המטופלים המגיעים אלי עם בעיות חרדה נפטרים מהבעיה, בד"כ בתוך מספר מצומצם של פגישות וללא צורך בטיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפול
    עדי
    12/09/2012

היי שמי עדי.
    סיפורי הוא קצת מורכב וארוך.בגיל 7 עברתי תקפה מינית פיזית ע"י בן דודה שלי, והיו עו הטרדות מיוליות עד גיל16 בערך. עד הצבא הייתי הדחקתי את כל המצב והייתי בטוחה שזה חלום שרודף אותי , הוו ל בקוי זכרונות של התקופה הזו (גיל 7עד6 1 בערך). בצבא נפלתי מקורסק קצינים ואיבדתי בן זוג במלחמה. ואזהכל פרץ וזכרונות החלו לצוץ פתאום. התחלתי לפגע בעצמי והחלו לי התקפי חרדהו והתקפי זעם. בצבא עברת חוייה לא טובה ם סיכווים ופסיכיאטרים ואז הפסקתי לטפל בעצמי או לדבר על זה. במהלך ה 5 שנים האחרונות חוויתי דיכאון קליני פעם אחת, ואני סובלת מחרדות יומיומיות. בתקופה הזו הייתי מטופלת אצל פסיכיאטר בגהה נתן לי 6 סוגי כדרים בחצי שנה.וכל זה יצר אצלי בעיות בלב. לכן הפסקתי לגמרי את הכדורים בבת אחת.ב חמש שנים האחרונות אחרי אכזבה גדולה מפסיכאטרים ופסיגולוגים ניסיתי עזור לעצמי בכל דרך אפשרית ואכן יש שיפור במצבי. אך אני עדיין סובלת מחרדות קשת,מחשבות לא טובות חוסר שינה וקשיים כמובן בחסים. ובקיצור איכות חיים נמוכה. היום אני בת 25 ואני עוברת קורס מתא"ם לקבלה ללתואר שני בפסיכולוגיה. והגעתי להחלטה שהגיע הזמן להתמודד עם הכל ולטפל בעצמי כמו שצריך. אךאני טיפ מבולבלת לגבי איזה טיפול כדאי ילעשות ומעבר לזה אני קצת חסרת אמונה . אשמח להכוונה ולהתייעצות כי זה כבר הגיע למצב שזה ממש קשה ופוגע באיכות החיים.

לקביעת תור
    סגירה
    טפול

הוספת תגובה

• טפול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/09/2012

קשה לעשות צדק עם שאלתך בתשובה קצרה בפורום אינטרנטי. צרי איתי קשר טלפוני ואסייע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שלום האם כדור מירו ניתן לקחת אם אלפלריד בשעת הצורך והאם המירו מתאים לחולי סכרת אם הכדורים של הסכרת תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/09/2012

בעקרון ניתן לקחת מירו עם אלפרליד. לגבי שילוב התרופות עם תרופות לסכרת עליך לשאול את הנפרולוג המטפל בך ומכיר היטב אותך ואת מצבך הרפואי (ומה בדיוק אתה לוקח). בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון /או חרדה - התרופות רק מקלות (במקרה הטוב) על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים למצוקה, ובשל כך עלולות גם לקבע אותה, ולתרופות עצמן יש השפעות לוואי שליליות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה ראליזציה+דיכאון
    דור
    11/09/2012

אהלן. אני סובל מדראליזציה כבר שלושה חודשים (לפני 6 שנים סבלתי מזה בערך לשנה וחצי-שנתיים ולא נעזרתי בשום טיפול, לאחר מכן חזרה לתפקוד מלא). הפעם הזאת היא ממש ממש גרועה, אינני מתפקד בכלל והדיכאון הרבה יותר קשה. רשמו לי ציפרלקס והיום לקחתי כדור ראשון, אבל אני יודע שכיום מחלקים אותו כמו אקמול. רציתי לדעת האם יש סיכונים להחמרת המצב כי אני יודע שהפרעות הניתוק האלה הם לא דבר של יום או יומיים וסביר שהטיפול הנחוץ הוא טיפול פסיכולוגי ארוך.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דה ראליזציה+דיכאון

הוספת תגובה

• דה ראליזציה+דיכאון - תגובה

ד''ר אודי אורן
    12/09/2012

לדור שלום,
    איני מכיר מצב בו הטיפול התרופתי מחמיר את הדה-ראליזציה. כדאי לך לדבר על העניין עם הרופא המטפל.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי. בהנחה שהבעיה החלה בעקבות ארוע או ארועים קשים, אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR. תוכל למצוא מטפלים המתמחים בשיטה באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה ושנה טובה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות לא בריאות לגבי הילד
    שירז
    09/09/2012

הילד שלי שיהיה בריא בן 4 וצריך לעבור הרדמה בשביל טיפול שיניים וכול הזמן הראש שלי חושב על דברים השם ישמור רחוק מכול בית ....אני כבר לא יודעת ממה אני בדיוק סובלת כי כול הזמן דברים רעים אני חושבת על מוות מחלות וכו' אולי תוכלו לעזור לי שאני ידע לאן לפנות.

הוספת תגובה

• מחשבות לא בריאות לגבי הילד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    12/09/2012

לשירז שלום,
    טיפול רפואי לילד יכול בהחלט להלחיץ את ההורה.
    אני מציע לדבר עם רופא השיניים ועם המרדים כדי לקבל כמה שיותר מידע על הטיפול וההרדמה. אני מציע גם לקרוא באינטרנט על הנושא כך שתרגישי שאת יודעת כל מה שאת צריכה לדעת.
    אם זה לא יעזור ומדובר בתקופה קצרה עד הטיפול, תוכלי להעזר בתרופת הרגעה שתוכלי לקבל מרופא המשפחה.
    אפשרות אחרת היא לפנות לטיפול ממוקד בחרדה. תוכלי למצוא מטפלים בקופות החולים, באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ובאתר אי"טה.
    והיה אם את סובלת מחרדות מדי פעם, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה עוד לפני שתקחי תרופה.
    בהצלחה ושנה טובה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Xanax
    אלמוני
    05/09/2012

שלום,

האם כדור אחד ליום של התרופה Xanax 0.5 MG
    יכולה לגרום להתמכרות ?

לקביעת תור
    סגירה
    Xanax

הוספת תגובה

• Xanax - תגובה

ד''ר אודי אורן
    06/09/2012

שלום,
    בשמוש לתקופה קצרה התשובה היא לא. ממליץ לך להתייעץ עם הרופא שנותן לך את התרופה.
    ממליץ לך גם לשקול אפשרות פניה לטיפול פסיכולוגי ממוקד כדי לטפל בצורך להשתמש בתרופה (למרות המינון הנמוך).
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות...
    ס...
    28/08/2012

אני סובלת מכאבי רגליים שרירים חוסר שיווי משקל הרגשת נפילה ותחושות עילפון
    זרמים בכל הגוף... כל הבדיקות שיל יצאו תקינות.
    אני מרגיישה מצב רוח ירוד מרגישה אילו אני מנותקת מעצמי ובכללי הרגשה כללית מוזרה... איך לחזור לחיים נורמליים שהיו לי עד לפני יותר מחצי שנה
    האם רמוטיב כול לעזור...?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות...

הוספת תגובה

• חרדות... - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/08/2012

שאלת כבר את אותה שאלה לפני מספר ימים, סיוון - אנא קראי שוב את תשובתו של ד"ר אורן. אני איני ממליץ לך על טיפול תרופתי כלשהו אלא על טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש הבדל במאפיינים?
    מוטי
    28/08/2012

בדרך כלל או בהתנהגות בין גברים לנשים בהפרעת אישיות גבולית?

לקביעת תור
    סגירה
    יש הבדל במאפיינים?

הוספת תגובה

• יש הבדל במאפיינים? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/08/2012

קשת ההתנהגויות הכלולה בקריטריונים להפרעת אישיות גבולית רחבה מכדי לאפשר הבחנה משמעותית בין נשים לגברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בין תרופות?
    מוטי
    28/08/2012

אני לוקח אפקסור באופן קבוע אך מאחר שבבית מרקחת לא תמיד היה אפקסור נתנו לי תרופה חלופית ויפאקס שהיא לכאורה אותה תרופה. שמתי לב שכל פעם שאני עובר מאפקסור לויפאקס או להפך בימים הראשונים מצב הרוח שלי יורד עד שאני מתרגל לתרופה החדשה. האם יכול להיות שהמעבר בין התרופות יגרום לשינוי במצב הרוח או שזה רק במקרה תפסתי ימים לא טובים ואין שום קשר כי לכאורה מדובר באותה תרופה רק עם שם אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בין תרופות?

הוספת תגובה

• מעבר בין תרופות? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/08/2012

קשה לדעת - ייתכן ואתה רגיש להבדלים פעוטים במרכיבי התרופה אצל היצרנים השונים, ייתכן ועצם הידיעה על המעבר מיצרן אחד לשני משפיעה עליך וייתכן שמדובר במתאם אקראי (או בשילוב שלושת האפשרויות). בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון /או חרדה - התרופות רק מקלות (במקרה הטוב) על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים למצוקה, ובשל כך עלולות גם לקבע אותה, ולתרופות עצמן יש השפעות לוואי שליליות. הטיפול המומלץ במקרה כמו שלך הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מתוך שינה
    אמיר
    26/08/2012

שלום לכולם,

לפני כשבועיים בערך החלה אצלי תופעה של התעוררות מספר פעמים בלילה עם דופק גבוה ותחושת חרדה, חוסר השינה הביא אותי למצב של מתח, לחץ ודופק גבוה במהלך כל היום.
    אוסיף ואומר כי, סבלתי לפני שנתיים מהתקפי חרדה והייתי מטופל בציפרלקס 10 מ"ג במשך שנה.

כרגע אני לוקח ע"פ המלצת רופא ועד להשלמת כלל הבדיקות הרפואיות (הולטר אקו וכו' - שבעבר עשיתי והיו תקינות) ולהגדרת המעבר לטיפול ייעודי / מתאים יותר, כדור דרלין בבוקר ובערב (בין 5 מ"ג ל-10 מ"ג ע"פ הצורך) וכדור קלונקס לפני השינה - זה עוזר אך עדיין לא מביא אותי למצב של שינה טובה וחזרה לאיכות החיים.

רציתי לדעת האם מישהו עבר תקופה כזאת בעבר? והאם יש לכם תובנות לגבי אופן טיפול תרופתי/ אלטרנטיבי?

תודה מראש,
    אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מתוך שינה

הוספת תגובה

• חרדה מתוך שינה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/08/2012

אתה מתאר תסמינים מוכרים ושכיחים של חרדה/ מצוקה נפשית. אינך זקוק לטיפול תרופתי - התרופות רק מקלות (במקרה הטוב) על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים למצוקה, ובשל כך עלולות גם לקבע אותה, ולתרופות עצמן יש השפעות לוואי שליליות. הטיפול המומלץ במקרה כמו שלך הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיות בחברתן ולהרגיש אימא שלהן?
    גלית
    24/08/2012

אני בחורה טרנסית בארון לפני ניתוחים לשינוי מין מגבר לאישה.
    עובדת, והאנשים בסביבת העבודה לא מוצאים חן בעיני לקשרים. אני סובלת מבדידות, ואני כבר בת בשנות השלושים שלי.
    לעולם לא התאהבתי בבנים, אבל תמיד קיימתי איתם יחסי מין והיתה משיכה. עם בנות, שיחקתי אותה גבר, אבל זה רק בשביל להיות בחברתן והמגע היה רק חיבוקים וליטופים או שירדתי להן רק בשביל לרצות אותן כדי שירגישו שהן עם גבר אבל רציתי בסך הכל שהן ימשיכו להיות בקשר איתי. אהבתי לשוחח איתן שעות על גבי שעות כשאנחנו מחובקות.
    כך היה בגיל ההתבגרות.
    אין לי חברה כזאת, כולן בורחות ממני אחרי שהן מחכות לחדירה שאני מנסה כל הזמן למשוך את הזמן, ואז הן מבינות שאני לא הגבר המצופה ומנתקות קשר רגשי וזה הורג אותי.
    כבר 13 שנה שאין לי קשר עם אנשים. כל הקשרים שלי הם מיניים בלבד, והם כמובן עם בנים ובקשרים האלה אני מספקת את הבנים מינית (נותנת להם מין אוראלי) כי זה נותן לי להרגיש את מי שאני-אישה.

לעולם לא התאהבתי בבנים. תמיד התאהבתי רק בבנות.
    כבר כשהייתי בת 5 התאהבתי בילדה בגן. כשהייתי בכיתה א', התאהבתי בילדה בכיתה ואז היו לי הפרעות קשב וריכוז, וכך גם בכיתה ב' התאהבתי כל הזמן בבנות, הייתי רגישה אליהן ופגיעה מהן ורציתי להיראות כמוהן והזדהתי איתן והערצתי אותן ורציתי להיות בחברתן כל הזמן.
    בכיתה ד' הן התחילו לדחות אותי ולא קיבלו אותי להיות בחברתן והרגשתי דחויה, כשכולם אומרים לי להיות עם הבנים שאותם לא אהבתי. כיום ילדה בגילן שמזכירה לי ילדה שאהבתי כשהייתי בכיתה א', אני מתאהבת בה, ואז זה נראה לאנשים אבסורד, במיוחד כשאני מבקשת מההורים שלה ללכת איתה לקניון ולקנות לה דברים ולהיות איתה בקשר. כי הם חושבים שאני גבר וזה נורא גורם לי לשנוא את ההורים שלה, לריב איתם, להעמיד אותם במקום שהם חושבים עלי מחשבות רעות (כגבר כי כך הם מכירים אותי), ואז הם באמת חושבים עלי מחשבות רעות ואחר כך לא מבינים מדוע אני כל כך כועסת עליהם, והם לא מבינים שאני נפגעת נפשית כשאני לא רואה כבר את הילדה שלהם. זה קרה לי פעם אחת.
    יצא מהארון לאימא שלי לפני שבוע וזה עורר בה תגובת כעס כאילו היא היתה אימא שלא היתה כי היא מתפלאת מדוע אני זקוקה כל כך לדמות אם (אני רואה בחברת נערות דמות בילדה ההיא כדמות אם שחסרה לי). אני רוצה להמשיך לעשות להן לייקים לתמונות שלהן, להמשיך להתפעל ולהרגיש שאני רוצה גם להוליד תינוקת כמותן, להרגיש לרצות להיות אימא שלהן, לשמור עליהן, ולבנות ה 16 להמשיך לכתוב להן להיזהר מאהבה נכזבת, להמשיך לתת להן הרגשה טובה של לייקים, להמשיך להעלות להן את הבטחון העצמי במחמאות, זה כיף לי. ולבנות ה 16 שביניהם להזמין אותן לחגים עם כל המשפחה שלי וההורים שלי והאחים והאחיות שלי והגיסים שלי ממש לצרף אותן כחלק ממשפחה שלי.
    אני מקבלת טיפול נפשי ותרופות לשינוי מין (אנדרוקור), ואין לי חברים וחברות. אני רואה נערות ואני מאוד רוצה להיות בחברתן, וכשאני מדברת איתן, אני רואה שהן זקוקות למחמאות ולייקים, ואני מגלה שהן מייחסות חשיבות גדולה יותר כשזה בא מצד גבר, אז אני משחקת את המשחק של גבר רק כדי שהן יאמינו יותר למחמאה שאני נותנת.
    הייתי רוצה להיות בחברת נערות, אבל אני נראית גבר כי אני לפני ניתוחים. הן חושבות שאני גבר כי אני בארון, והן לא יודעות שאני אישה טרנסית עם חיי מין גברים, ואילו עם נשים אני רק רוצה להיות בחברתן של הצעירות ומתאהבת בהן מאוד ורואה את התמונות שלהן ואומרת לעצמי "הלוואי והייתי היא וחיה מהפרצוף היפה שלה" (והיא רק בת 14). הבעי

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי

גלית
    24/08/2012

אני מקבלת טיפול נפשי ותרופות לשינוי מין (אנדרוקור), ואין לי חברים וחברות. אני רואה נערות ואני מאוד רוצה להיות בחברתן, וכשאני מדברת איתן, אני רואה שהן זקוקות למחמאות ולייקים, ואני מגלה שהן מייחסות חשיבות גדולה יותר כשזה בא מצד גבר, אז אני משחקת את המשחק של גבר רק כדי שהן יאמינו יותר למחמאה שאני נותנת.
    הייתי רוצה להיות בחברת נערות, אבל אני נראית גבר כי אני לפני ניתוחים. הן חושבות שאני גבר כי אני בארון, והן לא יודעות שאני אישה טרנסית עם חיי מין גברים, ואילו עם נשים אני רק רוצה להיות בחברתן של הצעירות ומתאהבת בהן מאוד ורואה את התמונות שלהן ואומרת לעצמי "הלוואי והייתי היא וחיה מהפרצוף היפה שלה" (והיא רק בת 14). הבעיה שאף אחד לא יכול להבין אותי כי אני כותבת בלשון זכר. הייתי רוצה להזמין לליל סדר בחורה בכיתה י שחושבת שהפנים שלה לא יפות, למרות שהן מדהימה בעיני ואני כותבת לה שהיא מקסימה וממש מעלה לה את הבטחון העצמי בהתכתבות שלי איתה. אמנם כגבר, כי זה מחמיא לה יותר, אבל אני מתביישת שהיא תדע שאני למעשה אישה בגוף של גבר כי היא תחשוב שיש כאן שיגעון ותיבהל או שתדחה את הרעיון שאישה החמיאה לה. הייתי רוצה להזמין אותה לחגים ביחד עם ההורים שלי וכל המשפחה שלי כידידה למשפחה. הבעיה שהמצב קצת בעייתי כי היא בעצמה יכולה לפרש אותי כאילו אני גבר שמנסה להתחיל איתה ומישהו שיראה את ההתכתבות שלי איתה ויראה שאני כותבת בלשון גבר מבוגר לילדה בת 15 יחשוב שאני פדופיל שמנסה להפיל אותה. והייתי רוצה להזמין ולצרף למשפחה שלי עוד נערות שיבואו בחגים, ויהיו בנות בית אצלנו וכך אהיה בחברתן (אני גרה עם ההורים שלי). אבל, אני מסכנת את עצמי בזה שאנשים יפרשו אותי כאילו אני גבר פדופיל. ואנשים מסוכנים עלולים להתלונן במשטרה בכל פעם שאני רוצה קשר אפלטוני עם נערה.
    איך אוכל להשיג להיות בחברתן של הצעירות מבלי להכשיל ולסבך את עצמי בחשדות שווא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/08/2012

העלית את אותה שאלה בפורומים רבים שלי... אענה לך כאן.
    את יכולה "להשיג להיות בחברתן של הצעירות מבלי להכשיל ולסבך את עצמך" וגו' בעשרות דרכים - מהדרכה (בתנועות נוער, מסגרות נוער במצוקה, חינוך לא פורמלי וכד') או הפעלה (מזומבה, טיולים ועד קורס קדם צבאי) ועד למסגרות הוראה פורמלית (כמורה לדרמה בכיתה י'). הבעיה (מעבר לצורך בהכשרה וכו') היא שהיחסים עם הנערות עליהם את מפנטזת, למרות שאינם מיניים בגלוי (כך שאכן אין מדובר בעבירה על החוק), רחוקים מלהיות אפלטוניים וממלאים תפקיד נסתר בחייך ההופכים אותם לבעייתיים מבחינות רבות. (עצם הסתרת עולמך המורכב מהן אינה עולה בקנה אחד עם יחסים אינטימיים בריאים.) רק בטיפול הולם תוכלי לקדם את הדברים למצב שבו אפשר יהיה לדבר על יחסים בריאים ובוגרים עם נערות ובכלל, ואני מאחל לך הצלחה בזה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה