פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות
    יניב
    27/11/2012

בן 39.נשוי +2.
    רקע כללי-נומטיבי.
    כ חודש סובל מחרדות עד כדי תחושה של אבדן שליטה.
    לפעמים עד כדי שלילת הקיים מסביבי.
    נוטל קלונקס מדי פעם במינון נמוך. אני יודע שזה ממכר ולכן לא נוטל באופן קבוע.

הקלונקס ממש עוזר לי. מחזיר אותי לקרקע. מתלבט האם ליטול באופן קבוע, מה הייתם ממליצים ?

האם יש נזק לטווח ארוך ?

אני כבר כל כך רוצה לחזור לעצמי. לפעמים יש לי תחושה שיצאתי מזה, אך עדיין לא.

(אני מטופל אצל פסיכולוג ב שבועיים האחרונים).

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/11/2012

ליניב שלום,
    השימוש בקלונקס הוא כרגיל ברמה של עזרה ראשונה ולא כתרופה לשימוש מתמשך. קיימות תרופות אחרות לשימוש קבוע. אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל.
    אני מברך אותך על ההחלטה לשלב טיפול פסיכולוגי עם הטיפול התרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוג של חרדה
    דגכ
    24/11/2012

ד"ר שלום,

יש לי מין חרדה שיש לי כבר מזה כמה חודשים שהיא הולכת וחוזרת אך תמיד נשארת באופן מסוים בראש, כרגע אני חייל ויש לי מין מחשבה כזאת מאיימת שהמצב שלי מהתיכון יחזור להיות גם בצבא וגם בחיים, חשוב לציין שלא קרה לי שום דבר ספציפי טראומתי בתיכון אלא פשוט לא התחברתי לאנשים ולא הרגשתי נחוץ, וכל פעם הייתי תחת הרגשה שאני לא שווה. זה רודף אחריי ומאיים עליי כל הזמן בחיי היום יום שלי וזה פשוט לא נותן לי נחת. כל הזמן אני חושב וסוג של "מכריח" את עצמי שאני לא שווה. הבעיה היא שאני לא יכול להתשלט על זה, וזה פשוט מטריף אותי.

אני אשמח לדעת מה זה יכול להיות לפי דעתך ואיך אני יכול לטפל בזה בכוחות עצמי כי אנשי מקצוע בצבא זה קצת בעייתי.

יותר מאשמח לתשובה,
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    סוג של חרדה

הוספת תגובה

• סוג של חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/11/2012

שלום רב,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    הסיבה לכך היא שאתה מתאר בעיה שמלווה אותך שנים לא מעטות.
    איני יודע למה אתה חושב שאינך יכול לפנות לקב"ן בצבא. מדובר באנשי מקצוע רציניים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להבין..
    אלמונית
    21/11/2012

שלום דר יקר!

עקב משבר גדול התחלתי לחוות חרדות ותחושות ניתוק לפני בערך שנתיים. אחרי שזמן רב ניסיתי להמנע מזה התחלתי לקחת ציפרלקס ואח"כ החליפו לי ללוסטרל.
    תקופה של 3 חודשים בערך (אולי אפילו יותר) הרגשתי שזה ממש יוצא ממני, והייתי בטוחה שיום יבוא ואני אוכל להפסיק עם הכדורים ולחזור לחיים "נורמליים".
    בשבוע האחרון זה חוזר לי בהדרגה.
    התסמינים שאני הכי מרגישה זה ניתוק, וסחרחורות.
    השאלה שלי היא:
    -יש אפשרות שזה בכלל גופני אם עשיתי סיטי ראש והכל יצא תקין?
    -האם יש אנשים שמחלימים מחרדות ודיכאון לחלוטין? ברמה שזה יוצא מהם לאלתר?? ולא חוזר?? אם כן.. איך הם הגיעו לזה??

אשמח לתשובה מפורטת בבקשה:(((((((
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להבין..

הוספת תגובה

• רוצה להבין.. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/11/2012

שלום רב,
    בהנחה שעברת את כל הבדיקות הגופניות ללא ממצא כלשהוא, הסיכוי שמדובר בבעיה גופנית הוא נמוך ביותר.
    הכיוון הפסיכולוגי מתחזק מכיוון שברור כי הבעיה החלה לאחר ארוע קשה. לא פעם ארועים קשים גורמים להופעת תסמינים חרדתיים/דכאוניים, ממש כמו שמכה קשה גורמת לשבר או לפגיעה פנימית בגוף.
    אני ממליץ לך על טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. שני הטיפולים המקובלים הם EMDR ו-CBT. תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפל CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון + התקפי חרדה ולחץ כרוני בחזה
    אנונימי_בן
    20/11/2012

בן 27, סובל שנים מדיכאון, עייפות כרונית וחרדות ונוטל פאקסט 30 מ"ג.
    אני סובל מלחצים,קפיצות ודקירות באמצע וצד שמאל בחזה ומחשבות אובססיביות על מוות מהתקף לב. (זה התחיל לפני הרבה שנים, לאחר שסבא שלי מת במפתיע מאירוע לבבי בגיל דיי צעיר)
    עשיתי בעבר אקו לב , אקג ועוד שלא מצאו בעיה רפואית.
    אני מיואש...האם יש טיפול שיכול לעזור לי?
    המחשבות על כך תוקפות אותי בעיקר לפני השינה, בבוקר ובעת פעילות גופנית שאותה אני מבצע בפחד ושאני חושב על זה יש לי גם סחרחורת.
    אני נמצא במעגל קסמים מתיש ולא יודע איך יוצאים מזה.
    תודה!

הוספת תגובה

• דיכאון + התקפי חרדה ולחץ כרוני בחזה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/11/2012

ודאי - טיפול פסיכולוגי (שיחתי) צמיחתי, וחבל שלא עשית כן כבר לפני שנים. (הטיפול התרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בדיכאון וחרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות.) פנה לפסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון
    עדי
    19/11/2012

שלום, אני עדי בת 21 , סטודנטית לפסיכולוגיה. יש לי חרדות ודכאון שבאים והולכים כל חודש לערך. כאבי בטן נוראיים,שלשולים,הקאות , בחילות , קושי נשימתי וכו'..
    מטופלת בציפרלקס כל יום וואבן בעת הצורך + שיחות אצל פסיכולוגית אחת לשבוע.
    אני מרגישה שכל ירידה קשה יותר מהקודמת לה, מפחדת ביותר לאבד את שפיותי. מרגישה עצבנות, חוסר סבלנות ושלא מאפיין אותי ואני חוששת לשפיותי.
    האם יש משהו שניתן לעשות מעבר?
    והאם יש קשר בין מחזור חודשים לחרדות? (שמתי לב שכל פעם שאני במחזור זה מגיע.. )

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודכאון

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/11/2012

לעדי שלום,
    העובדה שמדובר בתופעה תבניתית שחוזרת על עצמה כל חודש מצביעה לכיוון של PMS. אני ממליץ לך לדבר עם רופאת הנשים שלך על תופעה זו ולקרוא עליה (העתקתי עבורך את הקטע הראשון בוויקיפדיה).
    "תסמונת קדם וסתית (Premenstrual Syndrome - PMS) או לחץ קדם וסתי (Premenstrual Tension) היא אוסף תסמינים גופניים, ופסיכולוגים הקשורים לוסת הנשית. בזמן שרוב הנשים הפוריות (בין 80 ל-95 אחוזים) סובלות מסימפטומים קדם-וסתיים כלשהם, אצל נשים הסובלות מ-PMS מופיעים סימפטומים המוגדרים כ-"חמורים במידה מספקת כדי להשפיע על היבטים שונים בחייהן".

תסמינים אלו ניתנים לחיזוי מראש ובאים לידי ביטוי בדרך כלל בשבועיים שלפני קבלת הוסת. תסמינים אלו יכולים להעלם אחרי התחלת הדימום, אך יש מקרים בהם הם נשארים גם אחרי שהדימום התחיל.

אצל חלק מהנשים הסובלות מ-PMS התופעות הנלוות חזקות כל כך, עד שהן נחשבות כמגבילות את חיי היום-יום. כ-14 אחוזים מהנשים בגילאים 20-35 מושפעות כל-כך מהתופעות הנלוות לתסמונת הקדם-וסתית עד שעליהן להשאר בבית ולהיעדר מהלימודים או העבודה. לצורה זו של PMS יש אבחון פסיכולוגי משלה - חרדה קדם וסתית, (Premenstrual dysphoric disorder (PMDD."

כמובן שיכול להיות שהתופעות שאת מתארת אינן תוצר של PMS, אבל אני מציע לך בתור התחלה לבדוק את הכיוון הזה.

איני יודע איזה טיפול פסיכולוגי את מקבלת, אבל אני ממליץ כי תקבלי טיפול CBT או EMDR. טיפולים אלו מתמקדים בחרדות ובדכאון ונותנים אפשרות להתמודד איתם. בנוסף אני ממליץ לך להכניס פעילות פיזית ותרגילי הרפיה ללוח הפעילות היומית שלך.

אינך מעבדת את שפיותך. אני ממליץ לך להיות בטיפול פסיכולוגי שאינו פונה ל"מעמקים" אלא להתמודדות עם קשיי היום יום.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ציפרלקס ממשיכה להשפיע?
    אבי
    18/11/2012

שלום. לפני כחודש סבלתי מהפרעות חרדה והייתי במצב גרוע! כאמור לפני כחודש התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג וקלונקס בהוראת פסיכיאטרית וכיום המצב מעולה! ללא חרדות ומחשבות טורדניות. שאלתי היא כזו - עד לפני שבוע בעקבות הציפרלקס לא הייתי כמעט יכול להגיע לשפיכה (אורגזמה) ופחות חשק מיני. מה שקורה עכשיו שהחשק חזר אליי ואני כן מתחיל להצליח לשפיכה יותר בקלות והכל חוזר (כנראה) לתפקוד. השאלה שמטרידה אותי היא האם זה מצביע על זה שציפרלקס מפסיק להשפיע? הגוף הסתגל ותיכף נחזור אחורה? מה דעתכם? תודה.

הוספת תגובה

• האם ציפרלקס ממשיכה להשפיע? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/11/2012

הציפרלקס ישפיע עליך כל זמן שתיקח את התרופה. עיכוב אורגזמה הוא תופעת לוואי של הציפרלקס העשויה להיטיב עם הזמן, כמו שקרה לך; הציפרלקס ממשיך להשפיע עליך בכל מקרה. עם זאת, כדאי שתדע שהטיפול התרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן, כאמור, גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלצה על פסכיאטר באיזור השפלה
    גוני ריסקו
    15/11/2012

צריך מלצה על פסכיאטר באיזור השפלה (נס ציונה, רחובות, ראשון לציון) שעובד עם מכבי.

אני סובל מחרדות ומטופל בכדורים והפנו אותי לפסכיאטר, אני צריך המלצה על רופא.

בברכה
    אני

הוספת תגובה

• מלצה על פסכיאטר באיזור השפלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/11/2012

לגוני שלום,
    לצערי איננו יכולים להמליץ על אנשי מקצוע בפורום זה.
    אנא פנה לרופא או למזכירה הרפואית בקופת החולים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וולבוטרין וואבן
    דוד
    14/11/2012

שלום
    אני סובל כבר כמה חודשים וסחרחורות וטישטוש בעינים וחולשה ,
    הייתי אצל רופא שאמר לי שזה חרדות ודיכאון.
    הרופא נתנה לי וואבן פעמים ביום ,
    את הוואבן לקחתי פעם בה רק שממש היתי צריך את זה.
    אחרי חודש הלכתי לפסיכאטר והוא רשמם לי כדורים בשם וולבוטרין
    הוא אמר לי לקחת כדור של 150 פעם ביום לשמונה ימים ואחרי זה לקחת 300 התחלתי לקחת את הכדורים ללא תופעות לוואי אחרי שבוע התחיל להתגבר לי החרדות ,השאלה האם זה אמור להיות כך ? בהתחלה לא הרגשתי כלום עכשיו יש לי כל מיני חרדות וחולשה
    וכו .
    האם להתחיל לקח את הוואבן קבוע עד שזה עובר? האם לתת לגוף שלי עוד כמה ימים להתרגל לוולבוטריים 150 או לעלות ל300
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    וולבוטרין וואבן

הוספת תגובה

• וולבוטרין וואבן - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/11/2012

הוולבוטרין משמש בעיקר לטיפול בדיכאון מג'ורי ובמינון גבוה הוא עלול דווקא לעורר חרדה (כאחת מתופעות הלוואי). לפי תיאורך אתה סובל יותר מתסמיני חרדה, לא מדיכאון, ולכן לא ברור לי מדוע ניתנה לך תרופה זו. לגופן של שאלותיך, לא מומלץ לקחת וואבן באופן קבוע לאורך זמן (וטוב עשית שלקחת אותו רק בעת הצורך), וכלל, בכל שאלה הנוגעת לתרופות כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך. עם זאת, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה ודיכאון - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורשי הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן, כפי שאתה מרגיש על בשרך, גם השפעות לוואי לא פשוטות. לצערי תרופות אלה ניתנות באופן חופשי ע"י רופאי משפחה, להם ידע מוגבל בבריאות הנפש. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מסערות אצל ילד בן 6
    מורן
    14/11/2012

בוקר טוב,

יש לי בן שהיום חוגג יום הולדת 6.
    משנה שעברה התחילו לו פחדים מאוד חזקים מפני גשם, רוח, ברקים, רעמים וסערות.
    בשנה שעברה חשבתי שזה יעבור לו, שמדובר בשלב התפתחותי אבל אני רואה שגם השנה זה הופיע ואפילו בצורה יותר קשה:
    ביום שישי האחרון, בזמן הסערה בערב ובלילה, הבן שלי כל כך פחד עד כדי רעד בכל הגוף והקאה.
    זה ממש מלחיץ אותי שהוא כל כך מפחד...
    מה אני יכולה לעזור לו? איך לטפל?
    קניתי לו מגפיים ומטריה כדי לקפוץ בשלוליות בגשם אבל זה לא ממש עוזר.

תודה מראש,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מסערות אצל ילד בן 6

הוספת תגובה

• פחד מסערות אצל ילד בן 6 - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/11/2012

פני עם הילד למספר שיחות עם פסיכולוג קליני או התפתחותי המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון תרופתי
    יניב
    12/11/2012

אני נוטל במשך מס' ימים קלונקס במינון 0.5 ליום, כדור ליום.
    לא בכל יום (רק ברגעי מצוקה קשים).

האם זה בסדר או שהטיפול חייב להיות רציף כדי שיהיה יעיל ?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון תרופתי

הוספת תגובה

• מינון תרופתי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/11/2012

זה יותר מבסדר - קלונקס אינה תרופה שמומלץ לקחת יום יום לאורך זמן; השתדל לקחת כמה שפחות כדורים ושמור אותם לרגעי מצוקה קשים. באופן כללי כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. לצערי תרופות אלה ניתנות באופן חופשי ע"י רופאי משפחה, להם ידע מוגבל מאד, יחסית, בבריאות הנפש. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלאוסרופוביה בבדיקת MRI
    לילי
    12/11/2012

בשבוע הבא אני אמורה לעבור בדיקת MRI . מאחר ויש לי נטיה לקלאוסרופוביה אני חוששת מאוד לבצע את הבדיקה. האם זה נכוןו שאפשר להביא מלווה ולהחזיק בידו? אילו עוד עצות ישנם עלמנת לעבור את הבדיקה הזו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלאוסרופוביה בבדיקת MRI

הוספת תגובה

• קלאוסרופוביה בבדיקת MRI - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/11/2012

ראשית, איני רואה כל מניעה שתגיעי לבדיקה עם מלווה שיחזיק לך את היד. שנית, את יכולה לבקש מהרופא שלך שייתן לך כדור הרגעה קצר טווח שיאפשר לך לעשות את הבדיקה במינימום חרדה. בהצלחה בבדיקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן אבא
    תהילה
    12/11/2012

אבי הלך לעולמו בשבוע שעבר.ומאז לקחתי את זה קשה נפשית.
    בעבר סבלתי מחרדות שעברו אבל עם האבדן נהיה לי מצב של הלם נפשי קשיי הירדמות פחדים דאגנות הלילות הפכו ארוכים מתח בגוף כאילו הגוף נמתח נמלולים מתחת לעור ובלשון זרמים צמרמורות תחושה של כבדות ואפילו פחד להישאר לבד האם זה חרדות ?ל???
    קחתי לוריוון וזה רק הרגיע אבל לא עזר
    איך מתמודדים אם האבדן הקשה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן אבא

הוספת תגובה

• אובדן אבא - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/11/2012

כל התגובות שאת מתארת הן תגובות טבעיות וצפויות לאבדן כה כבד. בשפת יום יום קוראים לזה פשוט אֶבל. אם קשה לך להתמודד עם האבדן, אל תהססי לפנות לשיחה או שתיים עם איש מקצוע, רצוי פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. תנחומיי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות.
    יניב
    08/11/2012

שלום, אני בן 39 נשוי +2 .
    1 .בעקבות תקופה נפשית קשה, פניתי לרופא לקבלת טיפול נגד חרדות ובעיות שינה.
    2.הרופא נתנה לי תרופה בשם קלונקס. קראתי את העלון לצרכן ונבהלתי מהתופעות לוואי למשתמש.
    3. האם יש ממה לחשוש, או שלוקחים מקדמי ביטחון לכיסוי כל המצבים ?
    4. האם יש תרופה יותר בטוחה ויעילה לשימוש לנושא שתיארתי ?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות.

הוספת תגובה

• חרדות. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/11/2012

לכל התרופות הפסיכיאטריות יש תופעות לוואי משמעותיות, וזו רק אחת הסיבות מדוע איני ממליץ על טיפול תרופתי כטיפול הראשוני בחרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן, כאמור, גם השפעות לוואי לא פשוטות. לצערי תרופות אלה ניתנות באופן חופשי ע"י רופאי משפחה, להם ידע מוגבל מאד, יחסית, בבריאות הנפש. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לכדורים
    גימל
    08/11/2012

היי,לפני 4 חודשים התחלתי לקחת לוסטרל ובנוסף לוקחת כל יום גם חצי קלונקס
    בזמן האחרון יש לי המון צרבות וגם קשיי נשימה,כאילו משהו חונק אותי לאורך הושט
    האם יש קשר לכדורים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי לכדורים

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לכדורים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/11/2012

ייתכן, אף כי התסמינים שאת מתארת עשויים להיות קשורים יותר לחרדה בגינה את לוקחת את התרופות (באין סיבה רפואית אחרת) מאשר לתרופות עצמן. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות על בעלי
    שירה
    06/11/2012

שלום יש לי ילדה בת ארבע. בעברי עברתי מספר הטרדות מיניות לא במשפחה. אני מוצאת את עצמי בחרדות שבעלי יגע בבתי. הוא מקסים ואהוב וזה כל כך מקשה עלי. פעם הוא אמר לבתי לדרוך על גבו והוא קם עם איבר,קשוי ואני בקושי נשמתי. למי לפנות אני במצוקה פוחדת עלי על בתי ועלינו. תודה על העזרה והיעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות על בעלי

הוספת תגובה

• חרדות על בעלי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/11/2012

דברי עם בעלך בפתיחות מלאה לגבי פחדייך. אם תשובותיו לא יניחו את דעתך כליל, פני איתו לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני או מטפל משפחתי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את התשובה.

שירה
    07/11/2012

שלום ותודה על התגובה המהירה. התשובה לא הניחה את דעתי. דיברתי איתו הרבה פעמים בפתיחות והוא אומר שזה אפילו לא עולה בדמיונו והוא מבין שאני חוששת וחרדה בגלל עברי. אתה אומר שיש מה לחשוש? למה שנינו לטיפול??? אשמח מאוד לתשובה מפורטת שאוכל להבין. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את התשובה. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/11/2012

לרינה שלום,
    בנוסף לכיוון שמציע ד"ר היילפרין קיימת אפשרות לפנות לטיפול שיתמקד בהשפעת הטראומות שאת חווית בעברך על התפקוד שלך בהווה. הנחת העבודה היא שאם תצליחי להשתחרר מהשפעתם המתמשכת של ארועים אלו תוכלי להגיב באופן אדפטיבי יותר לקשר הטוב בין בעלך וביתך. מדובר בטיפול ממוקד וקצר יחסית.
    שתי השיטות המקובלות הן CBT ו- EMDR. תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי את התשובה. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    08/11/2012

לא אמרתי שעליך לחשוש מבעלך; הצעתי לך לדבר איתו בפתיחות באופן העשוי להפיס את דעתך. אם כבר שוחחת עם בעלך בפתיחות ועדיין אינך רגועה, גשו לטיפול. הסיבה שהצעתי לכם לעשות זאת יחד פשוטה - גם אם המטפל יתמקד בבעיה שלך, טוב שיפגוש את שניכם ויקבל משניכם את התמונה שלמה. בשורה התחתונה, כדאי לך לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה