מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקופה שעברתי,עוברת וטיפולשאני מחפשתרוני05/11/2012
שלום,שמי רונית בת 27.לפני שנתיים חוויתי משבר גדול עקב פרידה מכוערת מבן זוג משמעותי, סיום תואר ראשון בחיפה וחזרה לבית ההורים בב"ש. המצב בבית הוא כזה שאמא שלי מאוד משמעותית בחיי ובעלת כוחות רבים ואילו אבא שלי נמצא ולא נמצא,לא מתפקד ומתקשר איתי ברמה הרגשית כבר שנים רבות. בעקבות המשבר נכנסתי לדיכאון וחרדה. הייתי בטיפול כשנה וגם נטלתי טיפול תרופתי. מאז הייתה תחושה של הקלה ושיפור. התחלתי תואר 2 בת''א,הכרתי בן זוג חדש ועברנו לגור יחד במרכז. שוב שעברנו חשתי תחושה של חרדה שעולה בי כי לו אוכל לשאת את מעמסת התואר השני. הפסקתי אותו ושוב המשכתי בהתייעצות את הטיפול התרופתית. כיום, עדיין עם בן זוגי בת"א, אחרי הפסקה של שנה בלי לימודים,התחלתי מסלול לימודי תעודה שמתאים יותר לקצב שלי. אני עובדת כרגע במקום עבודה סוער ולחוץ ומרגישה שעובדת שם בלי המשכורת ופחות מתוך אהבה אמיתית לתחום. בנוסף,בן זוגי ואני מזה שנתיים יחד, ולאחרונה העליתי את נושא החתונה ומידת הרצינות שלנו לגבי ההמשך. תגובותיו היו שהוא רואה אותנו ממשיכים יחד אך עדיין מרגיש לא מוכן.היה קשה לי לתאר למה הוא לא מוכן-הוא כבר סיים לימודים,מצא את עבודתו הרצינית.ואני מפרשת את זה כדבר הנוגע ליצביות שלי. אני מרגישה שאולי אני לא טובה לא מספיק. בנוסף,תרפיה בעזרת בע"ח,זה שילוב של אהבה לתחום אך חשש מהיכולת השתכרות בו בעתיד. מצאתי את עצמי מכל הנאמר לעיל במצב שבו ירד לי התאבון,אני דרוכה רוב הזמן, עייפה בסוף היום וקמה לפעמים עם בחילה שכאשר היא משתחררת זה מקל עליי. התייעצתי עם הפסיכיאטר שאז טיפל בי במקביל למטפלת ובנתיים אני נעזרת בכדור לוריוואן 1 יום כן יום לא.זה מרגיע את העוררות ומאפשר לי להתמודד עם היום. אני רוצה להתחיל טיפול שוב וחשבתי על CBT,אני מאוד עקשנית ובעלת מנגנוני הגנה חזקים ולא יודעת איזה סוג טיפול רצוי לי. אשמח לקבל מידע והסבר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקופה שעברתי,עוברת וטיפולשאני מחפשת - תגובה
ד''ר אודי אורן05/11/2012לרונית שלום,
אני מתרשם שטיפול בהחלט יכול לעזור במצבך.
תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה.
את יכולה גם לשקול מטפל EMDR (שיטה המתמקדת בהשפעתם של ארועים קשים על חיי המטופל). תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוכנדריה ופחד מבדיקותשמוליק04/11/2012
שלום,
אני סובל מהיפוכנדריה כבר שנים רבות, בעצם מהיותי נער.
בשניפ האחרונות ישנן עליות וירידות ברמות החרדה כשניסיתי כבר כדורים אך התייאשתי
בגלל תופעות הלוואי כשטיפול CBT שאני מקיים פעם בשבועים נותן מענה חלקי.
הבעיה שלי היא כשאני כבר ניגש לרופאת המשפחה אני חש שהיא מיואשת ממני בגלל
הלחץ והפאניקה שלי מכל סימפטום וזה גורם לי לחשוש שמא היא כבר לא מתייחסת אליי ברצינות ולא באשמתה....
הגעתי לשלב שאני בפחד ללכת לעשות בדיקות דם כי אני חושש מהרע מכל...
אשמח לעצה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היפוכנדריה ופחד מבדיקות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין05/11/2012אני מציע לך לראות את המטפל שלך בתדירות של אחת לשבוע, לפחות בתקופות הלחוצות יותר (כמו עכשיו), ולשוחח בפתיחות עם רופאת המשפחה לגבי תחושותייך (גם להיפוכונדריה צריך להתייחס ברצינות). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסיסמין01/11/2012
האם ציפרלקס שניתן לחרדה, מסייע גם בתסמינים קלים של דיכאון?
תוך כמה זמן צפויה הטבה מרגע נטילת התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרלקס - תגובה
ד''ר אודי אורן02/11/2012ליסמין שלום,
לא פעם דיכאון וחרדה מופיעים ביחד והתרופה עשויה לעזור לשתי הבעיות. אנא התייעצי עם הרופא המטפל.
בנוסף שיקלי לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד (EMDR או CBT). תוכלי למצוא מטפלים המתמחים בשיטות אלו באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או באתר אי" טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רציתי להתייעץ לגבי אחותירחל01/11/2012
היא בת 25 לאחרונה היא סובלת מחרדות.במיוחד כשהיא צריכה לצאת עם חברים פתאום היא נתקפת קוצר נשימה כאבי בטן (הים גם חולת קרוהן המ שמחריף את המצב) ואומרת שאנשים זרים חוץ מהמשפחה מלחיצים אותה.היא מרגישה שהיא משתגעת ושזה לא נורמלי.מה שמוזר הוא שזה קרה בחודשים האחרונים עד לא מזמן היא הייתה מבלה ויוצאת למועדנים נפגשת עם חברים בלי שום בעיה או מאפיין של חרדה.ופתאום המצב השתנה לרעה זה ממש מדכא אותה ומחליש אותה.
מה עושים במצב כזה?מהי שיטת הטיפול?יש משהו מומלץ בירושליים?
אודה מאוד על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רציתי להתייעץ לגבי אחותי - תגובה
ד''ר אודי אורן02/11/2012לרחל שלום,
כמו שכתבת אחותך סובלת מחרדות. בהנחה שאין בעיה רפואית היא צריכה לפנות למטפל המתמחה בטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (EMDR או CBT).
היא תוכל למצוא מטפלים כאלו באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין חרדה להקדמת ווסת?יסמין01/11/2012
השבוע חוויתי חרדה קשה מאד, נטלתי לוריוון (נוטלת לעיתים רחוקות מאד כ-3 פעמים בשנה).
לאחר כמה שעות התחילה לי ווסת, כשבועיים לפני התאריך הצפוי.
האם יכול להיות קשר בין החרדה החריפה להקדמת הווסת?
האם יש קשר בין נטילת התרופה להקדמת הווסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשר בין חרדה להקדמת ווסת? - תגובה
ד''ר אודי אורן02/11/2012ליסמין שלום,
יכול להיות קשר בין הופעת הווסת וחרדה. איני מכיר קשר בין התרופה לבין הופעת ווסת אך חשוב שתתייעצי עם הרופא המטפל בך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בטירונותאורית31/10/2012
הבן שלי יום ראשון בטירונות וחש מהצהרים עד הלילה התקפי חרדה. הוא לא יכול להפסיק לבכות ויש לו דפיקות לב. גם לפני יום הגיוס חש כך כמה פעמים. הוא רוצה פשוט לחזור הביתה. כאשר אני מנסה להסביר לו שעליו לקבל את ההתקף ולתת לו לעבור הוא אומר שאני לא מבינה והוא פוחד שהמצב הזה יפגע לו בבריאות. יש משהו שאני יכולה לומר לו באמצע התקף או שכל מה שאומר לא יתקבל על הדעת מבחינתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה בטירונות - תגובה
ד''ר אודי אורן02/11/2012שלום לאורית,
כאשר אנשים חווים התקפי חרדה הם מתקשים לחשוב באופן שקול והגיוני. חשוב להגיד לו שההתקף יעבור וכי הוא יכול לעשות תרגילי נשימה כדי להקל על עצמו. במידה וההתקפים ימשיכו חשוב מאד כי יפנה למפקדים שלו ויבקש לראות קב"נ.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיימת בעיה בלקיחת ציפרלקס עם תרופות אלוד``ר חיים היילפרין31/10/2012
לפורום שלום.
בעקבות טראומה בריאותית שחוויתי הומלץ לתת לי ציפרלקס 10 מ"ג.
אודה לכם באם תשיבו על שאלותי
אני נוטל באופן קבוע אלוריל 400 מג,סמיבסטין 20 מג, קלוריל 5 מ"ג.
**האם קיימת בעיה בלקיחת ציפרלקס עם תרופות אלו.
הומלץ ליטול כדור שינה מסוג אמביין 6 מ"ג וכן ילקלונקס 0.5 מ"ג.
**האם קיימת בעייה בנטילה במקביל.
לאור ניסיונכם מהו פרק הזמן (ממוצע)בוא השפעת נטית הציפרלקס באה לידי ביטוי
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן02/11/2012שלום רב,
חשוב מאד שתתייעץ עם הרופא המטפל בכל הקשור לנטילת תרופות. רק הרופא יוכל לתת לך תשובה מוסמכת המתבססת על מצבך הרפואי והכתרופות השונות שאתה לוקח.
ציפרלקס משפיעה כרגיל תוך מספר שבועות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לאחר פריצה לביתגילי31/10/2012
שלום,
לפני חודש פרצו לביתנו, דבר לא נגנב אולם הפורץ ניסה להתעסק בבגדיי במטרה לנגוע בי (כשבעלי בבית), לצערי לפני שלושה ימים הפורץ חזר אלינו, בדיוק באותה המתכונת.
שוב בעלי רדף אחריו, אבל הוא הצליח לברוח.
יש לי 4 ילדים, תאומות בנות 13, בנים 12, 10.
אחת הבנות, לא מצליחה לישון בלילות (עוד מהפריצה הוקדמת), חשוב לציין שהתקנו סורגים בכל הבית והחלפנו את הדלת הראשית לדלת מאסיבית יותר. האם עליי לקחת את הילדה לטיפול? האם להמתין עוד קצת והדברים יסתדרו? אני מאד משתדלת לשדר לה שאני בסדר ולא לשוחח לידה רבות על העניין. נראה לי שללא הצלחה כעת.
מה עושים?
אגב, היא ילדה שמחה וחייכנית, שלא סובלת מחרדות בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד לאחר פריצה לבית - תגובה
ד''ר אודי אורן03/11/2012לגילי שלום,
מצטער לשמוע על מה שקרה.
אם הילדה (או אמא שלה) לא מתגברות על מה שקרה אני ממליץ לפנות כבר בשבוע הקרוב לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומה (EMDR). מספר פגישות קטן ביותר יכול לאפשר לאנשים להשאיר את הארוע מאחריהם.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ וחרדותסמדי31/10/2012
שלום.אני בת 25 ולפני חודשים התחילו לי חרדות אני מרגישה שאין לי דופק. יש לי חום .סחרחורות. בחילות .עשיתי בדיקות הכל יצא תקין .וכל יום יש לי התקפים הלכתי למיון וכשהגעתי היה לי דופק גבוה מאוד לחץ דם נמוך הביאו לי כדור הרגעה. ועכשיו אני מרגישה שאני יוצאת מדעתי אין לי כוחות חייבת עזרה.....
לחץ וחרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן03/11/2012לסמדי שלום,
את סובלת מהתקפי חרדה. אני ממליץ לך לפנות בהקדם לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT) בנוסף לטיפול התרופתי שאת מקבלת.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת
קרין09/11/2012אין לי ספק שיש לי בעיית חרדות קשות והעיקרית זה חוסר השליטה בגוף וחוסר שיווי משקל שמוציא אותי מדעתי בלשון המעטה.... בנוסף גם לחץ בעיניים וחוסר פוקוס בראייה. לא השארתי רופא בעיר המצב כזה כבר כמעט שלוש שנים. יש לי שלושה ילדים קטנים שהמון פעמים שומעים ״ אמא עייפה, לא עכשיו, לא מסוגלת וכו. אני לא מעוניינת בכדורים אני רוצה מאד טיפים להחזרת האנרגיה לגוף ולייצב את הראש למה שהייתי פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סובלת - תגובה
ד''ר אודי אורן12/11/2012הי קרין,
ממליץ על פניה לטיפול פסיכולוגי ממוקד.
תוכלי למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפיםאוקסנה28/10/2012
שלום,
בת 37. יש לי בזמן אחרון חרדות שאני מרגישה שקשה לי לצאת מזה.
אפשר לקבל כמה טיפים לחרדות?
טיפים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין31/10/2012הטיפ העיקרי הוא שחרדה אינה סימן פתולוגי אלא ביטוי למצוקה נפשית הנגרמת מסיבות אובייקטיביות כלשהן. במקום להתמקד בחרדה, נסי לחשוב מה מציק לך במיוחד בזמן האחרון ועשי מאמץ לפתור את הבעיות בפועל. כדאי לך גם לשקול פנייה לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - מניסיוני, במקרים כמו שלך, די בשיחה או שתיים כדי לחולל שינוי מהותי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בטןאבי28/10/2012
אובחנתי כסובל מהפרעות חרדה (פאניקה) על רקע פחד קרדיולוגי. עברתי אקו וחוץ מדלף קל במסתם אין ממצאים חמורים (ללא הגבלה כרגע). כיום אני נוטל ציפרלקס (שבוע וחצי כבר) יחד עם קלונקס פעמיים ביום. התקפי החרדה חלפו אבל מה שקורה לפעמים זה דבר מוזר - לפתע פתאום אני חש כמו מעין פרפרים בבטן עליונה או לחץ וזה גורם לי לבהלה אדירה והבהלה ממשיכה לכיוון הזרועות לכמה שניות והכל נעלם כלא היה! האם זה הטיפול התרופתי שנלחם בהתקפי החרדה ולא נותן להם להתגבר? מה זה יכול להיות?
תחושת בטן - תגובה
ד''ר חיים היילפרין31/10/2012כן, אפשר לומר זאת. בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מאפקסורמשה27/10/2012
האם גמילה מאפקסור עלולה לגרום לחרדות ודיכאונות לתקופה מסוימת? אני לוקח במקביל גם וולבוטרין האם התרופה זאת יכולה למנוע ולעזור עם תסמיני הגמילה?
גמילה מאפקסור - תגובה
ד''ר אודי אורן27/10/2012למשה שלום,
ללא ידיעת תקופת לקיחת התרופה והמינון קשה לענות באופן מוחלט.
כעיקרון התשובה היא בהחלט "כן" וזאת גם התשובה לשאלתך השניה.
אנא פנה לרופא המטפל בך והתייעץ איתו. הרופא שמכיר אותך הוא זה שיכול לתת לך תשובה מקצועית.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסעלומת שם24/10/2012
רציתי לדעת האם זה שאני נוטלת ציפרלק 10 מ"ג יום כן ויום לא ז"א 10 מ"ג פעם ביומיים זה אמור לגרום לבעיות זיכרון וכן האם זה אמור לגרום לעייפות יתר ועוד האם זה גורם בעיות בלהגיע לאורגזמה נשית ?
ציפרלקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/10/2012הציפרלקס לא אמור לגרום לבעיות בזיכרון; הוא אכן עלול לגרום לעייפות יתר (במיוחד בשבועות הראשונים לשימוש) וכן לעיכוב בהגעה לאורגזמה. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן, כידוע לך, גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עלומת שם25/10/2012גם אם זה מינון נמוך ( 10 מ"ג יום כן יום לא ) זה אמור לגרום לבעיות בהגעה לאורגמה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/10/2012זה עשוי שלא ועלול שכן... המינון אינו הכל - קיימת שונות בין בני אדם בתגובה למינון נתון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן24/10/2012
שלום אני סובל מחרדות וסולד מהכדורים הקבועים משתמש לפעמים באלפלריד וסובל מסכרת האם הכדור סימבלטה יכול לעזור והאם מתאים גם לכבד שומני שמעתי שהוא קצת יותר חזק מציפרלקס שלקחתי חודשיים ולא עזר אני בן 37 תודה
שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/10/2012קשה להעריך בעקרון אם הסימבלטה תהיה אפקטיבית יותר מציפרלקס במקרה שלך - האפקט שונה ממטופל למטופל. לגבי הכבד השומני כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך. בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מדגיםאנונימית22/10/2012
שלום, אני בת 16 ויש לי פחד מדגים. אני פוחדת מדגים מאז שהייתי די קטנה (לא יודעת להגיד בדיוק ממתי או למה) אבל זה החמיר בשנים האחרונות ואני כבר לא מסוגלת להסתכל על דגים ואפילו על תמונות או להיות לידם. אם אני נקלעת למצב כזה אני נלחצת ומתחילה לבכות ופשוט בורחת מהמקום. יש חדר בבית שלי שיש בו אקווריום עם דגים ולא נכנסתי אליו כבר כמה חודשים... לא קרה לי איזה אירוע טראומטי שאני יכולה לחשוב עליו אז הייתי רוצה לדעת ממה זה יכול לנבוע ואם אפשר לטפל בזה כי זה כבר מפריע לי. מעדיפה לא טיפול בתרופות אבל כל דבר יתקבל בברכה(: תודה!
פחד מדגים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/10/2012הפחד שלך מדגים נובע מ...עצם ההימנעות שלך מהמפגש עם דגים! אם היית מרשה לעצמך להתקרב לדגים בהדרגה (כדי לא להילחץ מדי), היית מגלה שגם הפחד שלך נעלם בהדרגה. בכל מקרה, כדאי לך לפנות למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית כדי שיסייע לך בזה. בהצלחה!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)