מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותאני23/03/2013
הי,
בת 40 אמא לילדים.
סובלת כשנה מכאבים שונים
בדיקות תקינות פרט לשקיעת דם המעידות על דלקת ולא ידוע היכן.
לאחרונה אובחנתי כחולת פברימילגיה קלה
הסימבלטה גרמה לי לתופעות קשות והפסקתי.
מזה שנה אני סובלת מחרדות קשות, דפיקות לב, זרמים, מחנק, בכי ...
לא יודעת יותר למי לפנות? למה לפנות? מה יהיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן23/03/2013שלום,
התופעות שאת מתארת הן שילוב של קושי פיזי ונפשי.
אני ממליץ להוסיף לטיפול התרופתי גם טיפול פסיכולוגי ממוקד כמו CBT או EMDR.
לשתי השיטות יש יכולת לעזור במצבים שאת מתארת.
תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרואמה אולישלום23/03/2013
שלום,
לפני בערך שנה וחצי חוויתי תאונת דרכים, לא אני נהגתי באוטו, הייתי מאחורה והיו איתי באוטו עוד שני חברים. בזמן התאונה ואחריה לא הייתי לחוץ, הייתי אפילו רגוע.
בערך שבוע לאחר התאונה התחילו לי בחילות קלות שהתחזקו עם הזמן, ואחרי כמה זמן שלא עברו התחלתי תהליך של בדיקות.
שום בדיקה לא מצאה סיבה לבחילות שלי, ובמשך שנה שלמה עברתי המון בדיקות ורופאים ואף אחד לא מצא את הסיבה. במהלך הזמן הזה רק התחלתי יותר ויותר לחשוש לבריאות שלי, הבחילות גם התחזקו ולא היה תאבון, ירדתי המון במשקל, נסגרתי יותר בבית, התחלתי נורא לפחד מכל דבר, והתחלתי גם להרגיש פחות טוב. כאבי צאוור וגב. הרגשתי נורא עצבני ומתוח, הרגשתי שכל זה נורא ולא אמיתי, לא מצליח להתרכז לחשוב כמו שצריך עייפות נוראה.
אחרי בערך שנה הגעתי לפסיכיאטר, הוא אמר שמה שקרה זה כנראה שהתאונה יצרה אצלי טראומה, והגוף ניסע להוציא את התחושות האלה דרך הבחילה.
ואז הותחל טיפול עם 10 מילגרם ציפרלקס.
היום המצב שלי הרבה יותר טוב, הבחילות עברו אני פחות מתוח ועצבני, אבל עדיין יש תחושה שכל זה לא אמיתי זה נראה לי מאוד מוזר הכל, אני עדיין נורא דואג לבריאות שלי וכל דבר קטן ישר גורם לי להלחץ ולהכנס לפורומים רפואיים ולבדוק מה לא בסדר.
נורא קשה לי להשתחרר מכל מה שעבר עליי בשנה האחרונה הזאת, ואני מרגיש שזה לא נותן לי להתקדם ומעציב אותי נורא. אני מספר את כל התחושות האלה לפסיכיאטר, אבל אני עדיין לא מרגיש שהוא מצליח לעזור לי ממש.
מה אפשר לעשות עם כל זה ? למי לפנות?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טרואמה אולי - תגובה
עברת טראומה ואתה סובל מתגובה פוסט טראומטית גופנית. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומה בשם EMDR, שבסבירות גבוהה יוכל לעזור לך במהירות יחסית.
תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה! שאלה
שלום23/03/2013האם זה באמת הגיוני שהבחילות זה מהטראומה ? ומה הכוונה שאני חווה פוסט טרואמה גופנית? חוץ מזה אני מאז פוחד מכל דבר שיש בו חוסר וודאות, שלאט לאט לאט זה עובר ממש לאט. למשל לנסוע ליומיים מחוץ לבית , ללכת למסיבות ועוד, האם השיטה הזאת גם עוזרת לזה? ומה בעיקרון עושים בטיפול הזה?
תודה רבה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה על התשובה! שאלה - תגובה
פוסט טראומה גופנית היא תגובה שעיקרה גופני/סומטי לחוויה טראומטית/קשה/מפחידה. הרבה פעמים היא מלווה גם בתופעות נפשיות (חרדות וכו), אך לא תמיד.
איני יודע אם זה הגיוני, אבל מכיוון שעברת הרבה בדיקות גופניות ללא ממצאים, והתופעה החלה אחרי התאונה, איני חושב שיש הסבר הגיוני אחר.
ידוע כי ככל שנותנים לתגובות פוסט טראומטיות להישאר ללא טיפול כך הן הולכות ומתרחבות בחייו של האדם לתחומים נוספים. נראה לי כי זה מה שקורה גם אצלך.
ל-EMDR יש את היכולת לעזור במגוון התופעות שהזכרת.
תוכל לקרוא על השיטה באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלום23/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
תודה24/03/2013תודה רבה. רק שאלה אחרונה.
בערך חודשיים אחרי התאונה התחילו לי קצת כאבי צוואר והוא היה תפוס לאט לאט זה יותר התעצם. הייתי אצל כמה מטפלים- פיזיותרפיסטים וכירופרקטים ועד היום זה לא עבר ואף אחד לא הצליח לעזור . יכול להיות שזה גם משהו רגשי שקשור לטראומה ובגלל זה לא משתחרר למרות הטיפולים וטיפול פסיכולוגי מתאים יפתור את זה?
סליחה על כל ההודעות ותודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה אחרונה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/03/2013אתה מתאר את אחד התסמינים השכיחים ביותר לפגיעה מתאונת דרכים, הנובע בד"כ מ"צליפת שוט" או whiplash - תוכל לקרוא על זה יותר בחיפוש בגוגל - שגורמת להתכווצות ספאסטית של שרירי הצוואר שאינה משתחררת לגמרי. ההתערבות המומלצת כוללת הן טיפול פיזי (פיזיותרפיה וכד') והן טיפול פסיכולוגי. כדאי שתדע שכל הטיפולים, כולל הטיפול הפסיכולוגי, אמורים להינתן לך חינם (על חשבון חברת הביטוח), בכפוף לקשר שיש לממצאים הרפואיים ולתאונת הדרכים. בתהליך מעורב בד"כ עורך דין מטעמך שמציג לביהמ"ש את רשימות הטיפול של הפסיכולוג ותעודות רפואיות אחרות, כמו סיכום מחדר מיון, כבסיס למינוי מומחים בתחומים השונים (אורתופדיה, פסיכיאטריה וכד') ואלה קובעים את אחוזי הנכות המגיעים לך (ובשורה התחתונה, כמה כסף תקבל כפיצוי) והחזר על ההוצאות הרפואיות (כולל טיפול פסיכולוגי באופן פרטי). צור איתי קשר אם יש לך שאלות נוספות בעניין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך כסף
שלום26/03/2013אין שום רצון לקבל כסף חזרה.
אני רק רוצה לדעת האם יש קשר בין הצוואר והגב התפוסים לטרואמה.
כי הייתי כבר אצל כמה אורטופדים כירופרקטים ופיזיותרפיסים, כולם אמרו שאני רק תפוס וחוץ מזה הכל בסדר, ואף אחד לא הצליח לעזור.
אז השאלה האם החסימה היא גם קשורה לטרואמה ובגלל זה זה לא עובר?
כסף לא שאלה פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא צריך כסף - תגובה
ד''ר חיים היילפרין26/03/2013במילה אחת כן, והתייחסתי כבר לשאלתך בפירוט המתבקש לעיל. ואם אינך צריך כסף (אפילו לא לכיסוי הוצאות טיפול פסיכולוגי באופן פרטי) - אשריך וטוב לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
שלום28/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגה לחייל הסובל מחרדהא22/03/2013
שלום,
אני מעוניין להתחיל כעת בתהליך של הוצאת רישיון נהיגה.
אני חייל בשרות סדיר.סובל מהפרעת חרדה,שבגללה אני מטופל בלוסטרל ואצל פסיכולוג,התרופות מנופקות לי ע"י הצבא.בעבר טופלתי על ידי רסיטל.
היחידה שלי עברה לפני כשנה למיקור חוץ רפואי,כך שרופא המשפחה שלי הוא בקופ"ח,והוא מכיר שאני מטופל פסיכיאטרית.עם זאת,ברישומים הצבאיים אין אזכור לזה.
הבנתי שחיילים פטורים מבדיקה רפואית שבטופס,ויכולים לצרף אישור מקצין העיר.
האם אוכל "לעקוף" כך את הדיווח על הטיפול הפסיכיאטרי,ולהביא רק אישור מקצין העיר? או שעלי בכל מקרה לדווח על זה בסעיף "הצהרת מבקש הבדיקה",למשל?
אציין שזה חשוב לי במיוחד,לאור העובדה שאני אמור להספיק להוציא רישיון עד סוף ספטמבר,כדי להספיק להגיש תביעה לגמלת ניידות עבור אבי,לפני שיגיע לגיל 67. כך שאני מעוניין לקצר את תהליכי ההמתנה כמה שאפשר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רישיון נהיגה לחייל הסובל מחרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/03/2013אתה יכול לנסות להגיש את האישור מקצין העיר במקום אישור קופת החולים אך מצופה ממך לדווח על הפרעת החרדה והטיפול שאתה מקבל בהצהרת המבקש. עליך לדעת עם זאת שהפרעות חרדה ו/או השימוש בתרופות כמו לוסטרל שכיחים למדי וכלשעצמם אינם מהווים עילה לפסילת רישיון נהיגה כך שאי הדיווח עלול לסבך אותך יותר מאשר דיווח כן. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ושאלה נוספת
א23/03/2013האם ניתן לזרז את התהליך מול המכון הרפואי לבטיחות דרכים,לאור העובדה שאני מוגבל מאוד בזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה,ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר חיים היילפרין23/03/2013יתכן, אך את זה תצטרך לבקש ישירות מהם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מטראומה של אונסשירה20/03/2013
שלום רב
מה הגישה הטובה ביותר לטיפול לדעתך?
האם רק PE? האם טיפול CBT? האם טיפול דינמי וCBT משולב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלמה מטראומה של אונס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/03/2013טראומה מאונס היא חוויה מורכבת וכלים (כמו PE) ואפילו גישות (כמו CBT או שילוב דינמי ו-CBT) כשלעצמם אינם מבטיחים טיפול אופטימאלי - מיומנות המטפל, איכות הקשר הטיפולי והתאמת ההתערבות לצרכי המטופל חשובים לא פחות. המטפל המיומן משלב אלמנטים דינמיים, קוגניטיבים-התנהגותיים ואחרים להתערבות מיטבית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
החלמה מטראומה של אונס - תגובה
ד''ר אודי אורן22/03/2013לשירה שלום,
שני הטיפולים המומלצים לטיפול באנשים שחוו טראומה הם EMDR ו-CBT ממוקד טראומה (ש-PE הוא אחד מענפיו). כמובן שהמרכיבים של איכות המטפל והקשר הטיפולי חשובים גם הם.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי דיכאוניות זה חרטהrugh19/03/2013
מגיל צעיר אני סובל מהפרעות חרדה ודיכאון. ניסית פבוקסיל פריזמה ציפרלקס ואפקסור.
כולם במינונים גבוהים ולאורך זמן. אך אף אחד מהם לא עזר לי אפילו קצת. מלבד תופעות לוואי. צריך לעשות מחקר אובייקטיבי לא מטעם חברות התרופות ולראות על כמה אנשים באמת התרופות משפיעות. אני מוכן להתערב שיש מלא אנשים שלוקחים את זה מבלי לדעת שהתרופה לא עושה להם כלום. ויש רק אפקט פלצבו. אני דיכאוני וחרדתי מילדות וזה בטבע שלי שום תרופה לא יכולה לשנות את הטבע של הבן אדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופות אנטי דיכאוניות זה חרטה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין20/03/2013אתה צודק לגמרי בעניין אחד - תרופה לא יכולה לשנות את הטבע של הבן אדם; אבל טיפול צמיחתי בוודאי יכול - אדם יכול "ללדת את עצמו מחדש" בטיפול הולם! אני מטפל יום יום באנשים הסובלים מדיכאון וחרדה, גם מילדות, ורובם "יוצאים מזה" לצמיתות וללא כל טיפול תרופתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול - תדירותשירה18/03/2013
ערב טוב
לפני 3 חודשים התחלתי טיפול CBT בעקבות טראומה מינית ממושכת בעברי. כתוצאה מהטראומה אני סובלת מדיכאון וחרדה.
בעתיד, כאשר ארגיש בנוח ואצור קשר של אמון עם המטפלת שלי אעבור PE (חשיפה).
הבעיה היא שמאוד קשה לי ליצור קשר של אמון וביטחון כאשר אני נפגשת עם המטפלת שלי אחת לשבוע ל 50 דקות. ההמתנה לימי חמישי (היום הקבוע שלנו) מייסרת אותי ומורטת עצבים.
לקח לי 9 שנים לאזור אומץ ולהחליט שאני צריכה ורוצה לעבור טיפול. 9 שנים של סבל ושתיקה. אני מרגישה שאני זקוקה לטיפול יותר אינטנסיבי. רוצה כבר "לשחרר" ולדבר על זה (למרות הפחד, האימה והחרדה).
מה ניתן לעשות? אני מרגישה שהחיים שלי קפאו בהמתנה למפגש השבועי. האם יש הגיון בדברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול - תדירות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין20/03/2013מובן מאליו שיש הגיון בדברייך וישנן דרכים רבות להפוך את הטיפול לאינטנסיבי יותר. את יכולה להיפגש עם המטפלת שלך ליותר משעה/ פעם בשבוע (אולי בהנחה גדולה יותר, כדי לאפשר זאת כלכלית); אתן יכולות להקדיש יותר זמן לשחרר ולדבר על זה כבר עכשיו ע"ח "הטיפול הפורמאלי"; את יכולה להרחיב את מעגל יודעי הדבר אל מעבר לפסיכולוגית, לאחות או חברה טובה וכד', איתן תוכלי לדבר על זה ככל שתרצי; את יכולה "לדבר" ליומן ולכתוב את הקורות אותך בפרוטרוט (לצרכי "שחרור" בשלב זה, ללא קשר לקשת האפשרויות לשימוש בתיעוד הזה בעתיד) וכד'. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר היילפריןורד10/03/2013
שלום,תודה על התשובה,רציתי לשאול האם במצבי "המסובך" כדאי לשקול אשפוז ,בדקתי שבבי"ח "שיבא" קיימת מחלקה שמטפלת באבחנות כמו שלי "panic disorder"ודיכאון,הטיפול משולב ויעיל :תרופתי וטיפול ב CBT ּ+פסיכולוג. אני לא מסתדרת לבד, לא יכולה לנסוע באוטובוסים,לא יכולה להיות לבד,כל הזמן חושבת על ההתקף הבאה שמלווה בקוצר נשימה,פחד גדול ו TACHYCARDIA (לפעמים עד 150) ,החיים שלי זה פשוט סיוט אחד גדול. אני מחפשת פתרון!!!! מאוד קשה להמשיך ככה. אודה לך על המלצה.
יום טוב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לד"ר היילפרין - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/03/2013איני יכול להמליץ בפורום על גופים ספציפיים, אם כי התכנית שאת מתארת מדברת בעד עצמה ועשויה בהחלט לעזור לך. עם זאת, הפרעת חרדה (גם קשה כפי שאת מתארת) אינה מחייבת אשפוז ומניסיוני ניתן לטפל בה ברוב המקרים גם ללא טיפול תרופתי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חוזר בpaxxetורד08/03/2013
שלום , רציתי לברר האם טיפול חוזר בpaxxet (אחרי הפסקה של 4חודשים) נחשב טיפול "מחדש" או תקופת המתנה לשיפור במצב שונה מפעם הראשונה,היתי מטופלת במשך של שנתיים ואחרי שיפור משמאותי הפסקתי את הטיפול בגלל תופאות לוואי: עליתי במשקל 15 ק"ג והיו לי הפרעות שינה. נכון להיום אני מרגישה זוועה!!!!!!! אני כל הזמן בחרדה ,סובלת מהתקפי פניקה קשים,בנוסך נכמסתי לדיכאון עקב ה"חזרה "של המצב אני מחפסת מקום שאפשר לקבל טיפול ב CBT
ממתינה לתגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול חוזר בpaxxet - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/03/2013לאחר הפסקה של ארבעה חודשים את מתחילה את הטיפול התרופתי מחדש, על כל המשתמע מכך. כפי שוודאי קראת בתשובתי לשאלה קודמת, הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. את יכולה למצוא מטפל CBT דרך אתר איט"ה (הקלידי "איט"ה" בגוגל) או צרי איתי קשר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על לוריווןיוסי06/03/2013
כמה ימים ברצף מותר לקחת את התרופה עד שהיא ממכרת? ומה עושים אם לקחתי אותה פעמים אבל לא הרגשתי שהיא מספיק עזרה לי וההשפעה שלה לא מספיקה ועדיין יש התקפי חרדה מאוד קשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על לוריוון - תגובה
ד''ר חיים היילפרין07/03/2013ניתן לקחת לוריוון מספר שבועות במינון המתווה ללא חשש להתמכרות. בכל מקרה, אתה אמור לקחת את התרופה רק בהוראת הרופא המטפל המכיר היטב אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך, ויכול לענות על חלקה השני של שאלתך לגופו של עניין.
באופן כללי, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. לצערי תרופות אלה ניתנות באופן חופשי ע"י רופאי משפחה, להם ידע מוגבל מאד, יחסית, בטיפול נפשי. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כשלך די במספר פגישות לשפר משמעותית את המצב ללא כל צורך בטיפול תרופתי. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקצוצים באזור המפשעה ואי נוחותיוסי06/03/2013
שלום אני סובל מדכאון וחרדות האם תופעה כמו עיקצוצים בגוף ובמפשעה וגזים והרגשת אי נוחות שכזו יכולים לנבוע מהמצב הנפשי הזה אני זוכר גם שהתופעה החלה בזמן המשבר הנפשי שחוויתי ואם כן איזה סוג טיפול יכול לעזור לבעיות מסוג זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עיקצוצים באזור המפשעה ואי נוחות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין07/03/2013כן, התופעות שאתה מתאר עשויות לנבוע ממצוקה נפשית. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על Emdrאמיר04/03/2013
קראתי שאחת האפשרויות הטכניות היא ה"טאפינג" טיופוף על למשל הברכיים.או למשל לחיצות לסירוגין על כדור גומי.
האם לצורך כך גם ישמוש באופני כושר משיגים את אותה תוצאה עקב שימוש לסירוגין בימין שמאל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עוד שאלה על Emdr - תגובה
ד''ר אודי אורן05/03/2013לשון שלום,
רעיון מעניין. יכול להיות שכן.
אין מחקר על כך.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לרעיון
עמוס10/03/2013מעבר לכך שזה באמת עובד על ימין ושמאל לסירוגין ,בספרו של דיויד סרון-שרייבר "ללא פרוייד וללא פרוזאק" כפי שציינת הוא גם כתב ארוכות על נושא אופני הכושר והוא כתב על יעילותם הרבה והלא מובנת לנפש האדם היכן שהרבה סוגי טיפולים לא צלחו.הוא כתב שיש על יעילות אופני הכושר מחקרים רבים על כך שהם תורמים רבות לנפש האדם ולדבריו מחקרים על אותם מחקרים והוא ממליץ על כך בחום רב.
הקווים הדומים מעבר למה שכבבר העליתי (לחיצה כנראה על העקבים בימין ושמאל לסירוגין) יש להבדיל מאופניים רגילים כאן יש הקפדה על העלאה מתונה מאוד של הדופק ומעבר לפעילות (וסיוע לתקינות פעילות הלב) יש מצב של התבוננות ללא התערבות במחשבות (ורגשות) שעולות ייתכן תוך כדי עיבודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסבר לרעיון - תגובה
ד''ר אודי אורן10/03/2013לשון
תודה רבה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EMDRאמיר04/03/2013
שלום,אבקש לשאול האם יש ספר בעברית על EMDR.
בנוסף ,האם ניתן להשיג חומר כתוב על טכניקת הEMDR? כיצד למשל טכנית מיישמים ומבצעים אותה וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
EMDR - תגובה
ד''ר אודי אורן05/03/2013לשון שלום,
אין ספר בעברית על EMDR. יש פרקים בספר של דיויד סרון-שרייבר "ללא פרוייד וללא פרוזאק". כמו כן תוכל לקרוא באתר העמותה הישראלית ל-EMDR ובאתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מקלונקסגידי03/03/2013
אם מישהו לקח במשך תקופה ממושכת כדור נגד חרדה כמו קלונקס.
רציתי לשאול מהם הדרכים לגמילה מקלונקס ובמה זה כרוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה מקלונקס - תגובה
ד''ר אודי אורן05/03/2013שלום גידי,
ממליץ לך להתייעץ עם רופא ולעשות את התהליך תחת פיקוח רפואי.
תהליך גמילה הוא ראשית כל תהליך.
משמע, הגמילה היא איטית כדי לא לגרום לתגובות קשות של הגוף.
בכל מקרה סביר להניח שתרגיש קושי מסויים.
ממליץ לך להעזר גם בטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רישיון נהיגהקובי03/03/2013
היי שלום רב...
לא מזמן הוצאתי טופס ירוק לרישיון נהיגה על רכב רגיל...
כמובן שעשיתי בדיקות עיניים והכל יצא תקין...
בעבר לקחתי תרופות כנגד חרדה ודיכאון כיום אני יציב ומתפקד...
הרופא סימן בטופס בעיה של OCD וADD יש לי בעית קשב בנוסף....
והוא סימן (לא) לשאלה שצוינה בטופס אם לדעתו צריך לעבור אבחון במשרד הבריאות...
העם זה אומר שאני כבר יכול להתחיל לקחת מורה לשיעורי נהיגה...??
או שמה עליי לבדוק זאת במשרד הרישוי??
תודה על תשובתך מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רישיון נהיגה - תגובה
ד''ר אודי אורן05/03/2013לקובי שלום,
איני יודע את התשובה.
משרד הרישוי יוכל לענות לך.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה?גבי25/02/2013
שלום ,
ביום שני האחרון חוויתי כאב ראש שהלך והתגבר ואחריו גם בחילה והקאות , זה חלף לאחר שינה . ביום שאחרי הרגשתי כאב ראש חלש ותחושת חולשה בידיים וברגליים שנמשכים כבר כמה ימים , כמו כן הופיע בחילה כל היום ללא הקאה . חוויתי גם התקף חרדה שכלל רעידות , הזעה , דופק מהיר וכו'. אני דואג מאוד למצב הגופני והבריאותי שלי ותמיד פוחד ממחלות ותסמינים שונים .יכול להיות שהסיבה לתופעות הפיזיות היא החרדה והמתח שאני נמצא בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה? - תגובה
ד''ר אודי אורן25/02/2013לגבי שלום,
ממליץ לך לבקר אצל הרופא שלך כדי לוודא שאתה בריא.
בהנחה שאתה בריא מדובר בסימפטומים קלאסים של חרדה ומתח.
העובדה שאתה מודאג באופן קבוע רק מחזקת את ההנחה שמדובר בתופעות חרדה.
ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR.
תוכל למצוא מטפלי EMDR דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהוי התקף חרדה
מכון CBT26/02/2013בוקר טוב,
פרעת פאניקה מלווה בהתקפים קשים של פחד ואימה במהלכם סובל האדם מתופעות פיזיות שונות. בין התופעות הנפוצות יותר ניתן למנות קשיי נשימה, הזעה קיצונית בכל מיני אזורים בגוף, קשיים בנשימה עד תחושת חנק של ממש, רעידות בלתי נשלטות וצמרמורות, סחרחורת ודפיקות לב מואצות ועוד. ניתן לראות שכל אחד מהסימפטומים הפיזיים הללו יכול להיחשב לסכנה בריאותית ואף לאיום על החיים ובכך להחמיר את התופעה ואת תדירות ההתקפים (במציאות מקרי מוות בשל התקף חרדה הם נדירים ביותר).
למרות שבשנים האחרונים חלה עליה קלה בשכיחות ההפרעה, עדיין מדובר על אחוזים בודדים מהאוכלוסייה הסובלים ממנה (כ-3% במחקרים אחרונים, מתוכם פי 2 נשים מגברים).
ראשית חשוב לומר שישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.
ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.
הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי [/a](CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:
טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.
הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)