מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה ממקומות הומים אצל ילדה בת 3נטלי25/02/2013
שלום הבת שלי בת 3 בעבר הייתי לוקחת אותה לארועים וימי הולדת והיא לא הייתה מפחדדת בחודש דצמבר האחרון לקחתי אותה לחתונה וכאשר נכנסנו לארוע היא התחילה לרעוד ולהקיא והתחננה שאקח אותה הביתה כך עשה לי עוד ארוע לאחר חודש ואתמול לקחתי אותה ליום הולדת של חברה היו מלא ילדים ואיך שנכנסנו למקום היא התחילה לרעוד בצורה מפחידה ולהקיא ניסיתי להסביר לה שאני איתה ואני שומרת עליה וכולם זה חברים שלנו אבל היא לא מוכנה בשום פנים ואופן אודה מאוד אם תעזרו לי להתמודד עם הבעיה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ממקומות הומים אצל ילדה בת 3 - תגובה
ד''ר אודי אורן25/02/2013לנטלי שלום,
לא ברור מה קרה לבת שלך אבל ברור שהיא נבהלה ממשהו ומגיבה בתופעות חרדה.
אני ממליץ לדבר איתה על מה שקרה, לברר מה הבהיל אותה ולהסביר.
אני ממליץ לדבר איתה על כך שלפעמים דברים מבהילים אבל את איתה ואת תטפלי בכל בעיה שתעלה.
מציע לחשוף אותה לדברים שמלחיצים אותה מרחוק ולהרגיע אותה.
אם כל זה לא עובד כדאי לפנות למטפל CBT או EMDR המתמחה בילדים. אני מעריך שמספר פגישות קטן ביותר יפתור את הבעיה.
תוכלי למצוא מטפלים כאלו באתר אי"טה ובאתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלבני22/02/2013
שלום
זה יהיה קצת ארוך, אני מתנצל מראש. אבל זה חשוב להבנת התמונה, ואעריך את סבלנותך.
בן 38 מזה לא מעט שנים אני סובל מחרדה ברמה כזו או אחרת
לפעמים גם התקפי פאניקה.
לפני מספר חודשים החלטתי ללכת על טיפול תרופתי, ופניתי לרופא משפחה.
הוא נתן לי לוסטרל 100 מ"ג, עם חצי מ"ג ריספונד (הוא טען שזה מחזק את השפעת הלוסטרל)
כמו כן, קיבלתי מירו במינון של 15 מ"ג לפי הצורך, בגלל הפרעות שינה.
בהמשך, לאור העובדה שלא היה שינוי משמעותי במצב הרוח, הוסף לי למיטקטל בהדרגה, עד למינון של 150 200 מ"ג.
מאחר ולא ראיתי שינוי מהלמיטקל, בהסכמת הרופא הפסקתי (בהדרגה כמובן)
ובמקום זה הרופא המליץ להעלות את המינון של הלוסטרל ל 200.
בנתיים עליתי ל 150.
כמה שאלות יש לי, ואודה לך על המענה
א. האם מקובל לשלב ריספונד למטרת חיזוק ללוסטרל ?
ב. האם 200 מ"ג לוסטרל זה מומלץ ?
ג. אני לא בטוח שהמסקנה שלי אובייקטיבית, אבל הרגשתי שמאז שעליתי ל 150, גם לא ראיתי שינוי, אך בעיקר אני מרגיש הפרעות יותר בשינה.
האם העלאת מינון יכולה לגרום לזה ?
ד. מדי פעם יש לי התקפי רעד ודופק, אני שם לב לזה בעיקר כשאני במיטה. זה לא קשור למחשבות באותן רגעים. האם זה קשור לתרופות ? האם זה סימפטום של חרדה ? או יכול להיות בעיה רפואית ? (קראתי בעבר על מחלה ביותרת הכליה שיכולה לגרום לתופעות כאלו ולחרדה)
יש לציין שהחרדה עדיין מלווה אותי ברמה כזו או אחרת, ואתמול לראשונה אחרי הרבה זמן היה לי משהו שהזכיר קצת התקף פאניקה.
בין השאר אני מתלבט אם להעלות ל 200, או אולי כדאי לחשוב על תרופה אחרת ? (יש עוד תרופות מאותה קבוצה ssri למשל סרקוסט ואחרים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוסטרל - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/02/2013א. לא מקובל (שכיח) אבל גם לא נדיר. לא אוכל להתייחס להחלטה הספציפית מבלי להכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך לעומק.
ב. 200 מ"ג זה המינון המרבי שמקובל לתת. אין לי מספיק מידע כאמור להמליץ לגופו של עניין.
ג. כן. יתכן.
ד. קרוב לוודאי שמדובר בתסמיני חרדה.
באופן כללי, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בדיכאון ו/או חרדה. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. לצערי תרופות אלה ניתנות באופן חופשי ע"י רופאי משפחה, להם ידע מוגבל מאד, יחסית, בטיפול נפשי. הטיפול המומלץ בחרדה ודיכאון הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כשלך די במספר פגישות לשפר משמעותית את המצב ללא כל צורך בטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגעתי למסקנהניקול20/02/2013
כבר חמש עשרה שנה שאני סובלת מאגורפוביה יש תקופות יותר טובות ויש נפילות
הגעתי למסקנה שכל פעם (כולל הפעם הראשונה שהכל התחיל,שהשתחררתי מהצבא) מתחילות כשאני עומדת לפניי הגשמה עצמית והגשמת השאיפות שלי החרדה חוזרת בגדול
מה עושים עם זה?
איך משתחררים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הגעתי למסקנה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/02/2013זה די טבעי שהחרדה "חוזרת בגדול" כשאת מתקרבת להגשמת שאיפותייך מאחר ותסמיני החרדה אינם אלא ביטוי ללחץ ולהתרגשות הכרוכים בהגשמת השאיפות. כל מה שאת צריכה כדי "להשתחרר מזה" זה לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדהיניב19/02/2013
בן 39 נשוי+2,
עברתי התקף חרדה לפני כ- חודשיים כנראה בשל לקיחת תרופה לא מתאימה "אסטו" באותו יום שלקחתי את הכדור הראשון זה קרה לי. מאז יש לי תגובות משנה של רעידות בשרירים במקומות שונים בגוף,
אנני מרגיש חרדה. אך אני לא מרגיש בנוח ואני לא משוחרר.
עושה ספורט כדי להשתחרר.
מה עוד מומלץ לעשות ?.
אגב-אתם צודקים בכך שכדורים לא פותרים את הבעיה. הם רק דוחים אותה לכמה שעות, מכדור לכדור. לכן אני לא משתמש כלל בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקף חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן19/02/2013ליניב שלום,
ממליץ לך להמשיך בפעילות ספורטיבית, להוסיף תרגילי הרפיה יומיים, ובמידת הצורך מספר פגישות עם מטפל המתמחה ב-CBT או EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
יניב20/02/2013מהן הדברים שציית- בעיברית.
הייתי אצל פסיכולוג קוגנטיבי, וזה עשה לי רע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן20/02/2013הי יניב,
כנס בבקשה לאתר המרכז הישראלי ל-EMDR
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
מכון CBT21/02/2013היי יניב בוקר טוב,
טיפול CBT הוא אכן הטיפול המומלץ עבור התקפי חרדה.
ישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.
ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.
הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:
טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.
הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של אי נוחות ותופעות מוזרותנדב19/02/2013
שלום רב, אני סטודנט בן 28 , בשנתיים האחרונות יש לי דבר מוזר שממש מפריע לי לנהל אורך חיים תקין, כשאני יושב ליד בחורות חדשות שאיני מכיר או בכיתה שיושבים מאחורי אנשים או בעבודה שיש ליד אנשים חדשים או שאני מתבייש מהם, אני מרגיש שאני לא יכול לשבת ואני חייב לעמוד כי אם אמשיך לשבת ארגיש שיוצאים לי גזים, ובעצם לא יוצא לי כלום! לכן הפסקתי ללכת ללימודים כי איני יכול לשבת בשיעורים, ואני לא יכול ללמוד ליד בחורות כי יש לי את התופעה המוזרה הזו שאני לא יכול לשבת לידן כי אני מרגיש שיוצא לי גזים ואני מחזיק כאילו שלא יצאו הגזים אבל בעצם אין לי כלום, איך אני פותר את הבעיה הזו..? מה זה בכלל..? ניסיתי לא לחשוב על זה שאני יושב ליד אנשים אבל זה פשוט לא קורה אני כל הזמן חושב על זה ואז לא יכול לשבת וחייב לעמוד או לצאת החוצה. אשמח אם תגידו לי מה זה ואיך אפשר לפתור את זה, תודה מראש,
נדב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרגשה של אי נוחות ותופעות מוזרות - תגובה
ד''ר אודי אורן19/02/2013לנדב שלום,
אתה סובל מתופעת חרדה מוכרת.
ההמלצה הראשונה שלי היא שתחליט ש"מה שיהיה יהיה" ותתן לגוף שלך לעשות את מה שהוא צריך לעשות. מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות?!
בנוסף אני ממליץ לך - כשאתה חש את הקושי - לדבר עם עצמך ולהזכיר לעצמך את מה שאתה כבר יודע על התופעה, ולנשום באופן רגוע עד שהתופעה חולפת. זה יהיה קשה בהתחלה, אבל אם תצליח להמתין כמה דקות, זה יחלוף.
אם זה לא יעבוד לבד, אני ממליץ לך לפנות למטפל CBT או מטפל EMDR לקבלת עזרה ממוקדת וקצרה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מציפרלקסאופיר13/02/2013
שלום רב,
כבר למעלה משנה שאני מטופל בציפרלקס עקב תסמונת חרדה כללית. מאחר והגורמים לחרדה פסקו החלטתי להפסיק את הטיפול, אך עשיתי זאת ללא התייעצות וזאת לפני כחודש וחצי. אני מודע כי לא עשיתי את המעשה הנבון ביותר אך לא הייתי מודע לתופעות גמילה. מספר ימים לאחר ההפסקה הופיעו לי מדי פעם צמרמורות בראש שהחלו לפחות עם הזמן. הן בדרך כלל קורות בתנועה של הראש ובשינויי טמפרטורה כמו קור. עתה הצמרמורות עדיין קיימות אך קורות במקרים מעטים במהלך היום. תופעה זו לא מציקה לי כל עוד אדע שהיא אכן זמנית וחולפת.
ברצוני לדעת האם אכן תופעות הגמילה חולפות, מתי אני יכול לצפות לכך והאם בכל זאת רצוי שאראה רופא/פסיכיאטר. באופן כללי, מצבי הבריאותי והנפשי טוב ואינני זקוק לסיוע מלבד הצמרמורות.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה מציפרלקס - תגובה
ד''ר אודי אורן14/02/2013לאופיר שלום,
בסבירות גבוהה מאד מדובר בתופעת גמילה, וככזו היא תחלוף.
אם זה ימשיך אני ממליץ שתפנה לפסיכיאטר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לסירוגין שקשורה בקרינה ובריאותמיכל12/02/2013
בוקר טוב,
מאז שנולדו ילדיי לפני כ- 10 שנים התחלתי לסבול מחרדות. תופעה שלא הייתה מוכרת לי כלל לפני!. כל החרדות קשורות קשר ישיר לקרינות מגורמים שונים והסכנה לבריאות יקיריי ולי. חיי מתנהלים "רגיל.."כאשר כל פעם שמופיעה איזו כתבה שקשורה לקרינה ונזק עתידי ושאני נזכרת שאחד מילדיי או שאני נחשפנו לזה בעבר אני חווה התקף חרדה בעוצמה שונה. עד היום "הצלחתי" להוציא את עצמי מהקפים כאלה על ידי זה שאני ממש מדברת לעצמי ו"מכריחה" את עצמי להרגע. לא נעזרתי בכדורים מכל סוג אבל אני מרגישה כמה חיי מופרעים בגלל זה וכמה השתניתי..מאדם שמח ללא חרדות שזורם ונהנה עם החיים הפכתי להיות חרדתית. כל דבר שאין לי עליו שליטה גורר לחץ, תחושה של חום בפנים ובגוף, דופק לב מואץ, חרדה.., בכל פעם שאני נכנסת לווינט אני בלחץ פן אתקל בכתבה שקשורה לאררועים מהעבר בו נחשפתי לקרינות שונות . יש בי בנוסף ייסורי מצפון על התנהגותי בעבר בו לא הייתי זהירה ופעלתי בטפשות כשהייתי בהריוני הראשון..עברו 10 שנים בתי ברוך השם נולדה בריאה ומקסימה ואני עדיין חווה רגשות אשם שברור לי רציונאלית שלא יכולתי לדעת מזה בדיעבד ואני עדיין כועסת על עצמי שלו היה לי את השכל שיש לי היום והבגרות לא הייתי נוהגת כך בזמן ההריון.., בקיצור..חיי רווים חרדה מסוג אחד בעיקר..,
אני רוצה כל כך סוף סוף לטפל בזה אבל שיטה של להציף את זה מלחיצה אותי מאד!, אשמח לשמוע דעתכם בנושא. אשמח לייעוץ והכוונה למי לפנות באיזור פתח תקווה לקבלת טיפול..דבר שמעולם לא עשיתי בעבר.
בברכה, נוגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה לסירוגין שקשורה בקרינה ובריאות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/02/2013די טבעי שתתחילי עם החרדות (שהן למעשה לא יותר מביטוי למצוקה נפשית) עם הולדת ילדייך והאחריות העצומה (והלחץ) שבאה איתם. והחרדה הספציפית מקרינה משמשת עבורך לא יותר מ"מוקד נוח" להבעת דאגותייך. איני יודע מאיפה הבנת שהטיפול אמור "להציף" משהו - הטיפול רק יסייע לך להיפטר מהחרדות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. לצערי כמדיניות, איני יכול להמליץ בפורום על מטפלים ספציפיים בפתח תקווה ובכלל. צרי איתי קשר אם תרצי שאעשה זאת בטלפון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס ירוקקובי06/02/2013
שלום רב....
הוצאתי לא מזמן טופס ירוק לרישיון על רכב....
בעבר נטלתי תרופות פסיכיאטריות האבחנה שלי הייתה חרדה חברתית ודיכאון...
ללא כל חשש להפרעת אישיות או פסיכוזה...יש לי גם בעית קשב וריכוז ADHD אני נוטל ריטלין....
רופא המשפחה בקופת החולים יודע והכניס את כל המידע למערכת....
כיום מצבי טוב מאד אני עובד ומתפקד...
האם זה עלול להוות בעיה? אני אצטרך לעבור בדיקות במשרד הבריאות?
ואם כן איך מתבצע כל התהליך?
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טופס ירוק - תגובה
ד''ר חיים היילפרין07/02/2013היסטוריה של לקיחת תרופות נוגדות דיכאון או חרדה וכן ריטלין לא מונעת בעקרון קבלת רישיון נהיגה. עם זאת, יתכן ותוזמן לבדיקה נוספת ברח. הארבעה בת"א. הבדיקה כוללת, בשלב ראשון, ראיון עם פסיכולוג; ענה בכנות על שאלותיו ויש סיכוי טוב, לפי תיאורך, שתעבור את הראיון ללא בעיה והבדיקה תסתיים בזה. בתום הראיון יתכן ותתבקש לעבור גם מבחן פסיכולוגי אחד או יותר בכתב. לעיתים מעלה הבדיקה שהנבדק אינו כשיר נפשית לנהוג ברכב או שמה סייגים לרישיון, אך כאמור אני איני רואה בעיה במקרה שלך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס וגלולותגל06/02/2013
שלום, אני לוקחת פעם במספר שבועות באופן חד פעמי חצי כדור קלונקס 0.5 מ"ג.
בנוסף, אני לוקחת גלולות נגד הריון מסוג פמינט.
רציתי לדעת האם הקלונקס פוגע ביעילות הגלולות, או לחילופין האם הגלולות פוגעות ביעילות הקלונקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלונקס וגלולות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין07/02/2013לא, אין כל קשר בין השניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן05/02/2013
שלום אני סובל מחרדות והיפוכונדריה קשה כל דבר שאני קורא או רואה על מחלות חלילה אני פשוט מרגיש בגוף ממש אותו סימפטומים האם זה ידועה ואיך קוראים לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן05/02/2013לדן שלום,
אתה סובל מתופעת חרדה מוכרת היטב.
לתופעת החרדה הזו יש טיפולים מוכרים שיכולים לעזור במהירות יחסית.
טיפול CBT וטיפול EMDR בהחלט עשויים לעזור לך.
תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ולחצים עקב חובותדינה04/02/2013
בעקבות מצבי הכלכלי הקשה אני סובלת מחרדות וטראומה שלא אצליח לעמוד בתשלומים ובחובות.
יש לי לחצים בחזה ורעידות בכל הגוף, הפסקתי לעבוד ולתפקד.
מה עושים?
עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות ולחצים עקב חובות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין04/02/2013את זקוקה לתמיכה והכוונה נפשית - תוכלי לקבל טיפול פסיכולוגי מסובסד דרך קופת החולים שלך או ללא עלות במרפאות חוץ של המרכז לבריאות הנפש באזור מגורייך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן מחרדההחרד03/02/2013
הגיוני שכל הזמן יש לי כאבי בטן בגלל חרדה ,?!
הכאבים ממש משתקים אותי והכל נראה לי כבד מידי
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן מחרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן06/02/2013שלום רב,
כאבי בטן הם סימפטום נפוץ של חרדה. כמובן שעליך ראשית כל לעבור בדיקות רפואיות. בהנחה שאין ממצא פיזי, אזי סביר להניח שמדובר בחרדה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. שני הטיפולים הנפוצים הם CBT ו-EMDR. תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה, ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של וולבוטרין ואפקסור?ממי02/02/2013
אני לוקח וולבוטרין 150 מ''ג ואפקסור גם 150 מ''ג. האם שילוב של התרופות האלו על להיות מעט מסוכן או בעייתי? כי מצד אחד הרופא שלי אמר לי לקחת את שניהם במקביל ואני רוצה לסמוך עליו. אך מצד שני ידוע ששילוב של שני משפחות תרופות עלול להיות בעייתי. האם אני אמור לחשוש מכך?
שילוב של וולבוטרין ואפקסור? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין04/02/2013שילוב התרופות אינו בעייתי יותר מבחינת סיכון או תופעות לוואי מלקיחת כל תרופה מסוג זה לבדה. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בדיכאון/ חרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בדיכאון ו/או חרדה הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה משונה...עמית01/02/2013
היי, אני בת 18 לפני גיוס, אשמח אם תעזור לי. אני מאוד חרדה...
אז הכל התחיל לפני חודש, נתקפתי בוירוס קשה מלווה בבחילות נוראיות, חום וכדומה שבעקבותיו היו לי התקפי חרדה (רעד, דופק מהיר, אי שקט ופחד, בקושי יכלתי לישון בלילות). אני אדם שחרד לכל וירוס קטן ומצב גופני לקוי שמא זה מסוכן... ואני חושבת שהוירוס היה טריגר לחרדה עצמה...
קיבלתי דרלין 10 מ"ג ביום ע"י רופא המשפחה שהוריד את הדופק. את הכדור אני נוטלת בימים אלה גם, ממשיכה לקחת...
הוירוס עבר ואיתה המחלה.. כמה ימים של שקט ובום הכל חזר.
יום אחד קמתי עם עין אדומה דלקתית אפשר להגיד, ומאוד נלחצתי שזה לא עובר.
עוד פעם רעידות עוד פעם אותה הרגשה שוב מתחילה...
אבל הפעם זה בא לי בגלים ענקיים, הלכתי לישון עם זה וקמתי עם ההרגשות האלה...
בנוסף לכך התחיל לי משהו מוזר שמאוד מלחיץ אותי, כאילו לפעמים הסביבה המוכרת נראית לי מוזרה. כאליו מתחילה לשים לב יותר לפרטים וזה נראה לי מוזר.
כלומר הבית פתאום נראה לי מוזר, לא מובן מאיליו כאילו, מוזר כזה... מדי פעם אני שואלת את עצמי אם זה חלום או מציאות? . אני ממש מפחדת שאני הולכת להשתגע!
המחשבות שלי בקשר "לרקע" של הסביבה נורא מדאיגות אותי.
יש לציין כי בשיחה עם אנשים הכל רגיל, אי אפשר לראות את זה עלי... רק המחשבות שלי פתאום קופצות... יש ימים שיותר קופץ ופחות...
לפעמים אני יכולה לדמות את ההרגשה שלי לפעמים למישהו שישן 3 דקות העירו אותו והוא אינו מפוקס... אני יכולה לדבר עם אנשים וזה ירגיש לי על "אוטומט"
גם החלומות שלי נורא נורא מציאותיים פתאום. חלומות חדים ואף מבעיתים..
קראתי שהדרלין אותו אשר אני נוטלת יכול לגרום לחלומות שכאלה, אבל מה עם התחושה שאני ערה?
האם הדרלין יכול לגרום לתופעות של "המציאות" כשאני ערה?
הפחד הכי גדול שלי זה להשתגע... לא מבינה מאיפה המחשבות האלה פתאום של מציאות/חלום האם משהו שונה באות לי...
באמת שאני אובדת עצות... בסה"כ אני רוצה לחזור לחיות נורמלי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת לציין
עמית01/02/2013שהחרדות הגופניות עברו, רק הקטע של התחושות המוזרות נשארו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הרגשה משונה... - תגובה
ד''ר אודי אורן02/02/2013לליגל שלום,
אני מבין ממה שכתבת כי את אדם שרגיש מאד למצבה הבריאותי, וכי מאז שחלית לפני חודש את סובלת מהתקפי חרדה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. שני הטיפולים הבולטים הם CBT או EMDR. תוכלי למצוא מטפלים באתר אי"טה או באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, או דרך קופות החולים.
לאחר שהטיפול יתחיל לעזור לך, אני ממליץ לך לשקול לאחר שיחה עם הרופא להפסיק את השימוש בתרופה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
מכון CBT03/02/2013בוקר טוב ליגל,
צר לנו לקרוא על תחושותייך הקשות, יחד עם זאת חשוב לנו לציין כי ניתן לטפל בחרדות שמלוות אותך בתקופה האחרונה.
מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.
ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.
הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:
טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.
הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לעשותרפאל31/01/2013
זה היה בקיץ לפני 3 שנים. הכרתי. איזה אמריקאית שכבתי איתה אים אמצעי מניעה. אחרי כמה חודשים. היא באה אליי ואמרה. לי שאולי י ש לה איידס ומאז אני נמצא. במחשבות. נוראיות. בשנה הראשונה כול מי שזר עבר על ידי חשבתי שיש לו מזרק. והוא רוצה לדקור אותי זה משבע אותי תמיד אני חושב שאנשים רוצים. לעשות. לי רע בשנה השניה אני דיברתי אים הרבה בנות ואני חושב שכול בחורה שדברתי איתה שכבתי איתה אני יודע שזה לא נכון ואני מדמין כול מיני תרכישים. על הבנות האלה למרות שאני יודע שזה לא נכון מה לעשות בבקשה תענה לי וגם אני עובד במסעדה ואני חושב שהמלצרים ההומואים. שמים לי משהו המשקה מרדמים אותי ואז אונסים אותי אני כבר מיואש בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!
לא יודע מה לעשות - תגובה
ד''ר אודי אורן31/01/2013לרועי שלום,
עברת חוויה טראומטית, מפחידה ביותר, והיא ממשיכה להשפיע עלייך נפשית.
אני ממליץ לך לפנות בדחיפות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומות ובחרדות שמתפתחות בעקבותיהן. לטיפול קוראים EMDR והוא יכול להביא להקלה משמעותית תוך מספר פגישות.
תוכל למצוא מטפל מתאים דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)