פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה ורשיון נהיגה
    עלומת שם
    22/10/2012

אני סובלת מחרדה שגורמת לי שלפעמים יש לי תקופות שאני בוכה ולא אוכלת טוב וכן מקיאה מדי פעם מלחץ טופלתי בעבר אצל פסיכיאטר שנתן לי ציפרלקס 20 מיליגרם ליוםכיום כעבור שנתיים אני עדיין סובלת מהתופעות הללו אך בהחלטת עם רופאת המשפחה הורדתי בהדרגה את הציפרלקס מ20 מיליגרם ליום ל10 מיליגרם יום כן יום לא אני מרגישה טוב אך מידי פעםעדיין יש לי את התופעות בעיקר במצבים שאני צריכה לצאת למפשים אני בת 22 עוד מעט ורוצה לגשת למבחן התיאוריה והלאה לשיעורי נהיגה בטופס הירוק שנתנו לי למלא הרופאה סימנה שהיתי אצל פסיכיאטר ושאני שותה תרופה קבועה אך אני מאוזנת ויציבה אמרו לי ממשרד הרישוי לשלוח את הטופס לבדיקת מכון ורציתי לשאול האם המצב הזה יכול לשלול לי לגשת לתיאוריה לתיאוריה וללמוד שיעורי נהיגה , זה לא שאני מטופלת באופן קבוע אצל פסיכיאטר אלא טופלתי בעבר לפני שנתיים וחצי בערך ומאז מצבי יותר טוב והורדתי את הכדורים ל10 מיליגרם יום כן יום לא באישור רופאת המשפחה כמובן . תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ורשיון נהיגה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ורשיון נהיגה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/10/2012

חרדות ו/או טיפול בציפרלקס אינם מקשים ברוב המקרים על קבלת רישיון נהיגה אך ייתכן ותתבקשי לעבור מבחנים פסיכולוגיים ו/או ראיון עם פסיכולוג כתנאי לקבלת הרישיון. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עלומת שם
    23/10/2012

קודם כל תודה ורציתי להוסיף גם שהייתי בטיפולים אצל פסיכולוגית כבר וכעת שאני לוקחת את הכדורים במיד שהורדתי אותם אני מרגישה הרבה יותר טוב ורק לפעמיים התופעות חוזרות ואני מנסה להתמודד עימם וכן אני גם חושבת שאין משהו שיוכל לעזור בזה כי זה משהו שקורה וצריך לדעת להתמודד איתו וגם לגבי הכדורים אין להם בכלל כעת תופעות לוואי כי אני לוקחת אותם כבר כמעט שנתיים ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחנן לעזרה
    דורון
    21/10/2012

שלום שמי דורון אני גר בארצות הברית אני בן 34 בשנה האחרונה אני סובל מחרדות חזקים (פחדים ודיכאון)וישנה תופעה שאני מדמיין סוף רע לכול מצב יומי שאני עובר.(הבטן מתכווצת לי) המצב פוגע קשות בחיי היום יום ובאיכות החיים שלי ומשפחתי אני פשוט לא יכול ללכת לרופא בגלל שהביטוח הרפואי לא מכסה טיפול נפשי ורופא המשפחה שלי(מותר לראות רופא משפחה 4 פעמים בשנה) נתן לי זנקס 0,5 מילגרם אני פשוט מפחד לקחת את הכדורים גם בגלל שאני לא סומך על הרופא וגם שלאחר שקראתי באינטרנט על ההתמכרות ותופעות הלוואי שהם יוצרות ,מה אני אמור לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    מתחנן לעזרה

הוספת תגובה

• מתחנן לעזרה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/10/2012

לדורון שלום,
    הטיפול התרופתי שקיבלת יכול לעזור. יכול להיות שיהיו תופעות לוואי ונושא ההתמכרות קיים אך אינו בלתי ניתן לטיפול. נראה לי שבמצבך, הייתי מנסה את התרופות.
    בכל עיר אמריקאית סבירה יש מרכז לבריאות נפש שמטפל בתושבים בחינם או בעלות נמוכה. מציע לך לבדוק ולפנות.
    כמעט כל פסיכולוג אמריקאי רואה גם מטופלים במחיר מופחת.
    אם תכתוב איפה אתה חי אולי אוכל לעזור לך בהפניה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה בגיל ילדות
    שירי
    19/10/2012

שלום

יש לי אח שהיום הוא בן 30, היתה לו טראומה בבית ספר יסודי עם ילדיו לכיתה
    ומאז יש לו מלא פחדים על הכל כולל OCD וטקסים
    שאלתי היא האם אדם שעבר טראומה יכול להישאר באותו הגיל שהטראומה קרתה לו ולא להתבגר?

הטראומה קרתה לו בגיל 12 וזה נראה שהוא נשאר בגיל הזה מבחינה תפקודית למרות שבמציאות הוא בן 30...

לקביעת תור
    סגירה
    טראומה בגיל ילדות

הוספת תגובה

• טראומה בגיל ילדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    20/10/2012

לשירי שלום,
    התשובה היא חד משמעית: כן!
    ממליץ להפנות את אחיך לטיפול EMDR. זהו טיפול פסיכולוגי ממוקד בחויות טראומטיות שממשיכות להשפיע על אנשים.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR דרך האתר של המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור בהמשך לשאלה
    אבי
    18/10/2012

שלום דוקטור שאלתי היא האם התקף חרדה או פאניקה יכול להתחיל מתחושת אי נוחות בבטן עליונה ואז קוצר נשימה וחולשה

והאם לפי מצבי שזה כבר מעל חודשיים התקפים כאלו האם זה כבר יכול לעבור למצב של חרדה תמידית עם חולשה שבאה והולכת ומצבי רוח ירודים עקב מחשבות שליליות של חודשיים?

אני התחלתי טיפול בציפרלקס שכאמור מהודעה קודמת רק מחמיר כרגע את התופעות

האם מה שנאמר כאן יש לו בסיס הגיוני?

לקביעת תור
    סגירה
    דוקטור בהמשך לשאלה

הוספת תגובה

• דוקטור בהמשך לשאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/10/2012

לאבי שלום,
    1) כן
    2) כן
    אבל זה שזה אפשרי לא אומר שזה אמנם כך.
    אנא פנה לרופא שלך ודבר איתו.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפןל פסיכולוגי שיסייע לך להתמודד עם החרדות.
    חבל לסבול לבד.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים
    טל
    18/10/2012

בשנה האחרונה אני כמעט ולא נוסעת על הכביש כי אני פוחדת, וכשאני נוסעת על הכביש הלב שלי דופק בחוזקה ואני חרדה מאוד, אני מזיזה את הרגל קדימה כתמיכה לפחד כל פעם שאנחנו עוברים בצומת שמא מישהו יצא בלי להסתכל ויפגע ברכב שבו אני יושבת. אני בקושי יוצאת מהבית וכשאני יוצאת אני נתקפת חוסר ביטחון, לא חביבה לאנשים, ממעטה להסתכל להם בעיניים, חרדה מכל דבר שזז.
    האם זה יחלוף?
    האם יש דרכי טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ופחדים

הוספת תגובה

• חרדות ופחדים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/10/2012

הצטערתי לקרוא על מצבך והצטערתי שבעתיים כי את חווה סבל מיותר לגמרי. את סובלת מהפרעת חרדה, בגינה פיתחת גם דפוס הימנעות ההולך ומתרחב. התופעה לא תחלוף מעצמה אלא רק תלך ותחמיר ללא טיפול, אך ניתן "לצאת מזה" בקלות יחסית - כל מה שאת צריכה זה לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות לילדה בת 4.5
    גלי
    18/10/2012

שלום,

ביתי בת 4 ו- 9 חד', מזה כשנה וחצי בערך התחילה לה התנהגות מאוד מוזרה שלאט לאט הלכה והחמירה וכיום זה נראה כמו חרדות.
    החרדה הראשונה התחילה מהגן - גן בוא היא היתה 3 שנים, בשנה השלישית החלה לסרב ללכת לגן, כל ניסיונותינו להבין מדוע לא צלחו - הכל שם בסדר...
    כל פעם היא מפתחת חרדה לדבר אחר, בד"כ החרדות קשורות לדברים שהם מחוץ לבית: לא נוסעת במכוניות של אנשים אחרים, לא מסכימה לנסוע לטיול של הגן, לא מסכימה ללכת לחוגים או לחברים (ללא ליווי של הורה), חייבת שמישהו ישכב לידה כשהיא נרדמת, חייבת שרק אבא שלה יקח אותה לגן ועוד ועוד.
    תופעות: כל מקרה חרדתי מלווה אותה מספר ימים, מהרגע שמתעוררת בבוקר מדברת על כך, אם לא עושים מה שהיא רוצה (למשל שאבא יקח לגן) כאילו נכנס בה שד והיא צורחת ומשתוללת ממש לא שומעת מה אומרים לה, חוזרת כמו מנטרה על מה שהיא רוצה (למשל שיקחו אותה מוקדם מהגן).
    המצב מדרדר והחרדות הולכות וגוברות... משהו באינטואיציה ההורית שלי אומר שאלו לא סתם חרדות של ילדים בני גילה - זה מעבר לכך וגם התגובות שלה מוגזמות.

אשמח לחוות דעתך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות לילדה בת 4.5

הוספת תגובה

• חרדות לילדה בת 4.5 - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/10/2012

השאלה היא לא מה חווה הילדה (ברור שהיא סובלת מפחדים וחרדה) אלא מה אתם עושים איתה (לכאורה מנסים להרגיע אותה אך בפועל רק מעמיקים את הדפוס הנפסד).
    פני עם בעלך למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית כדי לקבל הדרכה כיצד לסייע לילדה להיפטר הן מהחרדות והן מדפוס ההימנעות שפיתחה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש עזרה דחופה
    אבי
    17/10/2012

שלום דוקטור

לפני כחודשיים החלו אצלי התקפי חרדה על רקע של "פחד היפכונדרי" ככל הנראה

עברתי חודשיים נוראיים של ריצה מרופא לרופא שכרגע שללו ממצא רפואי חמור. וככל הנראה התקפי חרדה

אני שרוי בחרדה ובתחושת מחנק ומועקה בדרך כלל מהבוקר עד שעות הערב ומידי יומיים התקף חזק

הייתי נוהג לקחת חצי כדור אלפרליד וזה היה נרגע קצת.

לפני כ 3 ימים רופאת המשפחה החליטה שאתחיל ליטול "ציפרלקס"

אני נוטל את חצי כדור בצהריים כבר 3 ימים, מה שקרה זה ככה. ביום השני התעוררתי ב 4 לפנות בוקר פתאום ושוב חזרתי לישון עם תחושת פחד וגלים בגוף.

מה שקרה היום ושוב התחיל ב4 בבוקר הוא בלתי נסבל- אני לא מצליח להרדם עד עכשיו (כבר ערב) כל פעם שאני נכנס למצב שינה בשניות הראשונות אני חש פחד וגלים של זרם ושל חוסר אוויר וחרדה קשה מאוד. התגברו לי החרדות בטירוף. שפניתי לרופאת המשפחה היא טענה שזה בסדר וש"ציפרלקס" עלול לעשות זאת בשבוע או שבועיים הראשונים ושלא אפסיק את הטיפול.

אני פוחד פחד מוות ממה שקורה לי כרגע, האם להירגע ולראות בזה דבר שחולף? מה ניתן לעשות? תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מבקש עזרה דחופה

הוספת תגובה

• מבקש עזרה דחופה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/10/2012

לאבי שלום,
    אתה מתאר תופעות לואי קלסיות שכרגיל חולפות לאחר זמן מה.
    אתה יכול לבקש מהרופא תרופה שתקל על תופעות הלוואי בתקופה הראשונה של לקיחת התרופה.
    בנוסף אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR).
    חשוב לשלב טיפול פסיכולוגי בטיפול תרופתי מכיוון שהרבה פעמים טיפול תרופתי אינו מצליח לטפל במקורות הבעיה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד וממחלות
    דרומית
    15/10/2012

שלום, אני בת 18 והסיפור שלי דיי ארוך, הייתה לי תקופה של שנה פחות או יותר שהייתי מאוד מפחדת מכל מה שקשור לרפואה, והיו לי התקפי חרדה. תמיד הייתי נכנסת לסרטים וכל פעם כשלא הייתי מרגישה טוב הייתי מתארת את התמונה הגרועה ביותר . זה עבר! ברוך ה' , היה לי התקף חרדה באמצע הרצאה בבית הספר (כי דיברו על תאונות ואלכוהול ומוות וישר נלחצתי) זה היה סיוט, קשה לנשום, חם, תחושה שחייב לברוח משם לבית (זה גם מה שעשיתי) באותה נקודה אחרי שההתקף עבר והתחלתי לחשוב בהגיון אמרתי לעצמי שאני חייבת לעבוד על עצמי, וקראתי מלא מאמרים בנושא פחדים וחרדות , ובמקום להעדיף לא לדעת על המחלות והסיבות חקרתי ושאלתי ולבסוף דיי הצלחתי לצאת מזה, הרפואה והפחד זה כבר לא משהו שאני חושבת עליו כל היום (אם בכלל), ואם לא מרגישים טוב אז רואים רופא ורק אז אם זה משהו רציני מותר להלחץ . גם פחדתי לקחת תרופות (בגלל כל התופעות לוואי ובגלל שקרה שהיו לי תופעות לוואי בעקבות תרופה שלקחתי,שמאז גם התחלתי לפחד יותר) וגם זה עבר, בהתחלה הייתי זורקת את העלון לוקחת את הכדור, נכנסת לסרטים, רואה ששום דבר לא קורה ונרגעת . היום אני כבר לא מפחדת .

לאחרונה, כבר כחודש שאני סובלת מנזלת בגרון, וליחה, ולפעמים קושי נשימה שנובע מהנזלת כנראה .. הייתי אצל הרופא משפחה כמה פעמים והוא לא מצליח להבין מה יש לי אז הוא שלח אותי לרופא מומחה (אף אוזן גרון) ואני קצת מתחילה לדאוג שוב.. שאוליי זה משהו רציני .. בנוסף אני קוראת הרבה לאחרונה על מקרים של סרטן שהופיע בפתאומיות, או מוות פתאומי אצל נער, אני לא אומרת שאני מפחדת פשוט יש מחשבות שכאילו - למה אני חושבת על מוות פתאומי וסרטן כשאנשים בני גילי ואנשים מבוגרים נהנים מהחיים ולא חושבים על זה יותר מדי ..

מה עושים כדי להפסיק את המחשבות הקטנות האלה, הפחד שאוליי אני לא בריאה, והרצון להבדק כדי לודא שאני אכן בריאה .

לקביעת תור
    סגירה
    פחד וממחלות

הוספת תגובה

• פחד וממחלות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/10/2012

שלום רב,
    הגיעה הזמן לטפל בעצמך באופן רציני, כך שתוכלי להשאיר את החרדות מאחורייך ולהמשיך בחייך ללא דאגות יוצאות דופן.
    אני ממליץ לך לחפש מטפל המתמחה בטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (CBT או EMDR). תוכלי למצוא מטפלים כאלו באתר אי"טה, באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או בקופות החולים.
    יש לך אפשרות להתגבר על הקשיים האלו ולא לגרור אותם איתך.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים וחרדה
    ורד
    12/10/2012

האם יש קשר בין חרדות לבין בעיות הורמונאליות כמו בלאגן במחזור החודשי וכמו תת פעילות של בלוטת התריס למרות ש-T3ן T4 תקינים בעבר קיבלתי ציפראמיל תקופה של שנה וזה עזר לי ועכשיו שוב מתחילה להרגיש לא טוב 'איך אפשר לבדוק האם יש לי בעיה הורמונאלית והאם זה קשור אחד לשני

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים וחרדה

הוספת תגובה

• הורמונים וחרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/10/2012

בעקרון יתכן קשר בין חרדות לשינויים הורמונליים. נקודת המוצא לבדיקת הקשר היא אכן בדיקת דם והתייעצות עם אנדוקרינולוג; אם רמות ההורמונים שלך תקינות, סביר להניח שאין כל קשר. בכל מקרה כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו מומלץ כלל כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חרדתי בן 8.5
    מיטל
    11/10/2012

בוקר טוב,
    מגיל מאוד צעיר היו לילד שלי פחדים. הפחדים באו והלכו, אבל כל הזמן התחלפו: פחד מזרים ברחוב, פחד ממעליות, פחד מבריכות, פחד מחרקים, פחד מלהיות לבד, פחד מדם, ולאחרונה פחד שיחטפו אותו.
    עליי לציין כי לפני כשנתיים הוא היה עד לתאונת דרכים בה נפצע ילד, אשר מייד לאחריה חלה החמרה במצב.
    בימים אלה הוא פוחד ללכת לבד אפילו לשירותים או להישאר לבד במקלחת.
    בנוסף יש לילד טיקים, גם הם מתחלפים: כחכוח בגרון, השמעת קולות, ליקוק השפתיים, נגיעה בפה וכו וכו.
    לפני כשנה הוא נפגש עם פסיכולוגית למשך כחצי שנה שבה היה שקט, אולם עם גמר הטיפול החרדות חזרו ביתר שאת.
    בינתיים יצרתי קשר עם מרפאת החרדה בשניידר והצטרפנו לרשימת המתנה לטיפול הקבוצתי.
    הדילמה - הילד חווה גירושין שלי ושל אביו לפני כ-3 שנים וכן מספר לא מבוטל של מעברי דירות. אני ובן זוגי מזה תקופה ארוכה מעוניינים לעבור לגור ביחד בדירה יותר גדולה על מנת לאפשר לילדיו לינה מסודרת בחדר משלהם (נכון לעכשיו כשילדיו מגיעים הם ישנים באותו חדר עם ילדיי). כך שלמעשה כרגע שוב עומד על הפרק מעבר דירה. עליי לציין כי: 1. במסגרת מעבר דירה זה הילד יישאר באותו בי"ס. 2. אי מעבר דירה כאמור יעמיד את הזוגיות שלי בסכנה.
    השאלה הנשאלת היא האם מעבר דירה בתקופה זו בה הילד מתמודד עם חרדות קשות עשוי להשפיע לרעה עליו ו/או על הטיפול הצפוי לו במרפאת החרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חרדתי בן 8.5

הוספת תגובה

• ילד חרדתי בן 8.5 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/10/2012

שלום,
    אני ממש זוכר שעניתי לשאלה אבל אני לא רואה את התשובה.
    ממליץ בחום שהילד ייכנס בהקדם לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה אצל מטפל המתמחה ב- CBT או EMDR עם ילדים. בנוסף לרשימת ההמתנה אני מציע לפנות לקופת חולים.
    לאחר כל כך הרבה מעברים אני מתקשה להאמין שעוד מעבר אחד יגרום לנזק בלתי הפיך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הריספונד1מג מתאים להפרעת חרדה
    לא משנה
    10/10/2012

חברתית ופניקה? האם ניתן כחיזוק להוסיף לו 2 כדוריי לוריוון פעמיים ביום כל 12 שעות?
    ולישון עם כדור אמבין בלילה?

הוספת תגובה

• האם הריספונד1מג מתאים להפרעת חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/10/2012

הקוקטייל של ריספונד, לוריוון ואמבין אינו המשטר התרופתי השכיח בטיפול בחרדה אבל כן, "ניתן" לדמיין אותו נרשם ע"י פסיכיאטר. אני בדעה שטיפול תרופתי אינו מומלץ כלל כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות מהמוות
    eli
    10/10/2012

אני בחור בן 22.. לפני שלושה שבועות בערך (בערב ראש שנה) לא הרגשתי טוב הייתי מיובש והקאתי, ופתאום התחילו לי פחדים אני לא מצליח לישון בחדר בלילה ,אני פוחד שאני לא יתעורר בבוקר, במשך היום יש לי התקפי חרדה יש לי כאבים בחזה בדיוק באמצע, אני עצבני כל הזמן.. הלכתי לרופא והוא נתן לי קלונקס 0.5
    אני לא רוצה לקחת אותם כי זה ממכר ולא טוב (מה שמתסכל שאני לא יודע ממה ניהיה לי את זה) אני מקווה שתוכלו לעזור לי..
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מהמוות

הוספת תגובה

• חרדות מהמוות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/10/2012

אני מסכים איתך שאינך צריך תרופה - ראה את תשובתי לפונה הקודם לך - חווית (בסך הכל) מצוקה נפשית בראש השנה שהתפתחה ככדור שלג ל"מצוקה מהמצוקה" עם ביטויי עירור גופניים וכיו"ב. אתה צריך לא יותר משיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית שיבהיר לך במה מדובר ו"יוציא אותך" מזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן ותחושת בחילות
    אנונימי
    09/10/2012

שלום , אני כבר 4 חודשים סובל מתחושה מוזרה בבטן ( אי נוחות , נפיחות ) זה לא ממש כאבים אבל איך שאני חושב על זה אני מרגיש כאילו בחילה וחוסר מצב רוח מן ירידת מתח כזאת, לפעמים התופעה נמשכת יום לפעמים כמה ימים ופתאום נעלמת.
    עשיתי בדיקת דם - הכל תקין , עשיתי US - תקין , עשיתי בדיקת דם מורחבת וצואה - תקין.
    הרופא משפחה טוען שאני בריא ושזה כנראה מחרדות , המליץ על צירפלקס , בתחילת התופעה בחודש יוני מסרתי כלב לאימוץ ולקחתי את זה יחסית קשה , עברתי שני התקפי חרדה שהלכתי למיון בגללם ולאחר מכן הייתי בטיפול של פסיכולוגית ( 5 טיפולים ( מאוד יקר ) ) , הרופא אז נתן לי לשתות אסטו ( תחליף לצירפלקס ) ואיך שהתחלתי לשתות היו לי כאבי בטן נוראים עד שהפסקתי לאחר 6 ימים . מאז אני סובל מכאבי בטן.
    ועכשיו שוב פעם הוא נתן לי כדורים ( צירפלקס ) שאני מאוד מפחד לשתות אותם כי אני קורא בהרבה פורומים שזה לא ניגמר בזה ואחרי כמה זמן צריך כדורים יותר חזקים.
    יש לציין שאני לא מרגיש שאני בחרדות אולי אני קצת בלחצים ..עבודה בית וכאלה..
    מה אתם ממליצים לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ותחושת בחילות

הוספת תגובה

• כאבי בטן ותחושת בחילות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    09/10/2012

שלום רב,
    סביר להניח שהרופא צודק והתופעות שאתה מתאר קשורות למתח/חרדה/לחץ.
    אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות לדוגמת CBT או EMDR.
    אלו טיפולים קצרים יחסית שהוכיחו יעילות גבוהה.
    תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR. יש גם מטפלים בעלי הכשרה כזו בחלק מקופות החולים ובמרכזי בריאות הנפש של משרד הבריאות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה..

אנונימי
    10/10/2012

תודה רבה ד"ר ,
    לא מצאתי באתרים שאמרת רשימה של מטפלים באזור שלי וחיפשתי בקופת חולים כללית גם לא מצאתי.
    בתגובה שלך לא התייחסת לעניין הכדורים ואני קצת אובד עצות ..
    האם הכדורים (ציפרלקס ) ישפרו את המצב או יעשו אותו גרוע יותר ? האם אני אפתח להם תלות ?
    יכול להיות שעדיף לא לקחת את הכדורים אלא להתחיל את הטיפול הפסיכולוגי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה.. - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/10/2012

שלום,
    תתקשר לקופת חולים כללית או למרכז הישראלי ל-EMDR. איני יודע איפה אתה גר אבל קשה לי להאמין שאין פסיכולוג במרחק נסיעה קצרה יחסית.
    איני יכול להגיד לך איך ישפיעו הכדורים. בסבירות גבוהה הם ישפרו את המצב ולא תיצור בהם תלות. אני ממליץ לך לדבר שוב עם הרופא.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ממעליות וטיסות
    ליאת
    07/10/2012

אחותי הקטנה ממני בשנתיים (היא בת 23) סובלת מספר שנים מחרדה ממקומות סגורים, חרדת טיסות, מעליות ונסיעה למקומות רחוקים. לקחנו אותה לפסיכיאטרית נחשבת לאחת הטובות ביותר בארץ, הטיפולים עלו המון המון כסף אך תוצאות לא ראינו. לאחר שנה של טיפולים הכלל גם תרופות היא החליטה לסיים את הטיפול בגלל העלות הגבוהה וכן בגלל שלא נראו תוצאות.
    עם הזמן (עברו כבר שנתיים מאז שהפסיקה את הטיפול) נראה שיש שיפור מסוים בחרדות ממקומות סגורים ומנסיעות רחוקות למרות שעדיין יש לה קושי לעשות זאת. היא הולכת לקולנוע דבר שלא עשתה קודם ונוסעת לערים סמוכות.
    עדיין אינה מוכנה בכל תוקף להיכנס למעלית או לטוס לחו"ל.
    אני מאוד רוצה לעזור לה, מצד אחד כשעזבנו את זה ראינו שיפור בחלק מהפחדים שלה, מצד שני זה מאוד מתסכל שהיא מוגבלת ככה. גם עלויות הטיפולים היו גבוהות בצורה קיצונית והיא אינה רוצה לחזור שוב "לבזבז" זמן וכסף בטיפולים שאינם יועילו.
    אשמח לשמוע פה הכוונה או דעה נוספת...

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ממעליות וטיסות

הוספת תגובה

• חרדה ממעליות וטיסות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/10/2012

לליאת שלום,
    טיפול תרופתי אינו הטיפול היעיל ביותר לפוביות. טיפול CBT וטיפול EMDR הם טיפולים פסיכולוגיים ממוקדים בחרדה שהוכיחו יעילות רבה בטיפול בפוביות.
    אני ממליץ לך למצוא מטפל CBT באתר אי"טה או מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    יש אפשרות לעזור לאחותך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש פתרון?
    תומר
    05/10/2012

חג שמח.

אני בן 35, סובל מזה שנים רבות מפחד הקשור מפחד להתעוור.

הפחד שלי מתמקד בלייזרים. כידוע, מכשירים רבים מכילים לייזר.
    חלק מהלייזרים באורך גל נראה ובאורך גל שהעין לא רואה.

כיום, החרדה השתלטה עליי באופן כזה שאני כמעט ולא יוצא מהבית פרט לעבודה ובחזרה. כל תחומי החיים שלי נזנחו כי אני סגור בביתי.

הייתי במספר טיפולים והשקעתי עשרות אלפי שקלים אך ללא הועיל - הפחד גדול מאוד ואיני מצליח להתגבר עליו. אני די מיואש.

החרדה הביאה אותי לידי כך שאני משתוקק לגור על פסגתו של הר מנותק מהציוילזציה הזו? אך זה לא ריאלי.

האם יש משהו שיכול לעזור לי, אני מרגיש אבוד.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש פתרון?

הוספת תגובה

• האם יש פתרון? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/10/2012

לתומר שלום,
    אני מאמין כי יש בהחלט משהו שיכול לעזור לך.
    איני יודע באיזה טיפולים השקעת עשרות אלפי שקלים אבל קשה לי להאמין שזה היה בטיפולים פסיכולוגיים המתמקדים בטיפול בחרדות. EMDR ו-CBT הם שני טיפולים כאלו בעלי אחוזי הצלחה גבוהים.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    לא ממליץ לך להיסגר בבית או לעלות להר גבוה. ממליץ לך ללכת לטיפול יעיל. אם אינך רואה תוצאות, עבור לטיפול הבא.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש פתרון? - זוית נוספת

ד''ר חיים היילפרין
    06/10/2012

מניסיוני, כאשר פוביה ספציפית "משתלטת על החיים" ומצד שני מגלה עמידות מפתיעה למגוון טיפולים ייעודיים מדובר לעיתים קרובות בתופעה הקרויה convenient focus, שבה הפוביה והעיסוק בה "מנקזים" למעשה בעיות אחרות (אמיתיות וקשות) בחייו של האדם. במקרים שכאלה אפקטיבי יותר למקד את הטיפול לא בפוביה אלא במציאת פתרונות הולמים לבעיות המלבות אותה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר חיים האם תוכל בבקשה להסביר?....

תומר
    06/10/2012

מה זה- convenient focus?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר חיים האם תוכל בבקשה להסביר?.... - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    06/10/2012

כפי שהסברתי לעיל, convenient focus היא תופעה שכיחה שבה הפוביה והעיסוק בה "מנקזים" למעשה בעיות אחרות (אמיתיות וקשות) בחייו של האדם, ולכן במקרים שכאלה אפקטיבי יותר למקד את הטיפול לא בפוביה אלא במציאת פתרונות הולמים לבעיות המלבות אותה. צור איתי קשר טלפוני אם תרצה הבהרה מפורטת עוד יותר. בהצלחה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה