מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקס מ 10 מג ל 20 מגרונית31/12/2012
לפני כחודש התחלתי טיפול בציפרלקס 10 מג בעקבות חרדות ודאגות לילדים לא הרגשתי שינוי וכרגע נוטלת 20 מג ציפרלקס מזה 4 ימים ללא שינוי מרגישה שאין מוצא כמה זמן לחכות עד שיהיה שינוי אם בכלל מה לעשות האם כלום לא עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרלקס מ 10 מג ל 20 מג - תגובה
ד''ר אודי אורן31/12/2012לרונית שלום,
אני מקוה שהשינויים הם בהמלצת הרופא המטפל. חשוב כי הרופא שלך יהיה מעורב בכל שינוי/חוסר שינוי שאת חשה, ושהוא יהיה זה שימליץ לך לשנות מינונים ומתי לעשות זאת. כדאי להמתין עוד מספר שבועות.
אם לא יהיה שינוי, יהיה עליך לשקול את החלפת התרופה באחרת או את הפסקת הטיפול התרופתי. בהקשר זה כדאי שתדע הטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ במקרי חרדה. התרופות עשויות להקל על תסמיני החרדה אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. עצתי לך היא לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בשיטת EMDR או CBT. טיפול פסיכולוגי עשוי להביא להקלה בחרדות/דאגות כך שלא תזדקקי לטיפול תרופתי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס + עיכוב בשפיכהדני30/12/2012
שלום
אני נוטל 5 מ"ג ציפרלקס (אסטו) (כנגד הפרעת חרדה) מידי יום כבר שלושה שבועות.
ממש מהימים הראשונים אני מתקשה מאוד להגיע לשפיכה (בד"כ לא מצליח כלל). בימים האחרונים החשק המיני בכלל דעך.
מה ניתן לעשות? האם עלייה ל-10 מ"ג רק תרע את המצב לבטח?
באופן כללי אני יותר רגוע ממה שהייתי לפני.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרלקס + עיכוב בשפיכה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין31/12/2012בדרך כלל, השפעת הציפרלקס על החשק המיני ועיכוב האורגזמה אינם כה דרמטיים בשבועות הראשונים לטיפול. קשה גם לדעת האם עלייה ל-10 מ"ג תחמיר את המצב באותו יחס. עם זאת, אם תופעות אלו תמשכנה להטריד אותך לאורך זמן, יהיה עליך לשקול את החלפת התרופה באחרת או את הפסקת הטיפול התרופתי. בהקשר זה כדאי שתדע הטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ במקרי חרדה - התרופות עשויות להקל על תסמיני החרדה (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. עצתי לך היא לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CBT לדיכאון- החלק הקוגניטיבימיכאל30/12/2012
שלום רב,
התחלתי להתעניין מעט בשיטת הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי לדיכאון לפני פניה לטיפול (כי אני סובל מדיכאון לצערי). הבנתי שבחלק הקוגניטיבי (להוציא רגע את החלק ההתנהגותי של הפעלה התנהגותית) המטופל נדרש למלא במהלך היום דפי מחשבות שבהם הוא רושם מחשבות שליליות ומעוותות, את העיוותים המחשבתיים המופיעים בהן (אם אני לא טועה מדובר בעשרה עיוותים) ובנוסף גם מנסים לשנות אמונות יסוד שליליות/לא בריאות ב כגון צורך באהבה, צורך באישור חברתי ועוד.
שאלתי היא-האם כדי שהטיפול יצליח ויעזור לדיכאון, המטופל נדרש למלא דפי מחשבות של עיוותי חשיבה במשך כל יום למשך כל חייו, וכל יום לעבוד על שינוי אמונות/סכמות לא בריאות, או שמתישהו אפשר להפסיק עם זה ועדיין לא לחוות דיכאון? כי הדיכאון לעתים הוא כרוני אצל חלק מהאנשים, או שהוא נוטה לחזור שוב ושוב באפיזודות (שגם בין ההתקפים הרבה פעמים נשארת רמה מסויימת של דכדוך)... אם כן, זה נשמע מאוד מתיש לעשות זאת כל יום ויום בלי הפסקה למשך כל החיים (וגם גוזל הרבה זמן).
אשמח לתשובתך האדיבה. בתודה מראש ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CBT לדיכאון- החלק הקוגניטיבי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין30/12/2012ממש לא. ברגע שהמטופל נפטר מהקוגניציות השגויות (לדוגמה, מפסיק להאמין שהוא לא שווה שום דבר ושחייו אינם שווים) - ומניסיוני זהו שינוי שיכול לקרות במהלך פגישה אחת! - רגשותיו ישתנו בהתאם (לדוגמה, יפסיק לחוש דיכאון ויתמלא בשמחת חיים). צור איתי קשר אם תרצה הבהרות נוספות, ובהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בטווח הארוך?
מיכאל01/01/2013שלום שוב ד"ר,
זה נשמע מבטיח, אבל אני מניח שהקוניציות השגויות ינסו לחזור שוב ושוב אצל מטופל שסבל בעבר מדיכאון, כי אני מניח שיש סיבה לכך שאדם מסויים נופל לדיכאון עקב סיבה מסויימת ואדם אחר לא נופל לדיכאון עקב אותה סיבה בדיוק. גם אם עברו אותם תנאים בילדות. אולי מדובר גם בנטיה גנטית. אז בעצם המטופל לא יצטרך להשתמש בכלים האלה כל החיים כדי למנוע חזרה של הסימפטומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ומה בטווח הארוך? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/01/2013לא מדובר ב"כלים" שצריך להשתמש בהם באופן קבוע כדי למנוע את הסימפטומים, אלא בתובנות לכל החיים. תובנות אינן דורשות תחזוקה; ברגע שאתה מבין דברים אחרת התובנות עושות מהפיכה בחייך - לעיתים המטופלים שלי "נולדים מחדש" ממש - ואתה נהנה מפירות התהליך הצמיחתי הזה לכל החיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול קוגניטיבי התנהגותי
מכון CBT01/01/2013בוקר טוב,
טיפול קוגניטיבי- התנהגותי (CBT) מבוסס על שילוב בין טיפול קוגניטיבי וטיפול התנהגותי.
הטיפול מבוסס על הרעיון לפיו על מנת ליצור שינוי אצל המטופל, יש צורך בשינוי תפיסת המציאות (כפי שמקובל בטיפול קוגניטיבי) לצד צורך בלמידה ותרגול של התנהגויות חדשות (כפי שמקובל בטיפול התנהגותי) ולמעשה, מנסה ליצור שינוי בדפוסי החשיבה (קוגניציה) במקביל לשינוי דרך הפעולה (התנהגות).
CBT הינו טיפול קצר מועד, המתמקד ב”כאן ועכשיו” – קשיים, מצוקות ודפוסי חשיבה והתנהגות בעייתיים שגורמים להפרעות רגשיות- בשונה מהתמקדות באירועי עבר וניתוח המשמעות שלהם, כפי שנהוג בטיפול דינאמי. CBT עוזר לפתח דפוסים בריאים דרך תרגול מטלות טיפוליות שמטרתן הגברת הביטחון העצמי, הפחתת הצורך בשליטה ופרפקציוניזם, הפחתת מחשבות מעוותות ומטרידות והחזרת תדירות ועוצמת הרגשות הלא נעימים לרמה נורמטיבית.
טיפול CBT ממוצע אורך בין 3 ל- 6 חודשים.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס כבר לא עוזר ליאמא30/12/2012
שלום וברכה
במשך כמעט 6 שנים נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג. השנה האחרונה היתה מבלבלת וסוערת. אחרי בעיה רפואית בגינה עברתי שני ניתוחים העלתי מינון ל20 מ"ג.
החרדה הבריאותית עוטפת אותי ושואבת אותי לתהום עמוקה. התחלתי לדאוג לילדי הקטנים ברמה בלתי סבירה. לבדוק אותם בלי סוף ולדאוג מכל דבר גם אם הרופא אמר שהכל תקין ולאחר בדיקות דם. הם אומרים לי -די! ואני בכאילו מחבקת וממששת כדי לראות אם הכל תקין. אני מוצאת את עצמי מנהלת משא ומתן עם אלוהים- אל תפגע לי בילדים .אל תפגע בי. אני מרגישה שאני קורסת, אני עייפה, אני כועסת שהציפרלקס כבר לא עוזר לי. אני מרגישה כמו לפני 20 שנה -אז החרדות היו משתלטות על כל נים בגוף שלי. אני צריכה עזרה ולא רוצה להיות מסטולית מכדורי ואבן וחבריהם. האם יכול להיות שהכדור כבר לא עוזר לי? האם המוח שלי כבר הפיך להיות סביל לציפרלקס? אני מבינה שזה ה-כדור לחרדות.ומה אם הוא לא עוזר לי? בבקשה אני צריכה עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרלקס כבר לא עוזר לי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין30/12/2012המוח נוטה לאזן את עצמו עם הזמן, כך שייתכן והציפרלקס איבד מהשפעתו. מצד שני, את מתארת קשיים אובייקטיביים משמעותיים שהיו לך בשנה האחרונה (כמו שני הניתוחים) והציפרלקס אינו אמור למנוע ממך לחוש את מה שכל אדם נורמלי (קל וחומר אם לילדים קטנים) היה מרגיש בנסיבות שכאלה - מצוקה קיצונית ודאגה רבה. חבל שבמקום הטיפול התרופתי (או במקביל לו) אינך נעזרת בטיפול פסיכולוגי. (התרופות עשויות להקל על תסמיני החרדה (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות.) עצתי לך היא לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוףגימל27/12/2012
שלום
אני לקחתי פקסט במשך כ10 שנים ומכיוון שהייתה מחשבה להכנס להריון לאחר יעוץ טרטולוגי עברתי ללוסטרל,לקחתי אותו במשך 3 חודשים והרגשתי מאוד לא טוב,לפני חודש בדיוק עברתי לקחת ציפרלקס 10 מג ואני מרגישה שוב מאוד לא טוב,המון תופעות לוואי והמון חרדות,חוסר תאבון,חולשה,נימול פנימי אי שקט ועוד...השאלה האם להחליף את הציפרלקס או לא? האמת שאני די מיואשת כי 5 חודשים מאז שעזבתי את הפקסט אני מרגישה ממש לא טוב וחשבתי פשוט לעזוב הכל ולחזור לפקסט רק כדי להרגיש טוב כי נמאס לי להיות בהתמוטטות,יש לציין שאני לוקחת כמעט כל יום גם חצי קלונקס
מה דעתך? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעוץ דחוף - תגובה
ד''ר אודי אורן28/12/2012שלום רב,
ממליץ לך להתייעץ עם עוד פסיכיאטר. אין לי פתרון לבעיית התרופות חוץ מלהגיד שלפעמים צריכים לעבור הרבה תרופות עד שמוצאים את המתאימה ביותר.
בנוסף אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. שני הטיפולים המקובלים הם CBT ו-EMDR. תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
טיפול פסיכולוגי עשוי להפחית את התלות שלך בתרופות פסיכיאטריות,
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרהחרדות חוזרות27/12/2012
לפני כ7 שנים חוויתי אירוע טראומתי לא פשוט,מאז סבלתי מחרדות חריפות, לא יצאתי מהבית.. במשך שנתיים הסתובבתי בין פסיכולוגים. עד הפסיכולוג שהצליח לעזור לי באמצעות שיחות ורסיטל 30 mg ואז הוא עבר מרפאה. עברו מאז שנתיים נוספות ולא חוויתי אף התקף. במהלך השנים נישאתי. כיום בעלי חולה אונקולוגי, מה שסוחט ממני כל טיפת כח שנשארה. מזה כמה חודשים אני מסתובבת בתחושת חוסר אונים וחוסר סבלנות נורא.. אני ללא טיפול תרופתי וללא שיחות. לא עובדת ( עבדתי ב2 עבודות כדי להשלים הכנסה במקום בעלי..) ובואו נאמר שהייתי מתפקדת כמו עשר נשים. היום אני מושבתת וצריכה את אמא שלי לידי. ובנוסף פיתחתי פחד מכדורים כך שלא לקחתי למרות ההתקפים החזקים. מה לעשות?!? אני לא יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד ואין מי שיטפל בבעלי.. הזכרתי שאני רק בת 23?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבקשת עזרה - תגובה
ד''ר אודי אורן27/12/2012שלום רב,
פני לקופת החולים שלך או לתחנה לבריאות הנפש. שם תוכלי לקבל טיפול תמיכתי, פסיכולוגי, ותרופתי לו את זקוקה.
לא כדאי להמתין.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסאמא25/12/2012
שלום! לפני כשנתיים התחלתי ליטול ציפרלקס במינון של 10 מ"ג במהלך ההיריון עקב התקפי חרדה (ברקע גם נטילה של 10 מ"ג לפני מספר שנים מאותה סיבה).הכדור בשני המקרים עזר מאוד. לאחר הלידה, הורדתי בהתייעצות עם הרופא מינון ל- 5 מ"ג (חצי כדור) כדי להוריד למינימום את הכמות המועברת בהנקה. המשכתי להרגיש טוב וכך, בשנה + האחרונות אני נוטלת מינון יומי של 5 מ"ג. מרגישה בסך הכל טוב מאוד, לא נמנעת משום פעילות, לעיתים רחוקות התקף קטן שאני מצליחה להתמודד איתו. שאלתי היא כזאת-האם מינון כזה או בכלל מינון טיפולי והאם יש הבדל בינו לבין לא לקחת כלום? לפני מספר חודשים ניסיתי להפסיק לגמרי (בהדרגה כמובן) ולאחר מספר ימים חשתי לא טוב וחזרתי לקחת. יש טעם להמשיך לקחת מינון כזה? הגיוני שאני לא מצליחה להפסיק לגמרי? אשמח לתשובה :)
ציפרלקס - תגובה
ד''ר אודי אורן27/12/2012שלום רב,
ממליץ בחום לשאול שאלות לגבי תרופות את הרופא המטפל בך.
סביר להניח שבשבילך, המינון הנמוך שאת לוקחת הוא עדיין משמעותי וטיפולי.
ממליץ לך לשקול להוסיף טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR) כדרך שתאפשר לך להפחית עוד יותר את המינון אותו את לוקחת.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות של מטפל בנושא מסוים?אמנון18/12/2012
האם יש כל מיני סוגים של פסיכולוגים קלינים? למשל יש פסיכולג שמתחמה בחרדות ודיכאונות ולכן רוב מטופליו יהיו מטופלים שסובלים מחרדה ודיכאון.
ופסיכולוג שמתמחה בפסיכוזה ולכן רוב מטופליו יהיו סכיזופרנים.
אם אני סובל מבעיה כל שהיא אז אני צריך לחפש פסיכולוג שמתאים ספציפי לסוג הבעיה שלי? או שכל פסיכולוג קליני יספיק לי? אם יש לי נגיד סכיזופרניה אז כל פסיכולוג קליני יכול לטפל בי או שאני צריך מישהו שמתמחה דווקא בסכיזופרניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התמחות של מטפל בנושא מסוים? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/12/2012פסיכולוגים קליניים מורשים בעקרון לטפל בכל סוגי המטופלים וההפרעות אך כמו אנשי מקצוע אחרים, בדרך כלל מתמקדים ומתמחים בתחומים מסוימים. מסיבה זו בהחלט רצוי, בפנייה לפסיכולוג, לשאול האם הוא מתמחה בסוג הבעיה המטרידה אותך (חרדה אצל ילדים, סכיזופרניה, דיכאון אצל קשישים וכו'). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מלוריבןדנה17/12/2012
שלום,
אני לוקחת לוריבן החל מחודש מאי. בהתחלה חצי כדור כל יום ובחודשיים האחרונים כדור כל יום. במאי האחרון גם גילו שיש לי דלקת מפרקים.. עד גילוי המחלה פיתחתי חרדות שהחמירו עם הזמן מפני שהרופאים לא הצליחו לאתר מה הבעיה של הכאבים והחולשות מעל שנה .. והלוריבן מאוד הקל על התפקוד היומי שלי. במאי אף ניסיתי לקחת ציפרלקס החמיר מאוד את החרדה לאחר שבועיים ולכן הפסקתי..בעבוה עברתי לחצי משרה בשל המחלה וכעת אני חשה שאני יכוה להוריד מינון ולהפסיק לאט. הורדתי את המינון לחצי כדור מיום שישי כולל היוום ווהיום שלקחתי את הילדי אחה"צ חשתי באי שקט והחלו דפיקות לב. שהגעתי הביתה לקחתי עוד חצי כדור. האם יש לכן המלצה לדרך גמילה אחרת? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גמילה מלוריבן - תגובה
ד''ר אודי אורן17/12/2012לדנה שלום,
תהליך גמילה כולל בתוכו כמעט תמיד תופעות לואי.
יש לך מספר אפשרויות להתמודד עם הבעיה:
1) להבין שהתופעות האלו הן חלק מהתהליך, הם לא יפגעו בך, והם יעלמו (בסבירות גבוהה מאד) לאחר זמן מה, ולכן אין סיבה לקחת עוד לוריבן.
2) להוריד את המינון בקצב עוד יותר איטי.
3) להוריד מינון רק לאחר שמצאת תרופה תחליפית (ציפרלקס היא רק אפשרות אחת).
בכל מקרה, טיפול פסיכולוגי ממוקד עשוי בהחלט לעזור. ממליץ על CBT או EMDR, שתי גישות שהוכיחו יעילות גבוהה בטיפול במצבי חרדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרליה12/12/2012
שלום רב ,
כבר הרבה זמן ואני חושבת שיש לי חרדה חברתית ,וכמובן במצב חברתי שהביך אותי נכנסתי למצב חרדה שהיו בו תסמינים שונים(דפיקות לב,סחרחורות , הזעה ) אך אחר כך זה היה עובר. אך בחצי שנה האחרונה כל פעם שאני יוצאת מהבית,אפילו בבית ספר שאני יושבת בכיתה , יש לי תופעה של הזעת יתר , דבר שלא היה לי סתם כך . רק בסיטואציה שממש מלחיצה אותי לפעמים .
חשוב לי לציין שכאשר אני בבית עם המשפחה אין לי את זה , ובטח שלא בכמות שיש את זה בחוץ. ההזעה מתגברת שאני חושבת על זה שאולי יראו את זה , ובכך זה מביך אותי יותר..
ייתכן שזה קשור לחרדה החברתית? כלומר יכול להיות שהתחלתי לפתח הזעת יתר כל פעם שאני בחוץ בגלל שנמנעתי מהרבה אינטרקציות חברתיות ?
מה הפתרון ? כדורים ?זה ממש מדכא אותי ומייאש.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזעת יתר - תגובה
ד''ר חיים היילפרין16/12/2012הזעה, כמו דפיקות לב מואצות, היא אחד הביטויים השכיחים ביותר של התרגשות או לחץ, ואם את, כמו רבים אחרים, מתרגשת או נלחצת בנסיבות חברתיות, תחווי גם הזעת יתר וכיו"ב. אינך צריכה כדורים בכל מקרה אך אם ההתרגשות הזו מפריעה לך עד כדי "הילחצות מהלחץ" או הימנעות ממפגשים חברתיים, פני לפגישה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , והבהרה
ליה16/12/2012שלום,
תודה על תשובתך..
אך האם זה מין מצב חרדה תמידי ?
כי כמו שציינתי, הייה לי הזעת יתר וכדומה רק במצבים חברתיים שממש הובכתי בהם כחלק מתסמיני החרדה, ולא כחלק משגרת החיים. אך אני כן נמנעת כל הזמן מאינטרקציות חברתיות כי אלו גורמות לי לחרדה...
אך כעת גם בסיטואציות חברתיות שלא מלחיצות אותי כל כך, אני מרגישה את תופעת ההזעה, וחשוב לי לציין שזה לא היה ככה בעבר-כמו שאמרתי רק בחצי שנה אחרונה כערך.
וההזעה בנוסף מכניסה אותי לחרדה, הזעה מן החרדה וחרדה מן הזעה..זה מאוד מביך שזה בידיים למשל... ללחוץ יד למישהו, זה מין מעגל שלא נגמר. אני מקווה שהצלחתי להבהיר בהגיון את דבריי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה , והבהרה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/12/2012הבעיה מתחילה ברגע שאינך נותנת לגיטימציה להתרגשות/ לחץ שאת חווה במצבים חברתיים ובשל כך נמנעת מחברה... וכפי שהצעתי לך, ניתן לצאת מהמעגל הזה בקלות בשיחת הכוונה או שתיים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן11/12/2012
שלום אני סובל מחרדות שנים על מחלות ובריאות והתקפי פאניקה לפני כמה חודשיים היו לי הרגשות חולשה ברגליים ובידיים בדיקת נירולוג תקינה אתמול קראתי באינטרנט שחולשה יכול להיות מניוון חלילה וקיים אם זה קפיצות שרירים היום פשוט מאוד קמתי אם קפיצות שרירים האם זה מהלחץ שקראתי כי לפני זה פשוט לא היה לי תופעת הקפיצות האם המח מפרש את זה כפחד ואז קיימים פשוט התופעות תודה
שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן11/12/2012לדן שלום,
אני משער שעברת הרבה בדיקות שהראו כי אתה בריא פיזית. בהנחה שכך הדבר, אתה סובל מהפרעת חרדה. עדיף שתתמקד בטיפול בחרדות ולא בבעיות פיזיות שככל הנראה אין לך.
כשאדם חרד הגוף שלו מגיב להרבה גירויים חיצוניים, כולל מידע שקוראים.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. שני הטיפולים המקובלים הם CBT ו-EMDR.
תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
אני מאמין כי טיפול לא ארוך יוכל לעזור לך להתגבר על החרדות ולהחזיר לך את התחושה שאתה אדם בריא.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
מכון CBT24/12/2012
*** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי **** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה לאחר המלחמהיערית שוקר11/12/2012
שלום,
יש לי ילדה בת 4 ומאז המלחמה בדרום היא נהפכה לחרדתית (אנחנו גרים בראשון לציון)
היא מתלוננת המון על כאבי בטן וראש (עשינון לה את כל הבדיקות הכל יצא תקין). אינה מסוגלת להיות לבד בחדר, הולכת אחרי לכל מקום, דואגת נורא שואלת כל הזמן מה יקרה...ואם....למרות כל הניסיונות שלנו להסביר לה שהמחלמה נגמרה ושלא יהיו אזעקות ושאנחנו תמיד נשמור עליה זה לא עוזר. היא מתעוררת המון בלילה ומדברת מתוך שינה עקב כך היא עייפה מאוד במשך היום.
שאלתי היא האם זה משהו שמצריך טיפול מיוחד ע"י בעל מקצוע או שדבר זה יחלוף עם הזמן..? אני נואשת ומחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה לאחר המלחמה - תגובה
ד''ר אודי אורן11/12/2012ליערית שלום,
הבת שלך מגיבה לארועי המלחמה. אלו סימפטומים קלים של פוסט טראומה. שיטת הטיפול היעילה ביותר היא EMDR. טיפול קצר יוכל לעזור לה להתמודד עם הקשיים ולהמשיך לתפקד כמו שתפקדה לפני עמוד ענן.
תוכלי למצוא מטפלים בשיטה זו באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לדר' אודי אורןדרור04/12/2012
האם שיטת EMDR יעילה להתמודדות עם אוסידי? והאם יש לך ניסיון מוצלח בהתמודדות מול אוסידי , מחשבות טורדניות ופוביות מזיהום מסויים.
אודה לך אם תוכל מעט לפרט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בבקשה לדר' אודי אורן - תגובה
ד''ר אודי אורן06/12/2012לדרור שלום,
OCD היא מחלה שקשה לטפל בה. ל-EMDR יש את היכולת לטפל ב-OCD ובפוביות. מירב ההצלחה והנסיון קיים עם פוביות ופחות עם OCD.
אני מציע לך לנסות. תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שיווי משקל וחרדותדימה28/11/2012
שלום
לפני כחודשיים התחלתי להרגיש תחושה של חוסר שיווי משקל. בהתחלה לא ייחסתי לזה צומת לב, חשבתי יעבור. זה החמיר. אחרי כמה ימים, אחרי התקף של חוסר שיווי משקל חזק, הרגשתי לא, הייתי לבן לגמרה והרגשה של לפני עלפון. הגעתי למיון ושם נלקחו כל המדדים, כולל אקג ואפילו אקו לב. הכל יצא תקין.
אחרי יומיים היה לי עוד פעם התקף של חוסר שיווי משקל ואחרי זה הרגשה של פרה עלפון, דופק חזק וחוסר תחושה בידיים. נלקחתי למיון עוד פעם. עוד פעם לקחו מדדים, הכל יצא תקין חוץ מדופק שהיה קצת גבוה. הרופאה במיון אמרה לי שפיזית אני בריא ומדובר בהתקף חרדה ונתנה כדור של קלונקס.
לאחר מכן, תחושה של חוסר שיווי משקל לא עוזבת אותי, אני מרגיש כמו מחלת ים, כאילו שכוח הגרוויטציה מושך אותי לכיוונים שונים. כמו כן, אני רוצה לציין שהיו פעמים שזה מלווה עם תשתוש ריאה קל.
ביקרתי אצל 3 רופאי עוזניים בשאלה של BPV(תזונה של קריסטלים באוזן) ונאמר לי שהכל תקין. ביצעתי בדיקות שמיעה גם יצא תקין.
ביקרתי באופן פרטי אצל נוירולוג, אחד המומחים, לסחרחורות והוא התרשם שמדובר בחרדה. הבדיקה נויירולוגית הייתה תקינה. המלצה שלו קלונקס במשך שבועיים ואם חוסר שייווי משקל לא עובר, אז לבצע MRI.
כיום אני כבר לאחר MRI, שיצא תקין ולאחר שלקחתי חצי קלונקס בבוקר אסיטאלופרם בערב, זה אולי ביטל לי את התקפים הקשים של חוסר שיווי משקל, אבל אני עדיין כל הזמן מסתובב עם הרגשה של חוסר שיווי משקל וזה מאוד מקשה עליי בחיי היום יום.
לאחר כל הסיפור הארוך הזה, שאלתי כזאת, האם חרדה יכולה להתבטא כך בבן אדם?
הבנתי שחרדה בדר"כ כלל בא בהתקפים, האם ככה? באופן כרוני ? 24 שעות ביממה?
האמת אני כבר לא יודע למי לפנות, ולמה לקשור את הבעיה הזאת, כדי לדעת איך לטפל בה ולהפטר ממנה. הייתי מאוד שמח אם תשתפו אותי בנסיונכם ותסבירו האם זה קשור לחרדה או חרדה נובעת עקב חוסר שיווי משקל בגוף.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר שיווי משקל וחרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין29/11/2012נדמה לי שכבר עניתי לשאלתך אתמול בפורום אחר. מכל מקום, חרדה אכן עלולה לבוא לידי ביטוי שכזה ואינה חייבת לבוא בהתקפים אלא יכולה ללוות אותך כל הזמן. קצרה היריעה להסביר כאן בפירוט המתבקש את הדינמיקה המקשרת את החרדה לאובדן שיווי המשקל - פירוט שכזה אפשרי רק בפגישה ממש. בכל מקרה כדאי לך לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו טיפל בך
יהודה בן יוסף29/09/2014מישהו טיפל בך או שאתה עדין סובל מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר להסביר את זה?מוטי27/11/2012
מזה שמונה חודשים אני מטופל באפקסור 150 מ''ג. עד עכשיו לתופעות הלוואי של התרופה כמעט לא הייתה השפעה עליי.
פתאום לפני כמה שבועות אני מרגיש עייפות מאוד כבדה שפוגעת בתפקוד שלי שבאה בעקבות נטילת התרופה ועם אני מוריד את המינון אז העייפות עוברת בתוך כמה ימים.
איך זה יכול להיות שתופעה כזאת קורת רק אחרי שמונה חודשים? מה ההסבר לזה ואיך לפתור את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איך אפשר להסביר את זה? - תגובה
ד''ר אודי אורן27/11/2012למוטי שלום,
גם אני מופתע כמוך. זוהי תופעה יוצאת דופן אבל לא כזאת שמעולם לא שמעתי עליה. אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל כדי לשקול מה האפשרויות העומדות בפניך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)