מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדן30/01/2013
שלום אני נוטל פמוטדין לחומציות בקיבה האם זה לא מתנגש אם רסיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין31/01/2013לא שידוע לי. בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה ו/או דיכאון - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה/ דיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד יכול לעזור ליסיגל28/01/2013
שלום אני כבר לא יודעת מה לעשות אני סוסלת מחרדות 12 שנה ואני לוקחת פלוטין 20 מ"ג עכשיו יום כן יןם לא וגם קלונקס שהחרדה לא עוזבת אותי כמה ימים כל 12 שנה נסיתי כמה כדורים חלק עזר חלק לא לתקופה אני מאוד סובלת עושה ספורט הרבה אוכלת נכון יש לכדורים תופאות לוואי קשות אבל אני בכל זאת מנסה בעבר ההיתי אצל פסכולג שאמר לי איך להתמודד אם החרדה וזה מאוד קשה כי אני לא יודעת מאיפה היא באה לי אני לא פוחדת מאנשים מחיות לא יודעת למה זה קורא במיוחד סובלת מחרדות קהל שאני יוצאת החוצה לאירועים אני בלחץ נוראי ואז לוקחת קולנקס אני נשואה באושר יש לי בעל מקסים רק שהוא לא מבין אותי יש לי ילדים מקסימים הבעיה שלי בחוץ שאני צריכה לצאת אז כל הזמן אני בבית עובדת 3 ימים בשבוע וזהוא בא הביתה ישר לא מטיילת מקבלת את הילדים שלי בשמחה ואני הכי מאושרת בבית וגם לא מזמינה אנשים אליי רק שאני חייבת אני מרגישה בבצוהר סגורה עושה הכל לילדיי לבעלי ולעצמי כלום אף אחד לא מרגיש מה שאני מרגישה בגוף שלי גהינום הייתי במספר טיפולים אצל רפואה משלימה כל מיניי מה לא נסיתי כבר אין לי אימון בשום דבר תודה וסליחה על המכתב הארוך פשוט מחפשת מה עוד יכול לעזור לי לוקחת B קומפלקס אומגה 3 חומצה פולית תודה רבבבבבבההההההההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עוד יכול לעזור לי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין29/01/2013אנא קראי בתשובתי לשאלה קודמת שלך למטה, סיגל (או שמא זו סיגל אחרת?) צרי איתי קשר אם תרצי הבהרה מעבר ליריעה האפשרית בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אצור איתך קשר
סיגל29/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות קוגנטיבתסיגל25/01/2013
מה זה התנהגות קוגנטיבת אצל פסכולוג קיליני מה השיטה על מה הוא מדבר או מדריך אותי תודה
האם זה טיפול CBT ,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול CBT
מכון CBT27/01/2013בוקר טוב יעל,
יפול קוגניטיבי- התנהגותי מבוסס על שילוב בין טיפול קוגניטיבי וטיפול התנהגותי.
הטיפול מבוסס על הרעיון לפיו על מנת ליצור שינוי אצל המטופל, יש צורך בשינוי תפיסת המציאות (כפי שמקובל בטיפול קוגניטיבי) לצד צורך בלמידה ותרגול של התנהגויות חדשות (כפי שמקובל בטיפול התנהגותי) ולמעשה, מנסה ליצור שינוי בדפוסי החשיבה (קוגניציה) במקביל לשינוי דרך הפעולה (התנהגות).
CBT הינו טיפול קצר מועד, המתמקד ב”כאן ועכשיו” – קשיים, מצוקות ודפוסי חשיבה והתנהגות בעייתיים שגורמים להפרעות רגשיות- בשונה מהתמקדות באירועי עבר וניתוח המשמעות שלהם, כפי שנהוג בטיפול דינאמי. CBT עוזר לפתח דפוסים בריאים דרך תרגול מטלות טיפוליות שמטרתן הגברת הביטחון העצמי, הפחתת הצורך בשליטה ופרפקציוניזם, הפחתת מחשבות מעוותות ומטרידות והחזרת תדירות ועוצמת הרגשות הלא נעימים לרמה נורמטיבית.
טיפול CBT ממוצע אורך בין 3 ל- 6 חודשים.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התנהגות קוגנטיבית - תגובה
ד''ר אודי אורן27/01/2013ליעל שלום,
פסיכולוג קליני הוא פסיכולוג שמתמחה בטיפול בבעיות נפשיות שונות. הטיפול יכול להתבצע על פי הגישה הטיפולית שבה עוסק הפסיכולוג.
אחת הגישות היא הגישה ההתנהגותית-קוגניטיבית. לפי השאלה שלך אני משער שהמטפל עוסק בגישת ה-CBT.
חשוב כי תדברי עם המטפל על כל שאלה שיש לך בנוגע לטיפול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ספר מצויין
עמוס28/01/2013לספר הקוראים "הפרעות חדה ובעת- הטיפול ההכרני( הקוגנטיבי)"
תוכלי לךנסות להשיגו במכון ***ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי**** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמןלה מסראוקסטעודד23/01/2013
שלום אני שתתי סראוקסט 12שנה עקב דופק מהיר שהתברר חרדה אני לפני חודש הפסקת בהדרגה 10לשבועים. עכשחו אחרי חודש התחיל מחשבות ולחץ נפשי שבחיים לא היה יכול םהיות שזה תוצאה עקיפה של הכדור אני מאודמסובל מה לעשןת
גמןלה מסראוקסט - תגובה
ד''ר אודי אורן24/01/2013לעודד שלום,
כל הכבוד על הגמילה מהסרוקסט. זהו תהליך קשה, ביחוד אחרי פרק הזמן הארוך שבו השתמשת בתרופה.
אני ממליץ לך להכניס לחייך פעילות פיזית ותרגילי הרפיה באופן יום יומי.
אני ממליץ לך לשקול להיכנס לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה שעשוי בהחלט לעזור.
CBT ו-EMDR הם הטיפולים המקובלים. תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות קשותסיגל20/01/2013
שלום ברצוני
אני סובלת מחרדות קשות מאוד קשה לי לצאת מהבית רק לאירועים שאני חייבת לצאת אני פשוט לוקחת כדור הרגעה וכל היום לחוצה רע לי לא רוצה בכלל לצאת החלפתי מלא כדורים לא עוזרים לי פשוט לא יכולה אם תופאות לוואי קשות אז אני חיה לי כך לא יוצאת לאירועים רק שאני חייבת אני אחרי לידה שנה ויש לי יותר חרדות אוהבת מאוד את התינוק שלי אין לי בעיה אם זה רק מאוד קשה לי לצאת אני סובלת ואז לוקחת כדור הרגעה מה שקורה בזמן האחרון גם לקבוע אם חברות לצאת איתם אני מונעת וכל פעם אני משקרת עליהם ממציע סיבה לא לצאת מאוד קשה לי גם שבאים אליי אנשים אני מאוד מתרגשת אפילו אנשים שהם ממש קרובים אליי משפחה ממש קשה לי איזה טיפול יכול לעזור לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות קשות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/01/2013פני לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (וחבל שהתחלת עם תרופות; הטיפול התרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות.) הטיפול המומלץ, כאמור, הוא טיפול פסיכולוגי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת טיפול
סיגל21/01/2013תודה
רציתי לדעת מהי שיטת טיפול אצל פסיכולוג קליני כי בעבר הייתי בסדרת טיפול אצל פסיכולוג מקופת חולים ולא עזר לי אמר לי שאני צריכה להתמודד אם החרדה ולקבל אותה חחחחח
באיזה שיטה פסיכולוג קליני עוזר תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיטת טיפול - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/01/2013פסיכולוג קליני עשוי לעבוד בשיטות שונות - "קליני" אינו שיטה אלא תואר המציין שמדובר בפסיכולוג המטפל באנשים (להבדיל מפסיכולוג ארגוני או ניסויי, למשל). אני, לדוגמא, פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית וכאמור, אשמח לסייע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
סיגל22/01/2013תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
מכון CBT21/01/2013בוקר טוב יעל,
צר לנו לקרוא על תחושותייך הקשות.
ראשית יש לציין כי צריך לטפל בהפרעה. אמנם יש לה דרגות חומרה שונות אבל ללא טיפול הסיכויים גדולים שהיא תחריף וגם יתפתחו ממנה חרדות נוספות, דיכאון או תופעות לוואי כמו התמכרות לחומרים שונים. יש אנשים הסובלים מההפרעה ומתמודדים איתה באמצעות “מלווה” ההולך איתם לכל מקום שמפחיד אותם וכך מאפשר להם לתפקד. מכיוון שזו לא דרך התמודדות יעילה והיא גם אינה מפיגה את החששות והחרדות של האגורפוביה, יש לטפל בה או באמצעים תרופתיים או באמצעות טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT).
טיפול CBT ידוע כיעיל ומהיר ביותר בהפחתת חרדות בכלל ואגורפוביה בפרט. בחלק הקוגניטיבי של הטיפול חותרים לתת פירושים נוספים לשינויים שחלים אצלנו בגוף תחת התקף הפאניקה וגם לשינוי דפוסי המחשבה שלנו, ומתוך המודעות הזו לשנות את אופן החשיבה החרדתי. החלק ההתנהגותי של הטיפול מאפשר התנסות הדרגתית ומבוקרת למטופל בכך שיוצאים עם המטפלים למקומות ציבוריים במטרה להתגבר על מעגל האימה.
חשוב לציין כי הקושי לצאת מהבית לפעמים מביא לאי טיפול בחרדות ולכן יש סיוע לסובלים בתהליך היציאה מהבית וההגעה לטיפול. כמו כן אסור על מטפל מקצועי להגיע לביתו של המטופל כדי שלא להנציח את דפוס ההימנעות אלא לפתור אותו באופן הטוב ביותר.
במכון CBT הטיפול כולל פגישות מול מטפל קוגניטיבי וגם פגישות בשטח עם מלווה בזמן תרגול חשיפות לאזורים מלחיצים.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן מקומיכם
סיגל21/01/2013תודה היכן מקומיכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהאירה20/01/2013
שלום רב,
הכל התחיל לפני חודש, כאשר בפתאומיות התחלתי להרגיש דחיפות ותכיפות במתן שתן. ממש כל כמה דקות.
לאחר שנשללה דלקת, התחלתי לעשות בדיקות בשאלה של סכרת תפלה.
נכנסתי לאינטרנט בבית ופשוט נכנסתי לחרדה ממה שהיה כתוב שם.
לאחר יומיים כבר הייתי בטוחה שיש לי גידול בהיפופיזה ושום דבר לא יכל להוכיח לי אחרת.
לאחר שנשללה סכרת תפלה, הופנתי לבירור אורולוגי.
שוב פעם כניסה לאינטרנט, וזהו, אני כבר בטוחה שמדובר בגידול של שלפוחית השתן או כליות. האבדתי תאבון, ירדתי במשקל, שרק חיזק אצלי את המחשבה על המחלה הסופנית.
פשוט הפסקתי לתפקד, לא הצלחתי לחשוב על משהו אחר. ימים שלמים במיטה, לא מדברת עם אף אחד.
כאשר בפתאומיות הפסקתי לרוץ לשירותים, התחילו כאבי גב תחתון עם נימול והירדמות ברגל. לא הפסקתי לדפדף באינטרנט, עד שהגעתי למסכנה שמדובר בגידול בעמוד שדרה.
במשך שבוע, ביקרתי אצל 4 אורטופדים, פעמיים עשיתי צילום רנטגן.
כל הרופאים אמרו שכנראה מדובר בבעיה בדיסק, אבל שום דבר לא משכנע אותי.
הכי קשה לי בשעות הבוקר, כאשר אני פותחת את העיניים, מרגישה פשוט חנוקה מהפחד, לא מצליחה לקום מהמיטה.
לקראת הערב, החרדה טיפה נחלשת, ואני מסוגלת לאכול קצת.
לא עוזבת את האינטרנט, כל הזמן מחפשת מידע שתוכיח לי שיש לי משהו מפחיד.
שום דבר לא עוזר.
אני בת 30, אימא לילד בן 4.5.
תעזרו לי בבקשה, הפסקתי לסמוך על הרופאים, ואני באמת סובלת. ויחד איתי כל המשפחה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה דחופה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/01/2013מאחר והבדיקות הרפואיות שלך אינן מצביעות על בעיה (באופן מספק), קרוב לוודאי שמדובר כאן בהפרעת חרדה (כרכיב דומיננטי, אם לא בלעדי). במילים אחרות, את זקוקה להתערבות של פסיכולוג, לא לעוד רופאים. פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
אירה21/01/2013תודה רבה על התשובה המהירה.
אני פשוט כבר לא מבינה מה קורה איתי.
בעלי טוען ש90% מהתלונות שלי, עקב קריאה בלתי פוסקת באינטרנט.
דוגמא: קראתי מידע על גידול בעמוד שדרה וכל התסמינים הנלווים, כמו בריחת שתן, אצירת שתן, נימולים והרדמויות. וכל התסמינים האלא מופיעים אצלי. אני לא מבינה, איך זה יכול להיות.
כל התופעות האלה מכניסים אותי לממש ספק לגבי מצב בריאותי.
אני תמיד מפחדת שלא עשו לי מספיק בדיקות. שאולי צילום רנטגן לא מספיק, אולי יש צורך בct.
אתמול בערב נכנסתי ממש ללחץ, פתאום בשניה נהייתי אדומה והרגשתי חום פנימי, כאשר הגעתי הביתה חום היה תקין.
האם באמת ניתן להרגיש תופעות פיזיות כמו שתיארתי על רקע נפשי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה קטנה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/01/2013כן. אנשים חרדים נוטים "לספוח" לעצמם כל מיני מחלות, במיוחד כאלה התואמות את תחושותיהם. ובפועל, ברוב המכריע של המקרים, מדובר באנשים בריאים לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך אירה
פגסוס23/01/2013בתור בעל נסיון בתחום החרדה (אני מתמודד איתה מחצית מחיי) אני יכול להגיד לך שצריך בדיוק ארוע מלחיץ אחד כדי להפעיל את החרדה, ולחלק מאיתנו יש לה השפעה גדולה על הגוף, ולכן צורות בטוי רבות. אני בטוח ש-90% אם לא 100% מהתחושות שלך נובעות מחרדה, לכן יש לי עצה בשבילך, היא אולי נדושה אבל בדיוק בגלל זה מתעלמים מהיכולת שלה.
קחי נשימה ארוכה, תגידי לעצמך שהכל יהיה בסדר. את מאפשרת לחרדה לשלוט בך, בעצם השליטה היא שלך. על כל מחשבה חרדתית פשוט תדמייני משהו מרגיע, את שואפת להיות רגועה, לא חרדה, אז פשוט תסלקי את המחשבות האלו עם מחשבות מרגיעות.
בריאה או לא, כשאת חרדה את גורמת לגוף לבזבז אנרגיה מיותרת. אני מציע שלא תשבי יותר לקרוא מה לא בסדר איתך באינטרנט, כי זה לא יפסק, תמיד יהיה משהו, כ יבאופן לא מודע את מחפשת סיבות להמשיך להיות חרדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אשמח
פגסוס24/01/2013אני אשלח לך מהמייל שלי : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי ציפרמיליובל18/01/2013
שלום רב,
אני נוטל כבר למעלה מ 8 שנים ציפרמיל.
לאחרונה אחרי שהתגרשתי התחלתי לסבול מבעיות זיקפה,
אני רוצה לציין שמעולם לא היו לי בעיות כאלה.
האם עכשיו יכולות להתעורר תופעות לוואי כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי ציפרמיל - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/01/2013קרוב לוודאי שבעיות הזקפה שאתה חווה אינן קשורות לתופעות הלוואי של הציפרמיל אלא למצבך הרגשי (בשל משקעי הגירושין, הצורך לתפקד/ להרשים פרטנרים חדשים וכיו"ב). החדשות הטובות הן שמדובר בקשיים העשויים להיעלם לאחר שיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל באי אונות, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ocdג'ני18/01/2013
אני בת 23 ומזה כבר שנה אני סובלת. לפני שנה התחלתי לסבול מהתקפי חרדה, ככה הפסיכיאטר אמר. הלכתי 3 פעמים לטיפול cbt וברחתי משם. סבלתי ממחשבות מציקות שהעמיסו לי על המוח לא הייתי נרדמת בלילות ומקיאה ובוכה בלי סיבה. מאז הטיפול חזרתי לישון יותר טוב וכבר לא מקיאה ובוכה. אבל עדיין נשארה לי תחושה לא נעימה שתמיד נמצאת. מרגישה כאילו ענן שחור מכסה לי את המוח. כל זיכרון טוב מהתקופה האחרון כאילו מלווה בענן שחור. כבר כמה זמן יש לי מחשבה שבן זוגי בוגד בי למרות שהוא לא וזאת מחשבה שלא עוזבת אותי. מגיל קטן יש לי מחשבות מטומטמות על דרכים שבהם אני מתה ואיך כולם בוכים עליי ולפעמים אני מדמיינת מישהו מהמשפחה מת וזה דפוק ומלחיץ. אתמול קראתי על או סי די ופתאום כל כך הרבה התבהרו לי, יכול להיות שזאת הבעיה שלי? ואז אני חושבת איך אנשים חיים עם בעיות נפשיות כאלה כל החיים ואני מתוסכלת מזה. פשוט נמאס לי לחיות ככה עם התחושה השחורה הזאת שמלווה אותי בכל היבט בחיי בזוגיות בלימודים בעבודה.
אשמח להכוונה. עצה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
Ocd - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/01/2013את סובלת מהפרעת חרדה (לא חמורה במיוחד) עם אפיונים של OCD (לא הפרעת OCD מלאה) ודיכאון (משני לחרדה). העצה האחת שעולה למקרא הדברים - במיוחד לאור החוויה הלא מוצלחת שהייתה לך עם טיפול CBT - היא ...להזמין אותך אלי לשיחה חד פעמית שבה תקבלי את הפרספקטיבה הנכונה, דבר שיקל עליך מאד ויכוון אותך לאפשרויות הטיפול. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהטום17/01/2013
האם יש סיבות פיזילוגיות לחרדה ?
האם הפרעה הורמונלית כזו או אחרת יכולה לגרום לחרדה ?
בעיה בבלוטת האדרנל/יותרת המוח ?
איך שוללים חרדה על רקע פיזיולוגי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן18/01/2013ליוני שלום,
יש מספר לא קטן של תופעות גופניות שעלולות ליצור תסמינים דומים לאלו של הפרעות חרדה. הפרעות הורמונליות הן דוגמא אחת. מסיבה זו כדאי לעשות בדיקות גופניות כדי לשלול מקור פיזיולוגי לחרדה.
כאשר חרדה מופיעה באופן תגובתי לגורם לחץ חיצוני, נדיר מאד שהיא בעלת בסיס פיזיולוגי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לך אם תוכל
טום18/01/2013בבקשה לציין אלו בדיקות יש לעשות כדי לשלול בעיה
החרדה אצלי יכולה להגיע מלחץ, אך גם לפעמים משום מקום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אודה לך אם תוכל - תגובה
ד''ר אודי אורן18/01/2013לטום שלום,
דבר עם רופא המשפחה שלך. מדובר בבדיקות שגרתיות.
המושג "משום מקום" הוא ברוב המקרים קיצור של "אני לא מודע לגורם שמפעיל את כפתור החרדה שלי".
במידה ואין סיבה פיזית, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה.שתי השיטות המקובלות הן EMDR ו-CBT. תוכל למצוא מטפלי EMDR דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT דרך אתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סראוקסטעודד16/01/2013
שלום אני הייתי שותה סראקסט 10שנים. לפני חודש נגמלת. הייתי שותה את. זה עקב דופק מהיר שיהיה לח השאלה אני חודש נגמלתי היה כאבי בטן שעברו עכשיו התחיל לחץ נפשי שבחיים לא היה לי האם זה קשור לתפכות לווא של הכדור מה
סראוקסט - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/01/2013כן, יתכן והלחץ הנפשי שאתה חווה קשור לעובדה שלפני חודש נגמלת מהסרוקסט. עם זאת, כדאי שתדע שהטיפול המומלץ בחרדה אינו תרופתי אלא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלואה בלי הסבר.מיקי16/01/2013
שלום. רוצה לשאול ככה :בזמן האחרון כל מחויבות של מסגרת כלשהי(עבודה,הרצאות,אפילו הליכה לסרט או הצגה)מכניסה אותי ללחצים מאוד קשים.יש לפעמים בעבודה ש שאני ממש מרגישה תחושות של לחץ ריגשי כאילו סוגרים אות י בתוך צינוק וזורקים מפתח לים.יש לציין שהדבר גם מוביל הרבה פעמים לפיטורים כי לא יכולה להתמודד עם הרגשת הכלואה. שאלתי היא מממה נובע מצב זה ?? זוהי תופעה מוכרת ??למי פונים ???יש לצייןשפעם עשיתי מבחן שקבע שיש חשד להפרעה כלשהי(חרדה או אישיות).תודה על תשובה.
כלואה בלי הסבר. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/01/2013התופעה מוכרת אך ההסבר לה ארוך מכדי שאוכל לפרטו כאן. פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרה כמו שלך את עשויה לחוש הקלה משמעותית כבר לאחר שיחה או שתיים, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
מכון CBT17/01/2013בוקר טוב,
הטיפול היעיל ביותר בפוביה חברתית בדומה לטיפול בפוביות או בחרדות אחרות, הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, (כאשר במקרים קיצונים מאוד מומלץ לשלב גם טיפול תרופתי במקביל).
ההיבט החשוב ביותר בחלק טיפול הקוגניטיבי הוא הזיהוי של מחשבות קשות ודפוסי מחשבה קיצוניים המובילים לפרוץ תסמיני החרדה. במילים אחרות, מתי אדם נכנס עם עצמו למחשבות השליליות שגורמות לו מצוקה? מהם דפוסי המחשבה השליליים שגורמים לו לשיבושים בתפקוד ופגיעה באיכות החיים? זיהוי דפוסי המחשבה הללו מאפשר בשלב הבא לבחון את המחשבות שליליות כנגד המציאות והרציונאל ולהחליפם בהדרגה בחשיבה בונה וחיובית.
בחלק ההתנהגותי מקבל המטופל כלים להתמודדות בשטח עם הסיטואציות המכניסות אותו למצב מצוקה וטכניקות להתמודדות עם המצוקה עצמה במידה והיא פורצת. החשיפה היא כמובן הדרגתית מאוד ובקצב מותאם אישית, ובמכון CBT היא מלווה בכל צעד באופן אישי על ידי מטפל או מלווה עד התחזקותו של המטופל ויכולתו להתמודד עצמאית עם המציאות שלפני כן גרמה לו לחרדה.
מקווים שעזרנו,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי חרדה קרדיולוגיים עקב ריצה קלהאבי12/01/2013
שלום למומחים
אני בן 32
לפני כחצי שנה חטפתי את ההתקף החרדה הראשון (לפי המומחים) פתאום כך, ההרגשה היא מתחילה מהבטן, כמו מעין לחץ שעולה מעלה ולחץ בעורף דופק מהיר, פחד, רעד בידיים, תחושת קור בגפיים,
מאז זה קרה עוד הרבה פעמים ולאחר בדיקת אקו לב שבה התגלה דלף קל עקב ניתוח הרחבת מסתם בגיל שנה. אך הקרדיאולוג טען שכרגע אין מגבלות ואין סיבה שזה נגרם עקב זה וייתכן התקפי חרדה בלבד.
מאז ומתמיד הייתי תחת פחדים קרדיאולוגים.
כיום אני נוטל ציפרלקס 10 מ"ג וקלונקס על בסיס יומי ועברתי כמה טיפולי CBT ומצבי השתפר בצורה משמעותית מחרדה מתמדת לכמעט ללא התקפים כלל.
הבעיה מתחילה שזה נוגע לפעילות גופנית בעיקר שאני מנסה לבדוק את עצמי בבית ועושה ריצה קלה של 5 דקות במהלך הריצה מרגיש טוב ורק לאחר כמה דקות שמסיים באים אליי שוב כל התחושות שציינתי בהתחלה (דופק מהיר פחד מהבטן לחץ בעורף) , המצחיק הוא שאני גר בקומה רביעית ללא מעלית ועולה 4 קומות וזה לא קורה לי, רק ככל הנראה שאני עושה ריצה קלה קצרה(כדי לבחון את החרדה).
מה דעתכם? פיתחתי טריגר קשה מפעילות גופנית? יכול להיות דבר כזה?
אם כן מה כדאי לעשות? פסיכולוג ספורט? קראדיאולוג פסיכולוג?
תודה למומחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מפעילות גופנית
יואב כהן12/01/2013שלום לך
על פי מה שאתה מתאר ועל פי הבדיקות שעשית נראה שניתן לשלול את המימד הפיזי. על כן כפי שאתה מבין יש להתייחס למימד הרגשי נפשי ובעיקר לאלמנט החרדה. אתה צריך לשאול את עצמך מה היא פעילות גופנית בשבילך מה עולה אצלך בראש וברגש כאשר אתה חושב על זה. כנראה יש מחשבה או פירוש שספורט הוא מסוכן בשבילך אולי בגלל מה שעברת בגיל שנה למרות שבאופן הגיוני אתה יודע שאן קשר. יתכן ויש לך ספקות לגבי כך שאין קשר ואתה עושה הקשר שזה אולי מסוכן ואז כבר מנגנון החרדה נכנס לפעולה. זה כמעט נראה שאתה מחכה שמשהו יקרה תוך כדי או אחרי הפעילות ובגלל המתח בו אתה נמצא זה אכן קורה אך זוהי חרדה על תסמיניה הגופניים ולא בעיה קרדיולוגית.
מאחל לך הרבה הצלחה והרבה פעילות גופנית מהנה.
*** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי **** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקפי חרדה קרדיולוגיים עקב ריצה קלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/01/2013אתה מתחזק מעגל קסמים בו הריצה מעלה את הדופק, הדופק המהיר נתפס בעיניך כסימן לחרדה (בעקבות ההתניה בעבר) ו"הפחד מהפחד" סוגר את המעגל (ומונע ממך לרוץ מרחקים). הדרך הפשוטה "לצאת מזה" היא לרוץ יותר - כהתעמלות שתשחרר אותך ממתח וחרדה, לא כ"בדיקת חרדה") - תתחיל עם עשר דקות (או שני ק"מ) ועלה במרחק ככל שאתה נכנס לכושר. אתה תיווכח שלאחר ריצה של 5 עד 10 ק"מ לא רק שלא תחווה התקפי חרדה אלא שתרגיש הרבה פחות חרד באופן כללי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסאגם09/01/2013
היי,
חוויתי התקף חרדה לפני כ 7 חודשים לא טיפלתי בזה מייד סחבתי את זה חשבתי שאוכל להתמודד לבד כמובן שלא הצלחתי לפני כחודשיים וחצי התחלתי טיפול בציפרלקס הרופאת משפחה העלתה לי את המינון לפני שבועיים ל 20 מ"ל ביומיים האחרונים אני מרגישה ממש רע שוב משבות טורדניות שלא מרפות ממני ממש מיואשת האים התרופה לא עוזרת לי? האים זה תקין זאת עדיין תקופת התסגלות? אני לא יכולה להיות לבד וקשה לי לתפקד כאמא כל הזמן המחשבות והפחד לא לפגוע באף אחד!!!! מיואשתתתתתתת כל כך כמובן שגם אני הפסקתי לנהוג כבר 3 חודשים.
אשמח לייעוץ איך לעבור את זה.
והאים אפשר להמליץ לי על עוד טיפול מלבד הכדורים ופסיכולוגית שבאזור ראשון.
אשמח לתגובה מהירה קשה לי מאוד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפרלקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/01/2013חבל שכצעד ראשון "טיפלת" במצוקה שלך באמצעות תרופות - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו הן עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. לצערי תרופות אלה ניתנות באופן חופשי ע"י רופאי משפחה, להם ידע מוגבל מאד, יחסית, בבריאות הנפש. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ומניסיוני, טיפול שכזה יכול לשפר משמעותית את מצבך כבר לאחר שיחה או שתיים ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מסרואקסטעודד08/01/2013
שלום אני שתתי! 10 שנים סראוקסט 40 לפני שלוש שבעות הפסקתי בהדרגה 10כול שבועים עד שנגמלתי מזה שבועים יש לי כאבי בטן שלא עוברים השאלה האם זה יכול להיות תסמני גמילה ואם כן כמה זמן יכול להמשיך תודה
גמילה מסרואקסט - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/01/2013כאבי בטן אינם אחת התגובות השכיחות לגמילה הדרגתית מסרוקסט. בכל מקרה, כדאי לך להתייעץ עם רופא המשפחה או הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה (או ייעץ לך על גמילה). בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהגילי08/01/2013
שלום רב,
כשהייתי בצבא עברתי טיפול שיניים והרופא גילה שכמות ההרדמה שנותנים לכולם לא מספיקה לי ושאני זקוקה לכמות גדולה יותר. זה היה כתוב אפילו על התיק הרפואי שלי במרקר צהוב. מאז עברו 12 דנה ברוך השם לא הייתי מאז אצל רופא שיניים אבל מאז יש בי פחד שאם יקרה לי משהו ואצטרך ניתוח ההרדמה לא תעבוד. זאת מחשבה אידיוטית אני יודעת, ממש טיפשית אבל אני לא מצליחה להוציא אותה מהראש שלי. עזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/01/2013את באמת עשית מהזבוב הזה פיל, וחבל. יש שונות טבעית ברגישות של אנשים לכאב, חלקם צורכים יותר חומר הרדמה וחלקם פחות. את גילית קצת יותר רגישות אז רופא השיניים החליט לתת לך יותר חומר, זה הכל; המינונים השונים אינם משנים דבר - הרופא תמיד יצליח להרדים לך את המקום. שנית, יש להבחין בין אנלגזיה (הרדמה מקומית, כמו בטיפול שיניים) לאנסטזיה (הרדמה כללית לצורך ניתוח) - אין קשר בין השתיים. אם וכאשר תצטרכי לעבור ניתוח, לא עלינו, הרופא המרדים ידע לסמם אותך בדיוק לפי הצורך האישי שלך, כפי שעשה רופא השיניים (וכמו שהוא מסמם במינונים שונים ילדים ומבוגרים, למשל). אין שום סיבה אובייקטיבית לדאגה שלך - תמיד יצליחו להרדים אותך (ובקלות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)