מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוייחזי30/11/2008
לא יודע אם זה הפורום המתאים: כבר הרבה זמן אני מסתובב עם משהו בבטן, אולי בראש. זה מן סוג של ריק מציק, אין לי כל כך מצב רוח וגם אין לי חשק לעשות כלום, מן חוסר איכפתיות לסביבה . אמא שלי מציקה לי בכל מיני שאלות שאין לי עליהן תשובות. אני רוצה שיניחו לי, לא רוצה כלום מאף אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת ריק
ד''ר גיא אנוש01/12/2008שלום חזי,
הפורום הזה עוסק באלימות במשפחה, אז אם תחושת הריק שאתה מתאר יכולה להיות קשורה בחוויה של אלימות במשפחתך, אכן אתה בפורום המתאים. אם לא, אז אולי פורום העוסק בבעיות וקשיים של בני נוער יתאים לך יותר.
אם כך, נסה לפנות בפורום בני הנוער של BeOK:
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=266
ואם אכן הדבר קשור בחוויה של אלימות או קורבנות, אתה מוזמן לשתף אותנו.
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמרי26/11/2008
אלימות מילולית, נחשבת אלימות לכל דבר? התעללות? ומה אם הקללות מגיע מהורה, רק כשהוא מתעצבן, ובאשמתי? ולא נורא, מילים כמו "חראית" ו"טינופת", נחשב אלימות מילולית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למרי
ד''ר הדס גולדבלט28/11/2008שלום מרי,
אלימות מילולית נחשבת אלימות - כשמה כן היא. בתוכן הדברים שאת מתארת יש מרכיב מאוד מעליב, משפיל, מפחית מערך האדם שמקללים אותו. תלוי גם איך אומרים את הדברים - לעתים הטון יכול לעורר פחד או לבטא לעג... לפיכך, אלימות מילולית - היא כל ביטוי שנועד להפחיד, להעליב, להפחית בערך, להשפיל, לאיים ועוד - את האדם אליו מופנה הדיבור האלים. נכון - הנזקים הגופניים אינם, אולם עלולים להיות נזקים נפשיים מצטברים, שגם אם אינם נראים - הם בעלי השלכות קשות.
הורה אמור לכבד את ילדיו, לעודד אותם, ובמצבים שצריך - לכעוס, לחנך - אך מבלי להעליב!!! אם אביך/אמך כועסים עליך - הם יכולים לומר שהם כועסים ולהסביר מדוע הם חשים כך. מה מוסיפות אמירות כמו "טינופת" - מלבד לגרום לך עלבון והשפלה, וללמד אותך לנהוג באותה דרך כלפי אנשים אחרים???!!!
לכן - גם אם עשית משהו שבגללו ההורה מתעצבן - אחריותו להביע את רגשותיו ומחשבותיו על מה שעשית בדרך שלא תפגע בך!
כל טוב ורק בשלום,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנתי23/11/2008
אני בטוח שהשכן שלי מרביץ לאישתו - כל יום אני שומע אותם מהחלון. מה עלי לעשות? האם במדינת ישראל יש חוק שקובע כי עלי לדווח למשטרה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנתי
ד''ר הדס גולדבלט23/11/2008נתי,
ערנותך רצויה. אין בישראל חוק שעליך לדווח למשטרה על אישה נפגעת אלימות, אלא אם אתה סבור שגם הילדים (קטינים, צעירים מגיל 18) מוכים או מצויים בסכנה. במקרה כזה, אתה מחויב לדווח כאזרח.
יחד עם זאת, באפשרותך להתקשר למשטרה ולדווח שמבית השכנים נשמעים קולות שמעלים אצלך את החשד לאלימות. המשטרה אמורה לשלוח ניידת, השוטרים יגשו לדירה ויאמרו שקיבלו דיווח על קולות ומעוניינים לברר אם הכל בסדר או יש מי מן הצדדים שנפגע ורוצה להגיש תלונה (הם לא ינקטו בשם המדווח - מותר לך גם לא למסור את שמך),
לגבי ילדים בסיכון: ביכותך להתקשר למחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריך ולבקש לשוחח עם פקידת הסעד לחוק נוער (גם כן בעילום שם, אם כך תעדיף) - ולדווח לה על חשדותיך.
כל טוב
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה.. זקוקים לעזרה מיידית!!!אנונימי18/11/2008
שלום לכם, מפאת הדיסקרטיות לא אציין פרטים שעשויים להסגיר אך העניין מאוד מורכב ודרוש סיוע. אחותי נשואה מזה כמה שנים לעובד משטרה ויש להם ילדים. לאור המקרה האחרון עם רצח והתאבדות בתוך המשפחה, התחלנו (אני ויתר אחיי) לחשוש כולנו לגורלה מאחר ומתגלים סימנים מסויימים שעשויים להעיד על מצוקת הבעל. זה בא לידי ביטוי בשליטה בלתי פוסקת באחותי, קנאה אובססיבית וחקירות... התקשורת ביניהם לקויה וכרגע אנחנו מאוד חוששים מפעולות ותגובות. (כמובן שלא הזכרתי כאן נתונים רבים, שוב כיוון שאיני רוצה בשום אופן להסגיר כאן פרטים) מה עלינו לעשות במצב כזה שבו הגבר למעשה עובד משטרה והיא פוחדת להתלונן מחשש שיפגע בה? מעבר לחשש לתלונה, האם בעקבות התנהגות כזו ניתן לעשות משהו? אזהרה? מה עושים??? אנא עזרו לנו, אנחנו במצוקה קשה. תודה רבה, ג'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי
ד''ר גיא אנוש18/11/2008שלום,
במצב כזה של חשש מפגיעה בעקבות תלונה, אין ספק שהסיכון הכרוך בהגשת תלונה הוא גבוה, כיון שתלונה עלולה להיות הטריגר שמפעיל אקט קיצוני של אלימות.
אך עם זאת, גם הסיכון שבאי הגשת תלונה גבוה כיון שיתכן שהבעל יבצע אקט קיצוני גם ללא תלונה.
לכן, חשוב קודם כל להכין תכנית פעולה אשר תיקח בחשבון תסריטים אפשריים של פעולה מצדכם ומצד האשה, ופעולות תגובה מצד הבעל. תוכנית כזו חייבת לכלול מספר מקומות מסתור אפשריים, אשר לא יהיו ידועים לבעל.
כדאי גם להתייעץ בסתר עם עובד\ת אלימות במשפחה (מטפל/ת בתחום) מתחנה לטיפול באלימות במשפחה, להכין מקום מקלט שלא יהיה ידוע לבעל, ולהגיש תלונה תוך כדי ביצוע פעולות הגנה מתאימות.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה גיא.. אך!!
אנונימי19/11/2008תודה רבה על תגובתך המהירה אךך כל האופציות שהצעת אינן רלוונטיות כרגע. היא לא מעוניינת לעשום שום דבר ביוזמתה.. אנחנו חוששים מאוד למצבה אך היא חוששת עוד יותר לדבר על זה ולהעלות את הנושא בפניו (בפני בעלה) אנו מודעים למצב שרק אם היא תיגש בעצמה ותתחיל לפתור דברים זה יעזור, אך היא לא במצב הזה.. היא מסוג הנשים שפוחדות לומר לבעלים שלהן שלא טוב להן בקשר או שהן מרגישות כבולות מחשש שיפגע בילדים או בה חלילה .. זו הבעיה העיקרית. מה אנחנו בתור משפחה / אחים יכולים לעשות? היא לא מעוניינת בפתרונות שהצעת לנו משום שהיא לא נמצאת עדיין במקום הזה.. היא לא תברח לו. היא פוחדת!! אנו אובדי עצות, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות?
ד''ר גיא אנוש24/11/2008אכן, במצבכם, אין הרבה מה לעשות, לא ניתן להציל את מי שלא רוצה להציל את עצמו. נשאר לכם רק לנסות לעודד אותה, להיות איתה ככל שניתן, ולקוות לטוב - ואם ידוע לכם על פעולות אלימות שלו שניתן לתעדן - אז לתעד ככל שניתן - ואז אולי להגיש תלונה למח"ש - כך שיטפלו בו תוך שמירה על בטחונה. צר לי, אך אין בידנו מטה קסמים.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאור16/11/2008
אני חיב עזרה. אבא ואמא שלי הרבה פעמים נותנים לי מכות ואני נורא מפחד והרבה פעמים גם אח שלי הגדול הוא קורא לי קטן ונותן לי מכות רצח תמיד נותנים לי עונשים ומרביצים לי חזק בפעם הקודמת שהרביצו לי זה היה לא מזמן לפני שעה או פחות. אני בן 10 ובכיתה ד ואני גר בכפר יונה בשרון. אני חולם ליהיות שחקן כדורסל ואח שלי תמיד מציק לי ולועג לי ואז נותנים לי עונש+מכות רצח וככה זה כל הזמן. תמיד שאני בא אל חבר אמא שלו שואלת למה יש לי הרבה שריטות ופצעים חזקים אז אני לא עונה וזה מאבא ואמא ואח שלי הגדול שהיום שהגעתי מביה"ס הוא הרביץ לי מכות חזקות וירד לי דם מכל האף והיה מלא פצעים אני חיב עזרה דחוף!!!! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד''ר גיא אנוש16/11/2008אור שלום,
אתה מתאר מצב נורא. המשפחה שלך מתעללת בך , ולפי התיאור גם אביך ואמך ואפילו אחיך שותפים להתעללות. רצוי מאד שתקבל עזרה, ודחוף!
הדרך הפשוטה להשיג עזרה זה לפנות אל המורה שלך בבית הספר ובקש ממנה עזרה, והיא תפנה אותך לעובד/ת סוצאילי/ת המתמחה במקרים כאלה ובעזרה למשפחות המתעללות.
או - אתה יכול להתקשר לקו חרום המתמחה בעזרה לילדים במצוקה:
1-800-220-000 והם גם יעזרו לך, וגם ידעו למי לפנות.
אתה גם יכול להתקשר ישירות ללשכת הרווחה בכפר יונה, ושם יהיו עובדים סוציאלים שידעו איך לעזור:
09-8971154
אתה גם יכול לפנות ישירות אל אחד מאתנו (גיא והדס) באמצעות האימיל הפרטי.
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאנורית13/11/2008
יש לי משפחה מחורבנת - לי שתי אחיות . אחת גדולה ממני ואחת קטנה ממני והיא קטינה . אני זוכרת את האלימות מהילדות שלי . אלימות מאמא - כלפי , כלפי האחיות שלי ואפילו כלפי אבא שלי . אלימות מילולית , נפשית וגם , אבל פחות , פיזית . זאת צלקת שלא עוברת אף פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד''ר גיא אנוש13/11/2008אכן, לחיות במשפחה בה סופגים הרבה אלימות זו חוויה טראומטית המותירה צלקת לכל החיים. את מציינת כי גם אחותך הקטינה עדיין חיה באוירה זו - למענה כדאי להתערב ולערב את מערכת הרווחה כדי לנסות ולשנות את המצב.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איום לאלימות - נורה אדומהיריב10/11/2008
שלום במהלך ריב בעלי כעס עלי הרים שרפרף והתקרב לעברי. התחלתי לצעוק והוא הוריד אותו. מאוחר יותר הוא אמר שהרגיש שהוא כל כך כעס שלא ידע כבר מה לעשות. היו מקרים בעבר שהוא הרביץ לי עם כרית כשהוא כעס- רציתי לשאול מה עלי לעשות - לא היו מקרי אלימות אחרים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהב
ד''ר הדס גולדבלט10/11/2008לא צריך מקרי אלימות אחרים ונוספים על מנת להבין שמדובר בהתנהגות אלימה של בעלך. את כותבת - הוא הרביץ לך בעבר וכמעט הרביץ לך גם לאחרונה.
אני ממליצה לשניכם לפנות בהקדם לייעוץ ביחידה לטיפול באלימות הקרובה למקום מגוריכם. ייתכן שתקבלו בשלב ראשון ייעוץ בנפרד, וייתכן שתקבלו ייעוץ זוגי - על-פי התרשמות אנשי המקצוע.
אני מציעה לך לומר לו שהעובדה שאינו יודע מה לעשות כשהוא כועס מעידה, שיש בעיה שעליו להתמודד עמה, ולטובת שניכם - כדאי ששניכם תפנו לעזרה.
אם בעלך מסרב לפנות לייעוץ - פני בעצמך והתייעצי!
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות אישהקארין08/11/2008
היי ,בעלי ואני גרים בצמוד להורי בעלי ולאחיו,האח נשוי כבר 4 שנים לאישה שמתעללת בו נפשית(כבר תקופה ארוכה אנחנו שומעים צרחות מביתם), ולאחרונה האח הגיע חבול כולו ומסתבר שהיא נוקטת נגדו באלימות.ובכך הוא הודה וגם הסכים שנצלם אותו. עקב מצבו הנפשי הקשה ,הוא חושב שהאלימות הגיע לו ואינו מוכן להתלונן במשטרה, כך גם הוריו של בעלי מסרבים להתלונן,האח הוא בחור מאוד שקט ומופנם שלעולם לא הרים את קולו והוא אב למופת,, חשוב לציין שמעורבת גם ילדה בסיפור.בעלי ואני עדיין חושבים שיש מקום להתלונן ולהתריע. מה הצעדים שכדי לנקוט , האם לשכוח ולהתעלם עד ההתפרצות הבאה?,האם כדי "ללכת נגד האח" ובכל זאת להתלונן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
ד''ר הדס גולדבלט10/11/2008אכן מצב לא פשוט אולם לא אתם ולא הורי בעלך יכולים להתלונן במקום גיסך במשטרה. הוא אדם בוגר ויחליט אם ומתי להתלונן.
אני ממליצה שתעודדו אותו לפנות לייעוץ ביחידה לטיפול באלימות או בתחנה לטיפול זוגי ומשפחתי במקום מגוריכם, על מנת שיתייעץ עם אנשי מקצוע מתאימים, כיצד עליו לנהוג וכיצד להתמודד עם אשתו.
בהצלחה,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי משקר שאני מרביצה לואורית07/11/2008
שלום רב, בני הבכור בן 4.5 הולך לגן טרום חובה וקיבלתי טלפון די מדאיג מהגננת, בטענה שבני התלונן בפניה כי הכיתי אותו עם ברזל! היא אמרה שחובתה לדווח לי קודם כל, ובאם מקרה זה ישנה היא תיאלץ להעביר את זה הלאה.. מיותר לציין שאין זו האמת, מעולם לא הכיתי אותו בצורה כזו ובטח לא עם ברזל. דיברתי עם בני והסברתי לו שאסור לשקר., ובטח לא בדברים כאלה. הוא הצטער ואמר שלא יחזור על זה שוב. אין לי מושג מאיפה הוא הביא את זה. אני ממש מתוסכלת שזה מה שיחשבו עליי. ובטח לא בא לי להצטדק בפני אף אחד על משהו שלא עשיתי לפני כחודש ילדתי בן נוסף, אולי יש קשר לעניין הזה.. שכן, הבכור "סבל" מעודף תשומת לב ואילו היום קצת פחות מכורח הנסיבות. אשמח לחוות דעתך ומה את ממליצה לי לומר לו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר הדס גולדבלט10/11/2008אורית,
אכן מצב קשה, פוגע ומביך עבורך, אך את מתרשמת נכון, שבנך נמצא כנראה במצוקה כלשהי, אם בחר "לאותת" באופן זה. נראה לי שנהגת נכון כששוחחת עם בנך, ואני מקווה שלא יחזור על דברים אלו. יחד עם זאת, כדאי שתבקשי מן הגננת להפנות אותך לפסיכולוג/ית של הגן, על מנת להתייעץ באופן יותר מפורט.
כל טוב וגדלי את ילדייך בבטחון ובנחת
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למערכתגלילי04/11/2008
שלום וברכה אדם שמורחק מהבית מקצין משטרה ל 15 יום (ולא מפסיקת בית משפט) בגין תלונה של אישתו שסטר לה בשני מקרים האם בטול התלונה של אישתו מבטל את התלונה או שיש מצב שהתלונה תעבור להעמדת דין. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלילי
ד''ר הדס גולדבלט05/11/2008הנתונים שמתוארים בשאלה זו לא ברורים. עד כמה שידוע לי, אין לאישה אפשרות לבטל תלונה שהגישה נגד בעלה במשטרה.
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימה02/11/2008
אבי היה מכה אותי בילדותי בכל פעם שעשיתי משהו שלא מצא חן בעיניו. כיום אני בת 40 והוא בן 70. והוא זקוק לי לעזרה בכל מיני דברים. מה שהוא עשה לי בילדותי, הרס לי את החיים ואת האישיות. כיום אני מטופלת בכדורים פסיכיאטרים. השאלה שלי היא: האם לסלוח לו ולעזור לו כעת כשהוא זקוק לי? הלב שלי לא רוצה, אבל המחשבה אומרת שחייב. תודה רבה על כל עצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסימה
ד''ר הדס גולדבלט05/11/2008סימה, הבחירה בידייך. את יכולה לא לסייע כלל לאביך, את יכולה לסייע לו רק בעניינים מעשיים, ואת יכולה לסייע גם תוך התעניינות במצבו הרגשי. השאלה, איך תרגישי בעקבות כל אחת מן האפשרויות שהזכרתי? חשבי גם על עצמך, ועל האופן בו תגני על עצמך ועל מצבך הנפשי באופן המוצלח ביותר עבורך היום.
ייתכן שאביך זכאי לעזרה יומית או תמידית ממטפל מחוץ למשפחה. כדאי לברר גם זאת.
כל טוב
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לבעל לאחר צו הרחקהנורא29/10/2008
אני נשואה 13 שנה יש לי 3 ילדים. לפני שבועיים בעלי היה "שיכור" ורבנו ביחד ובסוף נתן לי מכות בפנים פעם ראשונה מאז שהתחתנו לבעלי אין עבר פלילי. פייסנו את המריבה וחזרנו "לשגרה" . לאחר 3 ימים נודע המקרה למשפחתי ולחצו עליי להתלונן על בעלי. האח שלי צלם את סימני המכות ומסר התמונות למשטרה. דבר זה גרם "להחמרת" מצב בעלי. למרות שהיגשתי בקשה לביטול התלונה אבל המשטרה הגישה כתב אישום ובית המשפט נתן מעצר בית לתקופה של 4 חודשים. ברצוני לברר אני ובעלי מעוניינים לחזור אחד לשני ולא רוצה שירחיקו אותו מהבית. מה ניתן לעשות ? מרגישה שהמדינה דורשת ממני "להתגרש" מבעלי או שהמדינה " מוסיפה" עוד נטל ליחסים בין בני הזוג. אני זקוקה לעזרתכם בהקדם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון אפשרי
אלמוני01/11/2008דבר ראשון חשוב להבין האם הגשת תלונה במשטרה. אם כן באיזו תחנה? האם מסרת עדות במשטרה האם בעלך מסר עדות במשטרה והודה. אם התשובות לכל אלה שליליות הרי שבעלך נתון במעצר לחינם. בכל מקרה פני לעו"ד טוב. עלות טיפול בתיק כזה -כ-10-15 אלף ש"ח אח"כ צריך גם לחשוב מדוע הגיע המצב של אלימות. אם מצב זה יחזור, סביר להניח שהמצב בפעם הבאה יהיה חמור הרבה יותר (במיוחד של הבעל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ל-נורא
ד''ר הדס גולדבלט05/11/2008המדינה איננה מענשיה אותך וגם לא מנסה להכריח אותך להתגרש. את מתארת הליך נכון של התערבות של המוסדות המטפלים (משטרה ובית משפט). הליך זה נועד להגן עליך!
אם את ובעלך מעוניינים לחזור אחד אל השניה, אני ממליצה לכם לפנות לייעוץ ביחידה לטיפול באלימות הקרובה למקום מגוריכם. זה צריך להיות תנאי להמשך החיים המשותפים! בתהליך ייעוץ כזה בעלך אמור ללמוד כיצד לא להתנהג באלימות ואת תוכלי לברר עם עצמך ובהמשך גם אתו, כיצד את רוצה לקיים את המשך חייך הזוגיים באופן בטוח וללא איום של אלימות.
ייתכן גם שבעלך סובל מבעיית שתיה ועליו לטפל גם בכך. למרות שזו "רק" הפעם הראשונה שבעלך היכה אותך - אין זה משנה את העובדה שכיום בעלך גבר אלים. אי אפשר לחזור לשיגרה הקודמת לאחר אירוע כזה! חשוב, כאמור, לפנות גם לייעוץ.
נראה לי שמשפחתך יעצה לך עצה טובה להתלונן במשטרה. אפשר, שבעלך נרתע כעת מהתנהגות אלימה עקב התלונה במשטרה.
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לבעל לאחר - צו מעצר בית - המשך
נורא15/11/2008שלום ד"ר הדס. תודה על תשובתך,בהמשך למיל הקודם את לא שמת לב שבית המשפט נתן לבעלי צו מעצר בית ל-4 חודשים. בזמן הזה הוא לא יכול ליצור קשר איתי. אני מפחדת שבית המשפט יעניש אותו במעצר בפועל. אני לא רוצה את זה. אני רוצה לחזור לחיות עם בעלי הוא אמר שיפנה לטיפול בזוגיות וגמילה "משתייה" אבל אני לא רוצה שבית המשפט יעניש אותו ו"יהרוס" את המשפחה שלנו. מה עליי לעשות? למי לפנות? אנחנו מחכים לקצינת משטרה לבדוק הנושא וטרם לא יצרה קשר. עבר חודש מאז התלונה ונשארו 3 חודשים. אני לא רוצה לחכות עד לבית המשפט. אני רוצה לחזור לבעלי אני לא רוצה לגרום "נזק" ל3 הילדים שלי. תקווני אותי בבקשה מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לבעל לאחר - צו מעצר בית - המשך
נורא15/11/2008שלום ד"ר הדס. תודה על תשובתך,בהמשך למיל הקודם את לא שמת לב שבית המשפט נתן לבעלי צו מעצר בית ל-4 חודשים. בזמן הזה הוא לא יכול ליצור קשר איתי. אני מפחדת שבית המשפט יעניש אותו במעצר בפועל. אני לא רוצה את זה. אני רוצה לחזור לחיות עם בעלי הוא אמר שיפנה לטיפול בזוגיות וגמילה "משתייה" אבל אני לא רוצה שבית המשפט יעניש אותו ו"יהרוס" את המשפחה שלנו. מה עליי לעשות? למי לפנות? אנחנו מחכים לקצינת משטרה לבדוק הנושא וטרם לא יצרה קשר. עבר חודש מאז התלונה ונשארו 3 חודשים. אני לא רוצה לחכות עד לבית המשפט. אני רוצה לחזור לבעלי אני לא רוצה לגרום "נזק" ל3 הילדים שלי. תכווני אותי בבקשה מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזרה לבעל
ד''ר גיא אנוש16/11/2008שלום,
אחת התופעות הידועות בתחום האלימות במשפחה הוא "ירח הדבש" שבא לאחר ההתפייסות. לאחר המכות,ף באה ההתחרטות של הבעל, ולאחר מכן ההתפייסות, ואז ירח הדבש בו נראה שהכל נהדר וחוזר על מקומו, ונראה כאילו לא יתכן ששוב תהיה אלימות, אבל אז לאחר זמן - לעיתים חודשים או אפילו שנה שנתיים - שוב התפרצות ואלימות וחוזר חלילה.
כפי שהדס ציינה, צו ההרחקה הוא לטובתך ונועד למנוע המשך התעללות שלו בך. אם את רוצה להיות אתו בקשר בזמן הזה, למעשה אף אחד לא יכול למנוע ממך. הרי המשטרה לא תציב שומרים ליד ביתך - אין להם מספיק כח אדם לכך גם אם היו רוצים.
החשוב הוא, שתפנו לטיפול זוגי ויעוץ לגבי האלימות של בעלך, ורצוי למטפל/ת שמומחה לתחום האלימות במשפחה, כד'י למנוע את המעגל האכזרי הזה של התפייסות, ירח דבש, רגיעה, ואז אלימות חדשה. פשוט לסלוח לו ולהאמין שבזה הכל יפתר, זו אשלייה מסוכנת, לך ולילדייך. מה שאתם צריכים זה לקבל עזרה ודחוף, במיוחד כיון שאת מרגישה שאת רוצה להמשיך בקשר ולבנות אותו טוב יותר. תקופה זו של חרטה, זו תקופה טובה ללמוד לשנות דפוסים קיימים.
לכן, פני ללשכת הרווחה באזורכם, ובקשי מהם להצטרף לתוכנית לטיפול זוגי באלימות במשפחה (הטיפול נעשה בתחילה בנפרד בדרך כלל, ורק לאחר מכן ביחד). ומוב שעה אחת קודם.
ככה גם תמנעי באמת את התפרקות המשפחה והרס הנישואין.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן29/10/2008
אם אבא שלי פעם נתן לי סטירה חזקה אחרי זמן של כמה חודשים נתן לי בוקס ואחרי עוד משהו כמו חצי שנה ניסה לחנוק אותי (והכל היה מתוך עצבים) וכבר חצי שנה לא נגע בי יש סיכוי שהוא יפגע בי שוב? יש צורך לפחד ממנו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחן
ד''ר הדס גולדבלט05/11/2008התשובה נמצאת בתוך שאלתך! את מתארת מצב וב אביך החמיר מפעם לפעם את אלימותו כלפיך. גם אם יש הפוגה באלימות - סיכוי סביר שהיא תחזור על עצמה. לא כתבת את גילך. אם את קטינה - צעירה מגיל 18 - פני ליועצת בת הספר או לשרותי הרווחה. הם יהיו חייבים לפעול על מנת לטפל בך ולהגן עליך. והיכן אמך בספור?
לא די לפחד - צריך גם לפעול על מנת שלא ייגרמו לך נזקים או סיכונים!
הדס גולדבלטו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי28/10/2008
שלום רב, ברצוני לדעת האם יש דרך לזהות גבר אלים? כלומר, כבר מהתחלת הקשר. אפשר לקבל טיפים בנושא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
ד''ר הדס גולדבלט05/11/2008יש בהחלט סימנים לזיהוי גבר אלים: אם הוא מעוניין לדעת לעתים קרובות היכן את נמצאת, עם מי את משוחחת; אם הוא מתפרץ פתאום בכעס ללא פרופורציה לגבי מה שאמרת/עשית ; אם הוא מנסה לפייס מייד לאחר התפרצות; אם הוא נוהג להשליך חפצים... ויש סימנים נוספים. בעיקר – אם את חשה לא בטוחה ומפוחדת בעקבות התנהגויות כאלו או אחרות של בן זוגך, ואם את חשה שהוא מנסה לשלוט ולפקח על חייך ועל הקשר שלך עם אנשים אחרים – כל אלו הם סיבה לדאגה.
במקרה זה – חשבו שתתייעצי עם גורמים מקצועיים.
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לא נעים לא, שמתי לב שכל השאלותא.25/10/2008
כאן הן מצד נשים. האם אני כגבר יכול להעלות אלימות מילולית נוראית מצד אישתי, או שזה טאבו בפורום נוכחי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור שכן!
ג25/10/2008יש הרבה שנפגעים מצד הנשים שלהן לא חסר כאלה בכלל אז תשתף את כולם במה שאישתך עשתה זה לא פורום של נשים בלבד או משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיותר
אלמוני01/11/2008אל תשתף ובודאי אל תתלונן. אתה תמצא את עצמך באזיקים מהר משתחשוב. תכין את עצמך לגירושין טוב טוב כיוון שאתה במצב נחות מלכתחילה. תתחיל להקליט הכל. תכין לעצמך ליתר ביטחון מקום מגורים חליפי. תתייעץ עם עו"ד, מה תצטרך לשלם ומתי. אל תרשום שום דבר במשותף עם אשתך ותתחיל להעלים מה שיותר נכסים. בסוף זה ישתלם לך בכל מקרה כי כך החוק פועל במדינה. הכי חשוב: אל תתנג בהגינות ואל תצפה לצדק. פשוט אין!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות מצד האשה
ד''ר גיא אנוש13/11/2008זה בהחלט לא טאבו ואתה יכול להעלות כל נושא הקשור לאלימות - כולל אלימות מילולית מצד אשתך
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)