פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    רינה
    22/10/2008

שלום רב, יש לי שאלה שמאוד מעניינת אותי: בדרך כלל, אם אדם רוצח את אישתו תחת השפעת אלכוהול, האם הוא מקבל הקלה בעונש מאחר שהיה תחת השפעה, או שההפך, עונשו מוחמר? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לא ברור

אלמוני
    01/11/2008

כמובן שהדבר תלוי בנסיבות. בכל מקרה הוא יזכה למשפט סביר והוגן כי הוא יגיע לבית משפט מחוזי ולא בית משפט שלום. בכל מקרה במצב של היום העונש יהיה חמור גם כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרינה

ד''ר הדס גולדבלט
    03/11/2008

רינה, את שואלת כאן שאלה משפטית. אמנם אינני מומחית בתחום המשפטי, אולם הכלל הוא שמי שנתפס בעבירה בגין שכרות נשפט לחומרה. האדם בוחר לשתות - זה איננו מצב בלתי נשלט. לפיכך, נראה שדווקא יחמירו בעונשו.
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפרצות זעם - דחוף
    אני
    17/10/2008

אני בת 34 גרושה ואמא לילד אחד הייתי נשואה לגבר אלים ומכה, התגרשתי לפני 7 שנים ועברתי טיפול פרטני וקבוצתי היום יש לי בן זוג מדהים, איש נפלא, חכם ותומך למרות שמדי פעם יש בנינו ריבים והוא אומר: "זהו, ממחר אנחנו כבר לא יחד" אתמול זה קרה שוב ואני הגבתי בהתפרצות אלימה, אני כ"כ מצטערת על מה שקרה, לאחר מכן דיברנו שיחה בוגרת וכנה ללא העלבות והאשמות אך למרות זאת הוא אינו מעוניין להמשיך איתי את הקשר וביקש ממני לעזוב את הבית אני מבינה שקשה לו עם מה שקרה אך אני מאוד מאוד אוהבת אותו ולא רוצה לוותר איך אני יכולה ליישב את ההדורים ולבקש ממנו שיעזור לי ויתמוך בי בעניין? למי אני יכולה לפנות על מנת לקבל עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    התפרצות זעם - דחוף

הוספת תגובה

• התפרצות זעם

ד''ר הדס גולדבלט
    19/10/2008

שלום לך,
    את יכולה לפנות לאותה מסגרת בה עברת בזמנו טיפול פרטני וקבוצתי על מנת להתיעץ כיצד להתמודד היום עם תסכולייך וכעסייך, שאת מתארת כמתבטאים באלימות מצידך. אם בן זוגך יסכים - תוכלו לפנות לייעוץ זוגי ולבחון ביחד כיצד להתמודד במצבים של עימותים ותסכול. גם את זקוקה לזה וגם הוא - שבכל פעם שאתם רבים - לדבריך - "שובר את כלים ולא משחקים" כלומר, מודיע שממחר אתם לא ביחד.
    אם הוא יסרב לייעוץ זוגי ולהמשך חיים משותפים - זה כואב, אך זו זכותו, והייעוץ אליו תפני יסייע לך להתמודד עם פרידה זו.
    כל טוב
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה \דחוףףףףףףףףףף
    אני
    16/10/2008

שלום!!! יש לי אחות בת 31 נשואה + 3 בשנה האחרונה היא עוברת התעללות מצד בעלה התעללות קשה מאוד ("מי שראה את אסרט "לישון עם האויב "אז זה אותו הדבר) הוא מתקשר אליה כל היום לעבודה ומקלל אותה קללות קשות ביותר. אומר לה לעזוב עכשיו את העבודה אם לא הוא יבוא לשם וירביץ לה ליד כולם. כשהוא בא הבייתה הוא מקלל ליד הילדים אומר להם שהוא שונא אותם. ושהוא רוצה שהם ימותו. הוא מאיים עליה שאם היא תשתף משהו בזה הוא ירצח אותה. ואם היא תתלונן במשטרה אז יעצרו אותו וכשהוא ישתחרר הוא יבוא לרצוח אותה. אנחנו מכירים אותו ויודעים שהוא מסוגל לעשות זאת ןלכן איננו יודעים מה לעשות. אחותי כבר שוקלת 43 ק"ג והיא בדיכאון נוראי וחיה ממש בפחד. אני יש לי אחות אחת ואינני יודעת אייך לעזור לה. הוא אפילו קנה להם בית שיהיה רחוק מאיתנו ושאיין שם הרבה שכנים כדיי שהוא יוכל להתעלל בה שוב ושוב ושהיא לא תוכל ללכת לאף מקום. אני באמת חסרת אונים ואני אשמח אם משהו יכוון אותי מה לעשות כדיי לעזור לה. אני רואה שאני הולכת ומאבדת אותה ואני חוששת נורא לשלומה ולשלום האחיינים שלי. תעזרו לי !!!!!!!!! בבקשה. תודה רבה.

הוספת תגובה

• אל הצריכה עזרה בדחיפות

ד''ר הדס גולדבלט
    19/10/2008

את מתארת מצב קשה מאוד. את חשה שאת זו שתושיע את אחותך אך למרבה הצער, אינך יכולה להושיע אותה, אלא רק לכוון אותה לפנייה לעזרה. מדבריך לא ברור אם אחותיך פנתה בעבר לעזרה. היא זקוקה לעזרה זו בדחיפות. אני מציעה לך לפנות למרכז לטיפול ולמניעת אלימות במשפחה הקרוב למקום מגוריך ולבקש להתיעץ שם אם איש/אשת מקצוע. תמסרי את הפרטים המדויקים לגבי אחותך ותקבלי הכוונה, מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לסייע לה. אולם מי שיכולה לעשות את הצעדים המשמעותיים כמו תלונה במשטרה או עזיבת הבית או פנייה לעזרה אחרת - היא אחותך. היא אדם בוגר ואף אחד לא יכול לעשות צעדים אלו במקומה.
    אם אנשי המקצוע יתרשמו שאחייניך הקטינים מצויים בסכנה בעקבות התעללות האב (גם אם איננו מכה אותם ישירות) - הם יוכלו להתערב ישירות לטובת הילדים במשפחה.

דאגתך חשובה - גשי בהקדם לאיש מקצוע מתאים!
    בהצלחה
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייך אני מבררת היכן יש מקום קרוב

אני
    22/10/2008

למקום מגורנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לא כדאי להתערב

אלמוני
    01/11/2008

את מתארת סיטואציה ששמעת עליה מאחותך. מציע שתנסי בדרך כלשהי להבין את המצב לאשורו. אולי מהאב עצמו או ממשפחתו או מהקרובים אליו. אם מדובר בבעל שהוא אדם נורמטיבי מהיישוב, קשה לי להאמין שהסיטואציה חד צדדית. לא בטוח שהתערבות והפעלת סנקציות חד צדדיות תועיל בהווה ובעתיד, בטרם ביררת כאמור את המצב לאשורו. ייתכן שפעולה כזו תפגע גם בזוגיות שלך ותגרום למתחים נוספים. אם אינך יכולה לברר זאת, מומלץ שלא תתערבי. אחותך היא שצריכה לנקוט את המהלכים ולקבל אחריות עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איתמר
    15/10/2008

שלום רב, אני בן 13 וההורים שלי רבים בערך פעם בשבועיים עם קללות וכל מיני. האם פעם בשבועיים זה נחשב סביר? מה אני יכול לעשות כדי לגרום להם להפסיק לריב? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאיתמר

ד''ר הדס גולדבלט
    15/10/2008

שלום איתמר,
    הפרטים שאתה מוסר על אודות המריבות של הוריך אינם מספיקים. לא ברור מהו תוכן הקללות (שמות גנאי? איומים?) וכן מה כוונתך ב"כל מיני". זה יכול להיות עוד קללות או אפילו אלימות פיסית או אלימות כלפי חפצים...
    מה שלא יהיה - מותר וטבעי שיש אי הסכמות וויכוחים בין בני זוג. השאלה, איך הם מנהלים ויכוחים אלו ובנוכחות מי. ויכוחים ואי הסכמות יש לנהל בכבוד, מבלי לקלל, להעליב ולהשפיל או לפגוע בכבוד הצד השני. קללות אינן רצויות ואם נכללים בהן גם איומים - על אחת כמה וכמה.
    כך, לא משנה אם המריבות הן פעם ביומיים, פעם בשבועיים או פעם בחודשיים - אף מריבה שיש בה קללות ועלבונות איננה רצויה, ואם מדובר גם באלימות מסוג אחר - הדבר פסול לחלוטין.

כמו-כן, מאוד לא רצוי לנהל מריבות ליד הילדים. מותר לילדים לדעת, כאמור, שההורים לא מסכימים ביניהם על נושאים מסוימים, אך אין סיבה שאתה תהיה נוכח במריבות, ובמיוחד אם הן כוללות אלימות מכל סוג שהוא. מחקרים וניסיון טיפולי מראים, שילדים ניזוקים מעצם הנוכחות והחשיפה למריבות אלימות של ההורים - גם אם הילדים אינם מוכים בעצמם!

מה אתה יכול לעשות? מותר לך לומר להוריך שאתה סובל מן המריבות הללו ונראה לך שגם הם סובלים, ולהציע להם לפנות לייעוץ זוגי, כיצד לנהל את ויכוחיהם בדרך מכובדת מבלי לערב את הילדים בכך (עצם נוכחותך היא סוג של מעורבות!).. מעבר לכך, אין זה תפקידך לקחת אחריות על המצב בין ההורים ולהתערב במתרחש. אתה יכול להחליט אם לדבר עם אחד ההורים או עם כל אחד מהם לחוד, או עם שני ההורים ביחד. עשה זאת באופן שבו תרגיש נוח ובטוח. חשוב כאמור, שתדגיש את חוסר הנוחות והסבל הנגרם לך ו/או לאחיך. אתה לא צריך להתערב בנושאי המריבה ובמה שקורה בין ההורים!!!

בהצלחה ובברכת שנה שקטה ובטוחה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות וחרדות
    מעיין
    11/10/2008

מדובר על גבר גרוש שטען לקראת סוף הקשר שהתגרש כי הכה את אישתו לשעבר ובגלל זה הם התגרשו. המכות שהיו הן בעיטה, דחיפה ובוקס, כלומר לא ממש הרג אותה במכות, אלה מידי פעם. אחרי שהתגרשו הוא היה בטיפול פסיכולוגי משפחתי וכיום הוא מקבל כדורי ציפרלקס. הוא טוען שהיה אלים כי לקה במחלת חרדות שהתפרצה אצלו, האם בגלל שהוא לוקח ציפרלקס הוא ישלוט במכות בעתיד, הבנתי שהוא חוזר אליה בקרוב, האם אדם כזה יכול להשתנות והאם זה קשור לחרדות כל עינין המכות או שזה תירוץ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות וחרדות

הוספת תגובה

• תשובה למעין

ד''ר הדס גולדבלט
    11/10/2008

מעיין,
    בתיאורך את כותבת: "המכות שהיו הן בעיטה, דחיפה ובוקס, כלומר לא ממש הרג אותה במכות, אלה מידי פעם." אז מה??? בעיטה, דחיפה ובוקס חמורים מספיק! דחיפה יכולה, לעתים, לגרום לאישה המותקפת ליפול ולהיפגע בראשה. ומה אז? מה ההבדל בין זה לבין "להרוג אותה ממכות?" אלימות היא פסולה - ללא קשר לחומרתה הפיסית. גם הפגיעה הנפשית יכולה להיות חמורה "רק מבוקס."
    שנית -
    אמנם ישנם גברים שאלימים, בין השאר, מתוך חרדה לאבד את בנות זוגם, אך בהחלט ייתכן שהמקרה שאת מתארת מתיייחס לגבר שהוא גם אלים וג סובל מחרדות. את כותבת שהגבר הנ"ל עבר "טיפול פסיכולוגי משפחתי." מה הכוונה? האם עבר את הטיפול ביחד עם בת זוגו בנפרד או לבדו? האם הם חוזרים לקשר המחודש לאחר טיפול זה? אם הוא סבל מחרדות, טוב שהוא מטפל בהן גם בעזרת תרופות; אך הן לכשעצמן לא יבטיחו שלא יהיה אלים בעתיד. יותר מזה: תלוי, כאמור, במה התמקד הטפול הפסיכולוגי שעבר. לא כל טיפול מכוון לסוגיית האלימות. לכן, אם הטיפול הפסיכולוגי כוון גם לטיפול בגורמים לאלימות ובדרכים להימנע ממנה בעתיד במערכת היחסים הזוגית אליה הוא חוזר - זה תהליך ההתערבות הנכון עבור גבר זה.
    שנה טובה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסיפור שלי... בקטנה
    סוזי בן דלל
    06/10/2008

אבא שלי הרביץ לי מכות רצח בילדותי. הוא השתמש גם באלימות מילולית קשה לא פחות (כמה שאני טיפשה ואפסית, חבל שבאתי לעולם, וכו'). כיום אני אדם מבוגר. אני גרה עם אבי, שכבר זקן וחלש, כך שהדברים שקרו בילדותי אינם רלוונטיים עוד (מלבד האלימות המילולית שחוזרת בהתקפים). אך למרות המשך חיי לאחר כל הזוועות והאלימות שחוויתי בילדותי, נשארו לי צלקות עד היום: אף פעם לא היה לי קשר ארוך עם גבר, אני מפחדת ממחוייבות, אני חייבת להוכיח לכולם שאני טובה, אם אני נכשלת במשהו- אני הרוסה, לא מכניסה חברים לביתי, בזמן משברים אני רוצה למות, וכו'. קשה לי עם המועקה הזו שאני נושאת מעליי, ורציתי לדעת אם יש משהו מהיר שאני יכולה לעשות בנידון..

לקביעת תור
    סגירה
    הסיפור שלי... בקטנה

הוספת תגובה

• לסוזי

ד''ר הדס גולדבלט
    06/10/2008

סוזי,
    את מתארת כאן סיפור חיים, שאת חווה אותו כמקור לקשייך ביחסים בין-אישיים בהווה. יש משהו כדאי שתעשי בהקדם, אם כי אינני יכולה להבטיח פתרון מהיר - אם לזה התכוונת: פני לייעוץ פסיכולוגי. יש שיטות שונות של טיפול, קצרות וארוכות טווח - תלוי מה הצורך שלך ולכמה זמן תזדקקי על מנת להתחזק, לברר סוגיות משמעותיות ולשנות אורח חיים.
    יש להניח, שלאלימות שחווית בילדותך יש השלכות גם על אופן התנהלותך היום. אך לא בהכרח זה מקור כל קשייך, ובנוסף - למרות קשייך בילדות, את יכולה היום לגלות בתוכך כוחות להתמודדות!

בנוסף לכך, אם יש לך יכולת כלכלית, כדאי שתצאי מבית אביך ותגורי לבדך. אמנם אינך מציינת את גילך, אך מסיפורך ניתן להבין, שאת אישה בוגרת, שיכולה לנהל אורח חיים עצמאי. זה לכשעצמו עשוי להועיל מאוד לתחושת החוזק, העצמאות ובהמשך - ליכולתך לבסס קשרים בין אישיים טובים.

בהצלחה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוני
    05/10/2008

שלום רב, אני בן 15 ויש לי שאלה, כל שנה בתקופת החגים, בעת ארוחות החג, ההורים שלי מתחילים להתווכח ולריב. זה מאוד מפריע לי, מבייש אותי ליד האורחים, והורס את החג. ברצוני לדעת מדוע דווקא בחגים זוגות מתחילים לריב. הרי זוהי דווקא תקופה כיפית, לא? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

ד''ר הדס גולדבלט
    05/10/2008

שלום רוני,
    אכן חגים נחשבים במובן מסוים לכיף, אולם במשפחות רבות זו דווקא תקופה של "סיר לחץ" - בעוד שבמהלך השנה ניפגשים בערב וקצת בבוקר - בחגים נמצאים ביחד מספר ימים. יש בני זוג שהשהייה הזו מלחיצה אותם כי קשיים שונים צפים ומתעוררים כשנמצאים ביחד ולא יכולים למצוא מפלט בעבודה או מחוץ לבית.
    במשפחות רבות הנושא של המשפחה המורחבת הוא גורם למתח - עם מי לחגוג ועם מי לא לחגוג? יש מתחים בין גיסים, בין כלות וחתנים לבין החותנים והחמיות...
    חגים הם גם מקור להוצאה כספית גדולה - בגדים, מזון ומתנות -ומי שמצויים במצב כלכלי דחוק עלולים להיות במתח מסיבה זו.
    אין לי מושג מה מאפיין את משפחתך ואת מערכת היחסים בין הוריך, ומה הרקע למתחים ולמריבות ביניהם דווקא סביב שולחן החג. נתתי לעיל מספר הסברים אפשריים, גם אם לא בהכרח מתאימים למשפחתך - כי כאמור, אין די מידע על אודותיה.
    מה שברור, אין סיבה שאתה תיקח תפקיד ותתפשר או תתווך בין הוריך במריבותיהם (גם אינך מציין שעשית זאת ו טוב שכך). מותר לך, עם זאת, לומר להם לאחר אירוע מעין זה או לפני בוא האורחים, כי אתה חש נבוך ומבוייש כשהם רבים כך בנוכחות האורחים ובנוכחותך, ומבקש שינהלו את ענייניהם בפרטיות, במקום ובזמן אחר.
    שנה טובה ונעימה לך ולמשפחתך,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה משטרתית
    ספיר
    01/10/2008

שלום, רציתי לשאול האם ישנם מקרים של אלימות במשפחה שבעקבותם ניתן לקבל הגנה משטרתית כגון הצבת שוטר בקרבת הבית, התקנה מצלמות, ציתות וכו'.. האם ישנו חוק המתאים למקרים כאלה? תודה =]

לקביעת תור
    סגירה
    הגנה משטרתית

הוספת תגובה

• הגנה משטרתית

ד''ר גיא אנוש
    01/10/2008

ספיר שלום ושנה טובה
    התשובה היא כן ולא.
    ישנם בהחלט מצבים בהם ניתן לקבל הגנה משטרתית. אבל, הגנה זו מתבטאת מספר אפשרויות שאינן כה יקרות כמו שציינת (ואכן, מה לעשות, אחד השיקולים המנחים את עבודת המשטרה בארץ - כמו כל מוסד אחר זה שאלות של עלות כספית).
    כאשר ישנה אלימות קשה, ניתן לעצור את התוקף, ולהאריך את המעצר באמצעות בית המשפט, או (לעיתים קרובות, לאחר תקופת מעצר קצרה), להוציא צו הרחקה מהבית לתוקף, וניתן להוציא גם צו למניעת הטרדה מאיימת.
    בכל מקרה, כדאי גם לערב ייעוץ משפטי לנתקפת, כיון שהמשטרה לעיתים לא מבצעת מה שביכולתה משיקולים משלהם, אלא אם כן מצטרפ/ת לנתתקפת עזרה של עורך/ת דין טוב/ה.

בהצלחה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מישהי
    30/09/2008

שלום רציתי לדעת אם במהלך מריבה מישהו מסוים נותן לי מכה קטנה אבל כואבת ומאיים לשבור לי או שיחטיף לי מכה יותר כואבת וזה קורה בכל מריבה נחשב לאלימות ואם כן מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• "מכה קטנה" ואיומים

ד''ר גיא אנוש
    30/09/2008

למישהי שלום ושנה טובה
    התשובה לשאלתך היא בהחלט כן - "מכה קטנה" במהלך ויכוח ואיומים בהחלט מהווים אלימות. לגבי מה לעשות - לא נתת מספיק אינפורמציה לגבי ההקשר - האם מדובר בבעלך, בחבר שלך, באחיך, באדם זר, בבוס שלך?

אם זה מישהו שרק הכרת או שהקשר אינו בטוח עדיין - יתכן שזה סימן לבאות והזמן לעזוב מיד!
    אם זהו מישהו שאת מרגישה שאינך יכולה לנצק מידית את הקשר אתו - בן זוג קבוע, למשל, הרי שצריך לעמת אותו עם ההתנהגות שלו, ורצוי לפנות לטיפול זוגי.

אם זה נמשך ואינך יכולה להתנתק ולהפרד בקלות (בעל, אח, אב), אולי כדאי לפנות למשטרה. שוב, לא נתת מספיק אינפורמציה וקשה מאד ליעץ במצב כה עמום.

בהצלחה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תפחדי כל פעם שמישהו מאיים עליך

(~_~)
    02/10/2008

אל תפחדי גם לעמוד אל שלך ולומר לו "תרביץ לי? בוא ניראה אותך!"את צריכה ללמוד לעמוד על שלך ולהכות בחזרה,מקסימום תעשי כושר תפתחי כוח בידיים ובפעם הבאה שהוא מאיים עליך תאכלי לעמוד על שלך!.את צריכה לדעת להגן על עצמך בקיצור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות ???
    מירב
    27/09/2008

יש לי גיסה שנשואה לגבר חולה מניה דפרסיה שמתבטה באלימות קשה מאוד כלפיה יש שם ילד בתמונה בן 4 יש לה 3 אחים והיא אחות יחידה שנששארה ללא אם לפני שנתיים הי אמפוחדת הי אלא יודעת מה לעשות הסיבה שלה לא תומכת , היה מיקה עם הבעלה הו אנעצר ושוחרר בעיקבות האחים הוא נעצר אבל אחרי 3 ימים שוחרר למעצר בית למרות שנאמר שהוא מתעלל קשות והוא חולה שצריך דחוף טיפול באישפוז . איך עלינו בתור משפחה לנהוג לתמוך בה להציב אולטימטום שלא תיהיה עם הבעלה ? מה לעשות איך לגרום לה להפנים שהיא אישה מוכה שהיא צריכה ללכת למעון שהיא צריכה לקבל טיפול היא כרגע במגננה מהאחים ואחיות שלה היא מפוחדת הילד בטראומה מתעורר בלילה מה הדרך שבה ניתן לעזור לה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות ???

הוספת תגובה

• למירב

ד''ר הדס גולדבלט
    28/09/2008

את מתארת מצב משפחתי קשה שמעורבות בו מחלה נפשית קשה ואלימות. כמשפחה, אינכם יכולים להציב אולטימטום לגיסתך. היא אישה בוגרת ובסופו של דבר בוחרת את גורלה. אולם את מציינת שיש גם ילד בתמונה וגם הוא סובל. האם גם הוא מוכה? מאחר שהילד קטין, אם אתם מתרשמים שהוא בסכנה ונפגע נפשית (ובוודאי - אם פיסית) - חשוב שתפנו למחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריכם ותדווחו על המצב לפקידת הסעד לחוק נוער!
    מותר לכם לבקש להישאר אנונימיים. פקידת הסעד מחויבת להתערב במשפחה בה נשקפת סכנה לקטינים.
    עבור גיסתכם - המשיכו לתמוך בה ולעודד אותה לעשות מעשה כדי להגן על עצמה, ולפנות גם כן למרכז לטיפול באלימות במשפחה. אל תפנו לה עורף אם תסרב. לעתים קרובות, נשים מוכות צריכות לעבור שלבים שונים בהתעללות עד שהן חשות בשלות ומוכנות להתלונן או לפנות לטיפול. חשוב שתהיו אתה, לא תהיו שיפוטים בנוסח: "אם את לא פונה לעזרה - מגיע לך שכך הוא מתייחס אליך..." קחו בחשבון, שמצבה מורכב ואיננו מצב של "שחור - לבן." לכן יכול לחלוף עוד זמן בטרם היא תכיר בחומרת המצב באופן בו אתם רואים אותו מבחוץ.
    שנה טובה, בריאה ובטוחה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאור בעייתי קצת

אלמוני
    01/11/2008

לפי מה שאת מתארת, הבעל לעולם לא היה משתחרר אחרי 3 ימים אלא במקרים חריגים. בד"כ אלימות במשפחה מקימה עילת מעצר סטטוטורית עד תום ההליכים המשפטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מגילוי עריות
    נועה
    24/09/2008

שלום , אני אם לילדה בת 5 , מס פעמים הבחנתי כי כאשר בתי ללא מודעות מתחכחת בגופו של בעלי (לדוגמא יושבת / קופצת עליו כאשר הוא נח בסלון ) עצם החיכוך נגרמת לו זקפה קלה . אמתתי אותו מס' פעמים עם התופעה הזו - והוא תמיד טען כי יש לו סף גירוי גבוה ועצם החיכוך עצמו גרם לו לעוררות ולא הילדה עצמה ואכן נגרמת לו זקפה לעיתים קרובות והוא סובל משפיכה מוקדמת. ניסיתי לשאול את בתי מס' פעמים בהזדמנויות שונות ובעקיפין האם בעלי נגע בה באזורים אינטמיים או חשף בפניה את איבר מינו - היא תמיד ענתה בשלילה ואף הוסיפה כי דבר זה פסול . שאלתי היא , האם אכן יש אמת בתשובתו ושיכול להגרם גירוי עצם החיכוך ובלי קשר לבתי או שחששי מוצדק ולבעלי נטיות לבתי . אני לא חושבת שהיא הוטרדה מינית על ידו , אך אני חוששת מהעתיד לבוא ולא רוצה להגרר לשאננות או להתעורר מאוחר מידי . אודה על תשובתך הדחופה

לקביעת תור
    סגירה
    חשש מגילוי עריות

הוספת תגובה

• יש לי תחושה שהיא אוהבת לגעת בוא

(~_~)
    26/09/2008

מצד אחד מתחכחת בוא בצורה כזאת מצד שני מדגישה בפנייך שהיא יודעת שזה פסול...ניראה שהיא מודעת למה שהיא עושה לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנועה

ד''ר הדס גולדבלט
    28/09/2008

נועה,
    ראשית, ערנותך חשובה מאוד.
    תשובתו של בעלך נשמעת סבירה - מבחינת האפשרות שהוא חווה גירוי מן החיכוך שתיארת. בין שיש כאן עוררות מינית הקשורה לבת ובין שאין - עצם העובדה שאת מודאגת ומבוהלת מחייבת את פנייתך להתיעצות מקצועית בהקדם, מן הסיבות הבאות:
    1) אם יש כאן סוג של הימשכות מצד בעלך לבתכם - בוודאי שיש להתיעץ ולפעול.

2) אם אין סוג של הימשכות אולם את מודאגת, את זכאית להתיעצות עם איש מקצוע, שיסייע לך לנתח את המצב, להבין את מקור דאגותיך ולבחון תגובות מתאימות למצב בינך לבין עצמך, כלפי בעלך וכלפי בתך..

3) עצם דאגתך עלולה ליצור מתחים מיותרים בינך לבעלך (אם איננו נמשך לבתכם), וגם הבת עלולה לקלוט ולחוש, שהיא גורמת למתחים שלא באמת גרמה להם.

בקיצור - כך או כך - חשוב שתתיעצי! יש פסיכולוגית בגן של בתך, ישנם מרכזים לטיפול ומניעת אלימות וכן תחנות לטיפול משפחתי בכל רחבי הארץ.
    בהצלחה ושנה טובה ובטוחה במשפחה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נועה
    02/10/2008

ענית על כל החששות שלי בלי שבעצם פירטתי את כולם ... באמת נוצר מתח ביני לבין בעלי. וגרמתי לבלבול אצל בתי עם השאלות שלי ... ובנוסף אני אדם מעט חרדתי ובהריון כך שההורמונים מוסיפים גם הם לעניין . שאלתי בנוסף היא כזו - האם העירנות שנוצרה בתקופה האחרונה לאלימות כלפי ילדים תגרום לחשד של הרשויות כלפי בעלי - חשש שיגרום להטרדה שאולי תתברר כלא נכונה ותהרוס את חייו וחיי בתי ?? שנה טובה גם לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועה

ד''ר הדס גולדבלט
    05/10/2008

נועה,
    אני שמחה שעניתי על שאלותיך. העירנות שנוצרה בתקופה האחרונה בקרב הציבור קיימת כבר מזמן אצל אנשי המקצוע, אשר עושים כמיטב יכולתם לברר חששות באופן הזהיר והמקצועי ביותר. כך, שהבירור ייעשה ללא קשר לאוירה הכללית הרווחת בציבור.
    בדיקות חשדות מעין אלו נעשות בדיסקרטיות, והן אמורות להיעשות על מנת להגן על בתך ולא על מנת להזיק לה.
    לכן, כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת, התייעצי קודם באופן אישי. זה יאפשר לך גם להפחית מחרדותיך, ולכלכל בזהירות ובאחריות את צעדיך.
    בברכה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורג אותי
    ג.
    22/09/2008

שהפרקליטה של מארי פיזאן מגינה על אש שעשתה מעשה מזעזע כזה. ונכון, אני לא יודעת את כל העובדות, ונכון רוני רון נ ראה כמו הנבל האמיתי בכל הסיפור, אבל איך היא יכולה?

לקביעת תור
    סגירה
    הורג אותי

הוספת תגובה

• תשובה לג.

ד''ר הדס גולדבלט
    28/09/2008

כששומעים על מעשה הזוועה שנעשה ברוז פיזאם חסרת האונים והקטנה, קשה להבין את המעשה וקשה להבין כיצד ניתן להצדיק מעשה כזה. את/ה מעלה כאן שאלה, שנשאלת ביחס לכל פרקליט שמגן על רוצחים, אנסים, מחבלים ושאר פושעים. אולם מבחינת החוק - זכאי כל אדם להגנה. עורך הדין שמכשיר עצמו להיות סנגור בתחום הפלילי, מכשיר עצמו להגן על אותם אנשים, גם אם אינו מסכים מוסרית עם מעשיהם. אני מניחה שרויטל סוויד, הפרקליטה, אינה מתכוונת לטעון שמארי פיזם חפה מפשע, אלא לנסות להבליט צדדים באישיותה ובמצבה האישי, משפחתי, שיכוונו את השופטים להקל בעונשה בבוא היום. מן הסיפור בתקשורת ברור (ומעבר לכך אינני יודעת), שאפילו אם לא ידעה על מעשיו של הסב הרוצח, הרי שהזניחה את בתה באופן קשה.
    לסיכום, רגשית - קשה להבין את המעשה וקשה להבין אנשים שמתגייסים להגן על אנשים מעין אלו. אולם חוקית- הם זכאים להגנה, ותפקיד זה נכנסת עורכת הדין - גם אם היא מסתייגת באופן מוסרי ממעשיהם האיומים.
    שנה טובה ובטוחה לילדינו ולנו,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    לימור
    17/09/2008

כבר לא יודעת מה לעשות הכל מבלבל.. תמיד חשבתי שהחיים הם שחור ולבן במיוחד אחרי הפגיעה הראשונה.. אבל כרגיל אני לא לומדת מטעויות... תמימה שמזמינה פגיעות... ועכשיו.. אחרי שיצאתי משם והעולם מחזיר לי חיוך הוא סוחף אותי בחזרה.. הוא יכול להשתנות? האדם שהרס לי את החיים? אחרי שנתיים של רגשות אשמה שלא הערכתי את עצמי, של ניתוק מכל מה שלא קשור אליו.. של אלימות מילולית... אחרי שאספתי את עצמי והתחלתי לאחות את הפצעים. והוא לא נותן לי ללכת הוא מבטיח שהכל ישתנה שהוא היה מניאק וטיפש, שהוא לא העריך אותי, שאם אני יחזור אליו הכל יהיה טוב ונתגבר ביחד.. הלוואי שיכולתי לקחת את הסיכון.. לא מסוגלת להפגע יותר.. אני כבר על סף התמוטטות.. אני יודעת שאם אני יחזור מעגל הקסמים של הפגיעות והסליחות יחזור אבל הלב אוהב אותו ולא מסוגל להתנתק. הלוואי שהכל היה פשוט, שהוא היה עוזב אותי במנוחה ונותן לי להתרחק..הוא יכול להשתנות? אני מאמינה לו שהוא רוצה... תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• לכי מימנו אם הוא עושה לך רע לכי

(;
    17/09/2008

למישהו אחר ותיתנתקי מימנו!! על תוותרי לעצמך!.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

ד''ר הדס גולדבלט
    19/09/2008

לימור,
    כפי שאת כותבת - הלוואי שהיית יכולה להיות בטוחה שדבריו של בן זוגך לשעבר יעמדו במבחן המציאות. תיאורך מזכיר מאוד אלפי עדויות של נשים נפגעות אלימות, שחזרו או חוזרות פעם אחר פעם לבני זוגן האלימים שהתחרטו, הביאו מתנות מפתות ויקרות ערך, ביימו ירח דבש חוזר - ו--- תוך זמן קצר, לאחר החזרה לזוגיות משותפת, האלימות התחדשה וביתר שאת!!

ייתכן שבן זוגך מאמין שהשתנה. כלומר - הוא איננו מרמה אותך באמונה שלו לגבי עצמו. הריחוק, הפרידה ממך, מבליטים אצלו את תכונותיך הטובות, והוא שוכח מה היו הנקודות שהיו מרתיחות אותו בזמנו וגרמו לו להתעלל בך. אולם - האם עבר תהליך כלשהו, בו בירר את המקור לאלימותו? מה גרם לו להתפרץ בעבר? האם למד להתמודד באופן שונה עם קונפליקטים?
    אני מבינה מדבריך, שאת - לעומת זאת - עברת תהליך משמעותי של התחזקות בהערכה העצמית. האם את רוצה לוותר על כל זה? הוא אומר לך שתתגברו ביחד אם תחזרי אליו. במלים אחרות, מייד עם המריבה הראשונה הוא עלול להטיל עליך את כל האשמה. הרי אתם צריכים לעבור זאת "ביחד". לעתים אנשים מתבלבלים, והביחד - מיוחס רק לבת הזוג...
    במלים אחרות: אם בן זוגך לא עבר שום תהליך טיפולי של התמודדות עם אלימות, כעסים וניהול עימותים באופן מכבד - עם כל כוונותיו ורצונו הטוב - אינני חושבת שיוכל לקיים את הבטחתו שהכל יהיה אחרת.
    הלב שלך אוהב, ובן זוגך לשעבר יודע, מן הסתם, לגעת בנקודות הרגישות שלך, שמעוררות את זכרון האהבה... את מי את בעצם אוהבת? הרי אינך יכולה לאהוב רק את החלקים הלא אלימים שבו. זו עסקת חבילה מסוכנת!
    האפשרות שתחזרו לחיות כזוג מותנית בכך, שתפנו ביחד לייעוץ זוגי, בנוסף לטיפול שעליו לעבור לבדו, ותבררו ביניכם הסכמות, נקודות של משיכה זה לזו, חילוקי דעות, וכיצד פותרים עימותים בכבוד הדדי.
    בברכה
    הדס גודלבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלמדי להכות חזרה

כ
    20/09/2008

שילמד שאת לא שק חבטות שלו כל פעם שהוא מכה תכי אותו רק חזק יותר!,עשי כושר תיתאמני באגרוף ואולי תלכי לקורס כל שהוא אבל הכי חשוב שאל תיתני לאף אחד להכות אותך ותמיד תכי חזרה! בין אם זה בן זוג או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ זוגי- דחוף
    ס.ו.
    14/09/2008

שלום. אני אמא ל-3 ילדים קטנים. אני חושבת שבעלי אלים כלפינו. לפעמים אולי ביגללי. נמאס לי מהיחס המשפיל אך יותר מהפחד. אני רוצה לקבל עזרה אך הוא מסרב ומאיים שאם אפנה לעזרה הוא יקח ממני את הילדים. אני יודעת שהוא באמת יכול. אני אחות במקצועי ולכן מתביישת לפנות לרווחה כי מכירים אותי שם . ביגלל שחשוב לי מקום העבודה שלי קשה לי לבקש עזרה כי כל מי שיכול אולי לעזור מכיר אותי ואני ממש מתביישת.אני לא יכולה לחפש עזרה ממקום אחר בתשלום כי אז בעלי יגלה לאן הלך הכסף. אני יודעת שיש תחנות לייעוץ זוגי שמופעלות באזורים שונים ע"י הרווחה. חשבתי אולי לפנות לשם ללא ידיעתו של בעלי. השאלה היא, אם אפנה לשם האם יש דיווח של התחנה הזאת ללשכת הרווחה המקומית? נראה לי שכן. אבקש תשובה בדוקה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ זוגי- דחוף

הוספת תגובה

• לאלמונית

ד''ר הדס גולדבלט
    14/09/2008

את מתארת מצב של קורבנות כפולה - את וילדיך חווים התעללות מצד בעלך ואת מתביישת לפנות לשירותי הרווחה. ממה את מתביישת? העובדים הסוציאליים מכירים מצבים בהם אנשי המקצוע עצמם קרבנות לאלימות במשפחתם. אינך אשמה באלימות כלפיך ותעשי מעשה אמיץ בפנייתך לעזרה, שאין להתבייש בו! תנהגי כך גם באחריות כלפי ילדייך ותהיי ראויה להערכה. העובדים הסוציאליים הם אנשי טיפול ומחוייבים בשמירת סודיות.
    עם זאת, אם עדיין את חשה מבוכה לפנות לאנשי מקצוע עמם את עובדת במקביל, בררי מהי היחידה לטיפול באלימות במשפחה, הקרובה למקום מגוריך ופני לשם. גם הם מחוייבים בסודיות ואינם מדווחים ללשכת הרווחה על המטופלים אצלם. כתובות היחידות הללו מצויות באתר משרד הרווחה.
    כל טוב
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    ורד
    09/09/2008

שלום רב, זאץ לא הפעם הראשונה שאני פונה באתר ותודה על ההיענות. לפני כשבועיים וחצי הוצאתי צו הגנה נגד בעלי קיבלתי והיינו לאחר שבוע בדיון , את ההחלטה של הדיון קיבלתי אתמול במפתיע שבעלי דפק בדלת יחד עם שוטרים שהצו עד אתמול בלבד. השופט התרשם שאני לא אמינה מכיוון שהיה לי תיק בבית משפט חיפה והלכתי להוציא צו בבית משפט בקריות ולא ציינתי את העובדה (וזאת מכיון שבעלי כל היום רודף אחריי ולכן ניסיתי להטעות אותו ושאוכל להוצי א את הצו בלי שידע איפה אני , כי בפעם הקודמת הוא ראה שאני מוציאה צו והוציא גם נגדי....אי אפשר להתמודד איתו ושיטות הפעולה שלו על מנת לייאש אותי כגון(קריעת הגלגלים ברכב שלי , גזירת הבגד ים , איומים שיקח לי את כל הבגדים). הבית שאנו גרים הוא על שמי השכרתי אותו לבד (באחת מהפרידות שלנו) אך החזרתי אותו(את בעלי) אני לא רוצה לחיות איתו יותר - מה עליי לעשות ? הוא לא מבין שאנעי לא רוצה אותו (טוען: זה בעייה שלך...). האם אני חייבת להכניס אותו הביתה? אני מרגישה שכל המערכת נגדי , אין י כסף לעו"ד ולא מגיע לי סיוע משפטי כי יש לי תלושי שכר "סבירים". אני מטפלת ב"אלמגור" וגם ברווחה - אך הוא מצליח ל"עבוד" על כולם. איך מתגרשים מאדם כזה ? (אלים מילולית , קנאי אובססבי ועוד....) אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר הדס גולדבלט
    14/09/2008

ורד,
    את מתארת מצב קשה של התעללות ואיומים מצד בעלך, שאינו מוכן להניח לך. כתבת שאת מטפלת באלמגור וברווחה. אני מניחה, שכוונתך שאת מטופלת שם. חשוב מאוד שתתמידי בטיפול ותתיעצי עם המטפלים המקצועיים שלך, מה עוד ניתן לעשות מבחינה משפטית ומבחינת אפשרויות קבלת הגנה על חייך. חשוב, שהמטפלים בך יהיו אנשי מקצוע שהתמחו בטיפול במצבי אלימות.
    לצערי, מעל גבי הפורום הזה איננו יכולים להועיל מעבר לעצות, אך חיוני ביותר שתתמידי בקשר הטיפולי וכן תתווי לעצמך ביחד עם המטפלים בך אמצעי מילוט והגנה כמו בני משפחה שניתן להיעזר בהם בעת הצורך בנוסף למשטרה. בהצלחה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה