מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר סבלנותמוניקה22/07/2008
שלום רב, יש לי שני ילדים קטנים בני 4 ו-6 ולאחורנה אני סובלת מנדודי שינה וחוששת שאני מוציאה את כל העצבים על הילדים, אין לי סבלנות אליהם כמו בעבר, אני פחות קשובה ויותר כועסת, אני חוששת שמא הם נפגעים מהתנהגותי, אך כעת כשהם בחופש בבית, אני ממש בעצבים, מה כדאי לעשות כדי להירגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוניקה
ד''ר הדס גולדבלט22/07/2008שלום מוניקה,
את מציינת למעשה שתי בעיות בפנייתך: האחת - את סובלת מנדודי שינה. מה הסיבה לכך? כדאי שתערכי בירור בקשר לזה, אם בפנייה לרופא המשפחה שיכול לתת לך תרופות לשינה, ואם בפנייה לייעוץ נפשי - במידה שנדודי השינה הם על רקע של מתח נפשי. כך או כך, חוסר שינה אכן מזמן חוסר סבלנות כלפי הסביבה, והעובדה שכעת שני ילדייך הצעירים בבית רק מחריפה את המצב לכל הסובבים. לכן חשוב ביותר ואפילו הכי חשוב - שתפתרי בהקדם את סוגיית השינה המעטה.
הבעיה השניה - חוסר הסבלנות שלך כלפי ילדיך. יש להניח, כמובן, שאך שנתך תשתפר ו/או תצליחי גם לנוח בצהרים - כוחותיך וסבלנותך יחזרו אליך, לפחות בחלקם. בינתיים - במי את יכולה להיעזר במהלך היום? לא ציינת אם יש לך בן זוג לחלוק עמו את גידול הילדים. האם יש חברים שהילדים יכולים לבלות אתם במהלך היום מספר שעות? האם יש בני משפחה (סבים, דודים) או שמרטפים בשכר שאת יכולה להיעזר בהם?
מאחר שאינני מכירה אותך וגם לא פירטת מה המשאבים בסביבה, שיכולים לסייע לך במהלך היום בטיפול בילדים, קשה לכוון אותך ליותר מזה. חשוב גם שתמצאי דרכים להרגיע את עצמך ולא "להוציא את כל העצבים" כדבריך על הילדים. יש מי שנרגע באמצעות פעילות ספורטיבית - הליכה, התעמלות, יוגה... יש מי שנרגע באמצעות משפטי "דיבור עצמי" - לומר לעצמך בכל פעם שאת חשה שעצביך נמתחים - "זו אני שעייפה ועצבנית כאן, הילדים לא אשמים..." מותר גם לומר להם שאת עייפה ולא חשה בטוב, ולבקש שיניחו לך לנוח מעט...
יש גם דרך נוספת - לפנות לייעוץ פסיכולוגי - אפילו לפגישות בודדות - לברר את מצבך האישי ומצבך מול ילדייך.
ואם קורה שהתפרצת עליהם - חשוב להתנצל בפניהם לאחר מכן ולהסביר שהיית עייפה, ולא הגיע להם יחס מעין זה מצידך.
בהצלחה ו- לילה טוב ורגוע... וימים רגועים גם כן,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אם אמאליילת19/07/2008
אני גרה אם אמא שלי אחי הקטן סבתא וסבתא אני בת 15 וחצי אני לא אומרת שאמא שלי מרביצה לי אבל בכל פעם שאנחנו רבות בסוף היא מכניסה לי כאפות ומרביצה לי אני כבר גדולה ויש דברים שהיא לא מבינה ואתי ותמיד שקורה משהו שאנחנו רבות היא לא מענישה ואתי היא מענישה וגם מרביצה ומאיימת עלי לא להרוג וכאלה אני יביא לך כאפה אני זה וזה ונימאס לי מיזה תמיד צעקתי לה תפסיקי להרסיץ לי נימאס לי מיזה והיא לא מיבנה וגם סבתא שלי ככה אם אנחנו רבות היא באה להרביץ לי ביגלל העצבים אני לא יודעת איך אפשר לימנוע את זה אני סובלת מאוד קשה לי לחיות אם זה שכלפעם שנריב אני יקבל מכות.. רציתי ללכת למישטרה אלב אחרי אני חשובת שהיא אמא שלי והורים לא בוחרים אי אפשר לדבר יאתה היא מיתפרצת תמיד אין בנינו הבנה מה אפשרלעושת בכל זאת בנדון? :\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות ומכות מאמא
ד''ר גיא אנוש21/07/2008לליילת שלום
את מתארת מצב של מריבות בינך לבין אמת המסתיימות במכות. עצם המריבה אינה טובה עבורך וגם לא עבור אמך. את רוצה להפסיק את זה ואפילו שקלת להפעיל משטרה, אך את לא רוצה לפגוע באימך.
בהתחשב באילוצים, הדבר הטוב ביותר הוא לשכנע את אימך וסבתך ללכת ביחד לטיפול משפחתי - אולי דרך לשכת הרווחה בעיר מגורייך. אם זה לא אפשרי, ואני חושד על פי תיוארך שהן לא יהיו פתוחות לרעיון כזה, המלצתי היא לפנות אל לשכת הרווחה הקרובה לביתך - את מבוגרת מספיק, ולבקש שיסייעו לך לעבור לפנימיה או משפחה אומנת, כך תוכלי לשמור על קשר עם המשפחה, אך להתרחק מהמצב בו את נמצאת של מריבות מתמשכות ואלימות מילולית ופיזית.
בהצלחה, ואנא אל תהססי לכתוב אם יש לך עוד שאלות בנושא.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדתי בת ה-17.5 מכה אותי בהתקפי זעםציפי17/07/2008
שביתי נתקלת במצבים מתסכלים מולי, וכשהיא חווה אותי מעצבנת, היא מכה אותי וצורחת, זורקת דברים ומקללת. עברתי שנים של טיפולים ורובם ככולם דיברו על הגבולות שיש להציב בפניה, אך בפועל האלימות לא מפסיקה ואני חסרת אונים . ברגע שהאלימות קורית, אני לא יודעת מה להגיד, לעשות, וזה חוזר אחת לכמה זמן. חלק אמרו לקרוא למשטרה, חלק ייעצו לכנס את המשפחה לשיחה עימה, וחלק דיברו על הגבולות, אך כרגע כל רצוני הוא לדעת איך להגיב כשזה קורה בזמן אמת. אשמח לעזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציפי
ד''ר גיא אנוש21/07/2008ציםי שלום, את מתארת מצב קשה ובלתי נסב בו ביתך מכה אותך במהלך התקפי זעם, וטיפולים שלא עזרו.
בטווח הארוך - המלצתי אולי למצא לה מסגרת מחוץ לבית, את לא כותבת זאת אך התנהגות כזו בדרך כלל מקורה בבעיה התפתחותית או נפשית כמו פיגור, מחלת נפש או בעיה אחרת. יתכן שהיא זקוקה למסגרת ההולמת יותר את צרכיה.
לשאלתך המיידית - מה לעשות כאשר האלימות קורית - אם את יכולה (פיזית), הדבר הטוב ביותר זה לרסן אותה על ידי חיבוק שמצמיד את זרועותיה לגוף ומונע ממנה להשתולל, תוך שאת חוזרת ומזכירה לה שאת אמא שלה שאוהבת אותה, ושלמרות הכעס אלימות היא לא פתרון. אם את לא יכולה לעשות זאת, כי היא חזקה מדי (דבר שאפשרי מאד), הרי שאת צריכה למצא דרך להגן על עצמך - מבלי לפגוע בה - את יכולה לברוח מחוץ לבית או אפילו אל השכנים.
אפשרות אחרת, שעלולה להשמע לך כמטורפת, אך דווקא בגלל היחודיות שבה עלולה להשיג את המטרה, היא לעשות משהו לא צפוי ולא קשור בכלל, כמו להתחיל לרקוד סביבה ולהעיף עליה ממתקים או לזרוק כריות באויר ולצחוק או משהו אחר שתרגישי שממש לא מתאים לסיטואציה - האפקט הוא של הסטת המוקד מהכעס למופרעות שבתגובה - זה יכול בהחלט לפתור סיטואציות של מריבה.
בהצלחה,
ואנא עדכני אותנו מה עבד עבורך
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד אפשרות
א.22/07/2008היא יכולה לידפוק את הראש בקיר לירקוד סמבה לנשק את ריצפה לקפוץ על רגל אחת ולירוק לכל מקום...נו באמת להיראות כמו דביל אולי יבלבל אותה פעם אחת אבל זה לא ממש יזור במשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתעליזה16/07/2008
שלום, אני חיה בחשש לעזוב את בעלי והילדים, בלעי בוגד בי וחי את חייו בצורה אגואיסטית לגמרי, אין ביניו אהבה ולא קשרים תקשורתיים כלשהם, הבעיה היא שאני מפחדת מה יהיה אם אעזוב, מפחדת מהעול הכספי, מחוסר היכולת לפרנס לבד 3 ילדים, אני מחפשת איזו קבוצה של נשים שיעזרו לי, האם אתם יכולים להמליץ על משהו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחד מעצמאות
ד''ר גיא אנוש16/07/2008לעליזה שלום,
את מתארת בצורה יפה את ההתלבטות שלך ושל נשים רבות אשר אינן מאושרות בנישואיהן, אך פוחדות מהעול הכספי שכרוך בעזיבה. אכן, פרידה משמעה ירידה ברמה הכלכלית והתמודדות קשה יותר מבחינה זו, מצד שני - המחיר הנפשי שאת וגם ילדייך משלמים עבור חיים בזוגיות כואבת ועצובה כל כך גם הוא גבוה.
ניתן להצטרף לקבוצות תמיכה וטיפול הן דרך לשכת הרווחה המקומית - גם אם אין מדובר באלימות פיזית הרי שנשמע כי ישנה התעללות נפשית, ואת יכולה לפנות ליחידה לטיפול באלימות במשפחה. כמו כן ארגון נעמת וויצו מקיימים מסגרות תמיכה קבוצתיות ותמיכה משפטית במקומות רבים בארץ, אפשר לפנות אליהם ולהתיעץ.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה12/07/2008
שלום רב, בבנין שלי יש משפחה שכל הזמן בני הזוג רבים בה. היום, יום שבת, היו צרחות אימה משם ואחר כך היו רעשים של נפילת דברים, כיסאות או משהו. אף אחד מהשכנים לא מתערב. רציתי לדעת האם עלי לעשות משהו? מה מומלץ לי לעשות? לגשת לשם בעצמי? להזמין משטרה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר גיא אנוש14/07/2008שרה שלום,
במקרה שיש חשש לשלומה של האשה, הבעל או אחד הילדים , בהחלט צריך להזמין משטרה.
אם זה במסגרת מריבה קולנית בין בני זוג, עד כמה שהדבר נשמע נורא, את לא יכולה לעשות הרבה חוץ מאשר לנסות לשוחח עם האשה ולהמליץ לה לפנות לטיפול זוגי ו/או ליחידה לטיפול באלימות במשפחה, אם תצליחי להגיע איתה למצב שהיא נחשפת מספיק כדי לשוחח על המריבות עם בעלה.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאלימותדורית09/07/2008
שלום רב, אני ספגתי אלימות מילולית ופיזית בילדותי מאבי, היום אני בת 30 ועדיין חוששת מאוד מאנשים אלימים, אני חושבת יותר מדי על ביטויי אלימות וזה מאוד חוסם לי קשרים זוגיים. אני נרתעת אוטומטית מתוך אינסטינקט מידיים שקרבות לי לפנים, למרות שלא תמיד הן מתכוונות להרע לי ובקיצור אני ממש לא יוצאת מזה, לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאלימות
ד''ר גיא אנוש13/07/2008שלום דורית
צר לי לשמוע את סיפורך. נראה ממה שאת מספרת שאכן את מגיבה באופן לא מותאם גם למצבים שאינם מאיימים ולא אמורים להיות מאימים. בהתחשב ברקע שלך זה בהחלט מובן. אני ממליץ לך לחפש טיפול פסיכולוגי נכיוון קוגנטיבי- התנהגותי שיעזור לך לעבור תהליך של הורדת החרדה והחשש המוגזמים - תהליך המכונה דה-סנסיטיזציה. לאחר מכן אפשר לעבוד על רכישת כלים וכישורים זוגיים משופרים.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתענת06/07/2008
שלום. שמי ענת ואני נשואה כבר 7 שנים. יש לי שני ילדים בני 6 ושנתיים וחצי. מאז שבני הבכור נולד ובמיוחד בשנה האחרונה בעלי מקלל אותי, מעליב אותי גם ליד הילדים ואומר כל הזמן שאני אמא לא טובה למרות שאני משקיעה בילדים שלי מעל ומעבר. האם אני צריכה להתלונן עליו והאם כדאי לי להתלונן ולמי? תודה מראש, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת
ד''ר הדס גולדבלט08/07/2008ענת,
את מתארת התנהגות בוטה, לא ראויה ומזיקה של בעלך, ובהחלט מדובר באלימות מילולית כלפיך. עם זאת, נראה לי מתאים יותר שתפנו שניכם לייעוץ זוגי על-מנת ללבן סוגיות זוגיות והוריות. חשוב שבעלך יבחן את המקור לאי שביעות רצונו וילמד דרכים נכונות ומכבדות יותר להביע תסכול וביקורת, באופן שלא מעליב ומשפיל אותך. אם בעלך יסרב לפנות לייעוץ - אני ממליצה לך מאוד לפנות לייעוץ פרטני עבורך, כדי ללמוד כיצד להתמודד עם תוקפנותו של בן זוגך וכיצד להציב לו גבולות.
אם מצב זה יימשך ויחמיר לכדי איומים ו/או אלימות פיסית כלפיך - כדאי להתלונן במשטרה. אולם כאמור, בשלב הנוכחי של מערכת היחסים שאת מתארת, פנייה לייעוץ עדיפה.
לאן לפנות לייעוץ? במיגזר הציבורי יש תחנות לטיפול משפחתי ומרכזים לטיפול ומניעת אלימות בערים רבות בארץ. באתר האינטרנט של משרד הרווחה ניתן למצוא פרטים עליהם:
http://www.molsa.gov.il/MisradHarevacha
כל טוב,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש ספר מצויין
VIKI08/07/2008שהציל אותי "מילים הורגות" של ניני גוטספלד תקראי ותראי עם מי את חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריה02/07/2008
שלום רב, כשהייתי קטן אימי החטיפה לי סטירה חזקה פעם אחת ששברתי כוס! זה כמובן היה הלם בשבילי מאחר שלא שברתי את הכוס בכוונה. יש לציין שאימי הייתה חולת עצבים ומטופלת בתרופות פסיכיאטריות. כיום לעתים קרובות אני נזכר באותה סטירה, ובלי קשר יש לי בעיות נפשיות, חוסר ביטחון עצמי, חרדות באנשים ועוד. האם יתכן שהבעיות שלי קשורות לסטירה ההיא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריה - כוחה של סטירה
ד''ר הדס גולדבלט04/07/2008שלום אריה,
אתה מתאר אם שסבלה מבעיות נפשיות. נראה, שהסטירה שאתה מתאר מייצגת דפוס שלם של התייחסות מורכבת, וכנראה בעייתית, מצד אמך כלפיך בילדותך. לפיכך, רוב הסיכויים שבעיותיך, לפחות בחלקן, לא קשורות דווקא לסטירה המסוימת הזו, אלא למכלול מערכות היחסים במשפחתך. עם זאת, לפי מה שאתה מתאר על אודות מצבך האישי כיום, יש אפשרות שבעיותיך קשורות גם לגורמים נוספים. נראה לי פחות חשוב לעסוק כרגע במקורות לבעיות, אלא להתמקד יותר בהתמודדותך הנוכחית עם מכלול הקשיים האישיים שתיארת. האם פנית לטיפול? אם לא - מומלץ שתפנה לייעוץ פסיכיאטרי או פסיכולוגי.
כל טוב ורק בריאות!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב מכה שלא מודע לכךנורית29/06/2008
שלום רב, שנים גדלתי עם אב מכה ושנים שהוא הכחיש זאת, תמיד נהג להצהיר בפני חברים כי מעולם לא הרים יד על ילדיו, פעמים רהבות כל כך ניסיתי להתעמת איתו אך לשוא הוא אינו רואה זאת, הוא בטוח שלא היכה, ומאוד כועס כשמתווכחים איתו. ואז פשוט הגעתי למצב שהתעלמתי לגמרי, האמת הרי ידועה לי, האם זו התמודדות נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה מכה?
66629/06/2008מה כאילו הוא נותן מכות והוא לא שם לב??? הוא מכחיש בפני אחרים או שהוא מנסה לעבוד על עצמו שהוא לא מרביץ למרות שהוא כן??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"האלימות בעיני המתבונן..."
ד''ר הדס גולדבלט04/07/2008שלום נורית,
את מתארת מצב מוכר, מתסכל וכואב. אנשים רבים הם אלימים אך מפתחים מנגנוני הכחשה חזקים עד כדי כך שהם מאמינים באמת חדשה שלהם - כאילו לא היכו מעולם... אמנם אינך מציינת אם מדובר באלימות פיסית, וכבר מישהו מהקוראים שאל אותך על כך, אך נראה שאביך אכן אינו רוצה ואינו יכול להביט בעבר ולהכיר בהתנהגותו האלימה.
לפיכך, את אינך יכולה לשנות אותו וייתכן שלא כדאי להפנות משאבים לכיוון זה. ההתמודדות שלך צריכה להיות מכווות כלפי עצמך ורגשותיך כלפי אביך. התעלמות היא סוג של התמודדות. השאלה, אם את מרגישה בנוח עם כך או נשארת עם מטען של כעסים ורגשות קשים על הקרבנות הכפולה - פעם, המכות שקבלת בילדותך ופעם - העובדה שאביך איננו מכיר באלימותו, מה שמכחיש גם את העובדה שלילדיו נגרם עוול. כאמור, יש אנשים שחיים בשלום עם התחושה שמה שהיה היה, את העבר אין לשנות ויש להמשיך הלאה; יש מי שאפילו סולחים. ויש מי שמתהלכים עם זעם וכאב.
אני מציעה לך לבחון את רגשותיך ובהתאם - לשקול אם את מעוניינת לפנות לייעוץ טפולי, על מנת לבחון מה דרך ההתמודדות המתאימה לך.
כל טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להאשים את עצמי?ורד25/06/2008
שלום רב, אני נשואה +2 , נמצאת במעגל האלימות הרבה שנים , יש מצבי רגיעה שיכולים להימשך שנה .... ואז הכל נראה ורוד. כיום בימים אלו שאנו בתקופת רגיעה..... אני מטופלת במרכז לאלימות במשפחה כבר כחודש...העליית מדרגה מצידי היא שאני לא מסוגלת להתקרב לבעלי (כל מגע פיסי כלשהוא: נשיקה חיבוק שלא לדבר על יחסי מין ... שאני לא מקיימת איתו בכלל ). השאלה העיקרית שלי היא כזאת: אני נשואה 6 שנים - תמיד היתה אלימות .... תמיד חזרתי ובסוף גם התקרבתי הפעם זה שונה - אני לא מתקרבת אליו כבר חודשיים גם מהסיבה שמאסתי בו ועוד סיבה שאותה טרם סיפרתי בטיפול : שהכרתי מישהו ואנו בקשר מצוין (מן אהבה טובה ואמיתית) השאלה : האם אני כביכול בוגדת בו ולכן לא בא לי להיות איתו או שבאמת הגעתי לתובנה שדי אין סיכוי לחים בצד קללות , קנאות אובססבית וכו??? אשמח לתשובה... יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על מה להאשים את עצמך? תשובה לורד
ד''ר הדס גולדבלט25/06/2008ורד,
את קושרת מצב נישואים אומלל שהחלטת לטפל בו באומץ, עם היכרות חדשה והתאהבות בגבר אחר. מן הסיפור שאת מתארת כאן עולה, שאת מתמודדת בימים אלו במספר חזיתות (כן- לא במקרה בחרתי בדימוי "חזית" כאן):
1) את נמצאת בטיפול ומבררת את אופן התמודדותך בזוגיות הנוכחית שלך כאישה נשואה נפגעת אלימות. חשוב מאוד שתבררי מה הצורך שלך לחזור לזוגיות האלימה בכל פעם. גם אם תיפרדי מבעלך - הרי שהמצב עלול לחזור על עצמו ביחסים זוגיים עתידיים ולכן חשוב שתביני את עצמך בנקודה זו, ללא קשר להמשך או אי המשך הזוגיות הנוכחית.
2) את מתמודדת עם ניתוק פיסי לכל היבטיו מבעלך, ואני מניחה שגם זה מצב מורכב, שכן לבעלך יש בוודאי ציפיות כאלו או אחרות ממך.
3) את בתהליך של התאהבות בגבר אחר, ושואלת אם את בוגדת בבעלך ואם הגעת לתובנה שאין סיכוי לחיים באלימות: ובכן, ללא קשר להתאהבות - אין סיכוי לחיים באלימות! האם את בוגדת? זו שאלה של הגדרה חברתית ואישית. מה שחשוב - האם את מעוניינת לעזוב את בעלך האלים? חשוב ביותר שתשתפי את המטפל/ת במרכז לטיפול באלימות במשפחה בסוגיה זו. אם תחליטי לחזק את הקשר החדש - טוב שזה יהיה מהסיבות הנכונות ולא כתירוץ לעזוב את בעלך. במלים אחרות, חשוב שתבררי אם מדובר בהתאהבות או במעין ניסיון (אפילו לא מודע) לחפש עילה לסיים את הקשר האלים או אפילו לספק לבעלך עילה לכעוס עליך ולהיפרד. אלו אפשרויות שיש בהן מטען רגשי רב, ואם את ביחסים אלימים - את עלולה להיות בסיכון ממשי. לכן חשוב שתשקלי את צעדיך בשיתוף ובליווי המטפל/ת שלך ותפעלי בזהירות ובשיקול דעת.
כל טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עונשיםניבה23/06/2008
שלום, רציתי להתייעץ אתכם, בהתלבטות שלי, בעלי נוקט הרבה פעמים במדיניות עונשים, הוא מעניש באמצעות איסור טלוויזיה, איסור לצאת מהחדר, איסור לצאת מהבית וכדומה, אני לעיתים מאוד לא מרוצה מהעונשים הללו, אך לפני שאני מעירה לו הייתי מעוניינת לדעת מהי דעתכם כמומחים, האם עונש הוא דרך חינוכית או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניבה
ד''ר הדס גולדבלט25/06/2008שלום ניבה,
בשאלתך לא פירטת את מי בעלך מעניש - אותך? את ילדיכם? אם מדובר בילדים - בני כמה הם?
ראשית, אם מדובר בכך שבעלך מעניש אותך - הרי שאין שום הצדקה שגבר יעניש את בת זוגו - הוא לא בעמדה של מחנך כלפי בת הזוג!
לעתים - ורק לעתים - יש אפשרות והיגיון בעונש כדרך חינוכית כלפי הילדים, אם העונש איננו שרירותי. כלומר, העונש ניתן רק בהקשר למעשה כלשהו שהילד עשה, אין בעונש הפחדה (כמו סגירת הילד בחדר חשוך); השפלה (למשל, לנעול את הילד בשירותים ולומר לו שהוא לא ראוי לצאת משם), ובוודאי אסור שעונש יהיה פיסי - מכות, דחיפות, צביטות וכו'.
בכל מקרה - עונש לא צריך להיות ממושך וללא גבולות זמן, וגם יש לנקוט בעונשים במידה מבוקרת מאוד ולא על כל מעשה שהילד עושה, כי אין טעם בעונש כדרך שיגרה. הכי טוב לנסות לשוחח עם הילד ולהסביר לו את עמדת ההורים ומה היה פסול בהתנהגותו. רק אם שיחות והסברים אינם מועילים - יש מקום לשקול עונש.
אם ילד עושה דבר מה אסור, וברצון ההורים למנוע חזרתו על המעשה - ניתן למנוע צפייה בטלביזיה זמן קבוע מראש (תכנית או שתיים שהוא אוהב לצפות בהן), או איסור לצאת לפגוש חברים באחד הערבים - תלוי בגיל הילד ובמעשה שעשה.
ילדים יפתחו תחושת אחריות למעשיהם דווקא אם לא ייענשו על כל דבר. מי שנענש כל הזמן - עלול לפתח "מיקוד שליטה חיצוני" כלומר, לפעול לפי שיטת השכר והעונש החיצוניים שניתנים ולא על פי שיקולים מוסריים ושליטה פנימית.
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתר עדויות.מישהי.20/06/2008
שלום,
בעבר אבא שלי היכה אותי. לשמחתי אני ומשפחתי כבר לא נמצאים איתו. לקח זמן, אבל התלוננו.
עדין לפעמים יש לי זכרונות וחלומות. ואף על פי שאני נמצאת אצל עובדת סוציאלית אני מרגישה שזה לא מספיק. שאני צריכה לכתוב את הכל. אבל לא רק בשביל עצמי. אני רוצה להרגיש שאני עוזרת לבנות שהיו במצב שלי לקבל כח וללכת להתלונן, להראות להן שהמצב כן יכול להיות הפוך.
האם מישהו מכיר מקום שאוכל לפרסם בו את סיפורי?
תודה,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתרי עדויות?
ד''ר גיא אנוש21/06/2008למישהי שלום
אני שמח שבחרת לשתף אותנו בצורך שלך, ומשוכנע שהוא לא יחודי רק לך, אלא ילדות וילדים רבים שעברו אלימות על ידי הוריהם (גם אם הם כבר מבוגרים), היו רוצים באפשרות של לתעד את מה שעבר עליהם, לצערי איני מכיר אתר עדויות שכזה.אם תמצאי, אשנמח אם תשתפי אותנו. ואולי, זו רק מחשבה, יתכן שניתן יהיה להפוך את האתר הזה לאתר עדויות שכזה, הרי התכתובות כאן נשמרות. בכל אופן , ברכותי על ההתקדמות שעשית, ובהצלחה בהמשך דרכך.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטירת לחייניב17/06/2008
שלום, לפני כמה ימים רבתי עם חברה שלי ונתתי לה סטירת לחי די חזקה, מאז היא לא מדברת איתי ולא חזרה הביתה, אני דואג לה ורוצה לדבר איתה, זה פעם ראשונה שזה ורה היא פשוט קיללה את אמא שלי והתפרצתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליניב
ד''ר גיא אנוש21/06/2008יניב שלום,
אתה כותב כי נתת סטירת לחי לחברתך כי היא קללה את אמא שלך. אין כל ספק - קללות הן מאד לא במקום, מזיקות ואסור שיהיו חלק מיחסים זוגיים. קללות נחזבות לאלימות מילולית, והן סימן גרוע ביותר לעתיד הזוגיות.
מצד שני, סטירת לחי זו אלימות פיזית ועלית מדרגה באלימות ביחסים הזוגיים, ומזיקה עוד יותר.
המלצתי היא שאם החברה שלך בכלל תסכים לנסות לשמור על קשר בעתיד תפנו באופן מיידי לטיפול זוגי, ותעבדו על הקשר שלכם. מה שברור הוא שהאלימות - המילולית והפיזית - בין שניכם צריכה להפסק, גם אם אתם נשארים ביחד וגם אם לא.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לתמודד מול השליטה שלו בחיים שלישרון14/06/2008
שלום!
אני גרושה כבר חצי שנה + ילד קטן בן שנתיים , עזבתי את הבית לפני שנה לאחר מסכת עינויים
נפשית פיזית ומנטלית קנאה אובססיבית, ביקורת, אלימוית מילולילית ונפשית ולעיתים גם אלימות
פיזית. לאחר מס' ניסיונות של טיפולים וכישלון בשיקום מערכת הנישואים ברחתי מהבית לאחר
אירוע של אלימות פיזית. ומאז.... ועד היום הגרוש שלי לא מפסיק להציק לי מילולית בכול פעם שאנו נפגשים שהוא מחזיר/לוקח את הילד קללות, העלבות, השמצות בצורה בוטה ומזעזעת. וכל פעם הוא מחפש סיבות לריב איתי על איך שאני מגדלת את הילד או חמש דקות איחור מתלווה בצעקות איומים קללות ולאחרונה גם דחיפות ואיומים שהוא יתבע משמורת על הקטין. ברצוני לציין שעברתי כברת דרך ארוכה מאז שעזבתי את הבית ואני מטופלת עם עו"ס במחלקה לאלימות במשפחה אבל אני מוטרדת ושואלת מתי תגיע השלווה ? מתי ימשיכו לי החיים בלי התערבות המתמדת שלו ושיפסיק להרים עליי יד לפני הילד ובכלל. אני פוחדת להתלונן במשטרה כי בעבר זה רק החריף את ההתנהגות שלו כלפינו מה לעשות????
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד''ר גיא אנוש15/06/2008שרון שלום,
ראשית, הרשי לי לברך אותך על שנקטת כבר את הצעד של פרידה וניתוק - במידת המתאפשר.
מעבר לכך, אני אתחיל דוקא מהסוף - את מציינת כי את מפחדת להתלונן במשטרה כי בעבר זה החמיר את התנהגותו - לצערי אני חייב לציין כי זו טעות חמורה. ההתעלמות מעודדת אותו להתמיד ונותנת לו אישר שזו התנהגות שתעבור לו בשקט. אם במקום זאת תתלונני ותחזרי להתלונן - המשטרה תאלץ לפעול כנגדו.מעבר לאלימות הפיזית, המושג החוקי המתייחס לקללות ואיומים הנו הטרדה מאיימת. את יכולה לבקש מהעובדת הסוציאלית המטפלת בך טופס תלונה למניעת הטרדה מאיימת, או לממצא אחד על האינטרנט, או בתחנת המשטרה (לא בטוח שלהם יהיה).
רצוי מאד לתעד ארועים כאלה, אם אפשר - אז באמצעים שלא ניתנים לויכוח או הפרכה, כמו הקלטת ארועים במכשיר הקלטה - טייפ מהסוג הישן או אפילו MP3 ודומיו. עם תיעוד כזה, המשטרה לא תוכל להתעלם מתלונותייך - כיון שלעיתים הם נוטים להתעלם.
במקביל את יכולה בהחלט לבקש בלשכת הרווחה - אולי בסיוע העובדת אשר מטפלת בך, כי פקידת סעד תתערב ותבדוק את הפגיעה שלו בילד - פגיעה עקיפה הנובעת מכך שהילד צופה באביו מקלל ודוחף את אמו, ואולי נחשף לעוד השמצות והסטות בבית. את יכולה לדרוש כי הביקורים והקשר עם הילד יעשו אך ורק במסגרת מרכז קשר הורים ילידים - שם הביקור שלו יהיה תחת השגחה. שוב - כדי להוכיח את הנקודה שלך - כדאי להקליט ארועים בהם הוא אלים מילולית ומאיים - אחרת הרבה נשאר פתוח לפרשנות ורצונם הטוב של פקידי הסעד, ותלוי בין השאר בגורמים לא רלבנטיים כגון מידת העומס בו הם עומדים.
הציפייה כי האלימות שלו תגמר מעצמה עם מעבר הזמן היא מוטעית - לפי כל מה שאת מתארת, הרי מדובר באדם שמתדלק את הטינה הזעם והכעס שלו כל הזמן, וכל מפגש איתך מהווה הזדמנות לשפוך את הרעל הזה החוצה - חבל לתת לו הזדמנויות נוספות.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות?שיר10/06/2008
לפני מס' חודשים פתחתי בתהליכים כדי להתגרש מכיוון שבעלי היה כופה את עצמו עלי
בסופו של דבר זה הסתיים בהסכם שלום בית.
הלכנו לפגישות עם יועץ נשואין והיתה לנו תקופה יפה
אחרי ששוב הדבר הזה התרחש סיכמנו שאם עוד פעם דבר כזה מתרחש לומר מילה מסויימת
כדי שבעלי יבין שזה אונס ויפסיק ושלא יחשוב בטעות שאני צוחקת איתו או משהו כזה
בשעת המבחן זה לא פעל
חשבתי שבפעם הבאה שזה יקרה אני אחתוך לעצמי את הורידים או משהו כזה
להפתעתי אני ממש אדישה ממש לא אכפת לי התרגלתי מפריע לי רק שהוא שוכב עלי ולוחץ עם הגוף שלו ואז אני נחנקת
פעם כשהוא היה מכה אותי רק כשמקיימים יחסים לא סתם ככה לא הייתי נוגעת בו היום אני מכה אותו גם כמה שאני יכולה אני כל כך כועסת שלא אכפת לי שהוא יחזיר לי פי שתיים
בשבילו זה טוב זה רק מגביר את האקשן
בעלי מאוד חושש שאתגרש ממנו ולכן אני לא מבינה את ההתנהגות שלו,הגענו למצבים שהוא לא היה נוגע בי מהפחד שמה אני לא מעוניינת
אז איך הכל התהפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד''ר הדס גולדבלט10/06/2008שיר,
תיאור יחסיך הזוגיים מצביע על תמונת יחסים מורכבת, כואבת (תרתי משמע) ואלימה. את כותבת שהייתם כבר בייעוץ זוגי - ואכן עשיתם את המעשה הנכון. אולם כנראה, לא הייתם די זמן. יש סוגיות של אלימות, זוגיות וכוח שעליכם עוד לעבד בתהליך טיפול וחשוב מאוד שתחזרו מיידית למסגרת זו! העובדה שבעך חושש מגירושין - עשויה לשחק לטובת העניין ולהבטיח שיגיע לטיפול.
חשוב שתתיחסו בטיפול גם לנושא האלימות ההדדית שביניכם.
אני מאחלת לכם שתגיעו לשלום בית אמיתי או שתמצאו את הדרך להיפרד בשלום ובביטחון.
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל פעם שהוא מנסה ליכפות את עצמו
כ17/06/2008תבהירי לו את זה בעזרת אגרוף הגון לפרצוף(או לגרון זה מאד אפקטיבי שם)את צריכה להפעיל כוח ואלימות כי במילים ניראה שהוא לא מבין,אסור לך לתת לו לעשות מימך בובת מין שלו יחסי מין הם בישבילך בדיוק כמו בישבילו ואת אמורה להסכים ולהינות!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)