מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בית אלים - התסכול שליע.07/09/2008
אני עברתי אלימות מילולית בביתי גם לאורך זמן, זה גרם לי לחרדות ולחוסר ביטחון, בכלל ילד לא צריך לשמוע את הריבים והצעקות של הוריו זה מערער את ביטחונו וגורם לו עוד כל מיני בעיות. היום כשאני מבוגרת אני כועסת שבזמנו אמא שלי הסכימה להשפלות מצד אבי, מעצבן אותי שהם לא הלכו לטיפול, למה אנו הילדים צריכים לסבול את הקריזות שלהם? הם הביאו אותנו לעולם כדאי לתת לנו בית חם ומקום מוגן ללא אלימות מכל סוג שהוא... זה היה ממש חרא לגדול ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר גיא אנוש08/09/2008קרן שלום,
אכן, כאשר ההורים רבים, הסובלים הגדולים הם הילדים. זה אולי לא הוגן, אך אלה הםהחיים.
לתקן את הורינו ולשנות את מה שעשו לא ניתן, מה שכן ניתן, זה ללמוד את הלקח, ולנסות לעשות שינוי בחיינו אנו, למענ\ן עצמנו ולמען ילדינו.
השיעור החשוב ביותר שניתן ללמוד מטעויות ההורים הוא הוא שאין טעם לכעוס על מה שקרה, יש טעם לתקן את העתיד. לכעוס עליהם היום על שעשו לפני שנים זה בהחלט טבעי ואנושי, אך לא מועיל. הדרך ללמוד להפסיק לכעוס ולהתחיל לרחם עליהם היא ארוכה, אך התוצאה שווה עבור כולם.
מאחל לך הצלחה בדרך זו,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייתי שמחה גם להתייעץ עם ד"ר הדסנופר04/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לנופר - התיעצות עם הדס
ד''ר גיא אנוש08/09/2008נופר, הדס כרגע בחו"ל, היא חוזרת בעוד כשבועיים, אם איני טועה, נסי שוב אז, צר לי, גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנופר מהדס גולדבלט
ד''ר הדס גולדבלט14/09/2008נופר,
פרידה מאדם משמעותי היא קשה, גם כשמדובר באדם מתעלל כמו החבר שלך, ממנו נפרדת. את עוברת תקופה קשה ונראה לי שעשית את הצעד הנכון בכך שפנית ללשכת הרווחה. אני מקווה שאכן הגעת לפגישה שקבעת. את חייבת את זה לעצמך! כך תוכלי לעבור תקופה קשה תוך הבנה של משמעות הקשר שהיה לך ומשמעות הפרידה מבן הזוג.
כל טוב ובהצלחה
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יש לך מבנות אם הגישה הזאת
x16/09/2008אף אחד לא יעזור לך ואת תישארי לבד אם הבעיות גם בנים יכולים לעזור ואם תחשבי שרק בנות יאכלו לעזור לך את תישארי לבד ללא שום עזרא,בורות ודעה קדומה אלו נגעים המונעים מהאדם לעזור לעצמו ולהיעזר באחרים וזה כולל את המיקרא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג גרוע !נופר02/09/2008
שלום אני כותבת כעת אחרי שעשיתי טעות בקשר שבו הייתי טעות שעלתה לי יקר הטעות היא שרחמתי על בן זוגי כאשר היכה אותי וביקש סליחה ואז הגיע המשטרה ולקחה אותו באזיקים והוא ביקש ממני לא להתלונן אני לא התלוננתי בתחילה כי רחמתי עליו כשלקחו אותו הוא אמר לי סליחה אני מצטער בגלל שויתרתי לו ולא פניתי למשטרה ישר השוטרים חשבו שגם אני אשמה ואחרי כמה ימים שבאתי להתלונן השוטרים צעקו עליי למה לא התלוננת ריחמתי עליו סידרתי לו עבודה לפני המקרה ואני עכשיו בלי עבודה פיטרו אותי כי אני לא מרוכזת כשהייתי מתאפרת והולכת לעבודה הוא היה אומר לי את יפה לא יכול להיות שאת לא בוגדת בי בבקשה ממכם כאשר פוגעים בכם אל תרחמו על התוקף שבוכה ומבקש סליחה!!! פעם אחת זה יותר מדי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנופר
ד''ר גיא אנוש02/09/2008נופר, תודה ששיתפת אותנו , חבל שכך התפתחו הדברים, אך אני שמח שהחכמת ולמדת לקח מן המקרה. בהצלחה בהמשך, גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרבקה31/08/2008
אבא שלי כולא אותי בבית לא נותן לי לדבר עם אף אחד, ניסיתי לברוח והוא הרביץ לי הוא טוען שזה מאהבה אבל נראה לי שזה משהו אחר, אני לא יכולה לברוח, ברחתי כמה פעמיים והוא תפס אותי ושילמתי על זה ביוקר אני כול היום לבד בבית כלואה ולא יכולה לצאת אני בוכה מהבוקר עד הערב לא אוכלת בעיקר ישנה כי אין משהו אחר טוב לעשות אני לא לומדת עובדת לפעמיים וזה גם תחת עינו הפתוחה מרגישה עם אזיקים על הידיים ושואלת את עצמי למה זה מגיע לי, מה עשיתי רע. שוקלת להתאבד אבל פשוט אין לי אומץ וגם כואב לי על אמא שלי. ניתקתי קשר עם כול החברים שלי ואני לא רואה שום ישועה באופק, אני מאחלת לעצמי מוות או להיות חולה להתאשפז לקבל תרופות רק לא להיות במצב מודע לחיים האלה.אין עתיד ואם יש אז הוא שחור. יש לכם עצה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
ד''ר גיא אנוש02/09/2008רבקה שלום,
מהאופן בו כתבת אני מבין שאת בוגרת מספיק לעבוד, ולכן גם מעל גיל 18.
ראשית, אין לאביך רשות להשתמש באלימות כנגדך, את יכולה לפנות למשטרה, או אם זה מפחיד אותך, לפנות ללשכת הרווחה המקומית ובאמצעותם למרכז לטיפול באלימות במשפחה, ולקבל מהם סיוע בפניה למשטרה.
שנית, ביכולתך לנסות לעזוב את הבית. אם את עובדת או יכולה לעבוד, הרי שאת יכולה להרוויח מספיק כסף כדי לשכור חדר בדירה עם שותפה או למצא סידור אחר.
בכל מקרה, אל תתני למצב להמשך, אם נראה לך שלעזוב את הבית זה "גדול עלייך" כרגע, את יכולה לפנות לסיוע של לשכת הרווחה המקומית ולקבל שם תמיכה, יעוץ ואולי אפילו פתרונות דיור.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהפולינה27/08/2008
שלום, אני בת 24 ואני נמצאת במערכת יחסים עם בן זוגי כבר 4 שנים, אנו גרים יחד כבר שנתיים ועומדים להתחתן. בן זוגי בא ממשפחה גרושה. מסיפורים רבים ששמעתי מאמא שלו אביו היה איש אלים. לא מדובר באלימות פיזית קשה. אך הוא היה משליט טרור בבית. מעולם לא הרביץ לילדים (יותר ממכה בטוסיק שגם אני קיבלתי בילדותי) אך היה נוהג באלימות נפשית. הוא כן היה מרים יד על אשתו-סטירה, דחיפה וכד' והיא חיה בשנים האחרונות של הנישואים שלהם בפחד. תמיד ידעתי מאיזה בית הוא הגיע וגם הוא היה מספר לי על אביו והתנהגותו ואני חייבת להודות שהנושא תמיד היה אצלי בראש כנורת אזהרה, הרי תמיד שומעים שמבתים אלימים יוצאים ילדים אלימים. גם היום, אחרי שפגשתי את אביו מדובר באדם אנטי חברתי ולא נעים לסביבה.. בן זוגי ואביו נמצאים בקשר רופף מאוד, והוריו התגרשו כאשר היה בצבא. אני והוא רבים לעיתים קרובות והרבה פעמים גם אני מוציאה אותו מדעתו ואף נוהגת באלימות. יש לי התפרצויות זעם בהן אני נוהגת לתת לו מכה בחזה או משהו בסגנון. אך אתמול חוויתי חוויה חדשה שהבהילה אותי. רבנו על עניין קטן והוא קיבל התקף זעם, התחיל לזרוק כסאות (לא עלי!) וכשהערתי לו על התנהגותו המפתיעה הוא התקרב אלי, נכנס לי לתוך הפרצוף, ודחף אותי כמה פעמים עם החזה שלו ואף איים עלי שאתרחק ממנו כי הוא עלול להתפוצץ. ניבהלתי נורא והלכתי לכמה שעות מהבית. כשחזרתי אמרתי לו שהוא מזכיר לי את ההתנהגות של אביו כלפי אמו וראיתי שהמילים פגעו בו כמו סכין בלב. אני חייבת לציין שלא מדובר בבן זוג קנאי בדר"כ, או כזה שבודק איפה אני נמצאת בכל רגע ודקה ודברים כיוצא בזה. אך אין מדובר בהתפרצות זעם ראשונה, שנראה כאילו הוא אינו שולט בעצמו. החשש שלי הוא שאיני רוצה להתחתן ולחיות עם גבר שיום אחד יכול להפוך לגבר אלים יותר. אני מפחדת יותר לאור ההיסטוריה המשפחתית שלו. מה עלי לעשות? האם עלי לפרק את הזוגיות? כי האמת זו הייתה המחשבה הראשונה שלי. אנא עזרו לי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפולינה
ד''ר הדס גולדבלט30/08/2008פולינה,
טוב שאת פונה וטוב שאת ערנית למתרחש במערכת היחסים הזוגית שלך. אף ללא קשר להיסטוריה האישית של בן זוגך - אתם נמצאים בבעיה אמיתית בעניין ביטוי כעסים ותסכולים. גם את, לדבריך, נוהגת באלימות, וגם הוא. חשוב מאוד שתיפנו בהקדם האפשרי לייעוץ זוגי, ויפה שעה אחת קודם! ובוודאי לפני מועד נישואיכם.
אין סיבה לפרק מייד את מערכת היחסים הזוגית, אולם דחוף ביותר לברר את אופן התקשורת ביניכם כשאחד מכם או שניכם מתוסכלים, ממורמרים או כועסים האחד על השניה וההיפך.
בהצלחה,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום אני יודעתדניאל24/08/2008
לפרש את כל מה שאמי העבירה אותי. כל המכות, כל ההשפלות, כל הלגלוג, הדאגה לסדר בבית שבאה על חשבוני ועל חשבון שמחת החיים שלי. כשהייתי קטנה וכשגדלתי חשבתי שזה נורמלי, היום - אני רק יודעת עד כמה זה היה הרסני ועד כמה לא אעביר את זה לילידם שיהיו לי יום אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר גיא אנוש25/08/2008צר לשמוע את אשר עבר עלייך,
אך טוב שבחרת לשתף אחרים ולהתחלק במה שמעיק עלייך, ופורום זה הנו מקום מתאים לעשות זאת, אם כי כדאי לשלב זאת עם מסגרת תומכת וטיפולית אשר תאפשר לך לעבד את הכאב והצער כדי שבאמת לא תעבירי את אותם דפוסים גם לילדייך -- גם לא בשעות מצוקה תסכול וכעס אשר ילדים מזמנים לנו לעיתים, כשודווקא ברגעים אלו נבחנת באמת ההחלטה הנחושה "לא להיות כמו הורינו".
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלימותשיר21/08/2008
שלום, האם בחיי נישואים שבהם יש אלימות יש טעם לטפל? הרי אדם אלים לא ישתנה והדבר הכי חשוב זה להיפרד ממנו בזמן, האם יש תקדימים לגבי אנשים שפנו לטיפול בגלל אלימות ואכן הגבר הפסיק להיות אלים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשיר
ד''ר הדס גולדבלט21/08/2008יש טעם לטפל בחיי נישואים בהם יש אלימות. אין פרופיל אחד לאדם אלים, ויש גברים אלימים שלאחר טיפול שינו התנהגותם והפסיקו להיות אלימים. בהחלט יש תקדימים לכך, אולם לא בכל המקרים הטיפול מצליח.
האלימות צריכה להיפסק בכל מקרה - בין שהאלימות אין חמורה ובין שהיא חמורה; בין שבני הזוג בוחרים להוסיף ולחיות ביחד ובין שלא.
ההחלטה להיפרד קשה, ונשים רבות בוחרות מסבות מגוונות להישאר במערכת היחסים הזוגית, תוך העדפה לנסות ולשקם אותה באמצעות טיפול לשני בני-הזוג.
לפיכך, אין המלצה חד משמעית להיפרד או להישאר - הכל לגופו של עניין (תרתי משמע...).
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר הדס שלום
מיכל06/09/2010ברצוני לדעת איזה סוג של טיפול יש לגבר אלים? ואיפה ניתן ללכת לאותם טיפולים
אודה לפרטים בנוגע לסוגי הטיפול והיכן הם.
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני המר
שרון21/08/2008יש לי בעל כזה. אלים. ניסינו טיפול זוגי וגם טיפול פרטני עבורו.פיתחתי תקוות בטיפולים ,אך הבעיה היתה שאני זו שרציתי את הטיפולים .בעלי הצדיק את מעשיו,כי אני זו שאשמה ,ובגללי הוא יוצא מהכלים.ברגע זה הבנתי ששום טיפול לא יעזור! עם המקרה שלך דומה:הצילי את עצמך!!! ועם לא :בהצלחה ותישמרי על מישפחתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות במשפחהאנונימי18/08/2008
האם גבר הזורק לעברי חפצים ומקלל בעת מריבה הוא "גבר אלים"? האם יש סיכוי שגבר זה יכה אותו בעתיד? מה עצתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימי
ד''ר הדס גולדבלט18/08/2008אכן - גבר הזורק חפצים ומקללת בעת מריבה הוא גבר אלים. הוא נוקט באלימות מילולית ובאלימות כלפי רכוש, בהפחדה וחמור ביותר - הוא תוקף אותך. אותו חפץ המושלך לעברך עלול לפגוע בך ולפצוע אותך ואפילו באופן חמור - גם אם הגבר "לא התכוון" לפצוע "אלא רק" להפחיד ולהרתיע. במלים אחרות - ההתנהגויות שתיארת הן אלימות לשמה, גם אם הכוונה של הגבר שונה מן התוצאות. יש סיכוי גבוה שאלימותו תהפוך לאלימות פיסית. מה ההבדל בין מכה לבין חפץ שמושלך כלפיך??
עצתי -
1) להודיע לגבר שהתנהגותו בלתי מקובלת עליך וחייבת להיפסק, במידה שאת - (אני מניחה שהשואלת היא אישה) - חשה בטוחה לומר זאת.
2) לפנות בדחיפות לייעוץ לאחד מהמרכזים לטיפול באלימות במשפחה.
בברכה ובביטחה,
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי18/08/2008תודה על המענה. על אילו מרכזים לטיפול באלימות במשפחה את ממליצה באיזור הצפון (חיפה וסביבותיה)? האם מרכזים אלו הם דיסקרטיים? האם מנסיונך ניתן לפתור הבעיה או התגובות האלימות רק ע"י שיחה בינינו או שהכרחי לערב איש/אשת מקצוע בנושא. תודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנונימי18/08/2008דבר נוסף שרציתי לדעת, האם מנסיונך יש סיכוי לטיפול? האם זה בכלל בר שינוי ההתנהגות הזו? במקרה הנוכחי לדעתי המקור של ההתנהגות זה דפוסי ההתנהגות בבית הוריו ולכן האם משהו שכ"כ מושרש עשוי להשתפר או להיעלם לגמרי בעזרת טיפול? אני ממש מתלבטת כיצד לנהוג כעת. אודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לאנונימית
ד''ר הדס גולדבלט18/08/2008מניסיוני המקצועי כמטפלת בתחום האלימות במשפחה, יש בהחלט סיכוי לטיפול אך כפי שכבר כתבתי בתשובתי הקודמת - הכל תלוי במקרה המסויים ובנסיבות.
אם מקור ההתנהגות הוא התנהגות נלמדת - ניתן בהחלט ללמוד דפוסי תקשורת לא אלימה. זה תהליך טיפולי שאורך זמן, אך מומלץ מאוד לנסותו. אולם תשובתי פשטנית. יש גורמים נוספים - פסיכולוגיים - להתנהגות אלימה, ויש לברר אותם ביסודיות.
לפיכך - בהמשך לתשובתי הקודמת - מומלץ שתפני לייעוץ.
כל טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאנונימית
ד''ר הדס גולדבלט18/08/2008כל המרכזים לטיפול ומניעת אלימות באזור חיפה מומלצים. המרכז בחיפה פועל ברח' יל"ג 7 בהדר הכרמל, ומספרו: 04-8677707.
המרכז מופעל על-ידי אנשי מקצוע מיומנים שהתמחו בטיפול באלימות במשפחה והטיפול שם דיסקרטי בהחלט.
מאחר שאין לי שום מידע מיהו בן זוגך, ובאיזו מידה הוא עלול להיות מסוכן כלפיך - אינני יכולה לספק לך תשובה מוסמכת אם שיחה ביניכם עשויה להועיל. גם אם איננו מכה פיסית אך לדוגמה, מאיים שיפגע בחייך או בחייו; אם הוא מקנא לך ומאשים אותך בחוסר נאמנות; עוקב אחריך או מתקשר אליך אינספור פעמים ביום - הרי שהוא מסוכן - לא פחות ואולי אף יותר מגבר שמכה פיסית.
לכן - עצתי היא זו: את יכולה לפנות בשלב ראשון לייעוץ לבדך למרכז לטיפול באלימות. בשיחה עם איש המקצוע שיקבל אותך לשיחה - תבחני אם כדאי להזמין גם את בן זוגך לטיפול וכיצד לעשות זאת, או אם ניתן לשוחח קודם בבית, לבדכם.
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת גירושיןיפית17/08/2008
אחד הכלים שבעלי משתמש בהם כדי לפגוע בי זה עלבונות שאני אמא רעה. מערכת היחסים הזאת לקראת סיום ואני בדרך להתגרש. העניין המרכזי - יום אחד, כשבעלי ואני בדיוק נכנסנו הביתה מסידורים בעיר הופיעו שוטרים בביתנו שאמרו שהשכנים שמעו צעקות מהבית והם חושבים שאמא מרביצה לילדים ולבעל כשלמעשה באותו זמן שלושת הילדים שיחקו והשתוללו להנאתם עם הבייביסיטר נלקחנו לחקירה במשטרה ורק נשאר להודות לאלוהים שאותו יום היתה בייביסיטר שתפריך את כוונותיהם הטובות של השכנים. אני מעריכה שבעלי סיפר לשכנים סיפורי זוועה עלי כדי לפגוע בי בתהליך הגירושין, אחרת אין לי יכולת להסביר את התלונה הזאת במשטרה הבעיה שבעקבות זאת אני ממש ממש פוחדת כל פעם שהילדים צועקים או כשאני צועקת עליהם - מה יהיה אם השכנים שוב יזמינו משטרה כי הם חושדים שאמא מרביצה ליללדיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפית
ד''ר הדס גולדבלט18/08/2008תהליך גירושים הוא תהליך כואב וטעון ולעתים קרובות אחד הצדדים או שניהם מוסיפים ומכפישים זה את שמו של זו וההיפך. האם ילדיכם מדברים ומסוגלים להעיד בעת הצורך? במידה וחלילה האירוע יישנה - יש אנשי מקצוע מיוחדים שמתשאלים את הילדים ומבררים מה הם חוו והאם היתה אלימות.
הבה נקווה שאירוע מביך זה לא יקרה שוב. ייתכן שיש מקום גם שתשוחחי עם בעלך ותסבירי לו, שאם הגעת המשטרה או פניית השכנים נעשו ביוזמתו, הרי שהוא מזמין בכך לא רק פגיעה ומבוכה לך - אלא בעיקר פגיעה בילדים. אני מקווה שמדובר באב אוהב שיכול להבין את טובת ילדיו.
ובאשר לך - המשיכי לנהוג על פי דרכך; נסי לגעור בילדים - אם צריך (ובכל משפחה יש מצבים בהם צריך להציב לילדים גבולות) - אולם כדאי שתסבירי להם שאת כועסת או שעשו דבר מה לא כשורה - בשקט. תוכן המלים חשוב מהביטוי הרגשי שלהם (צעקות).
אני מאחלת לך שתהליך הגירושים יסתיים במהרה, בשלום ובשקט
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכושנותציף13/08/2008
שלום ד"ר גיא, כפי שהנך יודע אני התחלתי בהליכים, בשלב זה תביעות בבית משפט לענייני משפחה. הוא מכה על חטא וטוען שאת ה"מכה" הוא קיבל והבין את גודל הטעות. אינו מקבל את עמדתי. יוצר קשר עם סביבתי הקרובה (אחים, חברים, שכנים) על מנת שידברו על ליבי ושאתן לו צ'אנס אחרון. כולם מעידים על כך שהוא נשמע מאד משכנע. לכולם הוא אומר, בצורה זו או אחרת, שהוא לא מאמין שאני רוצה לעזוב אותו, כנראה שיש סביבי השפעה רעה, אני לא יודעת מה אני רוצה מחיי, שההחלטה שקיבלתי היא החלטה פזיזה עקב סערה רגשית ובשום פנים ואופן הוא לא ייתן לי גט. התעמתתי איתו ואמרתי לו בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים, זוהי דעתי ואין לי שום כוונה לחזור אליו. הוא לא מוכן לקבל זאת. לא מכבד את דעתי והוא לא מעלה על דעתו חיים בלעדי. האם תגובותיו הן גם סוג של רכושנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציף
ד''ר גיא אנוש14/08/2008שלום ציף,
קשה מאד לענות באופן מוחלט על שאלתך. יתכן שתגובותיו נובעות מרכושנות, לעיתים קרובות זה אחד המניעים המרכזיים בנסיון לשמור על בת/בן זוג שאינם מעונינים יותר בקשר. יתכן גם שהוא באמת מכה על חטא. יכול להיות גם שהוא בחרדה מההתמודדות עם הבדידות, או חוסר הודאות שבהליכי גרושין, העול הכלכלי הכרוך בכך לשניכם, וכו'.
אין באפשרותי לדעת מה המניע שלו.
אבל, הנקודה המרכזית היא לא מה מניע אותו, אלא מה את רוצה?
אם את משוכנעת וסגורה על עצמך שאת רוצה להפרד, אז לכי על זה ועל תוותרי על עצמך בגלל רחמים על מישהו שפעם אהבת. קשר שמבוסס על רחמים ולא על כבוד ואהבה יגמר רע - לגבי זה אין לי כל ספק.
מצד שני, אם את חושבת שהיית רוצה בכל זאת לתת סיכוי לקשר - בשביל עצמך, לא בשביל אף אחד אחר (!) [לא הוא, לא משפחה וחברים, אפילו לא בשביל הילדים!] אז זו ההזדמנות שלך.
את זו שצריכה להחליט, והמניעים שלו הם משניים בהקשר הזה, מה שחשוב, זה מה מניע אותך, וחשוב שתבררי עם עצמך מה את רוצה.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסל"ן-מרכז סיוע לנפגעי תקיפה מיניתשושנה11/08/2008
מרכזי הסיוע הארציים הוקמו ע"י מתנדבות לצורך מתן סיוע רגיש ומיומן לנפגעי תקיפה מינית ואלימות. אפשר לפנות לקווי החירום הארציים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. השיחות בקו אנונימיות והסודיות מובטחת. בנות-1202 בנים-1203 את לא לבד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המידע
ד''ר גיא אנוש12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווירה בביתחן10/08/2008
יש לי שאלה בנוגע לאחי ואישתו, הם נשואים 5 שנים מבלי כימיה מיותרת ביניהם.יש להם שני ילדים ילד בן ארבע וילד בן שנתיים וחצי חיי הבית שלהם מתבססים על אבא שיוצא בבוקר וחוזר מאוחר בערב אין לו כל חשק ורצון לראות את אישתו כך שמגיע שהם ישנים כבר בשבת יוצא לבד עם הבן הבכור ומחזיר אותו וממשיך את היום לבד עד השעות הקטנות של הלילה היא כמוהו חיה את חייה ללא מפריע, לפחות פעמיים בשבוע ישנם ריבים בבית חלקם קולניים יותר וחלקם פחות רובם ככולם לעיני הילדים ריבים שיכולים להתפרץ גם לפנות בוקר או בשעות לא קונבנציונליות אחרות. לילדים ישנם מחלות אוזניים חוזרות ונשנות כמו כן חום ודלקות כל שבוע רציתי לדעת מהם ההשפעות של הריבים והקללות בין ההורים וכמו כן חוסר המסגרת המשפחתית הנורמטיבית שלא קיימת בבית הזה.מספר רב של שיחות ניהלתי עם אחי שמאוד רוצה להתגרש אך מפחד מהנזק שיגרם לילדים ומפחד שאישתו כסנקציה כלפיו לא תטפל ותדאג להם כראוי כפי שאימה כבר בעבר לאחר שאזר אומץ ופתח בהליכי גירושין . אישתו מבחינתה לא מוכנה או מפחדת לאבד את הנוחות הכלכלית בה חיה עד היום למרות שהבטיח שידאג לה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אווירה שלילית ובריאות הילדים
ד''ר גיא אנוש10/08/2008לחן שלום רב
אכן מחקרים רבים מראים קשר הדוק בין (חוסר)בריאות פיזית ומצבי מתח וחרדה. האווירה בבית אחיך כפי שאתה מתאר אותה היא כזו שאין ספק שמשפיעה על בריאותם של הילדים גם נפשית וגם גופנית, מתוך שהיא מעוררת אצלהם הרבה מתח וחרדה.
באשר לחרדתו של אחיך למה יקרה לילדים לאחר גרושים - אי אפשר לנבא - אך נראה שכרגע הרבה טוב מהנישואים לא יוצא להם. השאלה המרכזית היא האם יצליח לנהל את הגרושין ברוח טובה, ובאופן שיפגע בהם כמה שפחות. אם הוא חושש לאופן בו אשתו תטפל בהם לאחר גרושין - שיקח אחריות ויטפל בהם הוא לאחר מכן - לא קל, אבל לקיחת אחריות זה דבר שאנו אמורים לעשות עם עשית הילדים.
שיהיה כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים מעכשיו?ציף05/08/2008
שלום ד"ר גיא וד"ר הדס, במהלך חודש דצמבר העלתי כאן בקצרה את מסכת ההתעללויות שעברתי מצד בעלי לעיניהם של הילדים. שם הייתי נחושה להפרד אך מאז הוא הסכם ללכת לייעוץ זוגי וניסינו לעבוד על הקשר. במהלך הייעוץ רבות היו הנפילות מהעליות. אלימותו, המילולית בעיקר, רק הלכו והחמירו. היינו עדים לשינויים קיצוניים במצבי רוחו. צעקות תמיד היו, קללות והשפלות מזעזעות לעיני הילדים. במהלך החודש האחרון החלטתי, טיפול או לא טיפול מגיע לנו משהו יותר טוב. במהלך החודש האחרון הגשתי תביעה בבית משפט לענייני משפחה, עזבתי את הבית ועברתי לעיר הולדתי לבית הוריי באופן זמני עד שמצא דירה. כשהודעתי לילדים על הפרידה הילדה היתה מאושרת (בת 6 שכמה וכמה פעמים רצה אלי לגונן עלי בגופה עקב זעמו של אביה) הבן לא כ"כ הבין (4) ומדי פעם שואל מתי חוזרים הביתה. בסופ"ש האחרון הם היו אצלו כאשר הם חזרו הכל היה בסדר אך לקראת הערב הבן לא הפסיק לבכות בטענה שהוא רוצה לחזור הביתה, למה אני כועסת על אבא ולא חברה שלו ושאני אמא רעה. זה פשוט שבר אותי לגמרי. עשיתי את הצעד הזה בעיקר לטובתם הנפשית אך בכיו קורע הלב הראה לי שנפשו פצועה. האם עשיתי נכון? ברצוני לקחת אותם לפסיכולוג, האם אני חייבת את אישורו של האב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לציף
ד''ר גיא אנוש05/08/2008ציף שלום שוב,
לעיתים קרובות בתהליך גרושים, אחד או שני הצדדים מנסים להשתמש בילדים כדי להשפיע על ההחלטות והפעולות של הצד השני, בין אם על ידי שמנסים לגרום לעוזב/ת לחזור, או על ידי הסתה של הילדים בהורה השני, וכן הלאה. זה עצוב, לא רצוי, מזיק, ופוגע בילדים, אך היכולת להתמודד עם זה מוגבלת.
לילדים בגיל 4 לעיתים קשה להבין פרידה של המבוגרים, במיוחד אם האבא מסית אותם לתבוע ממך לחזור. עם זאת, המחקר מראה שככל שגיל הילדים בגרושים נמוך יותר (צעירים יותר) יכולת ההתמודדות שלהם עם הגרושים טובה יותר בסיכומו של דבר. כרגע קשה לילד להבין, והוא יבכה, אך אם תהיי ברורה ונחושה בכך שהחלטת להפרד, מגיע לך חיים טובים יותר, ותבהירי לילד כי אביו ישאר אביו בכל מקרה, והם ימשיכו להיות בקשר, עם הזמן יתרגל לשינוי. ילדים עוברים שינויים כל חייהם, לעיתים השינויים קלים יותר ולעיתים קשים יותר, אך יכולתם להסתגל גבוהה בסך הכל.
את בהחלט יכולה לקחת את הילדים לטיפול פסיכולוגי, ולפי מה שאת מתארת, זה אף רצוי עבורם. אני לא רואה מדוע שיתנגד לכך אם טובת הילדים לנגד עיניו.
מבחינה חוקית, יתכן שישנו בסיס חוקי שבאמצעותו הוא עלול לנסות למנוע ממך לקחתם לטיפול - אך אם ינסה תמיד תוכלי להשתמש בנסיון זה כדי לתבוע משמורת מלאה על הילדים מתוך טענה (שתהיה מוצדקת) כי הוא ממסה למנוע מהם טיפול שנועד לטובתם, ומשתמש בילדים למען צרכיו הוא, מתוך אי התחשבות בצרכיהם.
בהצלחה וצר שכך התפתחו הדברים,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרי ברור....
שני06/08/2008ברור שהאבא "מרעיל" את הילד בן ה-4 ומסית אותו נגדך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרובי03/08/2008
שלום רב, יש לי חבר שיש לו בת זוג כבר 5 שנים. לפני כמה ימים הם היו אצלי בבית והתגלה לעיני מחזה מחריד: הם החלו להתווכח והוא החל לקלל אותה. אני רק ניסיתי להרגיע. שאלתי היא מה עלי בתור חבר שלו לעשות? האם לצעוק עליו ולומר לו שככה לא מתנהגים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרובי
ד''ר גיא אנוש03/08/2008שלום רוובי,
צר לי לשמוע על החבר שלך ועל מערכת הזוגיות הלא בריאה שלו. אם יש לך השפעה עליו, כדאי ואפשר לנסות לתפוס אתו שיחה על הענין. לגבי האפשרות של לצעוק עליו - זה בדרך כלל משיג את ההפך - רצוי יותר לדבר ברצינות וכובד ראש, ולהבהיר עד כמה מה שהוא עושה חמור בעיניך.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהספיר27/07/2008
שלום, אני בת לאב מתעלל נפשית. הוא ואמי מסוכסכים, אין ביניהם תקשורת כלל, אין אמון ואין כבוד (יותר מצד האב). אבי נוהג לקלל את אמי, לגעור בה, להשפילה, להרוס דברים בבית מתוך כעס ולאיים עליה ברצח. אמי מאוד רוצה לעזוב אותו, אך חוששת מהעול הכספי שיפול עליה, שכן אינה עובדת ומתקשה למצוא עבודה ומהחשש לפגוע בי (15) ובאחי הקטן (13) (וגם היא אינה בריאה -מחלת עיניים שמגבילה אותה מאוד, בעייה במערכת הנשימה שמעמידה אותה בסכנה יומיומית..). אמש היה ריב סוער בינה ובין אבי, שם הוא אמר במפורש שהוא מתכוון לגרום לה לעזוב את הבית ולהרוג אותה "בדרך החוק"- "אני אהרוג אותך בצורה כזו שלא יהיו לך ראיות." ואכן, בזמן האחרון אמי נקלעה למצבים שסכנו אותה ואת בריאותה, שידוע שאבי אחראי להם אך לא ניתן ממש להוכיח זאת (השתלת בקבוק מיץ מלא בדלק בין בקבוקי מיץ אחרים ללא תווית אזהרה, פחיות צבע שמונחות על אדן החלון ממש מעל המקום בו היא תולה כביסה ועוד...). אמי החליטה לטלפן למשטרה, שני ההורים מסרו עדות והאב קיבל צו הרחקה ל14 יום מהבית, אך החשש הוא שיפסיק לשלם חשבונות, שינתק את חשבון הטלפון, האינטרנט ובכך יבודד אותנו מהסביבה, מה גם שאת האוטו הוא השאיר אצלו. נדמה כאילו המשטרה והרווחה לא יכולים לעשות מאומה כל עוד אין פגיעה פיזית באחד מיושבי הבית, ואף על פי שאמי התלוננה בעבר על שדחף אותה לא נראה שזה עוזר. אני ממש מבקשת פירוט של דברים ממשיים שניתן לעשות במצב כזה שיוכלו לעזור ולא להשתמש במילים כלליות של "התייעצות עם הרווחה, פנייה לנעמת.." כי כל הניסיונות הללו כבר כשלו. חשוב לי לציין שהתנהגותו האלימה של אבי מופנית גם כלפי וכלפי אחי, הוא מנצל את הכוח והשליטה שיש לו כדי לכפות עלינו את רצונו, פה ושם הוא מסנן לעברנו קללה או שתיים והמצב משפיע בצורה מאוד ניכרת על מצבנו הנפשי- שנה שעברה הגעתי למצב של ייאוש ותסכול עמוק ופגעתי בעצמי פיזית, ישנן תנודות קיצוניות בהתנהגותו ומצב רוחו של אחי והוא מדרדר בלימודים... אני מאוד מודה לכל מי שיוכל לעזור =] ספיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש כאב לי לקרוא את הודעתך
שני30/07/2008אין לא אלא לאחל לך שהמצב יסתדר בהקדם. פשוט נורא ואיום לחיות ככה. במיוחד כאב לי הלב על אמא שלך . הלוואי ואלוהים יעזור לה.כל הכבוד לך שאכפת לך ואת שומרת עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ספיר
מלדה שלהב31/07/2008היה לי פשוט עצוב לקרוא ולחשוב שאת חייה במציאות כזאת- את רק בת 15, עוברת חוויות כל כך קשות וגם לוקחת על עצמך אחריות כל כך כבדה על המשפחה שלכם. הקריאה שלך לעזרה כל כך נגעה לליבי! אני מבינה שאת כבר למודת ניסיון ולא מאמינה שגורמי רווחה או אחרים יכולים לסייע במשהו.אולי לא יהיה לך קל לשמוע,אבל, עם כל הקשיים שיש לאמא, היא צריכה לקחת אחריות על החיים שלה ושלכם. היא קודם כל זקוקה לעזרה. ברוב היישובים בארץ יש מרכזים המתמחים בטיפול באלימות במשפחה. אמא צריכה לפנות למרכז כזה כדי לקבל סיוע - להתחזק, לברר לעצמה איך היא רוצה לחיות את החיים שלה, לברר לעצמה מה יכול לסייע לה ולעשות גם צעדיים מעשיים, כל אלה בליווי, עזרה והכוונה של אנשי מקצוע. מרכזים אלה גם מסעיים לילדים ונוער חשופים לאלימות במשפחה.בקו החירום לאלימות במשפחה 1-800-220-000 אפשר לקבל את מספר הטלפון של המרכז הקרוב לבית שלכם. אם אמא לא תעשה צעדים מעשיים כדי לנסות להחלץ ממעגל האלימות שאתם נתונים בו, אני מציעה לך לא להשאר לבד, לפנות ליועצת בית הספר/מורה שאת מרגישה יותר קרובה אליה/בן/ת משפחה שאת נותנת בו/ה אמון, לשתף במה שקורה בבית ולבקש עזרה. זה משא כבד מידי לנערה בגילך לשאת אותה לבדה! מלדה שלהב, מנהלת קו חירום ארצי לאלימות במשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר ניסינו הכל
ספיר31/07/2008את כל מה שיעצת לעשות=] אבל נראה שהעזרה של הגורמים האלו היא מאוד מעטה=/ אימא שלי עושה כל שביכולתה כדי לחלץ אותנו מהמצב הזה, ואני כבר דאגתי ליידע את המורה והיועצת בבית הספר... בנוגע לענין המשפחה המורחבת, משפחתו של אבי כולה נגדנו אז אין עם מי לדבר. המשפחה של אמי, כמו רבים אחרים, מכירים את אבי כאדם אדיב ונחמד ולא מסוגלים להאמין למה שאנחנו מתארים.. בנוסף אין באפשרותם לתמוך בנו מספיק =/ אבא שלי מורחק מהבית, ניתק כל קשר איתנו ומונע מאיתנו כספים והסעה. אמא שלי נמנעת מעזרה של משפחה כדי להמחיש לרווחה ולבית המשפט עד כמה אנו תלויים בו וכדי לא ליצור מצב שבו יתחילו להסתמך על עזרתם של אחרים.. לפני כמה ימים מסרתי את העדות שלי במשטרה והשוטר אמר שיזמנו את אבי לתחנה שוב ויכול להיות שבעקבות התלונה שלי אולי יכניסו אותו למעצר... אני לא יודעת מה הולך להיות, אנחנו חושבים ללכת בכיוון של צו הגנה מבית משפט, לפי הערכת השוטר נוכל לקבל צו הגנה של חצי שנה.. אני לא יודעת מה הלאה. תודה לכל מי שהתייחס/יתייחס!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת לספיר מהדס גולדבלט
ד''ר הדס גולדבלט31/07/2008ספיר,
אני רואה שכבר ענית, למעשה, על מה שמלדה כתבה לך וכתבתי אני. נשמע, שאכן אתם פועלים בדרכים המקובלות. לצערנו, אין ישועה מהירה במצב מורכב זה ותצטרכו להיאזר בסבלנות ובעקביות עד שיחול שינוי. האם שקלתם גם לפנות לייעוץ משפטי? נראה, שאתם זקוקים גם לסוג עזרה זה.
חשוב שתמשיכו להיעזר בליווי של עובדים סוציאליים שמתמחים בטיפול באלימות במשפחה. אתם נמצאים היום בנקודה כזאת, שהכל נראה ללא מוצא. אך כאמור, ומבלי שאני יכולה, לצערי, להבטיח שיהיה פתרון מהיר, חשוב שתתמידו בצעדים לקראת השינוי. ונקווה שיימצא פתרון שיבטיח למשפחתך חיים בטוחים ושקטים יותר.
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לספיר מהדס גולדבלט
ד''ר הדס גולדבלט31/07/2008ספיר,
מלדה שלהב, מנהלת קו חירום ארצי לאלימות במשפחה, היטיבה לענות לך ולכן לא אוסיף על דבריה אלא אחזק במיוחד את הנקודה - שאמך היא האחראית לחייה - וחשוב שתפנה לטיפול. את מגיבה ונוהגת כמו בת אחראית ואוהבת, שדואגת לגורל בני משפחתה, אך לא את היא שתוכלי להושיע את אמך. ואכן, חשוב גם שאת תפני לייעוץ כפי שכבר הוצע לך, ולא תישארי לבד עם מצוקותיך ודאגותיך.
כל טוב
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)