פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן משפחה סורר
    שירה ס.
    07/06/2008

יש לי בן משפחה שמהבוקר עד הלילה עושה לנו המון צעקות ורעש מקלל ושובר דברים .הוא נשוי עם שני ילדים אך בגלל ההתקפי זעם ושבירת הדברים הוא נמצא אצלנו בבית.אנחנו ממש סובלים מנוכחותו כל הבבית השקט והשלווה בבית מופרים בכל עת גם בבוקר וגם בלילה .
    אנחנו לא יודעים מה לעשות! מרגישים שעד שלא יקרה משהו כלום לא יזוז.
    הזמנו משטרה אך אומרים לנו שצריך צו הגנה, שהם לא יכולים לעשות יותר מזה .

מה הפיתרון של דבר כזה ? אנחנו פשוט כבר לא יכולים להיות איתו באותו בית האדם הזה_ בן משפחה) הוא גבר בשנות ה-30 שלו. איך מוציאים אותו מהבית הוא לא רוצה לצאת.. ואנחנו כולם חיים בפחד שמא משהו עומד לקרות..
    מה לגבי הפסיכיאטר המחוזי ? איך זה עובד? מה עושים במצבים האלה?
    נראה שאנחנו ממש לא יודעים מה לעשות ................. אנחנו כל הזמן בוכים ואף אחד לא יודע לאן להפנות אותנו מי יכול לעזור ? איך מוציאם אותו מהבית? עורך דין? לא יודעת כל דרך שבה נוכל לחיות בשלווה בביתינו.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן משפחה סורר

הוספת תגובה

• תשובה לשירה

ד''ר הדס גולדבלט
    10/06/2008

שירה,
    את מתארת מצב בלתי נסבל. הדרך להתמודד עם בן משפחה אלים היא להתלונן במשטרה ולבקש צו הרחקה נגדו. העובדה שהוא אלים בביתו איננה מעניקה לו שום זכות להיות אלים בביתכם!
    כן, כדאי גם להתיעץ עם עורך דין.
    לא פירטת אם קרוב המשפחה הזה סובל מבעיות פסיכיאטריות וזקוק לטיפול תרופתי. בכל מקרה,
    אם אתם מהססים ביחס לצעד הנכון שיש לעשותו - כדאי שתפנו למחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריכם ותבקשו לשוחח עם עובד/ת סוציאלי/ת שמתמחה בטיפול באלימות במשפחה. ייתכן שיש במקום מגוריכם גם יחידה מיוחדת לטיפול ומניעת אלימות במשפחה - במחלקה לשירותים חברתיים יוכלו להפנות אתכם אליה.
    פסיכיאטר מחוזי נותן צו אשפוז לאחר שהוא מתרשם שהמקרה מתאים לכך. לשם כך - עליכם לפנות לרופא המשפחה שלכם.
    בהצלחה,
    הדס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתור אחת שעברה התעללות בילדותה
    ס.
    05/06/2008

אני רוצה לומר שאני שמחה שהגעתי למקומות אחרים לגמרי בבגרותי.
    זה תורם לבריאותי הפיזית והנפשית יחדיו.

כיום אני בת 35 עם 2 ילדים, הילדים שלי אינם מכירים את המילים ואף לא "הקל" שביניהם כגון: "מטומטם" ואח', שלא כמו ילדים אחרים המשתמשים במילים "אידיוט, דפוק וכו'"...
    מכות? אין דבר כזה אצלי בבית.
    יש שפת אני, יש חשיבה חיובית, יש דיבור והקשבה, יש כיבוד הורים וכיבוד ילדים, יש חופש עם הצבת גבולות בגדר ההיגיון ודוגמא אישית.

מה שלקחתי מהעבר הנוראי שלי הוא חוסר בטחון ופחד, חוסר היכולת לתקשורת (לפעמים אני בונה משפטים שאינם ברורים לסביבה) ורגישות נוראית.
    אני עוברת כיום טיפול במרכז למניעת אלימות ולומדת על אסרטיביות שזה דבר שחיוני לכל אדם שעבר התעללות וחי עם חוסר בטחון.

בבקשה, אל תסתכלו על העבר שלכם ואם אתם מתנהגים באלימות אל תכחישו!!! לכו למישהו שיוכל לעזור לכם, יש מקומות כאלה, כן, גם לגברים וגם לנשים.
    גם נשים יכולות להיות אלימות בדיוק כמו גברים והכוונה היא לא רק באלימות פיזית אלא גם באלימות נפשית ומילולית, פסיכולוגית וכל אלימות אחרת המכוונת לפגוע באחר.

ממישהי שיודעת ומכירה!!!

הוספת תגובה

• את צודקת ב-100% כל הכבוד לך

שני
    05/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לך, שעברת התעללות בילדותך

ד''ר הדס גולדבלט
    05/06/2008

ההודעה שלך חשובה מאוד ועשויה לעודד אנשים עם סיפורי חיים דומים. יישר כוח על שלקחת את גורלך בידיך ובאחריותך, ועשית למען עצמך ולמען משפחתך. טוב להיווכח, שלגדול באלימות איננו גורל בלתי ניתן לשינוי. אני מניחה שיש לך ימים ורגעים קשים גם כיום, אך התנהגותם של ילדיך והאוירה בביתך הם ההוכחה הטובה ביותר לכך שהתהליך שעברת ועדיין את עוברת - מהתי ומשמעותי!
    אני מצטרפת לדבריה של שני אליך - כל הכבוד!
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מוכה
    סמדר
    03/06/2008

שלום, אני מדריכה ילדים ונראה לי כי אחד מהילדים הוא מוכה, איני יודעת לזהות זאת בוודאות, אבל הוא מאוד מופנם, כמעט לא מוציא מילה, לא מרים את ראשו, לא מביט לעיניים ולא מתקשר עם ביבתו ועם הילדים האחרים, כל תנועה שלו נעשית בחשש ומתוך נוקשות ותכנון, הוא נראה לי מנסה לדעת מה יהיו תוצאות מעשיו כל הזמן, איך כדאי להתקרב אליו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מוכה

הוספת תגובה

• לסמדר

ד''ר הדס גולדבלט
    03/06/2008

תיאורך את החניך שלך יכול להתאים לתיאור התנהגותו של ילד מוכה, ויכול גם שלא להתאים ולהיות קשור לסיבות אחרות. כך או כך - ראוי להתקרב אליו בהדרגה, לנסות לרכוש את אמונו בהדרגה. להתעניין בשלומו, להציע לו להצטרף לפעילות הקבוצתית וגם לנסות לשוחח אתו לבד. קשה לי לייעץ מעבר לכך - כי כל צעד שתעשי תלוי יהיה בתגובתו של הילד לצעד קודם שלך.
    האם במסגרת ההדרכה שלך את מקבלת או יכולה לקבל הדרכה על עבודתך? אם כן, מומלץ שתתיעצי עם מדריך/כה בכיר/ה או מנוסה בקשר לכך.
    בכל מקרה, "שם המשחק" כאן הוא רכישה הדרגתית וזהירה של אמון של הילד, שלפי תיאורך - זהיר מאוד ואולי אף חשדן ביחס לסביבה ולעולם.
    בהצלחה, ויישר כוח על רגישותך ודאגתך,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    רובי
    01/06/2008

ברצוני לדעת מנסיונכם: מבחינה סטטיסטית, ילד שהגיע מבית שבו הייתה אלימות פיזית ומילולית, יהפוך להיות בעצמו אב ובעל כזה?
    או שדווקא בגלל מה שהוא ראה בביתו הוא יהיה אב ובעל טוב יותר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה לרובי

ד''ר הדס גולדבלט
    02/06/2008

שלום רובי,
    יש ויכוח בין החוקרים לגבי מידת הקשר בין חשיפה לאלימות בבית בילדות לבין התנהגותו הצפויה של הילד כמבוגר. חשיפה לאלימות משמעותה: הילד מוכה בעצמו או הילד חשוף לאלימות בין הוריו אך לא מוכה בעצמו, או שהילד מוכה ונחשף לאלימות בין הוריו גם יחד. יש חוקרים המצביעים על אחוז גבוה של ילדים שנחשפו לאלימות בילדותם, ויהפכו לאלימים בבגרותם, ויש חוקרים אחרים, שמדברים על אחוז נמוך יותר. חוקרים אלו וכן אנשי טיפול שונים, מדגישים גם את האפשרות, שיש מי שדווקא בגלל מה שראו בבית - לא ינהגו באלימות.
    במלים אחרות - התשובה לשאלתך היא "גם וגם", אך כאמור - אין סטטיסטיקה אחת בתחום זה. מנסיוני בטיפול ובמחקר בנושא חשיפת ילדים לאלימות בין הוריהם, אני מאמינה באפשרות השניה: לא כל מי שגדל/ה בבית שהיתה בו אלימות יגדל או תגדל בהכרח להיות גבר אלים או אשה נפגעת אלימות. ניתן לצאת ממעגל האלימות במשפחה.
    לעתים קרובות צעירים עושים זאת באמצעות פניה לטיפול, וכן באמצעות לקיחת דוגמה ממבוגרים אחרים מחוץ למשפחתם, שאינם אנשים אלימים, אך יכולים להיות להם מקור תמיכה והזדהות. פגשתי מתבגרים שאמרו לי - "לי זה לא יקרה! אני אהיה אחר/ת!" והסתייגו ממה שראו בבתיהם. אני מניחה שלחלקם, לפחות, זה באמת לא יקרה.
    בברכה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר אחד בטוח-

שני
    02/06/2008

כל מי שגדל להיות אדם אלים- ספג בעצמו אלימות בילדותו.
    מי שכילד לא הופעלה נגדו כל אלימות לא יעלה בדעתו לנהוג באלימות כלפי ילדיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלל לא בטוח

ד''ר גיא אנוש
    03/06/2008

שני שלום שוב.
    יש מקום להמנע מהכללות גורפות לגבי מי מועד לאלימות ומי לא. ישנם אנשים אשר לא גדלו כשהם סופגים אלימות, אך בשל הפרעות אישיות; חוסר ידע כיצד להתמודד עם הצבת גבולות לילד; תחושות תסכול; ו/או התמכרות לחומרים שונים (אלכוהול, סמים), עשויים להגיע לכך שיפעילו אלימות כלפי ילדיהם ו/או הסביבה, גם אם ילדותם היתה ללא כל אלימות מצד הוריהם.
    הכללות גורפות עוזרות לנו לסדר את החיים סביבנו באופן מסודר וברור, אך לעיתים קרובות הן לא נכונות עובדתית, או נכונות באופן חלקי בלבד - ולכן לא יכולות להיות כה גורפות בניסוחן.
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתכם

רובי
    03/06/2008

פניתי כיוון שאני בעצמי הייתי ילד מוכה, אין לי ילדים ואף לא זוגיות, אך חשבתי על עצמי כאב לילדים ואני די נרתע מזה כי אני רואה בי ניצוות של חוסר שליטה כמו שהיו לאבי, חוסר סבלנות, אפילו כלפי הכלב שלי אני לעיתים לא סבלני ומרים את הקול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לרובי

ד''ר הדס גולדבלט
    03/06/2008

רובי,
    היכולת שלך לבחון את התנהגותך ולזהות ניצוצות של חוסר שליטה, כדבריך, - חשובה מאוד. אתה מעז להביט בנקודות התורפה שלך ואני מתרשמת שאתה מודאג ממה שאתה רואה בעצמך. מומלץ מאוד שתפנה לייעוץ אישי - טיפול פסיכולוגי, שבו תוכל לברר את מקור הניצוצות הללו, לעבד כאבים ופגיעות מן הילדות, וללמוד להתנהג ולהגיב אחרת כלפי הסביבה. כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת בנושא - יש בהחלט סיכויים לצאת ממעגל האלימות. אתה כבר ממלא את התנאי הראשון בכך שאתה מזהה את קשייך בתחום ומודע להם, ואף לוקח אחריות על התנהגותך. השלב הבא, כאמור, ניסיון לצאת מנקודה זו באמצעות טיפול.
    בהצלחה וכל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ??

שני
    04/06/2008

הממשק לא מאפשר לי להכניס את הלינק המלא.
    חפש בגוגל ד"ר אליס מילר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמודה את חייבת לטפל בתוקפנות שלך!

שני
    04/06/2008

את כל הזמן תוקפת את ד"ר גיא ומנסה להראות שאת הכי חכמה בעולם וזה ממש מגעיל וצורם - לנו כקוראים.

אז תפסיקי עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה??קללות??
    גפן
    27/05/2008

הי,
    אני חייבת לדעת אם אני בסדר או שמא אני טועה בדרך שלי- בעלי יצא לטיול בצפון הרחוק מטעם העבודה- כאשר כל אחד מגיע ברכבו הפרטי, שאלתי אותו איך הוא נוסע ענה לי עם חבר ועוד בחורה מהעבודה- מה שלא היה נראה לי סביר כי מדוע שההוא שיש לו רכב ייסע עם אותה בחורה- למחרת שאלתי אותו איך היתה הנסיעה וכ"ו אמר לי "בסוף נסעתי איתה לבד והחבר נסע ברכב משלו".. נכון שזה נראה בעיה פשוטה לכאורה שלי אבל למה להסתיר דבר כזה שבסוף הוויכוח גם חטפתי קללות הכי מביישות שיכולות להיות והוסיף את תשלמי ביוקר על הקנאה שלך הסיוט שלך בחיים רק מתחיל עכשיו..ועוד כל מיני משפטים כאלו. אמרתי לו אם אתה כ"כ צודק בזה שהסתרת שנסעת איתה למה אתה מתעצבן ומגיע לקללות, בסך הכל רציתי לדעת למה לא ידעתי מזה שנסעתם שניכם יחד לבד עוד באותו היום - אמר לא רציתי שתהרסי לי את הטיול היפה. שאלתי היא:
    א. האם אני קנאית?
    ב. למה הוא היה צריך להגיב ישר בקללות- מה שמאוד מאפיין אותו- לבני זוג מותר לשאול שאלות ואפילו להתווכח ולא להגיע לפסים מכוערים.
    ג. האם אני טועה במחשבה שכדי ליסוע עם מישהיא לבד ברכב מכל העבודה- צריך צערכת יחסים מסויימת?
    אציין שיש לנו 2 ילדים והשלישי בדרך בסה"כ יש לנו חיים נפלאים פרט לקללות שלו שזו בעיה גדולה מאוד לדעתי- אנחנו ניראים מצוין,מצליחנים בעבודה ובכלל, הכל לכאורה יפה. מאוד נפגעתי ממנו.
    מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה??קללות??

הוספת תגובה

• לגפן

ד''ר גיא אנוש
    27/05/2008

בתשובות לשאלותיך
    . האם אני קנאית? התשובה היא כן - איני יודע האם לחשדנות מצדך ישנה הצדקה או לא, אך ברור שיצרתם מערכת יחסים במסגרתה את מקנאה, והוא מעביר לך חצאי אמיתות או גרוע מכך, בין אם כדי למנוע סצנות קנאה ובין כדי להסתיר אמת גרועה יותר מבחינתך - אין דרך לדעת. בהחלט יכול להיות שגם הוא תורם ותרם את חלקו כדי לשתהפכי לכזו חשדנית.

ב. למה הוא היה צריך להגיב ישר בקללות- מה שמאוד מאפיין אותו- לבני זוג מותר לשאול שאלות ואפילו להתווכח ולא להגיע לפסים מכוערים.
    נכון, הקללות, והאיומים שבאו בעקבותיהן, הם איומים, מיותרים, ובהחלט מעידים על אישיות תוקפנית ואלימה.
    ג. האם אני טועה במחשבה שכדי ליסוע עם מישהיא לבד ברכב מכל העבודה- צריך צערכת יחסים מסויימת?
    לא יודע. יתכן שהקשר שלו עם אותה בחורה הנו אפלטוני לחלוטין ויתכן שיש בינהם משהו יותר מכך.

הדבר החשוב יותר מכל השאלות הללו, הוא העובדה שמערכת היחסים שלכם נמצאת במקום רעוע ביותר. את חשדנית. הוא עושה דברים המעוררים חשד, ומגיב באלימות מילולית ותוקפנות כאשר את חשדת. מכאן, אם תמשיכו כך, המצב יכול רק להתדרדר. המלצתי היא לפנות בדחיפות לטיפול זוגי על מנת להשיג יותר אמון, תקשורת ברורה וחסרת האשמות, תוקפנות ואיומים. ניתן לפנות לטיפול זוגי באופן פרטי, או דרך קופות החוים (אני חושב) או דרך התחתנות לטיפול משפחתי הקשורות ללשכת הרוחה העירונית או האזורית.

בברכה, ובתקווה שתגיעו למקום טוב יותר בקשר שלכם,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגפן

ד''ר הדס גולדבלט
    27/05/2008

שלום גפן,
    מדבריך לא ברור כיצד שאלת את בעלך עם מי הוא נסע. ייתכן שהאופן בו ניסחת את השאלה נתפס אצלו כתוקפני ולכן הוא הגיב בכעס ובקללות. עם זאת, בין שדיברת בנועם ובין שתקפת - קללות לא מקובלות ופסולות. כפי שציינת, הן פוגעות ומעליבות וגורמות לחיים הזוגיים להיות הרבה פחות מנפלאים... קללות הן בהחלט אלימות מילולית!!!
    ולשאלותיך: 1) האם את קנאית לבעלך? ייתכן שכן. כך נשמע מדבריך. 2) האם נסיעה של גבר ואישה שעובדים ביחד לבדם ברכב מצביעה על מערכת יחסים מסוימת? לא בהכרח – לעתים כן ולעתים לא. ייתכן שבעלך חש שנושא זה רגיש אצלך, ולכן הסתיר מפניך את העובדה שנסע עם אותה חברה לעבודה. אך ייתכן גם שרצה להצניע עובדה זו מסיבות אחרות. אין לנו די פרטים.
    כל הנושא שאת מעלה סובב, למעשה, סביב ציר של מתן אמון וביטחון בבן/בת הזוג: בעלך תוקף ומקלל – ואז לך יש סיבה לחשוד שהוא מנסה להסתיר דבר מה. הוא קולט את רגישותך ונוטה להסתיר... את לא בוטחת בו והוא לא בוטח ביכולתך להאמין לו ולסמוך עליו... שורה תחתונה: הטוב ביותר יהיה עבורכם לפנות לייעוץ זוגי, בו תבררו את סוגיות האמון ביניכם; איזה מרחב של פרטיות וחופש כל אחד מכם מעניק לשני; כיצד מנהלים כעסים ועימותים מבלי לקלל ולהעליב; וכיצד מגיעים לחיים נפלאים במלוא מובן המלה – וללא קללות! כך החיים יהיו רגועים יותר לא רק עבורכם, אלא גם עבור ילדיכם.
    כל טוב ומזל טוב לקראת בואו של הילד השלישי למשפחתכם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש הורים לא מכים?
    אלעד
    25/05/2008

כמעט כל אדם שאני פוגש סבל בשלב מסויים מהוריו, אם מאלימות פיזית אם מהתעללות רגשית, אם מאדישות וחוסר אהבה, נהיגה מצריכה שיעורים, מבחנים ורישיון, כך גם כמעט כל דבר - למה להורים אין תעודה שמסמיכה אותם להיות הורים?

לקביעת תור
    סגירה
    יש הורים לא מכים?

הוספת תגובה

• רשיון להורים

ד''ר גיא אנוש
    25/05/2008

נכון, הורות נתפשת כמשהו שאנו אמורים לדעת באופן אינטואיטיבי, ופעמים רבות אין זה כך ולמרבית ההורים יש הרבה מה ללמוד. האמת היא שיש גם מאיפה ללמוד - ישנם מקומות בהם מלמדים קורסים להורות , ויש ספרים מצויינים - אפשר להתחיל למשל מספריו של חיים גינות בין הורים לילדים ו - בין הורים לבני עשרה, כמו גם הספר כיצד לדבר כך שילדים יקשיבו, ולהקשיב כך שילדים ידברו (ללצערי איני מצליח להזכר כרגע בשם המדויק של המחברות).
    מצד שני, מרבית ההורים אינם אלימים ומרעיפים על ילדיהם אהבה וחום. אולי אינם מושלמים, אבל מי כן מושלם באיזשהוא תחום חיים?תמיד ההורים יתפשו כקרובים מדי וחונקים באהבתם, או מרוחקים מדי ומנוכרים, גדולים מהחיים ובלתי אפשריים, או קטנים ועלובים - זוהי תפישה מקצינה המאפיינת את גיל ההתבגרות, ואם באמת עוברים אותו, ולא נתקעים בו, לומדים להכיר אותם על גדולתם וחולשותיהם, על הטוב ועל הפחות טוב שבהם, ולקבל אותם כפי שהם - כבני אדם לא מושלמים.
    חשוב לדעת להבחין בין אי המושלמות של מרבית ההורים לבין האלימות והרוע שאכן קימים במיעוט קטן, אחרת, מתוןך השאיפה לשלמות, פעמים רבות לא נדע להכיר בטוב שכן קיים.

כל טוב
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב מכה
    טל
    21/05/2008

אבא שלי הרבה פעמים כועס עלינו ומרסביץ לנו ואנחנו מפחדים ממנו ואמא מצדיקה אותו ואנחנו לא יודעים מה לעשות אתמול ברחתי מהבית ואז אבא הלך לחפש אותלי והתחבתי מאחורי עץ והוא לא ראה אבל בערב פחדתי כי אנחנו גרים בישוב קטן וחזרתץי הביתה והוא הירביץ לי

לקביעת תור
    סגירה
    אב מכה

הוספת תגובה

• תשובה לטל - אב מכה

ד''ר הדס גולדבלט
    22/05/2008

טל,
    מאחר שטל הוא שם לבן ולבת כאחד - אינני יודעת אם מדובר בבן או בבת. אני פונה אליך כאל בת, ומקווה שאינני טועה...
    לא ציינת את גילך, אך נראה לי שאת צעירה מגיל 18 ולפיכך- נחשבת קטינה על-פי חוק. המשמעות היא, שכל מבוגר שתדווחי לו על אלימותו של אביך כלפיך וכלפי אחייך - חייב לדווח הלאה, לפקיד/ת הסעד במחלקה לשירותים חברתיים או למשטרה.
    החוק קובע, כאמור, שכל מבוגר חייב לסייע - גם שכן או חבר או בן משפחה אחר. על אחת כמה וכמה - איש מקצוע (עובד/ת סוציאלי/ת, המורה בבית-הספר, רופא המשפחה וכו').

התנהגותו של אביך פסולה, ותמיכתה של אמך בו - פסולה גם היא. אין שום סיבה שתגדלי בפחד - במיוחד בפחד מהוריך - שאמורים להגן עליך ולאהוב אותך ללא תנאי. לכן אני ממליצה מאוד שתשתפי איש מקצוע שאת סומכת עליו: המורה? היועצת החינוכית בבית-הספר? הרופא? האחות? העובדת הסוציאלית? לשתף אחד מן האנשים הללו עדיף על בריחה מן הבית וקבלת עונש נוסף בעקבותיה.

הם אמורים לדעת כיצד לנהוג בהמשך. מאוד חשוב שהוריך יקבלו ייעוץ, ואם יימצא שיש בסיס לתלונה במשטרה נגד אביך - יהיה צורך לעשות גם זאת. אנשי המקצוע שציינתי, ובמיוחד העובד/ת הסוציאלי/ת אחראים לסייע לך מיידית!

כל טוב
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צועקת ללא אבחנה
    לילך
    18/05/2008

שלום, אני מוצאת את עצמי פעמים רבות צועקת ומתעצבנת בקלות על סביבתי הקרובה, אני חוששת שאיני מזהה את הכעס בזמן ומגלה חוסר סבלנות. כיצד אדם יודע אם הוא אלים, אם יש בו ביטויי אלימות ואם יש דברים שהדחיק ועלולים להתפרץ ובכוונתי בשאלה אני מתייחסת לעצמי

לקביעת תור
    סגירה
    צועקת ללא אבחנה

הוספת תגובה

• ללילך

ד''ר גיא אנוש
    19/05/2008

לילך שלום. ראשית יפה שאת מזהה שאת צועקת ומתפרצת ללא אבחנה. זוהי בהחלט תוקפנות מילולית ובהחלט רצוי לזהות את ההתפרצות הקרבה ולעצור אותה לפני התרחשותה. מצד שני, לא תמיד קל לעשות זאת לבד, ולעיתים יש צורך בתמיכה ועזרה מקצועית כדי לפתח את הכלים לזיהוי ההתפרצויות הקרבות, להבנת הגורמים לחוסר הסבלנות והכעס הבוער מבפנים, וכדי ליצור שינוי שלא אלו יהיו הרגשות הדומיננטים בחייך. המלצתי היא לנסות לפנות ליעוץ או דרך קופת חולים או דרך לשכת הרווחה המקומית. בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות לשמה וזה רק מתדרדר
    ורד
    15/05/2008

הודעה להדס- אני חיה בדיוק אותו הדבר וזה סיוט אתמול היה השיא באלימות שהוא סטר לי... הגשתי תלונה עליו במשטרה והפעם זה סופי.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות לשמה וזה רק מתדרדר

הוספת תגובה

• תשובה לורד

ד''ר הדס גולדבלט
    15/05/2008

ורד,
    את בודאי נמצאת במצב לא קל. גם ההחלטה להתלונן במשטרה היא צעד שקשה להחליט לעשות אותו. אך נראה שעשית את הדבר הנכון.
    בהזדמנות זו אתייחס לגורם ההרתעה שבפניה למשטרה ותלונה על אלימות בן הזוג: עבור גברים רבים, התלונה המוגשת נגדם היא גורם הרתעה ממשי, והם חדלים מן האלימות הפיסית. יש גברים, שלאחר התלונה מוכנים לפנות לטיפול ובלבד שבת-הזוג לא תיפרד מהם, והמשטרה, ובהמשך - בית-המשפט, יקחו בחשבון את העובדה שהפסיקו להתנהג באלימות ופנו לטיפול. הפניה לטיפול בשיתוף פעולה עם המשטרה נעשית בדרך כלל בתיאום עם גורמי הרווחה או המטפלים במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. יש בכך טעם רב: הרי אינך מתלוננת (אני מקוה) על מנת לנקום בבן זוגך אלא על מנת להגן על עצמך וילדיך ולהפסיק את האלימות. ואם כך הוא יגיע לטיפול - מצוין!
    יחד עם זאת, לצערנו יש גברים רבים שגם תלונה במשטרה איננה מרתיעה אותם ויותר מזה, הם נעשים אלימים ומסוכנים יותר לבנות זוגם. לכן, חשוב מאוד לפנות למשטרה לאחר התיעצות עם גורם טיפולי מתאים, כפי שכתבתי בתשובתי לנורית.

כל טוב, אני מאחלת לך שתעברי בשלום ובביטחון את התקופה הקרובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    נורית
    13/05/2008

אני נשואה מזה כ8 שנים. +2 ילדות. הכל היה בסדר עד שנולדה בתנו הראשונה. בהריון של הבת השניה חלה החמרה בקללות ובדחיפות ובעלי אף נעל אותי בחדר . אחרי שנולדה בתנו השנייה הרגשתי גם כן שיש הסלמה בהתנהגותו : הוא מנסה להתערב בכל תחום בחיי ( אסר עלי להפגש עם חבירה טובה שטען שהיא מסיתה נגדו, עבודה). הוא לא מפרגן לי להתקדם מקצועית. ומרגיש פראייר (כך הוא מעיד על עצמו) בעיקר בנושא הכלכלי (שאני בזבזנית בעיניו ). ישנה מחזוריות של צעקות, קללות והעלבות קשות מצידו ולעיתים גם יריקות בפרצוף ואחר כך, רגיעה אבל הוא אפילו לא מתנצל על מעשיו כי הוא חושב שהוא בסדר ורק אני אשמה. לפני שנה היתה גם אלימות פיסית של מכות והזמנתי משטרה שהרחיקה אותו ל48 שעות. הוא טוען שהוא נשאר איתי רק בגלל שיש לנו ילדות משותפות...
    מה עושים ? האם זאת אלימות ? האם יש סיכוי לחיים משותפים עם אדם עם דפוסים כאלה ? האם טיפול באמת יכול לעזור ? האם טיפול רק לי יכול לסייע לנו - כי בעלי לא מעוניין בטיפול עבורו .

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• תשובה לנורית

ד''ר הדס גולדבלט
    14/05/2008

שלום נורית,
    את מתארת חיים עם בן זוג שנוהג באלימות (לא רק מילולית!) מאז לידת בתך הראשונה. אמנם כותרת הודעתך היא "אלימות מילולית", אך את מתארת דחיפות, יריקות, נעילה בחדר, התערבות בכל תחום בחייך - כולל בידוד חברתי וחוסר פרגון להתפתחותך המקצועית - שמשמעותה גם התפתחות אישית. בנוסף, בן זוגך מנסה לשלוט באופן בו את מוציאה כספים. אלו תיאורים טיפוסיים וברורים של אלימות לסוגיה - פיסית, נפשית וכלכלית. בן זוגך מנסה לשלוט בכל צעד שלך ולהצר את צעדיך - הפיסיים (בבית), האישיים (עבודה, קריירה, התפתחות אישית), בין-אישיים (חברה), ועוד.
    את מביאה גם תיאור אופייני נוסף של "מעגל האלימות", לפיו מערכת היחסים שלכם מאופיינת בהסלמת מתח, התפרצות בן זוגך, רגיעה וחוזר חלילה. בני זוג אלימים רבים מתנצלים לאחר התפרצות, אך תוך זמן מה מתפרצים מחדש. בן זוגך - לא עושה זאת אפילו, או כבר אינו עושה זאת. הוא איננו לוקח אחריות למעשיו ומשליך את האשמה למצב עליך.
    לבסוף - בן זוגך סבור שהוא מפגין אבהות טובה בכך שהוא נשאר רק בגלל הילדות. אינני שוללת את האפשרות שהוא אב טוב להן במובנים רבים. אולם הוא אינו לוקח בחשבון, שחשיפתן לאלימות אביהן כלפי אמן - מזיקה נפשיתן.
    נורית, המצב ברור - את חיה במצב עגום של אלימות. שום דבר לא מצדיק זאת ואת אינך אחראית להתנהגותו של בעלך. לא את מרימה את היד ודוחפת, לא את יורקת. הוא אחראי להתנהגותו באופן חד משמעי! מצב זה עלול להסלים ואת עלולה להיות נתונה בסכנה ממשית.
    ולשאלותיך: על השאלה השניה - "האם זו אלימות?" עניתי בהרחבה.
    מה עושים? פונים לטיפול. אין סיכוי לחיים בטוחים ומאושרים במצב עניינים כמו זה שתיארת, אולם אם שניכם תגיעו לטיפול- יש בהחלט סיכויים. בעלך יכול להפיק המון מטיפול: ללמוד לקחת אחריות להתנהגותו האלימה; לברר את רגשותיו ביחס לעצמו ואליך ובעיקר - ללמוד לבטא את רגשותיו ורצונותיו מבלי לנהוג באלימות.
    אם הוא מסרב - מומלץ לך מאוד לפנות לטיפול בעצמך. לא תפתרי את התנהגותו אולם תלמדי להתגונן ולהגן על עצמך מפני פגיעותיו הפיסיות והנפשיות, ותבררי לעצמך אם את רוצה להמשיך ולחיות במסגרת זוגית זו.
    ברחבי הארץ פועלים מרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. במחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריך או באתר האינטרנט של משרד הרווחה תוכלי למצוא את רשימת המרכזים, כתובותיהם ומספרי הטלפון שלהם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נורית,היתי שם

VIKI
    08/07/2008

תקראי ספר "מילים הורגות" ניני גוטספלד הוא הציל אותי. היה לי בעל בדיוק כזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת קול
    עינב
    11/05/2008

שלום , רציתי לדעת איך יודעים איפה הגבול, מתי הרמת קול הופכת לאלימות, מתי כעס נעשה כזה שהילד יכול להרגיש כמו שמכים אותו?, כמו כן האם נטיה לאלימות זה משהו שאפשר לטפל בו?

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת קול

הוספת תגובה

• תשובה לעינב - הרמת קול

ד''ר הדס גולדבלט
    12/05/2008

שלום עינב,
    מעבר להרמת קול, תוכן הדברים עלול לפגוע - ואפילו כשהדברים נאמרים בקול שקט. לכן חשוב לשקול מה אומרים לילד כשכועסים עליו: האם כועסים על נושא מסוים או שמתקיפים אותו על אופיו, מראהו והטמפרמנט שלו. לדוגמה: "איזה ילד קשה אתה!" "איזה עצלן... שמן..."... וכו'. כמו-כן, חשוב לשדר לילד שאוהבים אותו בכל מקרה, גם בעת שכועסים עליו או לא מרוצים ממעשיו. משפטים נפוצים כגון "אמא/אבא לא אוהב/ת אותך כי התנהגת רע..." מזיקים, ולא משנה מה עוצמת הקול בה נאמרו.
    ביחס לעוצמת הקול - היא מבהילה, לעתים מפחידה מעצם היותה חזקה ובלתי צפויה. גם שפת הגוף כמו הבעות פנים ונפנוף אגרופים יכולים להיות מבהילים מאוד והילד עלול לחוות אותם כאלימות.
    לכן, חשוב שעוצמת תהיה בפרופרוציה. מותר להרים מעט את הקול כדי להעביר מסר כעס אך לא להגיע לרמה של צעקות/צרחות שגורמת לילד להיבהל.
    לבסוף, ניתן במקרים רבים לטפל בנטיה לאלימות. לשם כך מומלץ להורים לפנות לעזרה מקצועית בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא קירא את שאלתי "להרחיק או לקרב?"
    אביב מסביב
    05/05/2008

ראו שאלה כמה שורות למטה
    תודה

הוספת תגובה

• לאביב

ד''ר גיא אנוש
    05/05/2008

ראי תשובתי בהמשך לשאלתך. גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב מכה
    astel
    04/05/2008

שלום, ניתקתי קשר עם אבי כיוון שהיה מכה אותי בילדות, איני מעוניינת להיות בקשר עם הורי, אך אני כנראה ממסדת את הקשר עם בן הזוג וצריכה לעשות סולחה כי נראה לי שהורי צריכים להיות בחתונה, כיצד אני עושה את זה, איך אני גם קובעת את מקומם בחתונה ומבהירה להם שהם אורחים ואין הם יכולים להתערב?

לקביעת תור
    סגירה
    אב מכה

הוספת תגובה

• לאסטל

ד''ר גיא אנוש
    05/05/2008

שלום אסטל, נשמע שאת ברורה מאד לעצמך ויודעת מה את רוצה - לחדש את הקשר עם ההורים כיון שאת רוצה אותם בחתונה, אך בשום אופן שלא יתערבו בחייך. הייתי ממליץ לך לעשות בדיוק זאת. לפנות אליהם, לספר את החדשות הטובות, ושאת רוצה לחדש את הקשר, אך בהחלט לא בכל מחיר, אלא ממקום טוב יותר, ללא הכעסים של העבר, והדרך להשיג זארת היא על ידי כך שהם יוזמנו כאורחים ולא מעמדת שליטה. יתכן ותיווך של חבר/ה או בן/בת משפחה בענין יכול גם הוא לעזור, אך אז חשוב שאותו מתווכ/ת ידע בדיוק על מה את מדברת, ויוכל לדבר "דוגרי" עם הורייך, ולא לסבן את הענין. בהירות בתקשורת, במסרים, היא מושג מפתח כאן.
    בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה איומה ולא מקצועית

שני
    27/05/2008

איך אתה יכול בתור איש מקצוע לא להזהיר אותה מהסכנות הצפויות לה אם תחזור להיות בקשר עם האנשים שהתעללו בה?
    ברור מאליו שלקורבן ההתעללות יש צורך (לפעמים ממש חולני) לחזור לקשר עם המתעלל, וכמו כן יש "צווים מוסריים" והתניות חברתיות שמעודדות ילדים לסלוח להוריהם NO MATTER WHAT, האם בתור איש מקצוע שעוסק בנושא של אלימות במשפחה, זו לא אחריותך למנוע ממנה את המעשה המזיק הזה? הרי שלב ראשון בכל טיפול בהתעללות הוא ניתוק מהגורם המתעלל. כאן יש מישהי שכבר עשתה את הצעד הזה, ועכשיו עקב החתונה היא קצת מהססת. היה הרבה יותר מקצועי והגון מצידך לפרוש בפניה את שלל הסכנות הכרוכות בצעד שכזה, ולהזהיר אותה מאפשרות של חידוש הקשר עם מי שעשה לה כל כך רע בחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר גיא אנוש
    27/05/2008

צר לי שכך את מרגישה. צר לי גם על השפה הבוטה בה את משתמשת, יש בתגובתך הרבה תוקפנות שלא ברור לי ממה היא נובעת.
    קריאה בשנית של הודעתה של אסטל מבהירה כי האלימות היתה בעבר. כיום יש לה את הכוחות ליצור הרחקה בינה לבין הוריה, וכן עשתה זאת. כעת היא מעונינת בחידוש הקשר ממקום אחר, נקי מהתערבות מיותרת ואלימות. זו לא משימה בלתי אפשרית, אם כי לא תמיד קלה. כאיש מקצוע, אני מכבד את מטרותיה, ולא מנסה להכתיב לה באפן פטרוני מה נכון עבורה ומה לא, אלא מציע לה מה הדרך המתאימה לפנות בה כדי להשיג מטרות אלו, במינימום (או ללא) נזק.
    אני ממליץ לך לבחון עם עצמך את משמעותה של התוקפנות בה פנית אלי, ומדוע הענין כה חורה לך. בהצלחה וכל טוב, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיא

שני
    28/05/2008

צר לי אם אתה מרגיש שתגובתי תוקפנית. בתור נפגעת של אלימות קשה במשפחה, אני מתחלחלת בכל פעם שאני שומעת איש מקצוע שנענה לצורך הפתולוגי של קורבן ההתעללות לחזור להיות בקשר עם התוקפים.
    אילו בחורה שעברה אונס היתה אומרת לך שהיא רוצה לחזור להיות בקשר עם האנס, אני רוצה לקוות שהיית מנסה ככל יכולתך למנוע זאת ממנה, למרות שהיא הצהירה שזה מה שהיא רוצה, ולמרות שהיא כבר אדם בוגר. העובדה שהתוקף במקרה הזה (כמו גם במקרה האישי שלי, ובמקרים רבים שאני מכירה) הוא האבא, רק מסבכת את המצב, בגלל שלל הלחצים הסביבתיים "לסלוח" להורים. אני חושבת שצריך להקדיש לכך תשומת לב יתרה, ולא לטשטש את ההשפעה ההרסנית שעלולה להיות למהלך כמו לחזור להיות בקשר עם האדם שהתעלל בך.
    אני מתנצלת שוב על התוקפנות שחשת מדבריי. השיחה הזאת מבחינתי איננה "שיחה אקדמית", אלא צבועה ברגשות עזים ומבעבעים, והיא חשובה לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר גיא אנוש
    31/05/2008

שני שלום, אני מקבל את ההתנצלות. צר לי על הסבל שחווית. המלצתי היא שתפני לטיפול כדי שתוכלי לעבד את הכאב והסבל שעברת. מעבר לכך, אני ממליץ להתחיל להקשיב למקום השונה והייחודי של אנשים אחרים, שעוברים דברים שאולי נשמעים דומים למה שעברת, אך לא בהכרח זהים. כפי שאמר פעם סופר מפורסם ( שאיני זוכר את שמו כרגע) "כל המשפחות האומללות, אומללות כל אחת בדרכה שלה...". בהחלט יתכן שאנשים אחרים מאמינים שניתן לתקן או לשנות את האדם האלים ממנו/ה סבלו, ואת הקשר עם האדם הזה. לעיתים קרובות, האמונה הזו מבוססת על עובדות שידועות להם, ולא לך. בכל אופן, צר לי לשמוע על סבלך, ואני מאחל לך בהצלחה וכל טוב בהמשך הדרך, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך להצטער כל כך בשבילי

שני
    01/06/2008

אני מטפלת בעצמי מצויין.

זה שיש נפגעים של התעללות בילדות שמאמינים שהם יוכלו "לשנות את התוקף"- זה לא מפתיע אותי. מה שמפתיע אותי הוא שאתה כאיש מקצוע מאמין לזה גם.
    האם פגשת פעם מקרה של אב מכה ש"השתנה" כך ע"י אחד מקורבנותיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשני מהדס גולדבלט

ד''ר הדס גולדבלט
    02/06/2008

שלום שני,
    מקריאת הודעתו האחרונה של גיא הבנתי, שהוא לא התכוון לכך שנפגעי התעללות בילדות ישנו את התוקף. יש מי שנפגעו בילדותם מהתעללות ועם התבגרותם מביטים על ההורים הפוגעים מזוית אחרת, שאינה מבטלת את חומרת ההתעללות, אך מאפשרת להם לחדש קשר או לקיים קשר כלשהו עם אותם הורים, ממקומם של הילדים כאנשים מבוגרים.
    לא קל להגיע לעמדה זו, ולעתים קרובות זה קשר מאוד מורכב, אך אפשרי. אנשים עושים זאת עבור עצמם, לא עבור הוריהם. אין ביכולתם לשנות את התוקפים, יש ביכולתם לשנות רק את נקודת מבטם האישית, ולהחליט אם להיות בקשר למרות הפגיעה הכואבת, שאין להכחישה ואין לבטל את השלכותיה הקשות.
    בברכה,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הדס

שני
    02/06/2008

אני רוצה להציע שצווים מוסריים בסגנון "כבד את אביך ואת אימך", "משפחה זה מעל הכל", ו- "ההורים שלך תמיד אוהבים אותך לא משנה מה", ולחץ חברתי כבד לסלוח להורים, הם מהמניעים המרכזיים שגורמים לילדים לנסות לחדש קשר עם האנשים שגרמו להם להרס כל כך גדול בחיים (ושהם גם, למרבה הצער, הוריהם הביולוגיים).
    נדמה לי שכנגד הלחץ הסביבתי הבלתי פוסק "לסלוח ולשכוח", דווקא אנשי מקצוע שעוסקים בתחום צריכים, לכל הפחות, להזהיר את קורבנות ההתעללות האלה מהסכנות שטמונות בחידוש קשר שכזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נוספת לשני

ד''ר הדס גולדבלט
    03/06/2008

שני,
    אני מסכימה אתך - המציאות מורכבת מאוד, ופתרונות שונים מתאימים לאנשים שונים. יש מי שמתאים להם לסלוח ויש מי שלא מתאים להם. ונכון, בזמן טיפול, איש מקצוע אחראי פורש ביחד עם המטופל/ת את האפשרויות השונות, הסיכונים והסיכויים, שיש באפשרות לסלוח ולחדש קשר עם הורה שהתעלל בילדות. זה תהליך הדרגתי של בחינת כל ההיבטים, תוך התמקדות בתחושות של המטופל לגבי כל אחת מן האפשרויות. נכון גם, שחשוב שאיש המקצוע יהיה רגיש למסרים החברתיים ה"אופנתיים" בזמן זה או אחר, יבחן את עמדותיו החברתיות בנושא ויקפיד להפריד עמדות אלו מעמדות המטופל/ת וטובתו/ה.
    בכל מקרה, נראה לי שיש מקרים שלמטופל/ת מתאים לסלוח - גם אם לא לשכוח. וכמו שכבר כתבתי בהודעתי הקודמת - התהליך הוא למען טובתו של המטופל/ת ועבורו/ה - לא עבור התוקף וגם לא לשם שינוי התוקף.
    כל טוב,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משטר טרור
    אילנית
    01/05/2008

שלום רב, הילדים של שכניי חיים במשטר טרור ועונשים, הם מפחדים מאביהם ומהתפרצויות הזעם שלו, איני יודעת כיצד אני יכולה לעזור לילדים המסכנים, כשדיברתי עם האמא היא נשמעה כאילו מצדיקה את התנהגותו הקשה של בעלה

לקביעת תור
    סגירה
    משטר טרור

הוספת תגובה

• משטר טרור

ד''ר גיא אנוש
    01/05/2008

שלום, לא תמיד אנחנו נסכים עם דרכי החינוך של אחרים - השאלה היא האם מתרחשת בבית שכנייך אלימות פיזית או לא - מבלי לזלזל בחומרתה של פגיעה נפשית, קשה מאד להתיחס ולמדוד סוגיות כאלו, וקשה לקבוע עבור אחרים מהי הדרך הנכונה לחנך את ילדיהם. ממה שכתבת, נשמע ששני ההורים מצדדים בחינוך הנוקשה לידיהם, מה שלא משאיר בידיך הרבה אפשרויות התערבות, חוץ מאשר להיות נחמדה אל הילדים ולהראות להם פנים מחיכות ואוהדות במידת האפשר.
    בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל עצבני
    איציק
    28/04/2008

שלום אני נשואה כארבע שנים וזמן רב שביני לבין בעלי יש מתחים ומריבות, ספגתי מכל מה שאפשר
    אלימות מילולית פיזית ונפשית.
    עד היום למעשה, לא יודעת לאן לפנות ולא רוצה לפנות לרשויות שידעו מזה כי כרגע אני והוא נלחמים בשביל לקבל את בתינו בחזרה, היא הוצאה מצו בית משפט והיא במשפחה אומנת כרגע, עוד מעט יהיה משפט ובו יקבלו החלטות. אני חוששת ורוצה מאוד לקבלה בחזרה. הוא מקלל אותי ובועט בי ומעקם לי את הידיים שלי... מבחינתו זה לא אלימות פשוט אני מוציאה אותו מדעתו כך הוא טוען..
    האלימות הזו הייתה אפילו לפני שהתחתנו, אני אוהבת אותו ולא רוצה לעזוב אותו לא משנה מה, אם אפשר לעזור לו לקבל עזרה מקצועית בלי שאיש יידע מזה אני אשמח נורא... עכשיו הוא הלך אז אני כותבת, אני נואשת ורוצה להתאבד, לא רוצה להישאר בלעדיו ולא יודעת איך אשרוד אם לא נזכה לקבל את התינוקת שלנו בחזרה. היא הוצאה בגלל הבעיות שביננו. מה לא חטפתי ממנו... יום אחד הכניס אותי למקלחת, פתח את הברז וככה עם הבגדים עליי מתחת לזרם מים החזיק אותי עד שכמעט נחנקתי... זקוקה לעזרה נואשות!!!!!! אין לי עם מי לדבר!!!!! אני לבד עם כל זה ועם מה שעוד יקרה איתו... אנא עיזרו לי למצוא פתרון אבל לא אעזוב אותו בחיים גם אם אני ימות אשלם את המחיר הזה אבל אעשה מה שרק אפשר לעזור לו. כי זה פתרון קל לקום וללכת...

לקביעת תור
    סגירה
    בעל עצבני

הוספת תגובה

• אמא חזקה בריאה ושמחה

אביב מסביב
    28/04/2008

רויטל שלום

ההגיון הישר אומר שההחלטה שלך להשאר איתו היא שגויה. זה שאת רוצה לעזור לו זה אצילי.
    אבל לא על חשבון הבריאות הפיזית והנפשית שלך ושל בתך. .את צריכה לסלק גורמים שליליים מהחיים שלך. זה נשמע שאת חיה באוירה הרסנית. העזרה שאת מבקשת - תוכלי לקבל רק מעצמך. ההחלטה לנקות את החיים שלך. לבנות קן נעים ובטוח לך ולבתך. בית שמח ובריא. ואז גם יחזירו לך את ביתך.

את אוהבת את ביתך התינוקת לא? את רוצה חיים יפים בשבילה? את יכולה ליצור זאת.
    אם תחליטי להפטר מהדברים הרעים שיש לך בחיים.
    אם תחליטי שמעכשיו רק מה שנעים ובריא וטוב ושמח נשאר. וכל השאר את מעיפה ובונה חומת מגן כדי שלא יוכלו לחזור ולהכאיב לך ולבתך יותר.
    הלוואי שתצליחי ושתרווי אושר עם בתך- שיותר מכל צריכה אמא חזקה בריאה ושמחה.
    אמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביב מסביב - אולי במקום....

שני
    05/05/2008

אולי במקום לתת עצות לאחרים - קודם תיישמי זאת בחייך שלך?
    את מייעצת לאיציק להוציא "את הדברים הרעים מחייו וחיי ילדיו". האם את עשית את זה כבר או שאת עדיין מתלבטת אם להרשות את הקשר של ביתך עם אביה הסוטה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני, זה פורום לאלימות ,אבל לא ביננו

אביב מסביב
    05/05/2008

לא לריב! את/ה יכול/ה לתת את דעתך אבל לא כולם מסתכלים על העולם מנקודת התפיסה שלך, אז קצת נימוס אם את/ה נתקל/ת במישהי שלא חושבת בדיוק כמוך.

ו..כן. מה שיעצתי לאיציק עשיתי כבר בעצמי.
    אני בהליכי גרושים. אני הרחקתי את הגורם השלילי שלי מחיי.
    ואם אני מתירה לביתי להתראות עם אביה - זה בשבילה. לא בשבילו.
    ואני שומרת ונשארת בחדר ולא עוזבת אותם לרגע לבד.

העולם זה לא שחור ולבן, את/ה יודע/ת?!
    אם אבא שלה היה רע לגמרי - אז הוא באמת לא היה מתקרב אליה. אבל זה לא ככה.
    היא מאושרת שהיא נפגשת איתו , היא מאושרת שאמא ואבא לכמה שעות שוב ביחד- וזה מה שאנחנו רוצים - שהילדים שלנו יהיו מאושרים.
    אבל אני מתייעצת וחושבת כל יום איך לבנות את העתיד בצורה הטובה הבריאה והנכונה ביותר.
    (ולא בהתלהמות, ולא בנקמנות, ולא בפחד)
    יש מבין??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן. מה שתגידי...

שני
    06/05/2008

תמשיכי להיות ב- DENIEL....

הקשר של ילדה בת 3 שאינה מודעת לכך שאביה מנצל אותה ועושה מעשה שלילי כלפיה (לכן היא שמחה לראות אותו עדיין - היא לא מודעת) מאוד מאוד יועיל לה.... כן...

וחמודה - לא יעזור כלום שאת נמצאת בחדר איתם: הוא תמיד ימשיך בזה. את יכולה להמשיך בתפקיד הסוהרת עד מחר. זו לא אינטראקציה בריאה בין אב לביתו.

הוא נימשך אליה לא אלייך - את לא מבינה את זה???? הוא חולה.

יש מבין??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני - לא אוהבת את הסגנון הבוטה שלך

אביב מסביב
    06/05/2008

מצטערת, אבל אם את רוצה לעזור את צריכה להפסיק להתקיף.

ולעניננו -
    את מדברת מנסיון? מאיפה את שואבת את הפסקנות הזאת? על מה נשענת הידענות הזאת?
    וכמה את מכירה אותי ואת הספור של המשפחה שלי כדי להעביר בקורת בקלי קלות כזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן מה שתגידי

שני
    07/05/2008

תמשיכי לעשות רציונליזציה ולחיות בהכחשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרויטל

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

רויטל שלום
    את מתארת מצב באמת נורא. מצד אחד - את סובלת מהתעללות קשה, שכמובן שאסור לחשוף את ילדתך למראות כאלה, או חס וחלילה לאלימות כלפיה, ומצד שני - את אומרת שאת מאוהבת בגבר שמתעלל בך, ורוצה להשאר אתו. - לפעמים צריך לעשות בחירות קשות בחיים וזו אחת מהן - הילדה או הגבר שאת אוהבת, מן הסתם לא יתכן להפקיר אותה לחסדיו או אפילו לנוכחותו של מי שמתנהג במפלצייות שאת מתארת!

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה