מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיובל16/03/2008
שלום רב,
התחתנתי לפני 5 שנים. אישתי מתגלה לי כעת עאישה נורא תוקפנית. היא צועקת הרבה, עצבנית כל הזמן, לעתים מקללת. האמת שזה אצלה במשפחה - היא בת לעדה הבוכרית ואביה היה מכה אותה ואת אימה.
אפשר עצה מה עלי לעשות איתה?
.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל שלום
ד''ר גיא אנוש16/03/2008עצתי היא שתפנו לטיפול זוגי בתחנה לטיפול באלימות במשפחה. במסגרת טיפול כזה יעבדו עם שניכם ביחד וגם עם אשתך לחוד, תוך מיקוד על אלימותה. מעבר לכך, אני ממליץ שלא תאשים את העדה שלה, וכו' - אלא אם כן כוונתך לסיים את הנישואין האלה. אם כן - מוטב לגשת לעורך דין טוב.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה בקשר לחברה שליאופיר11/03/2008
שמי אופיר. יש לי חברה כבר שנה וחצי. אנחנו שנינו בני 19. ההורים שלה אף פעם לא אהבו את כל העניין שיש לה חבר, במיוחד אבא שלה. ההורים שלה חזרו בתשובה לפני 5 שנים (הם לא חרדים הם רק שומרי שבת וכו').
כל פעם שחברה שלי באה אלי אז היא צריכה לחזור לבית בערב, כי אסור לה לישון אצלי (וזה בערך שעה נסיעה), כי היא תמיד מפחדת שאבא שלה יתרגז.
פעם אחת היא באה לישון אצלי בשבת ואני זוכר שאמא שלה אמרה לי שאני בכלל לא יודע מה אני עושה ואבא שלה מאוד יכעס (לאחר מכן חברה שלי סיפרה לי שאמא שלה פחדה שהאבא יכה אותה).
לא מזמן חברה שלי סיפרה לי שבפעם בכמה חודשים אבא שלה ממש כועס וגם מרביץ לה. זה לא קורה הרבה, אבל הפחד שזה יקרה הוא תמידי.
אתמול חברה שלי הייתה אצלי. היא חזרה לבית שלה בערב והגיעה ב11 לבית. היא התקשרה אליי ב11 בוכה בלי הפסקה ולא מצליחה בכלל לדבר. אחרי כמה דקות היא הצליחה לפלוט "הוא הרביץ לי".
ממש נלחצתי ואמרתי לה שאני עכשיו מתקשר למשטרה. היא לא מוכנה לזה בשום פנים כי המשפחה שלה תחרים אותה. היא אומרת שהפתרון הכי טוב זה פשוט לחכות שהוא ימות.
אחרי בערך שעה היא סיפרה לי שהוא נתן לה אגרופים לראש ובעט לה בגוף. זה קרה בגלל שהיא לקחה את הטלפון האלחוטי של הבית כדי להתקשר אלי.
אני ממש רוצה שהיא תעזוב את הבית אבל היא לא יכולה, אין לה כסף כדי להשכיר דירה כי היא לא עובדת. לפני כשנה היא עברה תאונת דרכים קשה מאוד ולכן אסור לה לעבוד.
אני ממש לא יודע מה לעשות. התאונה שהיא עברה הייתה פגיעת ראש ומכות בראש יכולות לגרום לה לנזק בלתי הפיך.
איך אפשר לפתור את זה בלי לפנות למשטרה? איך אפשר שהיא תעזוב את הבית בלי לעבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופיר
ד''ר גיא אנוש11/03/2008אופיר שלום
הסיפור שאתה מספר באמת קשה. הכי טוב זה לפנות ללשכת הרווחה המקומית, ולבקש במקביל (1) שיזרו לחברה שלך למצא מקום מגורים נפרד - לא ברור לי מהן זכויותיה בעקבות התאונה; ו (2) שיעזרו לה לקבל עזרה בנושא האלימות - אפשר אולי לפתור את זה ללא התערבות המשטרה, אך אין ספק שמישהו צריך להתערב, אם לא המשטרה אז אולי באמצעות עובדת סוציאלית שתפנה למשפחה, או פניה לרב שהם סומכים עליו - באופן כללי מרבית הרבנים שוללים אלימות,( גם אם יצדיקו מבחינה דתית את הביקורת של האב).
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילולית נפשיתמוריה10/03/2008
אני נשואה מזה כ6 שנים. +2 ילדים. הכל היה בסדר עד שנולד בננו הראשון. בעלי נעשה שתלטן והתערב בכל דבר שקשור בבננו. אחרי שנולדה בתנו השנייה הרגשתי גם כן שיש הסלמה בהתנהגותו : הוא הפך להיות פטרון שלי, אומר לי מה לעשות בכל דבר (עם בנושא חברות, עבודה, התקדמות מקצועית ועוד) . הוא לא מפרגן לי לבלות עם חברות ומרגיש פראייר (כך הוא מעיד על עצמו). ישנה מחזוריות של צעקות, קללות והעלבות קשות מצידו אחר כך, רגיעה אבל הוא אפילו לא מתנצל על מעשיו כי הוא חושב שהוא בסדר ורק אני אשמה.
מה עושים ? האם זאת אלימות ? האם יש סיכוי לחיים משותפים עם אדם עם דפוסים כאלה ? האם טיפול באמת יכול לעזור ? האם טיפול רק לי יכול לסייע לנו - כי בעלי לא מעוניין בטיפול עבורו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלטנות ומעגל האלימות
ד''ר גיא אנוש11/03/2008מוריה שלום, את מתארת תאור קלאסי של מה שמכונה מעגל האלימות, ללא האלימות הפישית, אך כל שאר המרכיבים כבר שם - שתלטנות, שימוש באלימות מילולית. בתמצית - התחזית אינה טובה.
כן, טיפול יכול לעזור - לפחות לך - לחזק אותך, לתת לך מילים לתאר מה עובר עלייך ועליכם ומדוע צריך כאן שינוי. עם זאת - יתכן מאד שאם יסרב ללכת לטיפול בעצמו ולהכיר בצורך לצור שינוי - יכול להיות שתגיעי למסקנה שצריך להפרד. גם אז, טיפול יכול לתת לך תמיכה גם בתהליך זה.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגנית09/03/2008
גרושי מחנך את שני ילדי לערכים בדיוק הפוכים ממני . הוא מחנך אותם לחופש ולחיים ללא גבולות. יש לי איתו ויכוחים רבים בנושא.
האם זוהי בעיה נפוצה - - חילוקי דעות כאלו על גידול הילדים ? ואפשר לקבל המלצות מה אפשר לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים מנוגדים בחינוך הילדים
ד''ר גיא אנוש10/03/2008לגנית שלום, אכן, הבעיה של מערכות ערכים מנוגדות בין הורים, ובייחוד בין גרושים היא בעיה נפוצה. פעמים רבות, זוהי חלק מן הסיבה לגרושין. לגבי מה ניתן לעשות - רצוי להבהיר לילדים שישנן שתי גישות שונות, וההורים אינם מסכימים עליהן. שישנם דברים שמותרים באחד הבתים אך אסורים באחר. להסביר להם מה לדעתך נכון- בלי להשמיץ את גרושך, אלא מתוך הבנה שמותר שאנשים יבדלו בתפישת עולמם. להגיד לילדים שכשיגדלו יוכלו להעריך ולבחור מה מתאים להם יותר, מה נכון יותר, אך כל עוד הם ילדים וגדלים בשני הבתים, עליהם לכבד בכל בית את גישתו של ההורה באותו בית. זה לא מצב אידאלי, אך ילדים נתקלים בניגודים רבים בכל מקום - ובסופו של דבר יהיה עליהם לבחור את דרכם ממילא.
מנסיון - ילדים מכבדים בסיכומו של דבר את מי שמסביר להם דברים באופן ברור ושקול, ללא התלהמות והשמצות. נסיון להשמיץ את הצד השני מביא פעמים רבות לתגובת בומרנג, והילדים מתחילים לכעוס, לא לכבד ויותר מכך את המשמיץ, לכן המלצתי היא - גם אם אינך מעריכה את דרכו של גרושך, להסביר לילדים את חשיבות דרכך מבלי להשמיץ, אלא מתוך תפישה שגרושך טועה, לדעתך, וחבל שכך.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהקארמה04/03/2008
ערב טוב,
אני מבקש לקבל עזרה בשליטה באלימות מילולית ופיזית עם בת הזוג שלי
לפני 3 שנים היתה התפרצות אחת ולפני חודש זה קרה שוב
אני מעונין להצטרף לסדנה או מטפל פרטי
אין לי מושג מאיפה להתחיל ?
קארמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באלימות זוגית
ד''ר גיא אנוש07/03/2008לקארמה שלום,
כמעט בכל עיר גדולה או מועצה אזורית קיימת היום או יחידה לטיפול באלימות במשפחה, או לפחות עובד/ת סוציאלי/ת מטפל/ת המתמחה התחום, ניתן לפנות ללשכת הרווחה המקומית (לשכה לשרותים חברתיים) והם יפנו אותך. בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיון02/03/2008
שלום רב,
אבי משתמש באלימות מילולית כנגד אימי כבר כמה שנים. אני בת 20 ולא מסוגלת יותר לשמוע מריבות וקללות. דיברתי איתו מלא פעמים לא עזר. אמא שלי לא עוזבת אותו.
מה אפשר לעשות במצב כזה קשה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיון
ד''ר גיא אנוש03/03/2008סיון שלום, את כבר בת 20 ובוגרת, וגם הורייך בוגרים. הורייך חיים עם האלימות המילולית של אביך מזה כמה שנים לפחות, אולי עוד מההתחלה. הבחירה לעשות שינוי (ואני מקווה עבורם שכך יבחרו) היא שלהם, או שאביך יבין שהוא פוגע ויפסיק, או שאמך תחליט להעמיד אותו בפני בחירה - האם להפסיק או שתפרד ממנו, או שהיא תחליט פשוט להפרד. בכל מקרה - זה שלהם ולא שלך - עם כל הכאב שבכך. את כבר בוגרת, ואם אינך יכולה לשכנע אותה או אותו לעשות שינוי משמעותי - כל שנותר לך זה לקבל את הבחירה שלהם ולנסות אפילו לכבד את זכותם לבחור לחויות באויירה שכזו, וללכת לדרכך לחיות את חייך.
צר לי, אך לעיתים אנשים בוחרים לחיות באופנים לא רצויים, אך מלבד לנסות לשכנע ולהשפיע - אין הרבה שביכולתך לעזות.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשה אם אפשרמיכאלה26/02/2008
מישהוא יודע היכן יש טיפול זוגי מוזל לבעל אלים מילולית וכמעט פיזית (ואשתו*) ?
הצלת נפשות
בבקשה מכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה
מיכאלה27/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באלימות
ד''ר גיא אנוש29/02/2008יעלה שלום, כמעט בכל עיר ומועצה אזורית היום ישנה יחידה לטיפול באלימות במשפחה, או לפחות עובד/ת סוציאלית המתמחה בתחום זה. את יכולה לנסות לפנות דרך לשכת הרווחה המקומית. אם תכתבי באיזה עיר או אזור בארץ את נמצאת, אנסה לעזור לך למצא מטפל/ת מתאימ/ה. בהצלחה, גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימותרינת24/02/2008
שלום, רציתי לדעת אם יש קשר בין אדם המחנך את הכלב שלו באלימות ובמכות, לבין העובדה שהוא אלים באופן כללי. יתכן שיהיה אלים רק כלפי בעלי חיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות כלפי בעלי חיים
ד''ר גיא אנוש25/02/2008יתכן שאדם יהיה אלים רק כלפי בעלי חיים, אך לא סביר - בדרך כלל מי שאלים כלפי בעלי חיים יטה להיות גם אלים כלפי בני אדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחוסרת כוחות להמשיךורד20/02/2008
שלום רב, אני בת 33 נשואה לבעלי במשך 5 שנים יש לנו 2 ילדים יחד. בעבר ידעתי אלימות לכל סוגיה עזבתי חזרתי , תלונות צוי הרחקה מעצרים עברתי למקום אחר ובסוף חזרתי אליו לצערי הרב!!!
כעת אני במצב של רוצה להתחיל שוב מחדש שבוע שעבר בעלי קילל אותי דחף אותי העיר אותי באמצע הלילה על מנת לבדוק את השיחות בטלפון הגשתי תלונה על זה שהוא איים שיעשה את החיים שחורים , על זה שהוא דחף אותי - עצרו אותו לחקירה שחררו עם הרחקה ליום אחד. הוא לא רוצה לעזוב כל היום מקליט אותי ... אני אובדת עצות הוא לא יעזוב אותי - מה אני עושה? הוא לא מרביץ לי אך מתעלל בי נפשית . אני שבורה אני לא יכולה לעזוב לאף מקום יש לי מקון עבודה מסודר, אין לי כרגע כסף לעו"ד - אבקש עצה דחופה ? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייתי במצבך
עדן24/02/2008תנסי לעשות כמוני לשמה קודם כול תהיי חזקה נפשית והעיקר לא להישבר אני התפטרתי מהמפלצת שהיה לי בעזרת מישהו שהכרתי והוא יתאהב בי והוא פשוט הרגיע את המפלצת...... שיהיה לך בהצלחה נשמה....... עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד
ד''ר גיא אנוש25/02/2008אני ממליץ לך לפנות ללשכת הרווחה הקרובה ולבקש הפנייה ליחידה לטיפול באלימות במשפחה, ובמקביל לפנות לנעמ"ת - יש להם מערכות סיוע וייעוץ, כולל יעוץ משפטי.
מעבר לכך - אני ממליץ לך להחליט מה את באמת רוצה לעשות - וללכת על זה עד הסוף, את מתארת מסכת של אלימות נמשכת, ותהליך במסגרתו עזבת וחזרת. אם אמנם את מחליטה להפסיק את הקשר, המלצתי היא שתהיי שלמה עם עצמך ותלכי עם זה עד הסוף.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 17מאור17/02/2008
יש לי ילדה בת 17 מצטיינת מאד בלימודיה
אך בעייתי היא בבית מאד עצבנית לרוב עונה ומשוחחת איתנו בקולי קולות
אין לה סבלנות אלינו בכלל ולא ניתן לנהל איתה שיחה אחת ברוגע
לאחרונה היא נוהגת לנעול את חדרה במפתח ואוסרת עלינו להיכנס
בבית היא ממש לא נוקפת אצבע שום מטלה היא לא מוכנה לבצע
מעבר לכך היא ילדה מצטיינת בלימודיה ומאד רוצה ללמוד בעתיד רפואה
איך אני אמורה לנהוג עימה?
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
עדן24/02/2008אני אומנם לא רופא אבל אני לא רחוקה מהגיל שלה תנסי לדבר איתה (כמובן בזהירות) כי יכול להיות שהיא ככה כי קרה לה משהו מסויים והיא פשוט נסגרת בתוך עצמה, ועוד משהו תבדקי מיהן החברות שהיא מסתובבת איתן אולי הן מראות לה דוגמא לא ממש טובה בהתייחסות להורים...... פשוט היא נימצאעת בגיל ההתבגרות וגם אחותי בת ה 15 היא בדיוק כמו שהילדה שלך היא מתנהגת כימעט כמוה גם עונה לאמא שלנו בצעקות..... אני מקווה שהרופא ירשום לך משהו יותר מועיל אני רק ניסיתי לתת קצת מדעתי...... בהצלחה והרבה סבלנות...... עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללאה
ד''ר גיא אנוש25/02/2008לאה שלום - אני ממליץ שתנסי לדבר עם בתך ותראי מה קורה לה - ההתנהגות שאת ממתארת מעידה על קושי רגשי רב. רצוי אפילו ללכת ליעוץ משפחתי שיכוון אתכם לשינוי במערכת המשפחתית. במרבית הערים הגדולות שי היום תחנות לטיפול משפחתי שעושות עבודה יפה ביותר. בהצלחה, גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל עצבנימישהי13/02/2008
בעלי מאד כועס בתקופה האחרונה, הוא מתעצבן שפונים אליו, זורק דברים ומקלל, אנחנו נשואים חצי שנה ופתאום נראה לי שאיני מכירה אותו, האם כדאי לפנות למשפחתו כדי לנסות לדבר איתם, שירגיעו אותו, או שישכנעו אותו להסביר מה עובר עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
ד''ר גיא אנוש14/02/2008בהחלט כדאי לפנות למשפחתו, ובאופן כללי לערב כמה שיותר אנשים ולא להשאר לבד עם האלימות שלו. כדאי גם לפנות לעזרה מקצועית - למשל דרך לשכת הרווחה או יחידה לטיפול באלימות במשפחה. בהצלחה, גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלימותנוגה12/02/2008
שלום, האם טיפול בגברים אלימים נעשה באמצעות שיחות או כדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באלימות
ד''ר גיא אנוש12/02/2008בדרך כלל שיחות פרטניות וקבוצתיות, כדורים רק במצבים נדירים כשיש רקע פסיכיאטרי ברור לאלימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בבית לכאורה נורמליגפן10/02/2008
בעלי הוא אדם משכיל מאוד ,נאור, נראה טוב, (33) אבא מדהים. יש לנו 2 ילדים קטנים (7,5)והשלישי בדרך. אצלנו הכל בסדר
עד ש...כשאני מעצבנת אותו בכל מה שקשור למשפחתו או לא משנה מה ,אם זה מרגיז אותו הוא מתנהג לא באלימות אליי אלא לחפצים בבית. זורק כיסאות ,בועט בכל מה שנקרה ברגליו וצעקות וקללות שהיו מביישות עבריין צמרת ונוסיף גם יריקות לגיוון.. ואם זה באמצע נסיעה מהירה הוא מסוגל לעצור את הרכב בפיתאומיות כשאני בהריון כדי לזעזע אותי. ואז נרגע וברוגז ארוך שלאחריו אומר שלא יסלח לי על שגרמתי לו להתעצבן כך. וכל זאת כמובן לעיניי 2 ילדים מדהימים ורגישים שמפנימים את זה. שלא לדבר על הפגיעה בי המילולית הקשה. אבקש לציין שאני לא משתמשת במילים לא יפות. אלא רק מרגיזה אותו. מה קורה לו? למה הוא מצדיק את התנהגותו ושלם איתה?
האם זו אלימות שתפגע בעתיד בילדים? וזה גם קורה לעיתים רחוקות אך בכל מריבה מאז שאנחנו יחד. עברה עליו ילדות נורמלית לחלוטין לשני הורים נחמדים ורגילים פרט לאמא שתלטנית במיוחד.
האם זה קשור?
לתשובתך המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמליות לכאורה
ד''ר גיא אנוש12/02/2008לאנונימית שלום,
את מתארת את בעלך כנאור ואבא טוב. יחד עם זאת את מתארת לא רק אלימות מילולית קשה ביותר, שאין כל ספק שמשפיעה באופן חמור על בריאותם הנפשית וחוסנם הנפשי של הילדים, אלא גם אלימות פיזית המופנית כלפי רכוש, ואלימות פיזית כלפייך - כמו עצירת המכונית בפתאומיות - מה שככל שידוע לי גורם לך טלטלה פיזית חזקה, חתכים מרצועת המושב, ואם את בהריון - עלול בהחלט להזיק לעובר או לגרום להפלה. במילים אחרות את מתארת אדם אלים ביותר, מופרע ביותר, ובעל התיחסות של קרימינל צמרת הפועל כך שלא יהיה ניתן להצמיד הוכחות של כוונה תחילה למעשיו (לכאורה רק עצר את האוטו....) . גברים פחות מתוחכמים נותנים לאשה בוקס בבטן, אבל כמו שכתבת, הוא משכיל, משכיל להסתיר את כוונותיו...
אם אכן הוא מצליח להצטייר כאדם מקסים בשאר הזמן, מדובר בסוג של גברים שעיקר מעיניהם ברושם שהם יוצרים, ובשליטה שיש להם על סביבתם. התפרצויות הזעם נובעות ממצבים בהם הם חושבים או חושדים שהם מאבדים שליטה על מי שהם רואים בו את רכושם, או אפילו המשך ישיר של גופם - והרי לא יתכן שהיד שלך פתאום תסרב לעשות מה שאתה רוצה ממנה - אז היא לא רק מרגיזה, צריך להעניש אותה.... גברים כאלה לומדים להסוות את עצמם כמו זיקית ולהתאים עצמם לסביבה החברתית, נראים מאד מקסימים ברשם ראשוני - עד שמישהו שהם חושבים שמגיעה להם שליטה עליו, מעיז להפר את החלטתם, לעשות משהו שמאיים עליהם, על גבריותם, שליטתם, אהבתם, או כל פנטסיה אחרת שיש להם.
הצעתי - לכו מהר לטיפול, ואל תניחי למטפל לגרור אותך למקום של נסיון לרצות את בעלך - זו מלכודת שאפילו מטפלים רבים נופלים אליה, ומנסים לשכנע את האשה שהיא זו שצריכה לקחת אחריות על ריצוי צרכי השליטה המופרעים של הבעל.
אם זה לא עובד, או שאין סיכוי שילך לטיפול, הצעתי היא לפתוח בהליכי גרושין, ויפה שעה אחת קודם. לכאורה יש לך בעל מקסים ומשכיל, בפועל את חיה היום עם אדם מסוכן מאד.
ועכשין מספר עצות מנסיון מר של עבודה עם זוגות שחיו באלימות פיזית ובצל איום אלימות במשך שנים - אם את פותחת בהליכי גרושין - עשי זאת בסתר, ומהר, ותדאגי שלא ידע מדבר עד שתגישי את התביעה בבית המשפט לעניני משפחה - באמצעות עורך דין - אם ידע על כך לפני כן תגובתו עלולה להיות איומה, או ערמומית - כמו לבקש ממך לתת לו עוד זמן להוכיח עצמו לפני הגשת התביעה שלך, ואז הוא ידאג להגיש תביעה לפנייך בבית הדין הרבני, מה שיכול להטות את הכף נגדך, בהליכי הדיון בהמשך, וחבל.
בכל מקרה, תדאגי שכשאת מודיעה לו על אפילו כוונה לפתוח בליכים, או מחשבה על כך, שיהיו נוכחים אתך עוד אנשים מבוגרים בבית, לא רק ילדייך. הוא בהחלט עלול לעבור אז לאלימות פיזית ישירה, ואת תזדקקי להגנה.
צר לי להיות כה פסימי, אך הדפוס שאת מתארת כה קשה, עצוב, ומוכר.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו.
גפן13/02/2008אין מצב שמטפל ישכנע אותי לרצות את בעלי כי אני יודעת כמה אני אישה ואמא למופת שהוא עצמו לפעמים בהלם מהסטנדרטים שלי ומאופן התנהלותי. אני לא חושבת שיש הצדקה בעולם לגילוי אלימות כלפי אישה כלשהי. שאלתי אותו אתה מצדיק את הבעל ששרף את אישתו בשירותים בגלל שחשד שהיא בוגדת בו? הוא אמר "כן" אפשר להבין אותו.
אני הייתי בהלם מתגובתו. עוד משהו -הוא אמר לי "אני אגיד לך את האמת אני לא בטוח שהילד שיש לך בבטן שלי". זה היה משפט שהוא ידע שייפגע בי מאוד. אז הוא חיפש משהו שייפגע ומצא. איך אני אוכל לסלוח לו פעם? למה הוא מדבר אליי כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגיא.
גפן13/02/2008ראשית מודה לך מאוד על תגובתך הכנה והתואמת את מחשבותיי. האמת שקלעת בול לאישיותו.
הוא תמיד היה מתוחכם מאוד. אצלנו במשפחה הוא ידוע כאבא נהדר אבל תמיד עם תיחכום בצידו.
לכן קשה ל י מאוד לוותר עליו. אפשר לומר שזה בילתי אפשרי מצידי מכיוון שניסיתי זאת ולא יכולתי לשאת את המחשבה שלא נחיה יחד.
מצד שני להתנהג ככה כלפי אישה בהריון שלא קמה מהמיטה חודשיים ורק מקיאה וסובלת מחולשה איומה זה גם סוג של אכזריות שקשה לי לשאת אותה. אבל הוא באמת אבא משכמו ומעלה ועל זה יהיה לי קשה לוותר. ואתה מצידך תגיד בטח על מה קשה לך לוותר על זריקת כיסאות ובעיטה בחפצים? אני ממש חסרת אונים ולא יודעת בראש ובריאשונה איך לגרום לו להבין שהוא עושה טעות איומה. לדעתי אפשר לשפר אותו אבל אני לא יודעת איך. למרות כשאני חושבת על כך לעומק אני נזכרת בצעקות ובקללות ואומרת אבל למה אתה צועק ככה מה כבר אמרתי למה כל השכנים צריכים לשמוע? הוא אומר ככה אני רוצה שכולם יידעו איזה....(קללות כמובן מעליבות מאוד.) את.
בבקשה תן לי עוד חיזוק או עוד עצה. איך יכול להיות שתקופה מסויימת הוא אומר לי אני אוהב אותך חולה עלייך את הכי יפה בעולם וכ"ו ורק אני אתנגד למשהו הוא יפצל את אישיותו כך? זה פשוט נשגב מבינתי.
מודה מראש.
אישה פגועה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעגל האלימות
ד''ר גיא אנוש14/02/2008את שואלת כיצד יכול להיות שהוא מצד אחד בתקופות שונות מחמיא לך, מתאר לך כמה הוא אוהב אותך, ונותן לך הרגשה של מלכה בראש העולם, ובקטעים אחרים צועק מעליב, משפיל, ואלים כלפיך וכלפי הרכוש בבית.
זהו בדיוק מה שמכונה מעגל האלימות - הוא מתפרץ, בשלב מאוחר יותר מרגיש חרטה, ואז מעלה אותך על נס, משבח ומהלל, ואז בחשד הבא או בהעלבות הבאה שלו הוא מתפרץ שוב. אין לזה כל קשר ישיר אליך, זה יהיה כך עם כל אשה שיהיה איתה, זהו דפוס של אישיות.
את כותבת שאת לא יכולה לשאת את המחשבה שלא תהיו ביחד, ואני לגמרי מבין את זה. אם כך יש לך שתי ברירות, או להשלים אם חיים בצל האלימות שלו לנצח, או להכריח אותו לבא איתך לטיפול, ולשנות את התנהגותו. הוא גבר אלים ומסוכן, ועליך להכיר בכך.
לא ברור לי במה הוא אבא כל כך מקסים לילדיו, כיון שאת לא כותבת, אך תני לי לנחש - הוא משחק איתם כמו ילד, ומפנק אותם במתנות ובילויים. זהו חלק מאותו דפוס - לקנות את האהבה שלהם, ולשחק אותה בן אדםמיוחד - חכי שיגדלו מעט ואולי יעזו לעמוד על דעתם למולו (אם יעזו) ותראי אותן תגובות מופנות גם כלפיהם - צעקות, קללות, השפלות, איומים, אלימות כלפי חפצים, ואולי עם הזמן יאבד לחלוטין את השליטה ויפעל גם באלימות כלפפי גופך וגופם.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוז07/02/2008
אבי נוהג לשתות אלכוהול כל ערב. אחרי שהוא כבר שיכור הוא פעמים רבות רב עם אימא שלי. אני בת 15 ואני לא מסוגלת כבר עם המצב הזה. מה עלי לעשות? איך לדבר אל ליבם של הורי שיעשו משהו ושיפסיקו את המצב הזה? לריב איתם ולצעוק עליהם כבר עשיתי וזה לא עזר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין ההורים
ד''ר גיא אנוש10/02/2008רוז שלום, מריבות בין ההורים הן דבר קשה עבור כל ילד. עם זאת - עליך לזכור כי אין זה באחריותך, וקרוב לודאי שלא ביכולתך לשנות. כפי שאת מתארת זאת - את למעשה מנסה לשנות את את התנהגותם הזוגית, תוך שימוש באותו כלי - צעקות ומריבות. כפי שהצעקות והמריבות לא משנות כלום בינהם, רק משמרות את אותו דפוס ומעגל של כעס, כך גם הכעס שלך על ההשתכרות והמריבות שלהם לא משנה כלום רק משמר את מעגל הכאב והכעס שלך.
את יכולה לנסות להציע להם - באופן רגוע, בשלב בו שניהם מוכנים להקשיב, בלי צעקות ומריבות, לנסות לגשת לטיפול זוגי, או פשוט להפרד.
אם את רוצה לנסות משהו אחר לגמרי - נסי להראות להם עד כמה חסרת טעם ומגוחכת המריבה בינהם. קני חבילת סוכריות ובפעם הבאה שיהיו צעקות ומריבות, חלקי להם בחיוך פרסי נצחון - סוכריות (אפשר גם פרחים), לפחות ליום אחד זה יעלה חיוך על פניהם ויראו עד כמה זה לא לענין. ואלי לא.
בכל אופן, החשוב מכל זה לזכור זו לא אשמתך, ואת לא אחראית למה שקורה בינהם.
ואם שום דבר לא עוזר - אפשר לנסות לברר אפשרות של מעבר לפנימיה חינוכית עד סוף התיכון, רק כדי לצאת מהבעסה של הבית. זה לא יפתור את הבעיה עבורם, אבל אולי יקל עלייך קצת.
בהצלחה, ואת מוזמנת לעדכן אתנו.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לזכור..מירב05/02/2008
היי,
זה קרה לפני מס' חודשים ועדיין אינני מצילחה להיזכר בבירור במה שאירע שם..באותו לילה. יצאתי לבלות עם חבר שלי במועדון, שתיתי קצת משקאות חריפים ולא יותר ממה שהייתי רגילה לשתות בדר"כ. אבל באותו לילה קרה לי דבר שלא קרה לי מעולם לפני כן. אז הייתי עם החבר במועדון ושתיתי ורקדתי והרגשתי שאני די מעורפלת מהשתיה והתחלתי לפלרטט עם שני חברים שלו ולרקוד עם אחד מהם. החבר שלי התעצבן והזהיר אותי שלא אמשיך להתנהג בצורה הזאת, השבתי לו שהוא צודק ואני מתנצלת ואז כשהוא הרפה ממני קצת המשכתי לפלרטט עם החבר שלו, לא כי רציתי אותו, אלא פשוט אהבתי את התשומת לב של כולם, את המבטים של הבחורים במועדון מסתכלים עלי רוקדת ברחבה ואני רקדנית במקצוע, כבר 14 שנה. החבר שלי שישב וצפה בי מרחוק, לא אהב מה שראה, למרות שרק רקדתי ואפילו לא ריקוד צמוד אבל הוא קם וסטר לי ברחבה ואז המאבטח של המועדון הוציא אותו החוצה. בינתיים אני נשארתי במועדון והחברים שלו ניגשו אליי, דאגו לי והגישו לי שתיה חמה.
החבר שלו הציע להחזיר אותי הביתה והסכמתי, יצאנו והוא אסף עוד חבר שגם היה במועדון. והוא נסע קודם כל להוריד את החבר, אבל כשהגענו לדירה של החבר, אמר לי שהוא רוצה לנוח לשתות מים ואז להמשיך את הנסיעה. הסכמתי, נכנסנו לדירה ואז הוא הציע לי לשתות וסירבתי, כבר הרגשתי מעורפלת ממש, ואז נכנסנו לחדר שינה, אמר לי בואי ננוח כאן, רק נשכב, נשים את הראש, כדי שההשפעה של האלכוהול תעבור ואז אני אקח אותך הביתה. הסכמתי. נכנסנו לחדר, חלצתי נעליים ועלינו למיטה, הוא התחיל לגעת בי ולחבק, ללטף , בהתחלה לא סירבתי אפילו נהניתי מזה וגם שיתפתי פעולה ואז אני זוכרת שעצרתי את עצמי וחשבתי שאני אח"כ אתחרט המון ואצטער אם אני אעשה איתו משהו ובאמת שאז הפסקתי. ואז הוא בא קרוב אליי, מעלי, הייתי לבושה רק בשמלת מיני קצרה, החזקתי את השמלה ושמתי את הידיים שלי על רגליי, כדי שלא יוכל להתקרב והוא המשיך ואז אני זוכרת שבכיתי וסטרתי לו אבל אני זוכרת שהמכות שנתתי לו היו חלשות כמו מכות שנותנים מתוך חלום, לא הפסקתי לבכות וגם לא יכולתי לקום ואז נרדמתי, זה היה לפנות בוקר, כעבור שעתיים בערך התעוררתי ואז ראיתי אותו שוכב שם עירום לידי, אני הייתי עם השמלה והתחתונים עלי והייתי בטוחה לגמרי שבסוף לא קרה דבר. שהוא נרתע מהבכי, אולי מהמכות. אז שאלתי אותו אם היה בינינו משהו, אם קרה משהו והייתי בטוחה שהתשובה תהיה ..לא , שלא קרה בסוף כלום.
אבל לא זאת היתה התשובה שלו, הוא ענה שכן קרה ושהדליק אותו שאני אוהבת עם אלימות. איך זה שלא הרגשתי כלום? איך זה שאני לא זוכרת עד היום אם באמת קרה בסוף או לא? לא הרגשתי כלום ...זוכרת שבכיתי שנתתי סטירות אבל לא הרגשתי כלום.
אני רוצה לציין שזו פעם ראשונה שקרה לי דבר כזה ובהחלט אחרונה, אני כבר לא שותה יותר אלכוהול. אבל גם באותו לילה שתיתי אולי 2 או 2 וחצי כוסות של וודקה עם רדבול, לא משהו שלא הייתי רגילה לשתות לפני כן. עזרו לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר -
מירב05/02/2008האם ישנה דרך שתעזור לי להיזכר במה שקרה באותו לילה ?
הייתכן שהאלכוהול ששתיתי בפעם הזאת השפיע עלי בצורה שונה מהפעמים הקודמות בהם נהגתי לשתות ?
חשוב לי להדגיש שאני לא נוהגת להתנהג בצורה כזאת, אני כן אוהבת לשתות קצת, לרקוד, לשמוח, לשמוע מוזיקה טובה. אבל בחיים לא חשבתי ולא ייחלתי שאותו ערב ייגמר ככה.
הייתי גם די מתוסכלת מהחבר שלי שסטר לי ולא שמר עלי מספיק והייתי די תמימה ומאמינה.
בבוקר כשיצאנו מדירה של החבר והסתכלתי סביב, זאת היתה כאילו פעם ראשונה שראיתי את החצר של הבית שלו, אני פשוט לא זכרתי בלילה את הדרך לבית שלו וגם לא איך נראית החצר שדרכה עברנו כדי לעולת לדירה.
בבוקר, זו היתה פשוט כאילו פעם ראשונה שראיתי את החצר הזו.
נכון שהיה חשוך בלילה אבל זה לא העניין פשוט הייתי כ"כ מעורפלת כנראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב
ד''ר גיא אנוש10/02/2008מירב שלום,
ממה שאת מתארת, במהלך בילוי הערב גם את וגם חברך, וגם חבריו/חברייך השתכרתם. כפי שאת כותבת, לא שתית יותר מכפי שאת רגילה, אך בכל זאת הרגשת מטושטשת יותר מכרגיל, ולמעשה ישנם קטעים שאינך זוכרת ממהלך הערב.
יתכן כי היתה תגובת יתר לאלכוהול וחומרים אחרים ששתית (רד בול מכיל בין היתר כמויות אדירות של קופאין), איני מומחה לענין. יתכן אפילו שסוממת במהלך הערב על ידי מישהו מהנוכחים, ככל שידוע לי, אין דרך לדעת זאת לאחר חודש.
השאלה המרכזית שמדאיגה אותך הנה האם באמת התקיימו יחסי מין עם אותו בחור בדירה או לא. אני משער שאת יכולה לדעת את התשובה ממצבך אחרי. האם היית אמנם לבושה לגמרי כשהתעוררת? האם הרגשת רטיבות ? האם היו סימני זרע על גופך או בגדייך? הרי יחסי מין מלאים משאירים סימני זרע ורטיבות נשית, כידוע לך.
מהתיאור הטכני שלך, יש לשער שלא הגעתם ליחסי מין עם חדירה מלאה. סביר להניח שהבחור היה לא פחות שתוי ממך, אם לא מסומם. קשה לי להאמין שהיה מקיים אתך יחסי מין מלאים כשאת מחוסרת הכרה או מסוממת, וטורח להלביש אותך חזרה אחרי.
אולם, לדעתי את מפספסת את השאלות החשובות באמת. ראשית - בריאותך הגופנית המידית - הדבר החשוב הוא האם נדבקת באיידס או מחלה מדבקת אחרת או לא. עלייך לבדוק זאת במצב כזה של חוסר בהירות!
שנית, את מקיימת מערכת יחסים זוגית המאופיינת באלימות, שאפילו לא טרחת להתיחס אליה כיוצאת דופן בתיאורך. חבר אלים, שבשל חשד כי את מפלרטטת עם בחור אחר נותן לך סטירה באפן פומבי.
שלישית, מעבר לשאלה האם לשתות אלכוהול או לא, את צריכה לשאול את עצמך איך קורה לך שאת מסתובבת בחברה הכוללת טיפוסים כמו בן זוגך וחבריו, אשר אלכוהול, סטירות, וקיום יחסי מין במצב של חוסר הכרה או טשטוש ו"בחורות שאוהבות סקס אלים" נחשבים אצלכם בילוי מהנה ומרתק. אלה הם דפוסים של הרס עצמי, המעידים על צורך בבדיקה עצמית מעמיקה ושינוי דפוסי התנהגות במיידי.
המלצתי לך היא לפנות לטיפול אשר יעזור לך בשינוי מהותי של דפוסי חייך. רצוי להתחיל ממטפל/ת הנוקטת בגישה התנהגותית-קוגניטיבית, ורק אחר כך - אם את מעונינת, לבחון באופן מעמיק וחקרני יותר מאיפה כל זה מגיע.
צר לי
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)