פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות נפשית ומילולית
    מירית
    10/04/2009

שלום וברכה אני לא יודעת מאיפה להתחיל אבל אני אנסה. אני צעירה , בת 31, נשואה כ- 11 שנה יש לנו 4 ילדים מקסימים, הבעיה של בעלי היא שבשעת עצבים הוא נוקט באלימות, לא הרמת ידיים, אלא קללות, איומים, הוא נוטה לברוח פעמים רבות מהבית ורק אחרי פיוסים , סליחות ותחנונים מצידי והבטחות לאין ערוך הוא עושה טובה וחוזר. אציין כי אני בחורה משכילה, תמיד היה לי ביטחון עצמי אלא שכאן במערכת זוגית הזאת הכל השתנה, הוא מצליח להשפיל אותי לשלוט עלי לאיים עלי, לברוח לי ולגמד את נשמתי ונפשי, וכל הדרכים כשרות, הוא כל הזמן רוצה לגרום לי להבין שהכל באשמתי אנסה לתת לכם דוגמא קטנה מצאת החג , נסענו ברכב הקטנה שלי בת שנה ושלושה בכתה על הכיסא, אז הוא אמר לי להרים אותה, לקחתי אותה והתחלתי לשיר איתה ולנסות להרגיע אותה אך הוא היה בעצבים וטען שלקחתי אותה לא ישר כשהוא אמר לי ואז הוא עצר את הרכב באמצע הלילה באיזה תחנת דלק מחוץ לעיר ואמר לי, כוס אמעק תסעי לירושלים לבד אני הולך, רק אחרי שהילדים בכו, הוא חזר לרכב נתן בעיטות לרכב, העיף את המירס שלו לבחוץ והתחיל לקלל אני יעשה לך חג של מרורים את תראי עם מי התעסקת ובל נשכח שבעצם לא עשיתי לו כלום ממש כלום.
    חזרנו לבית, הוא הלך חזר בבוקר, אירגן תיק והלך לאחר שזרק עלי סיגריה דולקת, הדוגמא כאן היא קטנה יש לי דוגמאות גדולות יותר ואכזריות יותר, אני כל הזמן שואלת את עצמי מה אני עושה עם חלאה כזאת, לא מוכנה לעזוב, לא מסוגלת, מרגישה משותקת, יש לי 4 ילדים קטנים, אני תלויה בו כלכלית.
    אני צריכה עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות נפשית ומילולית

הוספת תגובה

• לא מגיע לך

גילה
    12/04/2009

למה באמת לא נסעת לבד לירושלים משאירה אותו לקלל בתחנת דלק?
    אין בעולם אישה שמגיעה לה לחיות ככה, תבדקי אילו זכויות מגיעות לך, ואיך את יכולה להתקיים כלכלית בלעדיו (עמותות, ביטוח לאומי) ותעזבי!!!!!!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירית

ד''ר הדס גולדבלט
    16/04/2009

אני מצטרפת לדבריה של גילה, שענתה לך לפני: באמת לא מגיע לך יחס כזה מצד בן זוגך! אכן את זקוקה לעזרה, לברר עם עצמךמה מקשה עליך לעשות שינוי בחייך ולקבל החלטה להפסיק את החיים באלימות. פני מיידית לייעוץ ליחידה לטיפול באלימות הקרובה למקום מגוריך!
    בברכה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    אובדת עצות
    17/03/2009

שלום רב אני נשואה מעל 20 שנה , עובדת כל השנים בעבודה מסודרת ויש לנו 3 ילדים מקסימים. הבעיה היא שהבן זוג שלי לאורך כל השנים מרגיש צורך להיות זה ששולט/מחליט בכל התחומים , מתי נצא ולאן , עם מי אני אדבר בטלפון מתי וכמה זמן,אם חם לי ולו לא אז לא מדליקים מזגן,(גם אם אנחנו באמצע אוגוסט). מעבר לכך הוא משתמש באלימות מילולית , אם הדברים לא נעשים לטעמו אז הוא כועס ומגיב במילים שאני מעדיפה לא לפרט כאן. עם השנים אני חשה בהחרפה בתגובות , הן מבחינת הטונציה והן מבחינת הווליום. השיא היה שהוא זרק חפצים.. אני פוחדת , כי אין לי מושג לאן הדברים יכולים להגיע. האם יש סיכוי לתקן מערכת זוגית כזו?מה ניתן לעשות ? לאן עליי לפנות? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• לאובדת עצות

ד''ר הדס גולדבלט
    17/03/2009

שלום לך,
    אין סיבה בשלב זה לחוש אובדת עצות. והרי מספר עצות: ניתן לפנות תחנה לטיפול במשפחה וייעוץ בחחי נישואין או מוטב: ליחידה לטיפול באלימות הקרובה למקום מגוריך. את יכולה לפנות בשלב ראשון באופן פרטני ולהתיעץ מה תוכלי לעשות, וכיצד ניתן לגייס גם את בעלך לטיפול. אין סיבה שתחיי בחוסר וודאות ובטרור!
    כל טוב,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    שר
    14/03/2009

שלום, אני בת 31 גרושה מזה שנה וחצי.מערכת היחסים עם בן זוגי לשעברי היתה כ-7 שנים ומתוכם היינו נשואים שנתיים. מערכת היחסים כללה אלימות מילולית, צעקות, העלבות, גירוש מהבית, הגבלה על ביקורים אצל משפחתי. מבחינה כלכלית, לא הסכמתי לחשבון משותף כי לא הסכים שאעזור למשפחתי, החשבון המופרד שיגע אותו. קרה שבמבלך ריב הוא חסם בגופו את דרכי, קרה פעם אחת שתפס בחוזקה בזרועי והשאיר סימן. אני קמתי ועזבתי כי לא יכולתי לשאת את הכאב. הבעייה היא שאני כבר קרוב לשנתיים בלעדיו, שרויה בדיכאון עמוק ולא מסוגלת להמשיך הלאה. הוא טוען שהשתנה ועבר טיפול, וששנינו היינו לא בסדר, לא ידענו איך לדבר אחד עם השנייה, ושאין לנו מה להפסיד, אנחנו חייבים לנסות לפתור את הבעיות ולשוב לחיות ביחד. אני במלכוד גדול, מצד אחד לא מסוגלת לראות את חיי בלעדיו, מצד שני מפחדת לחזור להביא ילד חסר אונים למערכת לא טובה. האם יש מצב שהוא עבר שינוי? אני לא שלמה עם עצמי, בתוך תוכי לא מאמינה שהמצב יכול להיות אחרת, אבל כל כך מתגעגעת ורוצה שהכאב יעבור. האם ישנה קבוצת תמיכה לאלימות מילולית באזור הצפון? האם יש מטפל/ת שאתם ממליצים? אני מרגישה תקועה, ממורמרת, בדיכאון גדול מאוד...

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• תשובה לשר

ד''ר הדס גולדבלט
    14/03/2009

כדאי בהחלט שתפני להתייעצות לפני קבלת החלטה, אם לחזור לבן זוגך לשעבר. באזור חיפה והצפון יש מספר יחידות לטיפול באלימות במשפחה בהן תוכלי לקבל ייעוץ פרטני או קבוצתי: חיפה, חדרה, נהריה, נצרת עלית, קרית שמונה, טבריה ועוד. כדאי שתפני למחלקה שירותים במקום מגוריך ותבררי על אודות יחידה כזאת, או שתבדקי באתר משרד הרווחה, איזו יחידה לטיפול באלימות קרובה למקום מגוריך.
    בהצלחה!
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך,

אחת
    03/09/2009

שלום לך, אני כל כך מבינה אותך !!
    אני באותו מצב בדיוק - מה עושים ????
    איך התקדמת מאז ?
    אשמח מאוד אם תשתפי אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב אלים
    גילה
    13/03/2009

לפני כשנה האקס שלי הרביץ לי לעיני הילד שלנו כיום בן 4,ומאז אנו חיים בנפרד ובבתים אחרים. אלא ששתי סיטואציות שקרו מדאיגות אותי 1. האב החזיר את הילד אחרי ביקור אצלו ושמע את הילד בוכה מאחורי הילד, הוא דפק בדלת ומשלא פתחו לו החל לבעוט בדלת ולהשתולל, אמא שלי פתחה לו והוא קילל אותה בצעקות 2. הוא פגש את אבי באיזו לוויה ושם קילל אותו וצעק עליו לעיני כולם, כשראה שאבי מתעלם ממנו הוא פשוט דחף אותו בכוח. אני מפחדת שאדם שלא שולט בתגובות שלא ועוד בקהל עלול להפעיל אלימות נגד הבן שלו שכרגע מבקר אצלו פעם בשבוע אחה"צ ועומד לקבל לינה לילה אחד באמצע השבוע, אני מודאגת נורא, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אב אלים

הוספת תגובה

• תשובה לגילה

ד''ר הדס גולדבלט
    13/03/2009

גילה,
    את מתארת התנהגות אלימה בהחלט של בן זוגך לשעבר גם כלפי בני משפחה אחרים (אביך ואמך) וכלפי חפצים (בעיטות בדלת). התוצאה היא פחד וחשש שלך מאלימות אפשרית שלו כלפי בנכם. הדבר הנכון לעשות במצב זה הוא לפנות לפקיד/ת סעד לחוק הנוער במחלקה לשירותים חברתיים במקום מגוריכם, ולהתיעץ. ייתכן שכבר יש לך קשר עם רשויות הרווחה. פקיד/ת הסעד אמור/ה להעריך את המצב. אם בן זוגך לשעבר יימצא מסוכן לשהיה לבדו עם בנכם - הוא יוכל להתראות אתו במרכז קשר, בו יש השגחה על המתרחש בעת הביקור. אך לכך יש עוד זמן. כאמור, חשוב ביותר להתיעץ עם איש מקצוע מוסמך לטיפול בילדים והגנה עליהם.
    כל טוב,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החוק היבש
    נתי
    09/03/2009

מה אומר החוק היבש שגבי אם שמדי פעם, כשהילדים ממש מרעישים ומרגיזים, מפליקה להם סטירה? אני יודע שכשאני הייתי ילד זה קרה לי לא מעט, והכל בסדר- אני לא ילד מוכה ולא התעללו בי. השאלה אם בימינו זהו המצב, או שאם הילד הולך למשטרה בגלל סטירה אחת "בלבד", יש סיכוי שאיזשהוא דין ימוצה עם ההורים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    החוק היבש

הוספת תגובה

• אל נתי

ד''ר הדס גולדבלט
    09/03/2009

החוק היבש אוסר על הפעלת כוח פיסי על ילדים בכל תדירות ועוצמה. כך, גם סטירה נכללת בחוק היבש כאלימות. האם יש סיכוי שדין כלשהו ימוצה עם הורים שילדם התלונן על כך שסטרו לו? יש סיכוי.
    השאלה היותר עקרונית כאן, מדוע שילד ילך למשטרה להתלונן על סטירה שקבל? במקרים רבים מצב זה מתרחש כאשר בין הילד (מתבגר? צעיר יותר?) להורים יש מערכת יחסים לא טובה, או בין הילד להורה שנותן סטירה, והילד לומד שניתן לאיים על ההורה בתלונה נגדו, אם יפעיל כוח פיסי כלפי הילד. והילד צודק - ניתן לפתור עימותים גם ללא אלימות ("רק סטירה"). אולם אם נוצר מצב בו ילד מאיים על הוריו שיתלונן נגדם - זו נורת אזהרה להורים, שיש מקום לבחון את מערכת היחסים והאמון עם הילד.
    לפיכך, הכי טוב לפנות לייעוץ: 1) כדי ללמוד כיצד להתמודד עם ילדים והטלת משמעת עליהם ללא אלימות;
    2) כדי לשפר את מערכת היחסים במשפחה.
    חבל להגיע למצבים שהמשטרה מתערבת בהם!
    לבסוף, יש הרבה מצבים שבזמנו לא נחשבו להתעללות בילדים פשוט - כי לא היתה מודעות חברתית לכך ולא היה חוק שהגדיר מהי אלימות כלפי ילדים. לפיכך, אתה לא חווית את עצמך כילד מוכה, אולם היום - פני הדברים שונים.
    בברכת שלום וחג שמח,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לחברה
    אפרת
    04/03/2009

שלום רב, חברה שלי סובלת בביתה מבעל המתעלל בה באופן נפשי. זה מתבטא בקללות לא פוסקות (מול הילדים הקטנים), האשמות בבגידה,מניעת עזרה כספית בגידול הילדים, הטרדות טלפוניות בעבודה ואיומים כי יוציא צווים וימצא ראיות בשיחות הטלפון וברישומים בעבודה כי בגדה בו. אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה ניתן לעשות בנושא כדי לעזור לה למצות את זכויותיה ולהרחיק אותו מהבית. בברכה אפרת.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לחברה

הוספת תגובה

• לאפרת

ד''ר גיא אנוש
    05/03/2009

אפרת שלום,
    הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מצב זה, בהנחה שהאשה מעונינת בפירוד החבילה, והפעלת צווי מניעה, היא לנסות להקליט את האיומים , לפנות למשטרה ולהגיש תלונה על הטרדה מאיימת. יש טופס תלונה מיוחד לכך. אם הרושם הוא שבמשטרה נמנעים מלקחת אותה ברצינות, עליה לבקש לדבר עם האחראי על נושא האלימות במשפחה אם קיים, או עם קצין חקירות ראשי, ואולי גם לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד טוב/ה לעניני גרושין.

בהצלחה,

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת
    סאם
    23/02/2009

אני נשואה 22 שנים 3 ילדים חיה עם הרבה כאב נפשי ומרירות התעללות מילולית ונפשית מצד הבעל שחי בתוך בועה עצמי משתמש בסמים קלים ואלכוהול חי בהכחשה לא רוצה שום סוג של טיפול .את הסבל שלי ןשל הילדים כתבתי בתמצית אי אפשר להגדיר את הסבל שאנחנו עוברים .מצידו בחיים הוא לא ייתן לי גט .הייתי רוצה לקבל תמיכה נפשית ודרך הישרדות

לקביעת תור
    סגירה
    מתוסכלת

הוספת תגובה

• לסאם

ד''ר גיא אנוש
    23/02/2009

שלום לך, אני ממליץ לך לפנות ללשכת הרווחה הסמוכה למקום מגורייך, או אם את יש בסביבתך מרכז לטיפול באלימות במשפחה, שם יוכלו להפנות אותך לטיפול ותמיכה מתאימה. בברכה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!
    מלכה
    20/02/2009

שלום אני חדשה כאן.. היתי רוצה לדעת משהו: אני בת 21 כיום (בטח אתם חושבים שאני מספיק גדולה להסתדר בכוחות עצמי אך אני לא יכולה כי בתוכי אני כמו בת 6 ) עברתי אלימות והתעללות פיזית,נפשית מצד הוריי ומ2 האחים שלי בעיקר ההורים שלי מגיל 8 עד 15 ואז נפסק האלימות ולפתע כיום לפני שבועיים משפחה רצו לנסוע לבית מלון בירושלים ואני לא רציתייי מעולם לא אהבתי לנסוע איתם לבית מלון כי תמיד יש ריב ובעיות ואלימות אז אמרו לי שכבר שילמו עליי אז אין לי ברירה הרגשתי חובה אז נסענו..ביום שישי ובלילה אחד לא יכולתי להירדם,זה טבעי או לא? אז סימסתי בפון עם חבריי ולא ידעתי שזה רעש (אני חירשת מלידה אך לא אילמת) ואז אבא קם אמר לי להפסיק לדבר בפון כי זה רעש אמרתי מה? באמת? הצעתי לו שאצא ללובי כי לא אצליח לישון אמר שלא שאשאר בחדר אז השארתי ובכיתי מסיבה מסוימת ואבא שוב קם וצעק עלי שאספיק לבכות אמרתי שלא יכולה לשלוט להפסיק לבכות הוא מתחיל להתעצבןן ומכה אותי חדר היה חושך כי משפחתי שומרת שבת הם דתיים חוץ ממני כמובן ואז לא ראיתי כלום בתוך חושך צרחתייי מרוב כאביים ולפתע הרגשתי דם בתוך פה וקמתי רצתי לשירותים רק בשירותים יש אור ונדהמתי לראות כל שייינים שלי ממלאת בדם צעקתייי צרחתיי ביקשתי שיעזרו לי אך אימא ואחותי בת 15 כיום ואבא עמדו בצד וצפו בי וצחקוו... בכייתי ולפתע כל חוזר אליי מאחורה... אמרתי למה למה אלימות חוזר!!!! ואחרי זה ברחתי ללובי ובכיתי שם המון.... ודיברתי בשיחת וידאו עם ידיד שבדיוק אותו יום יש לו יומולדת ורציתי לאחל לו ולהצטער שלא יכולתי לבוא ליומולדתו.. וידיד ראה את פניי מלא אדום ודרש לדעת מה קרה לייי?? לא רציתי לספר.. אך מנדנד לי עד שהשברתי ואמרתי אבא מרביץ לי הוא מופתע,מה?? אבא חוזר להרביץ לך?? מחר אני ו3 חברים נבוא לביתך כך הסכמנו אז המשכתי לבכות... עד בוקר חזרתי לחדר וישנתי.... ואז בערב מוצ"ש 3 חברים טובים הגיעו לבית של חברה שלי שגרה באותו אזור שאני גרה אז מייד עם הגעה לאזור ברחתי לחברה שלי וקיבלתי בפעם ראשונה בחיי תמיכה של חברים ודיברנו על כך ואמרו לי שאסור לי לשתוק.. אך אני לא יודעת מהם זכויותי ואם מותר להורייי למכות אותי בכללל? לעשות בי כרצונם?? אודה לתשבה בהקדם אפשרי!!! ממני מלכה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!

הוספת תגובה

• אגב...

מלכה
    20/02/2009

**מכיון שבכיתי ושלא הצלחתי לישון אז הם ניסו להשתיק אותי באלימות!!**

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למלכה שלום

ד''ר גיא אנוש
    23/02/2009

מלכה, להורייך ולאחייך, ולאף אחד אחר אין זכות להרביץ לך, זה בניגוד לחוק.
    אני שמח שמצאת תמיכה בקרב חברים, אך פעמים רבות זה לא מספיק.
    אם את רוצה, את רשאית להגיש תלונה במשטרה.
    אין ספק שיהיה לכך מחיר משפחתי, כי הם יכעסו עליך על כך.
    זוהי בחירה.
    את גם יכולה לפנות ללשכת הרווחה הסמוכה אליך ולבקש הפנייה לטיפול על ידי מטפל/ת מומחית לטיפול באלימות במשפחה.
    במרבית הערים הגדולות בארץ יש תחנה לטיפול באלימות במשפחה, וגם אם לא, יש מטפלים המתמחים בתחום הנמצאים במסגרת הלשכה.
    אל תשארי לבד!!!

בהצלחה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    אורית
    01/02/2009

שלום בבעיה שאני עומדת להציג לא עזור לערב את רשויות הרווחה מאחר והן מעורבות כבר שנים ועדיין לא נמצא פיתרון לבעיה. אחי הגדול סובל מבעיות נפשיות קשות, אני לא יכולה להגדיר אותן בידיוק ועד היום הוא לא הוגדר כחולה במחלת נפש ספציפית אך אין ספק שהבעיות שלו קשות. הוא לא מצליח להשתלב באף חברה, יש לו התקפי כעס שבהם הוא מסוגל לבוא הביתה ולשבור רהיטים וכלים ללא הבחנה או לתקוף מישהו בחמת זעם בלתי ניתנת לעצירה והכי גרועה זה שהוא רואה את העולם בצורה מעוותת ומסיק מסקנות לא הגיוניות דבר המקשה לצפות את התנהגותו ולתקשר איתו (לדוגמא : אתה נותן לו לטעום עוגה ושואל אם היא טעימה והוא פתאום בלי הכנה מוקדמת מתפרץ ומאשים אותך שאתה נותן לו לטעום דברים מקולקלים כדי שהוא ירגיש רע ומזה מתפתחת מריבה הרסנית שבסופה צריך לקרא למשטרה) כל הילדות שלי ושל אחיי היתה בצל הטירוף, בחופש הגדול כאשר לא היתה קיטנה הינו מתחבאים מפני התקפות הטירוף שלו בחדר עד שהוא היה מצליח לשבור את הדלת ולהרביץ לנו. אני והאחים שלי יצאנו לפנימיות כדי להתרחק ממנו(דבר שכאב להורי מאד) אני זוכרת שחשבתי בשלבים מסוימים שגם אני משתגעת כי בתגובה לאחי היתי מגיע למצבים שבהם צרחתי וקיללתי ואפילו ניסיתי להרביץ בחזרה כמו משוגעת. אני באמת לא משוגעת וכבר ראתי הרבה אנשים טובים שאחי הגדול הצליח להוציא מהם את הרוע והטירוף. במשך השנים ניסו לטפל בו בכל מני טיפולים כולל תרופות אך הוא מסרב בתוקף לכל טיפול (הוא טוען שאנחנו משוגעים וכל ניסיון לגרום לו לקחת את התרופות שלו מוביל להשתוללות שהורסת חצי בית) הוא עבר כבר בהוסטלים ותוכניות מיוחדות ומכולם הוא נפלט שאנשי המקצוע מודים שהם לא יכולים להתמודד איתו . לפני חודש הוא נפלט מהתוכנית האחרונה שהורי סידרו לו (תוכנית שהיתה אמורה לעזור לו בלימודים שהוא בחר ,והוא גר בדירה משלו ובאו לנקות ולסדר לו את החדר ולהביא לו ארוחות מסודרות וכל זה בשילוב עם מדריכים ופסיכולוגים שליוו אותו) וחזר לבית הורי. חודש שלם הוא השתדל להיות בסדר (זה הזמן הארוך ביותר שהוא השצליח אי פעם)וכולנו קווינו שקרה איזה נס וניסינו לאפשר לו לפתוח דף חדש, עד שהוא התפרץ והפעם התפרצות גדולה במיוחד, הוא פצע את אבא שלי ושבר בכל הבית מראות מוצרי חשמל ורהיטים. אחרי זה היתה לי שיחה עם אמא שלי שלא עוזבת אותי, הורי כבר בני שישים (אחי מעל שלושים) ואמא שלי אמרה שכבר אין לה כוח, היא לא יוכולה להמשיך להתמודד עם המצב הזה עכשיו והיא לא יודעת מה יהיה שהיא תהיה בת שיבעים. היא אמרה לי שבסוף זה יסתיים ברצח או התאבדות וכולם יגידו שהכתובת היתה על הקיר וישאלו למה לא מנענו את זה. אמא שלי באמת מיואשת וגם אני . אני מפחדת כי אני יודעת שהיא לא דיברה סתם. אני יודעת שבלי טיפול תרופתי הוא לא יכול להסתובב בחברה ואני יודעת שבעצמו הוא לא יקח תרופות. אני יודעת שאם ננסה לאשפז אותו אישפוז כפוי ברגע שהוא יצא הוא יבוא להתנקם בנו . בבקשה ענו לי בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• לאורית

ד''ר גיא אנוש
    02/02/2009

המקרה שאת מתארת נשמע כמו מלכוד 22. או קשר גורדי - הקשר שנוצר על ידי גורדוס מלך תבי, שקשר עגלה לשערי העיר, והכריז על כך שלא יהיה שליט בעירו עד שיהיה מי שיפרום את הקשר. במשך 200 שנה איש לא הצליח עד שבא אלכסנדר מוקדון וחתך את הקשר במכת חרב.

נראה שכמו במקרה של אלכסנדר מוקדון, הפתרון היחיד לבעיה שלכם הוא לעשות משהו אחר, משהו שונה לגמרי ממה שנוסה עד כה.

אני לא בטוח מה זה יכול להיות, אבל מזמין אותך לנסות לחשוב על כך, ואנסה גם אני.

אם תוך כשבועיים לא תמצאו, אני מזמין אותך לנסות להעלות שוב את הבעיה, ואולי אז נמצא פתרון לבעיה חסרת הפתרון לכאורה זו.

בהצלחה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אורית
    03/02/2009

הבעיה שהצגתי אפילו יותר מסובכת ממה שכתבתי קודם. אחי סובל ,בנוסף לבעיות הללו, מחרשות. אך למרות החירשות הוא מדבר ברור ומבין אנשים (קורא שפתיים) והוא בחור חכם, הוא מסיים תואר ראשון עכשיו. ההשיגים שלו גורמים להרבה אנשים להתפעלות והוא זקוק לאתגרים אינטלקטואלים. אם נאשפז אותו (אני לא יודעת אם יש בכלל אופציה חוקית כזו) במסד בו הוא יהיה כלוא ומסומם זה יהיה יותר גרוע מרצח. אני אולי היתי מקבלת פיתרון כזה כדי להציל את הורי אבל אמא שלי לא תעמוד בזה. שהיינו ילדים תמיד כעסתי על הורי שהם לא מנסים להביא לאישפוזו ולהציל את כולנו מהסבל הזה ולא הבנתי למה אמא שלי ממשיכה לסלוח לו על כל הדברים הנוראים (למשל שהוא פתח לאחותי את הראש בגלל שהוא הגיע הביתה וחשב שהוא יהיה שם לבד והיא חזרה מהפנימיה כי היא היתה חולה ולא התאים לו שגם היא תהיה בבית ) היום שאני אמא אני מבינה קצת יותר. אבל עדיין אני חושבת שצריך להרחיק אותו מהמשפחה. הוא גם מאוד רוצה קשר עם ילדי (הוא גר בבית הורי ופוגש אותם שאנחנו באים לביקור) ואני מפחדת , למרות שהוא אוהב אותם, כי אני יודעת שאנשים שהוא אוהב סובלים ממנו בעיקר. אבל אם אני מרחיקה אותו מהם (מתאמת עם הורי שנבוא שהוא לא נמצא) הוא נעלב ונוקם בהורים שלי. אם יש לך רעיון כל שהוא אשמח מאוד לנסות כל דבר. אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורית

ד''ר גיא אנוש
    19/02/2009

אורית
    אני מבין את הדילמה, אבל השאלה המרכזית היא - אם הוא כל כך חכם, הרי שצריך להיו פשוט להסביר לו שאלימות היא מחוץ לתחום. אם הוא חסר יכולת להבין את זה, יתכן שמדובר כאן בהפרעה פסיכותפתית, ז"א חוסר יכולת לראות את הזולת ואת סבלו, והתרכזות טוטאלית בעצמו ובצרכיו - במצב כזה, הרחקה מהחברה היא הדבר הנכון ביותר לעשות עבור כל הסובבים אותו, כי כולם סובלים וימשיכו לסבול.

ישנה גישה האומרת שעליך להגיש את הלחי השנייה למי שמכה אותך על הראשונה - אני לא דוגל בה, גם אם הסטירה מגיעה מאחיך. אני מאמין בהגנה עצמית, המתבטאת בכך ששמים גבולות ברורים למי שמכה אותך, ואם זה לא עוזר בהבנה מילולית, אז האמצעים הם הרחקה וומניעה - כלא או בית חולים פסיכיאטרי, בהתאם לנחוץ.

ישנו פתגם יהודי עתיק האומר שמי שמרחם על אכזרים, סופו שיתאכזר לרחמנים, נראה לי שאת כבר עושה את שניהם, מרחמת על אחיך מצד אחד, ומתאכזרת לכל המשפחה בכך שאת מצפה מהם לסבול אותו ולרחם עליו גם כן.

כל טוב,

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה צודק

אורית
    23/02/2009

בחודש האחרון ניסינו (אני ואחותי) גישה שונה. הזמנו את אחי לארועים אם חברים שלנו (בהם הוא נהנה מאוד וכל הזמן שואל מתי יהיה עוד מפגש), דיברנו איתו המון באינטרנט ועודדנו אתו לפנות לטיפול לטובתו. הוא הבטיח לנו שהוא יסכים לטיפול והורי ביררו וקיבלו המלצות על מרפאה פסיכאטרית שעובדת בשילוב עם פסיכולגים ושהגיע יום התור הוא האשים את הורי שהם זוממים נגדו, סירב ללכת ושבר את השולחן של המרפסת. אבל זה קל לומר שצריך להרחיק אותו, מעשית אני לא מכירה דרך לעשות את זה, הוא לא יכול להסתדר לבד (קיצבה מהביטוח הלאומי לא תספיק לו למחיתו והוא לא מסתדר אם כסף) אי אפשר פשוט להוציא צו הרחקה כי באמת אין לו לאן ללכת (הוא אומנם בן 32 אך הוא לא יכול להסתדר) הוא זקוק למסגרת טיפולית שתדאג לו ואולי אפילו תאלץ אותו לקחת תרופות (דבר שמשפר את התנהגותו מאוד) אבל הוא מסרב ללכת למסגרת כזו ולפי מיטב ידיעתי אין אפשרות חוקית לאלץ אותו. אם אתה יודע משהו אחר אשמח לשמוע, אני מתכוונת לפעול בצורה כלשהי בקרוב כי הורי לא יכולים להמשיך כך יותר. אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

אורית
    23/02/2009

שכתבתי בהודעה הקודמת שאתה צודק הכוונה היתה למשפט שכתבת שהוא מרוכז בעצמו ורואה רק את הסבל שלו ולא רואה שאחרים סובלים. זה תיאור די מדויק של ההתנהגות של אחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמנם אין דרך להכריח

ד''ר גיא אנוש
    23/02/2009

אם אתם רוצים למצא מקום בו יכריחו אותו לקחת תרופות, עליכם לפנות אל הפסיכיאטר המחוזי, ולהתריע שהוא אלים ומסוכן לכם. אתם יכולים לגבות את פנייתכם בתיעוד האלימות, ואף על ידי הגשת תלונות למשטרה - דבר שכשלעצו יותר לעיתים קרובות הרתעה מספיקה כדי לעצור את האלימות.
    באחריות הפסיכיאטר המחוזי לאשפז בכפיה אדם המסוכן לעצמו או לסביבתו לצורכי התסכלות, ובשעת הצורך - לכפות עליו אשפוז מתמשך וטיפול תרופתי.

אמנם זה לא נעים, אך לחויות באלימות ובאיום מתמיד זה גם לא נעים.

בהצלחה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היחס

אורית
    26/02/2009

אני יודעת שאני די נודניקית שאני כל הזמן כותבת לך אבל אני לא יודעת אם מי להיתיעץ. אני מתיעצת עם בעלי כמובן אבל אין לו את הרקע בתחום. המשך הסיפור שלי הוא כזה: המצב בבית כמובן לא משתפר, יש עליות ומרדות אך גם ביום טוב הורי יודעים שהתקרית הבאה לא רחוקה. בנתיים אמא שלי חולה כל הזמן (לא משהו רציני אבל כבר שבועות היא מרגישה לא טוב) ואני חושבת שהסיבה היא שאין לה רגע של שקט נפשי כאשר היא חוזרת הביתה מיום עבודה קשה היא מתקבלת בצעקות. היא אמרה לי שהיא מחפשת דרכים לברוח מהבית, להיות אצל חברות לצאת לצעדות וכו..זה נורא שבגיל שישים אין לבן אדם את פינת השלווה שלו בביתו. אבא שלי עובד קשה וחוזר מאוחר ועיף ולרוב הולך לישון אם אחי לא מספיק לתפוס אותו לפני זה למריבה, וככה נראים החיים שלהם עכשיו. מלאי עיפות ותיסכול. האחיות שלי לא מגיעות הביתה כל עוד הוא שם וכל מה שנשאר להורי זה החיים הלא חיים שלהם. הסיבה המשוערת לחרשות של אחי היא רשלנות רפואית שנגרמה לו שהיה פג. לפני מספר שנים הוא זכה בתביעה בסכום כסף מכובד והורי מונו אפוטרפוסים של הכסף הזה (זה סכום מכובד אך לא עצום) הורי יודעים שאחי ככול הנראה לא ישתכר בעצמו לעולם (אחר עשרות ניסיונות לסדר לו עבודה) ולכן הם שומרים לו את הכסף לדברים חיוניים ולא נותנים לו לטוס עם כל הכסף לחו"ל ודברים דומים שהוא היה רוצה לעשות. זו עוד סיבה למריבות איתו (למעשה תמיד יש סיבה עם הכסף או בלעדיו) אחי רוצה לקבל את כל הכסף ומבטיח להורי שלא יהיו לו מהם דרישות יותר והוא יעזוב את הביית. הורי יודעים מניסיון שהכסף יגמר תוך כמה חודשים (כך קרה עם החסכונות שהם חסכו לו שהיה ילד) והוא יחזור הביתה ואז לא יהיה להם מאיפה לשלם לו את ההוצאות שלו. (הורי אנשים שעובדים קשה ומשתכרים בכבוד אך לא מעבר לכך) ומאז שהוא החליט לדרוש את הכסף הוא לא מפסיק לריב עם הורי על הנושא והמצב רק מחמיר. אני חושבת יום ולילה על פיתרון לבעיה. חיפשתי במאגר סאלד פיטרונות דיור ותעסוקה לפגועי נפש ואני מנסה ליצור איתם קשר, אני מכווה למצא פיתרון כלשהו לפני שיהיה מאוחר מידי. אם יש לך טיפים על מסגרות כאלה אשמח לשמוע. תודה אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינני מאמינה במשטרה
    אלמונית
    01/02/2009

לגב' הדס גולדבלט. אינני מאמינה בראשויות. זה לא חוסר אמון סוביקטיבי שלי. אני כותבת בעילום שם בכוונה. הוגשה כלפי תלונה על אלימות . (שאני הרמתי יד כלפי חברה, והיא רצתה להתנקם בי). נאלצתי "להיפרד" מ10 אלף דולר על הגנה משפטית, עוד לפני שהיה בכלל משפט.(ולא היה משפט בסוף). מאד קל לגשת למשטרה ולהגיש תלונה על אלימות . עכשיו, אני בתהליך של הגשת תביעה לפיצויים בגלל הסבל שעברתי, (מגישת התלונה כלפי, נשברה, ואמרה שרצתה להתנקם בי). הסבל היה נורא... שבועות של זמונים לחקירות ובתי משפט. המערכת איננה מגינה על מי שמאשימים אותו. מעבר לעובדה שהמערכת רוצה להגן כמובן על אלה באמת חוטפים אלימות, יש להיות זהירים ולא להאשים לפני משפט. את יודעת מדוע היא רצתה להתנקם? כי נישאתי לחבר שלה לשעבר. והמשטרה לא האמינה לי. בשבילי - המשטרה בעצם הייתה האלימה בסיפור. היא השאירה אותי עם פגיעה לכל החיים. מזל שהצלחתי להוכיח (חד משמעית. לא מספק) את חפותי. בשעה שהסתובבה חופשי וחייכה, אני בכיתי, והייתי במשמורת בית. מה את אומרת על זה? יוצא דופן?תשאלי כמה זה קורה לגברים. אני הייום, מוכנה לעזור לכל גבר, לייעץ, להפנות להגנה משפטית נאותה, - כל גבר, שמכחיש את אלימותו, עד יוכח אחרת.

לקביעת תור
    סגירה
    אינני מאמינה במשטרה

הוספת תגובה

• חזקת החפות

ד''ר גיא אנוש
    02/02/2009

לאלמונית שלום,
    הסיפור שלך באמת נוגע ללב, ומוכיח את העקרון הישן כי מגיעה לכל אדם חזקת החפות - הזכאות להחשב חף מפשע עד שהוכחה אשמתו.
    מצד שני - מוטלת על המשטרה החובה להגן עלהאזרחים, מה שיוצר מצב קשה בו צריך לפעמים להכריע לפני היות המשפט האם האדם אשם או לא.
    בדרך כלל במקרה שלגברים מכים, כאשר גבר מואשם באלימות, המשטרה יכולה להוציא צו הרחקה ואין בכך חיוב למעצר בית כפי שאת מתארת. איני יודע מה היה במקרה שלך בדיוק, אך כדי להכריח אותך לשבת בביתך, צריכות להיות הוכחות משכנעות למדי. אם הן היו מפוברקות - אז זה איום ונורא - אך בכל הקשר חיובי יתכן שרמאים ינצלו את המערכת לרעה.

בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה בהמשך

כל טוב
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלת אלימות לפני הילדים
    יואש ברנר
    24/01/2009

תוספת קטנה לשאלתי:באופן כללי יש הרבה אהבה בבית גם בין ההורים וגם לילדים . המריבה שהמשיכה לאלימות קלה הייתה יוצאת דופן. ילדנו הם בני 11,5,3

הוספת תגובה

• תשובה ליואש

ד''ר הדס גולדבלט
    24/01/2009

יואש,
    אלימות היא אלימות. קלה כחמורה. ההשלכות הפסיכולוגיות של אלימות"קלה" עלולות להיות קשות ומפחידות לילדים, גם כאשר אתם, ההורים, מעריכים אותה כ"קלה". אולם מה שעולה מן הסיפור שלך הוא, שכנראה, אינכם מתמודדים ביעילות עם עימותים ביניכם כבני זוג. וזה העיקר, שעליו חשוב שתקבלו ייעוץ. פנו בהקדם לייעוץ זוגי בתחנה לטיפול משפחתי באזור מגוריכם או פנו לייעוץ פרטי - לפי אפשרויותיכם הכלכליות.
    חשוב שאתם לוקחים אחריות על מה שקרה ורגישים לאפשרות שהילדים הושפעו, כמו-גם מבינים שיש לאלימות פוטנציאל מזיק לכל בני המשפחה, גם מי ש"רק" צופים במתרחש (הילדים) ולא מעורבים בה ישירות. המשיכו בקו של לקיחת האחריות ופנו לייעוץ מקצועי!
    כל טוב,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות לפני הילדים
    יואש ברנר
    24/01/2009

אני ואישתי חיים עם הרבה ויכוחים ומריבות תיש גם הרבה אהבה סליחה ומחילה . אבל עדיין ישנם מריבות חלקם לפני הידים ריבנו האחרון התלווה באלימות פיזית גם מצד אישתי וגם מיצדי בנוכחות הילדים דאגנו גם להשלים בנוכחות הילדים ולבקש סליחה אחד מהשני בנוכחותם גם דאגנו לדבר עם הילדים ולהסביר שזה לא טוב לריב ואמא ואבא לפעמים רבים . שניניו מרגישים רגשי אשם נוראים על נוכחותם של שלושת ילדנו בריב. איך עוד אפשר לטפל בטראומה(אם יש) של הילד או זה מספיק להתפייס ולהסביר וכמובן לא לחזור על הטעות לא בפניהם ולא לבד.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות לפני הילדים

הוספת תגובה

• ליואש

ד''ר הדס גולדבלט
    24/01/2009

ראה תשובתי לשאלתך השניה.
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות
    ורד
    22/01/2009

איני יודעת במה להתחיל.....נשואה 20 שנה בתחילת הדרך הייתה אלימות מצד הבעל שכמו כולם תמיד בקש סליחה ומחילה ותמיד דאג להתפייסות. היום הגעתי למצב נפשי שאין ביכולתי עוד לסבול את כל ההשפלות שמחריפות לרמה נמוכה שהוא גורר אותי וכמובן לאלימות קשה שעוד דקה מגיעה לסוף...היום הילדים גדולים ובימים האחרונים המריבות החריפו וגוררות את פחד הילדים לפרידה לבלבול לשמירה עליי שהוא לא יפגע בי קשות. כולנו מבולבלים. היום אני רוצה לעשות לזה סוף אך איני יודעת במה להתחיל ואיכן להתחיל למי לפנות קודם והאם לפחד מהאיומים שאם אני יתלונן יקרה לי משהוא רע? או שבכל מקרה יקרה לי משהוא רע? אני פוחדת פחד גדול מהנורא מכל!! - האם זה הזמן לעזוב? לאן? זה הורג אותי שהילד אומר"אמא אני ישמור עלייך"

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר הדס גולדבלט
    23/01/2009

ורד,
    עושה רושם שאת מצויה במצוקה רגשית קשה ובסכנה פיסית ממשית. גם ילדיך מושפעים לרעה מן החשיפה לאלימות מצד אביהם כלפיך, ובאמת אין סיבה שהם יקחו תפקידי הגנה עליך מפני אביהם. זה לא תפקידם במשפחה!

פני מיידית למרכז לטיפול באלימות שבאזור מגוריך. ברשות המקומית ובמחלקה לשירותים חברתיים יוכלו להפנות אותך. יש גם מספר טלפון של "קו חם" לנשים נפגעות אלימות. תוכלי למצוא אותו בכל עיתון יומי במדור שמפרט קוי חירום שונים.
    כמובן, ישנה האפשרות להתלונן במשטרה וכן לעזוב את הבית למקלט לנשים נפגעות אלימות, אך רצוי שתתיעצי לפני כן עם איש מקצוע, כפי שהמלצתי בראשית תשובתי.

ויפה שעה אחת קודם!!!

כל טוב,
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להאמין בצדק?

ורד
    24/01/2009

מיכיון שאנו משפחה מאד מוכרת וידועה ...בכל השנים אני משדרת ורוד ומחביאה את כל הסימנים והפחדים, היום כאשר אני אוזרת אומץ להרים את השפורפרת הוא מיד מזכיר כמה הוא חזק וכל חבריו שוטרים ואנשים ידועים. שאיש לא יאמין לי אלא רק לו. הפחד הזה שווה לפחד כל מה שאני עוברת. אני לא יודעת האם אנשי החוק יעזרו לי או יחריפו את מצבי. נשמע כמו סרט אבל.....אני לא מצליחה לרכז את המחשבות. היום הוא אמר שהוא מוכן לזרוק אותי לרחוב בתנאי שאני ייחתום שאני מוותרת על כל הרכוש וכמובן על ילדיי. האם זה פתרון? האם אני צריכה לפחד מחברינו השוטרים? - שיש סיכוי שלא יאמינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד

ד''ר הדס גולדבלט
    24/01/2009

ורד,
    אני חוזרת על עצתי מתשובתי הראשונה: פני מייד לעזרה מקצועית! שם יעזרו לך "לעשות סדר" בחששותיך ולבחון מה הדרך הנבונה והנכונה עבורך לפעול. בעלך מנסה להפחיד אותך. פחד משתק ומונע מאנשים לפעול. זה טרור ממש. לכן, פנייה לעזרה מקצועית תסייע לך לחשוב באופן הנכון עבורך, ולהחליט כיצד לפעול.
    בהצלחה
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות נופשית
    marina
    19/01/2009

הייייי. אני נמצאת במערכת זוגית כ6שנים, למעסה זה פרק ב'[גרושה+2].לאחרונה היבנתי שזוגיות שלי מבוססת על משחקי שליטה.לא מדובר בסקס,אלא בצורך מצד בן זוגי לצעור מתח ,כעס ,פגיעות .יש לו צורך לעסות מעסים שפוגעים בי מאוד נופשי.בדרך כלל אחרי ,אנחנו מדברים,הוא משתף פועלה,מסכים איתי לגבי התנהגתו הפוגעת.אני מפתחת תיקווה שממחר הכל יהיה אחרת...אך עד היום זה לא קרע. צריך להוסיף שבין לבין ,הוא רומנטי,מתחשב,אוהב.... אני שוקלת לעזוב,אבל פוחד מבדידוד,מצב כלכלי ועדיין אוהבת את החלק הטוב שלו.דיברתי עם בן זוגי,היסברתי לו שאני לא יכולה להמשיך בצורה כזאו,ואם הוא רוצה לשמור על זוגיות שלנו אלו לפנות לטיפול פסיכולוגי . הוא הסכים, אבל מושך זמן ובנתיים "מוצא לי עצבים" בכל מיני צורות. האם אדם כזה יכול להישתנות?הוא לא ילד,בן 50.איך אפשרי לעביר לו מסר ברור שאין דרך אחרת חוץ מלבנות מערכת יחסים מחודשת ללא "סדו-מזו מורלי"? תודה מראש על עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות נופשית

הוספת תגובה

• למרינה

ד''ר הדס גולדבלט
    19/01/2009

מרינה,
    ההחלטה בידיך: האם את מעדיפה חיים זוגיים כקרבן לאלימות והשפלה או חיים לבד בכבוד? אני מבינה שקשה לך להחליט לעזוב את בן זוגך. את כותבת שיש גם צדדים טובים בזוגיות שלך, ובעיקר תקופות של "ירח דבש" לאחר שהוא תוקף אותך ומנסה להתפייס. אך כל עוד הוא רואה, שאינך נוקטת בשום צעד שמראה שאינך מוכנה לסבול עוד את המצב - אין לו שום סיבה לשנות את התנהגותו.
    אדגיש, שאין בכוונתי לומר שאת אשמה באלימות. את אינך אשמה!!! הוא אחראי להתנהגותו האלימה. אולם את אחראית להחלטה, כיצד את רוצה לחיות.
    גם בגיל 50 ניתן לשנות התנהגות ודפוסי חשיבה, ולכן באמת מומלץ שבן זוגך יפנה לטיפול, ולפי המלצת המטפל - ייתכן שאת תצטרפי אליו לטיפול זוגי, על מנת שתלמדו כיצד לנהל את חייכם הזוגיים טוב יותר.
    בהצלחה!
    הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח תוקף
    יניב
    18/01/2009

שלום. מזה זמן בן-דודי בן ה-16 נוקט בתקיפה חד צדדית כלפי אחיותיו הקטנות, אחת בת 13 ואחת בת 6. התקיפות נגרמות בלי סיבה מבוססת אפילו, סתם כי הן עוברות לידו או סתם כי הן שרות או משחקות באופן שלא מוצא חן בעיניו. את האחות בת ה-13 היה תקופה ארוכה תוקף לעיתים קרובות, ופעמים רבות סתם כך - אפילו כשסתם הייתה עוברת ליד חדרו בדרכה מחדרה למטבח או כדומה, במקרים כאלה באמצעות מכה על ראשה. בשאר המקרים היה יוצר ריב עם האחות, ריב אשר היה מביא במהרה לתקיפתו אותה באמצעות בעיטות ומכות שהיו גורמות לה לכאב ולבכי עד שהוריהם היו מפרידים ביניהם. המקרה החמור ביותר עם אחות זו אירע לפני מספר שנים, כשתקף אותה בראשה וירד לה דם ואימם מיהרה איתה למוקד הרפואי הקרוב לביתם. את האחות הקטנה בת ה-6 גם החל לתקוף לאחרונה, וזה הגיע לשיאו כאשר בשבוע שעבר זו הקטנה שרה ושיחקה עם בובות והוא אכל צהרים במטבח הנמצא במרחק של כ-7 מטרים, ולאחר ששירתה לא נעמה לו הוא קם ותקף אותה באפה והיא מיד החלה לצרוח בבכי היסטרי ובמהרה כל היד שלה התמלאה דם (תיאור מדוייק ששמעתי מפי אימם). וגם במקרה זה מיהרה אימם איתה למוקד הרפואי הקרוב. ועדיין יש לילדה סימן של התקיפה בפנים ועדיין כואב לה במקום התקיפה. אציין שהנער הוא פשוט קר רגש ולאחר שהאחות הקטנה החלה לדמם עדיין נותר הנער רגוע ושליו ואף חייך בעוד אימם כועסת עליו ומבררת טלפונית איזה מוקד רפואי קרוב פתוח באותן שעות. האב לא היה בבית ואם היה בבית יתכן שהיה בתגובה תוקף את בנו על מנת לחנכו (לפי האם). יש לציין שלאחיות אין כמעט קשר איתו אולם הוא "מחפש" אותן על כל דבר קטן שלא נראה לו. בנוסף יש לציין כי הוא מתנהג אליהן בחוסר כבוד דרך קבע. עצוב לי מאוד לדעת על מקרה כזה במשפחתי ואיני שלם עם עצמי כשאני קם בבוקר ויודע על כך. אציין שהנער חי חיים בתנאים מעולים, גר בחדר משלו עם מחשב, אינטרנט וטלויזיה ויש לו כל הדרוש לנער בן גילו ואף יותר. אציין שהמקסימום שההורים עושים ככל הידוע לי בטיפול במעשיו, זה הבעת כעס מיידית ומתן עונשים כגון לבטל או לדחות את קניית חלק מהמותרות שמבקש (למשל מכונת גילוח חשמלית). השאלה העיקרית שלי היא, האם המוקדים הרפואיים לא מחוייבים, כמו בית חולים, לדווח למשטרה על כל מקרה שבו הם חושדים שנגרם מאלימות? וכיצד המורות בבית הספר שרואות את התקיפה בפני הילדה וקרוב לוודאי שומעות ממנה שזה נגרם מתקיפת אחיה לא מדווחות על כך? השאלה השניה היא כיצד מוטב לנהוג במקרה כזה? אין לי לחלוטין בשום פנים אומץ לגשת בעצמי להתלונן על התקיפה במשטרה כי זה יפגע בקשר שלי עם כל משפחתי, כולל אימי וסבי וסבתי וכולם, הקשר פשוט יתנתק ואני ינודה מהמשפחה ומביתי. תודה שקראתם את ההודעה במלואה. אני מודה למנהלי הפורום ולכל אדם שיוכל לשפוך אור על טיפול במקרה שכזה באופן הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה
    אח תוקף

הוספת תגובה

• ליניב

ד''ר הדס גולדבלט
    19/01/2009

לשאלתך הראשונה: אכן, כל איש מקצוע וגם כל אדם פרטי אמורים לדווח על חשד לתקיפה של קטינים בתוך המשפחה. השאלה, אם הבחינו בתקיפה, או האמינו לסיפור שהאם אולי סיפרה.
    מה הוריהם של ילדים אלו חושבים לעשות? כדאי להמליץ להם לפנות לייעוץ משפחתי בהקדם האפשרי!הבן הבכור מתנהג באלימות ומסכן את אחיותיו. ייתכן שהדבר נעשה על רקע מצוקה נפשית כלשהי שהוא חווה, גם אם הוא חי חיי מותרות חומריים... כדאי שמישהו מבני המשפחה, שמצוי בקשר טוב עם ההורים ודעתו עשויה להתקבל על דעתם - ימליץ להם לפנות לייעוץ. אם ההורים יפנו לייעוץ - זה הדבר הטוב ביותר במקרה זה.

אין צורך לפנות למשטרה מייד - אולם כדאי לדווח לפקידת סעד לחוק נוער, שהיא עובדת סוציאלית שהוסמכה להתערב לטובת קטינים במצוקה במשפחה. ברר מהי המחלקה לשירותים חברתיים במקום מגורי המשפחה. אתה יכול לדווח גם בעילום שם וכך למנוע קרע ממשפחתך.
    בהצלחה,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יניב
    20/01/2009

1. אין לי אפשרות גם לדווח בעילום שם כי רק אני שמעתי את פרטי המקרה, ובכלל רק אני יודע על העניין, ולכן ידעו מיד שזה אני ובפירוש ינדו אותי מהמשפחה ויסלקו אותי מביתי. 2. לצערי ההורים חד-משמעית מסרבים לקבל או לפנות לכל יעוץ או עזרה בעניין, ולא משנה מי יציע להם לפנות לעזרה, הם לגמרי יסרבו ולא יסכימו. האם זה נכון שלאור 2 נתונים אלו אין בעצם מה לעשות בנידון? תודה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליניב

ד''ר הדס גולדבלט
    23/01/2009

יניב,
    אינני בטוחה שאת היחיד שיודע על האלימות במשפחה הזאת. איך קרה שרק אתה שמעת על כך? ייתכן שאנשים נוספים שמעו? האם שיתפו אותך ודרשו שלא תספר? האם התחייבת לא לספר?
    כתבתי בהודעתי הקודמת, שלמעשה - אתה מחויב לדווח על ילדים בסיכון, ובנות הדוד חשופות לאלימות, לפי דבריך!

אינני יודעת מה גילך. אולי יש באפרותך לשתף את הוריך או מישהו אחר במשפחה? להתיעץ עם אדם נוסף שניתן לסמוך עליו ומכיר את אותה משפחה לגבי אופן הפעולה?

יש מה לעשות, וחשוב לעשות.

הדס גולדבלט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה