מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחלי14/01/2009
שלום רב, האם כל מגע פיזי נחשב אלימות? האם אסור לאדם להרים ידיים, מכל סיבה כלשהי? אפשר לקבל דוגמה למקרים בהם מותר להרים ידיים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
ד''ר הדס גולדבלט14/01/2009חלי,
המקרה היחיד שאני מכירה, שמותר להרים ידיים הוא כאשר רוצים להציל מישהו מתאונה - ואז מושכים אותו בכוח אם הוא מועד אל הכביש או מחליק על משטח רטוב.
לא כל מגע פיזי נחשב אלימות - גם נשיקה, ליטוף וחיבוק הם מגע פיזי - ולפיכך - את שואלת על מושג כללי מדי.
אולם פעולה שאדם עושה ומכוונת לגרום כאב, הפחדה, או נזק לאדם אחר - נחשבת פעולה אלימה. מאחר שלא פירטת מקרה ספציפי, קשה לי לענות מעבר לכך.
כל טוב ובשלום!
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהאני11/01/2009
שלום , אני בת 35 ויש לי 3 ילדים. אני נשואה 13 שנה כמעט. בשנים האחרונות אנחנו רבים בלי סוף, אני מרגישה שזה משפיע על הילדים. לפני חצי שנה החלטנו להתגרש הלכנו לפתוח יחד תיק ברבנות והמשפחה עצרה אותנו. ישבתי עם כל המשפחה וספרתי את כל מה ששמרתי בבטן, כולם היו בהלם. שתקתי מספיק שנים ועכשיו הכל התפוצץ ויצא החוצה. בעלי מטריד אותי מינית מציק לי בלילות ובזמן שאני ישנה הוא היה דוחף לי אצבעות למטה, הייתי מתעוררת ורבה איתו והוא היה מבקש סליחה. הוא צועק ומקלל ואני שתקתי אבל לאחרונה גם אני התחלתי לצעוק ולקלל, אין לי מושג לאן לפנות ומה לעשות. הסברתי לו שנמאס לי מהיחס הזה . ספרתי לפני חצי שנה לחמתי והיא אמרה לי תשובה שנעמדתי במקום, היא אמרה לי " את אישתו, תשתקי ותפתחי את הרגליים, ככה זה כל הגברים". זאת תשובה לדעתך? יש עוד דבר שלא כתבתי, בעלי קנאי בצורה מחרידה, ישבתי 10 שנים בגללו בבית בגלל שהוא היה מקנא שהייתי יוצאת מהבית. אבל לפני חודשיים יצאתי לעבוד והוא משתגע מזה. התחלתי להשתנות לאחרונה. כי תמיד הייתי בבית עם הילדים ותמיד היינו מבלים ביחד. אף פעם הוא לא נתן לי להיות לבד עם חברות, לשבת לקפה או לצאת לקניון. תמיד זה איתו ביחד. כל פעם שאני יוצאת זה מיליון טלפונים איפה את, מה את עושה וכו'. לאחרונה הוא התחיל לחשוד בי שיש לי מישהו. אין לי מושג מאיפה הוא הביא את זה. אבל אחרי מריבה הוא אומר לי סתם רציתי לעצבן אותך בגלל זה אמרתי ככה. הוא משפיל אותי תמיד ליד הילדים ואומר כמה אני אמא רעה שאני רוצה להיות עם חברות לפעמים. אני רוצה שתעזרו לי , אני לצערי כבר לא אוהבת אותו ונראה לי שמפה מתחילה הבעיה. אני מבקשת ממנו שנתגרש יפה בלי מריבות אבל הוא אומר שהוא אוהב אותי ולא יוותר עליי. אני לא חושבת שהוא אוהב אותי, זה כבר נהפך לאובססיה מבחינתי. ספרתי על קצה המזלג יש לי עוד הרבה דברים לספר. אני רוצה לדעת מההזכויות שלי כאן. ויש לי שאלה שמציקה לי כבר הרבה זמן האם אני חייבת לקיים יחסי מין איתו בזמן שאני לא רוצה? הוא תמיד לוחץ עליי בקטע הזה וזה מציק לי. אני אודה לך אם תעזרו לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות =איך לברוח מזה
מגי11/01/2009אני נשואה לבעלי מגיל 19 .(כבר 11 שנה). מכה ראשונה שקיבלתי ממנו היתה שבוע אחרי חתונה -אז הייתי תמימה לא ידעתי כלום וכמובן האשמתי את עצמי בזה שאני גרמתי לזה .בהמשך המכות הופיעו בתדירות של פעם בחודש,כמו כן זה לא מנע ממנו להרביץ לי בהיותי בהיריון עם ילדה ראשונה.תוך כדי נישואים המשכתי ללמוד וכבר מזה כמספר שנים אני נמצאת בתפקיד מכובד במקום ממשלתי ויש לציין שמשכורת שלי יותר גבוהה משלו(הוא עובד כפועל פשוט).במשך כ5 שנים הייתי חייה עם חמותי .מאז שעברנו לגור לבד האלימות התחילה להופיעה בתדירות יותר גבוהה שלא רק עלימות נפשית (כל מה שקורה זה באשמתי אני הכי רעה וכו,)אלה גם אלימות פיזית(מכות ממש עם אגרופים ורגליים ).יש לציין שכל עבודות בבית הם עליי:גם ילדים ,גם לקיחת לבהס' ולגן,גם חוגים,גם כל הקניות,גם כל התשלומים,גם כל מלאכה בבית הן כביסה ,נקיון בישול של אוכל חם כל היום-ואוי לי אם אין אוכל חם).בקיצור אפשר להגיד שהתעלמתי איכשהו מזה ,אבל בערך מאז שבתי הבכורה בת 5 הוא אתחיל להרביץ גם לה,אבל ממש מכות,לקרוא בשמות גנאי כגון:"את טיפשה, את שמנה וכו",יש לציין שהיחס כלפי בתי הקטנה הוא אחר לגמרי -אפשר לומר "יחס טוב".סהכ' בעלי לא מדגיש לילדי אפילו דקה אחד ביממה מזמנו,הוא אף פעם לא יצא איתן לטייל ולגן שעשועים אני חושבת מזמן על הגירושים .אבל באחד הימים כשיזמתי שיחה עם הגדולה היא התחילה לבכות ואמרה שאני לא יעז להיתגרש למרות שכל הזמן היא אומרת שהיא שונאת אותו, ולמה אתחתנת עם אבא שכזה?למה לא בחרת מישהו נורמלי? וכדומה... אני בשנים האחרונות מאוד עצבנית, צועקת גם על הילדים ואפילו מספר פעמים נתתי להם מכות בתוסיק- ואחרכך האשמתי את עצמי כל היום בזמן האחרון הופיעו בנוסף גם איומים שהוא ארצח אותי או יעוות את פניי אני לא יודעת מה לעשות ,לברוח-לאן?להוריי אין מקום כי הבית קטן מאוד ,בחוץ הוא נראה בחור אינטליגנטי, שקט מאוד שלא יכול להזיק לאף אחד,ולא יאמינו לדברי .דיברתי מספר פעמים עם אימו,היא אמרה שתדבר איתו אבל זה עזר רק ליממה אחד בלבד נמעס לי מה לעשות,והאמת אני מתחילה כבר לפחד ממש לא רק אל עצמי כמו שעל ילדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמגי
ד''ר הדס גולדבלט14/01/2009חשוב שתפני בהקדם לייעוץ ביחידה לטיפול באלימות באזור מגוריך. את מציגה תמונה מורכבת של אלימות כלפיך. את בסכנה - בעלך מאיים עליך ישירות. את זקוקה לייעוץ מקצועי!!!
פני לייעוץ - יפה שעה אחת קודם.
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
ד''ר הדס גולדבלט14/01/2009חשוב שתפני לייעוץ ביחידה לטיפול באלימות באזור מגוריך. את מציגה תמונה מורכבת של אלימות כלפיך במספר מישורים ואת זקוקה לייעוץ מקצועי.
ו- לא! אין שום חובה שאשה תיענה לדרישותיו המיניות של בעלה - אלא רק אם היא מעוניינת.
פני לייעוץ - יפה שעה אחת קודם.
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהזיוה07/01/2009
בתור אמא לעתיד אחד הדברים המדאיגים אותי במיוחד הוא שבמשפחתי לעתיד לא תהיה כל נגע של אלימות. אני שוקלת האם ללכת עם בעלי לסדנאות ההורות של מכון אדלר ובצורה זו ללמוד על תפקידי העתידי ובכך לדעת לחנך את ילדיי בצורה טובה יותר... האם מישהו התנסת בסדנאות שכאלו? מה דעתכם עליהן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזיוה
ד''ר הדס גולדבלט14/01/2009סדנאות במכון אדלר בהחלט יכולות להועיל לך במענה על התלבטויותיך.
בברכה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת04/01/2009
שלום רב, שמעתי כי אלימות במשפחה היא הגורם העיקרי לתמותה ולנכות בקרב נשים - יותר מאשר מחלת הסרטן או תאונות דרכים. זה נשמע לי ממש מופרך. האם זה נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
ד''ר הדס גולדבלט04/01/2009אינני יודעת היכן שמעת מידע זה. אני לא שמעתי על סטטיסטיקות מעין אלו ולכן לא יכולה לחוות דעתי. נראה גם לי לא מבוסס, אולם אין בכך כדי להפחית בחומרת העובדה, שנשים נרצחות והופכות נכות בגלל אלימות כלפיהן - עבור נשים מסוימות, דווקא המקום האמור להיות הבטוח ביותר = הבית, הוא המקום המסוכן ביותר...
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורי31/12/2008
שלום רב, האם מריבות בין אחים הכוללות מכות בתדירות של כל שבוע שבועיים זה נחשב לבעיה קשה? האם יש לפנות למומחה או לא לעשות כלום? אבא מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד''ר הדס גולדבלט04/01/2009שלום אורי,
מריבות בין אחים הן תופעה ידועה ושכיחה בין אחרים. יש לגנות אלימות בין אחים בכל מקרה. לשאלתך: כאמור, מכות אינן רצויות. משאלתך לא ברור מה גילם של הילדים, מה חומרת המכות ועל איזה רקע מתרחשות המריבות. העובדה שאתה, כאבא, מודאג - מצדיקה בהחלט פנייה לייעוץ משפחתי, ואפילו רק לפגישה או שתיים. אתה יכול לפנות תחילה עם אמם של הילדים ואם לפי עצת היועץ/ת - תחליטו אם להביא למפגשים גם את הילדים.
כל טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל אליםמישהי28/12/2008
הנני נשואה מזה כתשעה חודשים. הקשר היה מהתחלה קשה ורצוף מאבקים. בעלי לא עובד, ונמצא רוב שעות היום בבית. הוא רוצה שגם אני אשר איתו, לא אצא לעבודה, חברות וכו'. במקביל הוא גם דורש ממני מגע וקיום יחסי מין אף בניגוד לרצוני ומשיג את שלו ע"י הצקות, מניפולציות, בכיות, צעקות, הטרדות טלפוניות לעבודה, מניעת שינה ממני, או איומים אחרים. יש לציין שכל דבר שאני רוצה ממנו לרבות טיפול זוגי נתקל בסירוב. לאחרונה קרתה ביננו מריבה שהובילה להתפרצות אלימה, בעלי ניסה להרביץ לי, לקח ממני את הפלפון בכו, ואף נעל עלי את הדלת. לבסוף הצלחתי לברוח מהבית, וכעת אנחנו גרים בנפרד כחודש. בעלי רוצה לחזור אך אני מתלבטת. מה עושים? כעת הוא מסכים שנלך לטיפול זוגי, אך אני כבר תוהה האם זה יעזור למשהו כלכך שורשי. יש לציין שלמרות הכל אני אוהבת אותו. אשמח לעיצה מכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
ד''ר הדס גולדבלט29/12/2008שלום לך,
צר לי לקרוא שזה המצב אחרי תקופת נישואים כל כך קצרה... אך טוב עשית שהחלטת לעזוב את הבית. עוד לפני שבעלך ניסה להרביץ לך ולקחת ממך את הפלפון בכוח, כבר היתה אלימות קשה - מילולית, מינית, וחמור לא פחות - אולי אף יותר - סימנים של קנאה חריפה לך באמצעות הטרדות טלפוניות לעבודה. נראה, שבעלך לא יכול לשאת את העובדה, שיש לך רצון משלך, צרכים משלך, וזכות למרחב פרטי בחיים - כמו מקום העבודה ושעות שינה. כאשר בן הזוג אינו יכול לשאת זאת, אלו סימני אזהרה חמורים לאלימות ויחסים זוגיים קשים שעלולים להתפתח. לכן טוב עשית שהצלת את נפשך ועזבת לפני חודש!
השאלה כעת, מה הלאה? הייתי ממליצה לך להתחיל בטיפול פרטני עבורך: חשוב שתבררי לעצמך מה רגשותיך כלפי בן זוגך (אני מודעת לכך שכתבת שאת אוהבת אותו. זה לגיטימי - אך חיים משותפים בכל תנאי אינם רצויים). חשוב שתתחזקי, תביני מה עבר עליך עד כה ומה את רוצה בהמשך עבור עצמך. לאחר מכן, תוכלי לשקול הליכה לייעוץ זוגי - אם בכלל. יש מצבים שאינם מומלצים לטיפול זוגי במקרים של אלימות בין בני זוג. את ההערכה המקצועית המדויקת תוכלי לקבל מאיש המקצוע עמו תתיעצי.
אני ממליצה לך לפנות למרכז לטיפול באלימות באזור מגוריך, ויפה שעה אחת קודם!
שמרי על עצמך ושמרי נפשך,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל צועקאתי17/12/2008
שלום רב, בעלי ואני נשואים כמה שנים טובות, 4 ילדים. המחלוקות עולות בקשר לחינוך הילדים. בעלי כל הזמן כועס עליהם, צועק עליהם ומעניש אותם(לדעתי הרבה פעמים זו ממש השפלה מה שהוא אומר). כשהוא כועס עליהם יש לו "אש" בעיניים (נורא מפחיד), אני כבר מחוסנת ממנו, אבל הילדים רכים ועדינים, מה גם שמאוד עצוב לי שאין לו קשר טוב איתם כי לי ולאבי יש קשר נפשי מעולה. כשאני מעלה את הנושא, הוא אומר שזה בשליטה וכך הוא מחנך. כשאני מעירה לו מידי פעם (ב-4 עיניים) הוא לא מגיב. הוא בקושי מראה סימני חיבה (חוץ מלקטן), ולא כ"כ שותף לחיים שלהם.הוא נעדר רוב שעות היממה, ובקושי רואה אותם. כשאני מדברת איתו על זה הוא אומר לי לא לדאוג לקשר שלו עם הילדים, כי הקשר מעולה. מיותר לציין שהילדים מאוד קשורים אלי (למרות שגם אני לא מושלמת... עובדת על זה!). הבן שלי ביסודי אמר ליועצת (ששאלה אותו "את מי אתה יותר אוהב מההורים?" שהוא אוהב את אמא ואת אבא לא כ"כ) 2 הגדולים מאוד עצבניים!!!!!!!!!!!! הוא לא מוכן ללכת לייעוץ, פעם הלכתי לבד ואמרתי לו מה המטפלת אמרה והוא אמר לי שהוא לא מחזיק מהשטוויות האלה. סה"כ הוא אדם טוב, החברים מאוד אוהבים אותו. חוץ מהתקפות התנשאות וזלזול, אין לו קטעים מאוד עצבניים כלפי מבוגרים. שאלתי- מה אני יכולה לעשות/לומר כדי לשפר את המצב? תודה, אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
ד''ר הדס גולדבלט20/12/2008שלום אתי,
את צודקת במחשבתך שחשוב היה שתלכו ליעוץ זוגי או משפחתי בעניין יחסו של בעלך לילדים. חבל שהוא סבור שמדובר בשטויות ומכחיש שיש בעיות. איזו דמות מקצועית או בן משפחה יכולים להשפיע עליו, מתוך היכרותך רבת השנים עמו? למשל, יועצת בית הספר יכולה להזמין אתכם לשיחה ולהדגיש שנוכחותו חשובה, ולנסות להסביר לו שהיא רואה קשר בין מצבם הרגשי של הילידם הגדולים או של הבן שבבית הספר היסודי - למצב השורר בבית. היא יכולה לומר שהיא מבקשת את עזרת בעלך בהתגייסות לשיפור המצב - כי היא מאמינה שיוכל לסייע בכך. כלומר, אין מקום להאשים אותו בכך שהילדים עצבנים, אלא לבקש את עזרתו ו"לגייס" אותו למשימה בגלל שהוא סבור שהקשר שלו עם הילדים מעולה. את תתאמי עם היועצת מראש את האסטרטגיה הזאת.
גם את יכולה לפנות לבעלך ברוח אותם דברים - לא להאשים אלא לבקש את עזרתו - ולומר שאת מבקשת שיתן סיכוי לייעוץ, ולו פעם אחת. דעתו חשובה ולכן את רוצה שתלכו ביחד...
או - כאמור - אם יש אח או בן משפחה אחר שיכול לדבר עם בעלך ברוח דברים דומה, אולי תצליחו?
בהצלחה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מגבריםב16/12/2008
שלום. אני גדלתי בבית שהיתה אלימות נפשית מצד אבי. אבי נפטר לפני מספר שנים. הבעיה היא שיש לי פחד נוראי מגברים אחרי שראיתי למה הם מסוגלים (התנהגותו של אבי). אני מאוד רוצה מערכת יחסים עם בן זוג אך לא מסוגלת נפשית מהטראומה שעברתי בבית. האם זה נורמלי שאני מרגישה כך? האם עדיף לי להשאר ללא בן זוג כדי לא לסבול שוב. כשאני נמצאת בחברת גבר אני נורא חסרת בטחון וכנועה לרצונות שלהם. מרוב פחד מהם. טיפולים פסיכולוגים לא עוזרים לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תושבה ל-ב
ד''ר הדס גולדבלט17/12/2008שלוםלך,
עצוב לקרוא את סיפור חייך. את מספרת שאינך מפיקה תועלת מטיפולים פסיכולוגיים, שאכן הם המענה הנכון לנשים במצבך. לא פירטת אילו טיפולים עברת. יש סגנונות טיפול שונים מבחינת הגישות בהן נוקטים הפסיכולוגים או היועצים אחרים וכן יש מסגרות שונות - פרטניות וקבוצתיות. יש גם טיפולים המשלבים טיפול תרופתי להקלת החרדה או הדיכאון. מאחר ואינני מכירה אותך, אינני עורכת כאן אבחנה לגביך אישית, אלא מספקת מידע לגבי אפשרויות קבלת העזרה.
הייתי מציעה לך לפנות שוב לייעוץ, ולברר על אודות מסגרות לטיפול קבוצתי (או סדנאות ליחסים בין-אישיים) באזור מגוריך, וכן לבחון אם יש צורך גם בתמיכה תרופתית לזמן מה.
חבל שתבלי את חייך בתחושה, שאין שום דרך עבורך לבנות מערכת יחסים זוגית. נורמלי לחוש כך, לאור מה שאת מספרת על יחסיך עם אביך בעבר, אך אין מדובר בגורל חד משמעי. אנשים רבים במצבך למדו לבנות את חייהם בדרך שונה ומספקת ממה שחוו בילדותם.
בהצלחה ובבריאות
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתל15/12/2008
שלום, אני נשואה שנתיים, עם תינוקת, ולבעלי יש לעיתים קרובות, התפרצויות זעם, זה מתבטא בצעקות מאד חזקות (גם ליד הילדה בת השנה), מדבר בחוצפה ומגעיל, קללות (כלפי), אמירות כמו: "תמותי" , ולפעמים גם לזרוק ולשבור חפצים בבית (כמו מאוורר), וכו'... כרגע אנו בנתק, באותו בית, אך לא מדברים. אני די התייאשתי. פשוט אין לי כוח יותר לבכות ולהיפגע!!! השאלה : אם יש סיכוי בכלל שיעוץ יכול להציל את המצב?? :-( תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת בעניין אלימות מילולית
ד''ר הדס גולדבלט17/12/2008שלום לך,
כן, ייעוץ עשוי לסייע לכם לשנות את מערכת היחסים ביניכם. אך יש כאן שתי מטרות:
1. הראשונה - האלימות של בעלך חייבת להיפסק. כן, מדובר באלימות, גם אם אינו מכה אותך ישירות. הוא חייב לפנות לייעוץ בעניין זה!
2. במקביל או בהמשך - ייעוץ זוגי לשניכם, כיצד לבסס מערכת יחסים שונה, מכבדת, ללא אלימות.
טוב תעשי אם תפני למרכז לטיפול באלימות במשפחה באזור מגוריך ותתייעצי עם איש מקצוע. הוא/היא יוכל/תוכל להמליץ לך כיצד לנהוג: כיצד לשכנע את בעלך לפנות לייעוץ; אם כדאי להתלונן במשטרה; אם ישי מקום לשקול פרידה; אם ומתי ניתן לפנות לייעוץ זוגי...
יש מגוון אפשרויות - ואיש המקצוע ידון אתך במה שמתאים לך ובמה שאת מעוניינת. את תהיי זו שתחליט בסופו של דבר כיצד לנהוג.
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מזדהה איתך
שרון25/12/2008אני מבינה כי גם לי זה קורה אמנם לעיתים רחוקות אבל שזה מגיע אין אלוהים צעקות, התחשבנויות קללות סילוק מהבית וכו לא זריקת דברים. גם אני כבר שבוע לא מדברת עם בעלי וזו הפעם הראשונה שזה קורה והפעם אלך עם זה עד הסוף הוא צריך טיפול ואני מאמינה שכלים לתיעול הכעס למקום טוב יותר יעזור תהי חזקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול זוגי
ל28/12/2008תודה. אשמח לדעת איך הולך לכם הטיפול הזוגי, אם יש תוצאות ואם טיפול זוגי יכול לגרום להפסקת התנהגות זו לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיישנותאלמונית10/12/2008
בני זוג הגרושים כבר כ- 4 שנים כרגע מתנהלים דיונים בבית דין רבני בעניין רכוש בלבד, הוגשה תלונה בגין תקיפה לאחר דיון ובבירור התברר כי במשך כול שנות הנישואים הייתה אלימות פיזית קשה מאוד אולם חלפו יותר מ- 10 שנים מאז התקיפה האחרונה האם ניתן להגיש תלונה ולחקור את הנושא או שקיימת התיישנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיישנות
ד''ר גיא אנוש14/12/2008אני לא בטוח לגבי ההיבט החוקי של התיישנות, אני לא משפטן. שווה לבדוק עם מומחה משפטי - ככל שידוע לי, ניתן לקבל ייעוץ משפטי גם דרך נעמ"ת.
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית10/12/2008
שלום לכם, וכל הכבוד על הפורום הנהדר הזה. שאלתי היא כזו: אבי משתמש באלימות מילולית כנגד אימי כבר כמה שנים. אני בת 20 ולא מסוגלת יותר לשמוע מריבות וקללות. דיברתי איתו מלא פעמים לא עזר. אמא שלי לא עוזבת אותו. מה אפשר לעשות במצב כזה קשה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמית
ד''ר גיא אנוש14/12/2008כרמית שלום,
אם לדבר עם אביך זה לא עוזר, ואני מניח שגם לדבר עם אמך לא עזר, אז אין הרבה שאת יכולה לעשות עבורם. לעומת זאת, יש הרבה שאת יכולה לעשות למען עצמך - למצא לעצמך עבודה ומגורים מחוץ לבית, לבנות קשר שלומד מנסיון ההורים - קשר ללא התעללות מילולית, קשר שמבוסס על כבוד, הערכה, ואהבה (למרבה הצער, ובנגוד למיתוסים המקובלים, אהבה כשלעצמה לא מספיקה בדרך כלל).
שיהיה לך בהצלחה עם חייך את,
כל טוב
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בביתב07/12/2008
שלום. אני כיום בת 39. גרה עדיין בבית הורי. אבי נפטר כשהייתי בת 33. כל החיים היתה אלימות מילולית בבית. עקב כך פחדתי מאבי כל חיי תמיד התרחקתי ממנו ולא דיברתי איתו - מרוב פחד. כיום אני מפחדת מקשר עם גברים. שאלתי היא האם זה היה נורמלי לפחד מאבי? להתרחק ממנו ולא לדבר איתו? אני מאמינה שכן אך אני מרגישה כ"דפוקה" מזה שפחדתי ממנו - הרי זה לא נורמלי לפחד מאבא. וכמו כן אני מרגישה תמיד חסרת בטחון וכנועה בקשר עם גברים. בגלל המצב שהיה בבית. האם זה הגיוני שכך אני מרגישה אני מאמינה שכן אך למרות זאת אני מרגישה שאני "דפוקה" שכך אני מרגישה מרגישה כך. וכל זאת למרות שעברתי טיפולים פסיכולוגיים וטיפול תרופתי. מודה על תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל: ו
ד''ר הדס גולדבלט08/12/2008לא נורמלי לפחד מאב אלים?! גם לא נורמלי שאב אלים כלפי ילדיו!!! ובמצב לא נורמלי מגיבים בדרכים לא צפויות, או צפויות - בהתאם למצב. את מתארת חיים בטרור ובאלימות ולפי דברייך, מצב חיים זה השפיע על חייך עד היום, גם לאחר פטירתו של אביך.
את כותבת שעברת טיפולים פסיכולוגיים וקיבלת טיפול תרופתי. בכך נהגת נכון בהתאם למצבך, ואני ממליצה לך להמשיך בדרך זו, מאחר ואת מתארת שאת חסרת ביטחון ביחס לגברים וחשה קורבן בכלל חייך. יש לך עוד עבודה לעשות... בכל מקרה, את אינך "דפוקה" - כדברייך - בגלל שפחדת מאביך ובגלל המצב בבית. הגבת באופן צפוי למצב לא נורמלי בבית.
ככל שתוכלי ללמוד לראות את עצמך כאשה עצמאית היום, שההוה והעתיד שלך אינם תלויים רק בעברך, כך תחושי יותר חזקה ובעלת ערך. מטרה זו ניתן להשיג באמצעות המשך טיפול.
בהצלחה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ו09/12/2008תודה רב על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בחיי נישואים, אפשר לשקם???לימור06/12/2008
שלום, שמי לימור ואני בת 34 אני נשואה 11 שנה ופרודה כרגע מבעלי חצי שנה. בעלי הוצא מהבית עם צו הגנה ואנו בהליכי גירושין. עברתי עם בעלי המון דברים רעים כגון: בגידות, אלימות פיזית, אלימות מילולית, קנאות חולנית. היום בעלי מאוד מצטער על הכל ומאוד מעוניין ללכת לטיפול, למרות שאין בכוונתי לקבלו בחזרה. לשאלתי, האם ישנו איזשהו טיפול כזה שיכול לעזור לו לצאת מהתנהגות זו??? ישנו איזשהו טיפול שיכול לעזור לו, ולהפוך אותו לאדם שונה ואחר?????? אודה על תשובתכם הכנה והמהירה, תודה לימור!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללימור
ד''ר הדס גולדבלט07/12/2008לימור, את מתארת את בן זוגך לשעבר כאדם שנהג בקינאה ובאלימות כלפייך. אין ביכולתי, עם זאת, להעריך מה מידת המסוכנות שלו כלפיך או כלפי כל בת זוג אחרת אתה ייצור קשר בעתיד. חשוב מאוד שיפנה לטיפול למען עצמו ולמען חייו הזוגיים בעתיד. אם יפנה לטיפול ביחידה המתמחה בטיפול באלימות, יש להניח שכחלק מתהליך קבלתו לטיפול, יעריכו את מצבו, ואת סוג הטיפול ממנו יוכל להפיק תועלת. אם הטיפול יצליח, הוא לא יהפוך לאדם שונה ואחר - אך יהיה לאדם שלוקח אחריות למעשיו, מכבד את זכותה של בת הזוג למרחב חיים משלה תוך כדי מתן אמון בה, ובעיקר - לא ינהג כלפיה באלימות.
למרבה הצער, לא כל הגברים הפונים לייעוץ אכן מצליחים לעבור תהליך מעין זה שתיארתי. תלוי במוטיבציה של הגבר להשתנות ולשנות, ובכוחותיו האישיים לעשות שינוי. כאמור, הדבר ייבדק ביחידה לטיפול באלימות אליה יפנה.
ואם את קיבלת החלטה לא לחזור אליו ולהמשיך במסלול משלך בחייך - המשיכי בכך וחזקי, והעיקר - חיי בשלום.
כל טוב
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש תקווה
שלומי16/12/2008אם תהיה לבעלך הנכונות הכנה ללכת לייעוץ ואף יהיה פתוח להשתנות בוודאי שזה יקרה, עם זאת לבוא ולומר שיהפוך לאדם אחר קשה לומר, אך בוודאי לעבוד ולתקן התפרצויות אלו. תהיי סבלנית, תני עוד צ'אנס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשלומי!!!
לימור16/12/2008תודה על תגובתך, אך יש דברים שניגמרים בחיים. לפעמים עוברים הרבה מאוד סבל ונותנים הרבה צ'אנסים ופיתאום זה פשוט ניגמר. הוא מתחנן לחזור הבית ושאתן לו צ'אנס אחרון אבל אני יודעת ובטוחה שהוא לעולם לא יישתנה. ופשוט ניגמר לי ממנו וגם אם אני מאוד רוצה לקבלו מבפנים אני כבר לא יכולה. פשוט אין דרך חזרה!!! וזה דבר שגברים חייבים לדעת אי אפשר להכות להשפיל לבגוד ולעשות כל העולה לרוחכם ולאחר מכן לנסות לחזור כאילו כלום לא קרה. כזה ניגמר אז זה ניגמר !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה באמת ניגמר?
ורד24/01/2009לימור שלום, אני כותבת וכולי דמעות - זה בדיוק הסיפור שלי, רק שאני לא מוצאת את הכיוון אייך לעשות את המעשה? ממה להתחיל? למי לפנות? נראה שכולם נגדי. הקשר עם משפחתי הקרובה נותק במהלך השנים בגללו...חברים שלי ......נאלצתי לעזוב מקום עבודה של הרבה שנים בגללו....משפחתו הפכה להיות המכוונת שלא באייך לגרום לי לסבול. והפחד...הפחד להתלונן בדיוק כמו הפחד להיות איתו. השפיות שנגמרת לאט...לאט...ולוקחת אותי למטה. אני מאד מקנה בך על האומץ תמשיכי להיות חזקה ואל תתני אפילו לא עוד הזדמנות קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד אם רק תרצי שנדבר???
לימור24/01/2009תראי אני יכולה לכתוב לך כאן המון ולספר לך על כל הסבל שעברתי איתו, ועברתי המון סבל תאמיני לי. עברתי מכות קללות ובגידות שאם אני אתאר לך את הבגידות שלו את תהיי בשוק ובטוח תאמרי אייך נישארתי איתו. אני עברתי דברים שאנשים שנשואים 40 שנה לא עוברים. ותאמיני לי שיש לי ילדה בת 10 שעוברת משבר גירושין ופשוט מחכה את אותה ההתנהגות שלו. ואני מקבלת הדרכה להיתמודד איתה ולא קל. אבל כשזה ניגמר זה ניגמר ולא יעזור אני 8 חודשים מהרגע הראשון שהוציאו אותו עם אזיקים בידיים נשמתי אוויר הכי נקי והרגשתי את החופש. אני עוד יכולה לספר ולדבר איתך אבל זה ימחיש מעט ממה שעברתי. אם תרצי תשאירי מייל ואשאיר לך למייל פלאפון שלי ותוכלי ליצור איתי קשר. אשמח אם תעשי זאת ואם אוכל לעזור אז בכלל אהיה מאושרת!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה... על אלימות צו הרחקה ותלאותא03/12/2008
שמי אני פרודה בהליכים משפטיים. אני נשואה כ-24 שנים, במהלך הנישואים עברתי התעללות נפשית שהחלה בצורה איטית אך שיטתית ותפסה תאוצה ב-4 שנים האחרונות. היום אני בטוחה שעד שהוא לא יראה אותי בקבר הוא לא יניח לי. כתוצאה מהמפורט למעלה, התחילו אצלי סימני דיכאון. לאחרונה, עקב תהליך משפטי בינינו מתוך מטרה לסיים את הקשר חזרו והתעצמו ההתעללויות בי. חזרתי למעגל של חרדות, דיכאון קשהו ייאוש. הפרוד שלי עזב את הבית לפני כשנה וחצי לטובת מגורים עם חברתו. בתקופה שהוא עזב חיי החלו להשתנות ונדמה היה שסוף סוף אני מתחילה לחיות בשקט ואף חזר החשק והטעם לחיים. לאחרונה כדי לזרז את תהליך הפרידה וכדי לגרום לי לוותר הוא התחיל להופיע בבית בכל מיני שעות לא מקובלות ולהציק לי. נאלצתי לעזוב את הבית ואני נעה בין בתים של קרובי משפחה. אני מנסה לקבל צו הרחקה מבית הדין לענייני משפחה ולצערי אני נתקלת בסחבת - למעלה מארבע חודשים שהשופטת לא מכריע. . אני מודעת לכך שכל יום שעובר מצבי רק מתדרדר ואין לי מושג כמה זמן אחזיק מעמד לפני שארים ידיים. פעם אחת בעקבות ההצקות שלו פניתי למשטרה וקיבלתי צו הרחקה ל-5 ימים. בתום החמישה ימים הוא חזר להציק. אשמח לקבל עזרה, עצה, רעיונות. למי לפנות כדי לזרז תהליכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-א'
ד''ר הדס גולדבלט03/12/2008אכן נראה, שאת זקוקה לליווי וייעוץ מקצועיים - ובדחיפות! מצבך מורכב.
חשוב שתפני ליחידה לטיפול באלימות באזור מגוריך. שם יספקו לך תמיכה נפשית ויכוונו אותך לליווי המשפטי המתאים.
יחד עם זאת, לאור תיאורך את מצבך הנפשי, אני ממליצה לך לפנות גם לרופא/ת המשפחה שלך ולתאר את מצבך הנפשי; רופא/ת המשפחה יחליט/תחליט אם יש צורך שתטלי תרופות הרגעה, שרופא המשפחה או פסיכיאטר מוסמכים לתת.
כל טוב
הדס גולדבלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדלית03/12/2008
הילד שלי בן 6 והוא נכנס לאתרים של משחקי אלימות (בד"כ כשאני לא נמצאת לידו). האם יש דרך למנוע את כניסתו לאתרים אלו? כמו כן, הוא מוריד משחקי אלימות מזעזעים. מה לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדלית
ד''ר הדס גולדבלט03/12/2008יש דרכים לחסום אתרים מסוימים במחשב. התיעצי עם איש מחשבים שמבין בנושא. מותר לך כאם לילד בן 6 לפקח על גלישותיו באתרי אינטרנט שנראים לך אלימים ולא מותאמים לגילו או לכל גיל אחר.
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)