פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלוקים שומר על ילדי הגן
    אביב מסביב
    22/04/2008

שלום לכם

הילדה שלי, אפרוח בת 3, סיפרה לי לפני כמה חדשים שבעלי (בהליכי גרושים) מלטף אותה באיבר מינה ומכאיב לה.

היא לא נמצאת יותר בסכנה כזו, כי אני לא מתירה לו להתראות איתה ביחידות יותר.(הוא לא גר איתנו יותר)

אנחנו לא גרים בארץ. המשטרה לא יכולה לגבות ממנה עדות כי היא צעירה מדי. בימים אלו נערכת חקירה מטעם מוסד ממשלתי להגנה על הילד - אבל גם הם לא ידברו איתה כי אין להם כלים להתמודד עם גילה הצעיר.

ביתי דוקא כן מדברת, איתי, ובפרוטרוט, ואני מתעדת את כל מה שהיא מספרת, אבל איש כאן אינו מעוניין לקרוא זאת, כי נשים רבות, כך אומרים לי, ממציאות דברים כדי לפגוע בפרודים שלהם.

אני די בשוק. המוח מתקשה לעכל את המציאות הקשה הזו.
    ניסיתי לחפש פורום שנשים מדברות בו על מציאות כמו שלנו, שבו אוכל לשתף ולשאול אך לא מצאתי. אני זקוקה לשתף, להתפרק, להתייעץ לשאול להתמך ולבכות ביחד עם אנשים בעלי חוויות דומות.זקוקה גם לעצות מקצועיות בנוגע למהות הקשר העתידי של בתי עם אביה - לאן לכוון את הקשר שבינם?

אשמח ליד מכוונת
    אביב מסביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלוקים שומר על ילדי הגן

הוספת תגובה

• קודם כל תהיי חזקה למען ביתך

שני
    24/04/2008

אל תוותרי לו בעניין הזה! החלאה כנראה באמת נוגע בה כי ילדה בת 3 לא תמציא דברים כאלה. שיחלום לראות את הילדה אל תתני לו בשום אופן! מקווה שד"ר גיא יתן לך עצה איך להמשיך הלאה. בהצלחה לך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדויות ילדים

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

דווקא בארץ ישנם חוקרי ילדים המתמחים בלשוחח עם ילדים על תקיפות מיניות שעברו. ממכתבך - אם הבנתי נכון את לא בארץ? או שבעלך לא בארץ? בכל אופן גם בארצות נופות קימת ההתמחות של עבודה וטיפול בילדים שעברו מגע מיני - העדות פחות חשובה כאן - חשוב יותר לטפל בילדה.\ שיהיה לה טוב. בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ד''ר גיא אנוש
    01/05/2008

בקריאה נוספת של פנייתך - לדעתי רצוי מאד שתפני בהקדם האפשרי לפסיכותרפיסט המתמחה בסיוע לילדים קורבנות תקיפה מינית, וכן תתיעצי לגבי יעוץ הורי מאותה תרפיסטית או שתפנה אותך. בכל מדינה מערבית ניתן למצאם, בדרך כלל גם בשירות הציבורי - דרך לשכות רווחה, תחנות ליעוץ וטיפול משפחתי או שווי הערך המקומיים שלהם. בהצלחה. גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להרחיק או לקרב?

אביב מסביב
    05/05/2008

ד"ר גיא
    תודה על תגובותיך.
    כולנו גרים באירופה. כשתסתיים החקירה הממשלתית,רק אז נוכל לפנות לעזרה פסיכולגית.
    וזאת גם כוונתי - כל המשפחה בטיפול תחת גג אחד כשהמטרה- עתיד בטוח לבתי, הבנה של בעלי מה מעשיו, והבנה שלי של המציאות אליה נקלעתי.

השאלה שלי אליך - גרושי לעתיד מתקשר פעם בשבועיים שלושה כדי לראות את הילדה.
    כשהילדה נפגשת איתו (בנוכחותי בלבד) היא שמחה מאד לפגוש אותו, כשהוא הולך היא גם אומרת שאבא היה נחמד מאד היום אבל שהיא יודעת שהוא יכול להיות גם אחרת לגמרי.

בהתחלה - כאשר הוא לא התקשר הייתי בעצמי יוזמת פגישות בינם, לאחר שקיבלתי יעוץ טלפוני מתרפיסטית שטענה שהקשר של הילדה עם אביה הוא חשוב מאין כמוהו, תוך הצבת גבולות שדואגים לבטחונה.

ועכשיו - אחרי התיעצות עם עו"ד בעלת נסיון בתחום, שטענה שגברים כאלו לא משתנים, ושהוא ימשיך לנסות וליזום קשר מיני איתה.הכי טוב , כך יעצה לי, יהיה לרופף בעדינות ובהתמדה את הקשר
    שבינם.

הייתי רוצה לדעת מה דעתך האישית?
    1.היא צריכה אותו כדי להפוך לבן אדם שלם חזק ובריא?
    2.צריך להרחיק אותה ממנו בעדינות כדי להרחיק אותה מאדם פסול?
    3.לא להתערב בקשר שבינם אלא רק לשמור עליה?

חברה שלי אומרת שאם אמצא לה בעתיד תחליף אבהי אז יהיה לה קל יותר לוותר עליו.

מה דעתך ?
    אם אין לך תשובה חד משמעית אשמח לשמוע גם את התלבטויותך.

המון תודה
    אביב מסביב
    ...וגם בפנים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאביב

ד''ר גיא אנוש
    05/05/2008

אכן אין לי תשובה חד משמעית - יותר מכך - כל עוד הענין לא נחקר באופן מסודר, קשה באמת לדעת מה קרה בין האב לבת. ישנם גם מקרים שילדים, ויותר מכך - הורים חוששים (ואוהבים) מדמיינים דברים ו/או מגזימים אותם. ילדים נוטים להיות מאד סוגסטיביים - ואם חרדה יכולה לבהחלט להביא לכך שביתה תספר על דברים שלא היו באמת.

אני לא מנסה לטעון שהאב לא עשה כלום או כן עשה - אין לי מושג. רק להצביע על הבעיתיות והקשיים בתחום.

להערכתי - כל עוד המפגשים בין הבת שלך לאביה נעשים תחת פיקוח, והיא בסך הכל נהנית מהם, כפי שאת מדוווחת, אז ברמה הזו זה רווח נקי בשבילה.

אם בהמשך יהיו התפתחויות שבמסגרתן יהיו מפגשים לא מפוקחים - אז צריך להיות מאד עם יד על הדופק. אם את בטוחה לחלוטין באשמתו של האב, אז כמובן שרצוי להרחיק את הבת מסכנה ככל שניתן. אם יהי לך בן זוג בעתיד והיחסים של הבת אתו יהיו טובים - מה טוב, אבל לא הייתי בונה על כך כתחליף אב.

יתכן שתשמעי הערכות אחרות מאנשים ומטפלים אחרים - וגם זה לגיטימי. הנושא מורכב וטעון, ויש מומחים גדולים ממני בכל הקשור בהתעללות מינית בילדים.

כל טוב לך ולביתך
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לאה
    21/04/2008

שלום רב,
    ברצוני לדעת בבקשה על סטטיסטיקה של אלימות במשפחה לפי עדות. לדוגמה, האם אצל מזרחיים או אתיופים יש יותר אלימות במשפחה או ההפך?
    תודה רבה,

אפילו אם אתה לא יודע על סטטיסטיקה, אשמח לשמוע את דעתך על הנושא.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אלימות לפי עדות

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

למה זה חשוב לך? אם ישנה אלימות - היא פוגעת בקורבנותיה, ללא קשר לעדה, ואם אין - אז אין. ככל שידוע לי אין סטטיסטיקה שיטתית בארץ בנושא זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מכה
    חסוי
    15/04/2008

אמי מכה אותי בלי הפסקה.
    בועטת, חובטת, צורחת כשהיא מתעצבנת על פרטים קטנים..
    ואחרי מקרים כאלו היא תמיד מוציעה אותי משוגעת, ילדה רעה
    ואותה כמלאך , כאילו מה שהיא עושה הוא הדבר הנכון.
    כשבעצם כשהיא מכה אותי היא הופכת למשוגעת, והיא צורכת דברים מאוד פוגעים..
    נמאס לי מכל המצב הזה, אבל אני לא רוצה לערב מישהו למען אחותי שמסתדרת איתה טוב
    ואינה רוצה שיקחו את אמא שלה..
    מה אפשר לעשות? (בת 14)

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מכה

הוספת תגובה

• אם מכה

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

למענך - ובסופו של דבר למען אחותך גם כן - עלייך לפנות לקבל סיוע! את יכולה לנסות לפנות ליועצת בית הספר, או ללשכת הרווחה המקומית, מתיאורך לא נשמע כי אימך היא משיהי שנסיון מצידך לדבר איתה באופן עניני ורגוע יעזור באיזו צורה.

בהצלחה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשה מוכה
    גליה
    13/04/2008

שלום רב,
    יש לי הרגשה שחברתי סובלת מאלימות מצד בן הזוג שלה, אני רק חושדת בכך ואין לי הוכחות רציתי לדעת כיצד להוציא ממנה את האמת, כיצד לדרבן אותה לשוחח איתי כדי שאולכל לייעץ לה?

לקביעת תור
    סגירה
    אשה מוכה

הוספת תגובה

• חברה שאולי מוכה?

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

נסי לדבר איתה - אין דרך לדובב בניגוד לרצונה - וזו בסיכומו של דבר החלטה שלה האם לחשוף את האלימות (בהנחה שאכן היא מוכה). בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא מכה
    ח
    09/04/2008

אני לא יודעת מה לעשות.
    בעלי לא יודע להתנהג עם הבת שלנו. היא בת 6.
    אין לו סבלנות אליה כי ההתנהגות שלה מרדנית.
    הוא מרביץ לה. לא עם חפצים ולא התעללות מינית אבל מכות יבשות חזקות.
    למשל הוא נתן לה סטירה שהעיפה לה את השן שהתנדנדה לה.
    או שלפעמים אני רואה סימנים אדומים חזקים של יד על הגב שלה.
    אני לא יכולה לסבול את זה.
    איך אפשר לטפל בזה.
    אני מפחדת לפנות לגורמים מקצועיים שלא יוציאו לי אותה מהבית. שלא יגדירו אותה כילדה בסיכון ובסוף יקחו לי אותה.
    איזה אפשרות יש לי לטפל בזה בלי שיהיה סיכון שיבואו ויעבירו אותה למשפחה אחרת.
    אני אפילו מוכנה להתגרש בשבילה. שלא תהיה עם אבא שלה יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    אבא מכה

הוספת תגובה

• ילדה מוכה

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

אני מאד ממליץ לפנות בדחיפות לגורמים מקצועיים - אם לא תדווחי - ברגע שהענין יתגלה את תוכרזי כאם שידעה אך העלימה עיין - בעוד שאם תפני ותבקשי סיוע - יעזרו לך לעבוד מולו - אם צריך לעזור לו להשתנות, ואם צריך - להרחיק אותו מן הבית.

בכל אופן - השתיקה שלך פועלת כנגדך וחמור יותר - כנגד הבת שלך!

בהצלחה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יאוש
    שר
    07/04/2008

שלום,

אני בת 30, הייתי במערכת יחסים במשך 7 שנים מתוכם שנתיים היינו נשואים. בן זוגי אהב לשלוט בי - מתי הולכת ולאיפה, מתי חוזרת , גם מבחינה כלכלית. אם הייתי חוזרת מאוחר מדי לטעמו או מבלה יותר מדי זמן עם משפחתי או עם חברות הוא היה מתפרץ עלי ,צועק , מעליב, משפיל. במהלך ריב הוא היה חוסם לי את המעבר בגופו ולא נותן לי לצאת. קרה שרציתי לצאת להרגע והוא תפס את ידי בחוזקה והשאיר סימים כחולים. הוא היה מסלק אותי מהבית "תקחי את הדברים שלך ותעופי" או אם את יוצאת אל תחזרי, עצר והעיף אותי מהמכונית...
    לפני כחצי שנה היה לנו ריב גדול ורציתי לצאת להרגע, הוא ההעיף אותי חזרה הביתה ונעל את הדלת. דרשתי לצאת ולא הסכמתי לדבר איתו במשך שבועיים, והוא פתח בהליכי גרושין. כיום אנחנו גרושים אך עדיין בקשר. בן זוגי, שהחל ללכת לייעוץ טוען שהוא עבר כברת דרך והשתנה ושהדברים הללו לא ישנו. מצד שני הוא עדיין אומר שאניומשפחתי גם אשמים בהרבה מהדברים הוא רק לא ידע איך לומר לי שאני לא בסדר.
    אני סבלתי במהלך הזוגיות, אבל עכשיו אני אומללה מאוד. אני מאוד מתגעגעת ולא מסוגלת להתנתק ממנו. אני לא מסוגלת לדמיין את חיי בלעדיו, אך מפחדת מאוד להביא ילדים למערכת כזאת...
    מה לעשות? לנסות לחזור? להתנתק לחלוטין?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יאוש

הוספת תגובה

• יאוש

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

אני ממליץ לפנות לטיפול - ובבודאי לא לחזור לגבר האלים שאת מתארת - הוא רק יקבל זאת כאישור להמשיך באותה דרך ואף להחמיר. על היאוש והגעגועים ניתן להתגבר. בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    רינת
    07/04/2008

בוקר טוב ד"ר גיא,

יש לי בן זוג שתמיד כשאנחנו מגיעים למריבה, הוא מתפרץ עליי בקללות נוראיות. אפילו לפני החברים שלו וחובט בקיר.
    אני מגיעה למצב שאני בוכה, כי זה מאד משפיל ומזכיר לי את ההתנהגות של אבי לאמי בעבר (הוריי כתוצאה מכך גרושים).
    היום דיברתי איתו על זה ,והוא אמר לי שאני צודקת ושהוא ישתנה. (עד אתמול הוא תמיד היה מצטדק בטענה ש"אני מוציאה אותו מדעתו" ולכן הקללות).
    מה שכן, רציתי לשאול מה באמת ניתן לעשות ? והאם אפשר לשנות התנהגות שכבר מושרשת מגיל ילדות.? כי מאז שהוא ילד ,הוא תמיד היה מסתבך באלימות.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• אלימות מילולית וכלפי רכוש (קיר)

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

אלימות מילולית המלווה בתוקפנות כלפי רכוש, מהווה פעמים רבות איום והקדמה לאלימות פיזית - אם כי לא תמיד. בכל אופן זוהי התנהגות קשה המקשה על זוגיות במידה ניכרת - ניתן וצריך לפנות לטיפול - ולטםפל בכך לא תמיד קל. בערים ומועצות אזוריות רבות בארץ יש היום תחנות לטיפול באלימות במשפחה, ומטפלים המתמחים בכך - אנא פני ללשכת הרווחה המקומית ובררי לגבי טיפול בתופעה של אלימות במשפחה.

בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית במשפחה
    מיכל
    06/04/2008

הייתי מבקשת לקבל הסבר על תופעת אלימות מילולית במשפחה מאבא..
    מה הסיבה שיכולה לגרום לאבא לקלל את אשתו ואת ילדיו....גם את בנותיו הגדולות....קללות ממש אפילו שימותו גם בפנים ליד....ולא הייתי אומרת שבמקרה עליו אני מדברת מדובר בתרבות משפחתית וסביבתית...מדובר באדם שהוא תופעה חריגה במשפחתו וסביבת מגוריו....
    מה הגורם לאלימות מילולית קשה של מילים קשות מאד....עד כדי שיכנסו לאדמה וימותו...ומילים מזלזלות ופוגעות...מה הרגע והגורם...
    וכן...במידה והמדובר יסכים לטפל ולקחת עצמו בידיים האם (מה שלא נראה לי שיקרה במקרה זה)...בכל אופן האם יש טיפול לבעיה זו? ומה הבעיה?
    יתכן שיש צורך בפרטים נוספים, ונוכל לענות בהתאם לשאלות...

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית במשפחה

הוספת תגובה

• הסברים

ד''ר גיא אנוש
    30/04/2008

להסביר תופעה של אלימות מילולית קשה של אב זו משימה שלא נתן לבצע בלי להכיר את המקרה עצמו - יכולות להיות לכך סיבות רבות ושונות. לגבי השאלה האם ניתן לטפל בכך - כן - בתנאי שהמדובר יסכים לטיפול. בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בעבודה
    מאור
    06/04/2008

אני בת 53 עובדת במקום ציבורי ומאד מוערכת
    בעייתי היא הממונה עלי מדברת בסגנון של שוק ודבריה מאד בוטים ואלימים
    לא פעם לאחר השפלה שלה כלפיי היא בסוף שיחה אומרת לי תתביישי לך חצופה
    חברותיי למשרד אומרות לי איך היא מעיזה לומר לך תתביישי ?
    ממש אין לי ממה להתבייש
    אני אישה חיובית עם מוסר וערכים וכולם יודעים זאת
    לעומת זאת היא נוהגת לגנוב מחנויות כשהיינו בכמה טיולים מהבודה ראינו ודיי נדהמנו
    כמו כן היא נוהגת לשקר באופן קבוע
    אני דיי חוששת ממנה כי היא מאד כוחנית ואלימה מילולית
    מה עליי לשות איך אתה מציע לי לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בעבודה

הוספת תגובה

• אלימות בעבודה

ד''ר גיא אנוש
    13/04/2008

לאה שלום, את מציגה תמונה קשה. אם יש למי להתלונן - אני מציע שתפני את התלונה אל הממונים עליה. אם אפשר - אולי אפילו תקליטי שיחה בינכן. אם זה לא אפשרי, ואין בפני מי להתלונן, הרי שאת מתארת טיפוס בריוני, שלדבר איתה אין הרבה סיכוי - אולי תשקלי לעבור למקום עבודה אחר. מצטער שאני לא יכול להציע הרבה יותר מזה.

בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה
    תמי
    01/04/2008

שלום, בן זוגי מאד מקנא ונוהג לבדוק לי את שיחות הטלפון, בוןדק לי בארנק ועוד, לאחרונה זה החל מאד להפריע לי העובדה שהוא כלל לא סומך עלי, מצד שני הוא טוען שיש לו בעיה ומרוב אהבה אלי הוא חייב להרגיע את עצמו ממחשבות שעולות אצלו. האם כדאי ללכת לטיפול, האם הוא צריך או שנינו?

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה

הוספת תגובה

• קנאה אובססיבית

ד''ר גיא אנוש
    01/04/2008

קנאה אובססיבית היא לא סימן לאהבה, אלא לבעלות, מבחינתו את (או האהבה שלך), זה הרכוש שלו, והוא בחרדה מתמדת שמישהו יגנוב ממנו את רכושו. זהו סימן בסיסי ביותר לאישיות חסרת בטחון עצמי, המחפה על חוסר זה באופן מלאכותי על ידי השתלטות על חייהם של אחרים.

לפעמים אפשר לחיות ככה שנים רבות, כשלאט לאט טווח האפשרויות שלך, טווח החיים שלך, יצטמצם וילך - פחות חברות שתוכלי לדבר איתן, עד שלא תשאר אף אחת, פחות מקומות בילוי ללכת אליהם, פחות משפחה להיות עימם בקשר - עד שכמעט לא ישאר כלום. דרך אגב - ללכת לעבודה הוא עדיין מרשה לך? ובשותפים למקום העבודה הוא לא חושד?

כן, חייבים פה טיפול - ראשית לכל הוא - הוא צריך ללמוד לבטוח בך ובאהבתך, ויותר מזה - לקבל את העובדה שלא יכולה להיות לו שליטה מוחלטת על חייך ולא צריכה להיות לו כזו. מעבר לכך - מן הסתם בהמשך תזדקקו לטיפול זוגי - כיון שברגע שהוא יתחיל להשתנות, יתכן מאד שגם לך יהיה קשה השינוי שיחול בו. אמנם לא נעימה לך שתלטנות היתר שלו, אך לא סתם בחרת בן זוג חסר בטחון עצמי, שזקוק לשלוט עליך כדי להרגיש בטוח. במידה מסוימת, זה ענה (לפחות בעבר) על צרכים שלך, וכדי שלא תמשכי את שנכם חזרה לאותם מקומות, שניכם תצטרכו ללמוד על בית זוגיות בריאה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סווטלנה
    30/03/2008

בת שלי התדרדרה לוודקה, כמו אבא שלה. היא שותה עם חברים ובאה מאוחר בלילה הביתה. היא כבר לא מקשיבה לי, רבה איתי ומקללת אותי. אני לא יודעת באיזו דרך לנהוג איתה? בעונשים? בטוב?
    אפשר לקבל עצה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לסווטלנה

ד''ר גיא אנוש
    01/04/2008

סווטלנה, לא מסרת מספיק אינפורמציה, ממה שכתבת, נשמע שאת צריכה יעוץ פנים אל פנים, ממטפל שפנוי לשמוע את הסיפור במלואו, ולא רק באתר אינטרנט. אני ממליץ לך לפנות למטפל/ת משפחתית באזור מגורייך ולבקש יעוץ לגבי הקשר שלך עם בתך. בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם משהו לא בסדר איתי?
    ורד
    27/03/2008

האם משהו לא בסדר איתי ? איך אני מרשה לעצמי להישאר במערכת יחסים עם בעל קנאי אובססבי , שתלטן , מקלל כל הזמן . הבעייה אצלו צצה כל פעם שאני קצת מתרחקת ממנו ההסלמה אצלו גוברת, אני אומרת לעצמי אולי אם הייתי מנסה להתקרב קצל אליו הוא היה "נרגע" אבל אני לא מסוגלת נפשית ורגשית, מה לא תקין אצלי אני בחורה מצליחה, נראית טוב, משפחה , חברים הכל בסדר חוץ מהבעל!!!! מה עליי לעשות הייתי רוצה שהוא יעזוב אותי אבל זה לא יקרה , הוא אפילו "מחבק" אותי מחוץ לרצוני - חיבוק בכפיה - דבר הכי נורא שיש . אני צריכה עיצה אני רוצה לעזוב אך מפחדת מעצמי שאני לא יחזור אליו שוב( כי עשיתי זאת בעבר) , אני מפחדת כביכול שהוא "יסתבך" הרי לעזוב אותו מצריך ממני עירוה של כל גורמי המשפט המשטרה וכיוב' , אודה לעיצה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם משהו לא בסדר איתי?

הוספת תגובה

• לוורד

ד''ר גיא אנוש
    01/04/2008

ורד שלום,
    אכן, לא תמיד קל להפרד מבעל אלים, ולמען האמת, לא כל הנשים שבן זוגן שתלטן ואלים אכן מעונינות לעשות זאת. כיון שנשמע מדבריך שאת כן מעונינת, רק מרגישה חסרת אונים וחסרת ידע לגבי איך לגשת לכך, אני ממליץ לך לפנות בבקשת סיוע וליווי - כולל ליווי משפטי, ליחידת הליווי המשפטי של נעמת, ו/או ליחידה לטיפול באלימות במשפחה של לשכת הרווחה המקומית, במקומות אלו ישנו הצבר של נסיון וידע כיצד ללוות נשים במצבים דומים לשלך. בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מוכה
    יניר
    25/03/2008

שלום, האם אדם שהיה ילד מוכה בילדותו יכול לחיות חיים תקינים לגמרי כגם0 ללא טיפול פסיכולוגי? כלומר האם הטראומה, ההדחקות והפגיעות אינן מלוות אותו כל חייו ומחכות לרגע הזה היקרה משהו ויתפרצו החוצה<?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מוכה

הוספת תגובה

• ליניר

ד''ר גיא אנוש
    01/04/2008

יניר -
    התשובה לשאלתך תלויה במידת הסבל שעבר האדם, בכוחותיו הנפשיים, ביכולתו להבין את מה שאבר ויכולתו להתבוננות עצמית, וכן יכולתו לריסון עצמי בעת הצורך. תיאורטית, בהחלט אפשרי, מעשית, לא קל בכלל.

בהצלחה
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג קצת אלים
    רוני
    23/03/2008

יש לי חבר כבר חצי שנה,נפרדנו מס' פעמים ואני זו שתמיד חוזרת, כי אני מאד קשורה אליו ואוהבת.
    בזמן האחרון המצב הנפשי והכלכלי שלו לא טוב (נדודי שינה וחוסר עבודה) ולכן יוצא שהוא מתפרץ עליי לפעמים ,צועק ומקלל וגם מדי פעם נותן דחיפות עם הרגליים שלו (אבל אני גם מחזירה).
    כשקראתי באיזשהו אתר איך לזהות גבר אלים,יצא שברוב התשובות עניתי כן. שהוא אכן כזה.הוא סבל מאלימות מצד אביו ,הוא אובססיבי וקנאי ,תמיד רוצה שאהיה לידו.אין לו אימון בי והוא חושש שאבגוד בו.
    בנוסף בגלל שחזרתי אליו שוב איבדתי את חברתי הטובה ואימי דואגת לי.
    מה שכן אני יודעת שלמרות זאת בסה"כ הוא אדם טוב, ובמעט שיש לו הוא מפנק אותי כמה שניתן ובעיקר במגע וכיף לי איתו.
    ואני בטוחה שאם המצב הכלכלי שלו היה טוב הוא היה מתנהג אחרת.בנוסף אני גם קשה איתו וכל הזמן מעבירה עליו ביקורת במטרה שישתנה ומתנהגת אליו בזלזול .זו בעיה אצלי שירשתי מאבא שלי שהוא אדם קשה וביקורתי.

שאלתי היא מה לעשות? ואיך אדע אם זו אשמתי שהוא כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג קצת אלים

הוספת תגובה

• "קצת אלים"

ד''ר גיא אנוש
    24/03/2008

מורן שלום
    לשאלתך, "איך אדע שזו לא אשמתי" - נראה שבהקשרים רבים את נוטה למצא הסברים חיצוניים להתנהגות של אנשים - זאת אומרת - מאשימה אנשים אחרים או מצבים כללליים בהתנהגות. כך, את טוענת שהוא אלים כי מצבו הכלכלי קשה. את ביקורתית כי אביך ביקורתי, הוא קנאי כי אבא שלו כזה, וכן הלאה.
    מורן, אף אחד לא אשם באיך שאדם אחר מתנהג - התנהגות זו בחירה שלנו, ואנחנו יכולים לבחור מה לעשות ומה לא. לפעמים לא קל לשנות, אך זו עדיין בחירה האם לנסות או לא. כך שאת לא אשמה בזה זהוא אלים - גם אם את ביקורתית וקשה אליו.

מצד שני, נשמע שהזוגיות שלכם בעיתית מאד - את קשה וביקורתית אליו, ומנסה לשנות אותו כל הזמן (לא הבהרת באיזה מובן), הוא קנאי, שתלטן ואלים. אני ממליץ לכם ללכת ליעוץ זוגי על מנת ללמוד דרכים טובות, יעילות ונעימות יותר לתקשר, להיות ביחד, לתת אמון זה בזו ולהפך, ולקבל את הדברים הקטנים והמעצבנים אחד אצל השניה. כלאלה שהם לא אלימות ולא הגבלה וכפיה אחד על השני.

בהצלחה,

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שלי
    19/03/2008

אם אחי מקלל אותי כל הזמן ואומר לי מפגרת, דובה, מטומטמת, ומלגלג עלי, האם זה נחשב אלימות במשפחה והאם אני יכולה להתלוננן עליו היכן שהוא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשלי

ד''ר גיא אנוש
    20/03/2008

שלי שלום,
    לא כתבת בת כמה את ובן כמה אחיך, ושום דבר אחר על המערכת המשפחתית. לכן אוכל להתיחס רק לשאלה הטכנית שהבעת.
    מה שאת מתארת זו תוקפנות מילולית (הביטי אלימות מילולית קצת בעיתי).

כדאי שתדברי עם ההורים - רצוי שההתערבות והפסקת התוקפנות המילולית יבואו מהם.

אם זה מלווה באלימות פיזית, את יכולה גם לפנות ללשכת הרווחה, ולבקש התערבות משפחתית, או אם יש נסיבות נוספות בבית - הפנייה לפנימיה. כדי להתרחק מהבית.

אם תשתפי אותנו יותר ותפרטי, אולי אוכל לעזור יותר
    בהצלחה
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה