מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
תודה רבה
אישה אחת20/11/2010אני מקווה שנצא מזה, בעזרת המטפל הזוגי שלנו, כי בינתיים לבן זוגי קשה מאד "לצאת מזה" והוא מסתגר... אני מאד רוצה שזה יסגור את הנושא מאחורינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה צפוי לנו במשפט?אישה אחת18/11/2010
לפני שנה התלוננתי על בעלי במשטרה על תקיפה. אנו משפחה נורמטיבית, היה לנו ארוע חד פעמי שלא קדם לו דבר ולא חזר על עצמו דבר. מאז האירוע היינו בטיפול זוגי והיחסים בינינו תקינים לחלוטין. אינני חוששת שאירוע כזה יחזור בשום צורה. אולם השבוע קיבל בעלי זימון למשפט בו המדינה תובעת אותו על אותו אירוע בו התלוננתי. רציתי לדעת בפני מה אנו עומדים? כיצד ניתן "לצאת מזה" בצורה הכי טובה שאפשר? אני אוהבת את בעלי, יש לנו שני ילדים ואף קנינו בית לאחרונה, ואינני רוצה שיפגע. אשמח לכל מידע שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה צפוי לנו במשפט? - תגובה
ד``ר מני מלכה18/11/2010שלום לך,
ראשית, אתם לא היחידים. ישנם מקרים רבים שבהם מוגשת תלונה כנגד הבעל ועד שהמשפט מגיע בני הזוג "מתאהבים" מחדש. ישנם מקרים שבהם בני הזוג "מופתעים" מכך שהתלונה הפכה לכדי הליך משפטי שסופו במשפט.
לפי מה שאת מתארת ייתכן ובית המשפט ישתכנע בכך שמדובר במקרה חד פעמי - גם עורך דין טוב יכול לעזור בכך.
עם זאת אני רוצה להפנות את תשומת ליבך למנגנון נוסף שייתכן שקיים בסיפור שלך. נשים מוכות נוטות לא אחת לעשות מינימיזציה (לצמצם) מחומרת האירוע והאלימות שהופנתה נגדן , אולי מתוך תחושת אשמה על הגשת התלונה, אולי מתוך פחד להישאר לבד או בעקבות סנקציות של בן-הזוג.
על כן- גם אם הגשת תלונה ויהיו השלכות המשפט אשר יהיו, אין זה אומר שאת פגעת בבעלך. זה רק אומר שעליו לקחת אחריות על הפגיעה בך ועל ההשלכות שלה.
אם הדבר הוביל בסופו של דבר לטיול משותף שלכם ולבניית תקשורת טובה יותר תוך לקיחת אחריות מצידו על הפגיעה שעברת (בעקבות האלימות) אז יופי. ואם אכן מדובר באירוע חד-פעמי ואת לא חשה מאויימת או מצטמצמת בתוך הקשר אז הגשת התלונה יכולה לשמש לקח לעתיד- כמשהו שבונה את הקשר ולא משהו שהורס אותו. את העברת יפה את המסר "לא ארשה לפגוע בי".
מקווה שתוצאות המפשט יתרמו להמשכיות נורמטיבית של הזוגיות
מני
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה, ועוד שאלות
אישה אחת18/11/2010איזה עונש עשוי ביהמ"ש לפסוק לו? האם יתכן שיצא ללא עונש כלל? האם כרוך בזה רישום פלילי? האם אוזמן גם אני למשפט?(אני לא קיבלתי שום הודעה שמתקיים דיון בעניין הזה, אני יודעת שמתקיים רק כי בעלי קיבל את הזימון).
אי הוודאות מכרסמת בי..אני לא נרדמת בלילה.. ובן זוגי בהלם, הוא גם לבד בסיפור הזה כי כמובן לא סיפר לאף אחד ומתמודד לבד, ובינתיים גם לא קובע פגישה עם העורכת דין שנתתי לו את המספר שלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה, ועוד שאלות - תגובה
פנינה דובו18/11/2010לא חכם להתנבא, אבל עד כמה שאני מצויה בדבר, סביר כי בעלך יקבל של"צ, כלומרן שעות שהוא תורם לטובת הציבור, במקום שיקבע לו. היות והיתה אלימות, גם אם פעם אחת בלבד, והדבר הובא לדיון משפטי, אזי בית המשפט חייב להתייחס לחוק שדן באלימות מסוג זה ואינו יכול להתעלם יותר ממנה.
במקרים רבים אין האשה מוזמנת לדיון. כפי הנראה חומר החקירה מספק את התביעה וכנראה שזהו גם המקרה שלך. עם זאת תוכלי לבקש להיות נוכחת באולם.
כפי שכתב לך מני, ניתן להביט על כל העניין בפרופורציה ואפילו לעבור אותו ולצאת מחוזקים ממנו, שהרי את אומרת שהמקרה היה חד פעמי ואף הביא אותכם לטיפול זוגי. טיפול זוגי נוגע ביחסים בין בני הזוג ויכול היה לתת לכם הזדמנות להבין יותר טוב האחד את השני ולקרב ביניכם.זה מה שנחוץ לכם עכשיו.
את מתארת תגובות קשות שלך ושל בעלך בעקבות ההזמנה לבית המשפט.האם אתם מסוגלים לחזק ולתמוך האחד בשני בעת שכזו? האם אתם יכולים למצוא האחד בשני שותף וחבר בעת צרה?
אם הדבר מעל ליכולתכם כרגע, אולי תוכלו להעזר בכמה שיחות עם איש מקצוע, שיוכל לעזור לכם לדבר ביניכם.
נראה לי שהקושי העיקרי הוא דוקא בכך שכל אחד מכם עלול להרגיש בודד ומתקשה לשתף את בן/בת הזוג בהרגשותיו ומחשבותיו. שיתוף של עוד מישהו בחווייה הקשה, אם זה חבר, בן משפחה איש מקצוע או גם עורך דין ושחרור הסוד, ביחד עם עיבוד תחושת הבושה, החרדה והאשמה, יכולים לעזור.
אל תשארו עם הבעיה לבדכם. כשתצליחו להתגבר עליה, אתם עשויים לצאת מחוזקים עוד יותר מקודם. אספו את עצמכם כדי לומר לעצמכם שהתמודדתם ויכולתם לקושי. אל תשאירו את הנושא סגור, כדי שלא יעיב על זוגיותכם בעתיד.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תעדכני
לילך22/12/2010אשמח אם תעדכני אותי בנושא ואיך זה התפתח כי אני באותה סירה ואף יותר חמורה אני צמאה לכל פיסת מידע אני ממתינה לתשובה בקוצר רוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז יש עדכון
אישה אחת23/12/2010קודם כל, אחרי שבעלי התאושש מההלם של קבלת הזימון, וגם אני אמרתי לו כמה פעמים שאני תומכת בו ואנו בזה ביחד, התאוששנו ביחד ואף התחזקנו. זה אפילו מאד קירב בינינו, התחושה של "שנינו בסירה אחת".
חוץ מזה גם הגיע מועד הדיון, ואנו כמובן הצטיידנו בעו"ד. האפשרויות שעמדו בפנינו היו או לנסות לבקש מהפרקליטות שתרד מכל העניין (והם לא הסכימו). לפיכך הציעו לנו או לבקש עיכוב הליכים (כדי למנוע רישום פלילי) - זה אומר עוד חודשים ארוכים של דיונים . או לבקש אי הרשעה שזה אומר רישום ל 5 שנים, אבל ברישום כתוב שאין הרשעה. ועל האופציה השנייה הלכנו, כי לא רצינו להסתובב עוד בביה"מש. עוד יהיה לנו תסקיר של קצין מבחן אבל בעיקרון זהו. אני מאחלת לך, לכם, בהצלחה רבה. אם מרגישים ביחד בסיפור ותומכים אחד בשני זה יכול להיות מחזק זוגיות...
ותודה גם לכל מי שתמך בי כאן בפורום, זה היה לי חשוב. ואני מקווה שבאמת בקרוב נהיה אחרי זה לגמרי מכל הבחינות.
את מוזמנת לעדכן גם אותי או לשאול עוד שאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה14/11/2010
בני בן 13 מתחצף בלי סוף לא מוכן לשמוע, על כל דבר יש לו מה לומר .בתקופה האחרונה התחילה אצלו אלימות פיזית מילולית גם כלפי וגם כלפי אחותו הקטנה .
יש לציין שלילד אין כמעט חברים ממעט לצאת מהבית ומחובר כל כולו למחשב
כל ניסיון שלי להתקרבות אליו נגמרת בפיצוץ , אני מודאגת מאוד וגם מיואשת אין שום רגע שמאפשר לנו בבית להיות רגועים או שלווים .
יש לציין שאני אם חד הורית שהתגרשה שבני היה בן 7 ןלפני שנתיים התחתנתי שוב ואין לי ילדים נוספים.
בבקשה אודה על כל עזרה אני אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מני מלכה14/11/2010לשרה שלום
הסוגיה שאת מעלה היא סוגיה של גבולות בתוך המשפחה, הן בהקשר של התנהגות אלימה והן בהקשר של סדר יום ועיסוק בתוך הבית.
ישנם מספר נושאים שאת מעלה ודורשים התייחסות
תחילה- בנך עובר כעת לתקופת ההתבגרות והוא כבר אינו ילד קטן. ידוע שבתקופה זו מה שהתאים בעבר כבר פחות מתאים בהווה ומתחולל משא ומתן על עצמאותו.
הגירושין והנישואין - לא ברור מה קורה לבנך ביחס לאביו הביולוגי וביחס לדמות החדשהשנכנסה למשפחה.
ההתנהגות האלימה- מדאיגה כשלעצמה. ייתכן והיא סמפטום של הסערה שמתחוללת בנפשו, או גם של צורת היחסים בניכם. כך שלאורך השנים איבדת סמכות וכוח מולו.
כדי להתמודד עם סוגיות אלו מומלץ לך לפנות לאיש מקצוע. במיוחד עם ניסיון בטיפול בבני נוער ובמשפחות. תוכלי לקבל הדרכה כיצד להתנהל מול בנך. ייתכן ואף יומלץ הוא יעבור טיפול אך כמובן שהדבר צריך להיות בהסכמתו.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המודאגתמיה01/11/2010
אני אמא לשנים בני 20 ו17 כמעט. גרושה 10 שנים ביוזמתי ולאחר שיקולים קשים החלטתי להשאיר אותם עם האבא בסופו של דבר .
מההתחלה לא היה שיתוף פעולה בינינו והאב הסית אותם נגדי וטען שאני נטשתי אותם דברים אלה עברו אליהם ניסינו לקבל טיפולים משפחתיים שלא הועילו וחלה התדרדרות עם הילד הגדול בלימודים ובהתנהגות שלו ולי היה נתק איתו של שנה .
כמו כן לא טופל בשום מסגרת היו פניות של הרווחה גם לבית משפט בלי תועלת וגם הבן השני הולך בעקבותיו וגם נעשה אלים וצועק וזקוק לטיפול .שניהם יושבים בבית לא יוצאים ולא לומדים לא חברה כל היום מול מחשב שהוא כל עולמם.
הגדול לא בצבא כמובן לציין שלפני שנתיים קרה שהמשטרה היתה מעורבת בגלל אלימות עם האב וגם היה עצור שיצא משם לקחתי אותו אליי והתחילו בעיות קשות איתו אלימות לקיחת כספים בלי רשות עושה כל העולה על רוחו.ער ביום וישן בלילה..
ושולט בי בביתי ניסיתי לערב את הגורמים ובסוף אני הוצאתי צו הרחקה והוא חזר לאביו.
מאז יש לי נתק איתו כבר שנתים כיום בן 20 .
לציין עוד שהגשתי תביעה לאחרונה נגד האב והרווחה בעניין לאורך כל השנים והוגשה בבית משפט לנוער .לגביי הבן הצעיר .
האם כדאי לפנות גם לבית משפט למשפחה ? ואולי תציעו מה לעשות כדי לקרב אותו אליי לגביי הבן הגדול .תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המודאגת - תגובה
פנינה דובו01/11/2010שלום לך,
ממה שאת מתארת באמת מצטיירת תמונה לא פשוטה. שני הילדים שלך, שבינתיים בגרו, שילמו כנראה מחיר יקר על חוסר שיתוף הפעולה שבין הוריהם והתוצאות הן בדידות חברתית, אלימות, חוסר הסתגלות למסגרת וחוסר גבולות.
לא ברור מהי הפנייה שלך לבית המשפט לנוער, אבל אני מבינה שגורמי חוק ורווחה מעורבים בעניין הבן הצעיר וטוב שכך, כי אולי יש עוד סיכוי להציל משהו ולשפר את הקשר שלו עם שני הוריו. יש עדיין אפשרות להיעזר בטיפול כחלק מההתערבות שתוצע לגביו בבית המשפט.
המצב יותר קשה עם הבן הגדול ואת אכן שואלת איך את יכולה לקרב אותו אליך. בהתאם לגילו הוא כבר עצמאי ויכולתך להשפיע עליו מותנית ברצונך הטוב וברצונו החופשי.
את אובדת עצות. גם לי אין "עצה" לתת לך, שתוכל לגשר על הנתק והפער שנוצר בינך לבין בנך הגדול. אולי כדאי לך לנסות לשוחח עם מטפל מקצועי כדי להבין יותר טוב את עצמך ואת הקשר שלך עם בנך ולחפש כיוונים חדשים ליצירת קשר איתו.
בכל אופן, השינוי צריך לבוא מבפנים. חשבי איך את יכולה להביא את בנך להאמין שאת באמת רוצה את קרבתו ומקבלת אותו כמו שהוא. כשתרגישי כך, אני מאמינה שזה גם יקרה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלי הרשויות.אלי29/10/2010
שלום.
רציתי לדעת אם יש אפשרות לטפל באלימות במשפחה, בלי לערב את המשטרה או הרשויות. ייעוץ או מקום שעוזר לטפל בגברים אלימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי הרשויות. - תגובה
פנינה דובו31/10/2010שלום אלי,
קודם כל, אפשר להגיע לטיפול במרכזים של שרותי הרווחה מבלי לערב משטרה.
הטיפול במרכז של שרותי הרווחה דוקא יוצר מגוון אפשרויות שלא תמיד קיים אצל המטפל הפרטי.
למשל: אפשרות לטיפול קבוצתי, זוגי או משפחתי וכן אפשרות להיעזר בגורמים משיקים לרווחה, כמו משרד השיכון, ביטוח לאומי, שירות מבחן ועוד, וכן בארגונים חברתיים שונים המסייעים בעת הצורך.
חשוב גם להדגיש כי הטיפול והנסיון המקצועי בתחום אלימות בין-זוגית נרכשים בעיקר במסגרות שהוקמו באמצעות משרד הרווחה ולכן שם מרוכזת ההתמחות בתחום זה.
אם בכל זאת החלטת לפנות למטפל פרטי, חשוב שתוודא כי יש לו ידע ונסיון בתחום האלימות במשפחה או אלימות בין-זוגית. תוכל לשוטט באינטרנט ולאתר מטפלים שמתמחים בתחום זה.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי21/10/2010
אני באה מבית אלים אימא שלי מתנהגת באלימות כלפי הילדים, אני בת 20 וקצת ונכון להיום ברחתי מהבית כדי לא לסבול שם יותר, אני מרגישה שלא יכלתי יותר להשאר שם ומצד שני נשארו שם 2 ילדים קטנים שהם חסרי אונים לבד. המצב בבית בלתי נסבל זה כולל אלימות מכל סוג שהיא.
אני מרגישה שהילדים האלא בסכנה בוודאות נפשית ולדעתי גם פיזית.
אין לי אומץ לפנות למשטרה וגם לא נראה לי שיאמינו לי (פעם היא הוציאה לי צו הרחקה מהבית בטענה שהפעלתי אלימות אז נראה לי שיחשבו שאני נוקמת בה...) וגם רשויות הרווחה היו מועברות פעם ולא עשו כלום אז הם לא פיתרון.
האם למשהו יש רעיון מה עושים??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מני מלכה21/10/2010הי
תוכלי לנסות להשאיר הודעה בקו חירום לילדים בסיכון
1-800-220-000
אני לא בטוח שאפשר להשאיר אותה בעילום שם- אבל תנסי ותסבירי את המורכבות
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו אלימות?רוני12/10/2010
שלום אני ובעלי רבים המון ב 4 שנים האחרונות מאז לידת ביתי.
אני מאד רגישה ופגיעה וכאשר הוא פוגע בי מאד היו מקרים בהם צעקתי קללתי בעטתי בארונות ירקתי עליו כאשר כעסתי מאד קרעתי תמונות קללתי אותו אפס ופעמים אחדות אני רבתי עימו ליד הילדה ומצטערת על כך מאד
אני מרגישה כאילו המח שלי "נתפס" ואני לא קשובה לשום דבר,אני בתוך ההתפרצות זעם הזו אני באמוק.
האם אני אשה מכה? היו מקרים כשהייתי מאד עיפה אפילו אאחזתי בחזקה בילדה.
בעלי מצדו היה רגוע לאחרונה התחיל לענות לי והפסיק "לשתוק" לי.
כאשר נקרעו מספר תמונות הוא "החזיר "לי והעיף לי את הדברים מהארון הפך את החדר ואיים שאם אקלל אותו שוב הוא יהרוס את כל הבית ולא אכפת לו מהילדה. אותי הוא לא הכה -פעם אחת סטר לי ולפני שנים רבות גם "החזיר " לי סטירה .
כשעצבנתי אותו הוא קרא לי בנכחות הילדה מטומטמת ,תסתמי את הפה שלך.
ממש הפחיד אותי האם גם הוא נחשב גבר מכה?
אביו היה אלים כלפיו והוא חי בטרור ואציין כי אבי הכה לעיתים רחוקות את אימי (לא לידי)אבל שמעתי זאת בחדר שליד וצעק עלי והשפיל אותי (הוא היה ילד מוכה).
ברור לי שאנחנו צריכים טיפול אבל נתבייש ללכת לתחנה לאלימות במשפחה לאיזה גורם ניתן לפנות?
נ.ב אני עובדת עם נוער בסיכון ממשפחות מצוקה-כמה אירוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו אלימות? - תגובה
ד``ר מני מלכה12/10/2010לאור שלום
לאלימות יש מדדים אובייקטיביים וסובייקטיביים.
החלק האובייקטיבי- שייך לשיקולים של מערכות החוק (בית משפט\משטרה) כדי לראות האם התמלאו תנאים מסויימים כדי להגדיר התנהגות מסויימת כאלימה ולפעול בהתאם.
החלק הסובייקטיבי- נוגע בעיקר לחוויה של הנפגע\ת.
מהתיאור שלך עולה כי את ובעלך פוגעים האחד בשני\ה. מעבר לשאלת החוק - נראה כי איכות חייכם נפגעת והזוגיות הופכת לשדה של הרס משותף. אתם שותפים לזוגיות אלימה.
כמו כן- עלי להפנות את תשומת ליבך כי ילדת הקטנה (אולי בדומה לך ולו) הינה ילדה שחשופה לאלימות במשפחה ובין הוריה. מבחינה זו היא מוגדרת מבחינת החוק כילדה שחיה בסביבה מסכנת- כלומר סביבה שאיננה מספקת תנאים טובים לגדילה והתפתחות.
אציע לך להעמיד ולשקול את הבושה שאת מתארת מול ההרס והפגיעה בילדה.
לטעמי - אם לא תלכו לטיפול- הבושה לא תיעלם היא רק תלך ותגדל.
מניסיוני - יש בידי המרכזים לטיפול ומניעת אלימות את הידע הנדרש ביחס לבעיית האלימות במשפחה. אמנם תמיד אפשר ללכת לפרקטיקה פרטית- אך בכך את מוותרת על זכות אלמנטרית שהמדינה מציעה לך.
עבודתך עם בני נוער בסיכון רק יכולה לשמש משאב שיעזור לך להכינס לטיפול ולהכיר בחשיבותו.
לבסוף אציין כי הבושה היא מנת חלקם של מטופלים רבים שמגיעים למרכזים למניעת אלימות, בין אם מדובר בטיפול קבוצתי או פרטני. רובם המכריע עוברים מחסום זה שהופך לשולי בתהליך העזרה שהם מקבלים.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אלימות?
רות21/10/2010שלום לך, אני מצטרפת וחושבת ויותר מכך ממליצה על טיפול, אני מכירה מטפל מצויין שהוא מומחה לטיפול באלימות במשפחה ודברים מהסוג הזה, קוראים לו ניר שיין והוא מטפל בתל אביב (במרכז שנקרא מרכז ד"ר טל, שהיא קליניקה פרטית ממש יפה!). אני ממליצה עליו כי הוא מטפל במקום פרטי, ונראה שחשובה לכם מאוד הפרטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות במשפחהאני10/10/2010
אשתי ואני שנינו לעיתים אלימים.
היא הגיעה לגור איתי לפני כשנה וחצי ולאחרונה (3 חודשים) התחתנו.
בתחילת התקופה למגורינו המשותפים היא החלה בריב אלים וגם נשכה אותי ברגל ובאצבע
אני ניסיתי לרסן את עצמי באותו ריב ולא הגבתי.
אולם מאז היא לא אלימה כלפיי אלא כלפי הכלב שלנו.
במקרה אחד (מלפני כשנה) כשהיתה עצבנית היא משכה אותו בקולר כאילו היה שק תפוחי אדמה (הוא שוקל 10 קילו) ומרימה אותו באוויר פחות או יותר כשהוא תלוי כשהיא אוחזת בקולרו.
הוא מיילל ובוכה.
במצב הזה חששתי לחייו ותפסתי אותה ומשכתי אותה כלפי הריצפה כשהיא ממשיכה לאחוז בכלב ולהדק את הרצועה שלו. אני מצידי משכתי אותה וניסיתי להניא אותה מכך.
בסופו של דבר היא עזבה את הכלב ואני לא שלטתי בעצמי ונתתי לה אגרוף בפנים.
דבר שאני מאוד מצטער עליו.
מאז לא קרו כל התפרצויות אלימות מצדה ומצדי מלבד העובדה שהיא עדיין מרבה לחבוט בכלב . ולעיתים היא אוחזת בקולרו בלבד ותולה אותו באוויר בצווארו היא גם מרבה לטעון שאני טפיל על הורי ועליה. (כלומר אני טפיל מבחינה כלכלית עליה ועל ההורים שלי אולם היא גרה בדירתי כרגע כלומר בדירה משלי מלפני ההיכרות שלנו)
אולם מקרה אחרון שהסלים מלפני יומיים היה כך:
היא טענה תקופה ארוכה שהכלב מעצבן אותה ואני אוהב אותו יותר ממנה.
היא גם גורסת שהוא מלכלך את הבית בשערות.
היא אמרה לי בדרך הביתה שהיא לא תתן לכלב ללכלך את הספות החדשות בבית.
לאחר שהיגיענו הביתה בלי שום סיבה היא שוב החלה לחנוק את הכלב ולהרים אותו באוויר עם הקולר, תוך שהיא מציינת שהיא תהרוג אותו.
אני מצדי תפסתי אותה ומשכתי אותה לרצפה וניסיתי לשחרר את אחיזתה מכלב ללא הצלחה. אולם היא נפלה ונחבטה ועינה נחבלה.
כרגע יומיים אחרי התקרית עינה נפוחה והיא מנסה להסתיר זאת בעזרת איפור ומשקפיים
היא אומרת שהיא אשמה בכל ולא היתה צריכה לנהוג כך. ואני השבתי שאני מצידי לא צריך להיות אלים בשום צורה כלפיה כי חיי כלב כנראה לא שווים חיי בן אדם או אפילו אלימות מצדי.
זה זמן רב שהיא מאיצה בי ללכת לטיפול פסיכולוגי ואני מסכים לכך אולם היא עצמה אומרת שהיא לא זקוקה לשום טיפול
האם יש איזו עיצה לגבי המשך ההתמודדות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- אני
ד``ר מני מלכה10/10/2010שלום לך
אתה מתאר דינאמיקה זוגית אלימה. פגיעות הדדיות אחד כלפי השני וגם כלפי הכלב.
מומלץ לך לפנות לפגישת ייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורך.
ייעוץ מסוג זה לא יספק לך את האפשרות "לשנות את אישתך".
תוכל במסגרתו לעסוק בך-עצמך. באותם מקרים שבהם אתה סופג או מפעיל אלימות. לשם כך תידרש ממך יכולת לקחת אחריות ולהתבונן על החלק שלך בעניין.
למותר לציין שכדאי שגם אישתך תגיע לייעוץ- אצל יועץ אחר.
מקובל שכל אחד מבני הזוג מתחיל בייעוץ אישי-פרטני.
זה שאתה מגיע לייעוץ- זה לא אומר שאתה אשם, או לא אשם, צודק, או לא צודק- זה רק אומר שאתה מבין שאתה לא רוצה להמשיך לחיות ככה ואתה רוצה לטפל בחלק שלך בעניין.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה אלימהא03/10/2010
שלום
אישתי בת 30 אלימה כלפי כבר מספר שנים
הדבר מתבטא בקללות זריקת חפצים , השפלות וחוסר כבוד ,לעיתים והכאה בחפצים שונים.
לעיתים התפרצויות הזעם קוראות גם ליד הילדים .
כמובן שביכולתי להגיב באותו האופן , ולצערי בשנים האחרונות אני מוצא את עצמי מכה חזרה כאשר גם שאני מנסה לנתק מגע , היא ממשיכה לרדוף אחרי.
אני אדם משכיל ומצליח, בא מבית מקסים עם המון כבוד הדדי ואני עובד עצות כיצד להמשיך בנישואים במצב הזה,.
אני חושב כבר זמן על גירושים ומפחד לאבד את הילדים.
בכנות , האם יש פתרון לאלימות , או שזו מלחמה אבודה מראש וכדאי להתגרש ולהתחיל חיים חדשים?
כמו כן אישתי לא מוכנה ללכת לשום טיפול "בשבילי" כי היא טוענת שאני גורם לה להיות אלימה.
מודה לך מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- א
ד``ר מני מלכה04/10/2010א שלום
אינך יכול לקחת אחריות על האלימות של אישתך- אלא רק על ההתנהגות שלך.
אם אשתך אלימה כלפיך- זכטתך המלאה לפעול להגנתך ולפנות למשטרה ולהגיש תלונה.
אני מניח שתגיד ש"לא יאמינו לך משום שאתה גבר"
ואכן- רוב התלונות שמוגשות במשטרה הן של נשים כלפי גברים ולא ההפך.
אך עדיין - החוק נועד להגן גם עליך.
לגבי האלימות שלך-עצמך. עליך לקחת על התנהגות זו אחריות. זה שאתה מכה חזרה- לא פוטר אותך.
הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול- צללא שום קשר לזה שאישתך תלך לטיפול-
לא מומלץ להתנות זאת.
חשוב על כך שאתה אדם סובל, אינך מאושר ויש סיכוי שהמסגרת המשפחתית שלך תתפרק.
זו סיבה מספיק טובה שתפנה לטיפול ותתחיל לטפל בעצמך. זה לא אומר שאתה אשם, או שאשתך צודקת. זה רק אומר שאתה מכיר בכך שאתה זקוק לעזקה משום שלא טוב לך.
בעזרת טיפול מקצועי- במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורך- תוכל לקבל מענה טוב לשאלות שאתה מעלה.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו תגובה עלובה
אחד02/02/2011כמי שחווה עלילת שווא מאישה ולאור כל תגובותיך, אני נדהם מהנגיעות הלא נקיות שלך כאשר מדובר בנשים אלימות.
אין שום הצדקה לאלימות ואין בדבריי לצד זה או אחר באופן ספציפי למקרים אך, נוכחתי לראות בין השורות את מטרת התגובות ואני קובע כי יש צד פמינסטי מובהק מצד המשיב.
ואם אצייר לעצמי את דמות המגיב מאחורי המקלדת לא אופתע בכללל!!!!
לצערי הבמה שניתנת כאן אינה עזרה אלא לגיטמציה מובהקת להגברת האלימות של נשים כלפי גברים והכל בשם הדמוקרטיה השקרית.
המסר שלי לכל הזוגות ולכל הנשים הרבות כאן אשר יודעות כי כל פעולות הגבר הן השלכות של מעשיהן, לו היו חכמות היו מצילות את בתיהן ע"י ריסון עצמי שלהם.
לא בכדי אמר החכם מכל אדם ,,,
משלי יד א
חכמות נשים בנתה ביתה ואולת בידיה תהרסנו
לכן אם יש באמת שכל בקודקודך אישה,,,פני לתיקון נישואייך מהרה ולא לרשויות אשר מהוות איום על בעליכן ואומר בבטחה שכל אישה אשר תפנה לרשויות הגירושין שלה קרובים מאוד ואישה אשר תעשה כל מה שביכולתה לעזור לבעלה ולהצלת ביתה מובטח לה שלום בית אמיתי..
והזמן יגיד את דברו ועם עובדות לא מתווכחים.
וכל הנאמר כאן הוא על קצה המזלג
ואין בדבריי להצדיק אלימות אמיתית בפגיעה בצד השני אלא פתרון אמיתי וללא השלכות לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש להעניש בחומרה נשים פדופיליות
ha17/02/2011וכן רוצחות חסרי ישע התחושה שמתקבלת נשים ממולטות מענישה ע"י ארגוני הנשים גדודים של עובדות סוציאליות עורכות איתן "שיחות," ולמפגשים אלה מכונות "טיפול"
בשעה שידוע כי רוב הנשים העובדות הסוציאליות אינן כשירות ואסרות לטפל בטיפולים קלניים המציאו להן תעסוקה נישה , הגובלת בבדיחה.
להבנתי יש להכניס לכלא נשים אלימות ולמגר את האלימות הנשית נגד קטינים חסרי ישע בפרט ולחשוף את חלקן של העו"ס באי הבאת האלימות הקשה של הנשים לידיעת הציבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתבר25/09/2010
בן זוגי, אדם לא רגוע (גם לא מעיד על עצמו ככזה), לרוב מאסד אשתנות כאשר אנ יאו ביתי חשות שלא בטוב. הביטוי של זה בה בקללות (כלפי בנוכחותה וכלפיה) בנוסח "יופי כוס אמו תהיי חולה עכשיו תהרסי את הסופ"ש, ואלי בדיוק כרגע- לכי תקיאי זונה בת זונה דווקא כשצריך אותך.
אני מתקוממת נגדו כל פעם ומסבירה לו שזו אלימות לשמה. יש לנו ויכוח על זה והייתי שמחה לדעת אם מבחינה חוקתית זה מוגדר כאלימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבר
ד``ר מני מלכה26/09/2010שלום לך,
קללות בהחלטת נכללות בהגדרה של אלימות.
מדובר באלימות מילולית ונפשית.
אלימות נפשית גורמת לאדם שהיא מכוונת כלפיו לחוש לא נוח עם עצמו, לצמצם את עצמו ואת ההתנהגות שלו- כל זאת מתוך הנחה שאם הוא ישנה את התנהגותו, ההשפלה של הצד השני תיפסק. הדבר נעשה מתוך פחד (שההתנהגות תחריף, שהוא יפגע, שהוא יעזוב....וכך הלאה)
הייתי ממליץ לך לפנות לפגישת ייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה באיזור מגורייך.
חג שמח
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות
דני14/12/2010ברור שזה אלימות בעיקר אם את מרגישה ככה,אלא אם כםן את מוכנה ליחס כזה משפיל ןפוגע,אם לא אז תיזרקי אותו לאלף עזאזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתורדית14/09/2010
שלום אני רוצה להביא בפניכם מערכת יחסים שאינה לרוחי ואני מבקשת את עזרתכם והכוונתכם איך לטפל בתופעה.
יש לי בן בגיל ההתבגרות שלאחרונה פרק כל עול יוצא עד מאוחר מעשן בעלי החליט לקחת את העניינים לידיים ואיך שאומרים לתפוס אותו קצר אני בדעה שזה נכון מאחר וצריך להציב גבולות אך לצערי הדבר נעשה בקללות והדבר אינו חינוכי וקשה לי לשמוע אותו מדבר כך מחד ומאידך כאשר הוא מדבר אתו (מקלל) לא נכון להעיר באותו מעמד כי אז הוא מתלהם וגם כלפי נוקט באותה שפה. הילד מאז שבעלי נכנס לתמונה אכן התמתן אך הוא מאוד כועס על אביו וציין שהוא שונא אותו על כך שהוא כל הזמן מקלל אבקש הכוונה מה עלי לעשות ואיך לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורדית
ד``ר מני מלכה16/09/2010ורדית שלום
מדובר במצב שכיח שפוקד משפחות רבות. יש לכם בן מתבגר וכעת אתם הופכים ל"משפחה מתבגרת". נערים מתבגרים מנסים להשלים את המשימה שלהם והיא גיבוש זהות עצמית ועצמאית. כדי לעשות זאת הם מנסים לשנות את חוקי המשחק. מה שהתאים לעבר (כשבנך היה ילד והקשיב להורים- אני מניח) כבר לא מתאים - הוא מנסה למצוא לעמו דרך משל עצמו.
הדאגה שלכם אכן מוצדקת- אין זה אומר שכעת הוא יכול לעשות כל מה שהוא רוצה-
אתם דואגים ומנסים להציב גבולות- שהיטה של הצבת גבול באמצעות התנהגות אלימה היא פחות טובה. זה עלול לשדר לבן שלכם שהוא מפחיד אתכם ושאתם לא יודעים מה לעשות איתו (ואולי הוא לא יודע מה לעשות עם עצמו).
מומץ להישאר תקיפים (אך לא לימים) אך עם זאת לנסות לשוחח איתו ולהבין גם את צרכיו. אין זה אומר שהוא יכול לעשות הכל, אבל ייתכן והוא יכול לעשות כיום דברים שלא היו מקובלים בעבר.
לפעמים מומלץ לפנות לאיש מקצוע לקבל ייעוץ ולשיפור דרכי התקשורת.
בנוסף אוכל להמליץ לכם על הספר "הורים טובים מידי" מאת שולמית בלנק ואורלי שבתאי פוקס. ועל הספר התנגדות לא אלימה של חיים עומר והספר הורים כמנהיגים מאת חיים עמית.
קריאה בספרים תוכל אף לספק לכם ידע והבנה בנוגע למה שאתם עוברים.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 19 אלים כלפי הוריושושי12/09/2010
שלום
לפני מספר חודשים גילינו כי אחי בן ה-19 סובל מחרדות נפשיות, מאז הוא מטופל בכדורים ונפגש עם יועצת.
לאחרונה, כנראה כתוצאה מכך שהוא התחיל לדבר על כל הבעיות שיש לו ולהציף הכל, הוא הפך להיות אלים, בעיקר כלפי אמא שלי שאותה הוא מאשים בכל הבעיות שיש לו.
הוא סובל מפחדים וחרדות, הוא ביטל את הגיוס שלו לצבא בגלל זה והחל לקחת כדורים עם מרשם מפסיכיאטר.
יש לו כעסים רבים אל אמא שלי והוא מוציא אותם באלימות מילולית, בשני מקרים שקרו לאחרונה הוא תקף אותה גם פיסית.
אבי נכה וגר איתם בבית אך אינו מסוגל לעזור, ואחי השני ואני גרים רחוק מהבית, שיחות שלנו איתו לא ממש מועילות ואנחנו מאוד מודאגים.
הוא ילד לא פעיל, כל חייו מנוהלים במחשב, הוא ישן עד מאוחר, מתעורר 10 דקות לפני שהוא צריל לעבודה, עובד באיזה חנות 4 שעות וחוזר להסגר בחדרו כל הלילה.
אימי מפוחדת מאוד, היא לא יודעת איך להתמודד עם הבעיה אז היא צועקת עליו בחזרה (אין עם מי לדבר היא לא מבינה שזו לא הדרך) הוא מקלל ומאיים להתעלל בה, אני חייבת לציין כי שום מרות כבר לא עובדת עליו, הוא לא מפחד מאף אחד.
אנחנו פונים לפסיכיאטר לבדוק אולי התרופות לא מתאימות לו ואנחנו מדווחים על כך ליועצת שלו. אין בידי משפחתי יכולת כלכלית להיעזר באנשים פרטיים, מהרווחה כבר אמרו לאמא שלי שהוא לא זכאי ואין אפשרות לעזור.
אנו חוששים להזמין משטרה שמא זה יחריף את המצב והוא יפעל באלימות יותר קשה.
מה עוד ביכולתנו לעשות? למי ניתן לפנות לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שושי,
פנינה דובו14/09/2010מדבריך אני מבינה כי אחיך מטופל כבר, כנראה במסגרת שרותי בריאות הנפש. דרך שרותי בריאות הנפש (כלומר על ידי הרופא המטפל שם) ניתן לערב עו"ס, לבדוק אפשרות לסיוע דרך הביטוח הלאומי, זכאות לסל שיקום ואפילו דיור מוגן.
לכן כדאי לפנות לגורם המטפל (היועצת או הפסיכיאטר) ולראות מה נעשה או ניתן לעשות בנדון, בעיקר כדי למצוא לו מסגרת מתאימה לאחיך, אם איננו יכול להשאר בבית.
מעבר לכך, במידה ואחיך נעשה אלים ומסוכן, יתכן ואין מנוס מלפנות למשטרה ולהפעיל את החוק. יתכן כי מהלך כזה עשוי אף לזרז הליכים כלשהם לטובת הטיפול באחיך.
אפשרות נוספת היא לבקש צו הגנה בבית המשפט לענייני משפחה, שם יכול השופט להרחיק את אחיך האלים מהבית (גם ללא תלונה במשטרה) או להורות על הפסקת האלימות בכל דרך שימצא לנכון, כולל פנייה לפקידת סעד (עו"ס מטעם הרווחה).
בשני המקרים האחרונים עלול אחיך להיות מורחק מהבית ורצוי לחשוב היכן יוכל להמצא, לפחות לתקופה בה הוא מורחק (זה יכול להיות קרוב משפחה, מכר, או חבר טוב).
אני חייבת להסתייג ולומר כי אין בידינו מידע מדוייק על מצבו הנפשי של אחיך וחשוב להתייעץ על כל אחד מהמהלכים עם הגורם המטפל באחיך, כדי למנוע תגובה קיצונית ומסוכנת. עם זאת עליכם לדאוג לשלום הנמצאים בבית ולפעול להגנתם, כי גם כאן קיים סיכון, כמשתמע מדבריך.
ובינתיים, עם כל הקושי, נראה שאת ואחיך מכירים בתפקיד שמוטל עליכם להתערב ולעזור, ויש לברך על כך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח עםARUI14706/09/2010
הלוואי שבעלי יסכים ללכת לעזרה אמרתי לו לא פעם שאתה צריך טיפול .כי לא מוכן לשמוע אפילו.
יש לו תדמית שלילית עם ילךלפסיכולוגית .כי אני בצלחת הזו כבר ומטפלת בעצמי .אני אומנם גם הקול שלי חזק אומר שהוא תוקפני .הבעל מדרבן את הבנות לטובתו .אני ניפגעת לא מסוגלת פגועה מאוד ריגשית אין לי שום תמיכה .נישארה לי רק פסיכיאטרית ותרופות ומחלות פיזיוץ שמקשות עליי לתפקוד תקין כמו אמא רגילה .והוא לא מקבל את זה כי טוען שלא יודע לקחת אוכל לבד.
דיי כמה אפשר רבונו של עולם מה יהיה.עד כדי כך גרם היום גם לילדים הגדולים שאמא תשרת אותם כי ככה הוא גדל. לא מענין אותו חולה לא חולה.
הפסיכיאטרית שלי אומרת לי מה עם לא היית מסוגלת והי לך מחלה הגרועה גם היה מבקש סקס.
כי אני גם בתקופה של מערכת חיסון חלשה לכן מסתובב בגוף שלי פיטריות ולכן לא מוכנה כל יום לשכב איתו. ולוחץ עליי ואז אני מקבלת ומווטרת מה שהוא רוצה.
למה וכשאני יבקש ממנו למשל תתקן משהו או למה תעזור לי גם לארגן את הבית כי לא רוצה בסלון דברים שלא שייך
שום דבר לא מעניין אותו ואומר לי כי ככה אני רוצה .
כשהיתי בריאה לא זכור לי שככה היה. הוא טוען שבגלל שאני לא מרצה אותו וגם בסקס וזה גורם לו לתסכול
מתפרץ מעיף את הדברים על הרצפה.או טורק את הדלת של המקרר או מקפיא.
ואני כבר נימאס לי מהתנהגות שלו .
סליחה אומנם לא רוצה להתלונן עליו .אבל איזה סוג של טיפול נותנים אפשר לשמוע.
האמת אני נמצאת במצב שיש לי מחלות חרדות דיכאון ולכן קשה לי להכין לו בדיוק מה שהוא רוצה.
גם הילדים סובלים ואז לא מדברים עם האבא כי הוא לא מתייחס אליהם ולא מעניין אותו כלום.
כשאני אומרת לו תדבר איתם תעזור להם. הם לא אשמים שננו אשמים מה הם צריכים לסבול
מה אומר לי ככה אני .
דרך אגב גם לגבי חיי אישות עם אני לא מסוגלת לוחץ בכוח ואני מרגישה שאני לא שולטת ונימאס לי .
ואני כבר נימאס לי מהתנהגות שלו .
סליחה אומנם לא רוצה להתלונן עליו
.אבל איזה סוג של טיפול נותנים אפשר לשמוע.
האמת אין לנו רווח הינו פעם והיפסקנו כי חשבנו ללכת לטיפול זוגי ובסוף ראיתי שלא עוזר כי אף פעם לא סיפרתי בגלוי הכל.
היום בגלל שאני נימצאת במצב בריאות הנפש אז ברווחה לא מוכנים לעזור לי אפילו מיפגש בקשר לילדים איך עליי להתמודד.
ואני רוצה עזרה בנירות יש לי קושי רב .לא פעם אני מתיאשת עד כדי כך רוצה מצב של אובדנות הסף סבךנות שלי נמוך .
גם בבית עם הוא כועס ואני יבקש להעביר את תחנה בטלויזה לו יעשה מה שרוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד``ר מני מלכה06/09/2010הייתי ממליץ לפנות למטפל\ת שלך, בין אם מדובר במטפל פרטי או בבריאות הנפש.
חלק מתפקידיו של המטפל לעזור לך לפנות לגורמים הרלוונטיים- בניהם הרווחה- ולעזור לך לייצג את עצמך ואולי אף לייצג אותך אם צריך.
כדאי לך להעלות מולו את נושא הגיוס של הבעל שלך לטיפול. למרות שזה לא אחריותך שבעלך יקבל טיפול, לפעמים זה יכול לעזור. המטפל\ת שלך יכולים לשוחח איתו ולנסות לךהפחית את החששות שלו מהסטיגמה.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מיניתשרון05/09/2010
האם אדם שאוהב לקיים יחסי מין בכח שההתחלה היא בהסכמת הבחורה אבל בהמשך הוא מחדיר אצבעות בכח ובחוזקה לאיברי המין ורוצה מין אנאלי לא בהסכמה מלאה של הבחורה, האם הוא אלים ויכול להרביץ בהמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
שרון07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
ד``ר מני מלכה19/09/2010שרון שלום
יחסי מין בכוח ובהסכמה שייכים לתחום של סאדו-מזוכיזם. תוכלי לקרוא על כך בחיפוש מהיר בגוגל. מדובר בהסכמה שגבולותיה נקבעים מראש.
כל הפעלת כוח שלא בהסכמה (במקרה זה שחוצה את ההסכמות)- פירושה אלימות.
כעת הכדור גם בידיים שלך- כלומר, אם התנהגות זו ממשיכה בניגוד לרצונך, הרי שיש באפשרותך גם לתבוע את הפסקתה. בעת הצורך, החוק והמשטרה עומדים לשירותך.
אם את רוצה ללמוד יותר על מאפייני אלימות, זוגיות אלימה וגבר אלים תוכלי בחיפוש קצר בגוגל למצוא אתרים שמסבירים על מאפייני הזוגיות האלימה וסימנים שיכולים להדליק "נורות אדומות"
בהצלחה ושנה טובה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של אלימותליל03/09/2010
לבעלי,אדם מאוד רגוע ביומיום, יש סיבה מוצדקת ומוכחת לכעוס ולהיות פגוע ממני. נפגשתי עם מישהו כ- 5 פעמים, ורק התנשקנו. הוא חשד בי ולכן התקין מצלמות במס' מקומות בבית. דרכו להוציא את הכעס היתה להראות את התמונות לאישה של הצד השני, (מאותה השכונה) וזאת עשה יום לפני תחילת הלימודים (כנראה כדי שלא אברח איתם)למרות שהמידע בידיו יותר מחודש, הוא לא עדכן אותי במידע שלו, ישר הלך לביתה מול ילדתה. בטרם הגיע אליה וא עצר לקנות לי פרחים ושוקולד, ובערב התנהג למופת, ופינק כמו שמעולם לא פינק. ובכלל בכל התקופה האחרונה (שבה כבר ידע את הסיפור) הקשר בנינו השתפר פלאים! ובכן למחרת 31.8נודע לי מחברה משותפת שלי ושל הצד השני עלי מעשהו של בעלי. הוא הודה ואף איים שאם אשתגע אז יהרוס אותי, עם זאת אמר שאוהב אותי מאוד מאוד ולא רוצה לפרק את המשפחה. במשך הימים הוא החליט לממש את איומיו ואמר לאישה שאני חולה בנפש . כמו כן הוא מצא את היומן האישי שלי, קרא אותו וצילם חלק רלוונטי, והביא לה . וכל זאת כשהוא ממשיך לומר שאוהב אותי והוא מציל אותי ושאני צריכה חינוך. אמר שיש לו עוד כלים שישתמש בהם אם אשתגע. הוא תפס את אימי לשיחה (מזל שמעורה במצב) ואמר לה שיש לי סוג של הפרעת נפש וכו'.
מיד נפגשתי עם עו"ד והוא יקבל את התביעה בימים הקרובים. שאלתי- רגש הנקמנות שלי אומר להוציא צו הרחקה, אך אני יודעת שזה מעשה לכיוון אחד של הסלמה ואני מפחדת או שלא נעים לי ממנו (כי הרי הוא עושה את זה כדי להציל אותנו ואת ילדינו- 2 בנים רכים) אני מרחמת עליו בטיפשותי. גם מתייסרת על ילדיי, הם אוהבים אותו מאוד ובתכלס אני פישלתי פה. (אגב מצבנו הזוגי הוא גרוע מאוד והרבה פעמים דיברנו על גרושין אך עצרנו לטובת הילדים) . עם זאת הוא מכפיש את שמי בשכונה , במשפחה, חדירה לפרטיות בצורה הכי גועלית ,ומודעת והפיץ אותה ברבים. קראתי שאלות בפורומים כאן וחשבתי אולי לכפות עליו הסתכלות פסיכיאטרית, שהרי לדעתי יש לו בעיה. אגב, שוחחתי עם גרושתו ואמרה שעברה איתו יסורי גהנום פסיכולוגיים. הוא שקרן פתולוגי ומומחה מאוד. אז איזו דרך לדעתכן? ומה בכלל תתן לי ההסתכלות מלבד אישור פורמלי שהוא שרוט (לדעתו הוא בסדר גמור)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליל
ד``ר מני מלכה06/09/2010שלום לך
את מתארת חיים נורא דרמטיים- מתקשה למצוא את עצמך בתוכם. הגבולות של הזוגיות והמשפחה די פרוצים, לא יציבים. בגידות, נקמנויות, אשמה.
אולי הדבר יכול להעיד על הבלבול הרב שבו את שרויה.
מה שאני יכול להמליץ לך זה לפנות לקבל ייעוץ, תמיכה ואולי טיפול. לא משום שאת לא בסדר, אלא משום שאת צריכה להתומדד עם כל כך הרבה דברים, עם עצמך, עם המשפחה והבעל. וכל זאת במציאות כל כך מורכבת עם הרבה סבל ותוהו ובוהו.
לכן אם תפני לקבל עזרה אולי תוכלי למצוא לעצמך דרך כל שהיא, את הדרך שלך, מבלי שתצטרכי לרחם או לחוש אשמה.
אינני בטוח שתוכלי לכפות על בעלך הסתכלות פסכיאטרית- תוכלי לברר סוגיה זו בבריאות הנפש.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח מכהזיו31/08/2010
אח שלי מכה אותי אם זה בלמשוך לי את השיער ולדפוק תראש בקיר, כל הזמן מתעסק עם הידיים, מושך בחזה של גברים. צריך פתרון דחוף, יש לו גם נטייה לגברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין עזרה?
זיו02/09/2010אז טעות שפניתי לפה אם אפחד לא מוכן לעזור לבנאדם במצוקה מאחיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיו שלום,
פנינה דובו02/09/2010ההודעה שלך לא כל כך ברורה. אתה מערבב בה כמה עניינים, שלא לכולם יש באפשרותנו להתייחס.
אני לא יודעת בן כמה אתה ובן כמה אחיך? זה משנה אם אתם ילדים, נערים או בגירים. איפה ההורים שלך? מדוע אינם מתערבים? האם ביקשת את עזרתם? האם מישהו מכם פנה או הופנה לטיפול?
דבר אחד שברור לי הוא כי אתה סובל מאלימות מצד אחיך. אם אתה תלמיד במערכת החינוך אתה יכול לפנות למחנכת או ליועצת או לכל אחד מצוות המורים שאתה בקשר איתו ועליו יהיה להעביר את הטיפול לגורם המתאים.
גורמי הרווחה גם הם יכולים ואף חייבים להתערב במקרה כזה, אם יקבלו דיווח אודותיו.
אם אתה בגיר, תוכל להתלונן במשטרה על אלימות כלפיך ואף לפנות לבית המשפט לענייני משפחה.
בנושא נטיות מיניות של גברים או פגיעות מיניות מטפלים גופים שזהו תחום עיסוקם. תוכל לחפש כתובות באינטרנט ואולי אף בפורטל הזה עצמו.
והעיקר, נסה לא להתייאש כי אם להמשיך ולהגיע לאחת מהכתובות הנ"ל.
וכדאי שתציין יותר פרטים שיסבירו את פנייתך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)