מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית זיכרון.עלומת שם03/09/2012
היי . אני בת 21 וחצי ואני חושבת שאני סובלת מבעיית זיכרון.
זה לפעמיים בדברים קטנים שאני צריכה לעשות ושוכחת ,
היום לדוג' קרה לי שיצאתי עם המשפחה ושכחתי את התיק במסעדה שישבנו בה ונזכרתי רק לאחר כחצי שעה ( שבתי לאירוע ותודה לאל כל המסמכים והכרטיסים היו שם ) והלכתי לקחת אותו ,
העניין הוא שזה מתחיל להדאיג אותי פעם אני שוכחת פלאפון פעם שוכחת דברים שאני צריכה לעשות וכל פעם אני מתזכרת את עצמי בתזכורות בפלאפון בדברים חשובים שאני צריכה לעשות .
האם זוהי בעיה ?. ( נ"ב מבחינה בריאותית הכל תקין אצלי ).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זיכרון. - תגובה
גל גפן-ריטר09/09/2012אנונימית שלום,
על פי תיאור של הבעיה שלך ובשילוב עם גילך והעובדה שלדברייך אין בעיות רפואיות, הייתי אומרת כי ייתכן ואת נמצאת בתקופה שבה ישנו גורם לחץ בחייך או ייתכן שאינך ישנה טוב או מוסחת מדברים שמטרידים אותך. דברים אלו יכולים לגרום לסימפטומים שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - בעיות זיכרון
עלומת שם10/09/2012האם לדעתך זה לא מצריך התייחסות לעניין יותר מידי ושזה משהו זמני ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו מוזר שקורה לי לאחרונהששש30/08/2012
תמיד הייתי קצת מעופפת והייתי שוכחת אם סגרתי את הדלת וחוזרת לבדוק אבל בחודש האחרון זה נהייה פתאום ממש חמור
אני יכולה לגשת לדלת 7 פעמים ולבדוק כנל לדלת המקרר לברז במקלחת לאוטו
וכל זה שוב ושוב
אני לא יודעת מה קרה לי, זה כאילו שאני שוכחת שכבר בדקתי
זה מלחיץ אותי
אני בת 30 אם זה רלוונטי
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מוזר שקורה לי לאחרונה - תגובה
גל גפן-ריטר09/09/2012שלום,
הייתי ממליצה לך לפנות קודם כל לבירור רפואי לצורך בדיקה האם יש משהו שיכול להסביר את הסימפטומים הללו. לאחר הממצאים הייתי מתייעצת עם הרופא לגבי המשך טיפול.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחהשירה22/08/2012
שלום שמי ישרה ורציתי לבררעל אימי בסיבות גיל החמישים צעירה לשכחה אבל לצערי היא שוכחת המון דברים גם דברים בסיסים זה יכול להגע למצב שהיא תבטיח משהוא או תעשה משהוא מסוים והיא שוכחת את זה אפילו אם אני הזכיר לה יום אחרי.
אז רציתי לשאול אם יש סיבה לשיכחה פתאומית בגיל הזה ואם יש משהוא שיכול לעזור לה או דרך מסוימת שנוכל להקל עליה
השמח אם תעני לי תשובה בהקדם שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחה - תגובה
גל גפן-ריטר09/09/2012שירה שלום,
הייתי ממליצה לך קודם כל לפנות עם אמך לבירור רפואי דרך רופא המשפחה, על מנת לבדוק האם ישנם גורמים רפואים שיכולים לגרום להופעת הסימפטומים הללו. לאחר הבירור הרפואי אני הייתי מתייעצת עם רופא המשפחה לגבי המלצותיו והאם יש צורך בבירורים נוספים.
על פי הממצאים ניתן יהיה לחשוב על דרך התמודדות וטיפול בבעיה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירצטאםעומר20/08/2012
שלום,
הייתי מעוניין לדעת איזה מינון מקובל בנטילת פירצטאם לשיפור הזכרון ותוך כמה זמן מתחילים לחוש בהבדל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירצטאם - תגובה
ד``ר שרה רפפורט21/08/2012אבי שלום,
לצערי, אין לי ניסיון עם התרופה הנדונה, ואין במסמכותי יכולת לכוון בנושא ניטול תרופות. עליך להתעייץ עם רופא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגולשים הנכבדים: השטלטות של פרסומת.ד``ר שרה רפפורט18/08/2012
לצערי הרב, בפורום שלנו יש שוב ושוב ניסיון אגרסיבי לשווק באופן בלתי חוקי שרות של מכון כושר מסוים. הדבר נעשה בעצמאות תגובות להודעות של גולשים שמתייצים בשל קשייהם הקוגניטיביים. לא תמיד אנו מצליחים במהירות למחוק את הפרסומות האלו.
גולשים יקרים, לתשומת ליבכם, שימוש בפורום לצורך פרסומת אינו דרך מכובדת או מקצועית, ועולה ספק לגבי יעילות של שרות שכזה. אנו מבקשים להתאלם מהודעות פרסום שכאלו. מטרת הפורום שלנו היא הכוונה מקצועית, ולא ניצול כלכלי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלטות כותבים עם ת
נעמה19/08/2012מי שמשתלט הן שתי הדוקטוריות הנכבדות שאינן רוצות שתשמעו שעל שיטות פשוטות, מוכחות מדעית ומתאימות להרבה אנשים שאינם בהכרח "חולים" אלא פשוט ירדו ביכול הקוגניטיבית ויש באפשרותם\ן לאמן ולחזק את היכולת הקוגניטיבית שלהן במכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלטות כותבים עם ת
נעמה20/08/2012גבירתי הדוקטור, מי שמפרסם כאן זו את. אני רק מנסה להביא לפני חברי הפורום אופציה נוספת שאיננה רפואית, מוכחת במקרים רבים כיעילה, מבוססת על המחקרים החדשים ביותר, ואת ברוב קיבעונך, מנסה למנוע מהם לשמוע על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזערה
ד``ר שרה רפפורט21/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דונפזיל לעומת אסנטהשירלי15/08/2012
שלום רב,
רופאה נוירולוגית ממרכז לזיכרון נתנה לאמא שלי תרופה בשם דונפזיל בגלל שלבים מוקדמים של דימנסיה מסוג אלצהיימר.
עכשיו בבית מרקחת נותנים לרוב אסנטה.
שאלתי את הרופאה הנוירולוגית אם אסנטה זה בסדר והיא ענתה שכן.
אני מפחדת מהדבר הבא: אמא שלי מגיבה באופן חיובי לדונפזיל. אם אתחיל לתת לה אסנטה ומצבה יתדרדר אז לא נדע מהיכן זה נובע. מהחלפת הכדור או מהתדרדרות טבעית של המחלה.
מה דעתך ד"ר?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דונפזיל לעומת אסנטה - תגובה
ד``ר שרה רפפורט17/08/2012שרית שלום,
לפי ידיעתי, מדובר באותן תרופות גנריות אך עם שם מסחרי שונה, זאות אומרת הן משווקות ע״י חברות שונות. במידה שמדובר בתרותות יקרות, השתתפות של הקופות משתנה תלוי בהסדר של הקופה עם חברות היצרן. חשוב לשחם לב על המינון של החומר הפעיל בתרופה. עליך לוודא את הנושא עם הרופא המטפל של אמך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
שירלי18/08/2012ראשית תודה על תגובתך.
ושאלה:
הסתכלתי בעלון לצרכן של שתי התרופות.
יש חפיפה בין החומרים הפעילים.
אין חפיפה בין החומרים הבלתי פעילים!! - מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר שרה רפפורט21/08/2012איני רופאה, ולכן לא מוסמכת לתת מענה לשאלות הנוספות שלך. שוב אני ממליצה לברר עת הנושא עם הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון קוגניטיבישלומית08/08/2012
אני קוראת את הפורום שלכם אבל כמשתתפת פאסיבית,כלומר קוראת ולא מגיבה.
הפעם הייתי חייבת- האם לפני עשר שנים היינו מדברים בכלל על אימון המוח? אף אחד בכלל לא היה יודע מה זה.
כיום נראה לי שהתחום בהחלט מפותח ומתפתח.
לדעתי זהו תחום מעניין מאוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון קוגניטיבי - תגובה
ד``ר שרה רפפורט13/08/2012בהחלט נכון, בתנאי אימון שכזה נעשה תחת הכוונה של בעל מקצוע כמו נוירופסיכולוג או מרפא בעסוק שמתמחה בתחום, בהתאם האבחנה המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שליפה מהזיכרוןמם04/08/2012
אני בן 72, בריא ולא נוטל תרופות. אני גר לבד ועובד במשרה מלאה. יש לי בעיה לשלוף שמות (אנשים או חפצים או מושגים ומונחים). אני ""רואה" את הנושא אבל המילה לא נשלפת. לאחרונה זה הגיע לידי השתתקות באמצע משפט בגלל שלא יכולתי לשלוף את מילת המפתח. אני עובד במקצוע הדורש ממני ידע רב ואין לי בעיה בעבודה! הבעיה קיימת לא רק בדיבור אלא גם במחשבה כשאני מתכנן ניסוח כלשהו. השאלה: האם צריך להיבדק? ואם כן איזו בדיקה והיכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לאמן את המוח
אריאלה05/08/2012בלי קשר למצב הרפאואי אותו ניתן לבדוק במרפאות המתמחות, חשוב ולא יכול להזיק לאמן את המוח. ניתן לעשות זאת באחד מן המכונים לאימון המוח ברחבי הארץ או לרכוש תוכנה לאימון עצמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית שליפה מהזיכרון - תגובה
ד``ר שרה רפפורט13/08/2012שלום רב,
בעיות שליפה נפוצות אצל הרבה אנשים עם התקדמות הגיל אפילו צעירים ממך.
נראה שאתה מנהל חיים פעילים, ואין לך תלונות בשער התפקודים. האם אתה נתקל בבעיות השליפה בתורות גבוהה ביומיום, והדבר פוגע בתפקוד באופן משמעותי? אם כך, אני ממליצה להתייעץ עם רופא המשפחה ולפנות לבדיקה קוגניטיבית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמם שלום
נעמה13/08/2012מנהלות הפורום מנסות להסתיר ממך את האמת - יש פיתרון פשוט בלי מכוני איבחון יקרים מן הסוג שאותו הן מנהלות! חפשי לך מכון כושר למוח והתאמני - רוב הסיכויים שמצבך יישתפר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון כושר למוח
נעמה17/08/2012ניסית מכון כושר למוח? יש כמה כאלו ויש הרבה מחקרים התומכים בשיטות שלהם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לך לנסות מכון כושר למוח
נעמה19/08/2012יש בארץ כמה כאלו. וניתן לשפר את היכולת הקוגניטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתם חדר כושר למוח?
נעמה20/08/2012אמנם מנהלת הפורום מנסה לחסום ולהסתיר את העובדה, אך חדרי כושר למוח יעילים במקרים רבים יותר מתרופות וטיפולים יקרים. חפשו לכם חדר כושר כזה ובידקו אם זה עובד עבורכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום איך אפשר לנסות לשכוח דבריםNHRHFVI29/07/2012
שלום אני עומדת לנסוע לחול .ואני רוצה לדעת איך אני יכולה לגרום לעצמי לא לשכוח.
למדל אני מסוגלת להחזיק משהו ביד את הטלפון .ומישהו מוציא אותי מריכוז
למשל אומר תתני לי רגע אני יגיד ככה וככה לרופא למשל.
אחרי שניה האחות מגיעה אלי אומרת לי שחכת את הטלפון.
וככה גם זה קורא לי אצל הירקן למשל מניחה משהו לבנתיים שלא יחזיק בידיים
כי יש לי בעיה לסחוב .
אז נותת לידיים לנוח.
יש לכם איזה טיפ אני יכולה לקחת איתי תעשו טובה אני דואגת מאוד .
שלא אשכח משהו .
יהיה איתי למשל מצלמה .או טבלט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איך אפשר לנסות לשכוח דברים - תגובה
גל גפן-ריטר01/08/2012שלום,
את מתארת מצבים בהם את "שוכחת" כי את מרוכזת לרגע במשהו אחר, שמסיח אותך.
טכניקה יעילה אחת, היא לנסות לבצע בקרה על מעשייך באמצעות דיבור בקול רם. לומר לעצמך, למשל משהו כמו: אני עכשיו יוצאת לדרך, אני צריכה לבדוק שהמצלמה והפלאפון איתי". אפשרות נוספת היא לקחת תיק ובו יהיה מקום קבוע לכל דבר, כיס לפלאפון, למחשב, ליומן , למשקפייים וכו'. וכך לתרגל את עצמך שבכל פעם שאת עוזבת מקום לבדוק האם הכל חזר למקומו בתיק.
אני מציעה להתחיל לתרגל את הדברים כבר מעכשיו, אלו כלים טובים שניתן להשתמש בהם ביום יום.
אלה הן רק דגימה של הטכניקות בהן ניתן להשתמש
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך מודה לך מאוד .
NHRHFVI01/08/2012האם את עובדת דרך הכללית .
אשמח לקבל עוד טיפים שאני לא מצליחה לחשוב .
למשל להתנהג יפה בחדר עם שותפה להיות נחמדה .עם אחת שאני לא מכירה .
אוקי אני ינסה בחדר אוכל למשל למזוג לה לשתות.
אני ינסה להתיחס אלאה .רק אני מקווה שאני יצליח לא להגיד לה לא בשלילה .
כי אני שלילית לא מתוך כוונה רעה .
אשמח לשמוע עוד .
את מקסימה ונהדרת שמחתי לקרוא .
אני מתפזרת לפעמים שואלת כאן ואחר כך לא זוכרת היכן שאלתי .
ולא מוצאת את הדף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשות בשליפהדרור26/07/2012
שלום
אני בן 44, איש היי-טק, שומר על אורח חיים די בריא.
לאחרונה יש לי בעיות קשות בשליפת שמות, ומילים בעברית ובאנגלית דבר המתחיל להקשות ביום יום (דברים צצים לי אחרי הרבה זמן)
אין לי קשיים בלמידה, אין לי שום קושי בבניית זכרונות חדשים ואםילו מורכבים ובשליפת מספרים.
תזונה קרובה לטבעונית. לוקח B12 ואומגה שלוש
מאיפה להתחיל לבדוק מה הבעיה ?
בתודה מראש,
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשות בשליפה - תגובה
גל גפן-ריטר29/07/2012דרור שלום,
קשיים בשליפה יכולים להיות קשורים למספר דברים, למשל, לזיכרון או לקשב ולריכוז. פונקציות אלו יכולות להיות מושפעות מעייפות, מתח, עומס, חוסר בתזונה נכונה.
הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולשתף אותו בסימפטומים אלו ולערוך קודם כל את הבדיקות המתאימות וכך להתקדם הלאה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרוןיעל16/07/2012
שלום רב,
אני בת 38 בריאה בדר"כ. לפני כעשרה ימים ניסיתי להיזכר בשם של דודה צעירה שנפטרה לפני 4 חודשים ולא הצלחתי (לא הייתה לי טראומה מהמוות). רק אחרי כמה דקות הצלחתי להיזכר. כמה ימים אח"כ חשבתי מה עשיתי אמש ולא הצלחתי להיזכר ואז התחיל התקף חרדה וחוסר אונים, התחלתי לבחון את עצמי על זיכרון ומאז אני לא רגועה וסובלת מבעיות זיכרון. אני אמנם בתקופה לחוצה (שיפוץ דירה, קבלת החלטות מה ללמוד בשנה הבאה, טיסה לחו"ל עוד שבוע שמלחיצה) אבל סך הכול היו לי עוד תקופות מלחיצות ולא חוויתי בעיות זיכרון. התחלתי אתמול טיפול פסיכולוגי. האם הכול נובע מלחץ או שייתכן ויש לי בעיות נוירולוגיות?
בתודה מראש על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון - תגובה
גל גפן-ריטר29/07/2012יעל שלום,
בעיות בשליפת מידע מושפעות מאוד ממידת הקשב והריכוז שלנו. את מתארת תקופה בהחלט לחוצה שעוברת עלייך כעת, ומאוד ייתכן שמוחך טרוד בהרבה מאוד דברים ועמוס וכך רמת הקשב שלך יורדת, ובעקבות כך היכולת שלך לשלוף מידע. בנוסף, את מציינת שברגע שהתחלת לשים לב לבעיה את נכנסת למעגל שבו את בודקת את עצמך ושמה לב בפירוט יתר ל"כשלים" בזיכרון. דבר אשר מגביר את רמת החרדה שלך ומקשה עלייך לתפקד בצורה אופטימלית.
שמחה לשמוע שהתחלת בטיפול פסיכולוגי שיכול להתחיל לעשות סדר בלחצים שאת חשה.
בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו גם.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בשליפת מידע לילד בן 4
ורד לוי30/08/2012גל שלום !
בני אובחן במכון להתפתחות הילד ונמצא כי יש לו קושי בשליפת מידע וכן חוסר ריכוז,
לדעתי קיים גם קושי בהבנת הוראות מורכבות.
ברצוני לדעת איזה טיפול יכול להתאים במסגרת קופת החולים [ניתן אישור לטיפולים של קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק האם הן עובדות על ליקויים מסוג זה?] ובמסגרת חיצונית כמו למידה מתקנת או חוג אחר שיכול לתת מענה.
האם אבחון וטיפול בגיל כזה יכולים ל"העלים בעיות אלו או שזהו קושי איתו יצטרך להתמודד
לאורך כל לימודיו"
אילו משחקים אני יכולה לשחק איתו או חוברת עבודה מתאימה כדי לקדם אותו ככל הניתן .
אשמח לקבל המלצה על ספר מידע שאוכל להיעזר בו.
אודה על תשובתך.
בברכה ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בשליפת מידע לילד בן 4 - תגובה
גל גפן-ריטר09/09/2012ורד שלום,
מדברייך אני מבינה כי עברת את תהליך האבחון שממנו נגזרו המלצות טיפוליות. על פניו ממה שאת ציינת בהחלט הטיפול של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק יכול להתאים. בשל גילו הצעיר לדעתי, לא הייתי מתחילה איתו חוג של הוראה מתקנת או מעמיסה עליו יותר מידי פעילויות טיפוליות. אני הייתי ממליצה לך להתחיל בטיפול שאושרו על ידי הקופה ולהעזר בחוות דעת המקצועית שלהם בכדי לדעת האם כדאי להוסיף או לשנות את תוכנית הטיפול, בדומה לכך הייתי מתייעצת איתן גם לגבי המעורבות שלך בטיפול כיצד ובאיזה מינונים.
אין באפשרותי לומר דברים ספציפיים יותר ללא קריאת הדוחות וחוות הדעת שקבלת עד כה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קורה
אריאלה05/08/2012יעל היי, אז קודם כל, אל תלחצי. אני אמנם קצת יותר מבוגרת ממך (אני בת 55) אבל גם אני חווה את מה שתיארת.האמת היא שכבר לפני 10 שנים התחלתי להרגיש שהזכרון שלי כבר לא משהו, ורק בשנתיים האחרונות התחלתי לעשות משהו בעניין. התחלתי להתאמן! מסתבר שניתן גם לאמן את המוח! אני הולכת באופן קבוע לחדר כושר של המוח וממש נהנית וראגישה שיפור. אני מתאמנת ברעננה אבל יש עוד מקומות.אני לא יודעת מאיזה איזור את. בקיצור,יש מה לעשות. אל תתיאשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לאמן את המוח
נעמה13/08/2012בהרבה מחקרים מדעיים שפורסמו לאחרונה הוכח הקשר בין אימון מסודר של המוח לבין היכולות הקוגניטיביות. יש היום כמה מכונים המאפשרים לאמן את המוח. ניסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
נעמה13/08/2012מנהלות הפורום מנסות להסתיר ממך את האמת - יש פיתרון פשוט בלי מכוני איבחון יקרים מן הסוג שאותו הן מנהלות! חפשי לך מכון כושר למוח והתאמני - רוב הסיכויים שמצבך יישתפר!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון כושר למוח
נעמה17/08/2012ניסית מכון כושר למוח? יש כמה כאלו ויש הרבה מחקרים התומכים בשיטות שלהם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לך לנסות מכון כושר למוח
נעמה19/08/2012יש בארץ כמה כאלו. וניתן לשפר את היכולת הקוגניטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסית חדר כושר למוח?
נעמה20/08/2012אמנם מנהלת הפורום מנסה לחסום ולהסתיר את העובדה, אך חדרי כושר למוח יעילים במקרים רבים יותר מתרופות וטיפולים יקרים. חפשו לכם חדר כושר כזה ובידקו אם זה עובד עבורכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח תוצאות MRIME10/07/2012
שלום,
ממצא ב- MRI של סבתי בת ה- 75
חדרי המוח מורחבים כביטוי לאסטרופיה מוחית מרכזית והיקפית בהתאם לגיל.
מוקד אות חריג בודד פרונטלי מימין, יכול להתאים לאיסכמי כרוני- בחומר הלבן ו FLER תת קורטיקלי בפאראצנטר GEROS ללא הגבלה בדיפוזיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח תוצאות MRI - תגובה
גל גפן-ריטר10/07/2012לי שלום,
אני מציעה לך לפנות לפורום של רופאים המתמחים בנוירולוגיה על מנת לקבל חוות דעת או הכוונה לגבי הממצא שהופיע ב - MRI של סבתך. הפורום הזה אינו מוסמך לתת ייעוץ בתחומים אלו.
תודה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מוחי אנוקסיאסי04/07/2012
אבי קיבל דום לב, נעשתה בו החייאה במשך 15 דקות והוא חזר לחיים מתברר שכשמד"א הגיעו עוד היה לו דופק חלש ורק שהם הגיעו הוא איבד הדופק. כמו כן אבי סובל מ-COPD. אחרי ההחייאה אבי הועבר לטיפול נמרץ וכן טופל לפי הפרוטוקול מייצבים מרדימים וכו'. ב-CT הראשון אמרו שהכל תקין והמשיכו להרדים אותו וכו' ב-CT האחרון הם טענו שיש לו בצקת אחכ אמרו נזק אנוקסי, שהתאים שלו התחברו. אבי נושם אך עדיין מחובר למכונת הנשמה דרך פיום קנה ליתר ביטחון, ליבו פועם, אישונים מגיבים, הוא מפהק, אבל לא מתעורר. אנחנו חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות הרופאים בטיפול נמרץ סקפטים ומודיעים לנו על קומא, משהו לא נראה לנו שם. מה עושים? האם יש שיקום לאחר שיכול להחזיר את התאים האבודים. כמו כן ראוי לציין שהוא כולו נפוח, בדרך קיבל חום ודלקת ריאות. מחר עושים לו EEG של המוח הרופאים מוציאים לנו כל טיפת תקווה ואף "רומזים" שחייאה בבית ממושכת גורת לנזקים בלתי הפיכים, אז למה בכלל קיים מד"א ולמה מחייאים אנשים בדום לב אחרי 4-5 דקות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מוחי אנוקסי - תגובה
גל גפן-ריטר10/07/2012אסי שלום,
אני מבינה מדברייך שאתה ובני משפחתך נמצאים בתקופה קשה, בה אתם שומעים הרבה מאוד מידע רפואי ומתקשים לקבל את מה שהרופאים אומרים. נשמע שהמצב של אביך מורכב והייתי ממליצה לך ולבני המשפחה להתייעץ ולהעזר בגורמים בתוך המחלקה בה אביך מאושפז, על מנת לקבל מענה על כל השאלות שבוודאי יש לכם.
אתם זכאים להתייעץ ולקבל חוות דעת רפואית חיצונית נוספת במידה ואתם מעוניינים בה.
לצערי אין בידי מידע לגבי שיקום מוחי במצב בו נמצא אביך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטל..שגית30/06/2012
שלום לך, אני כ-6 שנים לאחר להסרת גידול בראש (נוירוציטומה) הניתוח בוצע בזמן שהייתי בהריון בחודש ,8 , לאחר כ- שבועיים ילדתי בניתוח קיסרי., לילדה שלום.
כיום סובלת מבעיות זיכרון מינוריות לטווח הקצר. שאלתי היא האם אני יכולה להפסיק את השימוש בלמיקטל שאותו אני לוקחת ,בעיקבות מס' התקפים אפילפטיים ,את ההתקף האחרון קיבלתי לפני כשנתיים, האם יש קשר בין הניתוח שעברתי לכדורים ולמניעת התקפים? קראתי במס מקומות כי הלמיקטל הוא מעין תרופה פסיכיאטרית ..
תודה על ההתיחסות .
שגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל.. - תגובה
גל גפן-ריטר01/07/2012שגית שלום,
לצערי הפורום הזה אינו רשאי לייעץ לגבי הפסקת/נטילת תרופות או לגבי השפעתן, מכיוון שזה איננו תחום המומחיות שלנו. הייתי ממליצה לך לפנות לנוירולוג המטפל בך ולהתייעץ לגבי כל השאלות הללו.
באיחולי בריאות שלמה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בזיכרון בגיל 71ענת23/06/2012
שלום רב, אימי בת 71 , אישה פעילה , סובלת מסוכרת מאוזנת נוטלת ציפלקס ונעזרת בכדור שינה, מדווחת לאחרונה על קשיי זיכרון בעיקר בקושי להזכר בכיוונים כמו תיכנון נסיעה למקום מסויים- מתקשה לשחזר בזיכרון את הדרך לשם מצב שלא היה קיים בעבר, לציין שפותרת תשבצי הגיון אומרת שמתקשה קצת בכך לאחרונה (לא מסיימת את כל התשבץ) האם זו ירידת זיכרון תלויית גיל או שיש מקום לבירור? אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בזיכרון בגיל 71 - תגובה
גל גפן-ריטר28/06/2012ענת שלום,
קשה לקבוע על סמך המידע שמסרת מה בדיוק גורם לקשיים שאמך חווה. ההמלצה שלי היא לערוך לה בירור רפואי אצל רופא המשפחה ובעקבות כך לבדוק האם ישנה תוכנית טיפולית שהוא ממליץ עליה.
להערכתי גם בירידה בזיכרון הנובעת מהגיל יש דרכי טיפול אשר עוזרות להתמודדות יעילה יותר.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסית
יוסי09/07/2012חדר כושר למוח? יש כמה ולאבא שלי זה מאוד עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)