מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות זיכרוןשלומית04/11/2010
בת 54 בריאה מדריכה פעילות גופנית, משתמשת מזה כ 10 חודשים בטרזודיל 50 מ"ג שקיבלתי במכון שינה לאחר שנים של התעוררויות וקשיי הרדמות. מזה כמה חודשים שוכחת שמות של אנשים וחפצים או מאכלים ואח"כ נזכרת שוכחת את התיק או הטלפון לעיתים, ומגישה שהתפקוד איטי יותר רופא המשפחה לא הפנה אותי לברור מלבד בדיקות דם.אודה לכם על המלצה לבירור מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות זיכרון - תגובה
גל גפן-ריטר08/11/2010שלומית שלום,
אני אינני מוסמכת לענות לך על תופעות לוואי של תרופות. עד כמה שבדקתי, התופעות שאת מתארת אינן קשורות לתרופה. ייתכן והקשיים בשליפת מילים או קשיי זיכרון ואטיות נובעים עדיין משינה שאינה איכותית, לחץ ועייפות.
בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לבירור רפואי ייתכן ובמכון השינה יידעו לענות לך טוב יותר על השאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות כתיבה וזכרוןענבר29/10/2010
שלום,
אני בת 24, לא היו לי שגיאות כתיב או בעיות בכתיבה כילדה.
אני צמחונית ולכן לוקחת כדורי B12 וצורכת ברזל בדרכים אחרות [שקדים בעיקר].
בחודשים האחרונים התחלתי לשים לב לבעיה בסיכול אותיות בכתיבה. זה קורה לי בעיקר בכתיבה ידנית, אך גם בהקלדה [אל ההקלדה אני מייחסת פחות חשיבות כמובן].
אני נוטה לדלג על אותיות במילה ולהוסיף אותן לאחר מכן. כלומר, אם ארשום "שלומך", אתחיל לרשום "שו" ורק אז אשים לב שחסרה לי אות, אוסיף אותה ואמשיך במילה. או אחליף בין שתי אותיות סמוכות במילה.. דבר נוסף שקורה הוא לדלג על האות האחרונה במילה ולרשום במקום את האות הראשונה של המילה הבאה.
לצערי גם נתקלתי בכל מיני שגיאות כתיב לא הגיוניות שלי. לוקח לי כמעט דקה להבין מה רשום לא בסדר ולתקן את הטעות. כמו שציינתי קודם, מעולם לא היו לי שגיאות כתיב.
אולי זה לא נשמע כמו בעיה משמעותית, אך התחלתי ללמוד השנה וזה הפך להיות מאוד מתסכל לחזור ולתקן טעויות טפשיות בכתב.
אני לא יודעת אם זה קשור, אבל הכתב שלי קטן יחסית, מחובר בדר"כ ולא ברור.
דבר נוסף - כבר כמה שנים שיש לי בעיית זכרון שאולי נובעת מריכוז. אני לא זוכרת נושאים עליהם דיברתי עם אנשים, אני לא זוכרת מה עשיתי בימים האחרונים, לפעמים כאשר אני מעתיקה משפט מהלוח [בלימודים] אני שוכחת באמצע מה התחלתי להעתיק.. התחושה היא שאני שוכחת הרבה יותר מדי.
אשמח לשמוע מכם,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות כתיבה וזכרון
ד``ר שרה רפפורט07/11/2010ענבר שלום,
נראה שבעיותיך בכתב קשורות לבעיות קשב. האם את עברת בעבר אבחון להפרעות קשב והם אובחנה אצלך התסמונת שכזו? במידה שלא, אני ממליצה לעבור אבחון מסודר ואבחנה מסודרת, ולפנות לרופא (נוירולוג או פסיכיאטר) שמתמחה בתחום של הפרעות קשב וריכוז. דרכי הטיפול והתערבות יקבעו בהתאם ממצאי הבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבהליאה27/10/2010
תודה רבה על העל , עזרת לי המון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמחתי לעזור
ד``ר שרה רפפורט01/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביותמודאג25/10/2010
שלום, אני בן 30, עוסק בתחום שוק ההון ואני מזה כשנתיים-שלוש מרגיש בשינוי שמתבטא בירידה משמעותית במהירות קריאה והבנת הנקרא, קושי בניהול בדיבור ובניהול שיחה, שנובעים לדעתי מפגיעה "במהירות החשיבה" וביכולת "לקבל" מידע במקביל.
בנוסף, ישנה ירידה חריפה בזכרון ותחושה מוזרה של ניתוק מהקורה סביבי והרגשה של חלום בהקיץ.
ממה יכולות לנבוע ההפרעות הללו? איך אני משפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות זיכרון הפרעות קוגניטיביות
ד``ר שרה רפפורט07/11/2010שלום רב,
לפי התיאור שלך אתה סובל כבר זמן רב מירידה בתפקודך. איך הסתדרת עם הקשיים האלו עד כה, ומה גרם לך דווקא עכשיו לפנות לבירור?
ישנן סיבות רבות שיכולות לגרום לירידה בתפקוד הקוגניטיבי. לעיתים הסיבה היא על רקע שינוי במצב בריאותי, ולפעמים ההסבר הוא על רקע מצב נפשי, כגון מצב לצץ ממושך, חרדה או דיכאון ועוד. אני מציאה שתתחיל עם בירור רפואי שגרתי אצל רופא משפחה. בהמשך ניתן לפנות לבירור אצל פסיכולוג, וכמובן יש לשקול אבחון ע"מ לברר האם מדובר בירידה תפקודי אובייקטיבי ולהגיע לאבחנה מובדלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות והפרעות קוגנטיביות
מודאג08/11/2010אני לא ציינתי אך אני בנוסף כל הזמן עייף נפשית אך בעיקר פיזית, ובכל בדיקות הדם שעברתי לא נמצאה לכך הסיבה.
האם יש קשר בין הדברים? האם ההפרעות הקוגנטיביות שאני מציין קשורות לעייפות?
לצערי אני מתמהמה בטיפול בעניין והמצב רק מחמיר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות והפרעות קוגניטיביות
ד``ר שרה רפפורט18/11/2010עייפות וסגנון חיים לחוץ ולא בריא בהחלט יכולים לגרום את התופעות שאתה מתאור. בכול אופן, אני ממליצה לך לברר את הצעדים ציינתי בתשובתי הקודמת.
כמו כן, ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בקופות במחיר מוזל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה ד"ר רפפורטליאה24/10/2010
אז שאבין אני צריכה לפנות לרופא משפחה ולבקש הפניה לשיקום.
אם כי לאחרונה ביקשתי הפניה לנויופסיכולוג וקיבלתי הפניה לפסיכולוג. אני מאוד רוצה לטפל בעצמי יותר כי אני מרגישה לא הכי חזקה. ניסיתי בעבר שיחות עם פסיכולוג ולא עזר . האם שיקום במחלקת נוירופסיכולוגית שונה ועזר במיקרים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לשיקום
ד``ר שרה רפפורט27/10/2010עליך לברר עם הקופה מהו תהליך ההפניה לרופא שיקומי ולמסגרת שיקומי. בהמשך מקובל שאת צריכה לעבור הערכה ע"מ שיעריכו את פוטנציאל השיקומי שלך הטיפולים המתאימים. לתשומת לבך, לא קיימת מחלקה נוירופסיכולוגית. נוירופסיכולוג הוא בדרך כלל חלק מהצוות שמטפל בשיקום של נפגעי ראש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סי בי טיאור24/10/2010
שלום,
אשמח אם תענו לי על כמה שאלות:
מה זה סי בי טי? איך הסי בי טי יכול לעזור לאו סי די? כמה זמן_ שבועות, שנים...) אורך בממוצע טיפול כזה? ומה אחוזי ההצלחה שלו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סי בי טי - תגובה
גל גפן-ריטר25/10/2010אור שלום ,
CBT - משמעו cognitive behavior therapy כלומר, טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
ובאופן ספציפי עבור OCD - המודל הקוגניטיבי של הפרעה אובססיבית קומפולסיבית מסביר כיצד הפרעה אובססיבית קומפולסיבית יוצרת דפוס התנהגות שהאדם אינו מצליח לצאת ממנו. מטרת טיפול קוגניטיבי התנהגותי ב-OCD היא לשבור את הדפוס הזה, ולאפשר לאדם דרך מילוט. טיפול פסיכולוגי ב-OCD כולל שני מרכיבים - התנהגותי וקוגניטיבי, כל אחד מהם שובר קשר אחר.
משך הזמן הוא תלוי מטופל. לגבי הצלחה , מחקריםשנעשו בשנים האחרונות מראים כי שיטה זו והטיפול התרופתי הם היעילים עבור טיפול בהפרעה של OCD.
מקווה שזה עוזר וממליצה להיוועץ באופן ספציפי יותר עם מומחים שעוסקים בתחום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קוגנטיביותעינת23/10/2010
שלום! סבא שלי בן 87, חולה פרקינסון מזה חמש שנים ומטופל תרופתית. לא מכירה את שמות התרופות. לדבריו ב- 40 שנה אחרונות לוקח וובן כל ערב לפני השינה. בשנה האחרונה סבל מספר פעמים מתופעה בה הוא מתעורר באמצע הלילה ולפי תיאורו קול פנימי מורה לו שעליו לעשות משהו- לדוגמא- לארוז חפצים כי מגיעה מלחמה (הוא ניצול שואה) או במקרה אחר- לגשת לחוג כושר שהוא משתתף בו. כתוצאה מכך הוא מבצע את מה שהוא מאמין שהוא צריך לעשות. (ללכת לחוג או לארוז את כל הבית). בשלב מסוים הוא מבין שמשהו מוזר ומפסיק. בפעם האחרונה הוא יצא מהבית והלך לכיוון החוג ורק כאשר הגיע לשם הבין שמשהו לא בסדר וחזר הביתה ולישון. כעבור שעתיים התעורר ועשה שוב את אותו הדבר. בבוקר הוא זוכר הכל. טוען גם שידע שזה לילה כי נסע בקולנועית שלו והדליק אורות אבל כאילו לא מקשר בין זה שיש לילה לזה שלא יכול להיות שכרגע הזמן בשביל החוג.
האם זו תופעה מוכרת? האם יכולה להיות קשורה לטיפול בפרקינסון?
בתקופה האחרונה החליפו לו את כדורי השינה בשל הפעם הקודמת שזה קרה.
אשמח לכל התייחסות לתופעה, אם ידוע לכן משהו
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פרקינסון
ד``ר שרה רפפורט01/11/2010עינת שלום,
ייתכן שהתופעות שאת מתארת אצל סבא שלך לא קשורות לתרופות שהוא נוטל. נראה כי נוטה לבלבול, ומתקשה להבדיל בין חלום ולבין מציאות. נטייה לבלבול יכולה להיות שכיחה אצל חולים עם מחלה שכזו. עם זאת, כדאי להעריך את הסטאטוס המנטאלי/קוגניטיבי שלו ע"מ לברר האם הבעיה קשורה לאיכות השינה או לירידה קוגניטיבית בכלל. כמו כן, אני בטוחה שהרופא המטפל שלו מתמחה בתופעות לווי של המחלה ויודע כיצד לטפל בו ולכוון אותכם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליאהליאה21/10/2010
ד"ר רפפורט שלום.
אני מטופלת אצל נוירולוג וופא משפחה אך שניהם מטפלים אך לא מבינים את התסכול שלי וחוסר הסבלנות כלפי עצמי. אני מרגישה שדי אני משתגעת לא יותר.
אני חברה במכבי ואיני עובדת ולא מוכרת ע"י ביטוח לאומי וקשה לי ההוצאה לרופא באופן פרטי. ידוע לך איך אוכל להמשיך מכאן כי רופא המשפחה שלי לא מתייחס לתיסכול שלי רק לאפילפסיה.
אשמח לקבל כל עזרה
תודב, ליאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר פגיעת ראש
ד``ר שרה רפפורט24/10/2010בקופת חולים מכבי ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי במחיר מוזל וללא הפניה. ראה במדריך את רשימת המטפלים לפי אזור המגרורים שלך. כמו כן, יש לקופה כמה מכונים שמתמחים בשיקום, ונראה שמסגרת כזו אולי מתאימה לך. בכל אופן, כדאי לפנות לרופא שיקומי של הקופה, להציג את בעיותיך ולבקש הפניה לשיקום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי יצירת זכרונות לאחר ניתוח מחה21/10/2010
אמי בת 65 (סוכרתית) עברה ניתוח מוח להוצאת מנינגיומה מאיזור פריאטלי אחורי לפני 4 שבועות. במשך השבועיים הראשונים שלאחר הניתוח היא היתה בהכרה אבל ישנונית, מספר דקות בודד ביום היא הגיבה וענתה, בלי לזהות. לאחר מכן היא התעוררה. אך לאחר שבועיים נוספים - היא עדיין מבולבלת. היא מזהה אותנו, והזכרון לטווח ארוך נראה די שמור, אך היא כלל לא מייצרת זכרונות חדשים. כמה זמן זה יחשב תופעה סבירה לאחר ניתוח ולא יחשב כאמנזיה, מה ומתי אפשר לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי יצירת זכרונות לאחר ניתוח מח - תגובה
גל גפן-ריטר23/10/2010שלום,
לגבי שאלתך בנוגע לתפקוד הזיכרון של אמך, אני לא מוסמכת לענות לך כמה זמן זה תופעה סבירה כי זה תלוי מצבה הרפואי, תלוי בדיקות כמו C.T. MRI EEG אשר יכולות לבדוק, למשל, האם ישנה עדיין בצקת בתוך המוח או כל ממצא אחר. ועל כן אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופאים המטפלים בה.
לגבי מה אפשר לעשות, מומלץ מאוד שאמך תעבור תהליך שיקומי (במסגרת של מרכז שיקום עם צוות רב מקצועי המתמחה בכך) אשר ייתן מענה על הקשיים הקוגניטיביים , התנהגותיים פיזיים, ורגשיים שייתכן ויתעוררו בעקבות הניתוח וינסה להחזיר אותה
לתפקוד כמה שיותר מלא ודומה למה שהיה קודם לניתוח.
איחולי רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זיכרוןאור20/10/2010
שלום אני בחורה בת 23. אני חושבת שיש לי בעיית זיכרון לדוגמא: כאשר אני קוראת ספר באנגלית ולא מבינה מילה אני פותחת את המילון ומפרשת אותה, לאחר 10 דקות אני שוב שוכחת אותה.
אני יכולה ללמוד מילה במשך כמה ימים ולאחר שבוע שוב לשכוח אותה.
האם יש דרך לזכור מילים חוץ מאסוסיאציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זיכרון - תגובה
גל גפן-ריטר23/10/2010אור שלום
את מתארת בעיה ספציפית ביותר, לגבי זכירת מילים בשפה אחרת. האם את רואה קושי בזיכרון גם בדברים אחרים שאת עושה? בעבודה? בחיי היומיום?
לגבי השיטות לזכירת חומר/מידע, יש כל מיני דרכים. למשל, אסוציאציות יכולות להיות מילוליות או אסוציאציות חזותיות כלומר לדמיין את משמעות המילה ולזה לחבר אסוציאציות שיזכירו לך אותה (ייתכן והזיכרון החזותי שלך טוב יותר למשל).
דרך שינון, לתרגל שליפה דרך רמזי שליפה. בסופו של דבר זה תלוי מה עובד עבורך ואיפה היכולת שלך הכי טובה.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליאה פגיעת ראשליאה20/10/2010
שמי ליאה ואני לאחר פגיעת ראש (תאות דרכים) קשה עם דמם ולאחר טיפולים ממושכים נוירוכירורגיםנשארו הבעיות הבאות :
סיכום הממצאים :
אפילפסיה מסוג גראנד מאל מקבלת 1500 מ"ג טרילפטין והתקפים 3 בחודש עדיין עובדים על איזון אבל, מכיוון שאני אישה ומקבלת ווסת ולאחר לידה כ 4 חודשים עדיין קשה לאזן את האורמונים.
פגיעה בדיבור - גימגום לא ידועה הסיבה באופן ספציפי . תשובות ירידה בפורפוזיה מולטיפוקליתכנ"ל,בעיקר באזורים הפריאטליים, מודגמת פרופרזיה בילתי הומוגנית,מפותחתפוקלית במספר אזורים בעיקר באונות פריאטליות אחוריות, בקוטב קדמי של אונה טמפורלית שמאלית, וכן באזורי השפה בהימספירה השמאלית. פרופרזיהשמורה יחסית לגרעיניפ הבזליים ולתלמוס.פרופרזיה מוגברת באספקט תחתון של אונה טמפורלית ימנית
פגיעה בראייה - עצב ורדרד קליל- בינוני עם בעיית פוקוס וירידה בראיה.המשך טיפולים בנוירואפטלמולוגיה באיכילוב.
ורטיגו- פגיעה בשיווי המשקל סחרחורות עם טינטונים באוזנים מלויים בלחץ אדיר .
פגיעה בשמיעה - ירידה לטונים גבווהים. לאחר בדיקת ברה.
פגיעה בצואר - כאביים כרוניים עם שני מוקדי בלט בעמוד השידידרה.
MRI ממצאים- מודגם ממצא בודד בודד מצוד לקרן פרונטלית ימנית היפראנטסי בסדרת FLAIR
ממצא נוסף גבוה סובקורטיקלי. מודגמת ציסטה גדולה בסנוס מקסילרי.
ממצאים מינימליים הכוללים שינויים בסינגל בסדרת FLAIR מהחומר הלבן.
יש לציין שמידי פעם בזמן שאני מורידה את הראש מטה יש תחושה של ריח ומעין ואוויר במוףך האף ונוזל שקוף יורד (לא נזלת).
לעצתך , מה עלי לעשות הלאה? קראתי מספר מחקרים שהראייה שלי יכולה לגרוע יותר עקב פירכוסים האם זה יכול להחמיר?
תודה, ליאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת ראש
ד``ר שרה רפפורט21/10/2010מקווה שעזרתי בתגובתי הקודמת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעת ראש קשהליאה19/10/2010
היי ד"ר
שמי ליאה ואני בת 32 בשנת 2008 נפצעתי בתאונת דרים בראש. פגיעה עם דמם וכתוצאה ישנם אפילפסיה מסוג גראנד מאל,מקבלת1500 מ"ג טרילפטין עם 4 פירכוסים בחודש, פגיעה בעצב הראייה עם ירידה בראייה ופוקוס,פגיעה בעצב השמיעה לטונים גבווהים,פגיעה בדיבור ככתוצאה ישנו גימגום,פגיעה בצוואר - ורטיגו מלווה בכאבים כרונים,חוסר איזון בשיווי משקל, חוסר התארגנות,שיכחה- אני רוצה לקחת משהו הולכת לקחת ומביאה משהו אחר, קורא מספר טלפון אך כותבת שגוי , נמצאת בשיחה -ויכוח ופתאום צוחקת,עצבנית וחסרת סבלנות , לא מבינה נכון כאשר מדברים איתי, כאשר קוראת ולא מצליחה לסיים ולא ממוקדת וגם לא זוכרת דבר- מרבית הפעמים גם לא מבינה צריכה שידברו אלי לאט וכמה פעמים, חותמת על מסמך ולאחר מכן טעות לא מבינה מה כתבתי או קראתי ,באמצע שיחה אני נקטעת וצריכה שיחזירו אותי לשיחה, שוכחת מיד את מה שרציתי ,מתחילה דבר ולא מצליחה לסיים.
אני לא מבינה אני בטיפול של נוירולוגית, נוירואפטולמולוגית,ממוחה לרפואה פנימית,א.א.גרון
אך כולם לא מבינים אותי, לאחרונה אני סובלת מתחושה שאני עומדת או יושבת ללא תנועה אך הגוף זז או כשאני במיטה ועוצמת עיניים רואה מעין מראית של משהו מנוקד קשה להסביר.
בבקשה זקוקה לעזרתך בהקדם.
תודה ליאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת ראש קשה
ד``ר שרה רפפורט21/10/2010ליאה שלום,
קראתי את ממצאי הבדיקות שלך התגובתך הבאה. ללא ספק עברת חבלת ראש קשה, ואת עדיין סובלת ממכלול של בעיות פיזיות וכן אפילפסיה לא מוזנת. אני מאוד מבינה תסכולך. שאלתי אליך: האם עברת תהליך שיקומי מסודר צמוד לפציעה? כלומר האם עברת הערכה וטיפולים ע"י צוות רב מקצועי. הנושא של שיקום מסודר רלבנטי ביותר לאחר פגיעת ראש, ויעייל יותר מאשר לקבל טיפול ומעקב רפואי אצל גורמים שונים. אני מציאה שתבדקי את הנושא עם הרופא המטפל שלך. עם זאת, נראה שאת זקוקה לתמיכה והכוונה כיצד להתמודד עם מלכלול הבעיות, ומומלץ לפנות בינתיים לעזרה מקצועית אצל פסיכולוג שמתמחה בהשלכות התפקודיות של פגיעת ראש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ומבחן טובהיוסי14/10/2010
שלום
אני בן 38 נשוי +2
עברתי מבחן "טובה" ולהלן התוצאות:
1. הבדיקה הראתה סימנים מעטים היכולים להצביע על אפשרות הפרעת קשב וריכוז.נצפו שינויים עקביים אחרי ריטלין
א.המבחן נראה תקף על פי ניתוח התוצאות
ב. אינדקס ביטחון בהערכת הפרעת קשב וריכוז לפני ריטלין 58% ,אחרי 41%.
ג.שינויים לטובה (בפרסנטיל):
שיפור בולט בהבחנה ביו גירוי מטרה למסיח מ-62 ל- 20
שיפור בולט בעקביות תגובותיו גם במתמשך הבדיקה מ-64 ל-44 ירידה בהוספות מ-40 ל- 12
סיכום:בדיקה עם מעט סימנים קליניים ללא תרופה .חל שיפור משמעותי בעקבות ריטלין
המלצות:מומלצת הערכה נוירולוגית מעודכנת כדי לשקול הטיפול המתאים.
שאלותיי:
הניורולוג נתן לי ציפרלקס 10 מ"ג למשך 6 חודשים והוא אמר לי שזה יפקס אותי
ניראה לי קצת תמוהה .ציפרלקס? למה לא ריטלין?
על סמך מה ההחלטה לתת לי ציפרלקס?
האים צריך לשלב טיפול משולב פסיכולוגי?
לא קצת מוגזם לתת כדור כזה?
מה הן ההשלכות של כדור כזה מבחינת חיי יום יום?
תודה
על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן TOVA והפרעת קשב
ד``ר שרה רפפורט15/10/2010יוסי שלום,
חשוב לציין שלא ניתן לאבחן הפרעת קשב על סמך ממצאי המבחן TOVA בלבד. יש צורך לבדיקה מקיפה יותר שכוללת שאלונים וכלים קלינים נוספים, בעיקר שמדובר במבוגרים. לא ידוע לי איזה סוג בדיקה בדיוק עברת, ועל סמך מה הרופא החליט להמליץ על ציפרלקס. עם זאת, התרופה ציפרלקס אינה מסוכנת, ואף עלולה לשפר את יכולת הקשב וריכוז. כמן כן, ממצאי הTOVA שלך לא מעידים על הפרעה ניכרת, וגם השיפור בתפקודך בעקבות ריטלין הוא לא דרמטי. במידה שעברתה את המטלה שוב באותו יום, לרוב יש גורם של תירגול ולמידה, ולכן נצפה שיפור של התוצאות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לרעד בראשחן08/10/2010
שלום,יש לציין שאני בת 20 , לפני כשנה שנתיים שמתי לב כאשר אני מתרגשת אודות משהו רועד לי הראש , יש לציין שהרעידות הן ממש קצרות לכמה שניות ממש ונעלמות. הן יכולות להיעלם לימים שלמים ולחזור פעם אחת למשל ביום .
יש לציין שזה מחמיר שאני מפסיקה את הפעילות הגופנית וכואב לי הצוואר והשכמות כתוצאה מכך ..ולהפך כאשר אני מרבה בפעילות הגופנית זה משתפר. לדוגמא כאשר היה לי מבחן ולמדתי המון (ימים שלמים), ללא פעילות גופנית -זה החמיר.
האם יש קשר אחד לשני והאם ניתן לטפל בזה?, יש לציין שאני כרגע סטודנטית וזה מפריע לי ללמידה.
אשמח אם תייעצי לי
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר שרה רפפורט15/10/2010חן שלום,
פורום זה עוסק בהפרעות קוגניטיביות. איני רופאה ולא מוסמחת להתייחס לבעיות פיזיות שאת מתארת. אני ממליצה שתפנה עם שאלתך לרופא אורטופד או נוירולוג או אפילו שתפנה לבדיקה אצל אחד מהם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון וריכוזקרינה06/10/2010
שלום,
אני בת 25 ובשנים האחרונות התחילו לי בעיות זיכרון וריכוז קשות.
זה התחיל בסביבות גיל 17 והחמיר מאז, לפני זה הייתי זוכרת דברים מצויין והריכוז שלי היה ממוצע.
עכשיו אני זוכרת רק אירועים גדולים בלי פרטים ספציפיים, לא זוכרת כל מיני דברים שאנשים אמרו, לא זוכרת מה סיפרתי, מה עשיתי, דברים שקראתי, סרטים, ואפילו מתקשה לפעמים לשלוף שמות של אנשים שמכירה מזמן או שמות של סרטים שאוהבת, מספרים שזכרתי וכדומה..
(דברים שהיה לי ממש קל לעשות פעם)
אני דיי בטוחה שאין לי בעיות קשב כי מכירה חברה טובה עם בעיית קשב וריכוז ומה שיש לי לא דומה לזה בכלל.
אני מתחילה ללמוד השנה ומאוד לחוצ שלא אוכל להסתדר עם כמות גדולה של חומר, לא אוכל להתרכז בשיעורים ולא אוכל לזכור שום דבר שאומרים...
בבקשה תיעצו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון וריכוז - תגובה
גל גפן-ריטר06/10/2010קרינה שלום,
לאור דברייך, השינוי ביכולת הזכירה חל לפני מספר שנים. הייתי ממליצה לך קודם כל להתחיל בבירור על מנת למצוא את סיבת השינוי הזה. ייתכן ומדובר בסיבה רפואית וכדאי גם לבדוק האם ישנה סיבה רגשית (ארוע שארע, מצב לחץ , אובדן וכיוב') שהובילה לתחושותייך כיום.
בהתאם לממצאים כדאי לשקול את הטפול המתאים. ייתכן וגם כדאי לשקול בהמשך לעשות אבחון.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת
איילה07/10/2010שלום, אני מזדהה עם כל הבעיות שהוזכרו הנ"ל, השאלה היא במידה וזה לא רפואי , ובהנחה שכנראה רגשי ,האם יש שיטות מוכחות אחרות משיחות פסכיולוגיות?? האם שימוש בתוכנות לאימון זיכרון כמו מיינדפיט או אטינגו יכולות לעזור במקרה זה? אם כן ,איזו מהן מומלצת? תודה איילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, הבהרות
קרינה07/10/2010תודה על התשובה המהירה,
זה לא נבע ממשהו ריגשי אצלי, לא קרה שום דבר מיוחד.
וגם לא ממשהו בריאותי.
זה גם לא היה בבת אחת, זה מאוד הדרגתי וכל הזמן מרגישה שמחמיר....
מה יכול היה לגרום לזה?
מה אפשר לעשות?
אני כבר ממש מיואשת :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)