פורום הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכם
    אסיה
    15/05/2011

מה שלומכם? יש לי בת שאני חושדת שיש לה הפרעות קשב , אני רוצה לשלוח אותה לאבחון ואני לא יודעת איפה יש אבחון לגילאים שלי 30+ האם מישהו יודע אם יש מקומות כאלו? בנוסף לזה אני שמה לב שגם לי יש הרבה מאפיינים שיש לה, התחלתי לחשוב שלי יש גם הפרעות קשב, אני משוגעת?זה תורשתי?מה עושים עם זה?כדאי בכלל לטפל בזה בגילי?אני בת 61 כבר לא ילדה תודה לכם מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• הפרעות קשב אצל מבוגרים

ד``ר שרה רפפורט
    16/05/2011

אסיה שלום,
    חושבים שיש גורם תורשתי בהפרעות קשב, אבל הדבר לא ברור מבחינת מדעי.
    הפרעות קשב שייכות להפרעות התפתחותיות, ובמהלך העשורים האחרונים הקריטריונים לאבחנה השתנו, וכך גם השם הרפואי של ההפרעה זו. הרבה אנשים בגילך לא אובחנו בגיל הצעיר, בין היתר בשל חוסר מודעות החברתית, והתמודדו לבד עם קשייהם, וזאת לא תמיד בהצלחה.
    במכון קוגני-טיב שבתל אביב מתמחים בין השאר גם באבחון להפרעות קשב אצל מבוגרים.
    בנוגע מצבך, אני ממליצה פגישת ייעוץ כדי לברר האם הרקע שלך ותלונותיך תואמים להבחנה שכזו ומצדיקים את חששותיך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב אצל מבוגרים

נורית
    16/05/2011

לפני זמן מה ראיתי בתוכנית מעניינת על הנושא של הפרעות קשב וריכוז גם במבוגרים , ובאמת דיברו גם על נושא השינה.
    אני חושבת שיש הרבה מאוד אנשים בגילאים שלנו שמסתוביבם עם ההפרעות הללו ופשוט לא איבחנו אותם וזה משפיע על איכות חייהם ועל הבטחון העצמי שלהם,גם לפעמים זה יכול להשפיע על הילדים שהם גדלים ככה ולומדים את זה,אני לא יודעת עם זה תורשתי או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיכחה בטווח הקצר
    lolik
    11/05/2011

זוגתי פרשה זה עתה לגימלה,וזיכרונה היה ללא דופי.לפתע היא שוכחת ארועים .שמות אנשים,מקומות -שרק שבוע או ימים ספורים לפני כן שוחחנו איתם,חפצים בבית שאינה זוכרת היכן הניחה יום לפני כן ,טלפונים שהיו לה רק לפני יום ?! האם להתחיל לדאוג ?

לקביעת תור
    סגירה
    שיכחה בטווח הקצר

הוספת תגובה

• שיכחה בטווח הקצר - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    15/05/2011

שלום רב,
    לעיתים קרוובות פרישה לפנסיה מלווה במשבר רגשי או קשיי הסתגלות לתקופה חדשה בחיים, בעיקר כאשר הגימלאי החדש חסר כלים ותוכנית. ייתכן שבעיות הזיכרון של בת זוגתך הן ביטוי של קשיים רגשיים. עם זאת, מומלץ לשלול סיבות רפאיות, לבצע בדיקות רפואיות שגרתיות וייעוץ בנושא עם הרופא המטפל. אם אין שינוי במצבה הבריאותי כדאי לפנות לשיחות עם פסיכולוג.
    אשמח לעזור גם בהמשך במידת הצורך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין וזיכרון
    ר
    29/04/2011

האם ידוע על קושי בשליפה כתוצאה משימוש בריטלין LA. אם כך האם ניתן לסמוך על הריטלין לקראת הכנה למבחן פתוח (שאינו רב בררתי). אודה אם תוכלו לספק לי עזרה באיך לזכור טוב יותר לקראת בחינה עם ריטלין.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין וזיכרון

הוספת תגובה

• דרוש יותר מידע

ד``ר שרה רפפורט
    05/05/2011

שלום רב,
    קודם כל חשוב לציין שריטלין אינו משפר את הזיכרון או מכלול קשיי לימוד. מדובר בתרופה מסוכנת שרק ואך מותרת לשימוש בעקבות הערכה ומעקב ע״י בעל מקצוע כמו פסיכיאטר, נווירולוג או פסיכולוג. טיפול בריטלין מקובל אחרי אבחנה של הפרעות קשב בלבד.
    חשוב לדעת האם עברתה אבחון ואבחנה של הפרעות קשב וריכוז על ידי איש מקצוע. שנית, כמה זמן אתה כבר נוטל ריטלין, וממתי אתה סובל מבעיות שליפה? 

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא ענו לי בהקדם האפשרי
    אבי
    27/04/2011

בתקופה האחרונה החלתי להשתמש בסמי רחוב המכילים אמפטמינים ופתאום גילתי כי רמת התפקוד היומיומי עלתה,אני הרבה יותר מרוכז פעיל מסודר ומאורגן .ברצוני להוסיף כי אני מטופל בפרפנאן ,לאחר ארוע טראומתי בקרב בלבנון ,ובציפרלקס. האם יש קשר בין ptsd pפסיכוזה ושימוש בסמים להפרעת קשב? אני יודע כי שימוש בסמים מזיק ומסוכן אך נראה לי שכרגע אין לי ברירה לעשות זאת היות וקבלת תרופהלהפרעת קשב כרוחה בתהליך ארוך יחסית. ברצוני להוסיף כי ללא השימוש באמפטמינים אני בעל קושי רב בהתארגנות, בתכנון סדר יום ,בעמידה בזמנים,שכיחת פגישות טיפוליות(אני עובד כעו"ס ומטפל באנשים הסובלים מפתולוגיות נפשיות) , הדבר פגע לי בפרנסה והורידו לי אחוזי משרה ואף כמעט עמדו לפטר אותי ,עצלות דחינות,הסטוריה של שימוש בסמים לסרוגין,קושי רב בניהול מטלות הקשורות לתחזוקת הבית,איחורים חוזרים ונשנים,בעבר היתה גם אשמה כבדה המלווה בכעס ובדכאון . ,אינני מצליח להפסיק את השימוש באמפיטמינים ואינני מוצא לכך תחליף כרגע כי היתרונות של השימוש בהם עולה לדעתי עלהחסרונות היות וחיי השתנו לבלתי הכר מאז נטילת הסמים. האם ישנו תהליך מקוצר לאבחון וטיפול תרופתי שעשוי לעזור לי להפסיק את השימוש בסמים? אנא ענו לי בהקדם האפשרי ,אני נמצא במצב אקוטי.

לקביעת תור
    סגירה
    אנא ענו לי בהקדם האפשרי

הוספת תגובה

• דורש ייעוץ

ד``ר שרה רפפורט
    05/05/2011

אבי שלום,
    שימוש ממושך באמפטמינים גורם להתמקרות וכמובן לנזק בתפקוד. התמודדותך עם קשייך מסוכנת ולא מהווה פתרון לטווח ארוך. כאיש מקצוע בתחום הטיפולי בטח ידוע לך שגישת ה- self-medication אינה דרך טיפולית יעילה, אף ההפך. אני מואד ממליצה שתתייעץ עם הרופא המטל שלך שמפקח ועוקב אחרי יתר התרופות שאתה נוטל. ייתכן שיהיה לו פתרון יותר טוב עבורך לצורך שיפור התפקוד במקום ״סמי רחוב״

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה
    סיון
    23/04/2011

אבי בן 65, בשנה האחרונה הדרדר מצב זכרונו בצורה דרסטית. הוא אינו זוכר כיצד לנסוע (בדרכים שנסע שנים), שמות של אנשים, היכן שם דברים, מילים, מילים נעלמות לו, ועוד... הוא מאוד מבולבל.
    הבעיה העיקרית שהוא מאוד מתבייש במצבו ואינו משתף פעולה, למרות זאת הוא הלך לנוירולוג, אך את התוצאות לא הראה, ורופאת המשפחה, עקב חיסיון רפואי, לא הסכימה לשתף אותנו גם.
    הוא לוקח תרופות בעקבות פנייתו לרופא המשפחה בנושא זה, אך נראה כי אין שיפור במצבו. להיפך.
    אנחנו מאוד מודאגים ולא יודעים מה לעשות כדי למנוע את הדרדרות מצבו וזקוקים נואשות לעצה/ הדרכה.
    תודה רבה
    וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה - תגובה

גל גפן-ריטר
    23/04/2011

סיוון שלום,
    אני מאוד מבינה את הדאגה למצבו של אביך, ועל פי התיאור שלך, נשמע שאתם - בני המשפחה, צריכים להתחיל להיות יותר מעורבים במה שקורה עמו.
    הייתי מנסה קודם כל לפנות אליו, ולבדוק עמו האם אפשרי לקבוע פגישה נוספת עם הנוירולוג יחד עם מישהו מבני המשפחה עליו הוא סומך או חש בנוח איתו. חשוב כי תסבירו לו, כי כדאי לאבחן את מקור לירידה בזיכרון כמה שיותר מהר, על מנת לבדוק אפשרויות טיפול וכי תשמחו לעזור לו.
    במידה ואין כל שיתוף פעולה, הייתי ממליצה לך לפנות להתייעצות עם רופאת המשפחה שמכירה אותו, וייתכן והיא תדע לייעץ לכם כיצד לפנות ולהגיע אליו.
    נשמע כי הוא גם מאוד מודאג וחרד ממצבו וכדאי, במידה והוא מסכים ומעוניין, להפנות אותו במקביל לטיפול פסיכולוגי, אשר יכול לתת מענה ומקום לתחושות ולרגשות שלו.

אשמח להמשיך ולסייע בעת הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בזכרון לטווח קצר
    dor
    17/04/2011

יצא לי לעשן משהו וזה גרם לי לבעיה בזיכרון לטווח הקצר.זו הפעם השלישית שעישנתי ואני לא מכור או משהו.אבל הפעם זה השפיע לרעה.האם זה יעבור וכמה זמן בערך.יש משהו שאפשר לקחת??

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזכרון לטווח קצר

הוספת תגובה

• בעיה בזכרון לטווח קצר - תגובה

גל גפן-ריטר
    23/04/2011

שלום,

מבלי לדעת יותר פרטים לגבי החומר שעשנת, כמויות ומשך שימוש, קשה מאוד לענות לך על השאלה.
    מלבד זאת, במידה והסימפטומים שאתה חווה ממשיכים, הייתי ממליצה לך לפנות בהקדם האפשרי לרופא המשפחה ולעשות בירור רפואי.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נויירופסיכ
    daisy
    16/04/2011

חג שמח לכולם..
    יש לי מספר שאלות בנוגע לתחוםהנויירופסיכולוגיה. אודה לכל מענה.
    אני מסיימת כרגע תואר במדעי המוח (ולא בפסיכולוגיה). האם מתחום כזה ניתן להגיע לנוירופסיכולוגיה?
    מה ההבדל בין נויירופסיכולוג לפסיכולוג קליני?וכן, מה ההבדל בין נויירופסיכולוג שיקומי לבין נויירופסיכולוג קליני?
    קראתי בפורום שבעצם, בארץ, המקצוע לא בדיוק "מוגדר". שאלתי היא: האם בחו"ל המקצוע מפותח יותר? אם כן, איפה? מהם תחומי העיסוק המרכזיים של נוירופסיכולוג?
    שאלתי המון שאלות,
    מקווה שאפילו על חלקן אקבל תשובה,
    אני בעיצומה של צומת דרכים בה אני בוחרת במה להמשיך לעסוק. ואין הרבה מידע בנושא.
    תודה רבה..
    :)
    דייזי.

לקביעת תור
    סגירה
    נויירופסיכ

הוספת תגובה

• מידע

גל גפן-ריטר
    23/04/2011

דייזי שלום,

נוירופסיכולוגיה זהו תחום אשר עוסק בטיפול באנשים, מבוגרים וילדים, לאחר נזק מוחי. נזק אשר יכול להגרם ממחלה, אירוע מוחי, חבלה נרכשת ואף מולדת וכו'. במהלך הלימודים, רוכשים ידע לגבי התפקודים המוחיים השונים וכן ידע לגבי שיטות טיפול.
    בחלק מהאוניבסיטאות יש מסלול שהוא מחקרי, כלומר אקדמי ומסלול קליני-טיפולי. מכיוון שתחום זה אינו מוכר בארץ כמומחיות בפני עצמה, הוא משתייך לסקטור של פסיכולוגיה שיקומית ובסוף הלימודים ולאחר שנות ההתמחות, בחינת ההתמחות וההסמכה הן לפסיכולוג שיקומי.
    לגבי דרישות הקבלה, בכל אוניברסיטה הדרישות הן שונות והייתי פשוט ממליצה לך לפנות אליהן ולשאול אותם ואף לקבל מידע לגבי הקורסים הנלמדים.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נויירופסיכ

דייזי
    27/04/2011

תודה רבה לך גל..
    רציתי לשאול - האם העבודה המעשית היומיומית של נויירופסיכולוג היא לרוב העברת מבחנים ידניים (בדומה למבחנים שעורכים בעבור הפרעות קשב וריכוז לדוגמא) או שהעבודה כולללת גם שיחות עם אנשים או עבודה אישית עימם.
    בנוסף, האם נויירופסיכולוג יכול בשלב מסויים להשלים את התמחותו לכדי פסיכולוג קליני?
    אני ממש אודה לך על עזרתך..
    אני לא מצליחה למצוא מידע אותנתי וכנה על הנושא פרט למידע "ייצוגי" עליו, ומידע זה לא תמיד משתקף את העבודה היומיומית של המקצוע, שזה מה שחשוב..
    תודה רבה
    והמשך יום טוב,
    דייזי שטרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת מידע

גל גפן-ריטר
    03/05/2011

דייזי שלום,
    נוירופסיכולוג קליני, הוא פסיכולוג שתפקידו הוא גם להעביר אבחונים ולאבחן את הקשיים הקוגניטיביים מהם סובל אדם לאחר פגיעת ראש (כתוצאה ממחלה, נפילה אירוע מוחי, תאונת דרכים וכו') וכמובן גם לעשות טיפולים נפשיים עם אותם מטופלים שסובלים מפגיעות ראש. לעזור להם להתמודד עם מה שהם עברו, תוך הבנה מעמיקה של השינויים שיכולים לחול לאחר פגיעת ראש.

בנוסף, מכיוון שנוירפסיכולוגיה לא מוכרת בפני עצמה כסקטור בפסיכולוגיה, ההתמחות היא בפסיכולוגיה שיקומית, שכמובן עוסקת בשיקום ובטיפול של מבוגרים וילדים לאחר תאונות, מחלות, חבלות אורטופדיות גם כאילו ללא חבלות ראש ועוד ,זהו תחום רחב.

לגבי השלמת התמחות, לעניות דעתי, כל פסיכולוג מכל תחום שהוא תמיד יכול להשלים התמחויות אחרות, בתנאי שהוא עומד בדרישות הקבלה מבחינת ציונים וניסיון טיפולי וכמובן אישיותו כמטפל וכבן אדם.

מקווה שזה עוזר לקבל תמונה יותר ברורה
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    שרה
    11/04/2011

היי
    אני מאובחנת בהפרעות קשב וריכוז ADD
    אני מטופלת באדרונקס וציפרמיל כבר חודשיים

אני מרגישה מוזר..אני לא יודעת איך להסביר את זה..ההתקפי זעם שלי הפסיקו ואני פחות מתעצבנת ולוקחת ללב אחרים.. אבל אני עצובה. אני לא יודעת אם לקרוא לזה דיכאון אבל הכל מעורפל ומבולבל לי.. אני עדיין מתקשה להתרכז אבל פחות מבעבר.

בחודש האחרון התחלתי לרדת במשקל ואוהבתי את איך שאני נראית. אנשים אומרים לי שאני רזה מידי ואני פשוט לא רואה את זה. כאילו אני עומדת מול המראה מודעת שאני כנראה רזה כי כולם אומרים אבל אני לא מאמינה לזה. יש לי בעיה להקשיב למחשבות ההגיוניות שלי.
    לגבי כל דבר לא רק למשקל
    המוח שלי ההיגיון כל הזמן מדבר מדבר מדבר אבל יחד איתו יש עוד משהו שם כל הזמן שחייב לומר לי כמה שאני לא כמו כולם וכמה שאני טיפשה ופחותה ולא יפה. אתמול חברות טובות שלי אמרו לי שהן היו נותנות הכל כדי שאני אראה את עצמי כמו שהן רואות אותי..ואני פשוט לא מסוגלת לראות את הבנאדם הזה שהן רואות..

לפעמים אני חושבת שאני אולי מגזימה..אולי אני מחפשת מה רע, איפה לא טוב, אולי אני רוצה צומי? אבל בעצם אני לא מדברת על זה הרבה..עד לאחרונה..זה לא מחשבות חדשות זה מחשבות שהיו שם כל הזמן כל החיים שלי ורק לאחרונה היה לי את האומץ לומר אותן..שאולי כדאי לי לא לסבול ככה ולהרגיש ככה לגבי עצמי עדיף אולי למות. ואז הכל יכול להשתנות ויהיה לי יופם נורא כיפי וטוב..ואז יום למחרת שבוע אחר כך..שוב חוזר חלילה המחשבות האלה באות בלילות בימים תמיד ברגעים הכי לא מתאימים.

מה קורה לי? זה ההפרעת קשב שלי או משהו מעבר?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    15/04/2011

שרה שלום,
    בבקשה תמקדי את שאלתך.
    אני מאוד מקווה שהת נעזרת גם בטיפול פסיכולוגי בנוסף לתרופות שאת נוטלת.
    הרבה בריאות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אצל נוירופסיכולוגית שעשתה לי
    יוסי
    08/04/2011

מבחנים בהיקף מלא.

עכשיו היה ידוע לה כי אני סבלתי מפגיעת ראש ואיבוד הכרה לאחר תאונת דרכים

וכן היה ידוע לה מרופא פסיכיאטרי כי יש לי סכיזופרניה בגלל מצב פסיכוטי לפני 20 שנים.

מאז לא היה התקף פסיכוטי ולא אף אשפוז.

אז הנוירופסיכולוגית קבעה כי איבוד הזכרון שלי נובע הן מהפגיעה המוחית והן מהסכיזופרניה.

עכשיו הייתי אצל 2 פסיכיאטרים שאמרו לי שאין לי בכלל סכיזופרניה או שהסכיזופרניה רדומה באופן מלא.

האם אני יכול לקבל קביעה מרופא פסיכיאטרי שאין לי עכשיו גם סכיזופרניה רדומה בכלל?

איך קובעים את זה אם יש או אין סכיזופרניה--אלו מבחנים אני צריך לעבור.

אמרו לי כי מצב פסיכוטי יכול להגרם עקב מצב דחק חזק וחבלת ראש- אז זה נראה לי סביר כי הייתי במצב דחק עם חבלת ראש ו- PTSD לאחר תאונה אז זה הגורם שהביא אותי להתקף פסיכוטי.

אז האם כל המבחנים הנוירופסיכולוגיים שקבעו לי ירידה בזכרון בגלל סכיזופרניה זו טעות שעל המאבחנית הנוירופסיכולוגים לקבוע כי איבוד הזכרון היה רק מהפגיעה המוחית???? זאת השאלה הנוירופסיכולוגית שלי.

אשמח לקבל כל תשובה.

הוספת תגובה

• מה שאלתך?

ד``ר שרה רפפורט
    10/04/2011

יוסי שלום,
    אשמח עם תוכל למקד שאלתך בנושא.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעשי טובה אפשר פיענוח
    N,HFVI
    01/04/2011

מה אני יכולה לעזור לעצמי .

על מה זה מראה כי יש לי קשיים בדיבור מגמגמת לא מסימת משפטים עד הסוף .

לקביעת תור
    סגירה
    תעשי טובה אפשר פיענוח

הוספת תגובה

• תעשי טובה אפשר פיענוח - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    06/04/2011

שלום רב,
    על סמך הבדיקה של הפסיכיאטרית, בעיותיך בזיכרון הן על רקע בעיות קשב, דבר ששכיח אצל אנשים שסובלים מבעיות נפשיות. כפי שהבנתי מהמסמך את נמצאת בטיפול אצל פסיכיאטר, וכדאי לך להתייעץ איתו קודם כל.
    עם זאת, חשוב להגביר את פעילויות השכליות, ומשחקי חשיבה, משבצות או סודוקו ועוד, יכולים לעזור לשפר את הריכוז.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

N,HFVI
    06/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת זיפרקסה
    גאראן
    29/03/2011

אני מס' שנים בטיפול של תרופת זיפרקסה 10 מ"ג.הנני בן 30. ליפני שנים רבות עברתי חבלות בראש. אבל מייד לאחר מכן זיכרון הייה תקין.
    סובל מהפרעות בזיכרון כמו שמות של אנשים וחומר שאני לומד.
    אם אני לא יקח את התרופה הנני לא יושן טוב בלילה וטוחן מחשבות.
    אני מאובחן כסובל מסכיזופרניה פרנואידית.

השאלה אם תרופה הנ"ל גורמת לבעיות זיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת זיפרקסה

הוספת תגובה

• תרופת זיפרקסה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    02/04/2011

באראן שלום,
    לא ידוע לי פגיעה בזיכרון כתוצאה מהתרופה שאתה נוטל. התרופה אמורה לגרום להרגעה ולשפר תפקודך. נראה כי הקושי בזיכרון נובע ממחלת הרקע שלך. עם זאת, מומלץ להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל שלך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זכרון
    טל
    28/03/2011

שלום ,

אני בן 40 וסובל מבעיית זכרון הנובעת לדעתי גם מבעיית קשב וריכוז שמעולם לא טיפלתי בה .עלי לציין כי מעולם לא היה לי זכרון טוב והסובבים לי העירו לי על כך :
    דוגמאות :
    1. אני שוכח שמות של חלק מהאנשים עימם עבדתי (כאלה שמעל שנה לא שוחחתי עימם )
    2.שוכח ארועים מסוימים בחיי היום יום או סיטואציות מסוימות או או מידע מסויים במהלך שיחה -דבר זה גורם לי נזק רב במערכות זוגיות כי תמיד יש אימרה מבת הזוג " אמרתי לך כבר שכחת " ואני פשוט לא זוכר ומתחיל ריב כי אני בטוח שלא אמרו לי.
    3. אני מסוגל לראות סרט או לקרוא ספר עד תומו ורק בסוף להיזכר שראיתי או קראתי אותו לפני שנים .
    4. הקושי הרציני הוא בעבודה , אני מרגיש שזה מונע ממני בין השאר להתקדם כי תמיד יהיה מי שיעמיד אותי במקום בגלל שיש לו זכרון חזק יותר כמו בוס או עמית ואני ממש זקוק לזכרון טוב בתפקידים אותם אני עושה .
    5.עליי לציין כי בכל זאת הצלחתי לעשות שני תארים כך שאני לא מרגיש נואש אך הייתי מאוד מעוניין לטפל בבעיה .
    תודה,טל

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זכרון

הוספת תגובה

• בעיית זכרון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    02/04/2011

טל שלום,
    לא ברור לי מה שאלתך בנושא.
    בכל אופן, בעיות זיכרון כפי שאתה מתאר יכולות לנבוע ממספר סיבות שונות.
    אבחון קוגניטיבי אמור לתת מענה למקור הבעיה, וכן לכוון אותך לטיפול מתאים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

טל
    03/04/2011

דר רפפורט שלום ,

מצטער שלא מיקדתי את שאלותיי ולכן אפרט :
    1.האם הדוגמאות שתארתי נראות לך בגדר הנורמה או שלדעתך ישנה בעיית זיכרון שדורשת טיפול ?
    2. מהו טיפול קוגניטיבי והאם ניתן לקבלו בעזרת קופת חולים או באופן פרטי בלבד ?

בתודה

טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    06/04/2011

טל שלום,
    לא ניתן להתייחס לדוגמאות שנתתלצורך אבחנה או המלצה.
    נראה ש הנושא די מפריע לך, ולכן אני ממליצה בכל אופן על אבחון. תדע מידת הקשיים וגם הסיבות. ככלל, אין טיפול ללא אבחון.
    ניתן לקבל טיפול קוגניטיבי גם בקופת חולים, במסגרת של רפוי בעסוק, אם כי נדרש הפנייה מרופא עם סיבות רפואיות בלבד.

בהצלחה  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בזיהוי אנשים ובשמותיהם.
    אמיר
    25/03/2011

אני אמיר בן 21 ובזמן האחרון קורים לי הרבה מקרים מוזרים שגורים לי לחשוב כאלו משהו לא בסדר אצלי.

אני עובד בעבודה עם הרבה אנשים שבאים לתקופה מסוימת לעבוד (חודש עד חצי שנה) ועזבים.. וזה קורה לי לרוב איתם.. אבל לא תמיד זה ככה.. ולא קשור רק לעבודה.
    כבר קרוב לחצי שנה אני מרגיש שהזיכרון שלי משתבש או לא מתפקד כמו שצריך.. אני לא מצליח להיזכר באופן מידי באנשים שראיתי אותם בעבר שלי ודיברתי אתם והייתי אתם לתקופה מסוימת...
    זאת אומרת.. שאותו בן אדם בא אומר לי תשם שלי ושואל לשלומי ואני מדבר אתו רגיל ולא באמת יודע מי זה.. אני יודע שהוא מוכר לי ומאיפה שהו אבל לא זוכר באמת מאיפה.. ולא תשם שלו.. ורק אחרי שעות או מספר ימים אני נזכר! ושואל את עצמי יכול יכול להיות ששכחתי את אותו בן אדם הזה שרק לפני חצי שנה הייתי רואה אותו יום יום ומדבר אתו וצוחק אתו..

ולדוגמה ואני מתעקש ושואל את אותו אדם תזכיר לי בבקשה והוא אומר תשם שלו ועדיין אני לא זוכר.. אז בכלל אחרי זה אני לא יודע איפה לשים תעצמי..

נציין כשאני נזכר אני נזכר כמעט בכל השיחות שהיו לי בעבר עם אותו אדם! אבל לראות אותו ולא לזכור אותו איך זה קורההההה?
    זה קורה לי הרבה פעמים! ובאופן כללי אני לא זוכר שמות של אנשים כל כך טוב.. ואני רק בן 21 ואני מודאג!

אני חייב לציין שלדעתי אני סובל מבעיות קשב וריכוז כי גם שהייתי קטן הבחנו לי את זה.
    אני שם לב שזה חוזר ומשפיע עלי בתקופה הנוכחית.. סובל גם מעייפות בלבול רבה ועצלנות ולפעמים מדיכאון קל בימים מסוימים..

הייתי רוצה לקבל הבחנה או עזרה מכם ולדעת מה זה ולמה זה קורה לי.. ומה אני אמור לעשות? תודה אמיר.

הוספת תגובה

• מה השאלה?

ד``ר שרה רפפורט
    29/03/2011

אמיר שלום,
    אשמח אם תוכל למקד שאלותיך בנושא.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יסביר

אמיר
    30/03/2011

אני תכלס שואל למה אני לא זוכר פרצופים שהיו לי ממש מוכרים במהלך היום יום לפני תקופה מסוימת.. כי פעם עם הייתי רואה בן אדם שלא ראיתי זמן מה הייתי נזכר בוא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    פסיכולוגית
    24/03/2011

אני לומדת כעת על בעיות זיכרון וקראתי כי אנו זוכרים את המידע על פי משמעות סמנטית בטווח הארוך,שאלתי היא האם אנו זוכרים גם את לוח הכפל,על פי משמעותן הסמנטית של הספרות או שבמצב זה נעשה קידוד פונולוגי?כלומר קידוד שמיעתי לספרות ,כנ"ל לגבי ידיעת מילים בשפה זרה,האם כשאנו מתבקשים לתרגם,נתרגם את המילים הזרות סמנטית,או על פי זכירה צלילית של המילה המקבילה למילה הזרה?הדבר נחוץ לי לצורך מחקר מקיף ואשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    29/03/2011

שלום רב,
    לאנשים שונים יש עדיפות שונה לצורך קליטה, קידוד ושליפה של חומר כלשהו. אין כלל בנושא. יש אנשים שקל להם יותר לעבד מידע בעזרת הערוץ הפונמי, אחרים עושים שימוש בערוץ החזותי, או נעזרים באמצעות בנית משמעות סמנטית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    15/03/2011

האם יש אפשרות לשלוח הודעה פרטית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

גל גפן-ריטר
    17/03/2011

ליאת היי,

את יכולה לפנות דרך פרטי ההתקשרות אליי או אל דר' רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה