מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סניליותהדס05/10/2010
שלום!
חמותי בת 64 וסובלת משיכחה.
בהתחלה זה התבטא בבעיות שליפה מהזיכרון של שמות אנשים וחפצים
לאחר מכן שיכחה של קביעת תורים או שהבטיחה למישהו לשמור על הילד.
כיום הסיכון הולך וגובר כיוון שהיא שוכחת לכבות את הגז.
אני מאוד מפחדת מהנזק שהיא עלולה לגרום ומחפשת פטנט שיעזור לה
לא לשכוח את הגז או שיזכיר לה לעשות סיבוב מידי פעם ולבדוק את הגז כיוון שזה הסיכון העיקרי.
אודה לכן על תשובה.
יום מקסים
הדס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה לי מצב דומה
סיוון20/11/2011תעשו לה בדיקות דם לברזל במיחד B12, סידן וגם לאבץ!!!
מחסור באלה מביא לבעיות זכרון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסניליות - תגובה
גל גפן-ריטר21/11/2011הדס שלום,
לא ציינת בתאורך האם חמתך עברה אבחון מסודר ונמצאת במעקב עבור בעית השכחה כפי שהגדרת זאת. במידה חיוני כי תפנו איתה לפסיכו-גריאטר או נוירוגריאטר שזו המומחיות שלו והוא יוכל לעשות את המעקב ולתת המלצות ואף טיפול תרופתי במידת הצורך.
במידה וזה נעשה ואת מעוניינת כפי שציינת בפטנטים ודרכים להתמודדות עם המצב, הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מרפאה בעיסוק אשר זהו תחום מומחיותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה וטיפול
גל גפן-ריטר06/10/2010שלום,
על פי דברייך נשמע כי תפקודה של חמתך דורש התייחסות רפואית ואבחונית. חשוב מאוד כי תלכו עם חמתך לרופא המשפחה ומשם לנוירוגריאטר או פסיכוגריאטר.
חשוב מאוד לאבחן את מצבה ולטפל בהתאם.
(אני מצטערת אך אני לא מכירה פטנטים יעילים לגבי שכחה של גז על הכיריים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםARUI14728/09/2010
מכתב הלפרין
בת 45 סובלת מחרדות ודיכאון קל .או אובססיביות
אני מרגשיה שבתקופה האחרונה אני באי שקט בבית .
וגם יתכן קשב וריכוז .
אני מקבלת למיקטל 1 ביום .
ווולבוטרין 2 ביום .
אני לא מרגישה בעלי טוען שאני גורמת לאנשים שמסביבי במיוחד חנויות .שאני חסרת סבלנות.
מדברת בתוקפנות .למרות שאני מסבירה לבעלי שזה הקול שלי.
פשוט תקופה של בערך אולי 3 שנים כבר לא זוכרת
שההתנהגות או הדיבור שלי גורם לאנשים סביבי הנהגות לא יפה .
שגורמת לאנשים שכאילו מסתכלים עליי בצורה לא יפה .כאילו נודניקית לא יודעת איך לקרוא לזה
והאי שקט בבית גורם לי כל פעם לדבר ולא להיות רגועה כשרואה טלביזיה .כי לא מרוכזת .
האמת כניראה אני אופססבית על הבית הסדר וארגון .מפריע לי שלאף אחד בבית לא עושה כלום.
והכול מוטל עליי. ולא תמיד אני יש לי חשק לעשות .
השאלה שלי היא אולי תעשה לי טובה .למי אני יכולה לפנות לעזרה .
נרשמתי לחוג ומכון כושר ועכשיו אני מתחילה לצאת מהבית בקושי אולי פעם בשבוע. כי אין לי חשק.
וקרובת משפחה מסרה לי ככה תיקרא .
שאני כותבת למשל בצט איתה .אני מתפזרת .
לא מובנת . קופצת מנושא לנושא .
ופנים מול פנים עם האנשים אני במיוחד בבית בגלל כנראה מצב של לחץ .אני מגמגמת בדיבור.
דיבור לא שוטף. אותה אחת אומרת לי שאני נימצאת ממש במצב לא טוב .
ולא ברור וגם הזיכרון מה אמרתי מפריע .
בקיצור כל המצב הזה שבעלי אמר לי מביא אותי למצב של ייאוש ולהגיד מה קורא לי ריבונו של עולם..
האם כדאי לי להתחיל לבקש כדורים של קשב וריכוז.
כי פשוט אני באמת מרגישה שזה כבר היתחיל להפריע לי בחיים במיוחד בבית עם הבעל .
אוקי נכון שאני גם יש לי בעיות פי
השאלה שלי היא הלפרין אולי תעשה לי טובה .למי אני יכולה לפנות לעזרה .
לאיזה תחום זה שייך .
למרות שצריך להיות לי תור לנירולוגית עקב בעיה בזיכרון .
אולי נספר לו. אני מוטשת ולא מצליחה לעזור לעצמי לבד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות וטיפול
גל גפן-ריטר04/10/2010שלום,
מהתיאור שלך את הדברים, נשמע אכן כי את עוברת סבל רב ותחושה של כאוטיות וחוסר ארגון מחשבתי.
הייתי ממליצה לך לעשות את הבירור בצורה מסודרת. קודם כל, לפנות לפסיכיאטר אשר מטפל בך ולהתייעץ אתו לגבי הטיפול המתאים (תרופתי או פסיכותרפיה).
להערכתי, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), בשילוב עם הטיפול התרופתי שלך יכול להיות כיוון טוב להתחיל להתמודד עם הסימפטומים שאת חווה. הטיפול נעשה על ידי פסיכולוגים המתמחים בשיטה זו.
בהמשך, במידה ואת תחושי כי התנהגותך מאוזנת יותר ועדיין יש סימפטומים של קשיים בזיכרון ובקשב את יכולה לפנות לאבחון נוירופסיכולוגי. (הייתי עושה זאת בהתייעצות עם המטפלים, רופאים שמכירים אותך).
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בזיכרוןמשה25/09/2010
שמי משה
עברתי תאונת דרכים ב10/9/09 קיבלתי מכה בראש מה שנקרא צליפת שוט
מהתאונה אני סובל כאבים באזור הצוואר וחגורת הכתפיים כל פעם שאני מזיז את הצוואר אני מתחיל לרעוד וגם כאשר אני מזיז את הידים לאור בדיקות שעשיתי ביצעתי גם בדיקת שמיעה ויש לי ירידה בשמיעה וזמזומים באוזנים ויש לי סחרחורת כאשר אני קם ממצב של שכיבה לעמידה והפוך.
אני סטודנט לראית חשבון ועברתי איבחון להארכת זמן באבחון קבעו שיש לי זיכרון שעובד על קישורים והזכרון שלי חזק מהתאונה אני מתחיל להרגיש שיש לי ירידה בזכרון הלימודים התחילו במרץ 2009
קשה לי לזכור לדוגמא תוך שעה הייתי זוכר 4 עמודים בע"פ היום אני בקושי זוכר עמוד וחצי בשעה
עדיין יש לי הגבלות בתנועות הצוואר וירידה בתחושה בצד ימין. עשיתי MRI צווארי ולא נמצא ממצא. בEMG יש פגיעה שורשית באזור C5 C6 וגם הCT מציין שיש נגעים קטנים באזור C2 C4 C5 C6 ויש ממצע בתעלת האוזנים שהלכתי אל רופא אוזנים שעשה לי ניקוי ובדיקת שמיעה וישנה ירידה בשמיעה בתדרים בינונים אני מופנה גם למרפאת כאב מפני שהכאבים לא עוזבים אותי
השאלות שלי
איך אני בודק את הזכרון שלי ביחס למה שהיה לי?
האם יש לי ירידה בזכרון בעקבות התאונה?
איך אני משפר את הזכרון כדי להחזיר אותו לקדמותו אם אפשר?
האם ירידה בזכרון קשורה לצפצופים באוזנים?
איזה בדיקות צריך לעשות לזיכרון ומה העלות שלהם?
האם יתכן הגוף נמצא בטראומה ולכן הוא לא חוזר לעצמו כולל הזכרון?
ברצוני להוסיף שבטיפול דיקור של מחט בצוואר התעלפתי
טיפול הסטאופי באזור הצוואר התחלתי לנשום בכבדות
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעת Whiplash
ד``ר שרה רפפורט01/10/2010משה שלום,
התופעות והממצאים שאתה מתאר הן נפוצות בעקבות מפגיעת Whiplash (צליפת שוט). למרות שלרוב מדובר על חבלת ראש קלה, הסימפטומים השונים כמו הכאבים, הטינטון והבעיות הקוגניטיביות יכולים לפגום בתפקוד כולו. לפעמים הכאב והסימנים הפיזיים השונים פוגעים בתפקוד הקוגניטיבי, לפעמים יש פגיעה בתפקוד עצמו.
אבחון נוירופסיכולוגי יתן תשובות למרבית שאלותיך.
כמו כן, יש סוג של פיזיותרפיה. פיזיותרפיה ווסטיבולארית, לצורך טיפול בסחרחורת. כדאי להתייעץ עם הרופא שלך. בנוסף, כדאי לשקול קבלת תמיכה במסגרת שיקומית רב תחומית שתטפל בכל בעיותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח עז, קריסה של התודעה, נזק ??עומר25/09/2010
שלום רב,
אני בן 31, סובל נהפרעת חרדה קשה ובשנה וחצי האחרונות המתח הפיזי שאני שרוי בו
התגבר ברמה דרסטית ללא שום הפסקה וכל זאת למרון טיפולים תרופתיים ופסיכולוגיים.
מה שמטריד אותי מאד הוא עניין זה:
לפני כשבועיים יצאתי עם בחורה לסרט. למרות המתח הרב באותו זמן הייתי די חד,
אופטימי, ממוקד ואם יכולת די סבירה לנהל תקשורת באופן די הרמוני וזורם.
ממש לפני תחילת הסרט תוך כדי שיחה קלה עם הבחורה חשתי במעין "קריסה של התודעה", תחושה שדומה לאיבוד של המיקוד, כאילו אני לא ממש שם ומשדר וקולט על הגל הנכון.
הדבר הפחיד אותי עד מאד, מה שלכשעצמו יכול לגרום גם לתופעות דומות.
אמנם מבחינה קוגנטיבית לא הרגשתי שאני מתקשה בהבנה או חשיבה אך כן לאחר הסרט ואולי גם עכשיו חשתי מבולבל, לא מפוקס והכי מפחיד חסר היכולת שלי "לרגש ולהקסים" (כמובן שהבחורה נפרדה ממני...)
הרם לתופעה זו יש הסבר רפואי? האם זהו מצב הפיך? והאם בעצם המצח הרב שאני
שרוי בו גרם לי אולי לאיזה נזק במוח שהביטוי שלו אלו התופעות האלו?
בתודה רבה מראש,
עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
גל גפן-ריטר02/10/2010עומר שלום,
על פי התיאור שלך, נשמע שהפרעת חרדה כשלעצמה יכולה ליצור את החוויה שחווית של מעין תחושת ריחוף ודיסוציאציה. אני מניחה שהתחושה הזו לא נמשכת עד היום (כך שהמצב הפיך).
במידה וכן חשוב כי תפנה לפסיכיאטר ולפסיכולוג שמטפלים בך ומכירים אותך ותתייעץ עמם כיצד כדאי לטפל בסימפטומים שאתה חווה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בסיאליסמשה21/09/2010
שלום
אני מידי פעם משתמש בגלולה סיאליס והרגשתי שזה משפיע על זכרוני.
מבקש התיחסותך והמלצתך
בברכה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתייעץ עם הרופא
ד``ר שרה רפפורט23/09/2010משה שלום,
איני רופא ואיני מכירה את תופעות לווי של התרופה שאתה נוטל. נא לפנות לרופא משפחה עם שאלתך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמייק19/09/2010
בשנתיים האחרונות הייתה לי קצת בעיה בחרדות ופחדים. לפני שנתיים וחצי היה לי את הבעיה למשך שלושה חודשים ולקחתי פקסאט למשך אותה תקופה ואז הפסקתי ולא הייתה לי בעיה למשך יותר משנה. לפני כעשרה חודשים התחילה לי הבעיה שוב והייתי במצב לא ממש טוב והיה לי קשה לצאת מזה במיוחד שבמקביל אני גם לומד תואר מאוד קשה. התחלתי לקחת פקסאט שוב לפי מרשם של פסיכאטרית ולקחתי אותו במשך כתשעה חודשים. היה לי מאין מצב של מחשבות כפייתיות. תוך כמה חודשים המצב די התייצב ומצב הרוח ממש השתפר בצורה ניכרת למרות שהיו קצת ירידות וגם מחשבות מטרידות מידי פעם. כבר בערך חודשיים אני חושב על הפסקת נטילת התרופה ולפני כשבועיים הפסקתי. עכשיו נהייה לי קצת פחד שזה לא יחזור בלי התרופות ומחשבה אולי שלא הייתי צריך להפסיק למרות שממש רציתי. אני רוצה להישאר בלי התרופה אבל אני מפחד שזה לא יערער לי שוב את המצב ויחזיר לי מחשבות מציקות. חשבתי להמשיך לקחת משהו טבעי באופן קבוע ואני גם לוקח אומגה 3 כדי לשמור על הגוף. גם הטריד אותי כשאמרו לי שאסור להפסיק את התרופה באופן מיידי ואני לא ידעתי את זה ולא חשבתי על זה. אחרי שבועיים שהפסקתי לקחת מישהו אמר לי את זה וערער לי את הביטחון.
יש המלצות מיוחדות למצב שאני מתאר או שזה טבעי שיהיו חששות עם הפסקת התרופה וצריך לעבור אותם? האם אי ההתעסקות בבעיה והמשך החיים היה נכון במצב כזה או שגם בימים טובים צריך לעשות משהו כדי לשמר את המצב ואולי להמשיך עם התרופה בכל מקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופות
ד``ר שרה רפפורט21/09/2010מייק שלום,
איני רופאה פסיכיאטרית. עם זאת ולפי הנסיוני, לא מומלץ להפסיק תרופות ללא התייעצות והכוונה של הרופא המטפל שלך. יש מצבים נפשיים שדורשים טיפול תרופתי ממושך כדי לאפשר תפקוד הולם ויעיל. למרות רצונך להיות ניטול תרופות, אנה תחזור לרופא שלך ותשמע מה דעתו בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קוגנטיביותאיציק17/09/2010
שלום למנהלי הפורום.
אני התחלתי בטיפול תרופתי לפני כחודשיים, בתרופה topmax כטיפול באיזון מצבי רוח. מלפני כשלושה שבועות בערך חוששני שהחלו בעיות קוגנטיביות לצוץ. אני שוכח מילים באמצע משפט, אני שוכח את נושא השיחה, אני מתבלבל בשיחה. (וזה גורם לי בעיות חברתיות לא קלות).
העניין הוא שאני רוצה להיות בטוח ב100 אחוז שזה מהתרופה ושזה דבר חדש, האם מין יש אבחון עצמי שבו אוכל לבדוק את עת עצמי אם באמת ירדתי בזיכרון ובריכוז. או אם יש משהו בזול. (כי מעבר תרופות פסיכיאטריות לא דבר קל הוא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות פסיכיאטריות והזיכרון
ד``ר שרה רפפורט17/09/2010איציק שלום,
איני רופאה ולא מכירה התופעות לווי של התרופה שאתה נוטל. עליך להתייעץ בנושא עם הרופא הפסיכיאטר שלך. עם זאת, לפי ידעתי, מצב נפשי לא מאוזן יכול לגרום את הקשיים שאתה מתאר.
ניתן להוריד באינטרנט מגוון אבחוני זיכרון קצרים, אם כי הם לא תקפים ביחס האבחנה. במקביל ניתן גם למצוא אתרים רבים עם תרגילי זיכרון, דבר שלפעמים יעיל מאוד.
נראא שרק התחלת טיפול נפשי, ולפעמים צריך סבלנות ע"מ להגיע לאיזון תרופתי מתאים.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך על תשובתך.
איציק18/09/2010יש אתרים ספציפיים שאת יכולה להמליץ לי עליהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שרה רפפורט20/09/2010עליך ללהחליט איזה תרגילים (משחקים) יעילים לך. יש ים של אתרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זיכרוןמישהו13/09/2010
שלום
אני בן 20 ובכמה חודשים האחרונים התחלתי להרגיש שהזכרון שלי נדפק... אני מתחיל לשכוח דברים שקרו לי בימים האחרונים כמו למשל מי אמר לי משהו מסויים או שאני זוכר שמישהו דיבר איתי (אפילו שעות) ואני לא זוכר כמעט כלום מכל השיחה.. גם פרצופים קשה לי לזכור.. זה היה לי פעם אבל לא ברמה הזאת..
יש לציין שאני הייתי בתיכון תלמיד מצטיין ולא הייתה לי בעיה כלל לזכור כמות גדולה של חומר ועכשיו ללמוד דברים חדשים נהיה לי יותר קשה..
דרך אגב אני סובל ממאניה דיפרסיה ואני לוקח כדורים על בסיס יומי השאלה אם זה משפיע...
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה בבקשה
מישהו16/09/2010זה מאוד חשוב לי.. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט16/09/2010שלום גולש נכבד,
אתה מציין שגם בעבר סבלת מקשיי זיכרון. האם אתה ידע מה גרם לכך בעבר וכיצד הבעיות חלפו?
המחלה ההנפשית ממנה אתה סובל בהחלט יכולה לגרום לקשיי ריכוז וזיכרן, בעיקר במצבים של חוסר איזון תרופתי. חחשוב להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל שלך כי לפעמים יש צורך בשינוי תרופתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על ההתייחסות
מישהו17/09/2010אני לא יודע ממה נבעו הבעיות זכרון שלי אבל הם תמיד היו רק שעכשיו אני שוכח הרבה יותר דברים.
בקשר למאניה דיפרסיה שאלתי את הפסיכיאטר הוא אמר שאין קשר בין התרופות שאני מקבל לזיכרון.. ואני צריך לעשות שוב בדיקות דם כדי לבדוק את רמת התרופה בדם אולי זה קשור. יכול להיות שזה קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט17/09/2010הפסיכיאטר שלך צודק. התרופות לא גורמות לבעיות בזיכרון, אלא מצבים של מאניה או דיכאון יכולים להשפיע בתפקודך. לפי התיאור שלך נראה כי מדובר בעיקר בקשיי ריכוז כאשר אתה לא ממוקד למידע שנמצא לפניך.
במידה שאתה מאוזן מבחינת תרופתי והקשיים ממשיכים, אולי כדאי לשקול לעבור אבחון ע"מ לברר מידת הבעיה וכיצד לטפל בה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה אבחון??
מישהו17/09/2010צום קל וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט20/09/2010אבחון שמתמקד בתלונותיך, כלומר אבחון לאיתור בעיות קשב וזיכרון לטווח קצר.
מקווה שעזרתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בזיכרון בשנות ה-20 המאוחרותאבישג11/09/2010
שלום רב,
האם ניתן לבצע בדיקה של מצב הזיכרון בגיל 28?
אני מרגישה שחלה התדרדרות רצינית במצב הזיכרון שלי סיימתי את שנתי הראשונה בלימודים בציונים נמוכים מאוד. קשה לי לזכור כמויות גדולות של חומר.
אשמח גם לקבל מספר טיפים כיצד לזכור כמויות גדולות כאלה של חומר לימוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון
גל גפן-ריטר13/09/2010אבישג שלום,
בתיאור שלך את המצב יש כמה פרטים חסרים, כמו: האם זה פעם ראשונה שאת נדרשת ללמוד כמויות גדולות של חומר, כמה זמן עבר מאז הפעם האחרונה שהתמודת עם למידה, כיצד את בדרך כלל נגשת ללמוד חומר?
באופן כללי, בכל גיל ניתן לבצע בדיקה של תפקודי זיכרון ותפקודיים מוחיים אחרים, כמו מערכת הקשב, הלמידה , התפיסה וכיוב'. כך שבמידה ואת מעוניינת את יכולה לפנות לאבחון נוירופסיכולוגי.
לגבי שיטות וטכניקות לזכירה וללמידה של חומר, הם משתנות מאדם לאדם, יש אנשים שזכירה דרך הערוץ החזותי מתאימה להם יותר כמו: חלוקה לראשי פרקים, או דברים ויזואליים כמו תרשימי זרימה. ויש אנשים שזכירה דרך הערוץ השמיעתי יותר טובה להם, כמו שינון החומר. וכמובן אפשר גם לשלב.
שתהיה שנת למידה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעותיו של הגראסאורן09/09/2010
שלום,
יש לי בן זוג שנוהג לעשן גראס על בסיס שבועי בערך כבר כמה שנים והוא טוען שהוא מתכוון להפסיק, אני לא מזלזלת בו ומאוד רוצה לעזור לו.
יש עצות?
מלבד זאת, רציתי לשאול אם הנזקים שנגרמו לו בעקבות השימוש בגראס(כמו בעיות הזיכרון) ייעלמו עם הזמן לאחר הפסקת השימוש או ישארו?
תודה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט12/09/2010אורנית שלום,
גמילה מסמים כגון גראס, תשפר גם תפקוד הזיכרון. לא מדובר על נזק בלתי אפיך.
כדאי לו לפנות למרכז ייעוץ שמתמחה לגמילה מסמים ע"מ לקבל עזרה מקצועית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיחת מספרי טלפוןתמר05/09/2010
פעם לפני עידן הפלאפון הייתי זוכרת המון מספרי טלפון. היום בגלל שאני שומרת מספרים בזיכרון אני לא זוכרת כלום. אם הפלאפון שלי נאבד, אני אבודה. האם זה מעיד על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירים והזיכרון
ד``ר שרה רפפורט09/09/2010תמר שלום,
אין על מה לדאוג. תופעה זו מוכרת, ואנו מתרגלים שמכשירים עושים לנו את העבודה. כמו שימוש במחשבון לדוגמא, והמוח נוטה לשכות לבצע תרגילי חשבון.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון שנחלשדנה04/09/2010
שמי דנה ואני בת 26.
השבוע עשיתי אבחון דידקטי והמאבחנת ציינת במהלך האבחון שיש לי זיכרון טוב קיבלתי את זה דיי בהפתעה כי במהלך השנתיים האחרונות אני חשה ירידה ממשית ביכולת הזיכרון שלי.
בהתחלה חשבתי שזאת אולי תגובה פסיכולוגית כי בדיוק התחלתי את הלימודים האקדמיים שלי, אבל המצב לא השתפר עם הזמן.
זה מטריד ואפילו קצת מפחיד אותי. לדוגמא, הרבה פעמים קשה לי להיזכר מי אמר לי דבר כלשהו, או להפך- להזכר במה שאמרו לי אך לא לקשר את זה לאדם שנתן לי את המידע. שוכחת הרבה פעמים דברים שחשתי עליהם לפני רגע, דבר שלא היה קורה בעבר. ועוד...
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב
ד``ר שרה רפפורט09/09/2010דנה שלום,
אבחון דידקטי בדרך כלל לא נותן מענה לאיתור בעיות זיכרון. כדאי לך לברר עם המאבחנת האם היא העבירה לך גם מבחני זיכרון נוספים מעבר למבחן הדידקטי הרוטיני שמתמקד ביכולת הקריאה והבנת הקריאה, כמיבה, ועוד.
כמו כן, נראה כי בעיותיך הן יותר קשורות לחוסר קשב. במידה שאת מעוניינת לפנות לאבחון חוזר, אני ממליצה לאבחון לאיתור הפרעות קשב ובעיות זיכרון לטווח קצר.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר קשב
דנה21/09/2010לפי דעתי אני מוצאת קשיים בזיכרון גם עבור דברים שקרו בעבר הרחוק וגם דברים שנאמרו או שחשבתי עליהם בזמן הקצר.
אשמח אם תפרטי יותר איך נראה שהבעיה שלי קשורה לחוסר קשב.
תודה!
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרוש ברור
ד``ר שרה רפפורט23/09/2010דנה שלום, נתשובה הקודמת כבר הסרתי השערתי בעניינך. עכשיו את גם מתארת בעיות זיכרון לטווח ארוך,דבר שונה לחלוטין.
לאור העובדה שאת לא מסיכמה עם ממצאי האבחון שעברת, אלי כדאי לך להתחיל עם ברור רפואי שגרתי (ספירות דם, ועוד), ואחר מכן לפנות לאבחון זיכרון ע"מ להבין עם קשייך בעל אופי אוביקטיבי או סוביקטיבי, ולקבל הסבר והכוונה לשיפור בהתאם.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית בזכרוןאבי26/08/2010
שלום,
אני בן 18 לפני כ-6 ימים (יום שיש) שתיתי אלכוהול מאז שיום שבת קמתי בבוקר אני מתקשה לזכור דברים.
זה לא הפעם הראשונה שלי ששתיתי אלכוהול שתיתי הרבה פעמים. אני גם מתקשה לזכרו מקומות שהייתי בהם, אני מרגיש מבולבל.
כבר 6 ימים שאני מתקשה לזכור דברים. מה צריך לעשות? לפנות לרופא? האם זה יעבור? וכמה זמן?
בבקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול וזיכרון
גל גפן-ריטר28/08/2010אבי שלום,
על פי מחקרים ידוע כי אלכוהול פוגע בזיכרון ובאופן ספציפי ביכולת ליצור זכרונות חדשים וכן ביכולת לשמור מידע זמין לטווח קצר. תופעות כמו שאתה מתאר אכן קיימות. כלומר, אובדן מידע של אירועים שקרו בזמן השתייה ולאחריה.
ייתכן שמה שאתה חווה זה הרעלת אלכוהול ורצוי בהקדם האפשרי לפנות לרופא ולעבור בדיקות בהתאם וטיפול. כמובן רצוי עוד יותר להמנע מצריכת אלכוהול בכמויות גדולות ובתדירות גבוהה. כי את הסימפטומים אתה חווה על עצמך כרגע והם עשויים רק להחריף במידה ותמשיך בהתנהגות זו.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת זכרוןנוני24/08/2010
שלום, אמי, בעת 78, החלה לסבול בשנה האחרונה מירידה בזכרון - שיכחה היכן הניחה חפצים, קושי במציאת מילים, שיכחת תכנים תוך כדי ניהול שיחה. כשחשנו בהתגברות של התופעה פנינו ליחידת לנוירולוגיה קוגנטיבית בביה"ח רמב"ם. בבדיקה יסודית שנערכה לה עלה כי אבחנה סבירה המסבירה את הממצאים ואת הליקויים היא MCI עם הפרעה דיסאקסקוטיבית בולטת. הומלץ על נטילת MEMOX אותה החלה אמי ליטול לפני כשבועיים וכן על בדיקה נוספת בעוד חצי שנה. בשיחה עם הרופאה שערכה את הבדיקה היא אמרה במפורש שנראה לה שזו התחלה של אלצהיימר.
אמנם קראת על ההפרעה הנ"ל ועל המחלה, אך רציתי לשאול, האם ניתן להצביע על התחלה של אלצהיימר בשל הפרעה זו? כמו כן, איני רואה כל שינוי בשיחותי עם אמי בעקבות נטילת התרופה, האם השפעתה לוקחת יותר זמן? מה ניתן עוד לעשות על מנת למנוע התדרדרות ובכלל לאשש כי אכן מדובר באלצהיימר? ראיתי שמומלץ על נטילת תוספים תזונתיים? במה מדובר? כמו כן האם מומלצות פעילויות "המפעילות" את תאי המוח - כגון תשבצים וכו'. האם ההפרעה גנטית במובן שיכולה להופיע בנו ילדיה בעתיד?
סליחה על ריבוי השאלות והאינפורמציה. אני מעוניינת להקל ככל הניתן על אמי וה"בשורה" הזו לא קלה לה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר
גל גפן-ריטר28/08/2010נוניש לום,
אני מבינה מאוד את הדאגה והחרדה לאמך במצבה ובייחוד לאחר שהועלתה האבחנה של אלצהיימר.
חשוב מאוד כי תהיו במעקב רפואי אצל נוירוגריאטר או פסיכוגריאטר אשר מתמחה במחלות אלו.
לגבי הטיפול התרופתי, אינני רופאה, אך למיטב ידיעתי לוקח זמן עד שהתרופה משפיעה אם בכלל, וההשפעה של התרופה אינה להחזיר את אמך לתפקודה הקודם אלא להאט את קצב התפתחות המחלה והתדרדרות הקוגניטיבית.
לגבי טיפול, קודם כל חשוב שאתם תוודאו את האבחנה של אמך ובהתאם לכך תשקלו אפשרויות טיפול. מומלץ ללכת לייעוץ ולקבלת חוות דעת שנייה במידה ואתם כמשפחה אינכם בטוחים עדיין לגבי האבחנה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחה לאחרונהאישה24/08/2010
כבת 54. הבדיקות התקופתיות כולל ויטמינים- תקינים. איני יודעת מדוע לאחרונה יש נטייה לשכוח שמות. אפילו שמות של חברות העומדות מולי שאני רואה אותן לעיתים קרובות , פשוט בורח לי השם. זה מאד מתסכל ומביך. מה עושים? מה הסיבה ולאן פונים? הרבה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיכרון , קשב
גל גפן-ריטר28/08/2010שלום,
מתאורך אני מבינה כי מדובר בתופעות שהחלו לאחרונה. שכחה של שמות או קושי בשליפה של מילים יכולה לקרות לכל אחד מאיתנו ולעיתים ניתן לייחסה לתקופה לחוצה יותר, עמוסה, עייפות יתר וכו אשר משפיעים על מידת הערנות שלנו.
יחד עם זאת, אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולבקש בדיקות מעמיקות יותר, אשר ישללו הסבר רפואי לתופעה. וכמובן הפנייה לנוירולוג. ייתכן ויהיה כדאי לשקול אבחון נוירופסיכולוגי אשר מתמקד בפונקציית הזיכרון והקשב ובהתאם לכך לשקול אפשרויות טיפול ומתן כלים עבורך להתמודד עם הסימפטומים שאת מתארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)