פורום הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות זיכרון אצל בחורה צעירה
    מיכאלה
    15/09/2011

שלום,
    אני בת 25 ולאחרונה אני שמה לב שאני מתקשה לזכור מספרים,
    אני לא זוכרת את המספר של הבית שלי (יש לציין שיש לנו כבר 30 שנה אותו
    מספר של בזק), מתקשה לזכור את הנייד (יש לי את אותו המספר שלוש שנים בערך).
    כמו כן לאחרונה אני מרבה לשכוח שמות של אנשים או כל מיני משימות שעליי לעשות. זה קצת מפחיד אותי, לאיזה רופא צריך לפנות במצב כזה?
    תודה רבה
    מיכאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעות זיכרון אצל בחורה צעירה - תגובה

גל גפן-ריטר
    19/09/2011

מיכאלה שלום,

הייתי ממליצה לך לפנות לבירור רפואי, קודם כל דרך רופא המשפחה ולפעול על פי המלצותיו , במידת הצורך הוא יכול להפנות אותך לנוירולוג.

אני רוצה להוסיף כי נשמע מדבריייך שאת נמצאת עכשיו במעין תהליך של בדיקה עצמית של הזיכרון והריכוז שלך, דבר כשלעצמו גורם לעלייה ברמת הלחץ והדאגה ויכול לגרום להפחתה ביעילות הריכוז והזיכרון. אני ממליצה כי בינתיים בעת הבירור הרפואי, תתחילי פשוט לרשום דברים ופחות לבחון ולבדוק את עצמך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הנטינגטון
    מרי
    07/09/2011

שלום רב,קראתי במאמר באתר על מציאת תרופה חדשה לחולי הנטינגטון ע"י פרופ משה אבלס...ברצוני לשאול...האם יצא לשוק התרופה? ואיך אפשר עוד להתעדכן בחדשות האלה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הנטינגטון

הוספת תגובה

• מחלת הנטינגטון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    09/09/2011

מרי שלום,
    איני רופאה ולא מתמלאת בכל התרופות שיוצאות לשוק. עליך לפנות עם שאלתך לרופא נוירולוג או ישיר לפרופ׳ אבלס.

בהצלחה והרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גלית
    02/10/2011

שלום דר',

האם את מקבלת באופן ציבורי בביה"ח תל השומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    09/10/2011

לצערי לא. שם אני נותנת שרות רק לחולים מאושפזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה לזכור
    גילי
    22/08/2011

היי
    אני בת 21 ותמיד היה לי קצת בעיה לזכור דברים
    נגיד שכחתי מפתחות בבית, אוכל בבית, ספרים בבית הספר ודברים כאלה הבעיה היא שעכשיו אני עם בן זוג ורוצה לקחת גלולות אבל ממש מפחדת כי זה לא צחוק, פה יכולה להיות בעיה
    רציתי לדעת אם יש דרך בכל זאת לקחת גלולות ולזכור לקחת אותן כליום

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה לזכור

הוספת תגובה

• בעיה לזכור - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    22/08/2011

גילי שלום,
    ניתן לקנות בבית מרקחת קופסאות בהן אפשר לסדר את התרופות לפי הימים בשבוע ואף לכל החודש. סידור זה עושר לוודא לנטל תרופות. 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון לילד בן 4
    מאיה
    18/08/2011

שלום לדר' שרה,
    אני מקווה שתוכלי לעזור לי :
    בני בן 4 מטופל כ - 4 חודשים אצל פסיכולוגית קלינית בגלל בעיות דחפים עוצמתיים (תוקפנות, מיניות וכו') הטיפול משולב עם הדרכת הורים לאחר 4 חודשים חל שיפור נפלא אך יש בעיה שמטרידה אותי והיא בעיית הזיכרון ואין לי מושג למי אני פונה.
    אתן דוגמא אני מלמדת אותו את שמות האותיות שנמצאות בשמו אחרי רבע שעה הוא שוכח ושוב אני מלמדת ושוב הוא שוכח. דוגמא נוספת פשוטה הסברתי כבר 30 פעם שבכדי שעוגה תהיה מתוקה יש להוסיף סוכר ואז אני שואלת מה צריך לשים בעוגה כדי שהיא תהיה מתוקה והוא לא יודע לענות.
    יש לציין שמדובר בילד נבון וכריזמטי ואפילו חכם ואני לא מצליחה לשלב את התכונות הללו עם הקשיי קליטה האלו.
    אני לא ממש יודעת להגדיר אבל למיטב הבנתי זה זיכרון.
    מכיון שהוא נכנס לגן טרום חובה יש לי חשש שהוא לא יוכל לשבת במפגש ולא יצליח להדביק את הפערים שיפתחו כתוצאה מהזיכרון הלקוי.
    האם מדובר בתופעה של קשיי למידה? האם קשב וריכוז? למי אני פונה? אגב אני בת 40 אף פעם לא הובחנתי אבל לדעתי יש לי בעיות קשב וריכוז לא פשוטות.

אשמח לתגובתך
    תודה
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זיכרון לילד בן 4

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון לילד בן 4 - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    22/08/2011

מאיה שלום,
    קשיי זיכרון שאת מתארת אצל בנך יכולים לנבוע מסיבות שונות, אם בכלל מדובר בקושי. לפעמים ילדים בגילו אינם פנויים ללמוד דפקווא עם האם, ומפגינים סוג של התנגדות. הילד מטופל, ונראה שכעת לומד שיעורים יותר חשובים בשביל התפתחותו. אני מציעה לך להניח לו כמחנכת ולתמוך בו במהלך התהליכים הרגשיים שהוא לומד. עם זאת, הכתובת הנכונה והיותר רלבנטית לשאלתך היא המטפלת שלו שמכירה אותו היטב. במידה שהיא גם אבחינה בבעיות זיכרון בולטות אצלו, היא יכולה לערוך לו אבחון או לפנות אותו לאבחון שמתאים לבני גילו.
    מומלץ להתייעץ עם הפסיכולוגית המטפלת.

בברכה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בזכרון לטווח קצר
    מורן
    14/08/2011

היי
    אני בת 28,בריאה לגמרי.
    לאחרונה אני חווה ממש בעיית זכרון לטווח הקצר. למשל אומרת לעצמי שאני צריכה כעת לעשות משהו ספציפי,מתחילה ואז שוכחת מה בעצם אני צריכה לעשות. מחייגת למישהו ואחרי רגע שוכחת למי חייגתי.הרבה דוגמאות כאלה .זה הגיע למצב שאני ממש מאמנת את עצמי למצוא שיטה 'לשחזר ' דברים ואז אני נזכרת מה עלי לעשות וכו'.

זה די מטריד.. מה זה??

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות בזכרון לטווח קצר

הוספת תגובה

• הפרעות בזכרון לטווח קצר - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    22/08/2011

מורן שלום,
    נראה כי השיטה שפתחת עושרת לך להתמקד ולהתרכז בפעולותיך. מצוין. כולנו משתמשים בשיטות כאלו או אחרות כדי לבקר על התנהגות שלנו ומה עלינו לעשות, ה במודעות או באופן אוטומטי, בלי לשים לב לכך. הזיכרון הוא פעולה קוגניטיבית שדורשת מאיתנו הפעלת שיטה כלשי.
    תמשיכי בדרך הזו. נראה שזה עובד.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קוגנטיביות והתנהגות משונה
    לולה
    09/08/2011

אימי בת 66, לפני כשנה התחילה להתנהג בצורה משונה. התחלתי להבחין בסימפטומים כמו היפראקטיביות, סוג של קלפטומניה(מביאה לבית דברים משונים וקניות אובססיביות בכמויות גדולות), שינוי מהיר מידי ברצונות, בלבול, שוכחת דברים לעיתים קרובות ומאבדת דברים אישיים כמו טלפון נייד ות.ז.

היא נוטה ללכת לישון בשעות מאוחרות של הלילה(2 או 3 בלילה) וכתגובה עונה שהיא עושה סדר בבית, מסתובבת בחוץ עד השעות הקטנות של הלילה.
    כשאבי מנסה לפנות אליה בהגיון, נתקל בתוקפנות וחוסר הבנה מוחלט מצידה ותגובות לא הולמות.

אני מדואגת, שכן בהתנהגותה היא גורמת נזק למצבה הבריאותי. האם מדובר אכן בסימפטומים מקדימים למחלת זיקנה כלשהי? אם כן כיצד ניתן לעזור לה? ואיך להתמודד עימה?
    אימי מסרבת לפנות לטיפול כלשהו.

אודה לתשובתכם.

הוספת תגובה

• הפרעות קוגנטיביות והתנהגות משונה - תגובה

גל גפן-ריטר
    13/08/2011

לולה שלום,

לפי התיאור של הסימפטומים שאת מציגה הייתי מציעה לך דחוף לקחת את אמך לייעוץ אצל רופא משפחה ובהמשך ייתכן וכדאי מאוד לפנות לנוירולוג ולהתחיל בבירור רפואי מעמיק לגבי הסימפטומים שהיא מראה. בהחלט ייתכן כי הם מצביעים על תחילתה של מחלה כלשהי.
    לגבי מידת שיתוף הפעולה שלה שאני מבינה שאינה גדולה, אני ממליצה לא לוותר ולמרות שייתכן ותתקלי בהתנגדויות ותגובות תוקפניות מצדה, כן לקחת אותה לייעוץ הרפואי לו היא זקוקה.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורות הקאות לאחר צביעת השיער
    נעמי
    09/08/2011

שלום רב,
    אתמול ביקרתי במספרה,בה אני מבקרת מידיי חודש,מרחו על שיערי צבע ולאחר כ-45 דקות התחלתי להרגיש סחרחורת.לא הצלחתי ללכת בקו ישר אפילו במרחק קצר מאוד בתוך המספרה.הספר הגיש לי כוס מים פושרים עם סוכר וכוס מים נוספים קרים עם סוכר ,ההרגשה מעט השתפרה והצלחתי להגיע לביתי בכוחות עצמי (בנהיגה).המצב החריף בבית ונאלצנו להזמין אמבולנס(חייבת להודות שאני לא מכירה את עצמי במצבים כאילו כלל וכלל) עד ההגעה לבית החולים הקאתי ושילשלתי וכאשר הגעתי לבית החולים הקאתי שוב.
    הושארתי במיון להשגחה ,הם חברו אותי לשקית נוזלים ולאחר כמה שעות שוחררתי הביתה .נאמר לי שמסתובב וירוס ואולי גם אני חטפתי את הוירוס.
    השאלה היא האם יכול היות קשר לכל מה שקרה ולבין הביקור במספרה ? האם חומרי הצבע יכולים לגרום למה שקרה לי?

תודה
    נעמי

הוספת תגובה

• סחרחורות הקאות לאחר צביעת השיער - תגובה

גל גפן-ריטר
    13/08/2011

נעמי שלום,

לצערי אין זה בתחום מומחיותי לדעת אילו חומרים שאפת (אם בכלל) בשל צביעת השיער וכן לאלו תופעות הם יכולים לגרום. הייתי ממליצה לך להיוועץ עם רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי מה זה
    ששש
    02/08/2011

שלום, אני בת 30 נשואה ואם ל-2 ילדים רציתי לשאול לאן אני צריכה לפנות לאיזה רופא? לאיזה פורום? הבעיה שלי היא כזו: אני רוב הזמן מאוד במתח, עצבנית, מתעצבנת בקלות, קשה לי להרגע, חסרת סבלנות עד כדי כך שאין לי סבלנות לעבוד (עובדת במשרד), אין לי סבלנות לקרוא מכתב, ספר, עיתון, שורה.. בנוסף, יש לי בעיה של רעשים ותזוזות. למשל שמזיזים את הרגל במונוטוניות, או שהילד אומר לי אמא אמא אמא הרבה פעמים אני משתגעת מזה.. או שנוגעים בי בטעות שאני מרוכזת במשהו זה מוציא אותי מריכוז אני מתעסקת ברעש, בתזוזה, במגע ושוכחת מה אני רוצה להגיד.. או מה רציתי לעשות אני מתעסקת במה שמפריע לי וזה מסב את תשומת ליבי. יש לי את זה מגיל מאוד קטן חשוב לי לציין שאף פעם לא היתה לי בעיה של ציונים בלימודים, תמיד היו לי ציונים יחסית סבירים אבל אף פעם לא ישבתי ללמוד כמו שצריך אם הייתי יושבת ללמוד הייתי מוציאה ציונים טובים. אני רואת חשבון..איך היית מגדיר את הבעיה שלי? אני מרגישה שכל מי שסובב אותי מרגיש את העצבים שלי ולדעתי אני עצבנית כי אני פשוט מתעצבנת ממצב קיים, צקצוק של מישהו עם הלשון, אפילו פרסומת שמדברים במונוטוניות יכולה להוציא אותי מדעתי, ואז אם אני באמצע משפט אני פשוט שוכחת מה רציתי להגיד ואני מתמקדת בלהירגע אחרי שאיזשהו רעש הפריע לי או תנועה. לפעמים בעלי משחק בשיער זה משגע אותי וגם אותו כי אני כל הזמן מעירה לו. איך קוראים לזה ואיך אפשר להתגבר על התופעות האלה? תודה רבה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא ברור לי מה זה

הוספת תגובה

• לא ברור לי מה זה - תגובה

גל גפן-ריטר
    03/08/2011

שלום,

את מתארת מגוון של סימפטומים שיכולים להתאים לכמה דברים. על פי התיאור שלך נשמע שהעצבנות יכולה לנבוע ממתח, חרדה , דאגה , ייתכן וגם את נכנסת למצב בו את מתעסקת שוב ושוב בגורם המטריד ומתקשה להרפות ממנו. אני ממליצה לך לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכיאטר. נשמע גם שייתכן ויש לך רגישות יתר לרעשים, לצלילים, למגע ולכן זה מאוד מפריע לך. וייתכן גם ומדובר בסוג של הפרעת קשב. בכל מקרה הייתי מתחילה עם ייעוץ פסיכולוגי תוך תיאור של כל הסימפטומים וממשיכה על פי ההמלצות משם.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא תנו לי כיוון
    הילה
    30/07/2011

שלום למשתתפי הפורום ולד"ר שרה רפפורט!

אני בת 28..מאז ומתמיד הייתה לי בעיה של "ראש קטן"..אני לא עושה את זה בכוונה אני פשוט כזאת..לא בעלת "ראש גדול",פלפליות..וכ"ן..אני מרגישה שזה מאוד מפריע לי בחיי היום במיוחד בשטח העבודה. לא הייתה עבודה אחת שהלך לי חלק בה מבחינת הבנה ויכולת לפתור מצבים עם לקוחות ..הכל הולך עקום..לא יודעת לפתור מצבים.
    יש לי תעודת מזכירה.אבל מעולם לא עסקתי בתחום כי...צריך יכולת לארגן צריך ראש גדול צריך פלפליות..צריך להיות מבינה עניין..וכמובן לפתור מצבים מול לקוחות

ואני ראש קטן..לא מבינה דברים..יש לי ראיה צרה לא רחבה..מה דפוק בי? אני פלגמטית כזו..אודה לתשובה
    יום טוב..

לקביעת תור
    סגירה
    אנא תנו לי כיוון

הוספת תגובה

• אנא תנו לי כיוון - תגובה

גל גפן-ריטר
    03/08/2011

הילה שלום,

את מתארת חלק מהתכונות שלך עד כה, ואני בטוחה כי יש לך גם הרבה מאוד יכולות טובות אחרות. במידה ונראה לך שמדובר בקושי שקשור ליכולות הלמידה שלך ייתכן וכדאי לך לעשות אבחון קוגניטיבי אשר יצביע על נקודות החוזק והחולשה שלך.

לגבי התיאור שלך את עצמך, נשמע שחלק גדול מהעבודה שלך עם עצמך הוא להשלים עם מה שאת ולקבל את עצמך כמו שאת ולמצוא כיוון על פי הכישורים הטובים שלך. במידה ואת לא מטופלת אצל פסיכולוג הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ סביב נושא זה.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלצהיימר
    נטלי
    26/07/2011

סבתא שלי בת 81 ולאחרונה היא שוכחת את שמי, דבר שלא קרה מעולם.
    ייתכן והיא סובלת מדמנציה או אלצהיימר? מה עושים על מנת לאבחן זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    אלצהיימר

הוספת תגובה

• אלצהיימר - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    30/07/2011

נטלי שלום,
    ״סנונית אחת אינה מבשרת את האביב״.
    האם יש עוד תחומים בהם ניכרים קשיי זיכרון? נפוץ שקשישים בגילה שוכחים מידע כלשהו, וזה עדיין לא מדובר במחלת אלצהיימר. עם זאת, ניתן לפנות לבדיקה אצל פסיכו-גריאטר שמתמחה באבחנות של דמנציה שונות.

בברכה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ירידה קוגניטיבית
    אלין
    19/07/2011

בקר טוב,

לאחרונה בצעה אמי, נהגת מיומנת, מספר טעויות בזמן נהיגה כמו: כניסה לרחוב "אין כניסה" המוכר לה היטב, כניסה לככר כשקטנוע שכבר היה בככר, נאלץ לעצור. אמי בת 67 בלבד וחוששת מאוד מטעויות אלו. כיצד ואיפה ניתן לבדוק אם אכן יש בעייה?
    תודה
    אלין

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ירידה קוגניטיבית

הוספת תגובה

• בדיקת ירידה קוגניטיבית - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    30/07/2011

אלין שלום,
    הבעיות שאת מתארת הן קשורות רק ואך לנהיגה, ולפי התיאור מדובר בקשיי קשב וריכוז. האם קשייה מתבטאים בעוד תחומים?
    בכל אופן, אני מבינה דאגותיה כי חוסר תשומת לב במהלך הנהיגה הוא דבר מסוכן. קודם כל, יש לברר את הגורמים הרפואיים והנפשיים שיכולים לגרום קושי שכזה. מומלץ לפנות לבדיקה שגרתית אצל רופא משפחה, ובמקביל לברר האם יש שינוי מצבה הנפשי (כגון, לחץ ממושך, מצב רוח ירוד, חרדות, עייפות ממושכת, ועוד). בנוסף, ניתן לפנות לבדיקה לתיאור בעיות קשב וריכוז אצל מבוגרים ע״מ לקבל מדד אוביקטיבי לבעיותיה, ובמידת הצורך לערוך לה בדיקה יותר מקיפה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר
    אסתר
    18/07/2011

אני חוששת שיש לבתי בת ה26 הפרעת קשב ואני מחפשת איזה שהוא סוג של שאלון לאבחון ראשוני ,האם יש לך או למישהו מהפורם שאלון כזה שאני אוכל לעזור לה למלא? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לד"ר

הוספת תגובה

• אבחנה של הפרעת קשב

גל גפן-ריטר
    18/07/2011

אמא של נורית שלום,

במידה ואת אכן רוצה לקבל אבחנה טובה ומהימנה, אני ממליצה על אבחון קשב מסודר שמועבר על ידי מאבחן מוסמך. השאלונים שממלאים לבד, או מורידים מהאינטרנט יכולים לעתים להיות מבלבלים שלא לומר מטעים.
    אני מניחה כי חשוב לך לבדוק את יכולת הקשב של בתך גם מתוך מטרה לעזור לה ולהתאים לה המלצות טיפוליות ואולי גם בתחום הלימודי. על כן ישנה חשיבות גדולה לטיב האבחנה.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אמא של נורית

אסתר
    18/07/2011

אני מסכימה עקרונית עם מה שמנהלת הפורום כתבה
    אבל גם מבינה את ההתנהלות הבעייתית מול אנשים שיש להם הפרעות
    קשב, לא תמיד הם רוצים ללכת לאבחון מסודר ולכן לעצים חשוב
    בתור התחלה דווקא כן לתת להם שאלון או לראות בעצמך אם היא עונה
    לקריטריונים המופיעים בו
    אני מצרפת שאלון שהוא יחסית מקיף ומקווה שיעזור אבל חייבת להדגיש
    את מה שאמרה מנהלת הפורום:
    חייבים חייבים חייבים לעשות אבחון מסודר במקום מוסמך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערתף התבלבלתי בין איפה שממלאים

אסתר
    18/07/2011

את שם השולח ואיפה שממלאים את השם שלי :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור כמו שיכור לבת 88
    מרק
    17/07/2011

אימי בת 88 לפני 3 חודשים נפלה במדרגות קיבלה מכה בראש
    נלקחה לבית החולים עברה סי טי ראש דימום קל מאוד קיבלה 2 מנות לקרישה של דם
    נשארה להשגחה ללילה עברה סי טי ראש נוסף למחרת הרופא עמר שהדימום נספג
    ואימי נשלחה הביתה וצריכה לבו לביקרת עים סי טי חדש עברו מנפילה 14 יום אימי
    עברה סי טי נוסף אלכנו לנרכרוג בבית החולים והרופא אמר שהכל תקין
    כל זה היה לפני כחודש!!!
    ביום שישי ביקרתי את אימי והכל שלה היה שונה ולא מובן כמו שיכור שהלשון מתגלגלת
    דיבור לא ברור!!! עברו 30 דקות וזה חלף!!!
    רצתי לדעת עים זה עירוע של המוח?? לא שטף דם יש מצב לקריש במוח ???
    אימי לא רוצה ללכת לרופא בטענה שהכל בסדר
    השמח לקבל הסבר מה יכול להיות הסיבה לקושי בדיבור??
    ועים זה יכןל לחזור השמח לקבל הסבר

נ.ב סליחה על שגיעןת הכתיב עןלה חדש בישראל

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור כמו שיכור לבת 88

הוספת תגובה

• דיבור כמו שיכור לבת 88 - תגובה

גל גפן-ריטר
    18/07/2011

מרק שלום,

מכיוון שהפרעות בדיבור או התחום הרפואי אינו בתחום המומחיות שלו, אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה או לנוירולוג המטפל ולהתייעץ איתו. במידה ואמך אינה מסכימה אתה יכול להתייעץ בעצמך עם הרופא ולשמוע מהי חוות דעתו.

מומלץ לפנות לרופא בהקדם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות זכרון ותרופת זיפרקסה
    גאראן
    15/07/2011

אני בטיפול של תרופת זיפרקסה 10 מ"ג פעם ביום. וסובל מהפרעות זיכרון בילבול בידיים. כי מרבה לחשוב במחשבות חוזרות. אשמח אם תעזרו לי -איך לשפר את הזיכרון?

הוספת תגובה

• הפרעות זכרון ותרופת זיפרקסה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    16/07/2011

גאראן שלום,
    ע״מ לתת תשובה, חשוב לדעת כיצד מתבטאות בעיותיך בזיכרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזיכרון

גאראן
    17/07/2011

זה מתבטאה כך ששוכח כי מרבה לחשוב, וגם אם לא חושב שוכח דברים שצריך לעשות, אפילו פעם אחת שכחתי באיזה שנה אנחנו עכשיו.
    האבחנה הפסיכיאטרית היא סכיזופרניה פרנואידית F-20

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזיכרון - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    30/07/2011

נראה כי תלונותיך בתפקוד הן על רקע המצב הנפשי, ולכן מומלץ להתייעץ בנושא עם הפסיכיאטר המטפל שלך. כמו כן, במרפאות פסיכיאטריות שונות, ניתן לקבל טיפול קוגניטיביות במסגרת של ריפוי בעסוק, דבר שאולי יכולה להתאים גם לך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציאת מסגרת ותעסוקה לאדם בעל הפרעה
    גיורא
    12/07/2011

שלום לכן,
    אבי בן 67. סובל מזה שנתיים מבעיות קוגניטיביות קשות . עבר ניתוח ראש עקב לחץ שנוצר בגין הצטברות נוזל במוח וכיום הושתל מכשיר ניקוז לצרכי מניעה. למרות זאת, הנזק המוחי בלתי הפיך ופוגע בכל התחומים - יכולת ריכוז נמוכה, בעיות זיכרון קשות, חוסר התמצאות במרחב ואף בעיות יציבות ושווי משקל. אבי, אשר הינו אדם משכיל, נאלץ לפרוש מתפקיד בכיר ונקלע לשפל שאין כדוגמתו ומזה שנתיים אינו מוצא כל מסגרת מתאימה למצבו. אשמח אם תוכלו להפנות אותנו לגורם שיכול לתת סיוע מערכתי למצב- היינו מעבר לטיפול תרופתי וכד' לתת מענה גם לעיסוק היומיומי- אבי משועמם וחסר כל גירויים מצב הגורם לחוסר מנוחה ואי שקט. עד כה מצאנו רופאים שיטפלו בבעיות רפואיות ויתנו תרופות אך לא מצאנו מסגרת תומכת לפעילות מעבר לכך. אודה מאד על התייחסות וסיוע.

הוספת תגובה

• מציאת מסגרת ותעסוקה לאדם בעל הפרעה - תגובה

ד``ר שרה רפפורט
    16/07/2011

גיורא שלום,
    לפי התיאור שלך אבך סובל מהפרעות קוגניטיביות קשות בכל התחומים. בכדי להתאים לו מסגרת כלשהי חשוב להבין איזו תפקודים אצלו יחסית שמורים, כלומר כיצד מתבטא את החוזק התקפודי. התאמת תעסוקה של נפעי ראש דורשת התאמה של יכולת כדי למנוע תסכולים נוספים מאותרים. כך לדוגמא, חולים בגילו עם יכולת שפתית שמורה יכולים לעיתים להשתלב במועדון לקשישים בו יש חוגים חברתיים שונים ופעילות של רפוי בעסוק ברמות שונות.
    במקרים אחרים של פגיעת ראש קשה, ניתן לבנות מסגרת הפעלה אישית לצורך גירוי קוגניטיבי על ידי מטפל/מאמן פרטי, וכן הדרכה של בני משפחה.
    כמו כן, חשוב לדעת האם הוא עבר תהליך שיקומי והאם ברשותך דו״ח שמפרט את תפקודו הקוגניטיבי העדכני. הדבר יסייע במתן הכוונה נוספת לשאלתך.

בברכה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה