פורום הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 75- אשמח לתשובה מהירה
    הגר
    01/01/2011

אימי בת 75 ולאורך זמן רב אני רואה אצלה ירידה משמעותית בזכרון לטווח קצר וכן בלבול. היום שמתי לב לתופעה חדשה- היא בילבלה בין זכר לנקבה מס' פעמים בזמן השיחה וכן לעיתים התבלבלו לה אותיות במילה. האם זה מהלך טבעי של הירידה שתארתי קודם או שיש כאן חשש לארוע מוחי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 75- אשמח לתשובה מהירה

הוספת תגובה

• בת 75- אשמח לתשובה מהירה - תגובה

גל גפן-ריטר
    04/01/2011

הגר שלום,
    ירידה טבעית בזיכרון בצורה מסוימת אכן מתרחשת עם השנים. יחד עם זאת, נשמע שאת מתארת סימפטומים אקוטיים יותר, אצל אמך, שדורשים בירור רפואי. הייתי ממליצה לך לפנות עם אמך לבדיקה אצל פסיכו-גריאטר או נוירו-גריאטר אשר מתמחים במתן אבחנה לגבי סיבת ההתדרדרות המנטלית ובהתאם לממצאים שלהם להתחיל בטיפול.

בהצלחה
    הרבה בריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם זיכרון שמות לטווח קצר..
    יוני אלמקייס
    26/12/2010

יש לי בעיה שמפריעה לי כמה כמה שנים ובעיקר בזמן האחרון.
    ישנם רגעים שבהם אני אני רוצה לומר שם של מישהו או של חפץ ופשוט לוקח למוח שלי משהו כמו 5-6 שניות להיזכר ואז אני אומר אותו. זאתי הרגשה כזאת של עומד לי על קצה הלשון וזה גורם לאנשים להעלב שאני לא זוכר את השם שלהם.
    לפעמים אני מנסה לומר צבע של דבר מסויים ואומר צבע אחר ורק אחר כך מתקן את עצמי וזה די מביך.

אשמח לדעת האם זו בעיה המצריכה טיפול.
    תודה.

הוספת תגובה

• על קצה הלשון

ד``ר שרה רפפורט
    31/12/2010

יוני שלום,
    התופעה של ״על קצה הלשון״ נפוצה בעיקר אצל אנשים מעל גיל 40. אתה לא ציינת גילך. עם זאת, לפי תיאורך אתה מצליח בסופו הדבר להגיד מה בכוונתך, ולכן לא נראה צורך לדאגה. ניתן לתרגל לזכור שמותם של אנשים באמצעות בניית אסוציאציות, כגון להתמקד במאפיינים המיוחדים שלהם, מהות הקשר בינהם, ועוד.

מקווה שעזרתי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעבדת שמות

אביב
    04/03/2011

אני רק החצי שנה האחרונה מעבדת את השמות.. רק את השמותץ אני לא מצליכה להזכר רק בשמות לפעמים זה מגיע לרמה שאני לא זוכרת את שמות בני המשפחה שלי. אני מצליכה לזכור עובדות קשות או כול דבר אחר אבל עם שמות יש לי בעיה קשה. בבקשה תומרו לי אם זאת בעיה שצריך לבדוק:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעבדת שמות - תגובה

גל גפן-ריטר
    06/03/2011

אביב שלום,

בתיאורך לא ציינת את גילך, והאם אירע אירוע כלשהו בחצי שנה האחרונה שיכול להסביר את התחלת הקשיים שאת חווה.
    בכל אופן, הייתי ממליצה לך בהחלט לפנות לרופא משפחה ולתאר את הסימפטומים שאת חווה ולהתחיל בבירור רפואי.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון
    אלכס
    25/12/2010

שלום, בקרוב אני אהיה בת 18
    לאחרונה שמתי לב לבעיות זיכרון אצלי,
    בין עם זה בלבול באותיות במקלדת מה שמעולם לא קרה לי בעבר או משפטים שבורחים לי, לפעמים אני שוכחת מה עשיתי לפני שעה או יום, אני מתבלבלת בימים.

לפני מספר חודשים התחילו אצלי כאבי ראש לאחר דיכאון ממושך,
    בילדותי עברתי ניתוח בראש אבל לפני שנה הייתי אצל נוירולוג שאמרה שהמצב הבריאותי שלי מעולה והמליצה להיבדק אצל פסיכולוג כי קיבלה רושם שאני אדם מאוד לחוץ וחרדתי.
    דבר נוסף הם בעיות ראייה וצפצוף בלתי פוסק באוזניים, נבדקתי אצל רופא עיניים ורופא אוזניים שאמרו שהכל בסדר.
    כרגע אני לא במצב הכי טוב בעולם, אני לא מצליחה לצאת מדיכאון שנמשך חודשים מספר לאחר פטירתו של אדם קרוב,
    נאמר לי בפורום פסיכיאטריה שהבעיות הרפואיות יכולות לנבוע גם מדיכאון, אך האם בעיות הזיכרון יכולות גם?
    עליי לציין שכרגע משפחתי נמצאת במצוקה כלכלית, והם מתנגדים בתוקף לרשום אותי לפסיכולוג\פסיכיאטר, לא בגלל המצב הכלכלי בבית, בגלל התנגדות אישית.
    לאחר וויכוח ארוך עם ידידי, החלטתי שאני אחפש עזרה בעצמי בתנאי שכרגע הוריי לא יידעו על כך דבר. אין לי מספיק כסף לבדיקות ואני גרה באזור באר שבע, אני לא רוצה לספר להוריי ומצד שלי אני משתגעת, פוחדת ולחוצה כל הזמן.
    ממה זה יכול לנבוע? האם המצב לא טוב? מה עלי לעשות? לאן לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון

הוספת תגובה

• דבר נוסף..

אלכס
    25/12/2010

אני מדברת בשני שפות, עברית ורוסית.
    בעבר הצטיינתי בשפה העברית, כתבתי הרבה סיפורים ושירים בשפה גבוהה,
    אני לא נמצאת במסגרת בית ספרית במשך מספר שנים ולמרות זאת אני קוראת
    הרבה ומתכתבת, ובנוסף לבעיות הזיכרון התחילו אצלי בעיות עם העברית,
    לפתע השפה שלי נהייתה שגויה וירודה, הרבה פעמים אני לא בטוחה עם כתבתי את המילה נכון ואם היא קיימת בכלל, אני מתבלבלת המון, ואפילו הופיעו אצלי שגיאות כתיב.
    אותו הדבר קורה לי עם השפה הרוסית.
    האם יש לכך קשר? המצב שלי מאוד רע? אני מאוד לחוצה. תודה מראש על תשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ..

אלכס
    30/12/2010

קודם כל אני בת,
    תודה רבה על תגובתך המהירה.
    הייתי שלשום אצל רופא משפחה והיא נתנה לי הפנייה לנוירולוג, פסיכולוג ובדיקת מוח.
    הבעיה שכרגע אין לי אפשרות למצוא פסיכולוג בגלל בעיות כלכליות,
    והתור הקרוב ביותר לנוירולוג והבדיקה הוא בעוד מספר חודשים..
    אני באמת מודאגת מהמצב הבריאותי שלי.
    תודה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שרה רפפורט
    31/12/2010

ניתן לקבל טיפול פסיכולוגי בקופות ובתחנת בריאות של הנפש במקום מגורך במחיר מוזל. לאור גילך הצעיר, חשוב שתעדכני את הוריך, אולי הם יכולים לעזור לקדם את הנושא.

הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים קוגניטיביים ורגשיים

ד``ר שרה רפפורט
    27/12/2010

אלכס שלום,
    אני מאוד מבינה דאגותך. ראשית ובעקבות הרקע הרפואי שלך, אני ממליצה שתפנה שוב עם תלונותיך לנוירולוג לצורך בירור מקיף. מומלץ שהבדיקה כוללת גם בדיקות הדמיה. חשוב לשלול גורמים רפואיים. בנוף, ניתן גם לפנות לאבחן נוירופסיכולוגי כדי למקד את קשייך הקוגניטיביים.
    בנוגע לנטייתן לדיכאון וחרדה. מדוע אתה טרם פנית לטיפול פסיכולוגי? בעיות רגשיות מטופלות אצל פסיכולוג. מאוד חשוב שתתחיל לבנות לך מסגרת תעסוקתית כלשהי, או בתחום הלימודים או בתחום העבודה. פסיכולוג בהחלט ייכול לעזור לך כיצד להתמודד עם מצבך ולעזור לך להפית את הסימפטומים הרגשיים.

בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אחרי לידה בעיות זיכרון
    נילי בנימין
    24/12/2010

היי , שמי נילי בנימין בני בןם 3 אני אחרי לידה מאוד עייפה אני רוצה להכנס ללמוד בתוכנית לימודים במככלה אני מפחדת להרשם מאחר כי אני פוחדת שני לא יצליח ללמוד בגלל בעיית זיכרון שבעבר זכרתי טקסטים שלמים על במה בתאטרון איך אני יכולה להחזיר לי את הזיכרון לעבוד עליו על מנת שאני יוכל ללמוד
    נילי בנימין

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון אחרי לידה

ד``ר שרה רפפורט
    31/12/2010

נילי שלום,
    בעיות זיכרון אחרי לידה שכיחות ותופעה מוכרת. נשים במצב זה בדרך כלל סובלות מעייפות ועוברות שינוי הורמונלי משמעותי, דבר שמשפיע ביכולת הזיכרון. עם זאת, הזיכרון שלך עלול להשתפר. כמו כן, להיות אם לילדים קטנים זו עבודה קשה ולעיתים לחוצה. התחלת לימודים אקדמיים יכולה להיות כעת גורם לחץ נוסף עבורך. עליך לשקול מתי הזמן הנכון עבורך להתחיל ללמוד ללא סטרס.

בברכה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות סנסורי
    ג'רמי
    24/12/2010

מאז שלקחתי תרופה בשם פרופסיה במשך חצי שנה, התחלתי לחוות בעיות זיכרון סנסורי, המוח לא מספיק לעבד את המידע, למשל, של אובייקט שעובר במהירות מסוימת מול העיניים. זה קורה לי הרבה בסרטי אקשן, ובזמן נסיעה שאני מנסה לקלוט דברים.
    כמו כן, הראייה הלילית שלי הדרדרה מאוד.

לא היו לי שום בעיות כאלו לפני התרופה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות סנסורי

הוספת תגובה

• בעיות סנסורי

ד``ר שרה רפפורט
    27/12/2010

ג׳רמי שלום,
    איני מתמצאת בתרופות מהסוג שאתה נוטל, ולכן לא ידוע לי את התופעות הלווי האפשראיות. עליך להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל בך בתחום.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פסיכונוירולוגי
    יפית
    19/12/2010

יש לי ילדה, כיום בת 8. מגיל 2.5 ועד 5 היתה מטופלת בשניידר עקב גידול במח. כיום בריאה, שולבה במסגרת לימודית מגיל 5.5, אך מראה קושי גדול בלימודים.
    במסגרת המושב שלנו אין חינוך מיוחד, והומלץ לי לבדוק אפשרות לסייעת צמודה בכיתה שתעזור לה להתקדם.
    האם אבחון פסיכונוירולוגי יכול לעזור לי לקבל אולי מביטוח לאומי אולי מהרווחה עזרה על מנת שאוכל להצמיד סייעת צמודה לילדה?
    האם את מכירה מקום שעושה אבחונים פסיכונוירולוגים?
    אודה על תשובתך, אני עומדת חסרת אונים נוכח הקשיים של ביתי.
    תודה רבה יפית

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון פסיכונוירולוגי

הוספת תגובה

• אבחון נוירופסיכולוגי

ד``ר שרה רפפורט
    20/12/2010

יפית שלום,
    איני מכירה הכללים של הרווחה או של הביטוח לאומי לצורך עזרה בלימודים אצל ילדים. כדי לקבל סיוע מביטוח לאומי צריך קודם כול קבלת אחוזי נכות. במובן שמדובר על ליקויים קוגניטיביים אצל הילדה שלך, אבחון נוירופסיכולוגי בהחלט מסמך חיוני. ניתן לבצע אבחון שכזה ברוב המרכזים הרפואיים בהם יש מחלקת שיקום ילדים (כגון בי"ח שניידר, תל השומר,בי"ח לוינשטיין, ועוד). כמובן ניתן לבצע אבחון גם בסקטור הפרטי ע"י נוירופסיכולוג. שירות זה ניתן גם לקבל במכון שלי.
    חשוב שהמאבחן הוא נוירופסיכולוג ולהימנע ממאבחנים דידקטיים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות זיכרון
    רותם
    09/12/2010

שלום , אני בת 18
    ובשנה האחרונה יש לי בעיות זיכרון , שממש מפריעות לי ..
    אני בקושי זוכרת מה עשיתי לפני שעה , יום , שבוע ..
    ולפעמים כדי להיזכר בדברים אני צריכה ממש להתאמץ וזה מטריף אותי !
    דברים חשובים אני לא זוכרת , לפעמים שמות , לפעמים דברים שאמרו לי או שאמרתי ,
    או שדברים שרציתי להגיד ואחרי שדיברו איתי לרגע על משהו אחר אני שוכחת .
    גם בתקופת הלימודים הייתי מתקשה לזכור חומר לימוד , וזה פגע בי נורא בבגרויות
    שהיה צורך לזכור בהן חומר רב , כמו היסטוריה ..
    רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם זה , זה נורא מטריד אותי ואפילו מעצבן אותי ואת הסובבים אותי .

תודה מראש! יום טוב .

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות זיכרון

הוספת תגובה

• הפרעות זיכרון - דרוש אבחון

ד``ר שרה רפפורט
    15/12/2010

רותם שלום,
    חשוב לדעת האם במהלך הלימודים עברת אבחון כלשו. לור העובדה שהקושי ללמוד ולזכור חומר חדש קיים אצלך זמן מה, אני ממליצה על אבחון קוגניטיבי (נוירופסיכולוגי) שיגלה טיב הבעיות. כמו כן, נראה כי לאחרונה את גם לא מרוכזת ולכן לא כשובה לסביבה ולמעשיך. האם לאחרונה את עברת שינוי באורך חייך? מתח, קשיים רגשיים, עצבנות או עייפות יכולים לגרום את הקשיים שאת מתארת. אבחון מסודר ייכול לעזור לך לגלות סיבות הקשיים ולהמליץ על התערבות מתאימה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון
    אלה
    26/11/2010

(בת 15 ) אני מתקשה לזכור דברים
    בעיקר זכרונות בטווח הארוך...דברים שקרו לפני יום,שבוע,חודש,שנה וילדות
    ובזמן האחרון גם "בורחות" לי מחשבות
    אני יודעת שאני יודעת את זה..וזה שם איפשהו בתוך הראש
    ולא מצליחה "למצוא" את זה
    שירים..מילים..שמות..

מה יכולה להיות הסיבה ?
    והאם ישנה דרך לטפל בבעיה ?
    הדבר מעיק ומפריע לי בשגרת חיי...

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון - תגובה

גל גפן-ריטר
    28/11/2010

שלום,
    מדברייך עולה מצוקה גדולה ותחושת של לחץ ובהלה מהמצב, שהיא מובנה ונורמלית לחלוטין אך יכולה גם בעצמה להחריף את הסימפטומים .
    האם הקשיים שאת מתארת באים לידי ביטוי בכל תחומי החיים? כלומר, בלימודים, בחיי היומיום? במידה וכן אני מציעה לך להתחיל בבירור על מנת לבדוק מה מקור הבעיה וכך אפשר יהיה להמליץ לך על המשך טיפול מתאים.
    את יכולה להתחיל מרופא המשפחה, וייתכן ובהמשך תזדקקי לאבחון.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חשיבה
    אביטל
    25/11/2010

אני בת 33 והגעתי למצב שאני חוששת שאין לי חשיבה הגיונית כלומר בהנת הנקרא הבנת הנשמע והבעה בע"פ, לאחרונה בשנתיים האחרונות גם שכחתי איך לדבר נכון וזה ליזכור מילים ולהגיד שמפטים נכונים. אני מרגישה שאני צריכה לעשות שיחזור של למידה מכיתה א'. אשמח לטפל במצב ולשפר את הדימוי שלי בעיקבות הטיפול. מה עושים איך מטפלים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חשיבה

הוספת תגובה

• בעיות חשיבה - תגובה

גל גפן-ריטר
    27/11/2010

אביטל,

את מתארת נסיגה משמעותית בתפקוד שדורשת בהחלט בירור כדי למצוא האם הסיבה היא רפואית או נפשית. אני מציעה לך להתייעץ עם רופא המשפחה ובהתאם להמלצותיו להמשיך את הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית זכרון אצל ילד בן 3 וחצי
    שני
    24/11/2010

שלום רב,

זה נראה כי לבני בן ה-3 וחצי יש בעית זכרון.
    הוא אינו זוכר כל מיני דברים שקרו, או דברים שעשה.
    כמה דוגמאות:
    היתה לו יום הולדת בגן לפני חודש. אתמול דיברנו עליה והוא לא זכר שאחותו הגדולה גם היתה נוכחת ביום הולדת. במהלך היום הולדת הוא התחפש לחיה כלשהי. הוא לא זכר איזו חיה (ואחותו זכרה בי בעיה).

אתמול אכלנו ארוחת ערב והוא לא היה רעב והחליט ללכת לשחק במקום. אחרי רבע שעה הוא בא אלי ושאל אותי: אמא, אכלתי?

יש עוד כל מיני מקרים ודגמאות והשורה התחתונה יא שבעלי ואני קצת מודאגים.

אשמח לשמוע מה דעתכן.

תודה,
    שירה

הוספת תגובה

• בעית זכרון אצל ילד בן 3 וחצי - תגובה

גל גפן-ריטר
    24/11/2010

שירה שלום,

יכולים להיות כל מיני הסברים למה שאת מתארת, כמו, הסחות דעת, חוסר ריכוז בזמן אירוע כזה או אחר, קשיי על רקע שפתי או קשיי זיכרון וכמובן יכול להיות שהכל תקין ובנך היה מרוכז פשוט בדברים אחרים ולכן המידע לא נחקק לו בזיכרון.
    הייתי ממליצה לכם לפנות למכון להתפתחות הילד ולבקש את הייעוץ שלהם בתחום זה.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות דיבור
    אביטל
    23/11/2010

יש לי חבר חכם וכישרוני, אבל החיים שלו נמצאים בהמתנה בגלל שהוא לא יודע לתקשר כלומר הוא לא יודע לדבר, הוא בולע מילים לא הוגה אותם נכון, ומסתבך עם רצף משפטים כשהוא מנסה לתאר משהו ולכן הוא מסתגר ולא יוצר קשר עם אנשים מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות דיבור

הוספת תגובה

• הפרעות דיבור - תגובה

גל גפן-ריטר
    24/11/2010

אביטל שלום,

לפי התיאור שלך, נשמע כי אותו חבר זקוק באופן דחוף לאבחון אצל קלינאית תקשורת ובהתאם לממצאים להתחיל בטיפול המתאים. לא ציינת את גילו, אך אני מניחה שמדובר בבחור ולא בילד, ובמידה וזו בעיה שנוכחת לאורך כל החיים, סביר להניח שהיא גם השפיעה על הדימוי העצמי והביטחון שלו וייתכן ובהמשך כדאי שיפנה גם לטיפול פסיכולוגי.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות דיבור והגייה
    תומר
    19/11/2010

בשנה האחרונה אני שם לב שמתחילות להיות לי הפרעות דיבור באמצע שיחה למשל קורה לי שאני מתקשה לבטא מילה והרבה פעמיים אני בולע את המילים זה נורא מתסכל האם יש דרך לטפל בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות דיבור והגייה

הוספת תגובה

• הפרעות דיבור והגייה

ד``ר שרה רפפורט
    19/11/2010

תומר שלום,
    הפרעות דיבור מטופלות אצל קלינאית תקשורת. במידה שהקושי נובע מגורמים רגשיים, כגון לחץ, חרדה ועוד, מומלץ לפנות לפסיכולוג.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופפות הזיכרון
    ראובן
    18/11/2010

אני בת 31 וכבר מרגישה נסיגה בזיכרון שלי, בכל מיני דברים קטנים. קניתי אתמול אומגה 3 בכמוסות (של סופהרב אם זה משנה), האם זה יעזור לשיפור הזיכרון או עליי לנקוט צעדים נוספים?

לקביעת תור
    סגירה
    התרופפות הזיכרון

הוספת תגובה

• נסיגה בזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    19/11/2010

איילת שלום,
    אין הוכחות מדעיות שתוספות מזון משפרות את הזיכרון. אליך לברר ממה נובע את הקושי. עייפות, סטרס ממושך, גורמים רגשיים, וסגנון חיים לחוץ, הן כמה סיבות שיכולות לגרום את התופעה שאת מתארת. עם זאת, תמיד מומלץ להתחיל את הברור עם בדיקה רפואית שגדתית שכוללת ספירת דם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה דרסטית בזיכרון בחיי היום-יום
    מיכל
    14/11/2010

שלום, בת 29, סיימתי השנה לימודי הנדסה.
    מאובחנת עם בעיית קשב וריכוז. נטלתי רטלין לסירוגין בשנה וחצי הראשונות ללימודיי האקדמיים ולאחר מכן הפסקתי.
    מאז ומתמיד חשתי תסכול על כך שהזיכרון שלי הינו בינוני והיה לי קל יותר בתחומי הלימוד הריאלים שהתבססו פחות על שינון. אך זה התבטא בלימודים בלבד, כשנחשפתי לאנשים עם יכולות גבוהות יותר.
    לצערי לאורך השנה האחרונה, התחילו אצלי בעיות שיכחה שהשתלטו על חיי היום- יום ובאופן חד משמעי לא היו קיימות לפני. הדבר מורגש בעיקר בזיכרון טווח קצר- דברים שהתרחשו רגעים בודדים לפני. ובנוסף אני מתחילה להבין שגם דברים שעשיתי/ידעתי/זכרתי לפני כמה חודשים פשוט נמחקו ממוחי..
    אני מרגישה שאני נאבקת עם בעיית השיכחה מידי יום- לאורך כל היום.דוגמאות:
    1. שוכחת פרצופים/לא מזהה אנשים - לדוגמא: אנשים במקום העבודה שלי שמחליפים עימי כמה מילים במזדרון, פעם אחר פעם אני חולפת על פניהם ומשוכנעת שמעולם לא דיברתי איתם.
    2. לאורך כל היום נושאים שונים שאיני זוכרת אם דיברתי עליהם/ האם סיפרתי.
    יש פשוט רגעים שאני חשה מסך ריק במוח- לא זוכרת מה רציתי לעשות, על מה חשבתי, מה עשיתי או על מה דיברתי לפני רגע בודד.
    3. חוסר יכולת לזכור מספרים/ שמות חדשים/פרטים ותלות גוברת ביומן וברישומים כדי לזכור דברים בסיסיים.
    4. קרו לי מספר מצבים של ספק ממשי האם התקיימה בכלל שיחה כלשהי לפני כמה רגעים וכתוצאה מכך בלבול ומבוכה מאוד גדולים.
    אציין, שבעבר התגאתי מאוד ביכולת שלי לזכור אנשים/שיחות עם אנשים/פרטים לגביהם והקפדה להימנע מחזרה על דברים. הייתי נוהגת להבחין כאשר אנשים מסויימים חוזרים על סיפור שכבר סיפרו וכו'. היכולת הזו התבטאה בעיניי כרגישות. רגישות אשר לאור רמת הזיכרון שלי היום- פשוט לא קיימת בי עוד.

הייתי מאוד רוצה לשמוע השערות לסיבות שעשויות לגרום לירידה כל כך דרסטית בזיכרון של אדם.
    אציין שאיני שוללת קשר בין בעיית הזיכרון למצב של לחץ נפשי או תופעת לוואי חדשה לבעיית קשב וריכוז אבל-
    חשוב לי מאוד לשלול תחילה גורמים פיזיולוגיים/ נוירולוגיים ובינהם חוסר בויטמינים/ ברזל?
    אשמח לכל הכוונה.
    תודה, מיכל.

הוספת תגובה

• ירידה דרסטית בזיכרון בחיי היום-יום - תגובה

גל גפן-ריטר
    17/11/2010

מיכל היי,

תודה על הפירוט של הדברים, נראה שאת מאוד מודעת למתרחש אצלך.
    אני מציעה שתתחילי בבירור רפואי דרך רופא המשפחה, או ישירות לנוירולוג ומשם במידת הצורך, תמשיכי בטיפול המתאים.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודי זכרון זמניים
    חלי
    12/11/2010

יש לי מצבים של איבודי זכרון זמניים שקורים בזמן נהיגה, נניח שאני נוהגת לעבודה פתאום יש לי אבוד זכרון, אני לא זוכרת איפה אני ואיך לנסוע. ממה זה קורה?
    האם אפשר לטפל בכך? מה שאני עושה זה ממשיכה לנסוע באותו כיוון עד שפתאום אני מזהה איפה אני ויודעת איך להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה
    אבודי זכרון זמניים

הוספת תגובה

• אבודי זכרון זמניים - תגובה

גל גפן-ריטר
    13/11/2010

חלי שלום,

בתיאורך, לא ציינת את גילך, כמה פעמים זה קורה לך ובאלו מצבים. ייתכן וזה קורה כאשר את עייפה במיוחד, אינך מרוכזת או שאת טרודה במחשבות על דברים אחרים ועל כן את לא מרוכזת במה שקורה לך באותו הרגע.
    יחד עם זאת, הייתי ממליצה לך לפנות לבירור רפואי על מנת לבדוק יותר לעומק ממה זה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה