מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית זכרון שאלהאייל05/09/2009
אני בן חמישים בעל משפחה ובתפקיד חשוב בחברה .מאז ומתמיד היו לי בעיות זכרון קלות (כגון נעלתי דלת,היכן המפתחות וכו) בזמן האחרון קרו לי מקרים שלא זכרתי ארועים שקרו וגם כאשר ניסו להזכיר לי וארעו לי מסמכים עליהם אני חתום לא זכרתי למרות שעבר לכל היותר חודש מהאירוע
בהתיעצות עם נוירולוגית נאמר לי כי צריך לגשת לאבחון אבל בכל מקרה אין לכך טיפול ונרשם לי כדורי ויטמין E. שאלתי האם באמת אין לכך טיפול ?ואם יש לאן עלי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל אבחון זיכרון
ד``ר שרה רפפורט07/09/2009אייל שלום,
אתה לא מציין האם הנוירולוג/ית הגיע לאבחנה רפואית ספציפית בנוגע בעיותך. במידה שכן, חשוב לי לדעת אותה. עם זאת, נראה כי גם לנוירולוג קשה לאבחן מצבך ללא אבחון קוגניטיבי מסודר שמתמקד בקשיי הזיכרון. כמו כן, ובאופן כללי אני יותר אופטימי מאשר הרופא הייועץ שלך וכן חושבת שבמקרים רבים ניתן לשפר את יכולת הזיככרון. יש לציין שכמו בכל בעיה אחרת, כדי לדעת כיצד לטפל בה צריך קודם כל אבחון שמצביע על טיב הקשיים ומקורם. לכן אני ממלצה שתפנה לאבחון. מכון "קוגני-טיב" שנמצא בתל אביב מתמחה בתחום. אשמח לעזור לך לפנות למקום אחר באיזור מגוריך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבסיון02/09/2009
כשאני שותה אלכוהול אני לא זוכרת כלום ביום למחרת. רציתי לדעת מדוע כששותים אלכוהול לא זוכרים מה היה בזמן השיכרות? אין את זה בשימוש בסמים אחרים כגון גראס, קוק ועוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט07/09/2009שלום רב,
שתיה של כמות גדולה של אלקוהול פוגעת ביכולת הקשבית והדריכות ולכן את לא קולטת ומעבדת את המידע שמתרחשת בזמן השפעת החומר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכון לשיפור הכושר הקוגניטיבירונית25/08/2009
ד"ר רפפורט שלום אמי גרה ברעננה ושמעתי על מכון בשם brain train לשיפור הכושר הקוגניטיבי. היא לא אובחנה כבעלת אלצהיימר אך בשל גילה המבוגר (79) חשבתי שאולי כדאי לחזק אצלה כישורים קוגניטיבים, ובעיקר זיכרון. לפני שאני רושמת אותה הייתי מעוניינת לדעת האם שמעת על המכון. תודה, רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור קוגניטיבי
גל גפן-ריטר26/08/2009רונית שלום,
אני לא מכירה את המכון ואת הכלים בו הם משתמשים. אני חושבת שחשוב מאוד, לפני כל התערבות לבדוק את המטרות והיעדים שאת רוצה להשיג עם מה שאכן מבטיחים לך. בנוסף האם אמך מעוניינת באותם הדברים. לעיתים בגיל הזה כדאי להתמקד בחיזוק יכולות תוך כדי ביצוע דברים בפועל, למשל, קניות, חשיפה לסרטים, הצגות, אינטראקציות עם אנשים או כל פעילות עצמאית ממנה אמך נהנית.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת פסיכולוג המתמחה בטיפול בנפגעימירית ואקנין24/08/2009
גל יקרה,
ראשית המון תודה על השיחה הנעימה והאמפטית. כאמור, עד כה התרגלתי בשיחות "משפטיות" משהו... אני מאוד מעריכה את הגישה שלך. כאמור, אחי הצעיר נפגע פגיעת ראש קשה בשנת 2002 בתאונת דרכים ולאחר אשפוז ארוך ב כשנתיים וחצי בבית לוינשטין הוא נמצא כרגע בבית עם הורי. אני מחפשת עבורו פסיכולוג או פסיכולוגית לכמה מטרות עיקריות:
1. לעזור לו להתמודד עם המעמסה הרגשית שבעקבות התאונה והשלכותיה
2. להעניק כלים להורים שלי להתמודדות עם התאונה
3. לסייע לו, בכל דרך אפשרית (ישירה ועקיפה) למצוא מסגרת תעסוקתית או אחרת שתהווה תשתית למסגרת חברתית.
המון המון תודה, אם אוכל לעזור לך במשהו בתמורה אשמח מאוד.
מירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי
גל גפן-ריטר10/10/2009מירית שלום
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, אני מסכימה איתך מאוד על הצורך לפנות לגורם שיקומי על מנת להמשיך את תהליך השיקום של אחיך וכן לעזור להורייך ולכל המשפחה להתמודד עם השלכות הפציעה.
אני ממליצה כי תפנו ליחידה הנוירופסיכולוגית שנמצאת בתל אביב ותבדקו האם מסגרת זו תוכל לתת לכם את המענה הדרוש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית23/08/2009
חמי בן 61,, במצב בריאותי תקין, משחק הרבה טניס. גר בצרפת. לאחרונה נראה שיש לו פגיעה בזיכרון בקישור בן שמות לאנשים ומקומות. קרו שני מקרים במהלך שיחות עם אישתו: בראשונה לא זיהה את שם דודו, בשניה לא זיהה את שם העיר (בצרפת) שבה חי במשך 12 שנה. עוד הוא מתלונן שבמהלך נסיעה שאותה הוא עושה יום יום במשך שנים השילוט המקומי ליד ביתו לא אומר לו כלום, מזל שיש GPS. עוד הוא נתון למצבי רוח משתנים, בעיקר לכעסים וזה דבר שלעולם לא אפיין אותו.
הרופאים המקומים שלחו אותו לסוללה של בדיקות,כמובן שהמשפחה מאד מודאגת. שאלתי לרופאים האם מדובר בסימנים מקימים של אלצהיימר?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
גל גפן-ריטר24/08/2009גלית שלום,
לפי תיאורך לא ניתן לדעת האם זה אכן סימנים מקדימים לאלצהיימר. מה גם שהאבחנה למחלה הינה רפואית ומתבססת על ממצאים רפואיים בעיקר. כך שחשוב מאוד לדאוג שחמך אכן יעבור את הבדיקות הרלוונטיות, כלומר יופנה להערכה אצל נוירולוג וכן יעשה בדיקות דם, בדיקות של C.T. או MRI וכיוב'.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה קוגניטיבית או אלצהיימר?ח. קראוס13/08/2009
שלום רב.
אבי, בן 73, מראה לאחרונה סיממנים של ירידה קוגניטיבית קלה, הכוללת זיכרון קצת מבולבל ורגעים בהם הוא אינו יודע כ"כ היכן הוא נמצא (נמשכים לא יותר משתי דקות ואז הוא חוזר לעצמו).
כיצד והאם ניתן לדעת האם מדובר במחלת אלצהיימר, לא עלינו, או שמא מדובר בירידה קוגניטיבית "טבעית" לגילו? יש בדיקות לעניין זה?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה לאלצהיימר
גל גפן-ריטר17/08/2009שלום רב,
לפי התיאור של דברייך, עולה כי חשוב לפנות עם אביך לנוירו-גריאטר או פסיכו-גריאטר אשר יאבחן האם מדובר בתחילת מחלה או בסימפטומים המשוייכים לדבר אחר ובוודאי ישנן בדיקות לכך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית08/08/2009
אני נוטלת מגה גלופלקס
רציתי לדעת האם יש לתוסף הזה השפעה על המוח?
אם כן אז איזה
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תוספי מזון
גל גפן-ריטר08/08/2009גלית שלום,
מכיוון שאינני רופאה אני לא בקיאה בהשפעות שיש לתוספי מזון שונות. הייתי ממליצה לך להיוועץ ברופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרפה במחלהמיטל02/08/2009
שלום לך ,
אבי חולה אלצהיימר בן 88 ומטופל מזה חמש שנים בבי"ח בילנסון.
הוא מרבה לחזור על דברים אך זיכרונו טוב. מזה כיומיים חלה החמרה הוא מרבה לגעת לנשק ולחבק את המטפלת שלו.הוא מחכה להזדמנות שאימי תכנס לחדר ואז מנשק את המטפלת. שוחחנו איתו בנדון והוא הבטיח שלא לא יחזור על עצמו אך הוא ממשיך. האם יש טיפול תרופתי בנדון? מה לעשות?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסאינהיביציה התנהגותית
ד``ר שרה רפפורט03/08/2009טל שלום,
הבעיות ההתנהגות של אביך הן קשורות למחלתו וכנראה מדובר בדיסאינהיביציה, כלומר שהוא חסר מעצרים ופועל לעיתים לפי דחף וללא בקרה. תופעה זו מוכרת אצל חולי אלצהיימר וניתן לטפל בה באמצעות טיפול תרופתי. עם זאת, איניני מוסמכת להמליץ על תרופות וכדאי לך להתייץ עם הרופא המטפל שלו ו/או פסיכיאטר, נוירולוג או פסיכו- גריאטר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זכרון שמות וארועים שוניםלייזי01/08/2009
שלום
במשך כשנה הנני מתקשה בזכרון שמות של אנשים מוכרים הן מהתקשורת והן ידידים או חברים רחוקים
כמו כן באחרונה יש מצבים שאינני זוכר ארועים שונים שחוויתי לאחר זמן קצר יחסית שארעו
אשמח לקבל התייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט07/08/2009לייזי שלום,
הקושי בזיכרון יכול לנבוע מסיבות רבות, למשל, תקופת לחץ ומצבי רוח אשר משפיעים על הריכוז וגם על הזיכרון, אך גם מסיבות רפואיות או לחלופין הרגלי חיים לא בראיים (כגון שימוש באלקוהול)
במידה ואת מעוניינת את יכולה לפנות לבירור מקצועי ולאבחון בהתאם הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרהבת 2501/08/2009
האם ייתכן שכתוצאה מתקופה ארוכה של מתח נפשי "יתקלקל" משהו בתיפקודים הקוגניטיביים?
ידוע לי שלאנשים שנמצאים בסטרס יש זיכרון פחות טוב, ובאמת יש לי זיכרון גרוע מאוד ושמתי לב לכך כבר מזמן, למרות שקשה לדעת אם ככה נולדתי או שזה נובע מסטרס, כי אני חושבת שהייתי ביותר מדי סטרס כמעט כל החיים שלי.. אבל האם יכולות להיות תופעות נוספות? אני שואלת גם בגלל שבשנים האחרונות נראה שאני עושה יותר מדי פשלות יותר מדי בסיסיות- למשל בפרוייקט שאני עושה במעבדת ביוכימיה במסגרת הלימודים- אני מתבלבלת יותר מדי בכמויות החומרים שאני צריכה להכניס למבחנות וגם בסדר הפעולות (למרות שאת ההיגיון של הניסוי אני מבינה, זה פשוט קורה תוך כדי עבודה, לאחר שהבנתי מה צריך לעשות והכל רשום אפילו) והניסויים שאני אחראית עליהם יוצאים דפוקים וצריך לחזור עליהם.
(מעבר לכך אני מתקשה מאוד לעמוד בקצב של הלימודים ואחרי שנה א אובחנו לי לקויות למידה. אני עכשיו בשנה ד.. אמורות להיות רק 3)
אבל אני שואלת את השאלה בעיקר בגלל שלפני כמה ימים קרה לי משהו מוזר- נסעתי במכונית של חברה שלי במושב שליד הנהג וראיתי מין פתק פירסומת כזה, מאלו ששמים על השימשה, ובמשך דקה הייתי לגמרי במחשבה שאני נמצאת באוטו של אבא שלי, למרות שהייתי מודעת לכך שחברה שלי היא זו שנוהגת, וממש תהיתי לעצמי למה אבא שלי שומר פרסומות באוטו ולא זורק אותן, (שזה משהו שהוא נוהג לעשות). מזל שלא אמרתי שום דבר, כי הייתי ממש קרובה להגיד לה: אני לא מבינה בשביל מה אבא שלי שומר את הדברים האלו. ואז משהו היה נראה לי מוזר וקלטתי שזה לא הגיוני.
אם בעיות הזיכרון והבילבול נובעים ממתחים, האם זה אומר שאם ירדו המתחים יעלמו הבעיות?
תודה רבה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרס ממושך
ד``ר שרה רפפורט07/08/2009שלום לך,
שאלותך אינה מוזרה. ללא ספק, לחץ ממושך וברמה גבוה יכול לגרום לך את הקשיים בתפקודך. את גם מציינת שאובחנת עם לקות למידה, דבר שיכול להוסיף לקושי. חשוב לי לדעת האם אובחנו אצלך גם הפרעות קשב כחלק מבעיות לימוד. הפרעות קשב מחמירות בתוך סטרס, אך דורשות טיב טיפולי אחר ותואם. בעיות תפקוד על רקע של סטרס חולפות עם ירידת הלחץ או ניתן ללמוד דרכי התמודדות יותר יעילות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרה
בת 2508/08/2009תודה על תגובתך.
המאבחנת אמרה שיש לי הפרעת קשב גבולית, חוץ ממה שהיא הגדירה- איטיות בשטף הקוגניטיבי.
לא קיבלתי שום טיפול, רק סיוע בלימודים ותוספת זמן במבחנים, איזה טיפול יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מתאים
ד``ר שרה רפפורט08/08/2009יתכן שעברת את האבחון הנדון לפני הרבה שנים. אני ממלצה לך על אבחון חוזר אך מקיף בנושא הפרעות קשב כדי לברר אם קשייך בתקפוד מתאמים לטיפול תרופתי מסוג ריטלין.
כמו כן, במקביל נראה כי את יכולה לעזר בטיפול מסוג אימון אישי COACHING. שיטה זו עלולה לעזור לך בארגון ובהתמודדות עם בעיותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות האבחנות הבאות?בת מודאגת29/07/2009
אמא שלי בת 93.5 - בריאות בסדר לגילה ועד היום תפקדה כראוי. גרה לבד, הולכת למועדון מנהלת את הבית שלה. לאחרונה קצת בלבול בעיקר חוזרת על אותן שאלות ונכרת קצת ירידה בזכרון לטווח קצר וכתוצאה מזה נכנסת ללחץ.
בדיקת סיטי ממצאים:
מבנה גרמי שמור
מרקם המח - ללא עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה
צפיפות נמוכה של החומר הלבן הפריונטריקולרי
חדרי המח - מורחבים במידה קלה
חריתים וציסטרנות - הבלטת החריצים על חשבון קפלי המח
מערות הפנים - מלאות במערת המצח מימין
סיכום: אטרופיה כללית, כמתואר.
אודה לקצת הסבר על המונחים המפיעים לעיל.
האם יש אינדיקציה חשטיון / אלצהיימר ואם כן אילו מהממצאים מצביעים לכוון
תודה מראש
בת מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיקנה
ד``ר שרה רפפורט03/08/2009לבת המודאגת,
האבחנה של אטרופיה לא בהכרך מבמעיה על מחלת האלצהיימר אך תואמת למצב מוחי של זיקנה. כמו כן, תמיד יש צורך בבדיקה קלינית שכולל בדיקה קוגניטיבית כדי לאבחן מחלת דמנציה כלשהי.
אינני רופאה ולכן כדאי לך לבקש פרוש מדויק של ממצאי הבדיקת CT ניתן מהרופא המטפל.
מאחלת לאמך עד 120
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בשליפה של שמות בעיקריעל27/07/2009
הכל אצלי בסדר רק שיש לי קושי בשליפה של שמות בעיקר, השמות לא נמחקים מזכרוני כי אחרי תקופת מה אני פתאום נזכרת בשם שלא הצלחתי לזכור, אני בת 76 מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב, קיים אולי אימון מוחי לזה, היכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שליפה
ד``ר שרה רפפורט02/08/2009יעל שלום,
התופעה של שליפת שמות נפוצה גם אצל אנשים יותר צעירים ממך. חשוב, כפי שאת מתארת, שהמידע נגיש אחרי כמה רגעים. את נשמעת מאוד מפוקחת ומודעת. לפי דעתי, אין לך צורך לתירגל. במידה שבכל אופן את מעוניינת לתרגך תפקודך, אני ממליצה בשבילך לתרגל משבצים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זכרון בגיל המעבראביבה26/07/2009
שלום, אמי נמצאת בגיל המעבר, לאחרונה אנו שמים לב כי היא בטוחה שאמרה לנו דבר מסוים בשעה שהיא לא אמרה! וכן לא זוכרת שאמרנו לה דברים מסוימים למרות שבוודאות אמרנו. אי אפשר להתווכח איתה ע"כ כי היא מאוד נפגעת. שאלתי- האם זה שייך לגיל המעבר וכן האם יש לבדוק את העניין מבחינה רפואית/ פסיכולוגית? ומה ניתן לעשות בנידון?
תודה ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בזיכרון
גל גפן-ריטר27/07/2009אביבה שלום,
באופן כללי, לכולנו יש תקופות או ימים בהם אנחנו זוכרים פחות טוב, וכן לכולנו קורה שאנחנו בטוחים שאנחנו זוכרים משהו אך הוא לא נאמר או ההפך. קשה לי לומר לפי התיאור שלך האם אמך חווה תהליכים טבעיים ונורמלים או שמא יש אכן קושי. הקושי בזיכרון יכול לנבוע מסיבות רבות, למשל, חוסר בוויסות הורמונלי, תקופת לחץ, מצבי רוח אשר משפיעים על הריכוז וגם על הזיכרון.
במידה ואתם מעוניינים לבדוק את יכולה להתחיל עם אמך בירור רפואי, דרך רופא המשפחה, ולאחר מכן להמשך בירור על פי הממצאים הרפואיים או הפסיכולוגיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
אביבה02/08/2009ראשית, תודה על התשובה, לו היה המצב בגדר הנורמה לא היינו דואגים. הבעיה היא שאמי לעיתים קרובה מספרת סיפורים שבמקרה הטוב היו בחלקם ובמקרה הפחות טוב לא היו מעולם. יש במשפחתה הסטוריה של אלצהיימר (אביה נפטר מאלצהיימר לפני כשנה) והתחלנו לחשוש שאלו תסמיניה הראשוניים של המחלה. יחד עם זאת יש לה המון לחצים כגון מצב כלכלי ויתכן שזה נובע מכך. אשמח מאוד אם תוכלי לענות לי לגבי זה.
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר שרה רפפורט07/08/2009אביבה שלום,
כפי שעמתה עמיתי גל גפן, מומלץ לפנות אמך לבירור אצל רופא מומחה. עדיין לא ידוע לי בת כמה היא. עם זאת, יש צורך לאבחן האם בעיותיה בתפקוד נובעות מגורמים נפשיים, כגון דיכאון או מצב לחץ, או האם מדובר בירידה תפקודית על רקע זיקנה או מחלה. פסיכיאטר שמתמחה בתחום הגריאטרי או נוירופסיכולוג יכול לבצע הערכה כזו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית26/07/2009
נדמה לי שאימי בת ה-70 לקתה לאחרונה באו סי די. היא מתנהגת מוזר, חוזרת על פעולות כמו ניקיון השולחן, נעילת הדלת ועוד. האם יש קשר בין זיקנה, זיכרון ואו סי די, ומה כדאי לי לעשות כעת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה וטיפול
גל גפן-ריטר27/07/2009כרמית שלום,
סימפטומים של OCD יכולים להתחיל בעקבות שינויים מוחיים. הייתי ממליצה לך לקחת את אמך לנוירולוג ולהתחיל בתהליך של בירור רפואי לגבי הסיבה להתנהגות זו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם אב חולה דמנציהמיכל19/07/2009
ערב טוב
אני אישה כבת 50. אבי בן 88 מאובחן כחולה דמנציה. עצמאי לחלוטין. הבעיה היא בעיה פרונטאלית. כל פעם שיש הדרדות במצבו אני נכנסת למצב רוח נוראי, ומשוחחת עם אחותי בטלפון כמה וכמה פעמים. ביומים האחרונים הוא שאל את אמי אם היא היתה ב..... ואמר גם -----[ שם אשתו- אמי] היתה שם. זה חזר על עצמו בכמה סיטואציות. פתאום אמר לי בטלפון שהוא לא יודע איפה הבנק? וכו.
אני ומתקשרת לאימי כמה וכמה פעמים כדי לבדוק מה המצב. אין להם מטפל בשלב זה.
אני מטופלת בצירפלקס על רקע חרדת מחלות. מה עושים ? ואיך מתמודדים עם המצב של אבא. ברור לי , שהמצב לא יעשה טוב יותר..איני יכולה לראות אותו במצבו. הוא היה אבא שהערצתי . מצד שני איני יכולה לתפקד , ויש לי ילד קטן בבית.
תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צער גידול הורים
ד``ר שרה רפפורט03/08/2009מיכל שלום,
אני מאוד מבינה את דאגותיך וקשה להתמודד עם תופעות הדמנציה של הורה.
עם זאת, נראה כי את זקוקה לתמיכה בנושא זה כאשר מחמיר את החרדות מהן את סובלת. האם את נמצאת בטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול התרופתי? כמו כן, אני ממליצה שתפני לאמותת אלצהיימר, שם ניתנים עזרה, הכוונה ותמיכה לבני משפחה שמתמודדים עם קשיים כמוך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגיש כך
אילן30/08/2013אבא שלי חולה בדמנצה וכל הידרדרות אני נעשה יותר חולה ןעצבני וחסר אונים.\
אני לא יודע מה לעשות ואיך להתמודד.
פסיכולוגית לוקחת הרבה כסף וזה לוקח זמן עד שזה נרגע.
האם יש דרך אחרת לטפל בפחדים ולהיות יותר אופטמי ורגוע ?
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)