מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית זיכרון - ילדה בת 5 וחצייונית20/01/2010
שלום לכן,
ביתי בת 5.5 בגן חובה, ילדה מאוד חכמה, נבונה, מדברת מאוד יפה ובעלת שפה עשירה.
לאחרונה נתקלתי בתופעה וגם שמעתי זאת אתמול מהגננת שלה: בגן לומדים אותיות ומספרים ובכל יום הם לומדים על אות ומקדישים לה יום שלם אבל כשהיא מגיעה הביתה אני שואלת אותה איזה אות למדתם והיא אינה זוכרת את השם וזה מאוד מוזר מכיוון שהיא יודעת איך היא כותבים אותה, מה מתחיל באות אבל לא זוכרת את שמה גם לגבי ספירה לאחור כמה שחוזרים על זה בגן היא אינה זוכרת.
חשוב לצין שעוד מטרום חובה היא למדה אותיות, היא יודעת להגיד את כל רצף האותיות ולכתוב כל כך יפה אבל הבעיה שהיא לא זוכרת מטווח ממש קצר את שם האות שבמשך כל היום למדו עליה.
אודה מאוד לעזרתכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה
גל גפן-ריטר20/01/2010יונית שלום,
הייתי ממליצה לך לשוחח עם הגננת ולשאול האם ישנם קשיים נוספים מלבד הקושי לזכור באותו רגע מה נלמד היום בגן.
במידה וישנם או במידה ואת רוצה לערוך בירור את יכולה לפנות לאבחון פסיכו-דידקטי וגם להתייעצות אצל קלינאית תקשורת.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
יונית21/01/2010הגננת אומרת שהיא ילדה מקסימה וחכמה שמתאימה קוגנטיבית לכיתה א' היא יודעת המון דברים וזוכרת דברים מלפני שנים וגם שירים שהיא שומעת פעם אחת היא זוכרת מיד.
האם זה שהיא לא זוכרת אותיות (הרי יש הרבה אותיות) וספירה לאחור שהיא מבלבלת צריך להדאיג אותי? זה באמת רק הדברים האלה.
תודה רבה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל גפן-ריטר21/01/2010יונית שלום,
הייתי ממליצה לך לחכות לכיתה א' ולראות כיצד היא משתלבת שם. קודם כל מפני שיש עוד תקופת זמן משמעותית עד תחילת שנה הבאה, שבתקופה זו יכולים להבשיל מנגנונים קוגניטיביים שונים ותפקודה בתחום זה ישתפר.
דבר נוסף, כדאי להתרשם מביצועיה כאשר תתחיל באופן פורמלי את תהליך הלמידה. במידה ויתעוררו קשיים בכיתה א' הייתי פונה לאבחון פסיכו-דידקטי.
ובינתיים הייתי מורידה מהילדה לחצים בנושא זכירת האותיות, המספרים ולא בודקת אותה בבית בצורה לא פורמלית. כי לעיתים הבדיקות שאנו כהורים עושים עלולות להלחיץ את הילד ולהוביל לרתיעה מהנושא.
שיהיה הרבה בהצלחה
אשמח לענות על עוד שאלות במידת הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה על התשובה ועל האכפתיות.
יונית25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד זיכרוןענת דוידי19/01/2010
אני בת 36. בחודשים האחרונים אני שוכחת ארועים משמעותיים שקרו בחודשים עד שנים אחרונות. ילדות מוקדמת אני זוכרת היטב, והחודש האחרון גם זכור היטב. אנשים אני זוכרת היטב, אם כי מתקשה לזהות מהיכן אני מכירה אותם אם הם לא מאוד קרובים אלי או שאני לא רואה אותם באופן יומיומי. התיפקוד שלי די רגיל, חוץ מהקושי והמבוכה שמתלווים לשיכחה. לפני כמה חודשים היו לי התקפים כאלה שבהם הרגשתי לדקה שתיים בכל פעם, כאילו שאני עומדת להתעלף ומין לחץ בחזה. נדמה לי שבאותה תקופה התחילו החורים האלה בזכרון להופיע אבל לא ייחסתי להם חשיבות אם כי בתחושה שלי הם אלה שגרמו ל"מחיקה" של הזיכרון. ההתקפים נעלמו אבל בעית הזכרון החמירה, או שפשוט רק אז התחלתי לזהות אותה. כאילו לא הבנתי כמה נעלם לי עד שניסיתי לחשוב מה אני לא זוכרת. לדוגמא (מיני אלף דוגמאות, כן?), נפגשנו במשפחה ודיברנו על החתונה של בן משפחה שהיתה כחודשיים לפני, ואני לא זכרתי איפה זה היה, מה היה, שום תמונה מהארוע לא היתה לי מוכרת, כאילו השתילו לי את הגוף בתוך התמונות. כך הייתי בשוק כששמעתי (כנראה שוב) שהבן של רמון נהרג או שאריק שרון קיבל שבץ או שבשנה שעברה הייתי בתורכיה כשחשבתי שאף פעם לא הייתי בתורכיה.
עשיתי סי.טי ואמ. אר. אי ויצא תקין. בלוטת התריס ובי 12 גם תקין. האי.אי.ג'י לא ממש תקין והיו כמה התפרצויות, מה שהוביל את הרופאים לתת לי טגרטול בהנחה (ובאמת היתה לי תחושה שגם הם לא סגורים על זה) שיש לי סוג נדיר של אפילפסיה שמוחק את הזכרון. אני אחרי איזה חודשיים ולא מרגישה שיפור כלל. יש איזה רעיון? שמעתם פעם על דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב אבחון
גל גפן-ריטר20/01/2010ענת שלום,
מדברייך עולה כי את הבירור הרפואי את עושה. את נשמעת לא בטוחה באבחנה הרפואית ולגבי כך אינני מוסמכת לענות. אך אני יכולה להמליץ לך לקבל עוד חוות דעת ולהמשיך את הבירור עד שתהיי יותר בטוחה לגבי האבחנה.
המלצה נוספת היא כי כדאי שתעברי אבחון נוירופסיכולוגי על מנת לאבחן את הקשיים בזיכרון ומכאן ייתכן וגם את האזורים המוחיים המוערבים וכמובן גם לנסות ולמצוא דרך לטפל בהם.
שיהיה הרבה בהצלחה והרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונהcj19/01/2010
שלום, אני סובלת מזה 13 שנה לערך מתסמונת "המת החי" חיי נעים מכח האנרציה ואני חווה מודעות יתר וחוסר יכולת לנוע עם זרימת החיים דברי מפוקסים מאד או מבולבלים מאד לרב איני יודעת מה אני באמת רוצה. שאלתי היא לאן עליי לפנות לשם טיפול עליי לציין שלפני כ 13 שנה צרכתי סמים מכל מיני סוגים אשר השפיעו עליי מאד ולדעתי נוצר איזשהו נזק ביכולות המנטליות כמו למשל שיחה עם אדם אחר או בכלל המצאות בחברת אנשים או הנאה אשר איני חווה מזה הרבה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
גל גפן-ריטר20/01/2010שלום,
אני ממליצה לך לפנות דחוף לרופא המשפחה או לפסיכיאטר ולשתף אותם בחוויות שאת חווה והם כבר יכוונו אותך הלאה. ייתכן ואת זקוקה לטיפול בכמה מישורים: פסיכולוגי, תרופתי ואבחון.
שיהיה לך הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבת שלום לכםקספר16/01/2010
יש לי שאלה.
קראתי באתר זה בעניין רב ,מאמר שמתאר את ההבדלים, בין אנשים שכותבים ביד שמאל לימין .
בכתבה טוענים , ששמאליים , יותר ריגשיים , יותר יצירתיים, וכו..
מאוד התחברתי למה שכותבים , אבל הבחורה שכתבת את זה באה מרקע של רפואה אלטרנטיבית , רציתי לדעת האם יש דברים מוחכים, אמפיריים במה שהיא אכתבה .
כמון למשל ששמאליים יותר ריגשיים , יותר אימפולסיבים, יותר יצירתיים , וכו.
לפי מה שהיא כתבה , ואני לא מזלזלת , אפשר לומר את אותו הדבר , גם על מזלות אסטורולגים .
כווול בני מזל שור עקשנים ומחפשים נינוחות ?
דבר שני אני לא יודעת אם אני שמאלית לגמרי , או חזקה בשתי הידיים , יש לי ליקויי למידה , דבר שמאפיין שמאליים , לפחות כפי שהיא כתבה , ורציתי לךדעת שני דברים .
1 האם יש קשר לכך שיש לי ליקויי למידה, לכך שאני חזקה כנראה בשתי הידיים?
ה 2 ליםני כמה חודשים , סדקתי את ידי השמאלית , והתרגלתי די מהר להשתמש ביד ימין .
אפילו הצלחתי לכתוב , אומנם לא ברור , וזה דרש מאמץ ממני אבל הצלחתי לא רע לכתוב כמה מילים ביד ימין.
3 למה באנגלית הכתב היה יותר ברור , והיה לי יותר קל לכתוב?
תודה ושבת שלום
יעל מהאו הסקרנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניה רוצה להוסיף משהו
קספר16/01/2010לגבי הכתב באנגלית , התכוונתי ששכשכתבתי ביד ימין מחוסר בררה והייתי צריכה לכתוב באנגלית ביד ימין, הכתב היה יותר ברור מאשר אנגלית .
אין לי בעיה בנהיגה , ולא היה לי יותר קשה מפני שאני שמאלית , וכך גם עם הגיטרה.
בגלל הליקוי הלימידה , יש בעיה בהבעה בכתב, מה שגורם לי לא להצליח במיוחד במבחנים ולקבל ציון נמוך .
אבל אם אני אומרת לעצמי את התשובה ואת כותבת אותה , אפשר להבין את מה שכתבתי .
למה זה ככה ?
והאם אתם יודעים על הקלה כזאת במבחינים .
אופפפ קשה להיות שמאלי ,עם ליקויי למידה .
אבלן זה גםם לימד אותי רבות על החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעויות כתיב
קספר18/01/2010אני חושבת שמין הראוי שלפחות תכתבו משהו כמו סליחה ,זה לא הפורום המתאים, את יכולה לפנות לפרום זה וזה ....
השקעתי מחשבה , וכתבתי , לפחות תתנו קצת כבוד לאדם שפונה אליכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנות
גל גפן-ריטר18/01/2010יעל שלום,
את מתארת דברים רבים, בינם את היכולת שלך להתמודד עם היותך לקויית למידה.
לגבי שאלותייך, אני יכולה לומר כי בדרך כלל אנשים אשר הם בעלי דומיננטיות שמאלית יש להם דומיננטיות של המיספירה ימין. המיספירה זו, על פי המחקרים השונים אחראית על תחום של רגשות, פרוזודיה, אינטונציה, הבנה רגשית והבעה רגשית. כך שייתכן ומכאן בא המידע שאת קראת.
ככל הידוע לי, לקות למידה יכולה להופיע אצל אנשים עם דומיננטיות שמאלית וימנית. אני לא בקיאה בסטטיסטיקה.
מלבד זאת אני מאחלת לך שתמשיכי לחקור, להביע עניין וסקרנות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודב על תשובתך
קספר18/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת BRC לבדה יכולה לשמשמשה15/01/2010
קריטוריון מסויים למצב זכרון ומצב קוגנטיבי והתנהגות קוגנטיבית
של נכה לאחר חבלת ראש ואיבוד הכרה בתאונת דרכים עם פגיעה רב מערכתית.
האם הבדיקה יכולה לצאת מעוותת, או פענוח מעוות, כי ייתכן שהנכה יכול להעצים את מידת הפגיעה שלו.
האם אין בדיקת ביקורת, או שהמאבחן קולט מיד אם הנכה רוצה להעצים את המצב הרפואי שלו.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בלתי אמין
ד``ר שרה רפפורט20/01/2010יוםי שלום,
נוירופסיכולוג מומחה עלול לבדוק גם המוטיבציה של הנבדקים, כלומר ביצוע ללא השקעה או לא אמין. יש לרשותו כלים ושיטות כדי לזהות תפקודם של נבדקים שמזייפים או מגזימים בכוונה את ליקוייהם.
לא כדאי להגזים!
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קוגנטיבי התנהגותי.משה14/01/2010
מי מאבחן ליקוי התנהגות קודנטיבית?
איזה בדיקות איבחון עושים לכך?
כמה זמן הבדיקה נמשכת, ומה העלות שלה?
אני לא מדבר על זכרון קשוב וריכוז , אני מדבר רק על התנהגות.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
גל גפן-ריטר16/01/2010יוסי שלום,
הייתי שמחה אם היית מפרט קצת יותר מה הסיבות לפנייה לאבחון בכלל. ומכאן אוכל להמליץ לך על האבחון המתאים עבורך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מדבר על אנשים שנפגעו בתאונות
משה18/01/2010דרכים בראשם, חלקם איבדו הכרה בלי פציעת גולגולת, חלקם נפצע הגולגולת, וחלקם
עברו פוסט טראומה.
הרבה מאנשים אלו התנהגות נעשית עצבנית והם לא רגועים.
לזאת הכוונה- השאלה איך מודדים את מידת העצבנות של אנשים אלו.
לדעתי לא מריך להיות כאן אבחון של זכרון קשב וריכוז.. האם אני טועה?
מקווה שכולם הבינו את כוונתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובות רגשיות ואורגניות
גל גפן-ריטר18/01/2010יוסי שלום,
יש הבדל מאוד ניכר בין האוכלוסיות שאתה מדבר עליהם. במידה ויש פגישה אורגנית-מוחית, השינוי בהתנהגות בדרך כלל קשור לאזור המוחי שנפגע. למשל זה נפוץ אצל אנשים עם פגיעה באזור הקדמי של המוח שתהיה ירידה בעכבות. ואז אנשים אלו פועלים על פי המחשבות והדחפים שלהם. בנושא זה ישנם כלי אבחון נוירופסיכולוגים אשר בודקים את תפקודי המוח השונים.
לגבי אנשים שחווה אירוע טראומתי ללא פגיעת ראש ישנם כל מיני שאלונים להעריך את מידת החרדה, דיכאון שהם שרויים בו ואשר הם הסיבה בדרך כלל להתנהגויות עצבניות.
מקווה שזה יותר ברור כעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר אחד שקיבל פגיעה פרונטלית בראש
משה19/01/2010בחלק הקדמי של הראש (או במצח) אז אם אותו אדם מתנהג לאחר התאונה
באיפולסיביות, עם דחפים בלתי נשלטים, ועצבנות ייתר, האם זה נובע מהפגיעה הפרונטלית.
שנית כל בדיקות קוגנטיביות רגילות של זכרון קשב וריכוז - דבר זה עשוי להתגלות?
למשל האם פסיכיאטר או פסיכולוג מומחה יכול לגלות התנהגות עצבנית עקב פגיעה פרה-פרונטלית?
מה זה בדיוק עכבות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה
גל גפן-ריטר20/01/2010יוסי שלום,
אני מעריכה את ההתעניינות בתחום, אך האם יש שאלה מסוימת שאתה מעוניין לקבל עליה את התשובה?
כאשר ישנה פגיעת ראש האדם אשר מוסמך לאבחן אותה הינו נוירופסיכולוג. פסיכיאטר יכול גם הוא במידה להעלות את החשד ולהפנות לאבחון המתאים.
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין אותי סופית מי קובע- פסיכיאטר
משה21/01/2010נוירולוג או נוירפסיכולוג.
הנה קישור להחלטה של שופט מחוזי שקובע שמאבחן נוירופסיכולג צריך לתת רק
את תוצאות המבחנים, ולא סיכום והמלצות.
וכן גם קראתי שנוירולוג או פסיכיאטר לא חייבים לקבל מסקנות של נוירופסיכולוג או את הבדיקות שלו.
ואני מביא מדברי כב' השופט גריל "אין לאסור על מומחה בתחום הפסיכיאטריה, להבדיל ממוחים אחרים, להשתמש במכשיר החשוב והמקובל בתחום זה, של שיחות עם אנשים היכולים לתת למומוחה מידע מועיל על הנבדק.... מה שצילום רנטגן מהווה עבור אורטופד יכול מידע על התנהגות אדם, מצבו הנפשי, מאפייני אישיותו, הישגיו וכישורו האינטלקטואלים לפני התאונה ואחריה להוות עבור פסיכיאטר"
כל זה בעמוד 3 בהחלטה כאשר זה מודגש בהבלטה.
עכשיו אם אדם סטודנט נפגע בתאונת דרכים, ולפני שנפגע היה תלמיד מצטיין עם ציונים גבוהים, ואחרי התאונה ירדו ציוניו ירידה ניכרת, וכן גם משך הלימודים הוארך מעבר למקובל, ואותו אדם הלך לבדיקה קוגנטיבית והבודק הנוירופסיכולוג לא ציין כי היתה ירידה ניכרת בציונים וזמן הלימודים הוארך, והוא כותב כי האדם הצליח להדביק את חבריו ללימודים בכך שסגר את הפער בלימודים, אבל את הירידה בציונים המשך נוסף של הלימודים הוא לא מציין זאת בהמלצתו, אז אם את היית בודקת אדם כזה שייתן לך את גיליון הציונים שלו ומשך הלימודים שלמד יותר מהמקובל, האם היית מציינת זאת בעובדות שיש לנבדק.
כן גם בהחלטה הזאת האם פסיכיאטר או רופא שיקום או ניוירולג יכול לומר אף ללא בדיקת נוירולוג כי הייתה ירידה בזכרון, בקשב והריכוז, וההתנהגות של האדם מלפני התאונה בחס למצב לאחר התאונה?
אני מעוניין בבדיקה שתסתמך על ממצאים עובדתיים בשטח , ולא רק על בדיקות.. אשר כביכול יכולות לצאת פעם אחת תקינות ופעם שניה אי תקינות תלוי במצב הרוח של הנבדק.
האם אפשר לשלוח לך אי מייל לגבי בדיקה חוזרת של נוירופסיכולוג לאי מייל של גל- גפן?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת שנייה
גל גפן-ריטר21/01/2010יוסי שלום,
אני מבינה מדברייך כי אתה נמצא בעצומו של תהליך משפטי והיית מעוניין לקבל חוות דעת נוספת לגבי הממצאים הנוירופסיכולוגיים.
הייתי ממליצה לך להיוועץ עם עו"ד שלך ולהחליט לגבי קבלת חוות דעת שנייה.במידה וכן אנא עשה זאת בצורה מסודרת של פנייה לאבחון נוירופסיכולוגי מסודר.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אני מעוניין בחוות דעת שנייה,
משה21/01/2010האם תוכלי לתת לי חוות דעת שינייה עם ממצאים שאביא לך כגון גיליון הציונים
שלי כאקדמאי בטכניון, כך שתוכלי לקבוע כי על פי הירידה בציונים הייתה לי פגיעה כלשהיא?
יש לציין כי הירידה בציונים זה ממצא משפטי כמו שכתבתתי לך בהחלטה של כב' השופט גריל בבית המשפט המחוזי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת שנייה
גל גפן-ריטר22/01/2010
יוסי שלום,
במידת ואתה מעוניין אתה יכול לפנות למכון קוגניטיב בהנהלת דר שרה רפפורט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון בגיל 18ישראל אהרונוב06/01/2010
נעים מאוד,
שמי ישראל ואני מתגורר במרכז הארץ.
בחודשים האחרונים אני יכול להצביע על תופעה מרגיזה ומפחידה שמתרחשת אצלי בגוף והיא איבוד זיכרון. תיאור: אוצר המילים שלי בעברית ובאנגלית נקטע ואם פעם הייתי מסתכל על חפץ וקובע שבהסתכלות הבאה עליו אזכר בפריט מסוים, היום הדבר בלתי אפשרי לחלוטין. באמצע שיחות טלפון אני שוכח את נושא השיחה ולעיתים קרובות גם שמות של מכרים כמובן שגם תאריכים חשובים ומספרי טלפון בורחים לי מהראש.
הבעיות התחילו לפני כחצי שנה אך הורגשו סימנים מקדימים כבר לפני למעלה מ-9 חודשים. מרגיש החמרה מתמדת. אירועים שהתרחשו כשנה לפני בעיות הזיכרון אני זוכר אם כי לא בבירור מלא ומחסיר פרטים. גם רמת הריכוז שלי נפגעה קשות.
מספר שבועות לאחר סיום תקופת הבגרויות רופא המשפחה מסר לי שזה יעבור כמו שבא אך זה לא עבר. אני עובד כקופירייטר ויוצא לי לכתוב המון ברוב ימות השבוע אך זאת מבלי להתפוצץ ממידע חדשותי וכדומה. אני אדם מסודר שלא מעמיס על הראש שלו ועובד עם יומן. אני רוצה לציין שלשכוח את מיקום המפתח של הדלת זה נורמאלי וגם בריא מידי פעם אבל יש כאן משהו רציני יותר. לא מצליח לשלוף מידע שניסיתי להטמיע. טופלתי ע"י לציטין לאורך תקופה של חודשיים אך לא חל כל שיפור, כמו כן גם פורמולה מנטורופת לא עזרה במצב.
הרשו לי לשלול מספר סיבות שעלולות לגרום לכך:
X בלוטת המגן – אני מטופל באלטרוקסין כדור אחד ביום חמש פעמים בשבוע
X בדיקות דם – יצאו תקינות לחלוטין (כולל מה שקשור בויטמיני B למיניהם)
X תרופות קבועות – בנוסף לאלטרקוסין אני צורך סינגולייר לטיפול באסטמה ולפני חודשיים סיימתי עם טיפול של לורסטין לאחר כמה שנים.
X לחץ\מתח\חרדה – עם הבגרויות סיימתי לפני יותר מארבעה חודשים ומתגייס בעוד מספר שבועות.
X עודף משקל – סובל מעודף משקל בינוני אך השלתי כבר מעל ל-13 ק"ג באמצעות מעבר לתזונה היפוגליקמית (בלי סוכר והכול מקמח מלא). התחלתי עם תזונה זאת לאחר שהתחילו בעיות הזיכרון.
X לא היה אירוע מוחי\תאונה בשנים האחרונות ובכלל.
X לפני שלושה חודשים טופלתי ע"י צמחים בתחושת דיכאון שחלפה לאחר מספר שבועות.
X ללא שינויים בבית.
בשורה התחתונה-
האם יש דרך לבדוק בעיה מסוג זה כגון CT או מבחנים כלשהם ואם כן למי אני פונה?
ממה זה יכול לנבוע והאם זה הפיך?
רוב תודות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור רפואי ואבחון דחוף
ד``ר שרה רפפורט08/01/2010ישראל שלום,
חיוני להתחיל בירור מסודר ומיד.
האם לאחרונה עברתה בדיקות רפואיות שגרתיות כולל בדקות דם? חשוב להבדק אצל הרופא משפחה ובמקביל לבקש הפנייה לנוירולוג. כמו כן, אני חושבת שמאוד מומלץ להעבור אבחון קוגניטיבי מסודר אצל נוירופסיכולוג ע"מ לברר מידת הירידה בתפקודך, לנסות לאבחן את הסיבה לכך, ולקבל המלצות לטיפול מתאים.
טיפול עצמי באמצאות תוספת מזון אינו יעיל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטליגנציה גבוליתשרה06/01/2010
שלום רב,
אשמח אם תוכלו להפנות אותי למידע אודות אינטליגנציה גבולית.
תודה מראש,
שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IQ גבולי
ד``ר שרה רפפורט07/01/2010שרה שלום,
שאלתך כללית מידי כאשר מדובר בנושא רכב מאוד. דרוש שאלות ספציפיות וממוקדות ע"מ שניתן לעזור לך בחיפוש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cbtעינת06/01/2010
שלום רב,
אני סטודנטית וסובל מADD. מטופלת בקונצרטה כבר שנה. אני יודעת שאני זקוקה לטיפול התנהגותי בנוסף. האם ידוע לך על אתר עם עצות מועילות בנושא, עד אשר אמצא מטפל מתאים? רק משהו התחלתי, כיוון שתקופת הבחינות מתקרבת ואני באמת בבעיה חמורה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אישי
ד``ר שרה רפפורט07/01/2010שלום לך,
אנשים שסובלים מהפרעות קשב נעזרים בדרך כלל מטיפול בשיטה אימון אישי - COACHING. לדעתי, שיטה זו יותר יעילה במצבך מאשר טיפול התנהגותי ב-CBT , וגם יותר זולה. יש הרבה אתרים בנושא וגם הרבה מאמנים אשיים שמציגים את שרותם באינטרנט. חשוב שאתה תבחר בעל מקצוע שמתמחה בהפרעות קשב אצל מבוגרים. אשמח לעזור לך בחיפוש של מאמן מתאים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייהאבי05/01/2010
הייתי רוצה לדעת אילו סעיפים במבחן נוירופסיכולוגי ישללו ממני רישיון נהיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוגניציה ונהיגה
ד``ר שרה רפפורט07/01/2010אבי שלום,
אבחון נוירופסיכולוגי הינו בדיקת עזר להערכה כוללת שאתה כנוראה אמור לעבור. האבחון בודק בין היתר תפקודים קוגניטיבים שקשורים לנהיגה בטוחה. לדוגמא, האבחון כולל בדיקה של תפקודי קשב ורכוז לסוגיו , זמן תגובה, תפיסה חזותי, וכן היכולת שיפוט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות לחץ וזיכרוןzooloo02/01/2010
שלום. אני בן 22. כבר מספר שנים שיש לי בעית לחץ, הכוונה היא שאני כל הזמן בלחץ פנימי כזה, העניין מתבטא ברעידות קבועות של הרגליים, משחק עם הידיים ועם השיניים, וכל דבר שיכול לעשות לי קצב בראש.. הבעיה הנוספת היא איבוד זיכרון הן בטווח הקרוב והן בטווח הקרוב. הייתי אצל רופא משפחה והוא אמר שאין מה לעשות למעט תרגילים. אני משוכנע שיש יותר מזה, ואני חושב שהבעיה נובעת ממשהו שקרה לי, אולי בעבר ואולי בהווה, אבל אני לא מצליח להצביע בדיוק. בכל מקרה, אני אשמח אם תייעצו לי מה לעשות כי נמאס לי כבר מהמצב כמו שהוא. אני לא מסוגל שניה לשבת בשקט ואני שוכח דברים חשובים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ובעיות זיכרון
ד``ר שרה רפפורט04/01/2010שלום לך,
לפי התיאור שלך, נראה כי הלצ הנפשי שאתה חוה באופן תמידי הוא הגורם העיקרי לבעיותיך בזיכרון.
ייתכן שאתה סובל מחרדות. קודם כל, אני ממליצה לך לפנות לטיפול נפשי אצל פסיכולוג לצורך זהוי גורם הלחץ, אבחנה מסודרת, וכן לימוד הפחתה והתמודדות עם הלחץ והחרדות. בנוסף, כדאי לך להתייעץ עם רופא פסיכיטר כי היום יש תרופות מאוד יעילות למצבך. כמו כו, אני די בטוחה שאחרי זמן מה של טיפול נפשי מסודר, בעיותיך בזיכרון ישתפתרו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיואב30/12/2009
יש לציין שלא ידעתי לאיזה פורום לפנות בשאלה מטרידה זו.
אם כי לכאורה היא מתאימה לפורום מיניות, חשבתי לנכון שהיא מתאימה לכאן הרבה יותר.
אגש ישר: אני מרגיש שאוננות ובמיוחד אקט הסיום שלה, מהווה נזק בריאותי ומוחי. כלומר, על סמך הנסיון שלי כאדם אני יכול "להרגיש" מתי דבר גורם לנזק, אם כי זה לא בטוח. הדעות בweb חלוקות על זה, אך העובדות הן: 1.מרגישים תחושה מסעירה בלשון המעטה בריכוז גבוה 2.מרגישים לאחר מכן חוסר ריכוז וחשיבה ניכרים בהחלט. מקווה שלא הבכתי את עצמי בפורום שלא קשור לזה.. תודה מראש
יואב נ.ב יש לציין שאני מתעניין בפן הפיסי נטו (כלומר שאינו קשור להשפעה פסיכו' כלשהי אלא רק לפגם כלשהו עקב זרימה מואצת של סרוטונין/דומפין וכו')* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר שרה רפפורט01/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=19 id=link]מין וסקסולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שרה רפפורט01/01/2010יואב שלום,
לא ידוע לי על נזק מוחי בעקבות פעילות מינית. המילה "נזק" כאן מוסג בלתי מתיאם. מדובר בשינוי זמני ביכולת הקשבית ברגע של הנהה פיזית כתוצאה משינוי ביו-כימי משמעותי אף גם זמני.
כמו כן, סרטונין ברמה נמוכה או גבוהה מדי (כמו בהפרעות נפשיות מסוגיהן) משפיע על היכולת קשבית.
בכל אופן, הפנתי את שאלתך לפורום אחר, ואולי שם תקבל תשובה יותר מפורטת על המנגנון הביו-כימי בעת תפקוד מיני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יואב02/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מישהוא מכיר נוירופסיכולוג חיפאייוסי26/12/2009
אני מעוניין לעשות בדיקה במכון פרטי באיזור חיפה.
מי שיכול למסור לי פרטים על נוירופסיכולוג פרטי,
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרות נוירופסיכולוגי
ד``ר שרה רפפורט28/12/2009ניתן לקבל שרות נוירופסיכולוגי במכון ספיצר שבחיפה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRImerav23/12/2009
שלום רב,
בתי בת 2 ו-3ח' סובלת מאיחור התפתחותי גלובאלי.
איחור במוטוריקה הגסה, ובשפה (אינה הולכת עדיין אך נעזרת בדחיפה של עגלה ואוצר מילים עד 10 מילים) עברנו MRI והתוצאות היו - "אטרופיה צרבלרית קלה"
האם זה משפיעה על הקוגניציה?
(היא לא ממלאת הוראות מורכבות וניראה שקשה לה לתכנן לטווח הארוך)
מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב?
ברצוני להוסיף כי היא מטופלת בפיזותרפיה מרב"ע וקלינאית תקשורת.
אשמח באם תענו לכל שאלותינו
תודה
דואגים מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור התפתחותי
ד``ר שרה רפפורט25/12/2009מירב שלום,
אני מאוד בינה את דאגותיך בנוגע לילדך הקטנה.
עם זאת, נראה שאת עושה הכל משניתן לעשות כדי לעזור לה להשלים את הפערים ההתפתחותיים. לפי התיאור שלך ניתן להבין שהיא מטופלת במכון התפתחות הילד באיזור מגוריך, בו היא מקבלת כל הטיפולים וגם מעקב רפואי. חשוב לערוך לה אבחון התפתחותי לפחות פעם בשנה כדי לעקוב אחרי התפתחותה הקוגניטיבית הכללית. אבחון כזה נערך ע"י פסיכולוג.
לתשומת לבך, גם איחור שפתי הינו איחור קוגניטיבי, ובעיקר בגיל הרך התפתחות השפה (הבנה והבעת השפה) היא מדד להמשך הלמידה.
כמו כן, כדאי לך להתייעץ עם המטלים השונים כיצד לעבוד איתה בבית ולקבל מהם הדרכה מסודרת לצורך כך. גם חוגים, כמו שחיה לדוגמא, יכולים להיות יעילים. בנוסף, חשוב הסמתה בגן מתאים לצורך התאמה של מסגרת חברתית.
בנוגע ממצאי ההדמייה: הממצא פחות רלבנטי מאשר הקליניקה, כלומר ההתפתחות העדכנית.
ברצוני לומר לך "כל הכבוד" שהתחלת לשקיע בילדתך בגיל מוקדם, ויש בהחלט מקום לאופטימיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון לטווח קצרש22/12/2009
שלום,
אני בת 25
בשנתיים האחרונות פחות או יותר, נתקלתי בתופעה מבהילה-
אני שוכחת דברים שזה עתה עשיתי/נאמרו לי. מישהו יכול לומר לי משהו מסויים ואחרי כמה שניות אני אשאל שאלה ששנייה לפני זה הוא כבר ענה עליה.
זה לעיתים גורם לי למבוכה רבה כאילו לא הקשבתי לבן אדם שדיבר איתי ויותר מזה- זה מפחיד אותי.
מה יכולה להיות נסיבה לכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ריכוז על רקע רגשי
ד``ר שרה רפפורט25/12/2009ש. שלום,
לפי התיאור שלך נראה שאינך קשובה לסביבה וגם לא לעצמך. הקשיים שאת מתארת מצביעים על בעיות קשב וריכוז וייתכן שהם על רקע רגשי. האם בתקופה זו את חסופה למצבי לחץ וסטרס גבוה והאם את יותר חרדתית מאשר לפני שנתיים? אני ממליצה לך לברר עם פסיכולוג מהם השינויים השונים שחלו בחייך מאז שהתחיל אצלך את הפיזור רוח, ובהתאם תקבלי המלצות לטיפול. במקביל כדאי לך להבדק אצל רופא משפחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)