פורום הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתאמנת במכון כושר קוגניטיבי וזה טוב
    דניאלה
    22/12/2009

יכול להיות שאני סתם חולמת? אני מרגישה יותר צלולה ושוכחת פחות. ייתכן שזו סתם אשלייה? דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהצלחה!

ד``ר שרה רפפורט
    25/12/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בדיקה נוירופסיכולוגית יכולה לא
    יוסי
    16/12/2009

להתקבל ע"י נוירולוג או פסיכיאטר?

האם ייתכנו תוצאות שונות של בדיקות מסוג זה אצל 2 נוירופסיכולוגים שונים, או שגם
    הפענוח יהיה שונה?

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• בדיקה נוירופסיכולוגית

גל גפן-ריטר
    17/12/2009

יוסי שלום,
    בדיקה נוירופסיכולוגית מבוצעת על ידי נויורופסיכולוג.
    ישנם מבחנים נוירופסיכולוגים רבים ומגוונים וכל נוירופסיכולוג משתמש בערכתהמבחנים שלו. כמובן שרוב הערכה הבסיסית הינה זהה אך תתכן שונות במבחנים ועל כן גם בכתיבת הדוח ייתכנו שינויים.
    למרות זאת, תפקודים שנבדקים (בכלל ערכות האבחון) כלומר זיכרון, קשב, למידה , שפה , תפיסה, חשיבה וכיוב', משקפים את היכולת של הנבדק (וזו כמובן שזה נעשה אצל נוירופסיכולוג מומחה).

בכל מקרה, במידה ואתה עובר אבחון שכזה, אנא דאג שבדו"ח הסופי יהיו תוצאות הגולמיות של המבחנים, כך שבמידה ותרצה חוות דעת שנייה תוכל לבקש על בסיס הנתונים ופחות על בסיס הפרשנות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת נוירופסיכולגיות שונות.

יוסי
    18/12/2009

קראתי בפסקי דין כי ניירולוג או פסיכיאטר לא חייבים לקבל חוות דעת של נוירופסיכולוג מומחה.

היה מקרה אחד שראיתי חוות דעת שונות של בדיקות נוירוקוגנטיביות- בדיקה אחת קובעת אין פגיעה קוגנטיבית, ובדיקה אחרת קובעת ממצאים רציניים של ליקויים קוגנטיביים. א) האם ייתכנו שינויים במצבו הנפשי והקוגנטיבי של האדם, או שהוא עייף, או שהוא פתאום מרוכז... ביום שהוא הולך לעשות את הבדיקות?

כיצד ממצאים עובדתיים שמראים ירידה קוגנטיבית, כמו למשל ירידה במצב הציונים בלימודים של אדם שלמד לתואר שני וקרתה לו תאונת דרכים ואיבוד הכרה- האם זה בהכרח מעיד על ירידה קוגנטיבית, ואיל לו לנוירולוג הבודק אפשרות להתעלם ממנה? ואם התעלם ממנה האם חחות דעתו תקפה על פי כל דין?

האם בית משפט צריך לקבוע מה הגרסה הנכונה או גם רופא ניירולוג או פסיכיאטר?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת

גל גפן-ריטר
    21/12/2009

יוסי שלום,

אין כל ספק שאתה מתאר מקרה שאתה עסוק בו. מכיוון שכך נדמה לי שכדי לקבל תשובה מקיפה וטובה עלייך ללכת בצורה מסודרת להתייעצות אצל פסיכולוג, פסיכיאטר או נוירולוג, תלוי בך .
    באופן כללי אני אוסיף כי: אין כל ספק שכמו שיש חוות דעת רפואיות שונות לגבי מצב רפואי של אדם מסויים יכולות להיות גם דעות מקצועיות שונות לגבי תפקודו הקוגניטיבי. במידה והדבר מדובר בבית המשפט, ההכרעה היא למיטב הבנתי תלויה בפסיקה של השופט.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי
    שירי
    11/12/2009

הי
    שנים רבות אני מנסה בדרכים טיפוליות ואלטרנטיביות לטפל בדיכדוך מתמשך והפרעות שינה בארבע חודשים האחרונים עברתי מס ארועים שהכבידו על המצב הקיים בינהם פרידת ממערכת יחסים זוגית רבת שנים , בסמוך פטירת חבר קרוב די במפתיע קרוב משפחה שנפגע בתקופה הזו גם ומתמודד עם נזק בילתי הפיך , ואני לא יודעת אם יכול להמצא קשר או לא אבל תמיד התקשתי לזכו ר דברים לאחור בטווח הקצר מה עבר בשבוע האחרון למשל ועד כמה שלי זה מרגיש זה אף החמיר, זה לא ככ מטריד אותי אך השבוע נסעתי במונית ולא ידעתי להגיד מה שם הרחוב בו אני מתגורר תת בשום אופן עד שנאלצתי לכוון את הנהג והתוודתי לשם כשהגענו אליי
    והיום נישאלתי עי בן דודי לפשר הודעת SMS ששלחתי לו לפני כיומיים בבוקר מוקדם ואכן בבדיקה בנייד שלי גם כן הוצאתי הודעה זו בלי לזכור כלל וכלל שזה נעשה ולמה בכלל שאשלח הודעה כזו האם יש מקום לבדוק ?ואיך אם כן? אגב המסקנה שהתבקשה לשיכחה היא הארועים האחרונים כיוון שבשבוע האחרון מצאתי את עצמי מאבדת את כל הלוז לי לא זכרתי מאום ממה שקבעתי לא משמרות בעבודה לא פגישה של תחביב בו אני עוסקת ממש כשפנו אליי הגורמים הקשורים הרגשתי כלך כך שלא יכול הות שאני קבעתי בימים אלו ואלו את הפעיליות איפה הייתי אני כשזה דובר?

לקביעת תור
    סגירה
    שכחתי

הוספת תגובה

• גורמים שונים לתוצאה

גל גפן-ריטר
    17/12/2009

שירדל שלום,
    את אכן מתארת מצב רגשי מורכב אשר יכול כמובן להשפיע על תפקודי הזיכרון והקשב שלך.
    לא ציינת האם את מטופלת כיום והאם את נוטלת תרופות אנטי-דכאוניות או אנטי-חרדתיות. מה שברור שמצבך הרגשי כיום אינו מאוזן.
    מכיוון שאת מודעת לקושי הרגשי שלך הייתי ממליצה לך קודם כל לטפל בכך. ברגע שתהיה הקלה מסוימת בתחושותייך , ברמת הדיכאון או החרדה ועדיין ממשיכים הסימפטומים הללו, את יכולה להתחיל בירור. הייתי ממליצה לך להתחיל בבירור רפואי (בדיקות דם וכיוב') ולאחר מכן לעבור בדיקה נוירופסיכולוגית.
    אך שוב, חשוב שתבדקי דבר דבר, וייתכן מאוד שברגע שהעומס הרגשי יחלוף תהיה הקלה משמעותית בסימפטומים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתה לי עוד שאלה ושאלתי בנפרד
    מיתר
    07/12/2009

הוספת תגובה

• עניתי לך בתגובה הקודמת

ד``ר שרה רפפורט
    09/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזיכרון
    מיתר
    07/12/2009

שלום רב!
    אני בת 18 ועד היום לאורך כל ימיי חיי סבלתי מבעיות בזיכרון.
    אם זה מתבטא בזכירת חומר הנלמד, אם זה מתבטא בדברים שאחרים אמרו לי, אם זה בדרך החשיבה שלי כלומר בדרך שבה אני חושבת כדי לענות לאנשים על שאלות פשוטות ששואלים כמו: מה את רוצה בסנדווי'ץ, אם את רוצה לקנות את הדבר הזה וכו'...
    ובקיצור אני חושבת שהבעיה העיקרית שלי זה לטווח הארוך וגם לפעמים לטווח הקצר.

ברצוני לדעת אם יש כזה דבר כדורים שלאורך זמן יוכלו לשפר לי את הזיכרון מ3-4 ל- 8 מתוך 10 רמת זיכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזיכרון

הוספת תגובה

• אין תרופות "פלא" לזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    09/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי צריך לגשת לבדיקה ?
    רינת
    07/12/2009

שלום, שמי רינת ואני אמא לילד יחיד בן 7 שמו אדיר.
    אדיר והוא ילד חכם ומקסים אבל יש לי בעיית זיכרון.
    אדיר בכיתה א' הוא זוכר להביא דברים לבית ספר שהמורה מבקשת,
    הוא זוכר שיש לו שיעורים ולקחת אוכל, אבל כמעט כל חוויה שהוא עובר
    אני אומרת לו שיספר לי הוא תמיד אומר שכחתי לא זוכר.
    אני שומעת את המשפט הזה בכל פעם שהוא צריך לספר לי משהו שקרה באותו יום בבוקר.
    למשל הם ראו הצגה אני שואלת אותן איך קוראים להצגה או מה היה מסופר בהצגה תמיד אותה תשובה לא זוכר. הוא שיחק עם חברים אני שואלת במה לרוב הוא עונה לא זוכר, חברים לעגו לו אני
    שואלת אותו על מה הם צחקו לא זוכר, מה עשית היום לא זוכר. יחד עם זאת מספרי טלפון הוא זוכר וקולט מהר, דרישות מהמורה כלפי בית ספר הוא זוכר עוד המון דוגמאות קיצוניות שילוב של זיכרון מדהים לדברים מסויימים ובעיית חוסר זיכרון מוחלט בדברים אחרים.
    כיצד ניתן לאבחן את הבעיה והאם צריך? האם זה נחשב בעיה או אופייני לילדים?
    אם צריך לאבחן איפה עושים את האיבחון ? ובקיצור אני חסרת עונים מה צריך לעשות? אודה על התשובות רינת אמא של אדיר

לקביעת תור
    סגירה
    מתי צריך לגשת לבדיקה ?

הוספת תגובה

• אבחנה מבדלת

גל גפן-ריטר
    10/12/2009

רינת שלום,
    את מתארת מצב בו אדיר מצד אחד זוכר דברים רבים ומבצע טוב ומהצד השני מרבה לומר "שכחתי".
    כאשר יש בעיית זיכרון אנחנו נראה אותה בכל התחומים ולאו דווקא לגבי חוויות ספציפיות שהוא עובר בבית הספר.
    אני הייתי מנסה למשך תקופת זמן לא לשאול אותו שאלות ישירות לגבי החוויות שלו, אלא להתחיל ולספר לו על חוויות שאת עוברת במהלך היום. למשל, אתה יודע היום הייתי בעבודה/בסופר/פגשתי חברה וכיוב' ואיך הרגשת ומה עשית. ולראות האם אחרי כמה זמן מבלי ללחוץ עליו, עולים דברים ספונטניים אותם הוא היה רוצה לחלוק איתך. לעיתים ילדים משתמשים ב"שכחתי" כתגובה כאשר הם אינם רוצים לחלוק מידע.
    בנוסף במידה ואת רוצה הייתי פונה למחנכת שלו ושואלת האם שמה לב לקשיים בתחום הזיכרון או הקשב אצל אדיר. כך תוכלי לקבל תמונה נוספת לגבי תפקודו.

במידה ובכל זאת את חושבת שיש קשיים הייתי פונה לייעוץ אצל נוירופסיכולוג אשר מאבחן קשיים בזיכרון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיכרון
    מיתר
    03/12/2009

שלום רב!
    אני תלמידה בבי"ס תיכון בכיתה יב' ויש עבורי בעיה מאוד חמורה ומאיישת שגורמת לי להיכנס כל פעם לתיסכול.

כמו כל תמיד בבי"ס תיכון שצריך ללמוד למבחן, מתכונת וכו'... אצלי הבעיה היא שלמרות שאני מנסה את כל הדרכים ללמידה אם זה סימנים, אם זה באסוציאציה, תרשימים וכו'...
    אני לא מצליחה לזכור את החומר אך מבחינת הבנה אין לי בעיה.

ניסיתי לאכול אוכל בריא תקופה מאוד ארוכה ובעקבות זה לשפר את הזיכרון ולא הלך, עדיין לא הצלחתי לשפר את הזיכרון, ניסיתי דרך בליעת כדורים של ג'ינקו בילובה, אצה כחולה, אומגה 3, B12 וכו... אך עדיין לא ניכר שיפור בזיכרון.

יש לי הקלות בבי"ס אך עדיין יש לי קשיים בלימודים שמתבטאים בציונים.

היה אמור לי אתמול תור לנוירולוגית אך ויתרתי על התור ולא הלכתי מכיוון שהבנתי דרך הרופא משפחה שלי שנוירולוגית לא תעזור לי לשפר את הזיכרון ושאני סתם אתבאס.

דבר נוסף הלכתי לא פעם למורה פרטי ועדיין לא עזר לי בציונים.

אשמח לקבל עצות, טיפים שמות של כדורים כדי שאוכל לשפר את הזיכרון, מכיוון שאני מרגישה נורא עם המצב הזה שלי שאני לא מצליחה במבחנים וזה רק מכניס אותי לפסימיות ולתחושה נוראית.

לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון

הוספת תגובה

• קשיי זיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    06/12/2009

מיתר שלום,
    ניתן להבין מדבריך שעברת בעבר אבחון מסוים בעקבותו קבלת הקלות בלימודים. בנוסף להקלות הספציפיות שהמצליצו עבורך, מה היו ממצאי האבחון ובאיזו קשיים קוגניטיביים מדובר? אשמח אם תוכלי לפרט. מתי נערך האבחו? יתכן שהאבחון לא הצליח להצביע בדיוק על טיב הקשיים מהם את סובלת וההמלצות לא היו מספקות. שאלה נוספת: האם את גם סובלת מבעיות קשב וריכוז?

אשמח לעור לך בהמשך אחרי קבלת מידע נוסף

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיתר
    07/12/2009

שלום!
    אני משערת שעשיתי את האבחון בכיתה ט' או י' שזה אומר לפני שנתיים- שלוש.
    הקשיים הקוגניטיביים שמדובר זה בעיה בהבנת הנקרא, בעיה בהבנת השאלות הנשאלות לפעמים, ניסוח עצמי כלומר הצורה שבה אני מתנסחת ואילו בעיקר הדברים העיקריים. חשוב לי להוסיף שהבעיה העיקרית שלי בלקבל ציונים בהתאם ללמידה שלי זה מהסיבה שהזיכרון שלי לא כזה טוב.

אפשר לומר שאני טיפה סובלת מבעיות קשב וריכוז, אך דבר זה לא יכול להעיד על הבעיה העיקרית בקבלת הציונים מהסיבה שכשאני מתכוננת למבחנים אני נמצאת בסביבה שקטה כך שדבר זה לא מפריע לי ללמוד ובמבחנים רוב הזמן יש שקט ואין רשרושים מסביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה למיתר

ד``ר שרה רפפורט
    09/12/2009

מיתר שלום שוב,
    תודה למידע שהוספת. נראה כי בעיותיך בתחום הזיכרון קשורה לבעיות הדידקטיות באובחנו אצלך וכן לבעיות בתחום השפתי.
    אני ממלצה על עיון בממצאי הבדיקה על ידי בעל מקצוע כמו נוירופסיכולוג או פסיכולוג חינוכי שמתמחה בתחום, ובהמשך יעבור איתך על ממצאי הבדיקה כדי לגבש המלצות שיעילו לך בעתיד. אופציה נוספת: לגשת לאבחון חוזר אצל נוירופסיכולוג שיכול לבדד את קשייך בתפקוד ולכוון אותך לטיפול או אימון מתאים.

לצערי, אין תרופות שמוכרות לצורך שיפור בעיותיך. לצערי, יש אנשים שצריכים להתאמץ יותר כדי להגיע להישגים, במידה שהם מקבלים עזרה מתאימה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד ריכוז
    אורית
    02/12/2009

שלום,

אני בת 40, בדר"כ בריאה. לאחרונה התחלתי להרגיש מצבים מוזרים של נתק ואיבוד ריכוז. הנורה הראשונה נדלקה לי לפני כחודשיים כשחציתי צומת ברמזור אדום. הרגשתי "שהתעוררתי" כשכבר הייתי באמצע הצומת ואח"כ לא יכולתי להירגע מהמחשבה של "איפה הייתי??". במזל זה נגמר רק בדו"ח.
    דבר נוסף שקורה לי - אני מזכירה בכירה קרוב ל-19 שנה. תמיד מפוקסת, חדה וזוכרת הכל עד לפרטים הקטנים. לאחרונה, פתאום, אני לא מצליחה לענות לשאלות פשוטות. ברור לי שאני יודעת את התשובה ואני גם יודעת איפה במוח היא ממוקמת, אבל הדרך לשם חסומה במין מסך ערפילי ואני מתחילה לגמגם ולהשתהות ולפעמים גם עונה לא נכון - מה שאף פעם לא קרה!
    עוד דבר, פתאום התחלתי להשמיט מילים ואותיות במיילים שאני כותבת. לדוגמא כשבדקתי מייל שכתבתי שמתי לב שהשמטתי במהלכו את המילה "לא" מס' פעמים ולצד משהו שאינו מתאים או לא שייך ציינתי מתאים או שייך. או למשל שנעלמה לי האות ת' - מייל שהחסרתי בו במס' מקומות את האות ת' בסיום מילה. (קוראים לי אורית ובמייל הייתי אורי).

אחרי כל איבוד כזה - שאני לא יודעת לתזמן אותו, אני פתאום מרגישה שהתעוררתי, וזה די מלחיץ.

אני לא מתייחסת לאובדן זיכרון שמות, מס' טלפון, שיחות, או שבורחת לי מילה באמצע משפט - כל אלה אני מייחסת לגיל 40 שרק עברתי.

אציין שיש לי 4 ילדים, האחרונה בת שנה, משפחה מקסימה ותומכת, בעל אוהב, סביבת עבודה טובה ואני גם דואגת לזמן פנוי משלי (חדר כושר, טיפוח וכד'), כך שזה לא נובע מתקופת לחץ או ארוע מלחיץ שקרה לי.

אשמח לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    איבוד ריכוז

הוספת תגובה

• שכחתם אותי???

אורית
    10/12/2009

אמנם אנחנו בפורום הפרעות זיכרון, אבל הבעיה היא אצלנו בדר"כ, לא????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד ריכוז

גל גפן-ריטר
    10/12/2009

אורית שלום,
    אני אתחיל ואומר כי התופעות שאת חווה יכולות להיות קשורות לכשלים בקשב. כשלים אשר יכולים להיות רגעיים ונובעים מעייפות, לחץ, עומס וכיוב'. ציינת כי כל הגורמים בחייך, משפחה, עבודה וכיוב' מאוד תומכים, אך עדיין בהינתן כל הגורמים בחייך אני בספק אם את לא חווה לפרקים עומס, עייפות ולחץ.
    בכל מקרה זו יכולה להיות סיבה אחת לתופעות שאת חווה, אך ישנן עוד סיבות אחרות. הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל בבירור רפואי ומשם להמשיך על פי המלצות הרופא.

אשמח לעמוד לרשותך באם יש לך עוד שאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה של איבוד זכרון
    מיכל
    27/11/2009

שלום רב,
    לאחרונה אני נתקלת במצבים בהם אני נמצאת במצב של בלק אאוט מוחלט.
    המוח כאילו מתרוקן ואני בוהה בחלל ריק.
    אני לא מצליחה לקלוט שום דבר שנמצא סביבי או מה אני אמורה לעשות אני אנסה להסביר.
    בעבודתי עלי לתעד דברים במחשב אני יכולה לבהות מספר דקות במקלדת בלי לדעת מה זה ומה אני אמורה לעשות.
    המצב עובד אחרי כ 10 דקות.
    אשמח לדעת ממה יכול לנבוע ואיזה בדיקות עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה של איבוד זכרון

הוספת תגובה

• יכול להיות שזו חרדה

קורבן של בודק
    27/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם בירור רפואי

ד``ר שרה רפפורט
    02/12/2009

מיכל שלום,
    יש סיבות רגשיות ויש סיבות רפואיות שונות שיכולות להסביר את התופעה ממנה את סובלת. עם זא, לפעמים זה תופעה שחולפת.
    תמיד חשוב להתחיל עם בירור רפואי וכדאי לך לפנות לרופא משפחה או לנוירולוג. במידה שנשללה בעיה רפואי, ניתן להתחיל עם בירור נפשי ואז כדי לפנות נמומחה בתחום.
    אשמח לעזור לך גם בהמשך במידת הצורך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות אבחנה רשלנית שגרמה להרס
    קורבן של בודק
    25/11/2009

אני סובל מהפרעות בזיכרון לטווח ארוך (שבוע ומעלה) והפרעות קשב וריכוז מילדות. חומרת בעית הזיכרון היא כזו שגרמה לי לחרדה כרונית, פחד מכישלון ומניעות מכל מיני דברים (פחד לגשת למבחנים עליהם שילמתי) וכתוצאה מכך אין לי תעודת בגרות ולעולם לא הצלחתי לתפקד כמעט בכלום עקב הבעיות הקוגניטיביות הללו.
    כמו כן, כמעט כל הזמן אני שוכח לכבות את הגז, שוכח מפתחות וזה עניין של יומיומי.
    בשיחה רגילה איתי אפשר להתרשם כאילו אני אדם משכיל ולא שמים לב לבעיות הזיכרון שלי אבל אני משלם את המחיר.
    קיימות בשוק תרופות ניסיוניות של חברות שונות שאותן מקבלים אנשים עם הפרעות בזיכרון על ידי רופאים במרפאות זיכרון במסגרת clinical trial ואני כבר במשך 10 שנים מנסה לקבל משהו שעשוי לעזור לי אבל ללא הצלחה והכל בגלל נוירו פסיכולוג רשלן.
    הנוירופסיכולוג רשלן מפני שהוא לא נתן משקל באבחנתו להיסטוריה ולחיי היומיום רווי הפרעות הזיכרון, וקבע את אבחנתו רק על סמך משימות שהוא נתן לי. אם הוא היה נוירופסיכולוג זהיר, הוא היה מבין שאולי עשיתי את המשימות טוב אבל זה לא אומר שאין לי הפרעות זיכרון אובייקטיביות. בהתרשלותו הוא קבע שהפרעות הזיכרון שלי הן סובייקטיביות. וזו רשלנות מפני שאצלי הפרעות הזיכרון הן אובייקטיביות. כל הכסף ששילמתי לו הלך לאיבוד, והוא גרם לי בכך לנזק שבגללו לא הסכימו לתת לי את הכדורים שנמצאים בשלבי ניסוי שמטופלים עם הפרעות זיכרון אובייקטיביות מקבלים, שעה שאצלי הפרעות הזיכרון הן אובייקטיביות ולא סובייקטיביות.
    עובדה שחלפו מאז 10 שנים וכלום לא השתנה, אלא שנשארתי שוכח דברים כל הזמן ובגללו לא קיבלתי כאמור טיפול שעשוי היה לעזור לי.
    אני מחפש נוירופסיכולוגים זהירים שמבינים שסיפור חייו של הנבדק ולניסיון הכושל שלו כשהוא (שוכח מפתחות, שוכח ביצים על הגז, שוכח כמעט כל דבר ביומיום) יש משקל בקביעה באם הפרעות הזיכרון שלו הן סובייקטיביות או אובייקטיביות, וזאת כדי שלא אתקל שוב פעם בנוירופסיכולוג רשלן, שלא משלם את מחיר הסבל שלי בגופו על מאמצי הכושלים לזכור דברים, שיכתוב ש"סובייקטיבי".
    עם כל הכבוד לנוירופסיכולוג הזה, אבל הוא לא חי בגוף שלי במקומי, ולא משלם את המחיר הכבד שאני משלם כשאני כל הזמן שוכח דברים.
    אודה לכם אם תפנו אותי לנוירופסיכלוגי/ת נורמלי שלא יגרום לי לנזק ושאוכל באמצעות אבחנתו לקבל את הטיפולים הניסיוניים החדשניים (clinical trial) מרופאים שנמצאים במרפאות זיכרון.

הוספת תגובה

• אין תרופת פלא

ד``ר שרה רפפורט
    02/12/2009

שלום לך,
    צער לי לשמוע על חוויתך המאכזבת עם אבחון נוירופסיכולוגי.
    לפי דבריך, מאז עברו הרבה שנים, ולא חל שינוי במצבך. אתה לא מציין את גילך ועל איזו תרופה מדובר שאתה כל כך רוצה לקבל. חשוב לציין שלא מוכר לי תרופת "פלא" לצורך שיפור הזיכרון. כ"כ במרפאות זיכרון בדרך כלל מטפלים בחולי דמנציה בגיל הזהב ובהתאם הטיפול. האם אתה מתאים לקבוצה זו? נראה שיש לך ציפיות יתר ביחס טיפול תרופתי מסוים שאולי בכלל לא מתיאם לך וקיים ספק על יעילותו. כ"כ, חשוב לי לדעת האם טיפלת בחרדות מהן אתה סובל?
    בנוגע האבחון שעברת: לדעתי המאבחן היה צריך לכוון אותך למקור בעיותך. במידה שהאבחנה הייתה שבעיותיך על רקע סוביקטיבי, יש צורך להצביע על הסיבות הסוביקטיביות ולכוון אותך לטיפול המתאים. חרדה יוכולה בהחלט להיות סיבה לקשייך. בנוסף, מהן השפעותן של הפרעות הקשב על תפקודך בזיכרון? עם זאת, אני מאמינה לך שאתה נתקל בקשיים רבים שפוגעים בתפקודך הכללי.
    אנחנו במכון "קוגניטיב" יכולים לעזור לך לקבל תשובות מדויקות יותר ולבצע אבחנה מובדלת וכן לכוון אותך לטיפול מתאים ויעיל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין עדיין לתרופות שם

קורבן של בודק
    02/12/2009

אובחנה אצלי חרדה ומאז אני מטופל באמצעות כדורי פלוטין (ממשפחת ה SSRI) ואין לי חרדה ולכן מיגבלות הזיכרון (לטווח ארוך) מהם אני סובל כל הזמן בלי רגע אחד של שיפור, אינן סובייקטיביות אלא אובייקטיביות.

לכדורים שניתנים במסגרת ניסוי במרפאות הזיכרון אין שם מסחרי עדיין. יש להם מספר. למשל יש חברה שבדית שבמסגרת ניסוי טיפולי במרפאת זיכרון בבית חולים בילינסון בודקת חומר חדש שנמצא בשלבי ניסוי על בני אדם. לחומר אין עדיין שם אבל יש מספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שרה רפפורט
    05/12/2009

המידע שתה נותן על תרופה ניסיוני ללא שם מאז 10 שנים, די משונה. כמו כן, מרפאת זיכרון בדרך כלל חוקרת מצבם של חולי דמנציה לפי קריטריונים מסוימים.
    עם זאת, ברצוני לציין שנוירופסיכולוג לא מחליט מי יכנס למחקר ומי מתאים לאיזו תרופות.
    אני מזמינה לך לשקול דרכי אבחון וטיפול נוספים במקום להיות נעול על תרופות שאולי בכלל לא מתאימות לך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון לילד בן 12
    אור מנדליק
    23/11/2009

שלום רב,

במהלך היומיים האחרונים הלכתי לבית הספר, ו12 דקות בערך מתוך הליכה של 15 דקות אני לא זוכר וזה מפריעלי מאוד. האם אפשר לעשות עם זה משהוא? מי מה זה נגרם והאם אפשר להחזיר את הזיכרון האבוד?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זיכרון לילד בן 12

הוספת תגובה

• פניה להורים

ד``ר שרה רפפורט
    25/11/2009

אור שלום,
    אני מבינה שהחוויות האלו של אבדן זיכרון הן די מפרידות עבורך.
    דבר ראשון, מאוד חשוב שאתה מדווח על האירועים האלו להוריך כי הם המקור לעזרה ראשונה לילד בגילך, והם אמורים לדעת על כל דבר לא שיגרתי שמתרחש איתך.
    שנית, יכולות סיבות רבות לאבדן הזיכרון שאתה מתאר. לפעים אנחנו שוכחים משקורא בסביבתנו כי אנחנו עסוקים בחלומות יום, מחשבות שמעסיקות אותנו, או סתאם אנחנו מפוזרים. עם זאת, הסברים רפואים שכדאי לברר. לכן, חשוב שאתה תמסור את הכל להוריך, ותזמין אותם לפנות אלי ונמשיך לברר את התופעות האלו ביחד.

בברכה ונשתמע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מומחה לקשב וריכוז+דכאון
    GS
    22/11/2009

שלום רב
    אני מחפש המלצה על מומחה בטיפול בהפרעות קשב וריכוז ודכאון
    רצוי באזור תל אביב
    תודה

הוספת תגובה

• איזה מומחה?

ד``ר שרה רפפורט
    25/11/2009

שלום רב,
    לצורך מתן המלצה לבעל מקצוע מתאים אני זקוקה ליותר מידע. האם אתה מחפש רופא לצורך האבחנה מובדלת וטיפול תרופתי בהתאם הצורך, אבחון או מטפל לצורך שיפור בעיות קבש וריכוז או או מטפל בשל הדיכאון.
    אשמח לקבל יותר אינפורמציה ממך ולעזור עם בקשתך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל השלוש

ds
    28/11/2009

לפי מה שאני מבין כל השלוש קשורים זה בזה, לכן אני מחפש לטפל גם בזה וגם בזה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ובעיות קשב

ד``ר שרה רפפורט
    02/12/2009

שלום לך,
    לאור המידע המצומצמת שברשותי, אני ממליצה על התייחסות שיטתית במצבך.
    ראשונית, אני ממליצה שאתה פונה לרופא פסיכיאטר בשל טיפול בדיכאון. התרופות נגד דכאון העכשיויות מאוד יעילות. יתכון שטיפול מסוג זה ישפר גם את תפקודך הקוגניטיבי. יש להתין ולראות. במידה שפסיכאטר האבחן קושי מסוג אחר, הוא יכוון אותך לטיפול אחר. ניתן לפנות לרופא פסיכאטר במסגרת של הקופה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת מידע

ds
    03/12/2009

אני בן 23, סטודנט, לפני כשנתיים וחצי קרו לי מספר ארועים שמאז אני לא אותו בנאדם, כל הזמן עסוק במחשבות ונמצא בסוג של דכאון... במקביל הופיעו לי הפרעות זכרון\ קשב וריכוז...
    האם אני חייב לפנות לפסיכיאטר ? פסיכולוג לא יכול לתת לי את אותו הטיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שרה רפפורט
    05/12/2009

גם פסיכולוג בהחלט ייכול לעזור בבעיותיך הרגשיות. יתכן שהמטפל שמתחיל לעבוד איתך יחליט לפנות אותך לייעוץ אצל פסיכיאטר לצורך התאמה תרופות כדי ליעיל את הטיפול בך. און צורך לפחד מפסיכיאטרים, לפעמים תוספת טיפול זה מאוד עוזר. כמו כן, אני מאמינה שעם השיפור במצבך הרגשי יחל גם שיפור בתפקוד הקשב והזיכרון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזיכרון
    עפר
    18/11/2009

שלום אני גבר בן 38 שסובל מבעיות של דיכאון ונוטל כדורים כמו ציפרמייל סרוקסת אחד ביום מיזה שלוש שנים אני מרגיש שמצד אחד זה עוזר ומיצד שני אני חש שהיכולת שי לחשוב ולהתרכז ניפגעה ולאיתים אני חש מאד מבולבל ושוכאח המון בטווח המידי היכולת התגובה שלי למשהו שמישהו אומר כאילו נעשתי מין אפתי כזה פעם זלו היה כחה מה לעשות האים יש כדורים שיכולים לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזיכרון

הוספת תגובה

• לשקול תוכנית טיפולית מורכבת

ד``ר שרה רפפורט
    25/11/2009

עפר שלום,
    לי התיאור שלך, נראה שבעיותיך בתחום ההקשב וריכוז וכן בתפקודך הקוגניטיבי הכללי, הן על רקע נפשי. לעיתים קרובות אנשים שסובלים מדיכאון מפתחים גם קשיים קוגניטיביים שהן מיניים למצבם. אני ממלצה שאתה מתייעץ עם ברופא המטפל בתחום הנפשי כדי ללברר על התערבות טיפולית נוספת בנוסף לתרופות. שילוב של שיחות והפעלה גופנית גכון התעמלות וסדר יום מובנה יכולים ליעיל לך ולשפר את תפקודך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCDּPTSDּטיפול פסיכיאטרי וכן אבחון
    manosss
    09/11/2009

ד"רנכבד
    איך אממש זכויותי אצל הגופים הגדולים אולי אדוני יודע להסביר לי
    אני כבן 58 נהג אוטובוס בשנים האחרונות בספטמבר 2008 נפלתי בעלייתי לאוטובוס נהייתה אמטומה בשוק רגל שמאל האמטומה התנפחה וכנראה שקבלתי חבטה בראש כל מה שאני זוכר הוא כוכבים עם שובלים באמצא היום, ,נשאבה ונותחה בקופ"ח כתוצאה מהתאונה הייתי חייב לקבל תרופות לכאבים בכל הגוף התרופות כנראה גרמו לי לפריחה חום פצעים בכל הגוף גירודים עזים עד היום הזה,
    טופלתי ע"י אורטופד ששלח אותי לרופא עור ששלח אותי לפסיכיאטר
    ומשם נשלחתי לאישפוז בבית חולים תל השומר מחלקת עור ואחרי כן טיפולים פסיכיאטריים
    ופסיכולוגיים עד עצם היום הזה, ועכשיו נשלחתי ע"י פסיכיאטר לאבחון נוירופסיכולוגי,
    אני סובל מPTSDּOCD לוקח תרופות ציפרלקס 20מ"ג פרפנאן4 וואבן ,בןנדרומין,וויאפקס 150 הטיפול נמשך אך את ההטבה אני עדיין לא רואה , אני חי מקצבת ביטוח לאומי לא עובד ולא מקבל שכר ממעבידי שכשחלפו 3חודש מהתאונה הפסיק לשלם עבורי
    אפילו לביטוח מיבטחים!!וועדות הביטוח הלאומי נתנו לי 40 אחוז נכות זמנית ואני נשלח מידי חודש לרופא אחר אם זה רופא עור או פסיכיאטר וקבלתי עכשיו זימון לנוירופסיכולוג לאבחן אותי
    האם כבודוך יכול הלהסביר לי אם בכתב או בע"פ מהם זכויותי
    במדינה שאני משלם לביטוח הלאומי יותר מ40 שנה ,ומהו האבחון הזה?אני סובל מזה זמן רב מפחדים צעקות ,מריבות,וויכוחים, התפרצויות זעם,אין שמחת חיים ואין חשק למין בכלל ,אין חשק למפגשים חברתיים,כל פגישה שיש לי אני חייב להתכונן נפשית מה לעשות איך כמה ולמה אני חייב בשעורי בית בכל דבר ובלילות לא ישן מתעורר בבעטה מכל פיפס
    בתודה מראש חן חן על תשומת הלב MANOSSS

הוספת תגובה

• אבחון וטיפול

גל גפן-ריטר
    12/11/2009

שלום,
    אני שומעת את המצוקה והייאוש שבמכתבך ואני מבינה שעד כה עברת מסכת ייסורים.
    אני אנסה להיות ברורה בתשובתי ואשמח לעמוד לשרותך גם בהמשך.
    1. לגבי ההסבר על אבחון נוירופסיכולוגי זהו אבחון אשר מטרתו להעריך את היכולת של האדם בתחומים כמו: חשיבה, זיכרון, למידה, קשב וריכוז, שפה וכן את התחום הרגשי. אבחון זה אמור לתת לאבחן את מקור הקשיים מהם אתה סובל ולהפנות אותך להמשך טיפול על פי הממצאים.
    2. לגבי הזכויות המגיעות לך הייתי ממליצה לך לערב עו"ד ולהתייעץ איתו לגבי מה מגיע לך מביטוח לאומי ומה מביטוחים פרטיים כאילו ואחרים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCDּּPTSD

manosss
    04/12/2009

בהמשך למיכתי הראשון אני מודה כלן באופן אישי ותודה חמה !!!!!
    עברתי את האבחון הנוירופסיכולוגי אצל הד"ר גאגין ,כששאלתי אותו מדוע האבחון אצלו לוקח רק שעתיים ושאני קורא באינטרנט איבחון כזה לוקח יור מ4 שעות עד 9 שעות,
    רציתי לשאול אתכם גבורתי המלומדות (חבל שלהורי לא היה כסף לשלוח אותי ללמוד)מדוע הביטוח הלאומי וכן כמעט כל המערכות הרפואיות( ואני לא מכליל וסליחה ) מסתירות מפני מ מ צ אי ם !!
    למה זה קורה לי ואולי אלו רק תחושות שלי עצמי , אבל אני ממש לא מבין
    1, חוות דעת מומחה לרפואת עור לפני כחודשיים ויותר אני לא מקבל לידי ,
    2,חוות דעת פסיכיאטרית מתאריך ה13 09 09 אני לא מקבל
    3"את תשובות האבחון הנורופסיכולוגי אני לא מקבל,
    4,הייתי באשפוז בבית חולים ולפני האישפוז ציינתי לרופאים אני רגיש לאנטיביוטיקה ופנצילין וזה
    גורם לי נזק ופריחה בכל הגוף וגרד וחנק ויש סכנה בעיניין אבל מי יכול להתווכח עם רופאים ?
    הזריקו לי לווריד אנטיביוטיקה ופרחתי כמו פרח הכלנית,ולאחר צעקותעם רופאים ביקשו להחליף לי אנטיביוטיקה וסרבתי בעקשנות ללא אנטיביוטיקה,ואחר הזריקו לי 4 זריקות פנרגן כדי לרפא וכדורי האיסטון לטיפול בגרד הנוראי ובהתאם לכך אושפזתי 7 ימים וברצוני לציין שבמכתב השחרור מבית החולים לא צויין ולו במילה אחת על כל העיניין , אז מה אני ? אולי משוגע אולי לא נורמלי , ואולי אני מתייחס לחיים שלי יותר מידי ברצינות ועוד ברצוני לצין שכל שקרה לי באתו עיניין סיפרתי למטפלת שלי מבית החולים לחולי נפש אברבנל!
    אז איך איך איך אני אבין את כל כללי המשחק בעולמנו זה לפעמים אני חושב שאני מיותר בעולם כי רק תלונות יש לי מהחיים סביבי!!!!קבלתי בחום את המלצתך לערב עו"ד בעיניני הביטוחים!תודה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכרון שמות
    גוב
    08/11/2009

בזמן האחרון קורה לי (בחודש האחרון) שאני שוכח שמות שאין מצב שאני אשכח בד"כ אני מצליח "לאחזר" את השם לפעמים תוך שניה וחצי, לפעמים לוקח לי חצי דקה.

אני בד"כ כלל בריא (B12 טיפה נמוך) ולוקח כדורי מגנזיום (תוסף מזון) לטובת אימוני כושר.

מה זה יכול להיות? מה כדאי לבדוק ?

לקביעת תור
    סגירה
    זכרון שמות

הוספת תגובה

• זיכרון שמות

גל גפן-ריטר
    12/11/2009

גוב שלום,

בדברייך שכחת לציין את גילך, אבל אני אנסה בכל זאת לתת תשובה מקיפה.

לפי תיאורך אתה מתאר קושי קל ביותר בשליפת שמות. קושי אשר יכול לנבוע מתקופה לחוצה יותר בחייך, אולי פעמיים בהם היית יותר טרוד או עסוק כך שלא היית פנוי דייך למשימה. על פניו זה לא נשמע לי בעיות זיכרון שבעקבותם דרוש אבחון.
    חשוב מאוד כי בחוסר של B12 תטפל , כי חוסרים משמעותיים בויטמין זה יכולים לגרום לקשיים קוגניטיביים.
    מלבד זאת במידה ואתה מרגיש שממשיכה התדרדרות מומלץ שתפנה לרופא משפחה להמשך בירור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אדבר עם רופא המשפחה.

גוב
    15/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה