פורום הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד'ר רפפורט
    דליה
    14/07/2009

אדם עם בעיית סכיזופרניה +חבלת ראש פרונטלית .האם אפשר לתת מענה שיקומי? יש לו הפרעת קשב, הוא לא טופל בתרופות אף פעם. האם זה נכון לקבל שיקום דרך בריאות הנפש או להתעקש לקבל שיקום רגיל? החבלה היתה לפני שנה.השיקום היה קצר והפנו אותו לבריאות הנפש.שם הם לא יודעים לטפל במיקרה כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד'ר רפפורט

הוספת תגובה

• חשוב שיקום

גל גפן-ריטר
    16/07/2009

לילי שלום,

כדי לענות לך בצורה מעמיקה אני זקוקה ליותר פרטים. למשל, רמת תפקודו של האדם טרום הפגיעה, היכן היה מטופל וכיוב'. כמו-כן חשובה מאוד ההערכה שלו כיום לאחר הפגיעה. כלומר האם נעשה לו אבחון נוירופסיכולוגי או הערכה קוגניטיבית אחרת? מה מידת שיתוף הפעולה שלו כיום,
    וכן לא ציינת מה הייתה מהות השיקום הקצר אלו טיפולים קיבל והאם חלה התקדמות או שיפור.
    אני אשמח לקבל פרטים אלו על מנת לנסות ולחשוב על אפשרויות המתאימות לו. בנוסף הייתי ממליצה לך לנסות לשבת עם הצוות של בריאות הנפש וגם לעשות חשיבה כיצד מתאימים לו את תוכנית השיקום שלו ומה המטרות שהמשפחה, האדם, הסביבה שלו היו רוצים להציב במסגרת של תוכנית כזו.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דליה
    18/07/2009

אשמח לקבל גם את תגובתה של ד"ר רפפורט. מיכוון שהוא עבר איבחון בלוינשטיין ולאחר האיבחון לא קיבל המשך שיקום אלא הפנו אותו לסל שיקום וזה תמוה בעיניי.האיש אובחן עם הפרעת קשב,פגיעה פרונטלית,וסל שיקום לא נותן מענה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוטנציאל שיקומי?

ד``ר שרה רפפורט
    08/08/2009

עמיתי גל גפן כבר הסבירה לך את העכרונות של שיקום. זכותכם לפנות למרכז שיקום אחר לצורך הערכה נוספת כדי לבדוק האם הנדון בר שיקום כלומר מהו הפוטנציאל השיקומי הנוכחי לאחר חבלת הראש מלווה עם רקע של מחלת נפש. במידה שהקופה לא מסכימה להפמיה כזו, אתם צריכים ליזום הפניה כאופן פרטי. על סמך ההמלצות להערכה נוספת שמצפיע על פוטנציאל שיקומי במסגרת שלהם ניתן לשכנע את הממן לאשר המשך טיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוכחת מילים
    אוליה
    13/07/2009

שלום רב,

בשבועות האחרונים אני נוטה לשכוח מילים פשוטות, לאחר כמה רגעים זה חוזר אלי, אך זה מאוד מפריע לשיחה.
    אני שוכחת מילים גם כשאני מדברת עם חברים בשיחות רגועות.

אני אוסיף שבזמן האחרון אני נתונה ללחץ בחיי.

האם זה נורמלי או כדאי לנות לרופא לבירור?

לקביעת תור
    סגירה
    שוכחת מילים

הוספת תגובה

• לחץ וחוסר ריכוז

גל גפן-ריטר
    13/07/2009

אוליה שלום,
    מה שאת מתארת לי נשמע לי מאוד מתאים לכך שאת חווה, לדברייך , לחץ בתקופה האחרונה. תקופות לחוצות הן תקופות בהן מוחנו טרוד בדברים אחרים, ייתכן ואנחנו פחות ישנים , פחות אוכלים וכו'. כל הדברים הללו משפיעים על יכולת הריכוז והשליפה. ועל כן לאור האמור לעיל, לא נשמע לי שיש לך ממה לדאוג.
    במידה והתופעות ממשיכות ואת סובלת מהן את יכולה לפנות לרופא המשפחה לבירור רפואי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת זיכרון רטרואקטיבית
    אישה
    07/07/2009

שלום רב
    הובחנתי כבעית הפרעת קשב ובנוסף יש לי הפרעת זיכרון רטרואקטיבית. אני בת 33 ונוטלת ריטלין . האם יש דרך לשפר את מצב הזיכרון?מפריע לי מאד ברמה היומיומית.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת זיכרון רטרואקטיבית

הוספת תגובה

• קשיים בקשב וזיכרון

גל גפן-ריטר
    08/07/2009

שלום,
    מדברייך לא ברור האם אובחנת כסובלת מקשיים בזיכרון או שמא ההפרעות בקשב משפיעות על יכולת הקליטה והזכירה, כי זו גם כמובן אפשרות. בנוסף חשובה מאוד האבחנה לגבי סוג הקושי בתהליך הזיכרון (הקליטה, האחסון, השליפה) על מנת לדעת כיצד ניתן לעזור לך להתמודד עם זה ולתת לך כלים לכך. חשוב לציין כי הכלים עוזרים בדרך כלל במציאת דרכים עקיפות ללמוד להתמודד עם הקושי ולאו דווקא לשיפור הפונקציה באופן כללי.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי תוספי תזונה
    יוסי
    03/07/2009

פוספטדיל סרין
    כולין
    DHA
    גינקו בילובה

אחרי כמה זמן זה מתחיל להשפיע

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    לגבי תוספי תזונה

הוספת תגובה

• תוספי מזון

גל גפן-ריטר
    08/07/2009

יוסי שלום,
    לא ברור מדברייך על מה אתה מצפה שהתוספים ישפיעו. עד כמה שידוע לי תוספי מזון לא משפרים יכולות של זיכרון אם לכך התכוונת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    26/06/2009

היי אני בחורה בת 22 אני כבר קרוב לחצי שנה סובלת מכאבי ראש לאחרונה הצטרף לכאב גם בעיות בזיכרון..אני יכולה לשאול שאלה ולאחר כמה שניות לשאול שוב,או לשטוף את הבית ולא להיות בטוחה אם שטפתי חדר מסוים או לא. דברים ממש שטותיים למה זה קורה?מה זה יכול להיות?זה ממש מלחיץ ומפחיד אותי.ומונע ממני ללכת ללמוד מחשש שאני לא יזכור דברים מורכבים יותר.
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי ראש וזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    03/07/2009

שלום לך,
    יש לי יותר תשאלות עבורך מאשר תשובות:
    קודם כל, האם פנית לרופא לצורך בירור הכאבי ראש? במידה שלא, חיוני לעשות כך!
    האם גם בעבר היו לך קשיים בלימודים ובזיכרון?
    האם את עברת לאחרונה תקופת לחץ?

נראה כי הבעיות שאת מתארת הן משניים לכאבי ראש, דבר שפוגע ביכולת הקשב שלך ולפי כך פוגע בזיכרון לטווח קצר.
    חיוני לפנות לרופא וללהתחיל טפול בכאבים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בזכרון לטווח קצר
    אביגיל
    26/06/2009

שלום,
    מזה כשנתיים-שלוש, אני חשה שהזכרון שלי מדרדר.
    אני מתכננת לעשות דברים או פעולה, שוכחת אותה כעבור רגע ולאחר נזכרת או שמקבלת תזכורת..
    דברים פשוטים כמו לקחת משהו איתי, אם הבאתי אוכל לכלב, גם ברמת מה שאני רוצה לעשות וגם ברמה אם עשיתי משהו.
    ממה הדבר יכול לנבוע?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזכרון לטווח קצר

הוספת תגובה

• שכחה

ד``ר שרה רפפורט
    03/07/2009

אביגיל שלום,
    את לא ציינת את גילך. חבל.
    את מתארת בעיות זיכרון לטווח קצר ושכחות. נראה כי אינך מספיק ממוקדת ומרוכזת במהלך פעולותיך. לעיתים קשיים בקשב גורמים לשכחה, בנוסף לסטרס מתמשך והעומס של החיים. יש לשלול גורמים רגשיים שיכולים לגרום לבעיות בזיכרון לטווח קצר. עם זאת, יש ירידה נורמטיבית של תפקוי הזיכרון כתוצאה מהזדקנות שמתחיל בערך מגיל 50 +.
    במידה הביעה קיימת אצלך מעוצמה גבוהה מומלץ, לעבור אבחון זיכרון אצל מומחה בתחום.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש-מתח?חרדה?
    הילה
    18/06/2009

שלום.
    אני בת 21.
    בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבי ראש,לחצים בראש.כאבי צוואר וכתפיים
    כאשר אני מתכופפת,אני מרגישה לחץ בראש ובפנים.
    כאשר אני מעלה את הראש כלפי מעלה.. הצוואר והראש מאחורה מאד כואבים לי.
    יש לי מעין תחושה של לחץ,כאילו יש לי משהו בראש למעלה.
    עשיתי בדיקות דם כלליות+תפקוד בלוטת התריס.בדיקות עיניים-קרקעית עין,פונדוס- הכל יצא תקין!
    בדיקה אצל רופא א.א.ג גם הייתה תקינה+צילום סינוסים ומערות האף.
    בדיקת גופנית אצל ניורלוג הייתה תקינה לגמרי!!(גם בדיקת eeg).
    הנירולוג אמר שאין צורך לעשות סיטי ראש כיוון שלא היו שום חשד או משהו לא תקין בבדיקה הגופנית.
    אך שאני אחליט,אם אני רוצה לעשות סיטי בשביל השקט הנפשי..איך שאומרים..
    האם הכאבים יכולים לנבוע מהצוואר?משרירים,מתח וכדומה?
    אני לחוצה מאד מהעניין..
    אולי הכאבים האלה שאני מתארת קשורים למתח וחרדה(אצייןן שאני בתקופה לחוצה מאד מכל מיני בחינות)..? תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש-מתח?חרדה?

הוספת תגובה

• מרפאת כאב

ד``ר שרה רפפורט
    20/06/2009

איני מומחית בתחום של כאבי ראש ולכן אני ממלצה לך לפנות לפורום מתאים בנושא.
    עם זאת, גורמים כמו לחץ מתמשך, חרדה ועוד יכולים להשפיע. כדאי לך לפנות למרפאת כאב, שם הגישה היא רב-תחומי הן לצורך האבחנה והן לטיפול.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש מרפאת זיכרון עבור מטופלת שלי
    ד"ר יריב דורו
    17/06/2009

שלום רב למנהלות הפורום.
    בין מטופליי נמצאית גברת צעירה כבת 37, הסובלת ממאניה-דיפרסיה ומטופלת תרופתית במייצבים.
    לאחרונה ישנן לקונות בזיכרון סמנטי בלבד, ואני מחפש לערוך עבורה אבחון מדוקדק.
    האם תוכלו להמליץ על מרפאות שכאלה ? אולי במקום עבודתכן?
    (הנ"ל מבוטחת של מכבי).

בכבוד רב,
    ד"ר יריב דורון

הוספת תגובה

• בדיקת זיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    18/06/2009

דר' יריב דורון שלום,
    תודה לפניתך. כמובן ניתן לבצע אבחון זיכרון במכון שלי (קוגני-טיב, מכון להערכה נוירופסיכולוגית). אין לנו הסדר עם מכבי. בנוסף, אין השתתפות של הקופות בבדיקות נוירופסיכולוגיות בכלל אצל מבוגרים בגילה, פרט למקרים חריגים עם אישור מיוחד או כאשר מדובר בקשישים. יש מצבים שהקופות מפונות לבדיקה קוגניטיבית במסגרת של רפוי בעיסוק, אז מערכים בדיקה בסיסית בלבד.
    ניתן לפנות את המטופלת לכל נוירופסיכולוג אחר במקום מגוריה.
    אשמח לעזור.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכרון ופסוט טראומה
    אירה
    17/06/2009

שלום,
    יש לי שאלה בעניין השפעת פוסט טראומה על זכרון.
    לפני 7 שנים נפצעתי בפיגוע,נפצעתי קל.אבל הספקתי לראות את התוצאות הפיגוע.
    מאז אני סובלת מפוסט טראומה ,אני נמצאת במעקב ומטופלת בתרופות.
    תמונות מאותו אירוע קופצות לכמה שניות גם ביום גם בלילה.
    כאשר מבקשים אותי להזכר בכל אותו היום אני לא יכולה להזכר ,רק בחלקיות.
    שואלים אותי באיזה בגדים הייתי-אני לא זוכרת טוב,יש לי גם בלבול בין חלום למציאות.
    אני לא יכולה להזכר בתמונה שלמה מאותו רגע :לפני הפיגוע,אירוע עצמו ואחרי .
    תמונה אחרי -היא בכלל מעורפלת ...

אם זכרון שלי נפגע ולא ניתן לשפרו?

לקביעת תור
    סגירה
    זכרון ופסוט טראומה

הוספת תגובה

• טיפול בטראומה

ד``ר שרה רפפורט
    18/06/2009

אריה שלום,
    טראומה מדדחיקה את הזיכרון של האירוע הקשה שחוות. התופעהשאתה מתאר של זיכרון מעורפל או קושי להיזכר בפרטים שכיחה אצל נפעי טראומה.
    אני ממליצה שאתה תתייעץ עם הגורמים המטפלים שלך כדי לברר לעבור טיפול מסוג -EMDR או PE, הן שיטות טיפול פסיכולוגיות לצורך שחזור ועיבוד הטראומה ובכלל לתסמונת הנפשית ממנה אתה סובל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים בזיכרון המילולי.
    מרב
    16/06/2009

בני בן העשר, מאובחן כADD ומטופל בריטלין שעוזר לו מאוד. בנוסף יש לו ליקוי שפתי. אוצר המילים שלו קטן במיוחד, יש לו קשיי שליפה, וביטוי עצמי חלש. גם תוך כדי השפעת הריטלין היכולת המילולית לא משתפרת בהרבה, למרות השיפור בקשב ובריכוז. לאחרונה התחלנו שוב טיפול אצל קלינאית תקשורת, ששמה לב שהבעיה הראשית אצל בני היא בעית זיכרון- הזיכרון החזותי שלו טוב, הבנת המרחב גם טובה, וגם ארגון הזמן שלו סביר. לעומת זאת, קשה לו ללמוד מילים חדשות, הוא מתקשה לזכור מה למד, למרות שאין קושי בסיסי בהבנה. למעשה קשה לו מאוד ללמוד כיוון שהוא פשוט לא זוכר מה למד. הקריאה לא משפרת אצלו את הזיכרון, למרות שהוא קורא טוב. וכתיבה גם לא עוזרת בגלל האיטיות והמאמץ הכרוכים בה. גם חזרה בע"פ אינה משפרת את הזיכרון במידה רצויה.
    האם יש דרך- קוגניטיבית, רפואית או אלטרנטבית לשיפור הזיכרון? האם הבעיה מעידה על מחסור במינרל מסוים? הילד לא עבר שום טרואומה נפשית או פיזית שעלולה היתה לגרום לבעיה הזו.
    תודה מראש , מרב.

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים בזיכרון המילולי.

הוספת תגובה

• דרוש יותר מידע

ד``ר שרה רפפורט
    17/06/2009

מרב שלום,
    את לא ציינת האם בנך עבר אבחון פסיכודידקטי או נוירופסיכולוגי מקיף בעבר ומה הייתה האבחנה המדויקת וסיבת הלקויות. זה מידע חיוני להמשך ההתייחסות.
    עם זאת, נראה שאת דואגת לבנך והוא מטופל היטב. האם הוא מקבל במקביל הוראת מתקנת והאם היא לומד בכיתה רגילה?
    במידה שעבר אבחון מקיף בעבר מה היו ההמלצות כדי לקדם אותו בלימודים? ניראה כי הוא סובל מלקות למידה ניכרת אך אצל כל ילד עם קשיים ניתן לשפר את תפקודו. תהליך של אבחון שיקומי תוכל לענות על שאלתך איך לעזור בנך.
    ממתינה למידע נוסף ממך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך,

מרב
    18/06/2009

בני לא עבר אבחון מקיף, פסיכו דדקטי או נוירופסיכולוגי. האבחונים שעבר היו של הנאורולוגית, שאבחנה בודאות ADD טהור [ללא היפראקטיביות}, וקשיי שפה. בגן המיוחד היה שנתיים ועלה לכתה א' רגילה, בגיל שבע ,בגלל חוסר בשלות וקשיי שפה.
    היום לומד בכיתה ג' רגילה, מקבל שעות שילוב עם מורה מתקנת, בנוסף לשעת טיפול בדיבור בשבוע.
    הוא מקבל עזרה רבה מהמחנכת שלו. מבחינה חברתית מצבו טוב, ואין סימנים להפרעת תקשורת [PDD]. כמובן שיש קשיים שהם קשורים יותר לADD כמו איטיות, וקשיים בהבנת ההתנהגות החברתית, אבל הם לא מאוד מהותיים. מבחינת הלמידה הקושי הגדול ביותר הוא הזיכרון.
    אני מאמינה שבאבחון דידקטי ונאורולוגי מחודש, אפשר לעלות על הנקודה המסוימת בה הוא מתקשה. גם בהקשר של הזיכרון באופן ספציפי.
    שאלתי היא האם קימות תרופות או טיפולים פיזיים או טיפול אלטרנטיבי לבעיות זיכרון ספציפיות. ברור לי שהתנהלות היוצאת מתוך גישה קוגניטיבית התנהגותית בבית ובבית הספר, תשפר את תפקודו, ותועיל לו בכל התחומים. אבל אני תמיד מחפשת עזרה נוספת, משמעותית , כמו שהריטלין משמעותי לכל מופרעי הקשב בביתי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר שרה רפפורט
    20/06/2009

כל הכבוד על השקעתך. עכשיו יש לי תמונה יותר ברורה.
    לצערי, אין תרופה שמשפרת את הזיכרון. גם לא ידוע לי על טיפול אלטרנטיבי שיעיל בתחום וכן כדאי לך להיזהר מפירסומים ואבטחות לכך. הפרעות זיכרון מתבטאות בצורות שונות: בעיות קליטה, בעיות אחסנה, ובעיות שליפת המידע. רק אבחון מקיף יכול לתת מענה לקשיים הספציפיים של בנך, ובעיקר להמליץ על שיטות פיצוי שמתאמות ויעילות לו. אני חושבת שאבחון נוירופסיכולוגי בשלב זה הוא חיוני ביותר לעתיד הדידקטי של בנך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

מרב
    21/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי דימנציה
    ג'ולי
    11/06/2009

שלום רב!
    אמא שלי בת 78 לפני כשנה וחצי קיבלה אירוע מוחי וכתוצאה מכך הזיכרון לטווח הקצר נפגע
    כרגע היא גרה איתי ויש לי המון בעיות שאני נתקלת בהם אצלה ביום יום ואני לא ממש יודעת איך להתמודד איתן כמו: אכילת יתר כלומר היא כול הזמן שוחכת שהיא אכלה 10 דקות קודם אפילו 5
    וזה גורם לה לאכול 3-4 מנות בחצי שעה וזה מסוכן
    היא לא מוכנה לעשות שום בדיקות היא לא ישנה בלילות ורק בימים
    וישנם ימים שהיא נורא אפטית וזה מדאיג
    תודה ומחכה לתמיכה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי דימנציה

הוספת תגובה

• טיפול

גל גפן-ריטר
    15/06/2009

ג'ולי שלום,

מתיאורך עולות כמה סוגיות ואנסה להתייחס אליהן.
    האחת לגבי ההשלכות הפיסיות והקוגניטיביות של האירוע המוחי על אמך שאני מניחה שלאחר האירוע יש שינוי משמעותי מקודם לכן. לא ציינת האם היא עברה סוג של שיקום, האם קבלה טיפול בריפוי בעיסוק או האם אתם הודרכתם כיצד לטפל בה. חסרים לי הרבה פרטים על מנת שאוכל לעזור לך במתן כלים משמעותיים. למשל, כיצד תפקדה טרם האירוע, מה הדברים המעניינים לה, אלו תפקודים כיום נשארו שמורים, האם אינה זוכרת שום דבר מעכשיו לעכשיו או שזה מתמקד רק באכילה? וכיוב'. ניתן במידה ואמך תשתף פעולה לעשות מעין טבלה שבה רושמים מתי אכלה, או לכוון פלאפון או שעון לצלצל בזמן הארוחה וללמד אותה את ההתנייה שרק כשיש צלצול אז אוכלים.
    אך שוב זה על קצה המזלג ויש עוד גורמים שצריך לקחת בחשבון. כך שהייתי מציעה לך לגשת לפנות לפגישה עם פסיכולוג שיקומי המתמחה בשיקום לאחר אירועים מוחיים. וכן תתיעצי עם הרופא המטפל לגבי וויסות האכילה והשינה במידה וטיפול תרופתי יוכל לעזור.
    הסוגייה השניה הינה לגבי התמיכה הרגשית שאת זקוקה לה, וזה אכן תקופה מאוד לא קלה והטיפול מעורר הרבה תחושות ומתחים. את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי עבורך או להצטרף לקבוצת תמיכה. למשל דרך עמותת נאמן .
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבוד הכרה וזכרון לטווח קצר
    אלישבע וסרמן
    08/06/2009

שלום רב!
    חמי עבר התקף לב לפני יומים, שכלל אבוד הכרה, עשו לו צינטור והוא התעורר אתמול, הוא מדבר לעניין ומבין מצוין, מכיר ומזהה אבל הזכרון לטווח קצר שלו נפגע
    האם אבוד כזה של זכרון הוא סופי? אשמח אם יש למישהו מידע שיכול לעודד

הוספת תגובה

• אבחנה וטיפול

גל גפן-ריטר
    15/06/2009

אלישבע שלום!

את מתארת סימפטומים שהינם זמן קצר לאחר האירוע וקשה לומר האם יימשכו או לא רק על פי תיאורך זה. חשוב להתייעץ עם הצוות המטפל אשר מכיר את בדיקות ההדמייה ואת חומרת ומיקום האירוע המוחי ויכול לתת תמונה מדויקת יותר לגבי הימשכות הסימפטומים. חשוב לי לומר כי חיוני להמשיך לאחר האשפוז לשיקום על מנת שגם חמך וגם המשפחה תוכל לקבל כלים להתמודד עם הקשיים הקיימים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימנציה ?או דיסלקציה?
    הילי
    04/06/2009

לד"ר שרה רפפורט שלום
    לאחרונה אני ומשפחתי הבחנו שלאבי יש בעיות זיכרון לדוגמא :זכירת 4 מיספרי קוד הרכב, כמו-כן
    הוא מתנהג באופן לא רגיל לאופיו (אדישות).

בדיקת CT ראש היו תקינות אך הנוירולוגית שאלה אותו שאלות פשוטות
    שהוא לא ידע להשיב עליהן כגון - מה השנה, היום בשבוע וכיוב'.

בבחינה אצל מומחה שבחן קריאת שעון והתמצאות - הגיעו למסקנה כי קיימת דמנציה ואבי נ0שלח להמשך טיפול.

אבי לקוי למידה ובמבחנים הוא כושל למרות שלמול שאלות דומות למולינו קיבלנו תשובות נכונות.

המומחה לא הכיר את ליקוי הלמידה של אבי.

האם ייתכן כי מדובר בהחמרה של ליקוי למידה קיים ולא בדמנציה ?

האם יש בחינה יותר חד משמעית כמו תרביות, צילומים וכיוב' היכולה לאפשר זהוי ?

איך ניתן לקדם בדיקה כזו ?

האם ניתן / כדאי לקבל חוות דעת נוספת ?

מה צפוי לאבי מבחינת יכולת העבודה, ההרגלים וחיי המשפחה אם מדובר בשטיון ?

תודה מראש,

הילי

לקביעת תור
    סגירה
    דימנציה ?או דיסלקציה?

הוספת תגובה

• אבחנה

גל גפן-ריטר
    07/06/2009

הילי שלום!

קודם כל, טוב ששמתם לב לקשיים של אביך והתחלתם בתהליך של בירור ואבחנה לסימפטומים שאתם רואים. אני מניחה (כי לא ציינת מפורשות שהבדיקות נערכו על ידי נוירולוגים או פסיכיאטרים) ובכל מקרה האבחנה של דמנציה היא שונה מאוד מהאבחנה של דיסלקציה. חשוב לציין כי דיסלקציה מכל סוג לא גורמת לתופעות כמו אדישות (כלומר שינויים פתאומיים בהתנהגות) ולא מחריפה עם הגיל עד כדי שכחה.

ציינת כי אביך הוא לקוי למידה ותהיתי האם אכן עבר בעברו אבחון פורמלי, במידה וכן אתם יכולים להראות את הממצאים כיום לרופאים המטפלים ולהעלות את השאלות מולם. כמו-גם את השאלות לגבי מה צפוי לו ולכם בעתיד לאחר שתתקבל האבחנה המדויקת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזכרון לטווח קצר
    ערן
    02/06/2009

שלום רב.
    בני בן החמש לאחרונה אינו זוכר דברים שקרו בדקות האחרונות לדוגמה - שואל שאלות למרות ששאל לפני מספר דקות למרות שקיבל תשובה והבין, הולך לצחצח שיניים חמש דקות לאחר שכבר ציחצח ועוד.
    לטווח ארוך הוא זוכר מצויין ולפרטי פרטים באופן פנומנלי.
    מבחינה רפואית הוא בריא, קיימת היסטוריה של חוסר ברזל, כיום רמת ההמוגלובין שלו גבולית, והוא סול מאדנואיד מוגדל במקצת.
    לפני כשבועיים קיבל מכה בראש כתוצאה מנפילה בצד ימין מאחורי האוזן, מכיוון שלא גילה סימנים חריגים לאחר הנפילה (הקאה, עילפןו), לא נלקח לרופא.
    מה יכולה להיות הסיבה לבעיה בזכרון לטווח הקצר?
    אודה לתשובותיכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזכרון לטווח קצר

הוספת תגובה

• קשב או זיכרון

גל גפן-ריטר
    07/06/2009

ערן שלום,
    אתה מציין כי לבנך יש כביכול קשיים בזיכרון לטווח קצר אך לא לטווח הארוך, דבר שעומד בסתירה. שהרי אם הוא זוכר אירועים שקרו אתמול בפרטי פרטים, אזיי הזיכרון לטווח קצר תקין אחרת כל מידע חדש היה הולך לאיבוד. ייתכן ואת התופעות שאתה מתאר ניתן לקשור להעדר קשב או מוסחות. אתה יכול לשים לב באיזה שעות זה קורה וייתכן וזה מאפיין יותר את שעות הערב שבהן הוא עייף יותר.
    לגבי הנתונים הרפואיים אתה יכול להתייעץ עם רופא לגבי השפעתם. וכן גם לגבי המכה בראש, כדאי לפנות לרופא לבדיקה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שליפה לילד בן 10
    שירה
    31/05/2009

שלום רב,

בני תאום בן 10.5, אובחן עם בעיות שליפה כשהיה בן שלוש לאחר ניתוח להוצאת פוליפים, כפתורים וירידה בשמיעה, טופל אצל קלינאית תקשורת ושוב בגיל 5.

למרות הטיפול עדיין יש לו בעיות שליפה, כיתה א,ב,ג, היה תלמיד טוב וכל פעם ששאלתי את המורה איך הוא בהבנת הנקרא ובהבעה ואמרה תמיד שלא רואה שום בעיה, עכשיו בכיתה ד יש לו ירידה משמעותית בלימודים, יש לו השנה מורה חדשה וזה גם תורם לענין, הוא ילד מאוד מופנם וצריך להוציא ממנו הכול אם זה קשיים בלימודים, רגשות דברים שקורים בבית הספר הוא לא משתף בקלות.

משיחה איתו הבנתי שלפעמים קשה לו להבין את השאלה עצמה וכן לבנות משפט תשובה מלאה אני רואה את זה גם במחברת, הרבה פעמים כשמדברים איתו בשיחה יש הרבה מילים שהוא לא מבין את המשמעות שלהם ןכן קשה לו גם לתאר.

בשיחה עם המורה היא לא רואה בעיה בהבנת הנקרא אומרת שהוא קצת איטי בכתיבה ושיש לו ירידה בלימודים מתחילת השנה היא מייעצת לפנות ליועצת בית הספר.

בקיצור, אני לא רוצה לפנות ליועצת ולא רוצה שיופיע בתיק האישי שלו אלא לטפל באופן עצמאי, מה עליי לעשות?

מקווה שתוכלי לעזור.

בתודה מראש,
    שירה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שליפה לילד בן 10

הוספת תגובה

• אבחון וטיפול

גל גפן-ריטר
    31/05/2009

שירה שלום,
    מתיאורך נשמע שאת עוקבת מאוד אחר בנך ודואגת ואני מבינה את הצורך לצייד אותו במיטב הכלים האפשריים שיעזרו לו לצלוח טוב יותר את בית הספר ובכלל.
    בהינתן התיאור שלך ישנן מספר אפשרויות להסביר את מה שעובר על בנך, קשיים בלימודים עקב
    קשיים בשליפה או כל קושי קוגניטיבי אחר, תגובה של לחץ וחרדה (ייתכן וזוהי תקופה לחוצה עבורו מכל מיני סיבות, שלא לציין את העובדה שהוא תאום ולא פרטת לגבי ביצועי אחיו/אחותו) וכיוב'.
    אני ממליצה לך לפנות לפגישת ייעוץ לפסיכולוגית אשר מתמחה גם באבחון של לקויות למידה, על מנת לשמוע האם כדאי בשלב זה להעביר אבחון מעמיק ולבדוק את התחום הלימודי והחברתי-רגשי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה