מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטליןיורם11/06/2010
שלום אני בן 27 סטודנט , לפני כ- 3 שנים בערך אובחנתי
כסובל מADHD ומאז אני נוטל ריטלין la .
אין לי ספק שמאז שגיליתי את הריטלין חיי השתנו .
לפני כן נזרקתי מכמה מוסדות לימוד הייתי חסר ביטחון והיתה איזה תקופה
שאף סבלתי מדיכאון.
יש תחום אחד שבו הריטלין עושה לי נזק וזהו התחום הזוגי.
אני כיום נמצא במערכת יחסים שהחלה לפני כחודש אבל בגלל "הריטלין" היא כנראה
הולכת להגמר ..אני נוטל ריטלין מדי יום ובערב כאשר אני נפגש עם הבחורה יש איזה שהוא מחסום
רגשי שבא לידי ביטוי שאנחנו מתנשקים..ההרגשה אצלה כאילו זה לא זורם בינינו בגלל שהריטלין מנטרל
לי את הרגש הזה . עוד ברצוני לציין שכאשר אני ישן אצלה וקם בבוקר ללא השפעת ריטלין המצב שונה
ושאנחנו מתנשקים אז כן יש חיבר ריגשי.
מה עלי לעשות איני יכול להפסיק לקחת ריטלין מצד אחד אבל אני גם לא רוצה "לאבד" את הבחורה בגלל
העניין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תגובה
יורם12/06/2010ד"ר שלום
אשמח אם תחזרי אליי לגבי הבעיה שיש לי בנושא הריטלין ויחסים מיניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
גל גפן-ריטר13/06/2010יורם שלום,
אני מבינה מדברייך כי אתה חש מצוקה בחיים הזוגיים אותה אתה מייחס לריטלין. לצערי הפורום הנוכחי עוסק בתחום של הפרעות קוגניטיביות וקשיים בזיכרון מההיבט הנוירופסיכולוגי ולא הרפואי. בכדי לבדוק האם תתכן השפעת ריטלין שכזו הייתי ממליצה לך לפנות לפורום רפואי.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיהו נוירופסיכולוג? ומיהואיוסף10/06/2010
נוירופסיכיאטר?
האם נוירו פסיכולוג חייב להיות: 1. רופא נירולוג. 2. פסיכולוג שיקומי 3. פסיכולוג קליני.
4. פסיכולוג חברתי. 5. פסיכולוג ארגוני.
והאם נוירופסיכיאטר צריך להיות : 1. רופא נירולוג 2. רופא פסיכיאטר. 3. פסיכולוג מומחה שהוא.
4. פסיכיאטר שהתמחה בנוירלוגיה 5. נוירולוג שהתמחה בפסיכיאטריה.
כמה נוירופסיכיאטרים אתם מכירים במדינה, שפועלים באופן פראי.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופסיכולוג ונוירופסיכיאטר
ד``ר שרה רפפורט11/06/2010יוסף שלום,
נוירופסיכולוג הוא קודם כל פסיכולוג שמתמחה בהבנה ואבחנה של תפקודי המוח. מרבית הנוירופסיכולוגים הם מומחים בפסיכולוגיה שיקומית כי זה המסלול האקדמי היחיד בארץ שמכשרה אותם בתחום.
נוירופסיכיטר הוא בהכשרתו פסיכיאטר שמתמחה גם בהבנה ואבחנה של תפקודי המוח. יש רק מספר קטן בארץ אם כי יש הרבה פסיכיאטרים שיש להם ידע עשיר בתחום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להביןל09/06/2010
מה זה שיקום קוגניטיבי מה זה נוירופסיכולוג ומה זה שיקום קוגניטיבי שעושה מרפאה בעיסוק?
איך זה יכול להיות שזה אותו דבר כשמעשית זה אחרת? מה עושה מי שלא מתאים לו מה שהוא מקבל , ולא יכול להחליף את זה? האם זה גורם נזק? האם זה גוזל זמן? האם יש מי שבודק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום קוגניטיבי
ד``ר שרה רפפורט11/06/2010שיקום קוגניטיבי מתייחס לטיפול בתפקודים שכליים ומנטאליים שונים כגון תפקודי קשב וזיכרון, חשיבה ופתרון בעיות, ועוד, כאשר נפגעו כתוצאה מפגיעה או מחלה. הנוירופסיכולוג עוסק באבחון ואבחנה ולרוב מכוון את הטיפול הקוגניטיבי. מרפאות בעיסוק לרוב מאמנים ומתרגלים ביחד עם המשתקם את הפונקציות שנפגעו.
שיקום קוגניטיבי הינו כמו פיזיותרפיה למוח, ואינו מזיק.
שיקום הינו זכות ולא חובה. במידה שאתה לא רוא בו תועלת, אני מליצה שאתה תעלה את הנושא עם הרופא השיקומי ועם הפסיכולוג שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוץ מזה עכשיו יש לי שאלות ממוקדותל08/06/2010
מה עושים כשיש בעיה לאחזר מידע לזכרון המיידי-לזכרון העבודה?
מה עושים כשמחשבות חדשות ודברים חדשים משכיחים דברים שרציתי לזכור והיו בזכרון המיידי שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט09/06/2010נראה שאת מוסחת בקלות וקיימות בעיות בקשב. כפי שציינתי בתשובה הקודמת, יש לברר את הבעיה באמצעות אבחון כדי לאבחן מדוע את מתקשה, והאם יש גם גורם של לחץ שמשפיע על תפקודך, וכן לבדוק באיזו תנאים את מתפקת טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון וניתוקחנה03/06/2010
שלום,
מצטערת אם ההודעה תהיה קצת ארוכה- אבל אשמח לקבל כל מידע והכוונה מה לעשות בהמשך.
אני בת 24, מזה כשנה שיש לי בעיות זיכרון קשות, חשוב לי לציין שסיימתי תואר לא פשוט בהצטיינות והזיכרון שלי היה מאוד טוב. היה מספיק לי לקרוא פעם אחת את החומר ולהצליח בבחינות. זכרתי מספרי טלפון בע"פ, ראיתי משהו פעם פעמיים לא היה אפילו צורך לשנן אותו ומיד נכנס לי לראש.
חשוב לי לציין שמבחינה נפשית, הרבה פעמים, כששומעים על בעיות שכאלה, נוטים לייחס את העניין למצב נפשי- אני בסדר גמור, עובדת, מתפקדת וכו'.
בחזרה למצבי העכשווי- אני שוכחת שמות של אנשים, אני צריכה להסתכל כל פעם על השעון, בהפרש של דקות,אני לא זוכרת מה התאריך. במסגרת עבודתי בתיאום פגישות ברגע שאני מסיטה את המבט מהדף עם שם האדם שאיתו אני מדברת אין לי שמץ של מושג מה שמו, קשה לי בארגון של דברים, אני מאבדת תחושה של זמן, הרבה מילים 'בורחות' לי, אם פעם הייתי שנונה וחריפה היום הכל הולך באיטיות. אני חושבת על רעיון מסוים, פתאום יש נתק ואין לי מושג על מה חשבתי. לא משנה כמה אחפור ואנסה לחשוב על מה חשבתי לא יעזור, ההרגשה היא שהזיכרון קמל, מיטשטש, פשוט מת . כל מה שקשור בלמידה של דברים חדשים, מילים, מספרים, שמות פשוט לא נכנסים. לדוג' היום, בעקבות אסון המשט וכל מה שקורה עם טורקיה, ראינו בחדשות את רה"מ של טורקיה מדבר, ראיתי קראתי רשמתי את שמו, וכל פעם מחדש אמרתי שם אחר לגמרי, בסיכול ובלבול של אותיות. גם אחרי שכבר אמרתי את השם הנכון, כעבור זמן קצר שוב שכחתי.
חשוב לי לציין שהייתי במעקב נוירולוגי, עקב בהיות וניתוקים שקורים לי למספר שניות הרבה פעמים ביום. עברתי בדיקות של MRI CT EEG EEG בחסך שינה. בבי"ח אחד אמרו לי שיש לי אפילפסיה קלה, בבית החולים השני טענו שאין זו אפילפסיה. מיותר לציין, שנסדק לי כל אמון בסיסי ברופאים.
בכללי, כל ההניתוקים והבהיות התחילו בספטמבר 2008, בעקבות נטילת כדורים נגד דיכאון וחרדה, בזמן נטילת הכדורים (כתוצאה ממשבר שהיה לי בעקבות סיום הלימודים ואי ידיעה מה עושה בהמשך) היו לי גלגולי עיניים רעד אוטמטיזם (חוסר יכולת להפסיק לגרד בראש) בהיות וניתוקים ארוכים, בעיות שינה קשות ביותר (4 חודשים שלא ישנתי). חשוב לי לציין, שאני בן אדם בריא או לפחות הייתי. אני לא נוטלת יותר שום תרופות, ומעולם, לפני אותה נטילה ארורה של כדורים לא סבלתי משום תופעות כאלה.
אני באמת מיואשת. אני מיואשת כי אנימאוד רוצה להמשיך ללמוד אבל אני קוג' פשוט לא מסוגלת.
ואני מיואשת כי אני מרגישה שהזיכרון שזה החיים בסופו של דבר, נאבד לי ומידרדר לי בצורה מפחידה.
לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, שכחתי לציין
חנה03/06/2010בהמשך להודעתי מקודם, רציתי לציין שעשיתי בדיקות דם מקיפות, חוץ מהמוגלובין טיפה נמוך 11 וקצת לא זכורה לי בעיה מסוימת הברזל תקין, מאגרי הברזל תקינים כנ"ל הB12, חומצה פולית.
רציתי גם לציין שהיו כמה תחושות מוזרות בחודשים האחרונים שכמובן הזנחתי והתעלמתי מהן, כי יותר פשוט כך אך לא בהכרח נכון, הרגשה של דם שנשפך לי בראש, אני יודעת שזה נשמע הזוי אבל זו היתה ההרגשה. כאבי ראש מאד מאד חזקים, וכמה פעמים בודדות כאשר כל פעם אורכת מס' שעות של חוסר תחושה בפנים ובראש. נגעתי צבטתי את הלחיים המצח, ולא היתה שום תחושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב רפואי, בירור נפשי ואבחון
ד``ר שרה רפפורט05/06/2010חנה שלום,
את מתארת מצב מורכב ביותר. בנוסף, את עדיין סובלת לכאורה מסימפטומים נוירולוגיים שונות. כמו כן, את לא ציינת האם את עברת טיפול פסיכולוגי בעקבות המשבר הנפשי שעברת. התופעות שליוו את המשבר עליו את מסרת, הן מעידים על חרדות ניכרות. האם את בטוחה שכיום תגובות חרדה כבר לא נפוצות אצלך. לאור מצבך המורכב, ולעובדה שיש חשש (אולי קטן, אך יש השערה של אבחנה של אפילפסיה) על בעיה נוירולוגית, אני ממליצה על המשך מעקב נוירולוגי במקביל לבירור נפשי מקיף. בנוסף, כדאי לך לפנות לאבחון נוירופסיכולוגי ע"מ לאבחן טיב ומקור קשייך בתחום הקוגניטיבי, כלומר להבדיל בין קשיים אורגניים ורגשיים, ולקבל המלצות לשיפר תפקודך בהתאם ממצאי האבחון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חנה05/06/2010ד"ר רפופורט שלום,
לגבי עניין הטיפול הפסיכולוגי בעקבות המשבר- הייתי בטיפול נפשי, ניסיתי גם טיפול מתחום הרפואה המשלימה לכמה חודשים. אני רוצה לציין שמבחינה נפשית אני מרגישה מצוין, אני לא מטופלת בשום תרופות ואין לי התקפי חרדה. כתבת כי התופעות שליוו את המשבר מעידות על חרדות- כל התופעות שציינתי בעקבות נטילת הכדור, (כחצי שנה) הופחתו באופן משמעותי ברגע שהפסקתי ליטול אותו. לצערי הרב, הן עדיין קורות ואני בטוחה שהן לא ממקור נפשי. נכון שעל פניו זה מוזר, כי הרי גם אם נעשה שינוי באיזון הכימי במוח הוא היה אמור להיפסק ברגע שהופסקה נטילת הכדור, קל וחומר אחרי כל כך הרבה זמן. אבל העובדות בשטח מראות שמאז שהתחלתי ליטול את הכדור יש לי המון תופעות מוזרות כגון ניתוקים בהיות ובעיות זיכרון קשות שלא היו לפני.
בכל מקרה, אשמח אם תמליצי לי על נוירולוג טוב, לא משנה לי הסכום, העיקר לדעת שאני בידיים טובות, וגם על היכן אני יכולה לעשות אבחון נוירופסיכולוגי מקיף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר שרה רפפורט07/06/2010נכון, התופעות מהן את סובלת הן לא שגרתיים. האם כבר התייעצת עם רופא פסיכיאטר בנוגע התופעות לווי של התרופות?
את מוזמנת להתקשר אלי, ואשמח לתת לך רשימה של נוירולוגים בכירים. כמו כן, ניתן לערוך אבחון נוירופסיכולוגי אצלנו במכון "קוגני-טיב" או אמליץ לך על מקום אחר, תלוי במקום מגוריך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון ,מחלת NF ביטחון עצמי ירודהילה01/06/2010
שלום אני צריכה עזרה ..
אני בת 22 ..בסובלת ממחלת NF1 ..עם השלכות של ליקויי למידה
אצלי הם בכישורי שפה, ..כלומר קשה לי לרכוש שפה..השפה האנגלית שלי עם אוצר מילים ירוד.קשה לי לתפוס את השפה..לפעמים בעברית אני גם משבשת מילים - עם זה בעלפה או בכתב..אנגלית אני לא יודעת לקרוא או לכתוב או לדבר או להבין משפט שלם...
לפעמים אם אני מגיעה למקומות עבודה
אני לא מצליחה לזכור בפעם אחת מה נאמר לי..
בראינות עבודה או בלימוד העבודה.
בראיון עבודה אני לא מצליחה לזכור בדיוק את הסכום שאומרים לי שאני צריכה להרוויח
או על אופן העבודה..
ואני מרגישה שאני חייבת לרושום,,ממש באותו הרגע,,והרי זה לא הגיוני ולא אפשרי לעשות זאת..
זה דיי מייאש , ואני לא ממש יודעת מה אפשר לעשות, ואיזה עצות יש.
קשה לי בפעם חות לזכור דברים ,עם זה חפצים כלשהם,קוד כלשהו, וכד'
אני מפחדת להיות "שרופה" בשוק העבודה
כרגע אני לא עובדת ולא לומדת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NF, לקות למידה וקשיי שפה וזיכרון
ד``ר שרה רפפורט05/06/2010הילה שלום,
את לא ציינת האם בעבר את קבלת הוראה מתקנת ו/או טיפול אצל קלינאית תקשורת. כמו כן, גם אם עברת אבחון ללקויי למידה בגיל בי"ס, כיום חשוב לעבור אבחון חוזר כדי למקד באופן עדכני את הקשיים שלך ולהמליץ על טכניקות פיצוי. נראה כי את גם מתקשה להיות קשוב ואולי את גם לחוצה בנוגע לתחום העבודה, דבר שדורש בירור. אני ממליצה על אבחון נוירופסיכולוגי והמאבחן ייכול לכוון אותך בהתאם קשייך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהל30/05/2010
באם לי כמה רעיונות ואני שוכחת את הראשון. מה לעשות?
לפני הרבה שנים הייתי בבית חולים והמרפאה בעיסוק כתבה שאני משתמשת בטכניקה של הצמדות לנתון. זאת כנראה טכניקה לא טובה בשביל לזכור כממה דברים. איך אפשר להצמד לכמה נתונים, או איזה טכניקה יותר טובה יש?
פעם הייתי קולטת מצויין. אח"כ נפגעתי בעיקר בעין והייתי בהלם ואבחנו אותי יותר גרוע מהאמת במשך שנים, ואני רוצה להחזיר את הבטחון בזיכרון ולהפוך אותו ליעיל יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר שרה רפפורט05/06/2010שלום רב,
נראה כי קשייך בזיכרון נובעים חלקם גם מבעיות בארגון החומר. לאור שעברת טיפול בתחום כבר לפני שנים, אני ממליצה לפנות להערכה קוגניטיבית חוזרת ועדכנית, וכן לסידרה של טיפולים ע"מ להתמודד עם מצבך היום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור
ל08/06/2010איפה לעשות הערכה קוגניטיבית חוזרת ואילו טיפולים לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון קוגניטיבי
ד``ר שרה רפפורט09/06/20101. את יכולה לפנות חזרה למקום שטופלת בעבר.
2. היום רוב המרכזים הרפואיים נותנים את השירות של אבחון וטיפול קוגניטיבי. את יכולה לברר בבית חולים קרוב למגוריך, או לחלופין לברר את העניין בקופת חולים שלך.
3. אצלנו במכון קוגניטיב ניתן רק לבצע אבחון בלבד.
ההצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ דחוף- זכרון לטווח הקצרמירי27/05/2010
שלום,
אשמח לתשובה בהקדם.
אבי בן ה- 72 כבר תקופה ארוכה עם בעיות זכרון לטווח הקצר.
הוא שואל שאלה ולאחר 3 -5 דקות שואל שוב ויכול לשאול שוב לאחר חצי שעה את אותה שאלה.
ושוב חלילה שאלה נוספת ואותה שאלה כל מס' דקות וכך הלאה וכך הלאה...
אבי לא הולך לרופאים לא מוכן לשמוע על בדיקות ואפילו נעלב ומתעצבן שמייעצים לו ללכת להבדק.
גם אם כואב לו הגב או יש לו חום הוא פותר זאת עם אקמול- לא מוכן לשמוע על רופאים.
מה עושים במקרה כזה איזה בדיקות הוא צריך לעבור?
מה זה אומר לגבי מצבו האם זה מצביע על מחלה חלילה שמתקרבת?
אנא תשובתכם בדחיפות- תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ בדיקה
ד``ר שרה רפפורט28/05/2010מירי שלום,
אני מבינה את דאגותיך בנוגע אביך. מאוד מומלץ שאביך יבדק אצל נוירולוג או אצל פסיכוגיראטר שגם יערוך סריקה קוקניטיבית. בעיות זיכרון לטווח קצר הן נפוצות אצל אנשים בגילו של אביך. עם זאת, חשוב לאבחן מידת הירידה בזיכרון ולקבל אבחנה רפואית, במידה שקיימת בעיה כזו.
אני מאוד מקווה שאביך ישתף פעולה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת-
מירי29/05/2010תודה על תשובתך המהירה.
אני לא בטוחה שהוא ישתף פעולה אך אנסה.
שאלה נוספת- האם יש טיפול לבעיה הזו?
תודה ורק טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוף פעולה
ד``ר שרה רפפורט29/05/2010את צריכה להיות יצירתית או להפעיל כוח השכנוע ולהביא אותו לרופא. אף מומחה ייכול לערוך בדיקה בלי הנבדק.
טיפול והמלצות נקבעו בהתאם האבחנה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקלת להציע מכון כושר למוח?
BrainTrain03/06/2010שקלת להציע לון להתאמן במכון כושר למוח? יש היום 2 מכונים בארץ + סדנאות במ ספר מקומות. זו אינה תרופה או רפואה אבל רבים מהמתאמנים מדווחים על שיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל אבחנה רפואית
ד``ר שרה רפפורט05/06/2010איני יודעת על ההצלחות הגדולות של חדרי כושר למוח. אני רק יודעת שהחברה הזו משווקת את הנושא באופן אגרסיבי ביתר. עם זאת, אם אביך מוכן, הדבר לא מזיק (אולי רק בכיס), וכן קיימות אמצעי תירגול קוגניטיביים שונים. עדיין אני ממליצה קודם כל על אבחנה רפואי מסודרת לפני שאת רצה עם אביך לטיפול כלשהו. חוסר בדיקות רפאויות (שגרתיות) בגילו גובל בהזנכה ואף מסוכן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סימן ניירולוגי לדמנציה- ממצאיוסף25/05/2010
פלמו-מנטל חיובי דו צדדי. זה ממצא אורגני לאחד שהוא
אחרי חבלת ראש ואיבוד הכרה.
קראתי כי ממצא כזה מעיד על דמנציה שיכולה אף להיגרם מפגיעת ראש
ואיבוד הכרה.
האם אתם מסתמכים גם על בדיקות רופאים נויולוגיים?
האם המבחנים הקוגנטיביים יכולים להבחין בין ירידה קוגנטיבית בשל פיעת ראש,
וכן ירידה קוגנטיבית בשל מחלת סכיזופרניה.
תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכיזופרניה וחבלת ראש
ד``ר שרה רפפורט28/05/2010וסף שלום,
התיעוד הרפואי של הנדק, במידה שקיים חומ מסמכים כאלו, בהחלט רלבנטי מאוד בכל בדיקה ניורופסיכולוגי. באותה מידה הבודק עורך אנמנזיה מפורטת של הנבדק כדי להעשר תפקודו לפני הפגיעה (כגון ש"ל והישיגים אקדמיים, רמת העצמאות, תקפוד תעסוקתי, ועוד). לכן כל מידע קרע חשוב במקרים האלו, הן בתחום הפסיכיאטרי והנוירולוגיב והן בתחום החברתי והעבודה.
גם אנשים עם מחלת סכיזופרניה חסופים לפגיעת ראש כמו אנשים אחרים, ומטרתה של בדיקה נוירופסיכולוגי היא לאבחן האם ניכר נזק מוחי אורגני וירידה בתפקודו של הנבדק על רקע החבלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ומערכת העצביםע23/05/2010
אני בת 36 נ+2
מטופלת בלוסטראל קרוב ל 10 שנים כמעט ברציפות.
בשנתיים – שלוש האחרונות לא חשה את יתרונות התרופה באופן ממשי.
אומנם מטפל מתסמיני החרדה אך לא במצבי הנפשי ולהיפך:
אני חשה (ובעצם מאז גיל 12 בערך) בבעיות זיכרון ומצב נפשי ירוד.
ההיסטוריה ארוכה וילדותי לא היתה נעימה במיוחד הן בבית והן בבי"ס,
אבל.. הענין הוא שקיום
חזרתי ללמוד באוני. הפתוחה.
קשה לי שוב לעכל את החומר ולזכור.
בעיות זיכרון קשות בזכירה לטווח קצר בעיקר לפעמים תחושת זרמים בראש.
וגם בעבודה מעירים לי וקוראים לי "יובל המבולבל".
תחושת ערפול בראש "עננים" אני קוראת לזה.
כעת קראתי על הפרעת קשב וריכוז ונראה שגם בזה אני לוקה (מתוך ויקיפדיה ADHD)
אני חרדה מהתעמלות במאמץ – דופק מהיר ומפחדת שאקבל התקף לב.
אני עצבנית ואימפולסיבית וחסרת מנוחה ושקט באופן ניכר בשנה האחרונה
וחסרת חשק ביחסי מין לרוב.
אני לא מעזה להתרחק מהבית ונחנקת רק מהמחשבה על נופש מחוץ לבית, שלא לדבר על טיסות
ועוד...
חלומות רעים מאד וחולשה עד כדי תחושת שפעת.
ועודי נוטלת סיטראלין(לוסראל) 1 כדור לערב.
ניסיתי לפני חצי שנה להעלות את המינון אך גם זה לא עזר.
אני רוצה עוד ילדים אך מפחדת נורא מהלידה וההריון והכל בעצם.
האם יש פיתרון באמת או שאני משלה את עצמי.
בנעורתי וילדותי אני חושבת שדובר על דיכאון
אח"כ הפך לחרדה בעלת תסמינים קשים, סחרחורות ואי שיווי משקל.
ואח"כ נוסף גם מעין דיכאון שכזה וחוסר שקט.
גם טיפולים פסיכולוגיים ניסיתי ללא הועיל
אפילו סדנת חרדה בתל השומר.
אני בחורה בתוכי בעלת שמחת חיים רבה ואנשים אוהבים אותי מאד
אני גם לא ממש נחשבת טיפשה ואולי להיפך
אבל כלום מזה לא יוצא לפועל בהכל כמו תחת פקק בתוכי.
לא עוזר ממש לתחושת התסכול מעצמי וההלקאה העצמית.
לא יודעת איבדתי כיוון....
האם יש באמת מרפה למצבי או...
אודה לך על תשובתך
וסליחה על ההשתפכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות נפשיות והפרעות קשב וזיכרון
ד``ר שרה רפפורט25/05/2010שלום רב,
צער לי לשמוע שטרם הצלחת למצוא פיתרון לבעיותיך הנפשיות ונראה שאת לא מאוזנת מבחינת טיפול תרופתי. התופעות הנוירולוגיות כולל הבעיות קשב שאת מתארת, הן לכל הנראה משניים לחרדות מהן את סובלת. למרות שיש מקרים שגם ברקע ADHD, כיום קשה להגיה לאבחנה מובדלת במצבך.
האם את נמצאת במעקב פסיכיטרי צמוד והאם התייעצת עם מומחה פסיכיאטר נוסף? יש גם באתר שלנו פורום שמתייחס לנושא.
למרות שפנית לפסיכולוגים בעבר, אני ממליצה על טיפול בשיטה CBT -
Cognitive Behavior Therapy, שיטה טיפולית שמתאים במיוחד לעבודה בחרדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום לבאבי18/05/2010
ד"ר שלום,
חבר מאוד טוב שלי, בן 29, קיבל דום לב לפני כשבועיים וחצי, מספר דקות לאחר שקיבל זריקת דיפרוספן בשל אלרגיה בעור הידיים. לא ידוע לנו בדיוק מה קרה בדקות הראשונות כאשר נכח בקופת החולים בה קיבל את ההתקף הנשימתי, למיטב ידיעתינו, שבעקבותיו קיבל את הדום לב. מה שידוע בהסתמך על צוות האמבולנס הוא שההחייאה ארכה כ-11 דקות. למיטב הבנתי הייתה בעיה עם הטיפול הראשוני שקיבל בבית החולים בשל העובדה שהיו לו פירקוסים קשים בשעות הראשונות. כ-4 ימים לאחר מכן שבהם היה מונשם ומורדם החמיר המצב וגם אישוניו הפסיקו להגיב, בעקבות זאת בוצע CT לראשונה ולאחר מכן ניתור שבעבותיו ובשל לחצים תוך גולגלתיים בוצע גם ניתוח בראש. לאחר הניתוח חזרו חלק מהריפלקסים שהפסיקו. לפני 4 ימים לערך הצליחו אחרי נסיונות רבים להוריד לו את ההרדמה לגמרי ואף היה חלק מהזמן ללא מכונת הנשמה אך היא הוחזרה כדי לעזור לו. הוא עדיין מחוסר הכרה, אולם כאשר מדברים איתו הרבה ואף נוגעים בו בשלב מסויים הוא ממש פותח את העיניים וממצמץ, הוא גם מפהק, ואף מקפל את היד. ברצוני לשאול מספר דברים : מה אומרים סימנים אלו, כיצד ניתן לדעת מהי הפגיע המוחית ואם יש כזאת, ויותר חשוב מה ניתן לעשות כעת חוץ מלחכות? האם יש מומחים נוספים שכדאי להתייעץ עימם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות רפואית
גל גפן-ריטר20/05/2010אבי שלום,
אני מבינה את המצוקה שלך לאור מצבו של חברך. לצערי הפורום הנוכחי אינו פורום רפואי. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הצוות המטפל כמובן שהמשפחה יכולה לבקש ייעוץ חיצוני מרופא מומחה בתחום כמו נוירולוג.
בשלב זה, אני חושבת שאתה יכול להציע כמידת יכולתך את התמיכה למשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זכרוןעוש17/05/2010
בן 41 לא אובחן כADD גם לא בדכאון, אבל מאחר וטוען זמן רב לקושי, מטופל בתרופות:סרנדה וםרטרה . עדין המצב לא לגמרי משתפר. , טוען לניתוקים בחשיבה,
מקבל מידע ולא מצליח להעביר אותו הלאה, גם מעכשיו לעכשיו.
לא מצליח ליצור המשכיות של פעולות, שיחה וגם רגש.
מאוד מקשה על התנהלות ביוםיום,
אבא ל-3 ילדים, בעל לאישה מאוד מתוסכלת.
מה הכתובת לאיזשהי התחלה של טיפול בנושא, לאבחון קליני . בופו של דבר מדובר באדם מאוד אינטליגנטי, בשיחות לא מצליחים להתרשם מהקשיים המתוארים. זכרון חזק מהילדות הוא להטיח את הראש בקיר בתור ילד, כשלא מצליח או כשלא מצליח להתבטא, אולי זה קשור???
אודה מאוד לכיוון.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
גל גפן-ריטר20/05/2010שלום,
יש פרטים חסרים כמו: זמן התחלת הסימפטומים, האם יש רקע למחלות כלשהן, האם עברת בירור רפואי כלשהו? וכיוב'.
בהתבסס על הפרטים אשר מסרת, הייתי ממליצה קודם כל להתחיל בבירור רפואי, נוירולוגי ובהמשך על פי ההמלצות לפעול. ייתכן ויהיה מקום לבצע אבחון נוירופסיכולוגי בהתאם לממצאים שיתקבלו או שקיימים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלון16/05/2010
שאלה מוזרה: האם מריבה קשה של כשעתיים שגרמה לי לדכאון עד עכשיו עם אבי, יכולה לגרום ירידה קוג'? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוגניציה
גל גפן-ריטר16/05/2010אלון שלום,
מריבות עם אדם קרוב לנו בהחלט יכולות לגרום למצוקה רגשית, אך אינה גורמת לירידה קוגניטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן זכרון רגעיאיזי15/05/2010
שלום,
פעם בכמה חודשים , באוטו בדר"כ , אני חווה אובדן זכרון רגעי טוטאלי. אני למשך כמה שניות שוכח את הכל כמו שזה נראה , לא מצליח לענות לעצמי על שום שאלה כמו, איפה אני , לאן אני נוסע , לאיזו מטרה ולפעמים נראה שאני שוכח אפילו מי אני. אחרי כמה שניות הכל חוזר אלי. האם זו תופעה מוכרת ?
תודה מראש על כל מידע בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן זיכרון
גל גפן-ריטר16/05/2010איזי שלום,
יש כל מיני הסברים אפשריים לתופעה שאתה חווה, הקשורים לגורמים רפואיים, רגשיים, קוגניטיביים.
במידה ולא נבדקת עדיין אצל רופא או נויורולוג היית ממליצה לך מאוד ללכת להיבדק על מנת לשלול מעורבות של גורמים רפואיים.
בהיבט הרגשי ייתכן, למשל, שבאותם מקרים היו לך ימים לחוצים ועמוסים במיוחד אשר בגינם הגעת למצב של תשישות ועייפות שגרם לאותם רגעים של חוסר מיקוד ובלבול.
בכל מקרה במידה והתופה חוזרת בעקביות, אני ממליצה לך לערוך בירור על מנת לדעת באיזה טיפול להתחיל.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת דרכים מלווה באיבוד הכרהמשה13/05/2010
מעל כמה שעות, זעזוע מוח, PTSD לאחר תאונה בגיל 23..
פגיעה רב מערכתית בגוף.
לאחר כ-10 שנים התפתחה סכיזופרניה (מצב פסיכוטי) על רקע מתח ובעיות קשות מאד
היה אשפוז של חודש וחצי.
לאחר כ-15 שנה שלא היו תופעות פסיכוטיות החלטתי להיבדק על עיניין פגיעת הראש.
פסיכיאטר מומחה קבע תמונה קלינית של פגיעה קוגנטיבית פרה פרונטלית- ללא בדיקות
נוירוקוגנטיביות.
החולה החליט לגשת עכשיו לאבחון נוירו קוגנטיבי במכון ע"י נויררופסיכולוג שהוא גם פסיכולוג שיקומי וגם ד"ר.
בטוח שיש ירידה קוגנטיבית מבעיה פרונטלית.
בדיקת MRI - נמצא מוקד בעל אות גבוה בחומר הלבן עם פלייר רציף עד לאונה פרונטלית בצד הימני.
נשאלת שאלה עכשיו- האם מתגלית ירידה קוגנטיבית עקב פגיעה באונה הפונטלית- האם
ייתכן כי פגיעה באונה הפרונטלית יכולה להתייחס למחלת הסכיזופרניה, או לאיבוד ההכרה וזעזוע
המוח מהתאונה.
סימנים בבדיקה- האטה בזכרון לטווח קצר, שכחה, בלבול ועוד.
בעיניין התנהגות קוגנטיבית - איזה בדיקה צריך לעשות והאם יש לכך בדיקה בכלל. יש לציין
כי האישיות של החולה השתנתה עם הפיעה של תאונת הדרכים.
תודה רבה.
אשמח לקבל את דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
גל גפן-ריטר16/05/2010משה שלום,
על פי התיאור שלך של הדברים, מהתאונה שעברת לפני מספר רב של שנים, לא אובחנה חבלת ראש עם ממצאים. או שמא כן?! איבוד הכרה כשלעצמו אינו מעיד על חבלת ראש וזעזוע מוח הינו מונח רחב אשר גם כשלעצמו אינו מעיד על האם הייתה חבלת ראש, או נזק מוחי.
לגבי אבחנה מבדלת לגבי סיבת הממצאים הקוגניטיביים , תוכל לקבל מהפסיכולוג אשר ביצע את הבדיקה ונמצאים אצלו הנתונים אודותייך , תפקודך הקודם וההיסטוריה הרפואית שלך.
לא כל כך היה ברור לי למה אתה מתכוון כשאתה שואל לגבי התנהגות קוגניטיבית. אך התנהגות אשר משתנה בעקבות התאונה יכולה לנבוע גם מהיבטים של תגובה רגשית לתאונה ולא בהכרח בשל פגיעה אורגנית.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין שאלתי רופא פסיכיאטר וגם
משה20/05/2010נוירולוג שענו לי ליכי כל מכה בראש גם בלי איבוד הכרה זה חבלת ראש.
אז איבוד הכרב זה בא ממכה בראש ולכן, אדם שנחבל באיבוד
הכרה בתאונת דרכים יש לו חבלת ראש.
כדאי לך כנוירופסיכולוגית להתעמק בעיניין ולשאול פסיכיאטרים או ניירולוגים.
מקווה לתשובה אחרת אחרי שתבדקי את עצמך.
עבודה נעימה..
בברכה.
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)